Andra omgången av Sverigeserien 2013

Tid: 11:18:00
Datum: 2013-05-13
Kategori: Goalball

Så var andra omgången av Sverigeserien 2013 avslutad. Första tävlingen någonsin här på hemmaplan, i Linköping.

Som jag har nämnt tidigare gick det inte jättebra under första omgången av årets serie, uppe i Stockholm, då jag inte var med p.g.a. knäskadan. Vi samlade visserligen ihop 6 poäng, vilket placerade oss på en fjärdeplats i tabellen, före FIFH Malmö på den femte platsen, men vi hade en målskillnad på hela 48-75 (-27) på sex matcher, vilket inte alls är speciellt imponerande...

Just FIFH Malmö stod för motståndet i helgens första match och till en början hade jag lite svårt med timingen i bollmötet, för att det gick så långsamt. Jag har ju inte spelat bredd sedan i december och det är lite skillnad mot att spela Elit under Malmö open, SM eller att träna med landslaget under våra läger.

Matchen blev hursomhelst en svängig historia, där vi ryckte åt oss en ledning med 2-0. FIFH kunde dock vända på steken och gå till pausvila med 4-2 på tavlan.

I andra halvlek biter vi ihop och går ikapp till 4-4. Sedan orkar vi inte riktigt hela vägen, orken börjar tryta mot slutet och det rinner iväg lite onödigt mycket. Det stod 6-5 till FIFH's favör med bara några minuter kvar att spela, men då kapitulerar vi totalt och släpper tre mål till, vilket gör att de kan vinna med 9-5 och därmed ta sin första seger under Sverigeserien 2013.

Dagens andra, och sista, match spelades mot Stockholmslaget IFAS, med de tre gamla landslagsspelarna Maria Wåglund, Winter Andersson och Josefine Hjälmestål, + Per och Per. Även detta blev en jämn historia, där IFAS slutligen kunde gå segrande ur det hela med 5-7.

Hade vi inte straffat bort oss hade vi åtminstone haft en poäng där. Vi hade visserligen domsluten på vår sida, för det var många höga bollar som det inte blåstes för, men några straffar fick vi ändå emot oss och de släppte vi in. Jag tror dessutom att jag missade en straff om jag minns rätt.

En sur förlust, men jag tyckr ändå att vi håller ihop spelet på ett bättre sätt än under matchen mot FIFH. Vi får inte den där dippen mot slutet, utan håller en jämn nivå hela vägen, vilket är bra. Sedan räcker det tyvärr inte för poäng, men jag tycker ändå det är en match som vi ska vara nöjda med.

Indisk mat väntade senare på kvällen innan det var dags att sova. Klockan ringde nämligen redan 06:20 på söndagen, för vår första match för dagen startade redan 08:30. Det var återigen FIFH som stod för motståndet och precis som under lördagen blev det en jämn batalj. FIFH kunde dock gå till pausvila i ledning med 4-3.

I andra halvlek gör vi det återigen bra och vänder matchen till 5-4. FIFH gör dock 5-5 och 6-5 och tar tillbaka komandot i matchen. Till slut lyckas vi få till ett kryss, 8-8, även om vi pressade på ganska bra där under den sista minuten för att ta tre poäng.

8-8 är godkänt, men det är fortsatt relativt mycket mål bakåt och vi hade en klar tendens att tappa fokus när vi hade likaläge eller låg i ledning, vilket gjorde att FIFH kunde kvittera eller ta ledningen relativt snabbt igen. Det är i sådana lägen det är totalt fokus på försvar, men tyvärr lyckas vi inte med det i den här matchen.

Dagens andra motståndare var Göteborg, som jag måste beröma litegrann. De flesta av de spelarna började träna "på riktigt" i höstas, utom David och Lisa, som har tränat betydligt längre. Resten av killarna har inte ens tränat ett år, men har tagit jättekliv framåt och är redan nu i princip på vår nivå, trots att vi har tränat i snart fem år. De lyckades samla ihop hela 12 poäng under första omgången av serien i år, så i det laget finns massor av talang och de skulle fortsätta att plocka poäng under denna helgen.

Vår förstahalvlek var inte alls bra. Det var alldeles för många individuella misstag och Göteborg kunde gå till pausvila i ledning med hela 7-1. Detta trots att David, som är deras klart bäste skytt, satt på bänken hela halvleken.

I andra halvlek biter vi dock ihop ordentligt och gör både 7-2, 7-3 och 7-4, innan vi drar på oss en straff för ilegal coaching, d.v.s. när bänken pratar med spelarna på planen efter att domaren har sagt "quiet please". Straffen släppte vi in och det var 8-4, men vi replikerade med 8-5 ganska snabbt, men sedan orkade vi inte ta ikapp mer och Göteborg kunde ta ännu en seger, nu med 9-5.

Två matcher återstod av helgens matchspel och först ut var återigen IFAS. Här skulle det bli betydligt mer målsnålt, men vi kunde göra både 1-0 och 2-0 i inledningen av matchen, innan det uppstod en liten kommunikationsmiss och jag råkade passa bollen i mål när jag skulle passa Jennifer. En miss jag får ta på mig. Vi utökade dock ledningen till 3-1, men innan paus kunde IFAS reducera fram till 3-2, varefter de också kunde vända på steken i andra halvlek genom att först göra 3-3 och sedan också 4-3. Vi gav dock inte upp, utan fortsatte att spela vårt spel och fick också in en kvittering fram till 4-4 och med bara några minuter kvar att spela satt också 5-4 i nät. Till skillnad mot i matchen mot FIFH, när vi tenderade att tappa lite fokus när vi låg i ledning eller hade likaläge, höll vi här fokus uppe till 100%, attackerade varje boll och såg till att inga fler mål föll i matchen, vilket innebar helgens första seger, första segern på hemmaplan, med 5-4.

Det är en match som jag tycker att vi ska vara riktigt nöjda med. Vi behåller lugnet och kör vårt spel hela vägen, får vissa av deras spelare lite ur balans och utnytjar deras svagheter, samtidigt som vi håller uppe vårt eget försvar och spelar tryggt och disciplinerat. Kort sagt, en match jag tycker att vi ska vara klart nöjda med!

Helgens sista match spelades mot Brukarhuset, som hade förstärkt sitt ordinarie lag med två gamla landslagstjejer, Sofia Naeström och Anna Dahlberg.

Det märktes att det var sista matchen för helgen redan från start. Det fanns ingen riktig taggning, som det hade funnits i de andra matcherna, spelet kändes lojt, avslaget och bitvis ofokuserat. Klart att fem matcher under helgen sätter sina spår, men det är samma för alla, så det är ingen ursäkt. Vi gör hursomhelst en dålig första halvlek och Brukarhuset kan gå till pausvila med 5-1 på tavlan. Vårt enda mål kom på straff.

I andra halvlek rycker vi dock upp oss, skärper till försvaret och är mer noggranna i detsamma och släpper inte in något mål bakåt. Tyvärr gör vi inte heller några mål framåt, vilket gör att det fortsatt står 5-1, tills jag drar på mig en hög boll. Straffen släppte jag in. Skottet efter blev också en hög boll och även den straffen släppte jag in. Jag tappade fokus totalt och blev irriterad. Jag ville byta ut, för att sitta ner på bänken i några minuter, ta några djupa andetag och sedan kanske byta in igen om det behövdes, men Linda ville inte göra något byte, så vi fick kämpa vidare och jag släppte inte in några fler mål efter det. Brukarhuset kunde dock vinna enkelt med hela 9-1.

Personligen var det min klart sämsta match för helgen. Nästan fem hela matcher gör att kroppen blir sliten och här i helgens sjätte och sista match lyckades jag inte hålla fokus uppe hela vägen och då blir det lätt så. Tyvärr var det just den matchen som större delen av min släkt fick se, förutom de som jobbade som funktionärer under helgen, mamma och pappa. De gjorde det bra, trots att mamma var så nervös efter funktionärsutbildningen i lördags och inte trodde att hon skulle klara det, men det gjorde hon.

Detta var som sagt vår första tävling som arrangörer och vi fick massor av beröm, både från domare och andra lag. Ett mycket bra arrangemang och nu hoppas vi på att det blir fler tävlingar på hemmaplan, för det är trots allt lite speciellt att spela på hemmaplan, inför lite publik där man vet vilka vissa av dem är. Det är dock mycket att fixa och dona med innan en tävling, saker som man oftast inte tänker på när man bara åker till och ifrån en match. Det är domare och funktionärer som ska fixas, domar och funktionärsscheman, spelschema, mat och mellanmål, boendeförslag åt de olika lagen, transport, hallbokning, nycklar och koder till dörrar etc. Så det är mycket att göra utöver skälva tävlingen.

Ett pressmeddelande till media skickades också ut innan helgen, men vi tyckte det var väldigt lite mediafolk på plats i lördags, men igår var det bättre. Jennifer blev intervjuad av Coren24, Coren, Östergötlands största morgontidning, var på plats och tog lite bilder och följde oss under en del av dagen, gjorde lite intervjuer och så, + att Östnytt var på plats och gjorde ett reportage som visades på TV igårkväll. Det var min första TV-intervju, men jag tycker det gick bra och jag försökte tänka på vad vi har lärt oss under vår mediaträning, "korta och kärnfulla svar" och jag är nöjd med resultatet.

Vill ni se Östnytts reportage hittar ni det här, på SVT play och Correns relativt stora artikel hittar ni här, på Corren.se.

 

Kommentarer
Postat av: danten89

Ja Danmark matchen kommer vi att vinna, och eftersom det är Eurovision semi 1 imorn så kommer jag inte att se matchen ;)
Vad tror du?

Såg dig allt på tvn igår, du skötte dig exemplariskt.
Du verkade ju lugn? :)

Min häl gör inte ont längre eller så, bara skönt att slippa :P

Jag har fullt upp med skola och eurovision i veckan :D

2013-05-13 @ 15:51:53
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Gud så seg jag har varit på att svara. >.<

Mina favorit B&J smaker är Phish Food, Cookie Dough och Baked Alaska. :P Mums!!!

Jo, egentligen är det ju så jag känner också - men bloggen hjälper mig att sortera mina tankar. Triviala eller inte liksom. :) Det är ju som en dagbok i stort sett. Genom att skriva ner min dag, även om den varit tämligen uneventful, så gör jag liksom plats i hjärnan för att kunna fokusera på viktiga saker.
Måste dock säga att jag avundas dig för att du inte känner behov av att blogga. ^^ I'm a blogaholic :O

Jag tror att det finns vettiga geleinlägg för runt 100-lappen. Visst finns det la billigare varianter av bra skor också - men jag tror inte att man kan hitta sådana i centrala Göteborg. De är ju inte sådär jätteinne på låga priser när de vet att de kan ta lite mer då folk inte alltid orkar/kan ta sig ut till utkanterna av stan för att handla. ^^ Näe - jag vet inte riktigt. Jag ska nog hitta en lösning. ^^

2013-05-13 @ 18:49:54
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Alice

Det var en vanlig vin och grillmys-kväll först, men sen börja de spåra, tillslut var det bara jag och Hannes som satt där hyffsat nyktra, blev irriterade och körde ut dom andra :P

ja, ostbågar ska nästan va sega, öter dem inte annars :P ostbollar är då godare isf tycker jag :)

haha törr, jag använder värmländska uttryck dagligen så det känns inte längre som dialekt, man tror alla ska förstå och använda det. Men ja, törr är ju torr, alltså torrt. I helgen blev jag t.ex kallad för törr då jag inte drack mig redlös med de andra, så man använder det uttrycket både när något är torrt och när en person inte släpper loss, typ :)

Jaha, nej det visste jag inte. Så du kan inte se bilder eller ansikten eller något längre? Usch va hemskt, och tråkigt, man får ju ofta frågan va man skulle välja "blind eller döv" men kan inte välja något av det, dels älskar jag musik för mycket för att vilja bli döv, och blir jag blind skulle jag inte kunna fotografera, som jag älskar. Men så är det nog för alla, hemskt vilket det än är. Förlåt om jag frågar, tycker det är facsinerande på något sätt, hur klarar du vardagen, att blogga och allt annat som blind? Jag vet ganska många som är födda alldeles för tidigt, och alla har dem något "fel" pga det. Jag läser gärna det du skrivit om det :)

Jag har både rökt och snusat under min tonårstid, kan fortfarande ta en cigarett ibland, men mest när jag behöver lugna ner mig, eller på fester. Kan vara utan cigg i flera dagar, veckor, så det är inget jag måste ha. Men det är en social grej, har många vänner som röker och snusar.

Nej jag vet inte, tror de fick nöja sig med de det fick veta, och försökte nog inte ens mer än så, jag har alltid varit otroligt envis. Har jag bestämt mig för något så gör jag det, då spelar det ingen roll vad folk säger till mig. Men tror hela vår släkt har varit/ är så, släpper kontrollen lite och låter alla barn leva sitt liv utan att lägga sig i fullt ut, det är så mamma och hennes syskon blivit uppväxta med också, så de är väl rätt naturligt.

Yes jag var där och såg det, var helt tom när matchen var över, visste någonstans att det var kört men många andra runt om sa hela tiden "vinner vi denna match tar vi igen och vinner hela skiten" så jag började tro på det, så det kom en stillsam tår bakom mina solglasögon efter matchen ;) haha

jag hatar inte heller något lag, jag har dock väldigt svårt för brynäs och HV71, jag vet inte varför men blir så irriterad varje gång vi möter dem. haha


ha en bra dag :)

2013-05-14 @ 12:13:14
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: sandra

Synd att ni inte riktigt orkade i slutet men bra kämpat ändå :)

sv: haha ja, de är super härliga och söndagens avsnitt var ju det bästa avsnittet hitintills. Jag kollade på det igår när jag satt på tunnelbanan och jag skrattade jätte mycket så folk kollade konstigt på mig :P

Ja det är väl tur att de tycker jag passar i glasögonen ^^ bara min mor som inte tycker om dem haha

2013-05-14 @ 18:19:19
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Som tonåring var jag nog mestadels en ängel :) Så skulle nog mamma säga. Jag minns att hela min värld rasade när en pojkvän gjorde slut.. Haha, "Jag kommer aldrig att hitta någon!!". Mamma har fått trösta mig en del.

Intressanta matcher :) Synd att ni inte vann så mycket ;p Men det går bättre ska du se. Händer ikväll då? Eurovision eller hockey? ;p

2013-05-14 @ 18:48:28
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: LindaViola - mamma till två!

sv; Alltid bra med publicitet :)

2013-05-15 @ 21:26:39
URL: http://lindaviola.blogg.se/
Postat av: Ida

Man kan inte alltid vinna ;) Du kommer igen!

2013-05-16 @ 11:08:12
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: arizona

wow vilket inlägg! haha ;-)

2013-05-16 @ 18:08:20
URL: http://arizonakrasniqi.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Nej, jag hade ingen upprorisk tonårsperiod :) Kanske är den försenad? När jag är 30 år kanske den kommer eller nåt ;p Haha! Nej, du behövde inte svara på det.. Visste att du valde hockeyn! :p

Ja, jag såg din TV-intervju nyss! :) Intressant! Jag tyckte du var jätteduktig. Jag skulle ha varit supernervös om jag skulle vara med i TV! :p

2013-05-16 @ 18:19:28
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: danten89

Jaa givetvis :D
Heja heja ;D
Ska du inte ha det på?

Jag hade mina föraningar, vet ju att du heter Johan och spelar goalball :)
Så kunde ana ;)

Jag såg aldrig matchen igår :)
Nu siktar vi på final mot Schweiz? =D

2013-05-17 @ 13:29:18
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Julia

Kollade på tv-intervjun på dig, du var ju jätteduktig!! Själv hade jag varit supernervös ;) sporten du håller på med verkar vara jättesvår ju! Men det såg kul ut :)

sv: Haha där ser man! Svartån finns här den med :)

Ja det var Loka strawberry icecream vi drack, den är supergod!! Har du smakat den? :)

Men så är det ju! Bostadsrätter är oftast finare ja, och sen kan man ju fixa och dona själv :)

Kram

2013-05-17 @ 18:00:29
URL: http://jullish.blogg.se
Postat av: Alice

Sv. Haha nej jag har inte testat hur många jag kan få in i munnen, har du? Haha

Jaha då förstår jag, ibland skriver jag med dialekt utan att tänka på det, skriver som jag pratar typ. Bara du frågar om det är något ord du inte förstår, försöker skriva på så korrekt svenska de går men ibland går det så snabbt när jag skriver haha. Jag är ganska van att skriva med dialekt.

Nej jag är inte så haj på de där med datorer, har visserligen gått datakunskap i skolan, men det sitter inte kvar så mycket.
Men intressanta inlägg, ska läsa mer av det senare. Men det är kul att veta lite, intressant faktiskt.


Ja du vad tycker jag, alltså jag gillar inte när de frågar privata saker och ska lägga sig i mitt privatliv, så på de sättet är det väl skönt att de inte vet så mycket. Men vist är det bra om man kan ha en nära relation, och föräldrar ska väl ha en viss koll och uppfattning när de är ens barn, men jag tycker man ska släppa lite på tyglarna och låta barnen leva sitt liv och ta sina egna beslut. Man lär sig av sina egna misstag och man måste få göra de misstagen annars växer man inte som människa. Tror man måste få gå över gränsen ibland, testa de man vill. Vad tycker du om det då? :)

Haft en bra dag annars? :)

2013-05-17 @ 20:06:16
URL: http://Alicesafman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: