Allt talar emot mig

Tid: 16:28:35
Datum: 2014-08-25
Kategori: Goalball

EM i Ungern avgörs om ganska exakt en månad, men precis som förra året hamnar jag utanför truppen som åker dit. Det kom dock inte som någon överaskning och det var inte det som det här inlägget skulle handla om. Det gör mig dock smått frustrerad att se David och Dzenan och nu även Nils utvecklas så mycket snabbare än vad jag gör. De jag främst krigar mot om att ta en plats i truppen som åker iväg på olika tävlingar och turneringar drar ifrån mig i utvecklingen, trots att jag kämpar och sliter så mycket jag kan här på hemmaplan. Det var det som det här inlägget skulle handla om.

Egentligen har jag alla faktorer emot mig. Ändå fortsätter jag att kämpa, kriga och leva goalball här på hemmaplan, trots att jag inte alls har samma förutsättningar som de andra killarna.

Vilka är då förutsättningarna jag pratar om? Vad är det som praktiskt sett är emot mig?

I mina ögon handlar det om i huvudsak tre faktorer:
1, Vi lärde oss fel från början och har tvingats lära om allt på nytt.
2, Jag är B1:a, vilket innebär att jag inte ser något alls, och således aldrig har sett hur någon annan gör.
3, Vi har inte alls det motstånd och den kvalitet på våra hemmaträningar som jag skulle behöva.

När vi startade upp vårt lag, 2007, var det mest som en kul social grej. Vi tränade en gång i månaden och hade ingen som helst utrustning, inga mål, inga skydd, nej, egentligen ingenting, förutom bollar. Teknik fanns inte på tapeten, utan här var det bara att ha kul och umgås som räknades.

Sedan tog LHIF över verksamheten 2008 och vi började satsa mer. Träningarna uppgick nu till en gång i veckan, vilket senare också blev två gånger i veckan, där den ena av dessa två var ett "fyspass", som jag idag nästan skrattar åt. Det handlade ungefär om lite bollkontroll, lite skott och "hård fys", vilket ungefär var tio armhävningar,tio situps och springa en minut på tjockmatta.

Problemet var att vi, trots att vi nu satsade hårdare, inte uppnådde några resultat. Vi åkte på turnering efter turnering, men förlorade allting, kom alltid sist och blev inte sällan knockade i matcherna, vilket innebär att matchen avbryts när det skiljer tio mål mellan lagen.

När detta upprepades, turnering efter turnering, borde man som tränare börja fundera på vad man bör göra för att förändra något. För något var ju tvunget att förändras, det var ju solklart. Eller, rättare sagt, det var just det som det inte var. Det hette hela tiden att "vi gjorde vårt bästa". Att vissa spelare var bättre än andra syntes redan då, men likväl skulle alla få spela, oavsett hur det gick i matcherna. Man skulle kunna säga att vi spelade mer för att alla skulle få spela, inte för att vinna, även fast vi så klart ville vinna.

Det största problemet, som ni såg ovan i punkt ett, var att vi under den här tiden, under nästan tre års tid, lärde in helt fel teknik i såväl offensiv som defensiv. Tränaren hade noll kunskap om goalball sedan tidigare, men vägrade ändå ta hjälp utifrån. Han skulle göra saker på sitt sätt och tyckte att det såg bra ut. Flera av oss spelare såg ingenting alls och trodde så klart att det var bra när tränaren sa det, även om jag idag kan se att det var så fel som det bara kunde vara. De andra i laget, som såg litegrann, hade ju ingen erfarenhet heller och kunde inte titta på och se hur andra gjorde. Vi körde vårt race helt enkelt.

Ett tydligt exempel på det var att jag fortfarande, när jag kom in i landslaget 2010, satt på huk i min utgångsposition. Det är nästan ofattbart idag, men som sagt, jag visste ju inget annat. För mig fanns bara det, för ingen hade ju sagt åt mig att det var fel, förrän nu. Florim har i efterhand sagt att det fanns så mycket med mig och min teknik som han bara ville ändra på i ett svep, men det gick ju inte. Jag minns att han sa åt mig att ha lägre tyngdpunkt i utgångspositionen, men hur jag skulle få det kunde jag inte förstå, för jag kom ju inte längre ner där jag satt på huk, ingen hade ju visat mig hur jag skulle göra.

Detta leder oss in på punkt två här ovan. Eftersom att jag aldrig har sett under den tiden jag aktivt har spelat goalball har jag aldrig kunnat titta på, observera och härma andra spelare. Spelare som ser litegrann tror jag har en enorm nytta av just detta, att kunna se, observera och härma andra spelare. När man inte ser blir det genast mycket svårare. Att visa en rörelse i fart genom att känna blir väldigt svårt, eftersom att t.ex. ett skott går så fort. Därför måste man visa moment för moment i stillbilder och inte ens då blir det självklart. Extra svårt blir det när man, som Tobbe, aldrig har sett. Alla de här visuella referenserna man har i hjärnan finns ju inte där, så bara en så enkel detalj som att gå djupare med benen eller vara mer avslappnad i kroppen kan bli svår att praktisera, inte minst då koordination och balans ofta påverkas negativt när man inte ser något alls.

ta den defensiva utgångspositionen som exempel. I goalball går det oerhört fort på elitnivå. Därför gäller det att hinna ut åt sidan, längs golvet, så snabbt som möjligt. Sitter man på huk måste man ju först gå upp en bit, för att frigöra benen, för att därefter kunna slänga sig ut åt sidan. Dessutom kommer man då snett uppifrån och dunsar ner på golvet, vilket med stor sannolikhet gör att bollen redan har gått under en och redan är i mål. Nej, istället gäller det att sitta lite som en hoptryckt fjäder och sedan explodera ut, rakt åt sidan, längs golvet. Man trycker ifrån med händerna för att trycka ut sig ssjälv åt ena hållet och med fötterna för att trycka ut sig åt andra hållet.

Idag är dettta självklart för mig och jag förstår inte hur jag kunde sitta på huk i över två års tid. Förklaringen till varför jag gjorde det är dock enkel. Jag visste inget annat. I mitt huvud var det så man skulle sitta, för jag hade ju aldrig sett hur någon annan satt och ingen hade någonsin påpekat nackdelarna med att sitta på huk och att man kunde sitta på något annat sätt. Förstår ni hur jag menar? Ser man ingenting blir det extra viktigt med en tränare som vet vad han/hon gör, som kan påpeka, berätta och förklara hur man ska göra och varför man ska göra just detta, eftersom att du själv inte kan se hur det "ska vara". har man då istället en tränare som kör sitt race och tycker att det är bra hur man en gör i princip, som inte kan sporten, inte kan tekniken och varför man ska göra på ett visst sätt, som låter spelarna själva testa och känna efter vad som känns bäst, utan att ge någon feedback på för/nackdelar eller hur andra spelare gör, ja, då blir det problem. Som B1:a lever man då lite som i en illution av att man gör rätt, fast man egentligen gör helt fel. Det måste finnas någon kunnig person där som hela tiden påpekar och går igenom detaljer, annars går det inte.

Där har Linda radikalt förändrat laget jämt mot vår gamla tränare. Hon är hans raka motsats och tar mer än gärna hjälp utifrån, från folk som kan bättre än hon själv. Hon har lärt sig oerhört mycket sedan hon kom in som helt grön på området 2010 och tog över laget 2011. Under de här tre senaste åren har vi utvecklats något enormt. Det var när hon tog över som vi i princip fick börja om från grunden. Att få bort något man nött in i nästan tre års tid är dock inte det lättaste och fortfarande har jag problem med mitt skott, där jag fortfarande gärna vill skjuta med armen, inte med ben och bål, som är det man "ska göra" för att få så mycket kraft i skottet som möjligt.

Nackdelen med Linda är dock att jag och vissa andra i laget kan mer om goalball, hur man tänker, vad man ska tänka på, smådetaljer, taktik, teknik, än vad hon kan. Det är just det som blir en stor nackdel för mig här på hemmaplan, som ni ser under punkt tre här ovan.

Jag har ingen här hemma som kan påpeka smådetaljer, varför jag gör på ett visst sätt, hur jag kan göra istället, någon som hela tiden påpekar att "armen var för spänd där", "slappna av mer där", "nu blockerar du din egen rörelse när överkroppen sticker före armarna" osv. något jag märker väldigt stor skillnad på nere i t.ex. Malmö. När jag har varit nere hos Fatmir har han och Stefan varit på mig efter varje skott, påpekat smådetaljer som man behöver höra, gång på gång, tills man rättat till dem och de sitter i ryggmärgen. Det har jag ingen som gör här hemma. Det finns ingen som har den kunskapen här hemma, vilket nästan är det största problemet och den största orsaken till min långsamare utveckling.

En annan mycket stor bidragande orsak är det faktum att motståndet här på hemmaplan är alldeles för dåligt. jämför mig själv med Dzenan, som varje träning tränar med Stefan och fatmir, som varje träning, varje vecka, får det här tempot, de här hårda skotten på sig som man får på elitnivå. Han tränar hela tiden med spelare som tillhör världseliten. Några sådana spelare har vi inte här hemma. Faktiskt inte ens i närheten. albin är den som skjuter klart bässt här hemma, men utöver honom och Jennifer är det ingen som skjuter särskilt bra. Det är kort sagt breddnivå på skotten. Inte så konstigt när vi i realiteten är ett breddlag, men när man, som jag, satsar mot världseliten, då får jag inte alls det motstånd jag behöver, vilket gör att det oftast tar ett tag, när vi samlas för landslagsläger, för mig att komma in i tempot, eftersom att det är en såpass stor skillnad på elittempo och breddtempo. Jag får helt enkelt inte de skott och det motstånd jag skulle behöva här på hemmaplan. Slutsatsen blir därför enkel. Får man inte träna på något kontinuerligt, då tar det mycket, mycket längre tid att nå upp till den nivån.

sammantaget har jag alltså ganska mycket som talar mot mig. Vi lärde oss fel från början och fick lära om allt från grunden, jag är B1:a och har aldrig kunnat titta på, obeservera och härma andra spelare, och vi har inte den kompetensen på hemmaplan som jag skulle behöva, varken tränarmässigt eller spelarmässigt. Det är den bistra sanningen. Ändå kämpar jag vidare. Dag efter dag, vecka efter vecka. Jag ger inte upp, jag fortsätter att kriga, trots att mina förutsättningar är så mycket sämre än de andras i landslaget, jag försöker trots allt göra det bästa av situationen och sakta men säkert utvecklas även jag, även om det inte alls har gått som vi tänkte efter Paralympics i London. Tanken då var att få ut mig som förstacenter internationellt sett om 1,5-2 år. Det har nu gått två år och jag är räligt talat inte ens i närheten av det. Just nu platsar jag inte ens i truppen som åker till EM om en knapp månad, men trots det, trots att utvecklingskurvan inte alls har gått som planerat så fortsätter jag kämpa. Jag ger inte upp och det kommer jag inte att göra under de närmsta åren, det är något som jag är säker på!

Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Jag förstår inte så mycket av din text men jag förstår att du har saker som pekar emot dig och att du inte har lärt dig rätt från början. Men du verkar vara en riktig kämpe som aldrig ger upp, och det gillar jag! Säger de inte "gör om, gör rätt"? Låter ganska bra faktiskt. Jag gillar att se din glöd!

Svar: Jag har inte alltid gått efter första intryck, men på senare år har jag gjort det och det känns som ett bra sätt. Jag ser alltid negativt på allt från början - och därmed är jag inte intresserad av att lära känna nya människor. Men skulle de av någon anledning göra mig intresserad av att lära känna dem så självklart ger jag dem en chans. Men jag berättar aldrig för folk att det är första intrycket jag går på. Jag menar, om de nu inte gör mig intresserad första gången så betyder det inte att de inte kan försöka igen. Jag har aldrig hindrat någon från att försöka igen, men däremot är jag inte särskilt intresserad av att lära känna dem om det inte är ett bra första intryck. Kanske hade de en ovanligt dålig dag, men det betyder inte att de inte gör ett bra intryck. Jag låter det gå ett tag innan jag bestämmer mig och kanske finns det något just den dagen de har en dålig dag som jag fastnar för. Det är svårt att förklara, men ja. Kort sagt så vill jag inte lära känna andra om de inte av någon anledning gör ett gott intryck utan att liksom försöka. Utan att det bara är naturligt. :)

2014-08-25 @ 17:08:35
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Svar: Ja, jag läste hela inlägget även om jag inte förstod nåt. Jag menar, hade jag inte läst det så hade jag ju absolut inte förstått nåt. Nu gav jag det ett försök i alla fall, haha.

Lång historia varför jag ser allt negativt, och helst inget jag tar upp, men jag kan säga som så att jag ser hellre negativt på allt och sen blir positivt överraskad, än att vara positiv och sen bli besviken. Men det är inte lätt att vara negativ. Varje dag kämpar jag med att försöka bli mer positiv, det är därför jag går på Arcus (har nämnt det tidigare i bloggen någonstans, haha) där jag ska försöka bli mer positiv och få bättre självförtroende, och lära känna mig själv mer.

Anledningen till att jag berättade det för dig är för att det här inte är ditt första intryck, vi har pratat tidigare (kommentarerna) så min uppfattning för dig finns redan. Självklart bestämmer jag inte allt på första intrycket. Men det är första intrycket som kan ge en person en andra chans att göra sitt första intryck bättre (om du förstår vad jag menar?). Som jag skrev, jag hindrar aldrig folk från att försöka på nytt och vem vet, kanske ändrar jag mig. Så allt baseras inte på det, men det är ytterst sällan jag ändrat mig. Vilket i sin tur har varit rätt beslut. Men en dag kommer det väl då jag får tänka om en extra gång. Men det tar jag då.

Första intryck är mycket via internet för mig. Alltså, om en kille skriver direkt typ "Tjena baby, vad gör du? ;)" (som dagens ungdomar gör) så ger det inte ett gott intryck på mig. Däremot om någon skriver "Hej där, vad hittar du på för någonting då?" eller liknande så ger det ett bättre intryck. Jag kan döma personer rätt snabbt, men jag låter dem också kunna ändra min uppfattning om dem, så det är inte låst för att jag har dömt i förväg. Haha, egentligen är det ingen idé att du försöker förstå hur jag menar, för det kommer sluta med att vi skriver 100 kommentarer till och vi har fortfarande inte kommit någonstans i våran diskussion, haha!

2014-08-25 @ 17:48:04
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: NICOLE

Blir lite ledsen när jag läser detta.. Hm.
Mycket som står emot dig men som inte är på grund av dig, (alltså ditt fel), men ändå så kämpar du och kör vidare. Starkt alltså.

Fan så dumt det blev där redan från början med en tränare som inte kan rätta sina fel eller kan ta in sånt från andra. Ensam är inte alltid stark utan det kan vara bra att ta med saker utifrån, speciellt när det gäller andra då man har ansvar för ett lag.
Han skulle ju ha varit den som förde det till er så ni (du) visste vad som skulle göras eftersom det är jäkligt svårt att veta det utan att ha sett det. Näe lite fel person det där måste jag säga. Säkert bra på annat men inte där..

Och också, vad tråkigt att du inte kom med i truppen.. Riktigt tråkigt. Men det är bra att du kämpar vidare i alla fall , kanske lossnar det snart!

SV: Hostan är ju det värsta för det stör så mycket av sömnen, som man i sig behöver mycket av när man är sjuk. En dålig cirkel där som är svår att ta sig ur. Men som sagt, godis och vila ;)

Ibland blir jag verkligen mörkrädd för allt som händer, det är så himla mycket jämt jämt jämt! Och så tänker man att kunde det hända där kan det ju hända här. Som jag sagt innan så har jag alltid haft sån jäkla tur, så man kan undra..

Jag tror att det lag som LHC ställer upp med i år är riktigt starkt, så tror faktiskt det kommer gå bra :) Många duktiga och snabba målgörare :D

Jajemen, klockrent namn ;) Det ska jag betala dyrt för hehe..
haha ja kanske de :)

Tack det har jag :D Har tokrensat i min galna garderob. Jag som inte ens gillar kläder - dumma Nicole alltså, helt galet vad jag har kläder.
Har du med haft en bra dag? :)

2014-08-25 @ 20:02:13
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Ja precis, och jag har så himla mycket så skulle vara kul att skramla ihop lite iaf, även om det mesta skänks :)

Förstår det, men ja :) Usch.
Det tycker jag är STARKT gjort, man kan en del men inte allt, men kan erkänna det och alltså ta hjälp för att bli ännu bättre :) Bra gjort.

jo jag upprepade en del som du skrev men jag höll ju med - har man ett så stort ansvar måste man ju se till att det blir till det bästa, speciellt i ditt fall.

Förstår att det är frustrerande och jättetråkigt, och jag vet att man jämför sig och tänker på hur det går för andra, men ärligt försök försök försök att inte göra det.... :(
Visst att det kan sporra dig för att kämpa och ge ännu mer, men jag tror det skadar mer i många fall. Men jag vet som sagt hur svårt det är..

Härligt! Jag vill så gärna äta godis men jag sympatibantar just nu haha!

Nä alltså det är ju inte så att jag går runt och tänker så paranoit hela tiden men just när jag är där. Känns som ett riktigt olustigt ställe bara.

Det går säkert bra ;)

Skönt att börja om lite tycker jag :) Nu finns det plats för mer kläder ;D

Haha jaa det förstår jag. Första dagarna som sjuk brukar känns rätt sköna brukar jag tycka men sen när det lider mot slutet känns det bara bra slött..

2014-08-25 @ 20:54:33
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: caroline ♡

Sv: Haha ja det är riktigt gott! Vi äter sånt ofta här hemma :P ja det är väl olika från person till person. Alla kan ju inte ha samma smak när de kommer till bloggar. Jag själv gillar att posta bilder och tycker det är jobbigare att läsa en blogg om det är bilder med för då blir det inte lika mycket text. Men jag vet inte, är det något som verkligen intresserar mig så skulle jag nog läsa iallafall! :)

2014-08-25 @ 23:30:11
URL: http://carolineanette.blogg.se/
Postat av: danten89

Visst är det.
Rullar det för dig då? :)

Jaså? vad syftar du på?=)

Katy Perrys - Birthday.
Älskar den låten och den ger mig sån glädje och eufori ^^
Shakira Feat. Magic - Cut Me Deep.
Elena Paparizous - Don't Hold Back On Love.
Idina Menzel - Let It Go.
Magic - Rude.
Tove Lo - Stay High.
SIA - Chandellier
Plus några till ^^
Någon du gillar?

Jag fick skriva upp mig som reserv i första omgången, snart börjar dem lämna ut omgång två, håller fötter tummar tår och allt som går.

Jag visste ju att det var på hösten i 2010 jag köpte den och då fann jag ;)
:P

Du verkar vara en kämpe i det tysta.. men en stark sådan :)
Keep the good work going ;)

Varför just enbart kontakter?
Då slås ännu fler ut från arbetsmarknaden.
Man måste lära sig den hårda vägen med.
Den har jag fått gå och den går jag än.

2014-08-25 @ 23:43:56
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jo jag vet att man ska ju göra det, men när man gjort det och har koll på vad man själv gjort/gör så är det klart att det övergår till att kolla vad de andra gjort/gör.
Det kan vara bra till en viss del men nä alltså, det gör en så stressad och frustrerad. Det är väl lite så samhället idag är uppbyggt även på andra delar, när det gäller träning. Stor del därför allt blev så skevt och skavt där när träningshetsen exploderade tror jag! :)

Henrik har satt godisstopp till första november och det känns ju trögt att jag ska sitta och mumsa när han inte kan haha, så just nu är det sympatibantning ;) Dock ingen jag ska fortsätta med när han far haha. :) Ingen av oss behöver väl banta så men han ska se om resultaten ändras pga det.

Absolut, grymt va ;)

Ja jag känner igen det :) Min syster sa att hon hade ont i halsen igår, och sen vet jag många som varit förkylda. Skulle inte så gärna vilja bli sjuk nu innan jag börjar universitetet .. :)

2014-08-26 @ 10:26:03
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: izabelle

Det är rygg övningar för det mesta typ latsdrag, ryggpress , axelpress och allt vad det heter. Det kanske inte är så farligt , men känns jobbigt att gå ner i styrka då ja haft planer på att tävla :/ men men det är bara att träna upp igen:) haha jag dansar rättare sagt till Shakira, latino musik. Aha, jag bor inte Heller i Norrköping men har nu mera jobb där och skola. Jag har tränat på actic förut och det var riktigt bra i Norrköping faktiskt :) tränar du mycket styrketräning?

2014-08-26 @ 14:29:45
URL: http://nattstad.se/izabellesss
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Svar: Uppfattningen om dig är att du är en person som ser framåt, som för det mesta är positiv och som gillar att diskutera saker och ting. Men jag gillar också att diskutera, det är i princip enda gången man faktiskt har något att prata om, haha. :)

2014-08-26 @ 17:17:50
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Tessie

Sv; Jag tycker det gick super, många som hört av sig efter med och vill jag ska komma och sjunga på dop osv.. kul!

2014-08-26 @ 19:50:17
URL: http://ragdollie.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Svar: Jag har svårt att hålla mig borta från allt, haha! Okej, men då stämmer min uppfattning än en gång! ;) Än så länge i alla fall, haha.

2014-08-27 @ 20:22:31
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag blir nästan lite ledsen att läsa ditt inlägg. Att inte tränaren kunde inse sin begränsning och ta in någon som verkligen hade kunnat hjälpa er. Sådant här gör mig arg. Jag är glad att du fortfarande känner kämpar lusten och kommer fortsätta kriga för att komma framåt och bli bättre.

Cypern var helt fantastiskt. Vi hade det så himla varmt och jag njöt varje sekund. Att vara hemma igen känns rent ut sagt skit och jag är se deppig.

kram

2014-08-28 @ 10:06:04
URL: http://sessie.se
Postat av: sandra

Vad tråkigt att du hamnade utanför truppen igen men det är bara och kämpa vidare! :)

sv: ja det gick ju inte sådär jätte bra senast för hammarby men vi förlorade i alla fall inte men vi behöver alla poäng vi kan få nu för att ta oss upp i allsvenskan!

har inte hunnit träna så värst mycket innan jag blev sjuk. Har åkt på världens förkylning som satt sig i vänster öga. Kanske är någon slags ögoninflammation som är på väg men irriterande är det i alla fall :(

2014-08-28 @ 12:54:42
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Du är bara lite surig för att det inte är så Leksans arena heter, utan att de har något tungvrickningsnamn! Haha!

Tycker det är toppen där =) Så det får du se till att göra :D

2014-08-28 @ 19:09:40
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

Hittade lite mer nu så här kommer resten då ;D

SV: Jaa det brukar väl bli så, när något är nytt. Men nu är mamma väldigt "cool" , med Facebook, Instagram, snapchat osv osv :)

Haha gjorde jag?? Inget jag faktiskt tänkt på ;D Men när jag tänker tillbaka så har jag haft perioder då jag sagt saker precis hela tiden.. "Himla" är ett sånt ord. Himla dåligt, himla roligt osv. Har flera såna. Så ja det är inte konstigt om jag sa vetni ofta ;D Eller skrev. :)

Hahaha oherre nu är du långt bak och kollar, haha detta var hur roligt som helst! I psykologin fick vi i uppgift att göra en film som blev hur flummig som helst, men så rolig! Både resultatet och att göra den :) Hah. ojoj.

Nä jag har alltid tyckt om skolan, att träffa vänner och faktiskt vara på lektionerna för jag har alltid haft bra relationer med mina lärare. Men alltså när skåpet flyttar hem efter dagarna är det fasen inte kul längre! USCH så jag pluggade under de åren. Galet.

Japp håller med dig där om träningen :) Fast denna dag var det nog mest att jag inte pallade att köra själv. Det är ju det jag alltid gjort, jag har alltid tränat själv. Men har ändå diciplinen på mig själv så jag har alltid gjort det och inte lagt av (som såååå många gör). Bra gjort måste jag säga ;D Men denna dag blev jag så glad när mammas vän som är träningsgalen kom och frågade om vi skulle löpa :) Det är roligt att löpa med andra :)
Om det inte är Henrik då, han ska alltid springa så fort haha :/ Men han är riktigt duktig på att heja på en ;D
hm alltså henrik säger att den kvargen är som glass men så illa är det inte. Självklart är den naturella bäst om man säger så, men ÄH jag gillar smakerna ;D
Siffrorna är jag dålig på, men kanske kan ta reda på det =)
Håller helt med i allt det du skriver, och känner igen så mycket :)
Man måste prioritera sig själv för du måste dras med dig shälv hela livet!

Haha nää inte ska jag banta :) Än behövs det inte ;D

Jo det blir psykologikursen :)Nervös!

2014-08-28 @ 19:19:09
URL: http://nnnnicolee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: