Lägenhet, check!

Tid: 15:11:00
Datum: 2013-05-03
Kategori: Allmänt

Yes, äntligen, äntligen är det klart! Efter alla lägenhetsvisningar, radar upp dem nedan, så är det slutligen klart och jag fick precis som jag ville.

Det är en stor etta, 42 kvm, i samma område där jag har kollat på flertalet av de tidigare lägenheterna och där jag var snubblande nära ett kontrakt för någon månad sedan, men där Lisa, min gamla gymnasiekompis, budade över mig och tog det kontraktet ur min hand. Hon blev riktigt förälskad i den lägenheten, enligt Carro, hennes bästa vän, men ser man det såhär i efterhand så gick jag ändå med vinstlotten, för den här lägenheten, som ligger i grannhuset till den som Lisa fick, är betydligt fräschare än den hon fick. Dessutom blev slutpriset billigare på den här än vad Lisa fick ge för sin.

Slutpriset ja. Direkt när den här lägenheten dök upp på Hemnet tänkte jag på ettan i samma hus som Lisa som togs bort innan visning tidigare i vintras. Senare såg jag att den såldes för 150 000kr. Utgångspriset var endast 95 000kr. På den här var utgångspriset 125 000kr, men jag tänkte att man ju alltid kan chansa, så jag mailade mäklaren, som jag också har träffat tidigare på en rad visningar, och frågade om säljaren var öppen för en snabb affär. Det hade de inte diskuterat, men mäklaren frågade säljaren och han var inte helt emot det. Han bad mig lägga ett bud, så skulle han överväga det. Jag gav då 180 000kr. Säljaren replikerade med att om han fick 190 000kr, då fick jag lägenheten.

Jag ville dock titta på den först, så i tisdags åkte pappa och jag dit för att titta på den. Som jag har skrivit flera gånger tidigare så är de här ettorna riktigt stora och har en bra och väldisponerad planlösning. Det är ett stort och rejält kök, ett stort vardagsrum, badrum med plats för tvättmaskin, klädkammare och en inglasad balkong. Det enda som inte var så fint var en bänkskiva i köket som man möjligen får lacka om eller byta ut. Spisen var också väldigt gammal, såg nästan ut som 60-tal, så en ny spis, kanske ny kyl och frys och en tvättmaskin är det som först ska göras. Golven och ytskikten var annars fräscha och i betydligt bättre skick än i lägenheten som Lisa ritade på för.

Så ja, jag accepterade säljarens motbud på 190 000kr och lägenheten var därmed min.

Visningarna skulle egentligen ha varit imorgon och på måndag, men de ställs nu in, för igår var jag och pappa och skrev på alla papper och grejer. Jag slogs av hur galet mycket det är som ska skrivas under. Det var fyra kontrakt, ett tuill mig, ett till säljaren, ett till mäklaren och ett till bostadsrättsföreningen. Utöver det var det tre kopior av allting som skulle signas. Det var energideklarationer, ansökan om att gå med i/gå ut ur föreningen och gud vet allt. Vi gick också igenom när allt ska betalas och första steget på vägen är där handpenningen, som ska vara inne senast nästa fredag. Därefter träffas vi och säljaren på Swedbanks kontor, där det bokas en tid, så överför vi resten av pengarna där och då. Utöver själva köpet av lägenheten tillkommer en avgift på 500kr för att gå med i föreningen och en avgift på drygt 1000kr för lite småfix, såsom byte av namn på dörr etc. Så det är väldigt mycket pappersgrejer som ska fyllas i och ordnas med innan allt är klart. Mer än jag trodde. Jag fick med mig en hel pärm hem.

14 juni får jag tillträde till lägenheten och helgen efter, 15-16:e, flyttar jag troligen, bort från detta hem som har varit mitt hem under ganska exakt 24 år av mitt liv, där jag har växt upp och trivts jättebra. Det har verkligen varit precis som ett hem ska vara, Varmt, hemtrevligt, tryggt oh med en familj som alltid har funnits där och ställt upp.

Som jag skrev i början tänkte jag lista alla lägenheter jag har varit och tittat på här nedan, so, here we go:

Oktober 2011
Adress: Atlasgatan 14, Linköping
Storlek: 30 kvm
Hyra: 3220kr/mån
Kommentar: Lägenheten var inte så fräsch, hade ingen balkong och var svårmöblerad. Dessutom var vägen till och från bussen inte den lättaste. Så efter mycket övervägande blev det ett nej där, trots att jag redan då ville flytta hemifrån.

Oktober 2012:
Adress: Munkhagsgatan 130, Linköping
Storlek: 38 kvm
Pris: 395 000kr
Slutpris: 760 000kr
Hyra: 1850kr/mån
Kommentar: Lägenheten var fin och hade det mesta jag ville ha. Ett högt läge, sjätte våningen, stora fönsterpartier, balkong och helkaklat badrum med tvättmaskin. Priset blev dock alldeles, alldeles för högt...

December 2012
Adress: Svartåliden 8, Mjölby
Storlek: 42 kvm
Pris: 100 000kr
Slutpris: -
Hyra: 2341kr/mån
Kommentar: Den första i en rad lägenheter i det området som jag var och tittade på. 100 000kr var överkomligt tyckte jag, men när priserna började gå upp mot 170 000kr, då backade jag ur. Tyvärr hade jag då ingen vidare koll på bostadspriserna i Mjölby. Hade det varit nu så hade 170 000kr varit billigt för den lägenheten. Jag levde dock kvar i det gamla, då priserna för ettor i Mjölby låg runt 35-45 000kr, vilket bara är några år sedan. Vad slutpriset blev vet jag inte, för den såldes privat.

Januari 2013
Adress: Svartåliden 8, Mjölby
Storlek: 42 kvm
Pris: 115 000kr
Slutpris: 260 000kr
Hyra: 2159kr/mån
Kommentar: En exakt likadan etta som den föregående, men betydligt finare och fräschare, dessutom högre upp i huset. Den hade nya ytskikt överallt, ny kyl och frys och tvättmaskin. Priset rusade dock iväg, hela vägen upp till sanslösa 260 000kr...

Januari 2013
Adress: Bondegatan 15A, Mjölby
Storlek: 50 kvm
Pris: 150 000kr
Slutpris: 280 000kr
Hyra: 2550kr/mån
Kommentar: En jättestor etta, där det fanns gott om plats för både dubbelsäng och soffa. Köket var nyrenoverat, liksom golv och toalett. Tyvärr sprang ju priset iväg även här...

Mars 2013
Adress: Industrigatan 13, Mjölby
Storlek: 26 kvm
Pris: 75 000kr
Slutpris: 125 000kr
Hyra: 1859kr/mån
Kommentar: En liten etta med billig hyra. Rummet var faktiskt större än jag trodde att det skulle vara, men kokvrån var minimal. Stod jag med båda armarna utsträckta nådde jag lätt till vardera sida av den. Jag tvekade dock ändå, tänkte ge ett bud en bra bit under utgångspriset, men då hade någon redan gett 70 000kr, så jag tackade nej även till denna. Så mycket pengar var den inte värd, för renoverad var den definitivt inte.

Mars 2013
Adress: Industrigatan 11, Mjölby
Storlek: 42 kvm
Pris: 125 000kr
Slutpris: 205 000kr
Hyra: 2341kr/mån
Kommentar: Lägenheten som Lisa fick, men som jag var snubblande nära att få. Det var jag, Lisa och en till som budade. Den tredje gubben stannade redan vid 150 000kr. Sedan var det bara Lisa och jag kvar. Lisa skulle titta på en annan lägenhet och hade hon gått över på den, ja, då hade jag fått den här. Nu gjorde hon inte det. Hon budade över mig igen och tog lägenheten, som var ett dödsbo och inte alls var renoverad. Gamla plastgolv från 70-talet, en gammal spis och även gammal kyl och frys.

April 2013
Adress: Industrigatan 13, Mjölby
Storlek: 42 kvm
Pris: 125 000kr
Slutpris: 190 000kr
Hyra: 2341kr/mån
Kommentar: Min lägenhet. Storyn kring den har ni här ovan. Jämför man den med den som Lisa slutligen lade beslag på så tycker jag ändå att jag drog en vinstlott. Den här är inte heller jätterenoverad, men ytskikten är åtminstone fräschare och finare. så ja, jag är jättenöjd!

På den vägen är det och jag är som sagt jättenöjd. Det känns stort, men fortfarande lite overkligt. Jag har nog inte riktigt fattat det än. Det kommer bli ett stort steg att flytta, men jag tror det kommer bli kanonbra!

Från något jättekul till något jättetråkigt. Igår var det nämligen exakt tio år sedan som jag ramlade ner från garagetaket och bröt handleden. Tiden går så snabbt. Att det redan är tio år sedan kan jag knappt fatta. jag minns det fortfarande lika tydligt som om det vore igår. Handleden var helt av, det var en av de värsta frakturerna läkaren hade sett i sin karriär och det blev gips i sju veckor, varefter jag fick ha stödskena och knapt inte bada alls under hela sommaren. Usch, vilka minnen...


Kommentarer
Postat av: Julia

Grattis till lägenheten! Vi ska också flytta, ska blogga om det imorgon så kika in då! :)

sv: nej jag vet, jag är superseg just nu med allt som har med bloggen att göra. men tack för grattisen till sommarjobbet iaf ;)

Hoppas att allt är bra med dig :) kram

2013-05-03 @ 17:36:45
URL: http://jullish.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Ja, värmen får hemskt gärna komma nu! Det är ju kyligt och det tycker jag inte att det ska vara i maj! :/

Ja! Men vad roligt :) Så glad jag blir för din skull. Äntligen. Grattis till lägenheten :D

2013-05-04 @ 10:10:20
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: danten89

Det var lätt idag :)

Okey som vanligt :D

Allt bra annars?
Fått några vårkänslor än? :)

2013-05-04 @ 18:05:21
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sandra

Åh vad kul, Grattis till lägenheten :D

sv: nja det var väl inte en sån där jätte stor skillnad, hade gått ner 0,25 på varje öga men det är bättre än ingenting :) Optikern sa att det kunde bero på att jag inte arbetar framför en dator längre. För när jag skaffade de förra glasögonen så arbetade jag på kontor och då kan Optikern oftast ge lite starkare glasögon än vad man egentligen behöver. Men det är positiva nyheter i alla fall. Nu väntar jag bara på att glasögonen ska bli klara :)

2013-05-04 @ 18:19:35
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Alice

Jag älskar hockey, jag älskar sport, längtar alltid efter em, vm,os elitserien allt va de är :)

Jag har inget emot färgen rosa, de kan vara jätte fint, när jag var mindre hade jag rosa på väggarna i mitt rum. Men jag är ingen rosa människa i själen och personligheten, det är inte jag. Däremot älskar jag brunt, de ä min absoluta favoritfärg, den färgen gilla jag inte alls förr. Jag älskar khakigrönt på kläder och jag älskar orangea saker. Men jag är väldigt mycket "bohem" rastafari,Peace and love i personligheten och stilen.

Jag tycker det är viktigare att ha få nära vänner än många "ytliga".jag har t.ex bara en bästa vän, som jag alltid ringer och pratat med, vi ses nästan varje dag. Han är något av det viktigaste jag har. Sen har jag fler nära vänner, som såklart också betyder allt för mig. Det är de att jag har svårt att öppna mig för människor, jag är så egen och folk uppfattar mig som dryg och kaxig för jag ser ganska hård ut jag är alltid ärlig och en detalj som nog väger väldigt tungt - jag har nästan alltid solglasögon på mig för jag är ljuskänslig,får migrän av solljus och lysrör. Jag tror de påverkar första intrycket av mig. Jag är väldigt reserverad och tar in vad folk säger, ibland pratat jag nonstop och ibland är jag tyst och bara lyssnar och tänker. Många som inte känner mig tror nog jag är värre än vad jag är, blir missuppfattad.

Oj jag vet inte, blev äldre, mognade under tiden, sker väl undermedvetet att man blir " vuxnare" under gymnasietiden hos vissa. Jag tror mycket det har att göra med Hannes (bästisen) vi klicka ju direkt när vi träffades första dagarna, jag fick självförtroende från honom, de fick mig att våga umgås med folk, knyta kontakter. Låter helt wierd.

Jo visst är det viktigt, ja gråter sällan inför vänner, däremot kan ja bli väldigt arg och visar mig å mins känslor på de sättet. Men vänner nära å kära är viktiga :)

2013-05-04 @ 20:49:29
URL: http://Alicesafman.blogg.se
Postat av: Julia

sv: haha, det ska bli riktigt skönt!
Vad trevligt! Det måste vara riktigt kul att åka med en vän :) skönt att ta det lugnt över sommaren också :)

Haha, nu har jag bloggat om flytten ;)

Vad söt du är! Ska försöka bli bättre med bloggen :D
Kraaaaam

2013-05-04 @ 21:30:23
URL: http://jullish.blogg.se
Postat av: Liene

sv: Jag valde vara ensam för att inte vara mitt i bland all falskhet. Jag tänkte "bättre ensam än att umgås med vänner som inte ens vill vara med dig" något sådant. Idag skulle jag inte tänka så skarpt. Det var lite bittert. När inget funkar vill man nog vara sig själv. Jag blev mer mig själv när jag fick gå igenom alla sakerna.
Jag ville nog passa in för att inte bli utanför. Men jag såg, att vara utanför och vara sann är bättre än att passa in och vara falsk och stå ut med allt falskt.

Ja, jag ser vi har olika syn. Kanske för att vi strävar om olika saker. Jag har inte längre viljan att acceptera allt som det är. Jag har NF typ 2. Jag har fel på en kromosom. Jag har tumörer längs mitt hela nervsystem. Den största i högra sidan av huvudet har de tagit bort, men den på vänstra sidan står än kvar. Om de fortsätter växa måste jag göra ännu fler operationer och förlora ännu mer funktioner i kroppen. Jag har redan inget inneröra kvar på högra sidan. Det är något jag inte kan acceptera. Men jag vet att Gud hjälper mig när jag ber.
Jag har gått på yoga, meditationer, ätit olika diéter men inget av det hjälpte. Faktiskt blev allt bara värre. Så nu håller jag fast vid Gud.
Om det finns någon som skapade oss så vet han allt om våra kroppar. För mig är det ju ingen fråga dock.

Ha en fortsatt fin helg och ta hand om dig!

2013-05-05 @ 10:32:15
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: LindaViola - mamma till två!

sv; Jaa, ansiktet är bättre, bättrade väl på brännan lite idag med när jag varit ute i solen nästan hela dagen :)

2013-05-05 @ 17:09:02
URL: http://lindaviola.blogg.se/
Postat av: Sara

Grattis till nya lägenheten!! :D
Hoppas du fick en bra helg :)

2013-05-05 @ 21:05:56
URL: http://sausan.blogg.se
Postat av: Helena

Grattis till lägenheten! Vad roligt att du fick tag i en sån känns bra för dig och är fräsch. Vad kul att börja inreda och köpa möbler och annat till hemmet. Att flytta in iett nytt hem är verkligen en fin och spännande känsla. Lycka till:))

Sv; Mitt i glasriket är för min del närmare bestämt i Åseda. Det ligger ca fem mil från Växjö.

Ha en bra dag!:)

2013-05-06 @ 10:36:33
URL: http://helenassota.se
Postat av: Evelina

Svar: Att göra cirklar med ena handen på magen och raka rörelser med den andra är omöjligt! ;p Går inte alls!

Det var ganska många lägenheter som du har tittat på :) Kul att du får flytta in så snabbt inpå :p Det är jättekul att köpa möbler och prylar till sin första lägenhet :)

2013-05-06 @ 17:41:49
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Vispen

Grattis! Vad roligt! Kunde du betala allt eller får du ta lån också? Tänker på hyran som ju inte alls är särskilt hög. Grattis igen! Jag letar också boende. Men det får bli en hyresrätt. I Göteborg kostar en etta runt en miljon.
Kram

2013-05-07 @ 16:40:16
URL: http://vispen91.blogg.se
Postat av: Erica

Låter riktigt nice! :-D

2013-05-15 @ 13:32:56
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: