Nyårsafton

Tid: 20:38:00
Datum: 2013-01-02
Kategori: Allmänt

År 2012 är slut och år 2013 har tagit sin början. Det kommer bli ett år med mycket träning, vidare blod, svett och tårar för att kriga mig in i den ordinarie landslagstruppen, oräknerliga timmar på gymmet, bortprioriterade saker jag egentligen hade velat göra och en fortsatt brinnande motivation och vilja för sporten jag utövar, nämligen goalball. Året kommer dock inte bara bli träning. Jag ska läsa något annat nu till våren och till hösten hoppas jag komma in på socionomprogrammet. Jag hoppas dessutom att jag har en alldeles egen lägenhet om en inte allt för lång framtid. Kort sagt, jag ser ljust på året som komma skall.

Hur avslutades då år 2012?
Jo, jag och älsklingen var här hemma, tillsammans med mamma och pappa. Förra året var vi hos henne, så i år blev det till att fira här hemma, i min gamla barndomsstad, i huset jag har växt upp i, men som nog inte kommer tillhöra familjen Pettersson så många år till. När alla vi "barn" har flugit ut är risken nämligen stor att mamma och pappa också flyttar. Det kommer kännas konstigt, men så är det väl. Det blir lite onödigt att ha ett helt stort hus på två personer, där flera rum bara står tomma och där boendekostnaden skulle kunna bli väsentligt mycket lägre.

Hursomhelst kom också Mats, Tina, Daniel och Johanna hit och det börjades med lite glögg, baconinlindade dadlar och lite annat smått och gott. Sedan blev det trerätters middag bestående av pepparrotssoppa till förrätt, oxfilé, potatisgratäng och koniakssås till huvudrätt och glassaufaur till efterrätt. En mycket lyckad och god nyårsmiddag, med lite vin och annan dricka till det.

Mycket mat blev det alltså, men utöver det spelade vi en hel del spel, både kortspel och vanliga familjespel. Pappa och Mats pratade som vanligt om gamla Skänningebor och tröttade ut oss andra något enormt, inte minst då Mats, mitt under ett spel, asosierade någonting i spelet till någon som hade bott i Skänninge och började prata om denne. När den gode Mats sedan skulle nynna till en låt i "Så det kan låta" kunde ingen hålla sig för skratt, för det finns inte mycket musikaliskt i den mannen, men det bjöd han på.

Vid tolvslaget skålade vi i vin på offentlig plats och utstötte unisona "oh" och "ah" när fyrverkeriergna exploderade mot den nattsvartta himlen. Därefter fortsatte vi in och fikade med kaffe och tårta, varefter det blev mer spel, innan det hela slutligen avrundades. Ingen fest att tala om där inte, för varken jag eller älsklingen är någon festmänniska, men en mycket fin och trevlig kväll var det allt, det måste jag säga.

 

Kommentarer
Postat av: Jessica

sv' jaa, men det är verkligen så. varje år möts man på torget och firar liksom :) men det är lite mysigt!

åh ja, jag är också trött. ska strax lägga mig. men annars är det bara bra här med :)

tack, detsamma. kram

2013-01-02 @ 22:03:30
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Ja, jag är jättenöjd med iPhone 5! :) Mm det är alltid mysigt att sova med någon, eller i alla fall oftast. Kul att du hittade något på rean åtminstone! :p

Jag vill att 2013 ska bli ett bra träningsår för mig med ;D Men det började dåligt då jag är dunderförkyld :/ Bläää! Det där lät, förresten, som en bra nyårsafton.

2013-01-03 @ 18:22:49
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: sandra

Det låter som du hade en trevlig nyårsafton och baconlindade daddlar är så gott :)

sv: det kunde fixa min rygg lite grann i alla fall men känns inte som den är helt återställd men kanske bara är öm efter behandlingen, jag vet inte. Får se hur jag känner mig i morgon :)

2013-01-03 @ 19:09:33
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: danten89

Häääärligt nyår ;)

Tog du kaffe då?

Jag såg lite på matchen, blev föör spännande med straffar ju? :P
Nu tar vi GULD

Det är det alltid :)

ja visst är det mycket, men liksom fler dagar av njutningen, lugnet osv..
nu börjar jag ju inte skolan förens den 15e men ändå :)

Hade ett helt okey nyår :)
ska inte klaga.

Mums det låter

2013-01-03 @ 21:46:06
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Jennifer

Sv: Haha är sjukt oteknisk så jag vet inte ;P

2013-01-03 @ 21:48:03
URL: http://jjennaa.blogg.se
Postat av: Sandra "PiiK" - Kiss me with your bloody lips, and drive me insane!

tack för dina frågor till frågestunden och dom är nu besvarade :)

svar på din kommentar om julen; ja, alltså. när min pappas otrohet uppdagades och mina föräldrar skiljde sig så förändrades allt. och jag som är psykiskt sjuk och varit drogmissbrukare har inte heller gjort det bästa utav julen dom senaste åren heller. så hela det här med julkänsla har helt enkelt försvunnit.

2013-01-03 @ 23:08:03
URL: http://piiket.blogg.se
Postat av: trollet

Ha ha, målvikten är 64kg... det är 4.4 dit och då har jag gått ner 25... så får du räkna själv;)
Låter som du haft härliga helger i jul och nyår=) Nu är det min tur att fråga: Är du blind?? Eller måste man inte vara det i goalball?? Hur duktig är du?? Ha ha... skönt att du frågade först!!

2013-01-03 @ 23:55:41
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: † sandrafagerberg-

Nej Tanden blev bra som tur är :)
Hoppas jag iaf hehe att de inte kommer tillbaka :)
Nja ja vet inte ännu, som de ser ut just nu ska jag plugga vidare till Behandlings assistent sen :) men kanske hinner ändra sig. pluggar du eller jobbar?

2013-01-04 @ 01:20:59
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: Erica

Sorgligt att de kanske säljer huset, fast jag förstår ju såklart varför det kanske blir så. Kan tänka mig hur jag skulle känna mig om mormor och morfar skulle sälja. Fast å andra sidan behöver de nog all plats, höhö. De har ju mig som kommer "hela tiden" och hälsar på och så ska ju nio katter få plats. För ja, alla är inne samtidigt ganska ofta, åtminstone nu på vintern. ;p

2013-01-04 @ 14:03:41
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: 4:an är ju också bra :) Vad har du för telefon nu?

Haha, jag lät också så när fyrverkerierna höll på! :D Men jag var inte ensam.. Hehe. Jag är en festmänniska. Ibland ;)

2013-01-04 @ 16:40:13
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: helena

God fortsättning på nya året! Det är höga krav och förväntningar som ligger och väntar på dig detta år. Lycka till med all träning och hoppas du får vara skadefri, så du kan nå dina mål.

Det låter som ni haft ett trevligt nyårsfirande! jag tycker heller inte om en massa festande där det dricks på tok för mycket och festen spårar ur på ett elller annat sätt.

tack! jag börjar med simning och promenader så får vi se hur kroppen reagerar på det! Det ska bli härligt att komma i bättre form tycker jag:)

2013-01-05 @ 11:33:39
URL: http://helenassota.se
Postat av: Jessica Högberg

Röntgen visade inga skador på farmors höfter så nu är det "bara" sockret vi ska få bukt med.
Det var väl mer sambon som vet vad goalball är, du vet sport nörd=)) Landslaget minsann... håller hård tumme att ni tar er till Rio!

2013-01-05 @ 11:42:42
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Helen

Haha ja var nöjd med hur jag avslutade 2012. Dock inte lika nöjd med hur de börjat ;)

2013-01-05 @ 14:01:40
URL: http://heleeens.bubbleroom.se
Postat av: Madeleine Jonsson

Hoppas du har en fin lördagskväll!!

2013-01-05 @ 20:30:52
URL: http://maddisenj.blogg.se/
Postat av: anna

det lät som en bra och trevlig nyårsafton :)

svar: ja, den låten är så fin! men det finns många andra fina jullåtar också!

Precis! 2012, hade båda fina och dåliga stunder, dock mest fina tack och lov :)

Ja, fem pass är ju grymt mycket tycker jag! Men ni är ju på en helt annan nivå ju :)
sen har jag ju faktiskt inte ens tränat regelbundet i ett år så jag är grymt nöjd med mina träningsrutiner som jag fått in just nu, även om jag vill hinna med mer pass i veckan!

verkligen, det är så julen ska vara :)

2013-01-06 @ 13:54:30
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Ida

Det här kommer bli ett år med mycket träning för min del också=) Känns som om majoriteten av Sveriges befolkning vill ha ett hälsosamt år, men vi får se hur bra det går;P

Sv: Bananpannkaka är hur enkelt som helst att göra! Mosa en banan, blanda med ett ägg och stek=)

2013-01-07 @ 09:35:48
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: