Musik genom åren - 2003

Tid: 22:13:00
Datum: 2013-10-02
Kategori: Musik

Okej, just nu händer det inte så mycket anmärkningsvärt i mitt liv. Det är träning, studier, hockey och lite mer träning. Med andra ord, vardag. Därför tänkte jag här och nu börja ge er årliga sammanfattningar av vad jag lyssnade på för musik just det året, för, musik, det går ju alltid hem, eller hur?

Vi börjar med 2003. Det var året då mitt liv vändes upp och ner. Jag slutade sexan, synen blev kraftigt sämre, jag bröt handleden, jag började sjuan, jag lärde migg punktskrift och min allmänt negativa högstadietid tog sin början, mycket p.g.a. ovan nämnda synförsämring.

Här hade jag inte hittat min musikstil och jag lyssnade mest på vad som var inne, mycket blandskivor som Absolute kidz och Hits for kids, som man lyssnade mycket på när man var mindre.

Några typiska låtar för 2003 har jag dock, inte minst för sommaren, som innehöll en rad sommarhits.

Dessförrinnan var det dock DJ Sammy som hade vårens största hit, den numera riktigt klassiska covern på Bryan Adams Heaven.

Den största sommarhitten av dem alla blev sedan Alive med Da Buzz. Da Buzz hade jag lyssnat lite på även innan och skulle komma att lyssna på en hel del under de närmsta åren. Alive var en riktig sommarhit det året, såväl för mig som officiellt sätt.

En annan sommarhit det året var Antique's Moro mou. En låt som särskilt ger en bild av en solig sommardag, låten spelas på radion och mamma och jag ligger ute på en filt och läser.

Desenchantee med Kate Ryan var en annan stor hit det året. Den låten hade några i klassen redan spelat innan sommaren, men jag visste inte vad låten hette, inte förrän senare under sommaren. Jag fattar inte ett ord av texten, franska är inte min kopp, men en klassiker är det likväl för det och den är faktiskt ganska bra än idag.

Timbuktu har inte gjort mycket bra efter hans debut, enligt mig, men debuten gillade jag, och det var så klart The botten is nådd. Också det en ganska stor sommarhit.

så blev det höst och Evanessence hade två hits, Going under och Bring me to life, där den sistnämnda blev störst i mina öron.

I samband med att jag lärde känna Chris, som var min assistent under hela högstadietiden, blev E-Type's This is the way en stor hit under hösten. Ett särskilt minne med den låten var när jag och Chris åkte i hans föräldrars Mercedes A-klass, ni vet, den där lilla halvfula Mercedesen, och "gjorde en fuling". Vi svängde vid ett ställe där man egentligen inte fick svänga. Om vi lyssnade på den låten just då vet jag inte, men en skiva med den låten på hade vi igång i alla fall.

Peaches, ni vet, de som gjorde Rosa helikopter, hade också en stor hit i mina öron den hösten. Dynamit nitroglyserin hette den.

Framåt vinterkanten blev det en balad som var störst. Stacy Orrico's More to life, efter hennes debutsingel, Stuck, som jag också tyckte var ganska bra.

September släppte också nytt, We can do it, som var uppföljare till hennes debut, Lalala, never give it up. Någon som minns?

Sedan blev det 2004, men det tar vi i nästa musikinlägg...


Kommentarer
Postat av: danten89

Många fina låtar och artiser :)
Kate Ryan och Antique =)

Ja men det är superkul.. den som tror sig vara samma varje dag kan inte leva lyckligt? :P
Jag menar för något år sedan trodde jag aldrig att jag skulle utbilda mig och bli undersköterska.. men sen så ;)

Förstår.. kärlek är fint :)

Hehe vinner ni då? :D

2013-10-03 @ 19:51:47
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Alice

Hits for kids och absolute music och dedär kommer jag ihåg, jag sparade alltid pengar så jag kunde köpa skivorna samma dag de kom typ. Men de är väldig få låtar jag lyssnar på än idag. Idag kan jag tycka de va ganska mkt trams musik 03 04 och 05. Vet inte varför. Ganska mycket fjortisdunk.

Sv. Det ska bli så jävla skönt att komma ifrån allt några dagar. Får slippa allt ansvar för de som händer här hemma och bara vara.

Visserligen har alla skolår påverkat vem jagr idag såklart, hade jag haft det som jag hade det på högstadiet på gymnasiet också hade jag nog fan inte varit en lycklig människa idag.

Njae ibland ser man ljuset när fbk spelar, de börjar likna fbkspelet liksom, men vi får se. Tror absolut de kommer vara med i toppen som de alltid är. Färjestad är Färjestad liksom. Alla är vi ju dock människor, ibland fungerar de inte som det ska bara. Men jag kan ju inte neka till att det känns förjävla bra när Skellefteå skakar på isen, alla verkar ju tro att de är robotar, att de kör över allt motstånd. Men även dom ä människor. :)
Tror du fortfarande Örebro och Leksand i botten säsongen slut eller?

Jag har det bra, stressigt bara :)

2013-10-03 @ 20:59:42
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: Sofie

Åååh, sånt är är så roligt att läsa!! Ser fram emot fler inlägg med dina musikminnen även om jag redan känner till de flesta. :P <3

2013-10-03 @ 21:41:09
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: Jessica

sv' det ska jag absolut göra! njuter till 100.
jadå, jag trivs med min linje. ångrar det inte :)'

vad härligt att du blivit av med förkylningen och allt! hoppas du får en bra kväll :)

2013-10-03 @ 22:40:09
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Det där är musik som jag själv lyssnade på flitigt under en period. Riktig nostalgi känner jag.

svar: Ja - nu får vi tyvärr se hur möjligheterna till att träffas ser ut. Jag orkar inte skriva allt i en kommentar... men jag har skrivit om det på bloggen.

Hoppas allt är bra med dig i alla fall.

2013-10-04 @ 03:40:35
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Erica

Kommer ihåg en del av de där låtarna. Jag älskade Da Buzz då jag var yngre, tror till och med att min första skiva var med dem. :-)

2013-10-04 @ 11:26:48
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Förr ifrån på alpha-kursen hade vi just temat om att den som vill kan tro men den som inte vill kan inte tro. Jag trodde inte riktigt det stämde, men nu fick jag svaret eftersom du säger att du tror inte för att du inte vill.
Hur kommer det sig att du tror på andar och spöken då? Har du haft upplevelser? eller vill du bara tro på dem?
Kan inte säga att mina upplevelser med andar varit bra... då jag har skrivit en hel del på min blogg.

DJ Sammy - Heaven är så fin!

2013-10-04 @ 21:31:14
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: sandra

oh Bring me to life är ju så himla bra :)

sv: härligt, själv har jag åkt på en förkylning. Blir aldrig frisk känns det som. Börjar bli lite trött på det om jag ska vara ärlig.

Ja du har koll du :) de ska spela i morgon men jag kommer inte ihåg mot vilka men det är på hemmaplan i alla fall så kanske ska gå, beror på hur jag mår :)

2013-10-05 @ 10:32:33
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: ELIN

vilket roligt inlägg, tar mig tillbaka till tiden då man lyssnade på hits for kidz haha..
sv: haha okej, ja behoven är olika, jag själv skulle inte klara mig utan en tv ;) tack desamma!

2013-10-05 @ 12:31:48
URL: http://bbaraaelin.blogg.se
Postat av: Julia Wisniewska

svar: En mr-undersökning är en magnetröntgen, inget farligt alls:)
Kram!

2013-10-05 @ 17:29:20
URL: http://JuliaWisniewska.webblogg.se
Postat av: danten89

Da Buzz och September älskar jag med =D
Så ja nostalgi :)
vissa låtar lyssnar jag än idag :)

Du har verkligen rätt i det.. mitt liv har inte varit en raksträcka alla gånger, men jag sitter här nu inatt och lever ;)

Fast jag kan tänka mig att eftersom kärlek finns.. så finns hatet.. tyvärr.. det ena föder det andra liksom..

Ja verkligen.. att sjunga Whitney Houston, Celine Dion eller Mariah Carrey osv, så ska man va väldigt stark.. :P

Hur gick matchen idag?

LHC förlorade..

2013-10-06 @ 00:30:55
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Louise

haha undra hur länge vi ska diskutera det här med glögg ^^ !

Hoppas du haft en bra helg ! :)

2013-10-06 @ 18:17:18
URL: http://lilylolo.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag önskar att jag kunde tro på det. Att jag är stark och klarar det. Det gör jag inte. Eller, överlever gör jag ju alltid. På gott och ont. Det är bara det att det känns så värdelöst nu efter så många års dåligt mående och så få framsteg.

Det är ju inte så att jag inte pratar alls med min man om hur det är men jag kan verkligen inte med att be om hjälp eller berätta precis hur illa det är varje gång. Det gör för ont att se hur ont det gör för honom.

Jodå, jag har sett goalball både live och på tv men tyvärr inte provat. Tror det hade kunnat vara både kul att nyttigt att få prova på något helt nytt och koppla bort ett av dom sinnena man ändå använder väldigt flitigt i andra idrotter jag ägnat mig åt. Eller, i livet i stort för alla oss som har full syn.

2013-10-06 @ 21:39:58
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: Ja, du får jättegärna peppa mig med träningen! Tror att jag ska köpa ett gymkort den här veckan, har nästan bestämt mig för det! :-)

2013-10-07 @ 12:12:26
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Helena

Oj, vad jag har glömt mycket från detta musikår. Jag pluggade för fullt på min utbildning och höll mig nog mest till böckerna.
Ha en skön helg!

2013-10-11 @ 22:31:04
URL: http://helenassota.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: