Mina sommarhits 2013

Tid: 22:59:00
Datum: 2013-09-08
Kategori: Musik

Vissa somrar blir det inga sådär riktiga sommarhits som man förknippar med just den sommaren, kanske just den dagen, den stranden, den uteserveringen, den personen eller liknande, men i år har det varit en hel rad riktiga sommarhits tycker jag. Därför tänkte jag dela med mig av några av mina sommarfavoriter 2013.

Först ut är så klart sommarhitarnas somarhit, Wake me up med Avicii. Har man inte hört den i sommar, ja, då har man varit bortkopplad från reality totalt. Den spelas fortfarande överallt, inte bara i Sverige, utan också runtom i hela Europa, kanske också övriga världen, och ja, den är fortfarande bra tycker jag, även om det är risk för att den med tiden kommer få en "uttjatadstämpel" på sig. Hursomhelst, här har ni den.

Nästa låt är en låt som egentligen kom i våras. Det är One republic vs Alesso - If I lose myself. En låt som dock särskilt påminner mig om ett tillfälle i somras, då vi åkte från stugan och den spelades på ett Sommar i P1. Det var en varm och fin dag, en av många denna sommaren, och således förknippar jag låten med värme och sol också.

Tredje låten är Sebastian Ingrosso & Tommy Trash & John Martin med låten Reload, som även den egentligen kom tidigare i våras, men som jag förknippar en del med min första alldeles egna lägenhet, eftersom att jag lyssnade på den en hel del precis när jag hade flyttat och tiden därefter.

Sedan har vi norskan Adelén med sin Bombo, som har spelats flitigt här hemma i sommar och som jag fortfarande gillar skarpt. Trallvänlig och en grym bas. Gillas myycket!

Medina har haft en stor hit i sommar med sin Miss Decibel. Jag gillade till en början inte alls låten, men det är en sådan där låt som vände totalt efter ett tag, satte sig på hjärnan och har även den spelats en hel del under sommaren som gått.

Medina hade även en hit tidigare i vintras med låten Där palmerna bor. Då gillade jag den inte alls heller, hörde den bara någon enstaka gång när jag var på väg hem i taxin från någon träning, men nu i sommar har glöden tagit ordentlig fyr och jag gillar även denna låten skarpt. Trallvänlig, precis som Miss Decibel och den har det där typiska sommarsoundet, soundet som gör att tankarna direkt går till Medelhavsstränder, stekande sol och kalla drinkar, vilket troligen också är meningen med den här låten, eftersom att den handlar om just det...

Panetoz har officiellt sett inte kunnat matcha förra sommarens megahit Dansa pausa, men i mina öron är faktiskt den här bättre. Vissla med mig är, likt Medinas Där palmerna bor, en låt som man direkt relaterar till sol, bad, kalla drinkar och rent allmänt chill. En låt som är klockren under en stekande sommardag ute på balkongen eller stranden.

Lite mer inofficiellt har vi den svenska reggaetjejen Syster sol. Egentligen ingen hit alls, men av en händelse råkade jag höra den på radion och den fastnade direkt. Reggae är definitivt inget jag brukar lyssna på, ävn om Bob Marley har haft några helt okej låtar. Det här är dock svensk Reggae och jag gillar det faktiskt. En chill låt som också den passar bra sådär under en klarblå himmel och en stekande so, där man själv liggerr och bara tar det lugnt, lyssnar på musik nere på bryggan i stugan, samtidigt som man doppar tårna i det varma vattnet. Härligt!

Norlie och KKV har jag gillat enda sedan debuthiten Tröjan l. du hatar. Där jag hänger min hatt blev en ännu större hit för mig och nu har Nej blivit detsamma. Också det var en låt jag inte alls gillade till en början, tyckte inte alls den levde upp till mina förväntningar med tanke på deras tidigare låtar, men den har tagit sig mer och mer och är fortfarande bra. Också det en låt som sätter sig på hjärnan och som man gärna går och nynnar på.

Där har ni några av sommarens stora hits i mina öron. Som ni hör och ser är det många "officiella hits", s.k. radiomusik. Det är något jag har börjat lyssna mer och mer på under de senaste månaderna. Tidigare har jag mest tyckt att det till 99% bara har varit skit på radio. Det är det inte längre. Den typ av House som nu är väldigt inne har fallit mig rejält i smaken, till skillnad från all rap/hiphop och R 'n B och annat skräp som spelades för några år sedan. Då var det annan elektronisk musik som gällde för mig. Mestadels var det hands up, men även en del Hardstyle och UK Hardcore. Dessa genrer lyssnar jag fortfarande på, men det släpps tyvärr inte mycket nytt som är bra numera, vilket gör att när det gäller ny musik så blir det mycket House, en typ av House som är väldigt trallvänlig och det gillar jag.


Kommentarer
Postat av: Ida

If i lose myself är verkligen sommar 2013 för mig!

2013-09-09 @ 08:51:43
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: Sofie

Ey, du glömde alla de låtar jag fick dig att lyssna på. :P Måste ju inte bara vara de som kom just i år. :) Fast det var kanske det tanken var. :)

2013-09-09 @ 17:44:46
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: Helena

Avicii är helt klart en sommarfavorit för mig sommaren 2013. Som du säger har den spelats i princip överallt men det gör ju inget om man gillar låten. :)

Tack! Jag mår rätt bra nu men fortfarande känns det ganska overkligt att mitt hjärta var dåligt och jag skulle behöva pacemaker. Trodde först att läkaren gått till fel patient när han sa att jag skulle operaras. Nu tickar hjärtat på som det ska men jag har inte tränat något annat än promenader ännu

2013-09-09 @ 21:51:53
URL: http://helenassota.se
Postat av: Louise - Vinn victoria secret body mist på min blogg nu!

dom hade lämnat henne ensam hemma utan att säga något så hon gick ut själv och när jag hittade henne stod hon vid tåg övergången i närheten av där jag bor och grät !

2013-09-12 @ 11:44:49
URL: http://lilylolo.blogg.se
Postat av: linda

jag flyttade hit eftersom min pojkvän kommer härifrån, och jag är super nöjd med mitt val dock så saknar jag ju mina föräldrar i sthlm men göteborg är underbart.
men jag tänker lite såhär , tänk när dom dör, och jag bara levt helt i onödan för ingen kommer minnas mig man vill ju göra något bra i livet och folk ska komma ihåg en inte bara jag hade en gammelmormor för 1000 år sen som hete Linda ;)

2013-09-12 @ 11:47:45
URL: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: Alice

aviciis låtar blir alltid uttjatade efter ett tag, aldrig riktigt fastnad för Wake me up men däremot miss decibel har fastnad totalt i huvudet på mig. Ogillade den i början, men den spelades hela tiden på gymmet så tillslut hade den matats in i mitt huvud :P den är skön att träna till.

För mig är blurred lines med robin thicke en sommarplåga, även Roar med Katy Perry. Men det har ju inte varit en "stereo love" och "on the floor" sommar om man säger så :)

Haha, ja alla tycker vi olika. Många ogillar ju ljudet av bestick som skrapar mot porslin har jag hört, att de liksom skär i öronen, de ljudet brukar jag inte ha några problem med. Men tandborstning får alla hår på kroppen att ställa sig upp, hemskt.

Färjestad tar absolut Örebro på lördag, tror Örebro kommer få det svårt att hålla sig kvar i shl. Tyvärr är ju alla biljetter slutsålda och vi har inte kunnat köpa några säsongskort ännu då det dök upp ett fel på bilen som måste gå före, 3000 spänn bara det. Lite surt. Men får köpa matchen på cmore.
Är så SUR att brynäs Leksand visas i 4an, en kanal alla har, ogillar skarpt att Cmore har hockeymatcherna, och de har stängt ner de bästa gratis streamerna så man måste nästan köpa matcherna för över 150 spänn styck.

Tack jag har de bara bra, detsamma till dig :)









2013-09-12 @ 12:04:17
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: linda

ibland kan det ta några månader men annars hälsar jag på ganska ofta, annars kommer dom hit :) var bor d?
ja men det är klart att det e viktigt att man ska trivas med sitt liv och så men jag känner bara det e så många som dör för ingenting människor som inte ens får en chans att leva och om jag då får den chansen så vill jag ju göra något bra så någon faktiskt kommer ihåg mig.

2013-09-12 @ 12:13:56
URL: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: Louise - Vinn victoria secret body mist på min blogg nu!

jag gillar inte riktigt vintern :P glögg är äckligt jul tycker jag inte alls om att fira längre och snön är bara i vägen ^^

Ja dom hade bara lämnat henne. Jag brukar inte vara den som dömmer folk men när jag såg hur dom bodde och hur föräldrarna såg ut så blev jag lite orolig. Men va ska man göra jag kanske har helt fel.

2013-09-12 @ 12:35:55
URL: http://lilylolo.blogg.se
Postat av: danten89

Adelens bombo kom tvåa i Norska melodifestivalen i år 2013 =)
Kul att du gillar Mello musik ;)
Schlager som det kallas, men inte egentligen är^^

Hur ser denna helg ut då=)?

Ja nu börjar ju SHL och morfar hejar frenetiskt på sitt välsignade LHC ;)
Kul med att det blir första SHL vinnaren? ;)

:)

2013-09-12 @ 16:34:50
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Jessica

sv' åh vad roligt! :)
jajamen, vi åkte dit för en shoppingdag!
vad skönt att höra. jo med mig är det också bra, men samma här med studierna som börjar dra igång allt mer nu.
kram :)

2013-09-12 @ 23:23:03
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: ELIN

håller med din lista!
sv: ja vintern och speciellt julen är mysig, bara det inte sådär överdrivet kallt haha :)
det är bara att kämpa på, härligt att du har så mycket motivation!:)

2013-09-13 @ 15:25:31
URL: http://bbaraaelin.blogg.se
Postat av: Erica

Inga låtar som jag brukar lyssna på direkt, men å andra sidan är min musiksmak ibland lite annorlunda. :-)

2013-09-13 @ 18:55:24
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Ibland vet jag inte varför jag inte får direkta svar från Gud. Det kan också bero på mig. Huvudsaken är tilliten :) att om jag inte vet ett svar för just då, att välja Gud.

Jag är helt frånkopplad från reality då. Jag lever i en annan reality :) haha

2013-09-13 @ 20:29:28
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: sandra

alla de där låtarna är super bra :)

sv: jaha okej men det är bara och kämpa på så kommer du med nästa gång :)

jag vet inte riktigt varför jag känner som jag gör. men har aldrig varit nöjd med min kropp.

2013-09-14 @ 09:57:40
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: anna

oj, så mycket fikabröd! men sånt är ju så gott :)

och bra låtar där! house är så bra :) dock har jag faktiskt lyssnat på en hel del annat denna sommaren!

svar: verkligen! denna sommaren har varit så bra, livskvalité till max :)

jag försöker dock sluta vara så fördomsfull för jag är så trött på fördomar som finns och det är faktiskt skönt när man kommer ifrån det där och inser att det oftast bara är onödigt :)

jo tack, det är bara bra! fullt upp med plugg, träning och allt annat, men jag klagar inte :)

2013-09-16 @ 21:36:27
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: mellab.blogg.se

Har en frågestund på min blogg, lust att ställa en fråga?

2013-09-21 @ 15:54:18
URL: http://mellab.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: