Helgens landslagsläger

Tid: 09:25:41
Datum: 2014-11-25
Kategori: Goalball

I helgen var det så återigen dags för landslagsläger, som vanligt numera nere i Malmö.

Lägret innehöll mycket teori, men även lite matchspel och ett konditionstest.

Vi utvärderade både EM och stakade ut vägen fram mot den viktigaste turneringen ett svenskt goalballamdslag har genomfört på många år, EM i Litauen i sommar.

Vi konstaterade att nivån vi höll i Ungern räckte för att nå vårt mål, att ta oss upp från B-EM till A-EM, men inte mycket mer än så. Vi förlorade finalen mot Slovenien med 8-5 och släppte totalt in 13 mål mot just Slovenien under turneringen. Slovenien kommer gå in i EM i sommar rankade precis framför oss. Vi går in som rankade #9. Det kommer alltså vara 7 nationer som på pappret är rankade högre upp än oss och Slovenien då. För att ta platsen till Rio måste vi vinna hela turneringen eller spela final mot Finland, som redan är kvalificerade till rio.

Det kommer med andra ord att krävas väldigt mycket och vi måste höja nivån flera snäpp för att klara av detta. Därför är det kommande halvåret bland de viktigaste i svensk goalballs historia...

Vi utvärderade även hur och vad vi har tränat under de senaste 18 veckorna. Minimum för oss är 2 goalballpass i veckan, 2 styrkepass och 1 konditionspass, alltså 32 goalball och styrkepass och 17 konditionspass på 18 veckor. då är tävlingar och läger o.d. borträknade, därför stämmer inte siffrorna. Annars hade det ju varit 36 goalball och styrkepass och 18 konditionspass.

Jag låg i vilket fall ganska bra till där får jag säga. 27 styrkepass, 22 konditionspass och 23 goalballpass, totalt 71 pass och 87,7% av passen som borde genomföras. Det är klart godkänt får jag säga. 100% kommer man aldrig upp i, för då och då försvinner något pass av en eller anan anledning, men nästan 88% genomförda pass tycker jag är bra.

Spelmässigt gick det riktigt bra i lördags. Jag kände mig snabb och explosiv i kroppen, tekniken satt perfekt och jag limmade många bollar, d.v.s. att de inte studsade iväg från mig när jag tog dem. Gjorde dessutom ett mål, vilket inte hör till vanligheterna, och släppte bara in 2 eller 3 bollar, på 3x15min. Jag spelade inte hela tiden, men då jag fick spela tycker jag att jag gjorde det riktigt, riktigt bra. Var grymt nöjd med det spelpasset och det var länge sedan jag presterade så bra på en så hög nivå.

Även med konditionstestet efteråt, goalballidioten i 4 minuter, var jag nöjd med, även om jag på förhand trodde att jag skulle slå mitt pers. Kroppen kändes relativt fräsch efter 3x15min spel, men jag gick nog ut lite för hårt, för sista minuten var benen helt slut och jag tangerade "bara" mitt pers, 27 gånger fram och tillbaka.

I söndags gick spelet totalt motsatt mot i lördags. Skitdåligt rent utsagt. Det är svårt att säga riktigt varför det gick så dåligt, men jag var inte alls med från start och släppte flera bollar som jag definitivt inte hade släppt under lördagen. Vi låg under med 7-4 i halvtid, men vände till 9-8 i andra halvlek. Det är förvisso starkt, men det är inte okej någonstans. Särskilt inte med tanke på vad jag skrev ovan, att den viktigaste turneringen på många år närmar sig, där vi måste prestera på en ruskigt hög nivå för att lyckas. Det gjorde vi inte här. Att släppa 7 mål bara i första halvlek är bara det 4-5 mål fler än vad vi ska släppa på en hel match för att ligga i världstoppen.

Defensiven var alltså helt klart under all kritik, men jag försökte ändå ta med mig de positiva bitarna från matchen, andra halvlek, men självklart var det ingen godkänd insats. Hade vi spelat på en sådan nivå i Ungern hade det aldrig räckt för att ta steget upp i A-EM, inte en chans, och då var det ändå inte europas bästa nationer, som det kommer vara i sommar. Tiden går fort och det finns inte utrymme till att göra sådana urdåliga insatser som vi faktiskt gjorde där. då har vi inget i Rio att göra. Hårt, men sant...

Förra veckan blev annars lite stressig. Tentan skulle ju in förra måndagen och det hann jag gott och väl med, trots att jag började med den så sent, knappt en vecka innan. då hade vi redan haft instruktionen ute i två veckor. Jag blev hursomhelst nöjd med den. Tyvärr märkte jag sedan att delkurs 2 hade börjat parallellt med tentan. Det hade jag missat, men nu var det gruppdiskussioner som skulle vara klara två dagar senare, så det blev lite stressigt där ett tag, men jag hann och sedan var jag välförtjänt helt ledig i torsdags. då var jag en sväng hos mormor, bjöds på både mat och fika, mycket trevligt. Jag försöker vara hos mormor så mycket jag kan nu, för jag trivs som sagt jättebra i hennes lägenhet och nu när det är så nära är det bara att traska dit, det tar knappt tio minuter.

Imorgon blir det första gången sedan Leksand gick upp i SHL som jag inte finns på plats när vi gästar Saab arena här i Linköping. Tror vi har ganska goda chanser att plocka med oss tre poäng då, för nu på slutet har den blåvita skutan verkligen vänt. Tommy Salo och Andreas Appelgren har verkligen vänt katastrofstarten vi fick på denna säsongen. Vi är fortfarande sist i tabellen, ja, men vi är just nu ett av seriens mest formstarka lag med poäng i de 4 senaste matcherna och jag tror bara det är en tidsfråga innan vi klättrrar förbi Modo i tabellen, särskilt nu när de fick William Nylander skadad. Det lär bli ett stort avbräck för dem. Brynäs tycks tyvärr ha vänt sin negativa trend, men de, Färjestad och nu också Luleå är bara sex poäng framför oss. det är bara två segrar. det kan gå fort i hockey...

Kommentarer
Postat av: NICOLE

Kan tänka mig att det är både roligt men också viktigt med såna läger. Både träna, ha lite tester men också "kolla av" läget lite. Hoppas ni kan ta er ända upp!! =)

Jaså du tror på goda chanser när de möter LHC ;) We will see!
På fredag ska vi till Karlstad :) Haha! Det händer inte ofta. Henrik avskyr det och laget.. Och jag har bara ett minne av att jag bott i husvagn där en gång när vi hälsade på min låtsaspappa som låg ute på jobb. Så det blir ju kul att fara dit igen :)

SV: VA?? Vad säger du ;) Det har ju varit hur bra som helst!! Orup är ju så grym :) Ser honom verkligen med andra ögon nu. Har som inte lyssnat på han tidigare men han kan verkligen det där.
Carola är ju för bra , det måste man ju säga. En gammal Idol när man var liten ju :) Det är bara två i året gäng som jag inte fastnat för men de andra gillar jag:)

Det var lime, citron och ingefära :) Jättebra för att hålla sig pigg och fräsch =)

Det blev mest löpning men jag har någon känning vid revbenen och kan därför inte springa hela tiden. Har ont nu med faktiskt så vet inte vad det kan vara för något :o och så blir jag ju så nojig så fort det är något men det är säkert lugnt!

2014-11-25 @ 10:33:43
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: danten89

Gillar du dem killarna eller vad menar du?=)

Vad hittar du på denna veckan då? :)

Jaså? Har du tid för alla då?
När tar du dig tid utan blogg, internet, jobb, hushållssysslor osv?

Japp jobbade hela helgen och nu ledig idag.
Hur har du det då?

Allt är bra annars, ska inte klaga, pyntar och fixar idag :)

2014-11-25 @ 11:11:26
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Jag är dock inte så trångsynt =)
I min melodifestival får alla plats.
Varför skulle inte dem få vara med? =)

Hur julpyntar dudå?

Nej men ibland måste man bara stänga av, även om man går in och uppdaterar kort, så tar det tid =)
all tid ju tid, oavsett om man är inne 5 eller 25 minuter? =)

Dinah Nah hoppas jag mycket på, hon var ju med i min gamla barndomsidolsgruppen Caramell^^
minns du dem?^^

2014-11-25 @ 12:19:21
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Oh shit! läste konditionstest och fick panik D: minns de testen vi hade i högstadiet, usch xD fan dog typ då haha xD

svar: asså jag vet inte :o antingen e det för att jag är förvirrad eller så är vissa människor förvirrande xD

Joo, men just de vet jag inte så mkt om :o eller mkt och mkt jag vdt inget om dem. Bara Marx jag hört talas om och då är det mernär det gäller socialismen osv. Så var drf jag sa att han är intressant, inte att han är mer intressant än de andra. De andra vet jag nada om xD Jag har hört fler efternamn på vetenskapsmän än på historiska och samhälleliga personer, så de där känner jag inte till :o låter knappt bekant haha :P

2014-11-25 @ 12:23:28
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: Erika

sv. Åh, men då har jag koll på vad det är :)

Ja, November har verkligen varit tråkigt i år!

2014-11-25 @ 18:28:19
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Alice

Ibland har vi våra perioder då vi inte ses på två veckor, men vi pratar ju med varandra varje dag. Nu blir det inte ens sms/Facebook varannan dag. Än har det bara gått sisådär 10 dagar sedan han åkte så känner inget jätte tomrum än, men det kanske är tack vare samtalet i förrgår när han landa i Sthlm efter en vecka i Rom. Nu är han i Indien och har svårt att få tillgång till wi-fi. Ibland kan jag undra vad meningen med våran vänskap är, förstå mig rätt :)

Jo får hoppas det blir en resa nu bara. CSN och komvux har gett varandra fel uppgifter om mina studier vilket nu gått ut över mig och mitt sparkonto. Csn hävdar att jag fått för mycket bidrag, vilket jag anser helt ologiskt, så de kräver cash tillbaka. 4000 kan isåfall ryka från mitt sparkonto/resekonto, vilket fuckar upp väldigt mycket av mina framtidsplaner.

Just nu är jag bara så allmänt trött på shl. Domarna, reglerna , spelet. Tollefsens i särklass snyggaste mål felaktigt bortdömt, stunden senare blev han linjedomarens karateoffer. De värsta ingripandet jag någonsin sett en domare göra på länge...och sen matchstraff och avstängningar på det. Fy fan. Och sen den värdelösa matchen idag mot Skellefteå, känns som vi är på väg spikrakt ner igen efter den uppåtkurva vi haft några matcher nu. Leksand har väl på riktigt vaknat till nu ser det ut som.

Det är sällan jag är så frustrerad som jag är nu. Men det ska vara jämt och det ska vara könslor. Utan detta är sporten inte spännande. Det är kul att lagen är såppas jämna nu som de är, det lever lite mer. Men !!! Dags att göra något drastiskt för att få spelarna att fatta nu. Det är tur det är ganska mycket kvar, allt kan hända. I slutändan tror jag ändå tex. Djurgården och Örebro kommer ta bottenplaceringarna.

Växjö har inte övertygat mig heller så här långt, men tippade på känslan innan säsongen drog igång, då mest grundat på hur 13/14 såg ut. Det pekar väl mest på Frölunda, men jag har lite svårt att unna dom det haha.

2014-11-27 @ 00:05:21
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: danten89

fick du inte min kommentar? :/

2014-11-27 @ 19:59:45
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jaa jag tycker verkligen om att bara strosa runt :) Jättemysigt.
Ja så är det ju, det går ju hand i hand och man behöver det enda för att kunna göra det andra :)

Haha Henrik säger emot allt du sa om matchen där ;) Såklart. Han tycker inte att något lag spelade bra men att det ändå blev rättvist :) Haha. Jag såg den inte ens. Men hörde att en Leksing som gjorde mål i både rätt och fel mål ;)

Jo men va! :D Haha. Orup, Carola, Amanda Jensen och Love (och Ola) är ju hur bra som helst! =) Har gjort supertolkningar :) Johan och Kajsa är de jag känner minst för men ja, de har gjort bra låtar de med :)

Jag vet inte :) Det är väl bättre men tycker att min lilla kropp håller på att ge sig och bli gammal höhö..

2014-11-27 @ 22:06:13
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: emelie andersson

sv: jag förstår det, hoppas att det blir bättre med katten <3

2014-11-28 @ 11:57:36
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Härligt att du låg rätt bra till! Utifrån vad jag läser och läst tidigare så tycker jag att du är väldigt bra! :) Konditionstest är det värsta jag vet, hah. Jag har noll kondition och jag minns alla fysövningar vi hade i fotbollen, trodde seriöst jag skulle dö varje gång. Fyfan...

Svar: Haha, nej, det är inte så många kvar nu. Men jag älskar att ge presenter och julklappar så jag köper helst alldeles för många, haha. Med tanke på att jag inte har så stor familj eller så många vänner så är 22 stycken rätt mycket ;) Brukar leta julklappar någon dag innan jul (typiskt mig) men nu var jag ute i god tid, tack och lov, hah.

Jag hoppas att Pogge tar över första, för det är han verkligen värd så mycket som han klarat. Han är riktigt grym!

2014-11-28 @ 13:10:29
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Susanna

sv: Nej det är ju sjukt hur vissa kan göra! Följer en på instagram, det ser nästan helt ut som ett foto! Så galet!

Hmm ja det är både och, det beror på hur man ser straffet. Jag gick ju juridik på gymnasiet så vi läste lite om sånt. Idén med straff är ju oftast att så få brott som möjligt ska begås, så ungdomsvård hos unga kanske inte är så illa om man ser det så. Liksom ifall man spärras in på fängelse kanske man "hamnar fel" efteråt... Men jag vet inte, det beror ju på vilket perspektiv man har. Det är ju bättre med ungdomsvård och att personen "lärt sig" och aldrig begår brott mer än att bara spärra in i ett par år och släppa ut och den begår brott igen. Men sen vet jag inte riktigt hur det går till med "ungdomsvård" heller haha. Svårt det där ju!

2014-11-28 @ 17:11:39
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: Jessica

sv' Ja det är ju så, tyvärr! Härligt att höra :)
Nu har jag börjat om med mitt bloggande, därav sent svar. Hoppas du mår bra! :) Kram

2014-11-28 @ 18:55:37
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: