Shopping och mar Menor

Tid: 06:54:03
Datum: 2014-07-05
Kategori: Allmänt

Tiden går och nu är det bara två, nästan tre, dagar kvar här i Spanien. Vi åker hem på måndag och är hemma natten till tisdag. Sedan blir det träning tisdag och onsdag, varefter jag åker till Malmö på torsdag för ett långläger med landslaget.

Dessförinnan ska vi dock ha några fortsatt underbara dagar här vid Medelhavet. Vi njuter till max, tar inget förgivet, som Panetoz skulle ha uttryckt det.

Sedan senast har vi varit på marknad i San Miguell, där jag inte hittade något alls, på shoppingrunda i en stor och nyöppnad kinabutik, butiker, eller affärer, där de har i princip allting. Där hittade jag inte heller något alls, vilket betyddde att resultatet efter den dagens helshopping var noll. Ingenting hittade jag.

Det gjorde jag dock igår, då vi var på Modecity, en stor affär där vi även var senast vi var här, för två år sedan, där de har hur mycket kläder som helst och där det dessutom är kvalitet på grejerna. Jag har en T-shirt därifrån från förra gången som knappt syns att den är tvättad och en piké som fortfarande håller kanonbra. Därför blev det några fler pikéer nu. Tre stycken för att vara korrekt, en T-shirt och en parfym. dessutom lite grejer till familjen och Jocke, som också fyller 25 nu i sommar. Dessutom fick jag dissa ett gäng pikéer och en tjocktröja p.g.a. att de inte fanns i min storlek, som varierar allt från L till XL här. Storlekarna här nere matchar inte alls storlekarna hemma, så ibland får man ta hur många X som helst. Jag kan också reflektera över att jag börjar ändra klädstil sakta men säkert, något som nog är till belåtenhet för Emma och Shep, som inte direkt gillar mina hoods av mestadels Nike och adidas och T-shirts med tryck/texter. Nu börjar jag inrikta mig mer på ett "vuxet" mode, med pikéer, som jag var kraftigt emot för några år sedan, och cardigans av olika slag, vilka jag från ybörjan inte heller gillade, tills jag fick en i julklapp för två år sedan. Nu är jag fast. Så ja, man kan nog säga att min klädstil har ändrats litegrann, eller kanske snarare formats efter åldern.

En lyckad shoppingdag blev det hursomhelst och dagen avslutades sedan med trerätters middag på en argentinsk restaurang. Supergott var det. Broccoli och ostssoppa till förrätt, kyckling med en supergod och krämig pepparsås till huvudrätt och chokladmousse och kaffe till efterrätt. allt för ungefär 150kr. Billigt, bra och jättegott!

Mätta och belåtna gick vi sedan en ljum kvällspromenad hem, ackompanjerade av syschorna som hade vaknat. Vaken är jag också, redan nu, så snart blir det nog lite morgonkaffe och senare idag blir det nog stranden igen, där vi också var i förrgår. En heldag på stranden blev det då, vid en insjö, Mar Menor, där vi också var senast vi var här. Jag är som sagt ingen badmänniska numera, men när det är 30 grader i havet, då kan t.o.m. jag ligga och bara njuta i vattenbrynet. Där kan vi snacka om livskvalitet. Det är det också, som jag nämnt tidigare, att bara ligga i solen, schteka, lyssna på människor och deras interaktion, vågorna som slår mot strandkanten, musiken från barer och högtalare, känna den varma finkorniga sanden mellan tårna, samtidigt som man läser en bra bok. Det blev några timmar där i solen där i förrgår, så efteråt hade jag bränt både rygg och mage. Dock inte så illa som jag trodde, det svider bara litegrann, så idag är vi på't igen.

Ett ytterligare besök vid saltsjön har vi också hunnit med. Tyvärr blåste det ännu mer nu än första gången vi var där, så det gick t.o.m. lite vågor på det grunda vattnet. Det innebar att man fick se upp så vattnet inte skvätte upp i ögonen, för då svider det vill jag lova, för ja, jag lyckades få vatten i ögonen ändå. Dock var jag inte enssam om det, om det nu kan vara någon tröst.

Jag hoppas att ni har det bra där hemma och att värmen som jag har sett entrat Sverige håller sig kvar över helen och fortsätter nästa vecka, för när jag är hemma igen vill jag verkligen inte ha 15 grader och regn. Det höstvädret kan vänta några månader. Bättre då med det här soliga medelhavsvädret där det går upp mot 50 grader i solen när den ligger på mot huset på framsidan framåt kvällen. Då är det gött att sitta där med några liter vatten och en kall sangria i handen. märks det att jag älskar värmen? :D

Kommentarer
Postat av: NICOLE

Jodååå det märks på dig ;D
Vad fort tiden har gått för er, men ni verkar haft det bra :) Men njut nu sista tiden :)

SV: Ja det är så mysigt! Ofta när jag var liten gick vi och åt på Clarions på lördagar, väldigt mysig start på dagen :) Det rekommenderar jag.

Ja det var allt verkligen typiskt! Stå instängd i en grill som blir huuur varm som helst när solen hettar på är inte det ultimata, men det gick bra hur som helst :) skönt det, hoppas på detsamma idag!

Hm förstod inte frågan haha ;D Mina ser ju ut som vanliga lurar, med trådar..... eller hur ja ska svara ;D Får väl återkomma med de haha!

Förstår det... kan inte föreställa mig det, (såklart.)

Ohja, massa charm med hösten.. Längtar redan dit ;D Men det får man väl inte säga högt.. alla i Sve är ju så himla "inne i solen" men kan faktiskt inte säga att jag är det så mycket. Jag är då inte som alla andra hehe ;D

Tack , verkligen! Vad du är snäll! Jag är så rädd att göra fel, även om jag vet att det inte är någon fara. Men jag fick mycket beröm igår och det känns så bra.

Azzure window är .. hm ah. Vattnet har gjort jättestora avtryck i berg kan man säga, så de är ett jättestort hål i ett berg/stor sten , alltså som ett fönster :) Haha jättedålig på att förklara...

Haha de drog väl med hennes röda moppe så dem ser vi kanske aldrig ;) Börjar tro att det inte finns någon Gösta, Henriks pappa har säkert ljugit ihop detta, hah D; Nejdå.. Men vi har haft otur men roligt har v i haft där :)

2014-07-05 @ 11:01:22
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Det märks att du älskar värmen:)

Spännande med klädesbyte =)
Modebyte.
Jag har min egen stil tror jag.
Jag kan inte springa i skjortor till jobbet, så blir lätt att man tar på sig en t-shirt :P

Frost var med på julafton, men det klippet man fick se, är inte med i filmen =)
Det är typ bara ett lär känna karaktärer klipp^^

Över 4 tusen, men en enkel etta går ju på runt 3 så :)
så det gör mig inget.
vill bo nytt om jag kan och får chansen ;)

Kan förstå om du njuter =)

Har ni nära till typ affärer och supermarkets? =)

2014-07-05 @ 12:05:42
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Helena

Strandlivet är härligt och alla måsten känns väldigt långt borta. Kan tänka mig att din flickvän är glad att du har ändrat klädstil till det hon gillar. Fortsätt att ha det gott:)

2014-07-05 @ 21:39:03
URL: http://helenassota.se
Postat av: julia

älskar också värmen! :)

2014-07-07 @ 16:24:35
URL: http://jjuliees.blogg.se
Postat av: sandra

skönt och vara utomlands :) själv åker jag till London nästa måndag :)

sv: ja jag är jätte nöjd med mitt lejon :D

2014-07-07 @ 18:38:57
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Erica

Lät som en fantastisk inställning; njuta och inte ta något för givet!

2014-07-08 @ 09:49:29
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Nä fy nu blir jag illamående av att se dessa bilder, vill aldrig mer sola så ont som jag har haft nu det senaste dygnet ;D ;D

Skönt att så pass mycket på dig har klarat ifrån att brännas :)

Jo nu är det varmt som in i bängen här så ni kom hem rätt tid :)

Frågade Henke nu och japp, trådbundna har jag :D

Jo jag vet , alla gör det och det är okej, kanske till och med bra ibland så man får lära sig :D Men fan vad surt det är när man står där. Tack gode gud att jag oftast är skärpt och klarar mig ur knepiga situationer - eller ja oftast inte ens hamnar i dem.

Har en arbledare som är rätt tjurig så det är därför, men äh man skrattar åt småfelen eller så säger man inget ;D

2014-07-08 @ 18:02:07
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Ja eller hur, riktigt rolig att se, om man höll på rätt lag dvs. Usch stackarna i Brasilien, det gick bra snabbt där ett tag...

Nja det kanske inte har varit så illa men har just inget att jämföra med. Men det svider och stramar så antar att det är "något" iaf :)

Usch låter riktigt obehagligt. Tycker det är läskigt när saker är på kroppen , typ som nu när jag bränt mig. Eller som infektioner etc. När jag hade bihåleinflamation tjöt jag inte bara av att det gjorde ont utan största del av hypokondri då det är något som sitter där som jag inte kan göra något åt. Bläää

Ja verkligen :) Men det känns bättre att vara där i år. Har visat lite nu vem jag är och så, det känns bra :) Många trodde säkert där i början att jag är den lilla blyga damen som inte säger alltför mycket och absolut inte säger ifrån :)... hm

Tack, och detsamma :D Solen skiner ;) Puhh

2014-07-09 @ 17:41:39
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Alice

Sv. På sommaren föredrar jag att stanna kvar i Sverige. Vi ser sommaren så sällan här så gäller att njuta av den. Svensk sommar går inte jämföra med en sommar utomlands, även om
Jag såklart knte skulle tacka nej till en resa på sommaren om
Någon bjöd mig haha. I september känner vi att vi ändå hunnit den svenska sommaren :) har många resor planerade med min resvän, lissabon blir första turen tillsammans, och vi har bara planer på att åka till huvudstäder, med massor av historia, inget Rohdos eller så, då varken han eller jag gillar strandlivet, haha :)

Ålderskrisen låter värre än vad den är, jag är fortfarande ung och jar hela livet framför mig men det var just tanken på "detta har jag inte hunnit göra" som skapade nojan som var tror jag.

Ja glajjorna är ju inte av plast som många andra, plasten brukar ju hårdna efter ett tag och spricka. Dessa jag fick för flera år sedan är de enda jag aldrig behövt laga. Jag är ju "beroende" ab solglasögon, om man nu kan vara det. Ljuskänslig. Behöver ibland behålla dem på inne i affärer också, pågrund av alla lysrör i taket. Men jag har alltid använt stora glajjor, för att täcka så mlt ljus som möjligt, och sen passar jag bättre i större ;D pilot har jag aldrig haft något emot, sålänge det Inte är sånt där spegel glas, då just det är väldigt poppis hos raggarna här i länet haha!





2014-07-09 @ 19:17:40
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: elin stridh

ja men det tycker jag låter bra och framför allt fräscht, ljus inredning är underbart!

2014-07-09 @ 23:09:41
URL: http://elincecilia.com/
Postat av: NICOLE

SV haha, jaså.. smink som är så kul ;) Tycker du inte det alltså?? ;)

Jo nä verkligen , väldigt stor press. Och en kommentator sa "ja och nu har de ingen motivation alls, inte så konstigt då de alltid kommer bli ihågkommda som de som inte kunde ta sig längre ..." osv, men det tyckte jag ändå var att ta i? Var det inte bra att de ändå kom så pass långt? De har ju chans till en pallplats i alla fall.

Tycker man får ha lite förståelse faktiskt , alla kan ju inte vinna, några får lägga sig. Så är det ju, så det var en onödig kommentar men ja. Synd om dem var det, jag som alltid har så stor sympati för andra....

Mjo, eller vet inte . I början är jag nog rätt lugn och märker av situationen. Är rätt anpassningsbar så. Men nä jag säger allt ifrån. Nu låter jag som värsta tuffingen och det är jag väl inte heller. Eller jag tycker allt beror på HUR man säger det. Man kan säga saker som är hårda men säger man det med en snäll o vänlig ton så går det bättre. Jag gillar inte människor som är tjuriga, gnälliga och bara stränga så . :) Vilket jag stöter på många av. Men då ger jag igen, genom att vara ÄNNU trevligare ;D haha.

Att stå upp för mig själv har jag alltid gjort, vilket jag är stolt över. Har aldrig gjort något jag inte velat, och det kräver väl en rejäl självkänsla för det. Där har man mig lite, självkänsla men riiiiktigt ödmjuk. Det är också viktigt faktiskt :)

NÄÄ fy, det är sååå kvavt så jag vet inte vars jag ska ta vägen!! Ett kallt bad skulle vara bra nu! Ska kanske ta första doppet på flera år i Sve imorgon innan jobbet, om vädret är bra :D

2014-07-09 @ 23:25:09
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Susanna

sv: Jag har ett städjobb :) Räcker bra så länge haha, känns bra att ha ett jobb direkt efter studenten i alla fall :)

Ja sommaren är ju äntligen här! Men det får gärna bli mer syre i luften, man känner verkligen hur kvavt det är hela tiden!

Nja, tror inte jag har några specifika händelser så som direkta once in a lifetime. Men får väl hoppas att det blir fler såna :) Själv då?

2014-07-10 @ 00:38:12
URL: http://suslife.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: