Semester

Tid: 12:16:11
Datum: 2014-07-19
Kategori: Allmänt

Den här veckan har jag varit helledig från träning och allting, bara chillat och tagit det lugnt. Det har jag inte gjort sedan 2010. Klart att jag har varit ledig under de senaste somrarna också, men aldrig en hel vecka, aldrig utan att koppla bort träning och allting totalt. Träningen har alltid funnits där i bakhuvudet och jag trodde faktiskt att jag skulle ha svårt att koppla bort helt utan att få dålit samvete över att jag inte kört de pass jag borde ha kört en vanlig träningsvecka. Samvetet är dock rent och veckan har varit underbar. Jag tror det är helt nödvändigt att koppla bort allting helt och hållet någon gång då och då, för att helt enkelt orka. Kör man samma upplägg vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, då tröttnar man ju till slut. Tidigare år har jag kännt att jag har kunnat köra på ändå, för den motivationen, den hungern, som kanske bara unga idrottare har, har hela tiden funnits där, men i år kände jag att jag behövde koppla bort helt, för att hämta nya krafter, ny energi, vilja och motivation till att fortsätta kämpa mot det mål jag har, trots de relativt dåliga förutsättningar jag har, med ett år bakom mig som har varit ganska tungt, där jag inte har hängt med i den utveckling som de andra ungdomarna har haft, där jag hamnat utanför truppen som har åkt till tävlingar och turneringar, där mitt goalballspel inte har fungerat som jag vill, ja, helt enkelt ett år som har varit ganska tungt rent träningsmässigt.

Därför har nu den gångna veckan varit mer eller mindre nödvändig. Den har tillbringats i stugan och äntligen fick det vara fint väder när jag var där. Båda de tidigare gångerna jag varit där i sommar har det varit dåligt väder, men nu var det jättefint och man kan sammanfatta dagarna med sol och disk. Man hjälper till med det man kan där i stugan. Laga mat tycker jag är jättetråkigt, så det överlåter jag helst till någon annan och att bygga altan till friggen, som pappa och Mats har gjort, det är lite svårt när man inte ser, även om jag har burit litegrann och sågat av en sten. Min huvudsakliga syssla har dock varit att diska, för det vill ingen annan göra och jag tycker ändå det är ganska okej att göra det. Utöver det har jag badat två gånger och solat, både i hammocken och nere på bryggan. Att sitta i en solstol nere på bryggan, höra bilarna som åker förbi på vägen, pappas och Mats spikande från friggen, klirret av kaffekoppar som bärs ut till baksidan, vattnet som kluckar mot bryggan, en och annan fisk som hoppar i vattnet, samtidigt som solen steker, det är inte mycket som slår det, knappt ens Spanien, även om det är jämnt där. Vi har verkligen ett riktigt smultronställe där i stugan.

Idag ska vi ut och äta med mormor, sedan ska hela släkten vidare till Varamon för att fika och kanske, kanske bada, men troligtvis inte, och sedan åker vi tillbaka till stugan igen.

Tissen är kvar i stugan nu och det lutar mer och mer åt att vi måste sälja honom nu efter denna veckan. Han betér sig helt annorlunda där mot här hemma. Han är mycket lugnare, säkerligen för att han kan springa ute, även om han faktiskt inte går så långt. Han håller sig hela tiden runt huset och är jätterädd för svalorna som flyger lågt. Han jamar inte ens hälften så mycket som här hemma och aldrig sådär högt och klagande. Nu är det mer lågt och pratsamt. Han hoppar inte upp på bord eller diskbänk, som han gör här hemma. Han håller sig lugn hela nätterna och han hoppar heller aldrig upp på någon, nafsar eller sätter klorna i en. Han tycks helt enkelt trivas väldigt bra med att kunna gå ute, så tyvärr är det nog så att vi måste sälja honom, lilla fina Tissen. vill han vara ute så ska han så klart få vara ute. Såhär efteråt är det ganska synd om honom. Han har jamat sådär högt och klagande här hemma sedan i mars ungefär, men då trodde vi ju att det berodde på att han var könsmogen och lockade på honor här i huset, eftersom att han inte var kastrerad då, men sannolikheten är ganska stor att han redan då ville gå ut och i sådant fall har vi hållt honom fången här hemma i över fyra månader. Usch vad hemska vi är. Nåja, det är inte lätt att veta alla gånger, men nu står det ganska klart att han vill vara ute, så nu ska han få komma till ett ställe där han kan gå ut och in som han vill, för det tycks ham trivas med, lilla fina tissen.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Åååh, underbara Tissen, han var ju min bästis ju, kommer sakna honom så otroligt mycket!!!

2014-07-19 @ 20:41:03
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: NICOLE

ÅH JA, jag tror , nej tycker att det är superviktigt att kunna koppla ifrån tankar med kost träning o måsten för en stund! Det gör oss bara gott helt ärligt =) Man behöver som du säger kunna ladda om batterierna för att sen kunna köra stenhårt igen =)

Låter verkligen som underbara dagar ute i stugan! =) Älskar livet och lunket man har där :) Det är inte mycket som slår, i en kort period dådå .

Åh vad jobbigt när man vill ha kvar sitt djur men man känner något annat för dens bästa. Ibland vill man ju vara lite ego och ändå ha kvar men i slutändan gör man ju inte det. Men han kommer få det så bra så :) Men katter vill man göra det så bra för hemmavid, så det är sorgligt när det inte går så.

SV: Som jag har njutit =) Det har varit riktigt skönt o nu är jag snart redo med nya tag på mina två jobb.
Mja nu är vi vid tågräls, men innan har det varit mycket kyrkor och stora gårdar.

Men åh vad snällt sagt!! Du är ju bara för snäll :)
Jag hoppas jag klarar det med :)

2014-07-20 @ 10:14:29
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Faktiskt, det är jäääättehemskt :( Känns verkligen som de är vår lilla bebis. Så det känns inte alls bra. Så sorligt , då han veeerkligen var så speciell..

Vi fick ta bort Svantes syster, men hon och jag hade inte ett lika starkt band , så som min bror hade så därför va det enbart min bror so följde med föräldrarna o tog bort henne. Vet inte vad som är värst alltså... åh :(
Bröt faktiskt ihop nu ikväll, inte kul alls :/

Nej det handlar om alla situationer. Jag har alltid t ex tänkt att jag ska plugga vidare direkt men jag tror jag måste ta en paus från press o stress i och med plugg!

Förstår det =) Vilken lycka att ha ett sådant ställe!

Ja precis, som jag skrev så vill man ju deras bästa så det får kanske bli så! Men vad man vill kan ju vara en annan sak.

Men alltså du fortsätter med fina ord =) Tack!! Jag hoppas på det :) Ska göra mitt absolut bästa :)
Ha en underbar kväll!

2014-07-20 @ 20:21:19
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Julia

skönt med lite ledighet :)

2014-07-22 @ 13:12:10
URL: http://jjuliees.blogg.se/
Postat av: NICOLE

SV: Haha ja det var det ;) Skrattar lite när jag tänker på det =)

Nu hänger jag inte med , i och med er sjargång.. :) ?

2014-07-22 @ 19:55:11
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Såg denna kommentar lite efter den andra, så här kommer tjatMaja med lite mer rader! :D

Jo fast jag tror att de finns hos oss ändå och kanske räddar oss och skyddar oss =) iaf vill jag tro det :D

Jodå det är bra nu men den kvällen jag skrev var det tusan inte bra, bröt nog ihop tre ggr, och när man tänker efter anledningen - för en katt, så känner man sig lite low. Hur skulle jag då bete mig om det var en familjemedlem ell vän... Men så kan jag ju inte tänka, det var ju vår lilla bebis så det är klart man får lov o vara lite nere! =)

Tack snälla <3

Ja för och nackdelar finns det med allt såklart. Men jag tror nog jag skulle må bättre av ett litet avbrott. Jag är nog rädd driven så jag skulle kunna plugga om ett par månader. Tror (och ser inte) några problem med det.

Jaså badade du? Det gjorde ja med igår :D Det är väl också värt att notera haha :)

Ja tack det känns bättre. Hur är det hos dig ? Flyter sommaren och livet på? :) Kram

2014-07-22 @ 20:13:46
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Bara han får vara ute på landet Tissen, inte i stan, där passar det inte att katter springer lösa.. dem blir mest ett "offer" i stan... oturligt nog, muig gör det inget med katter i stan, dock är det många som klagar på det, därför borde han komma till landet, om ni tror att han inte trivs hemma :(
Det verkar sorgligt att ni känner så.. men är det bästa utvägen, så kanske ni får sälja/ge honom bort.:(

Lakrits är gott i alla dess former, varför gillar du det inte nu?

Smultronstället är bra gott för själva upplevelsen, deras glass kostar 10 kronor på ICA, den italienska hemmagjorda glassen får du inte på ICA ;)

Jadu en 17 åring som gör debut i landslaget, kan nog knappast jämföras mot en som spelat i landslaget och har mycket mer meriter från klubbar osv i över 10 år ?
Så håller inte med att alla ska "palla för trycket".
Alla klarar det inte.
I sin klubb kanske man har sin roll, men när man kommer till landslaget kan man bli osäker osv.
alla är vi fortfarande människor, ingen är övermäktig :)

Hoppas du har det fint och njuter i värmen ;D

2014-07-22 @ 22:16:54
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Haha inte kunde du väl tro annat, du får alltid en hel bibel skickad till dig! hHaha stackare ;D

Ja precis jobbigt är det ju vilket som, men det ligger absolut något i det du säger!

Jadå, man måste lyssna på sig själv och se vad man själv klarar av =) Jag har ju alltid velat plugga på en gång men jag har ju inte hittat något jag vill göra så, det är lika bra att ta det lugnt med det!

Åh vad kul att höra =) Hoppas det fortsätter på samma spår. Vad gjorde du för träningspass? Kram

2014-07-22 @ 23:06:29
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: sara

Skönt med en helt ledig vecka, det behövs verkligen ibland! :)

2014-07-23 @ 08:15:29
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: sandra

vad mysigt det låter med att vara i stugan :)

sv: om du läser mitt senaste inlägg så står det vad jag hittade i London och nej vi åkte inte London Eye, det var så himla mycket folk och lång väntetid men vi var i alla fall där och fotade den :)

2014-07-23 @ 10:02:27
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: izabelle

Ja jag var så liten när jag lyssna på dom så förstod aldrig deras politiska åsikter och allt vad dom ville förmedla :)
Ja det är sjukt , varför blir glassen bara dyrare ? Vet inte om jag tycker det är värt 25 spänn för en strut eller vad det kan vara. Men om jag äter glass är det endast Magnum , det är den ända glassen jag inte kan klara mej utan och daim tycker jag är god också , men det var längesedan nu :) vad är din favorit? Jag önska ja tyckte om isglass för dom är billigare alternativ, men jag avskyr isglass haha. Vad kul , nej jag har läst spanska i flera år men kan typ en mening :p

2014-07-23 @ 10:07:47
URL: http://nattstad.se/izabellesss
Postat av: LIENE

Varamon i Motala? Det är så fint där :D
och tack, det där gjorde mig glad att höra!

2014-07-23 @ 12:26:22
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Erica

Låter härligt med en helt ledig vecka och bara få slappna av! Såna veckor behöver vi alla ibland! :)

Hoppas ni hittar ett bra hem åt Tissen! <3

2014-07-23 @ 14:13:07
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jaså inte =) Haha jadu de är rätt dyra men det slinker ner här :)

Aw =)

Jaha! Men intervaller på cykeln är ju också riktigt bra, bra gjort! Ibland blir det inte som man tänkt men det kan ju bli bra ändå. Den enda dåliga träningen är ju den som inte blir av =)

Vad kul att paddla!! :D Hoppas ni inte trillar i! ;)

2014-07-23 @ 16:09:30
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Susanna

Tror också att det är bra att koppla bort! Även med andra saker än träning :)

sv: Jaa det var en bra semester :) Och Smögenräkorna var goda!
Nepp, fortfarande skumt! Det är ju inte som att någon bara klottrat lite random heller liksom, det var verkligen en riktig skylt med stora metallbokstäver...

Jaa det är väl så, det är så lätt att tappa suget för att man inte får så snabbt resultat ;)

2014-07-23 @ 21:37:55
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: NICOLE

SV: Åh vad skönt att höra! Det är ju så härligt när det är superhett uppe på land och att man kan svalka av sig lite =) Dock tycker jag det är lite obehagligt att bli blöt och kall sen efteråt men eftersom solen är så stark är det inget långvarigt problem direkt :D

Haha neej glassen är så värd det ;) Åt ännu mer ikväll, oopus!! =) Men får köra lite sisådär med kosten nu, men ska snart ut o springa :D Vill inte säga att det är duktigt men just ikväll kommer jag nog känna att det var duktigt ;)

JAA! Lätt att vi ska :D :D Det ser jag framemot!!

2014-07-23 @ 21:53:03
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jag hoppas verkligen det, men är faktiskt ganska nervig inför det. Får be högre makter om lite styrka heh ;)
Vet faktiskt inte, det har som bara inte gått vår väg :o En del dryga kunder, vi tappade saker, tiden gick otroligt sakta trots att vi hade saker att göra precis hela tiden osv... Och som pricken över i:t så kom det ett par killar 3 min innan stägning och vill ha mat... Lite respektlöst men jag ställer mig och gör maten och sen är det bara att börja städa och fylla upp inför morgondagen...

Som jag verkligen hoppas går bra! Ska jobba med en ny kille då. Det ska bli kul absolut, men inte så smart att göra det på en dag när det brukar vara fullrulle...

Lite utomlandssemesterkänslor är det faktiskt, precis som du säger. Riktig tropisk värme. SMHI har varnat hur mycket som helst här för första gången nånsin. Och idag har de sagt hur dåligt detta kan påverka vår hälsa.. Sånt gör mig hypokondrisk : för det är inget vi kan göra något åt. Men förhoppningsvis kommer min älskade höst snart :D :D

Jadå det är det :) Jag är glad att jag lyckas hålla igång min träning, helt på egen hand och utan gym.

Vad gör du i helgen då? :D

2014-07-24 @ 23:02:10
URL: http://nnnnicolee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: