Vad som krävs...

Tid: 15:45:41
Datum: 2014-07-15
Kategori: Goalball

Är nu hemma efter ett, för min del, bra landslagsläger i helgen. Lägret hölls, som vanligt numera, i Malmö och det blev en hel del nya inslag, men framförallt, ett väldigt bra möte där inställning, hunger och vilja hamnade i starkt fokus.

Det var många bitar som jag kunde dra paralleller till med vårt klubblag här hemma. Självklart är kraven, målsättningarna och prestationerna långt mycket högre i landslaget än här hemma, men grunden är densamma. Det ska vara krig och attack på varje boll. Varje boll ska dödas och vi ska inte släppa in ett enda mål. Den inställningen är det lite si och så med ibland, även från mitt håll, tyvärr. Till försvar för detta är dock att det inte är lätt att motivera sig själv till att prestera på topp när man kanske är två-tre spelare på en träning och det krävs sex spelare för att spela en riktig match, men det är ingen ursäkt, bara en förklaring till varför det kan vara svårt att motiviera sig alla dagar i veckan. Det gäller dock att plocka fram det där jävlar anammat någonstans där inne i alla fall, för det är ingen annan än du själv som kan bestämma om det ska bli en bra eller dålig träning. Allt ligger hos dig själv, precis som allt annat. allt börjar alltid med dig själv.

Det visade också grabbarna i helgen. Det går, bara man ger sig tusan på det. det var goalball när den är som bäst. Limm på varenda boll, inte en enda boll som studsade, inte ett enda insläppt mål, alla jobbade tillsammans och det var helt enkelt imponerande att se. det är dock den nivån vi måste hålla om vi ska nå dit vi vill under först och främst EM i Ungern i höst.

Samma sak gäller egentligen här hemma också. Vill vi först och främst bli ett topplag i bredden, då måste det till förändringar, för där är vi inte än. Vi har utvecklats under de senaste åren, men det går för långsamt. Ingen annan än vi själva kan ta oss upp till toppen, det är bara vi som kan förändra, och det måste vi göra om vi ska nå målet. För att nå målet måste alla dessutom dra åt samma håll. Det är egentligen det mest basic av allting. Har inte alla, såväl spelare som ledare, samma inställning och ett gemensamt mål att kämpa mot, då kommer man inte att nå dit. Så, först och främst måste alla dra åt samma håll, alla måste vara berädda att lägga ner allt det slit som krävs för att nå dit. Det går inte att komma till träningen, vara lite sådär halvseg och gå in med inställningen att man ska spela av den här tiden. Varje träning är en del i pusslet som leder fram till helheten, till målet, och därför måste man ge 110% på varje träning, i varje moment, på varje boll, hela tiden. Det går inte att slarva med händer eller fötter, rycka på axlarna och fortsätta efter det insläppta målet, som om ingenting hade hänt. Först och främst, är du på en boll, då ska du ha den. den ska inte gå in i mål, det är inte okej någonstans. Skulle det ändå, trots allt, bli mål ändå, då gäller det att knyta näven, släppa det inträffade och ge sig fan på att ta nästa boll, bollen efter det och bollen efter det, varje boll, enda tills matchen är slut.

Träningarna är det som gör tävlingsinsatsen och därför måste man vara lika fokuserad och ge allt på varje träning, annars kommer man aldrig få ut det under match heller.

Jag har inte samma förutsättningar som alla andra spelare i landslaget här hemma, det vet både jag och coacherna om, men jag gör ändå så gott jag kan, försöker utvecklas så mycket jag kan, även om det går långsammare än för de flesta andra, för att jag inte får alls samma motstånd här hemma som de andra får, för att kunskaperna brister hos vår coach, som inte är inne i gamet på alls samma sätt som de flesta andra och för att feedbacken på vad jag gör/inte gör därmed blir bristande. Därför är det så oerhört viktigt att jag får sådan feedback och beröm som jag fick nu i helgen. Att jag visar vilja, motivation och hunger genom att göra 250-300 benböj under min semester, för att det är det som krävs om jag vill nå dit jag vill. Det fick jag cred för under helgen. Det fick jag också för mina noggrannt ifyllda och inskickade träningsdagböcker, där jag är en av dem som annalyserar och reflekterar mest över min träning och de pass jag kör. Med Lindas termer är jag alltså en grön person, d.v.s. en person som är väldigt analytisk och reflekterande. Det stämmer väldigt bra in på mig. Sällan är man dock en ren färg, utan man går oftast in på andra färger, blå eller röd, där blå är personer som ser till att andra har det bra, är omtänksamma och varma helt enkelt, och där röda personer är mål och resultatinriktade som vill prestera till varje pris. Ofta är man en liten del av alla färger, men oftast är det en färg som är dominant, i mitt fall grön.

Vad jag ville säga med det här inlägget är alltså att inställning och motivation gör så otroligt mycket för resultatet och att alla måste dra åt ett och samma mål i en lagidrott för att nå dit, annars går det inte. Det går inte att bygga ett hus utan grund, det är lite samma sak här. Har man inte grunden så går det inte att göra klart helheten. Träningarna är då det som gör tävlingsinsatsen och därför måste det vara attack och viljan att döda varenda boll, även under träningarna, vilket jag tyvärr saknar här hemma ibland. Alla måste vara medvetna om vad som krävs för att nå målet och alla måste också vara berädda att lägga ner allt det slit som krävs för att nå dit, att dessutom kunna ta kritik på rätt sätt och att acceptera att bli bänkad i en match för att vinna, om man inte håller måttet. i en lagidrott är det laget före jaget. Klart man ska vara ego, men man ska vara det på rätt sätt.

Så, nu under höstens alla träningar ska i alla fall jag dra mitt strå till stacken, ge 110%, attackera varenda boll och utvecklas så mycket jag kan, för att kanske, kanske ta en plats till EM i Ungern.

Kommentarer
Postat av: Erica

Gillar verkligen det här inlägget! Vet att det handlar om sport, och först och främst goalball. Men man kan ta till sig det här med att ge 110 % i så många fler sammanhang också. Jag tror att vi alla behöver höra det här.

Hoppas du tar dig till EM i höst, förresten! :)

2014-07-15 @ 17:07:51
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

Vad bra du skriver, håller med om så mycket =) Du är klok du! Det skulle vara kul om du ville berätta mer om dig själv o din grund, men det kanske blir lite mycket? Vi tar allt under tidens gång =)

Det lät i alla fall riktigt bra och lyckat! Det är jag glad för, för eran skull :D

SV: Haha ojdå!! Jo man missar lätt då, men då blir det skoj när man hittar det man missat.. och i detta fall var det ju rätt kul ;D Haha kan lova dig att det var SVINKALLT!! Min bror tog massor av foton som i serier på mig, och det är framtvingade leenden jag trycker fram kan jag säga!! ;D Usch! Men det var skönt i alla fall, efter en jobbdag på många timmar :)

Jag är likadan, hellre snabbt och explosivt =)

Det är nog hjärnan =) Du vet , med mitt lilla tänk jag haft innan.. men jag har ju en del kunskap och vill även utforska lite annat ell vad man säger, så vill testa det iaf, även om det inte ger resultat.

Det låter ju bra! Men lite fel håll just för tillfället :(
Jag står som reserv.. hade det varit något jag jättegärna ville in på hade jag varit lite less men nu sökte jag inget jag vill in på till 100 % så därför känns det bra! Står även som bra reserv så det är okej =)

Förstår det :D De var så duktiga, tyskarna. Riktiga maskiner ;D
Jag höll just inte på någon.. tycker vinnarna är värdiga men tycker alltid synd om de som förlorar . =)

2014-07-15 @ 17:55:43
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: julia

hoppas du kommer till em då :)

2014-07-15 @ 18:04:30
URL: http://jjuliees.blogg.se
Postat av: danten89

Men träning är aldrig detsamma som match.
Du kan träna ihjäl dig, men när matchen väl är där, så kommer nerverna.
A'la Brasilien - Tyskland ;)

Let It Go har legat sedan i vintras på svenska topplistan och nu klättrar den svenska versionen med, som jag tror vi kan få höra på Skansen ikväll ;)

Japp jag håller tummar och tår och allt jag har ;)

Annars låter helgen lyckad och du är glad och nöjd? :)

Men finalen ska ju innehålla mer glädje.. inte så mycket fegspel, det är ju allt eller inget liksom? :)
Ge 110 % ;)

Menar Tyskarna vann ju bara knappt...

2014-07-15 @ 18:46:15
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Nej - men det är riktigt roligt =)

Ja det märker man! Och vad bra att du även talar bra, det är verkligen en gåva att kunna det. Duktigt :D
Vad coolt att du föreläser!! Det var inget speciellt jag tänkte på så, men ja, din bakgrund. =) Sånt är jag kul att höra på tycker jag.
Svår fråga kanske, förstår det.

Jag vet inte precisa grader men askallt ;)

Jadå ;) Det blir nog bra det!

Nä precis. Måste bara fundera på vad jag ska göra med mitt liv hihi ;) Dock är jag inte alls orolig - min positiva sida ;D Men det är klart det kommer gå bra. Jag jobbar ju ändå nu så jag är ju inte körd... (intalar jag mig själv haha!)

2014-07-15 @ 19:24:13
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

NEJ, det var föööör lång kö.
Vi gick till torget i Söderköping och köpte hemmagjord Italiensk glass, tre kulor saltlakrits viol och saffran tog jag med mjukglass och tuttifrutta strössel:)
Ätit där?
Det är nästan godare, Smultronstället har ju bara sån vanlig fabriksproducerad glass.

Men Brasilien spelar inte alltid ihop, dem tränar inte alls mycket ihop som lag, det gör inget lag, dem spelar ju träningslandskamper osv under åren och ses och tränar då och då. Träningslandskamper osv.. brukar ofta blir målsnåla och lika resultat? Om dessa matcher öppnade upp sig, så skulle det bli mer mål i alla olika sammanhang, men samtidigt behövs dessa landskamper, så de kan prova sitt spel i match. En träning kommer aldrig ersätta en äkta match osv.
Tex i träning kan en målvakt ta alla straffar, men sen är det match och då kanske han får en enda straff och den tar han inte. Det handlar både om psykiskt och fysiskt. Man har ju nerver och man har tankar. Allt samarbetar.

Alltså landslagen ses inför turneringar, kval och träningslandskamper, sen spelar ju ofta spelarna på varsitt håll i andra klubbar, med helt olika spel, jämfört med landslagsspel? :P

Det som var i finalen, var att Tyskland är mer offensiva och Argentina mer deffensiva.. Tyskarna försöker och Argentina försvarar. Även om båda lagen lyckades bra :P
Jag kan varken säga bu eller bä liksom.

Tycker dock Holland skulle varit i final, (slagit bort Argentina i semin) och så skulle det blivit en mer rolig match, två målgörare liksom :)

2014-07-15 @ 19:30:32
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Det är ju jättebra :D
Nej, jag var mötesvärd bara i år. Andra året jag bor på Gotland nu. Kommer nog inte delta igen tror jag. Inte riktigt min grej. Bara om jag får spela och sjunga, haha.

Väldigt bra inlägg måste jag säga. Gillar hur du beskrev hur ni måste uppnå målet :)

2014-07-16 @ 09:26:51
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Men guud vad kul! Hihi då känner du ju han :D Var han trevlig?? ;) hihi skoja :)

Men gud, tack!! För att du tog dig den tiden att skriva din kommentar! Jag vill inte vara för på , om du förstår men jag bryr mig ju så jag ville ju veta lite mer =)
Och nu gör jag det, tack igen :D !¨

Du verkar ha ett jäkla driv och det beundrar jag dig för!! Just att du började tänka på att du visst kunde göra vissa saker.

Starkt gjort av dig att gå där i Stockholm, kan verkligen tänka mig att det skjöt i höjden med självförtroende och allt det.

Vad underbart det är med sådana personer som hon var(är). Såna som hjälper och försöker än såna som inte har lusten till det. Kan verkligen tänka mig att hon betyder mycket för dig! Såna människor finns det inte allt för överdrivet många av så vilken lycka för dig att du fick träffa henne =)
Jennifer verkar också jättebra, glad för din skull =)

Livet är inte alltid lätt men ibland kan det vara ännu lite svårare ändå.. men du kämpar på så himla bra så det kommer gå så bra så för dig! Kram!

2014-07-16 @ 16:46:11
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Susanna

Ja bra skrivet! Även fast den handlar om sporten så är det ju så allt i livet. Allt börjar hos en själv och man måste lägga ner tid och inte kan vänta på att få allt gratis. Jag har nog lätt för att göra så ibland, att jag inte riktigt ta tag i det själv. Men det får jag bli bättre på :)

sv: Vad kul! Ja vi är ute på västkusten och åker till lite olika ställen så jag hoppas att det är bra här också. Det har varit lite till och från men de kommande dagarna verkar bra i alla fall, så jag får väl fortsätta hoppas :)

2014-07-16 @ 22:03:42
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: Alice

Ett mål är nästan ett måste. Det är ett krav från polisens sida på 10 min, när det blir dags för det.

Jag skulle inte tacka nej till en resa under sommar heller, men personligen vill jag förlänga sommaren, och åka när det drar sig mot kyligare tider här i Sverige. Jag ska åka med H i september yes, sen i november ska han till Indien och Nepal en månad med sin pappa. Efter dröjer det inte länge innan planet åker över Atlanten :)

Glasögonen är i metall ja.
Jag hade också såna spegelglas ett tag, men här tillhör man "raggarna" om man har såna, och det är de sista jag gör. Värmlands plåtdunkare vill jag inte bli förknippad med haha :) dömande jag låter. Har inget emot dem, vill bara inte bli sedd som någon :) men har man inge problem med det eller passar i såna glasögon, kör på.

2014-07-17 @ 16:18:49
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Förstår att det är det jobb men blev ändå glad för det =)

haha självklart!! Dock är jag inte så intressant, för mitt liv har alltid bara flytit på... Har aldrig haft någon otur (peppar peppar), inte råkat ut för något hemskt etc.. Det värsta jag kan komma på är att mina föräldrar skilde sig när jag var runt tre, men detta är då de bästa de gjort =) De är fortf bra vänner o så, och jag har en helt underbar låtsaspappa (en underbara låtsasmamma med, men Rickard har jag känt lite längre). Han kom in i bilden efter jag blev tre och då har man ju värsta trotsen och ändå stannade han kvar ;) Jag måste ha varit ett väldigt sött barn.. haha..

Som sagt allt har flytit på, jag har tränat mycket fotboll & innebandy, sjungit mycket, spelat gitarr, allt har gått bra i skolan, har fått fina syskon under åren osv! haha :)
Ganska tråkigt egentligen, men gud vilken bra uppväxt jag haft =) en sån jag skulle önska att alla fick..

Åh vad fint =)
Det är SÅ synd att man tappar kontakten med sådana man egentligen skulle vilja ha kvar. Har också såna, fast i andra relationer.
Usch :( Ja det kan jag verkligen tänka mig!! Men hon finns ju ändå som alltid med dig, i grunden.
kram

2014-07-17 @ 18:56:46
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: izabelle

Ja jag köper inte glass så ofta , men det känns som glass bara blir dyrare och dyrare per år. När jag var liten var det så billigt :) vad kul att du hade det bra i Spanien, skulle mer än gärna vilja åka ditt, titta inte så noga men var du inne i Spanien eller på någon av ö:arna ? Jag skulle vilja semestra i någon av dom stora städerna i Spanien, våga prova min jätte dåliga spanska också.

2014-07-18 @ 12:55:26
URL: http://nattstad.se/izabellesss
Postat av: NICOLE

SV: Han är trädfällare.. Så jag drar bort alla grenar och så =) Låter kanske busenkelt men jag kan lova att jag får kämpa!

Absolut kan skilsmässobarn (alla barn i och för sig) bli otrygga och lite röriga, men eftersom att jag var så pass liten och att de har skött det så bra så känner jag att jag inte har tagit någon skada. Där får alla som klagar på unga föräldrar äta upp det, mina var rätt unga när de fick mig och tusan så bra de har gjort det! Galet stolt över dem =) Tror inte ens jag kan riktigt lika bra förälder själv sen, men jag önskar det!

Åh vad kul, så fint att man kan kolla bak i backspegeln och säga det! =) Vilka lycka vi har där :D
Kram

2014-07-18 @ 13:56:27
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: sandra

Kul att du kände dig så motiverad på lägret :)

sv: ja det kan jag tänka mig :) alltid skönt att komma bort ett tag.

Vi shoppade mest i London faktiskt men det blev en dag med turistande där vi såg bland annat London eye och Big Ben :)

2014-07-19 @ 09:58:24
URL: http://sandroou.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: