Särskrivningar

Tid: 21:53:43
Datum: 2014-03-22
Kategori: Allmänt

Det blev en dålig start på dagen idag och jag blev ännu en gång irriterad på färdtjänsten och varför det ska vara så svårt att synka mig och Tobbe, som åker från samma stad och ska till samma ställe, när vi ska till träningen på lördagarna. Det kan vara okej om det råkar hända en gång, men nu händer det nästan varje helg. en av oss får åka direkt, från dörr till dörr, medan den andre får åka linje, d.v.s. byta på två olika ställen, som är det normala konceptet här i Östergötland. Det sägs att det här linjesystemet är till för att spara pengar, men var då undrar jag i så fall? När två personer ska från samma lilla stad, till samma ställe, men man ändå skickar två bilar, var tjänar man på det?

Normalt sätt brukar den av oss som får oturen att åka linje bli några minuter sen, men idag skulle jag först åka från min dörr till Lidl, där det är byte här i Mjölby. Sedan skulle någon lämnas på Citygross på vägen, varefter någon annan skulle hämtas i Vikingstad, varefter vi åkte till US, där det är byte i Linköping. Där var det andra matarbilar som inte hade kommit, så vi fick vänta där en stund, varefter vi äntligen kom iväg, men då skulle vi först lämna av en annan snubbe, innan jag var framme, ungefär en timme för sent. Det är inte okej. Som sagt, visst att linjen tar en och en halv timme, men när två personer ska från samma stad, till samma ställe, då borde det väl inte vara så svårt att synka dem? Jag hade ju lika gärna kunnat åka med Tobbe, som lätt hann fram i tid...

Träningen gick hursomhelst sådär och när jag kom hem blev det till att städa och fixa hela lägenheten. Jag dammsög, städade under diskhon, tvättade lite, rengjorde toalett och handfat och grejade lite, varefter jag unnade mig en kopp kaffe ute på balkongen. Det är fördelen med att ha inglasat såhär, det går redan nu att börja sitta där ute och det är faktiskt redan nu ganska skönt. Känns underbart att våren är på väg på allvar känner jag.

Så, trots en dålig start på dagen vände jag det till något positivt och för att göra det ännu mer positivt så citerar jag en lite kul text som finns på Facebook, En dag i staden heter den:

Kaffe, jag är sugen på kaffe, kände jag en dag och begav mig till stans café.
"RÖK FRITT" står det på en skylt och jag blir dumt stående och funderar. ”Ehh – får man röka här, frågar jag servitrisen som precis passerar mig. Servitrisen, som är trött på sitt arbete och på dumma frågor, himlar med ögonen och snäser:
”Läs på skylten där borta."

Villrådigt sjunker jag tillbaka i en skön stol och går igenom svaren jag fått på den kontaktannons jag skickat in veckan innan. Svaren är från:
”En brun hårig man”, ”en sjuk gymnast” samt en ”full vuxen kamrer”.

Bland breven finner jag också en inbjudan från en god vän. "Kom ut klädd!" Vad menar hon med det,
klart att jag klär på mig innan jag går ut.

Vankelmodigt vandrar jag iväg från kaféet och får fart på benen då jag ser en skylt utanför dörren med texten:
”Häst skjuts på torget idag 14.00."

Väl framme vid torget och med hjärtat i halsgropen upptäcker jag att hästen ser ut att må riktigt bra för att vara dödsdömd, den har till och med en liten vagn med glada barn i bakom sig.

Jag travar sedan vidare och går in i mataffären för att handla. Kul potatis, kalv lever skuren i tunna skivor och snabb mat slinker ner i min korg.

På klädavdelningen står det textad ”Helly Hansen super under ställ”. Jag tittar till en gång extra under stället och funderar på om det verkligen är bra reklam för butiken att låta folk kröka till där.
Det visar sig att kläderna även är märkta med etiketten ”Hand tvättas separat”, men en förklaring till varför man inte kan tvätta båda händerna samtidigt ges inte.

Ett par byxor saluförs med orden ”Sten tvättade Levis jeans”. Det var snällt av Sten, tänker jag för mig själv och fortsätter vidare in i butiken, där det säljs ”Jesus sandaler” som ser förvånansvärt hela och rena ut för att vara 2000 år gamla.

I brödhyllan väljer jag bland olika sorters bröd, men över ett av dem står texten ”Vårt bröd bakas av helvete”. –Måste vara bränt, tänker jag och väljer därför ett annat.

Vid mejerihyllorna står det stolt testat ”Vi har sprätt ägg”. ”Jaså, har ni gjort det?” tänker jag konfunderat och lägger ner en skum tomte, en rak apparat, en paj form och en halv akustisk gitarr i varukorgen.

Ovanför kylen står det ”Här har vi folk öl och läsk”, "konstigt" tänker jag, för jag ser inte till något som kan identifieras som en människa bland alla flaskor och burkar.

På väg mot kassorna funderar jag på att köpa en fasad flagga, men avstår eftersom jag inte vet varför folk skyr den, så jag vågar inte ta risken och vandrar istället vidare mot kassorna.

När jag skall betala står det skyltat, ”Vi behöver 50-öringar”.
Jag funderar på om butiken blandat ihop fiskdisken med kassan,
men tröstas av att butiken enligt sin reklam i alla fall har ”svensk talande personal med grund utbildning”.
Utöver detta är personalen tydligen även utbildade i andra saker, för i reklamen står vidare ”Vi arbetar med fel analys”.

När jag lyft upp mina matkassar förvånas jag över att den ”lätt majonnäs” jag nyss köpt är precis lika tung som vanligt.

På väg ut ur butiken fastnar jag framför anslagstavlan där det på några lappar står:
”Gul nackad fågel säljes”,
”Vilt bord 80 kr per person på Restaurang Full proppad”,
"Sjö nära tomt till salu”,
” Behöver du extra knäck på lovet?"
” Fel sökning av din telefon, billigt” samt
”Tom dunkar, 50 kr”. Jag undrar i mitt stilla sinne varför och vad Tom dunkar för någonting.
En liten annons i ena hörnet fångar mitt intresse. ”Jag uppfyller alla sex önskningar”, säger en kvinna och ler så stort emot mig från papperet att hennes mungipor nästan möts i nacken.
Jag suckar och tänker: ”När jag var liten var det minsann bara tre önskningar”. Fast det var kanske andra sorters sagor.

Utanför entrén står ”Vi har öppet mellan dagarna” och strax bredvid en skylt med texten ”Håll platsen flyttad”.
Eftersom jag tänkt ta bussen hem så stannar jag till, plockar fram busskortet samt funderar över vilka medborgare som hela tiden envisas med att flytta tillbaka hållplatsen till det ursprungliga stället.

På bussen hem står det ”Vi tar inte emot tusen lappar”. Jag funderar på detta och kommer fram till att 999 samer alltså går att klämma in i fordonet, även om några får trängas bakom något som presenteras som ”skum släckare”.
Jag betalar min biljett och läser texten ”Växel i retur skål”.- Skål på dig själv, säger jag till busschauffören och varnar honom för att dricka i tjänsten.

Väl hemma kände jag mig som en sur puppa, för att världen är så svår att förstå och jag lägger mig därför i soffan som en riktig lat mask.

Kommentarer
Postat av: danten89

Jag tror jag är duktig på att inte stava fel och göra särskrivningar :P
Haha.

Jo att man klottrar på en vägg, utan anledning, är oftast något man gör i ett psykotiskt tillstånd, man bara gör utan eftertanke.
Jag har läst psykiatri och då talar man om olika saker som är tecken på psykoser och schizofreni osv. Att dämpa ångesten genom att klottra är en sak som det talas om. En som bor där jag oftast jobbar, kan ta skräp ur sin papperskorg och bara gå ut och slänga det, och då får man be den att plocka upp det. Men att bota sin ångest, kan göras på olika sätt. Tex att klottra för att man är så villrådig inom sig.

Ja det är ett kösystem osv.

Jaså? Så underbart, kommer du skriva mer om resan? :)
Vad var bäst den här gången? :D

2014-03-23 @ 13:47:12
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Haha neej inte särskrivningar.. can't handle it ;D

SV Nej precis så är det ju.. Men det känns så tråkigt. :( Men det ordnar sig!!

Nja jag har inte bestämt mig.. Men socionom/kurator/beteendevetare.. eller något liknande ;)
Ja men bra :D Tack för det :))

2014-03-23 @ 18:01:05
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Ja, kan vara så :)
Min söndag var iaf bra, den vägde upp hela veckan som var usel, hehe, men nu är jag glad så det är det som är huvudsaken. Hur mår du då?

haha, mycket särskrivningar. Det kanske var en officiell särskrivningsdag :P

2014-03-24 @ 08:14:28
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Världen är i många fall svår att förstå sig på, tyvärr. Vilket kan ställa till det många gånger.

Nej att behöva komma en timme för sent är inte okej. Jag håller med dig, det är konstigt när ni är två från samma stad som ska till samma plats, men ändå åker ni i olika bilar osv. Korkat system och hur de har tänkt spara pengar på det förstår jag inte heller. Det är mycket man inte förstår.

Som du märkt har det tagit evigheter för mig att svara på din senaste kommentar men jag har helt enkelt struntat i datorn under en tid nu, och snart försvinner jag ju bort igen med tanke på att jag far till Egypten på torsdag.

kram

2014-03-24 @ 13:19:52
URL: http://sessie.se
Postat av: Erica

Hahaha! Fy vad roligt! Speciellt det om Jesus sandaler... ;)

2014-03-24 @ 18:23:17
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Helenas Söta

Det är helt galet vilka särskrivningar man ser ibland, tyvärr allt för ofta. Det ger rysningar i oss lärare :)

Idag ropar jag heja Lakers!

2014-03-24 @ 21:08:08
URL: http://helenassota.se
Postat av: jessica

Ja jag tycker också sånt där är roligt att läsa! :)
Tycker även att det är en fin idé med tatueringen med, han är värd det min katt :)

Ja riktigt äckligt!

Så kul med en liten katt som är så ung! Vet hur det är det där med att dom hittar på hyss, min katt var ju nyss i den där åldern ;) han har inte lugnat ner sig ett dugg förresten.

Angående ditt inlägg;
Jag hatar särskrivningar! Så himla dryga!

2014-03-25 @ 00:24:41
URL: http://jessicahagstrom.blogg.se
Postat av: sandra

Haha särskrivningar är så himla roliga (ibland) men oftast stör jag mig på dem fast jag själv kan göra det ibland haha :P

sv: ja okej men de här skorna var mitt bästa köp på länge. Är riktigt nöjd med dem och tur är väl det med tanke på priset haha :)

2014-03-25 @ 19:03:02
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Alice

Hehe den där har jag läst på Facebook :)
Så fel och så roligt det kan bli med särskrivningar.

Sv. Nej när jag joggar får jag ont i leder och själva benen i fötterna liksom, har troligtvis ärvt mammas reumatiska värk, hela släkten verkar ha den. Men har inte fått svar från någon läkare än, kan va svårt att "fånga" den på prov då man måste söka vård direkt det uppstår problem, för att få en diagnos. Hoppas dock jag slipper den skiten, ibte det mest optimala med det yrket jag tänkt mig.

Hur tror du shl slutar nu då? Fbk slog ju ut Brynäs enkelt, på resultaten såg det ut som en jämn kvartsfinal men i spelet ägde fbk ut dem totalt. Växjö väntar nu. Haft svårt för dem i serien, men för att se utanför den boxen så har Växjö noll erfarenhet plus fbk är inte alls samma lag i grundserien som nu i slutspel, men denna semi blir nog jämnare än kvarten. Lite överraskande att Linköping slog Frölunda med, men kul :)

Står alltid i klacken när jag är på hockey, hela 12/13 och nu 13/14. Innan dess var jag inte ofta på hockey, blir ju bjuden på matcherna nu mera. Men visst är det magiskt.

2014-03-29 @ 14:48:42
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Louise

Ja de är så underbart med fint väder :D

Hoppas jag ! :D

Ha de gött :D

2014-03-30 @ 21:14:43
URL: http://liizes.com
Postat av: Susanna

Haha jag har också läst den särskrivningstexten, den är ju himla rolig! Jag förstår inte hur folk fortsätter att särskriva såna klassiska ord!

sv: Ja, jag la till den för ett tag sen. Innan la jag allt i vardag, men det är ju inte vardag! Ja, det är ganska skönt den här sista tiden tycker jag :D

2014-04-17 @ 11:27:14
URL: http://suslife.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: