Leksands IF nu och föralltid

Tid: 09:56:00
Datum: 2014-08-06
Kategori: Leksand

Det drar ihop sig. Mina damer och herrar, det drar ihop sig. trots sommarväder, 25 grader ute och strålande sol, trots flera veckor kvar av ledigheten, så är det snart dags. Om drygt en månad, klockan 19:00 den 11 september, släpps pucken i Tegera arena, vilket utgör startskottet för säsongen 2014/15.

Sommaren har, trots den fina sommaren förra året, som jag trodde skulle bli svår att matcha, ändå gjort just det och varit ännu finare och ännu bättre. Det har varit sol och ofattbart mycket bad för att vara jag. det har varit nästan två veckor i Spanien. Det har varit fina sommardagar och kvällar i stugan. Det har varit timmar ute på balkongen. Det har varit hög musik så att ytterdörren skallrar. Det har helt enkelt varit en fantastisk sommar och det är det fortfarande. Trots det börjar hockeysuget nu komma på allvar. Träningsmatchandet drog igång i lördags och det blev storseger med 5-2 mot Färjestad, i Arvika.

Tiden har gått så snabbt, men när det slog mig att träningsmatcherna faktiskt redan är igång, då kom den där känslan smygande. Känslan av spänning, känslan av gemenskap, känslan av att vara en del i een enhhet som tillsammans kan krossa allt, känsslan av att vara en del av Leksands IF.

Det är svårt att förstå hur idrott kan påverka så mycket om man själv inte är insatt i det. Det är svårt att förstå hur en oval isyta, några gubbar med skenor på fötterna och med en kompositklubba i händerna, jagandes en liten svart gummibit kan vara upphov till så stora känslor, såväl positiva som negativa. Att man kan vara helt nedbruten, helt tom inombords, efter en avgörande förlust eller ett misslyckat avancemang. På samma sätt som tårarna rinner av lycka, man bara vill skrika rakt ut och känslan är närmast euforisk inombords när den där avgörande matchen ros i hamn, när avancemanget är klart.

Hockeyn är en del av mig, en del av mitt liv och det som lyser upp mörka höst och vinterkvällar. Dagar då allt känns tungt, då har man alltid en hockeymatch att se fram emot senare på kvällen och uppladdningen inför densamma kan börja flera timmar innan nedsläpp. Ännu mäktigare är det när man är på plats. Kliver ut på Norra stå hemma i Tegera eller bortastå någonstans runtom i vårt avlånga land. när musiken dånar ur högtalarna, när ett taktfast klappande sprider sig över hela hallen, när klackledaren tar taktpinnen och hundratals blåvita supportrar, som är där av exakt samma anledning som jag själv, börjar sjunga för full hals, så länge rösten håller och en bra bit efter det. Det mina damer och herrar, det är mäktigt om något och snart är det dags igen. Så länge kan ni kika på klippen nedan. Det är först när vi förpassar Djurgården ner i Hockeyallsvenskan med 2-0 den 31 mars 2012. Det är 364 dagar senare och sista minutrarna av Leksand - Rögle, den 30 mars 2013, dagen då avancemanget blev klart, efter sju års kämpande och misslyckande. Det är Superstars som tar i för fullt och sjunger Bröder, vårt klubbtheme skulle man nästan kunna säga, ledda av självaste Stiko Per Larsson. Det är en intervju med Jens Bergenström, efter den där Röglematchen. Han gråter i TV och fortfarande hörs 7650 leksingar skandera "Vi är tillbaks!" Slutligen är det mot alla odds från förra säsongen. Inte TV-programmet då, utan ett budskap åt alla som inte trodde på oss inför förra säsongen och återkomsten i SHL. Expert efter expert dömde ut oss, bl.a. en av mina favoriter, Niklas Wikegård, som ni kan höra i klippet, truppen var för tunn, Alsenfelt skulle inte hålla mellan stolparna, Micke Johansson var inte den ledartyp man behövde osv. Efter första matchen mot Brynäs stärktes de teorierna ytterligare, för det såg inte bra ut. Det kunde bli en lång vinter i Dalarna, men det blev det inte. Vi visade alla att det går ändå, med en storspelande Oscar Alsenfelt i mål, en sniper som Patrik Hersley och defensiva giganter som Johan Svedberg, + alla leksingar som brinner för klubben, för skölden, som Jens Bergenström. Titta och njut mina damer och herrar, för det här är mäktigt att se.












Kommentarer
Postat av: danten89

Du har lagt upp dessa videos förut? Jag känner igen dem någonstans ifrån..

Hits i din värld? :P Har du en egen värld? hehe.

Kolmården är så fantastiskt. En djurpark som har god hand om djuren :)

Jaså? I Norrköping låg det närmare upp emot 50 i solen, mitt på dagen, i solen.
Det är inte den tempen som dem mäter, men det var riktigt varmt här ;)
I mina väderappar stod det att Norrköping hade 40-42 plus.
För att vara Sverige är det varmt, plus att det känns inte på samma sätt som i utlandet, som sagt, men det var samma sorts klimat vi hade och typ har en. Samma sorts liksom tungandande luft och så där fuktig värme.

Japp :P
Jag klarar mig, jobbar inte 100% i sommar heller, jag har ju inget 7-16 jobb precis.

Jaså? Vadådå? Det är alltid kul att göra annat än bara det man jämnt gör.

Jag kan inte förstå att året gått så fort och att Ishockeyn börjar dra igång, morfar har redan varit och kollat LHC.
Snart en månad kvar till Valet.. hur spännande :D

2014-08-06 @ 22:12:13
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Åh vilka videos, ryser!! =) Helt fantastiskt att man kan känna en känsla så väl genom skärmen, men av att se andras lycka , uttryck osv.

Och så återigen, då är riktigt duktig på att skriva :) Fastnade vid det där lite sarkastiska , hur spelet egentligen är att ett par gubbar åker skridskor efter pucken men att det kan framkalla så mycket hos en annan :)
För det är ju bra tokigt när man tänker efter, vad sporten går ut på och att man sitter helt spänd och skrattar och skriker och gråter och kramas :)

SV Det blev 30 sek springa 1 min "mindre springning " haha :) i sammanlagt 4 km :)

Jag har fått ett jäkla sug efter att fara till Norge och jobba lite :) Se mig runt lite och inte vara fast inne på ett spår. Men just nu har jag tackat ja till en psykologi-kurs så vet inte hur jag ska göra riktig än men det är skönt att ha planer :)
Ska bara prata med en vän om det ;)

Roligt med marknad :D Har ni haft bra väder? I asund har vi som säregen tradition att det regnar varje år det är vårmarknaden ;D
Roligt att träffa en kompis =)
Hur går det med lägenhetsvisningarna? :)

Njae det är mest jobb nu.. Är inne på sista revan nu :D
Ska försöka ta mig ut i skogen snart för att plocka blåbär, det får bli på söndag när jag är ledig! Dock hörde jag på radion (p1 , tantvarning) att det är jättelite med blåbär i år, då vart jag lite ledsen faktiskt ;)
Tyvärr har det inte blivit något med trappan.. Vi pratar ofta om det men kommer inte dit. Det är en bit att åka tyvärr men snart hoppas jag vi tar oss dit :) Kram!

2014-08-06 @ 22:42:40
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Ja verkligen :) Det kan jag tänka mig!

Känner igen det där då min kille är exakt likadan. LHC är det bästa han vet, så han har ju berättat om hur mycket som helst och det gör han alltid med extrem lycka, massa känslor och stor inlevelse :)

Nä det kändes asbra efteråt :) Men det går lite sådär just nu med träning och kost men försöker inte lägga så stora band på det - det är alldeles okej :)

Nä jag har blivit intresserad av Norge nu, bara för att det gör sig riktigt stort på CV:t, då ses man som målmedveten och driven då man tog sig iväg ett tag. Ska fundera mer på det.

Det är en psykologikurs på universitet bara... :) Så ska väl hitta ett jobb att ha under tiden. :)

Ja men så är det ju med marknader men jag tycker ändå det är roligt ;) Och gott med godis hehe :) Jag har en favorit och det är den i Godegård, riktigt fin och mysig mitt ute i skogen :)
Jag har aldrig varit i Skänninge på den dock :)

Oj det var många :) Får ni något napp?

Självklart :D Kram

2014-08-07 @ 09:38:08
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Erica

Rent spontant känns september tidigt för att börja med en vintersport. Har man tur så är det fortfarande en del värme kvar som håller bort den verkliga hösten, men å andra sidan så har det väl säkert alltid börjat i september bara att jag aldrig tänkt på det innan. ;p

2014-08-07 @ 12:18:59
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Ja, ont gjorde det, men jag är glad att det inte blev värre. Idag är det nästan helt okej och man ser inte ett spår av att jag har fått en gryta med vatten över handen. Märkligt egentligen, men jag ä r så tacksam för det.

Ja Mellbystrand är väldigt fint. Har du varit vid Skrea Strand i Falkenberg. Även där är det helt underbart!. Åh havet alltså♥

Skönt, då är vi i alla fall två som inte gnäller på värmen haha.

Jag har en samojed hund, en vit lurvig isbjörn:)

Hoppas du har det bra idag!

2014-08-07 @ 16:30:42
URL: http://sessie.se
Postat av: Alice

jag missar de första matcherna, är i Portugal fram till den 17e sept! Surt, men som tur är håller det på i några månader :P

sv. tack så mycket, jag hade en bra födelsedag som spenderades ute på sjön :)

jag ska springa 2 kilometer på 10 min, och med min kondis är det just nu lite omöjligt. Jag tränar hellre styrka än löpning.

jag följer inte med till indien och nepal, däremot åker jag med till USA/Jamaica och Centralamerika i 5-6 veckor :)

hoppas du hart bra :)

2014-08-07 @ 23:22:24
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Jag längtar tills allt drar igång igen. Det här året tar FBK SM-guldet! Förra året var jag inte på så många matcher, tror det var tre stycken under hela säsongen. Fy mig! Den här säsongen ska det bli annorlunda! Är sjuuukt taggad! Träningsmatcher är så tråkiga så de bryr jag mig aldrig om... jag väntar tills det riktiga börjar! :D

Svar: Det är meningen att de som läser min blogg ska kunna känna igen sig i mina texter på ett eller annat sätt. Kanske inte alla texter, men många av dem. Jag skriver så pass fritt att man ofta kan känna igen sig av olika orsaker och kanske inte just det jag skriver om. Som den här gången, man behöver inte veta bakgrunden för att kunna känna igen sig, utan tankarna är fria. På ett sätt är jag glad att andra känner igen sig, för då är jag inte ensam om känslan. Men samtidigt är det väldigt tråkigt att höra att någon känner så... Det handlar om en nära vän till mig som tog sitt liv för 8 år sedan. Vi träffades bara en gång och det var på en kryssning. Men vi pratade varje dag över datorn. Hon var en person som ville vara för sig själv och på så sätt hade hon svårt att visa sina känslor och kunna berätta saker. Jag såg det inte då, men idag vet jag att hon försökte. Men varken jag eller någon annan såg det och det är något jag ångrar varje dag...


Hm, jag har ingen direkt favoritlåt faktiskt. Jag lyssnade på i princip alla låtar de gjorde. Kunde alla utantill. På den tiden hade jag aldrig någon favoritlåt, bara favoritartister, haha. Men Lilla Hjärtat med sommarpojkarna lärde jag min brorsdotter att gilla. Hon dansade till den låten när hon var liten (nu är hon 6 år). Fast jag längtar tills att se hennes min när hon väl förstår vad låten handlar om, haha! Men det är härliga minnen! Brukar lyssna på youtube ibland på gamla låtar, då saknar jag barndomen på något sätt. :)

2014-08-11 @ 13:35:33
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: NICOLE

SV Det kom väl med åldern va ;) ;) Haha nejdå.. men jag håller med om att det blev galet sent! Och stackars Henrik som fick hämta mig ;D Dock tog det ut sin rätt så vi tog en rejäl sovmorgon, men det var fruktansvärt mysigt =)

Ja, jag träffas hellre så än är på krogen. Även om vi pratade om att de nu var galet längesen vi dansade sönder fötterna! Får nog bli en runda dit snart, men det kan man bli mätt på medan såna här kvällar är såå värda :)

Njae, nu börjar min vän tvivla angående det vilket jag känner är astråkigt. Men jag har ju i alla fall min backup med universitetet så det känns inte så dumt ändå!
Ja visst blir det en skillnad. Och till saken hör nog den att jag är bortskämd :/ Dock är jag alltid jääättetacksam! Viktigt att poängtera. Brukar få höra att man inte riktigt tror det om mig men så är den tråkiga sanningen haha.. Jag kan knappt få igång vår tvättmaskin ;)

Det hade varit nyttigt men samtidigt har jag ju en flytt att se framemot så jag kommer nog kunna växa i mig själv ändå! Det är jag inte orolig för :)

Haha men åååh då är jag dubbelt, för både kakor/bullar och godis är mina laster.. Jag har alltid varit superkräsen med mat men det har jag ju nästan tagit igen med att äta godis ;D

Och jag hoppas du tog en bulle till ;) Det ska vara gööööött o leva!

Blir det inte Norge så måste jag gå universitetet, så resonerar jag :) Måste ha något att göra. Ska testa det en stund sen får jag avgöra om jag klarar av ett jobb vid sidan om. Känns töntigt att säga "får se om jag klarar" för det är klart jag gör.... - säger jag nu. Just med jobb och sånt måste jag bli liiite mer ödmjuk.
Nä precis, får känna efter. För det är ju trots allt en stor skillnad att gå ifrån gymnasiet till universitet. Men jag har ju aldrig testat det så det är klart att mina tankar säger "så stor skillnad är det väl inte!" men då kommer mitt andra jag och säger att det kan det visst vara, vänta o se ;) haha schizofren ;D

Lät helt underbart :D Toppenhelg =)Kramis

2014-08-11 @ 19:50:55
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Haha, äsch, det var ju typ tidigt i år vi var i Egypten. Mars tror jag det var. Jag är så glömsk haha. Nej nu när det börjar bli sämre väder här hemma igen så ska det verkligen inte bli fel att få åka iväg.


Min hund är ganska så mellanstor skulle man väl kunna säga. Väger ca 20 kilo. Hon är en draghund, så du kanske har sett helvita fluffiga hundar som drar slädar? Det är samojeder.

krma

2014-08-11 @ 20:12:39
URL: http://sessie.se
Postat av: Susanna

sv: Jag tänkte precis likadant! Och så har vi haft himla tur på ett sätt ändå, för förra året blev utlandsresan inställd för att jag blev sjuk bara några dagar innan (tur med avbeställningsskydd!) och den här sommaren hittade vi inget ställe vi kände för så vi åker i vinter istället, så senast vi åkte på solsemester var sommaren 2012, när det var riktigt regnigt! Så tur att det ändå varit bra somrar när vi inte åkt någonstans!

Jaa jag borde göra det, det är så roligt att pyssla med sånt tycker jag. Hade ju passat bra med en fotobok i julklapp till dem tycker jag :)

2014-08-11 @ 23:44:15
URL: http://suslife.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: