Drömen om Rio lever vidare

Tid: 21:58:37
Datum: 2014-10-03
Kategori: Goalball

Då är vi redan inne i oktober och B-EM, som var årets stora mål, är över. Vi, Sverige, halkade ur A-gruppen förra hösten, efter ett mindre lyckat EM, där vi slutade sist i vår grupp. Då degraderas man ner till B-gruppen, där vi alltså befann oss i år. I och med att vi åkte ur A-gruppen kvalade vi inte in till VM i Finland tidigare i somras och missade där en chans att knipa en paralympicsbuljett till Rio om två år. därför var detta nu sista chansen för oss. Skulle vi faila i Ungern, där B-EM avgjordes, skulle drömen om Rio vara krossad. Lyckades vi med vårt mål, att sluta topp tre i mästerskapet, skulle drömmen fortfarande leva kvar.

Vi ställdes mot Slovenien, Danmark, värdnationen Ungern och Italien i gruppen.

Det blev 5-5 mot Slovenien, knock med 11-1 mot Danmark, 8-2 mot Ungern och 13-8 mot Italien. I och med de resultaten vann vi gruppen och ställdes mot fyran i andra gruppen, Portugal, i kvartsfinal. Där blev det vinst med 9-3 och nu var målet nära. Vi hade 75% chans att klara vårt mål och i semifinal ställdes vi mot Ukraina. Det blev en tät och jämn match, men till slut kunde vi gå segrande ur den med 4-3 och därmed var saken klar. Att det senare blev förlust i finalen mot Slovenien med 5-8 spelade mindre roll, Klart att det var surt att förlora, men vi nådde vårt huvudsakliga mål och Sverige är därmed klara för A-EM i Litauen nästa år och drömmen om paralympics i Rio lever kvar.

Jag har dock en bit kvar dit. Nu blev jag inte ens uttagen till truppen som åkte till Ungern, utan jag fick snällt träna vidare här hemma.

Det har gått bra på senare tid får jag säga. Det enda negativa är att jag inte får något flow i träningen. Varje vecka är det något som gör att minst ett pass faller bort av de sju som jag numera ska ligga på varje vecka, efter att jag aderade ett defensivt nötningspass till mina sex tidigare pass nu till i höst.

Den defensiva nötningen går bra, men jag har fått exprimentera litegrann med träningsupplägget för att få det optimalt. Passet ligger sent på onsdagkvällarna, samma dag som jag tidigare har kört intervaller på. Jag märkte dock att det defensiva nötningspasset inte alls blev bra när jag hade kört intervaller tidigare under dagen, vilket inte är så konstigt. Kroppen hinner inte återhämta sig från de snabba intervallerna till det sena nötningspasset, som också kräver explosivitet. Därför flyttade jag intervallpasset till söndagen och de 5km som jag tidigare har sprungit då, till onsdagen. Det kändes mycket bättre. Tyvärr failade jag på mitt mål med 5km, att komma ner till 22min innan EM i Ungern. 22:49 blev min lägsta notering, men det var i våras och sedan dess har jag ärligt talat inte varit i närheten av det. 23:50 blev det nu senast när jag sprang. Det är ingen dålig tid, men det är 1:50 över mitt mål. Det gör att jag måste ner ungefär 22s/km för att nå mitt mål. Det låter inte mycket, men det blir ganska mycket ändå. Jag har iaf förlängt min målgräns, så nu ska jag nå 22min till nyår, vilket ger mig tre extra månader att vinka på.

I övrigt har jag fått testa min mentala förmåga ordentligt på senare tid. Julian var sjuk för några veckor sedan och då fick jag köra intervaller på egen hand. Det blev då cykel, men efter ett styrkepass med fokus på ben och ett goalballpass dagen innan var jag ganska slut i benen. 7x3min skulle avverkas på cykeln, men resultaten var inte i närheten av max. Jag har fått för mig, som den statistiknörd jag är, att räkna antalet varv jag trampar under varje cykelintervall. Här blev det bara 301, 290, 297, 315 och 282 på de fem första intervallerna. Då fick jag stanna upp i några minuter, påminna mig själv om varför jag var där, varför jag tränar som jag gör, vad jag vill uppnå, varför jag över huvud taget ska träna om jag inte ger allt och att jag ville gå därifrån och vara nöjd med mig själv. Resultatet? 340 och 339 varv på de två sista intervallerna, ett konkret exempel på hur otroligt mycket det mentala gör i varje moment.

När jag inte blev uttagen till Ungern och när jag inte har tränat här hemma har vi haft folk här två lördagar i rad. Det är värt att notera, för det händer sannerligen inte ofta. Först var Albin och Louise här. Det blev trerätters, kortspelande och fika. Helgen efter var Tobbe, Linda och Fanny här. Då blev det mer fika, efter att jag tagit initiativ, vilket också är värt att notera, till att baka en drömrulltårta. Så grymt gott! Ibland får man unna sig lite, det är viktigt att komma ihåg. Linda och Tobbe stannade dock bara på fika, men jag, Jennifer och Fanny köpte pizza, vilket inte heller var igår jag åt. Kort sagt, två mycket trevliga och bra lördagar har det varit här på slutet.

Hockeyn är dock inte lika trevlig. Sju raka torsk har vi nu, senast igår mot LHC, då jag var på plats i Saab arena. Vi hade också mycket väl kunnat ta säsongens första trepoängare, för första perioden var jämn och andra dominerade vi totalt, men fick inte in pucken, trots mängder av chanser. Istället gjorde LHC 1-0 med knappa minuten kvar av perioden och sedan kom 2-0 elva sekunder in i tredje. Där avgjordes matchen. Som jag skrev i förra inlägget, ett lag i motgång får aldrig de där studsarna, som LHC här fick med sig, med sig. När man inte får in pucken själv kommer det förr eller senare ett mål i baken och då är det tyvärr oerhört lätt att återigen fastna i det där tänket att "åh nej, nu händer det igen". För klart de sex tidigare förlusterna sätter sig på psyket. Tyvärr är det nu också så, efter sju raka förluster, att om vi inte tar poäng mot Örebro imorgon så är det den sämsta starten i Elitserien/SHL:s historia. Just nu har vi tangerat det med Timrå från 77 och Rögle från 94, som också hade sju raka förluster innan de första poängen kom. Så, nu hoppas vi verkligen på tre poäng imorgon. Framåt framåt framåt masar!

Med de orden signar jag ut för helgen, som kommer tillbringas i Göteborg med elitidrottsskolan.

Kommentarer
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Lycka till med elitidrottskolan!^^

2014-10-04 @ 01:11:15
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Nej men vad hör jag, är du på mina marker denna helgen, trevligt:) Hoppas det går bra.

sv: Alltså det är inte okej tycker jag hur beroende av internet vi har blivit. Kanske är det nyttigt att ta några dagar sådär ibland där man inte får använda internet alls...... Eller.. Haha. Det var i alla fall väldigt skönt att få det tillbaka. Mest saknade jag att kunna spana in på hemnet.se Där går jag in varje dag och letar lämpliga objekt att kika på. Än har turen inte varit på vår sida om att kunna flytta.

Ja du, jag fattar inte heller vad han ska med den där starka spriten till. Han kanske mest vill ha den i hyllan;) Ska bli kul att se om han verkligen kommer dricka den haha.

Vaa, läste jag så fel i ditt inlägg. Det ber jag om ursäkt för. Fick verkligen för mig att det var de du höll på som vann!

Ha nu en toppen helg.
kram

2014-10-04 @ 08:36:40
URL: http://sessie.se
Postat av: Hanna

Men vad härligt. Grattis till er alla som är med och driver sporten framåt! Du verkar ha en bra vilja och en plan för att nå dit du drömmer om så fortsätt bara kämpa med allt du har så hoppas vi på att du får vara med.

Alltså.. jag tycker vi är lite för bra på att ignorera bort våra problem. Det här med att någon har det värre stämmer ju i princip alltid. Även när man ligger döendes i cancer utan hår och med smärtstillande så finns det alltid någon som förutom det dessutom blivit blind och döv och inte kan se sina barn vid dödsbädden. Det gör ju inte att den första personens lidande är obefintligt eller något som inte ska tas på allvar. För den personen i den situationen är det viktigt och verkligt.

Visst, det är jättebra att sätta sina problem i relation till annat när man kört fast tex men jag känner lite att om man tycker att det är tråkigt och jobbigt när man har skavsår så ska man få tycka det även om grannen amputerat foten nyligen. Förstår du hur jag tänker? Det är ju tråkigt och tungt nr ens favoritlag går dåligt och så är det. Sedan ska man ju ha rimliga reaktioner också, att gräva ner sig totalt för en sådan sak kan ju kännas överdrivet men ja.

Oh yes, det ska hända grejer när jag reser, helst annars också förstås. Värme behövs inte heller direkt. Inte på thailandsnivå iaf.

2014-10-04 @ 09:18:22
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Tessie

Sv; Ja bullarna var super goda! :) passade sig bra att ta fram några i dag med när de var kanelbullensdag! :D

2014-10-05 @ 01:47:38
URL: http://ragdollie.blogg.se
Postat av: sandra

Kul att ni tog er vidare, ett stort grattis :)

sv: jo det är väldigt jobbigt med psoriasis måste jag säga. Var i Grekland och badade mycket i saltvatten men det hjälpte tyvärr inte för min del :( det jobbigaste är att det sitter på händerna och man känner sig så ful och äcklig :( usch..

hammarby ligger 2:a för tillfället men vinner vi kvällens match så går vi upp till serieledning igen :)

2014-10-05 @ 11:34:28
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

För att komma framåt krävs även motvind. Stort grattis att ni tog er vidare i alla fall, även om det inte alltid blir som man tänkt sig. Tråkigt att du inte blev uttagen, men låt det bli din motivation! Och jag gillar att du sätter upp små mål, det är också en bra grej!

Själv är jag jävligt bra på att sätta upp mål och planera in bra, men när det kommer till handling är jag inte lika bra...

Svar: Tycker absolut du ska kika in dem! Jättebra sidor faktiskt! :)

Håller helt med dig i det du skriver!

Hm, jag vet faktiskt inte. Seriöst, var det så längesen??? Det var i alla fall något år vi kom 2:a tror jag, eller kan det ha varit 3:a då?? Har ingen aning längre, haha. Men "historien" var i alla fall sann!

Det är viktigt att fansen hör ihop, men tyvärr är det många som backar ur när det går dåligt för laget. Jag har inte varit på en match på VÄLDIGT LÄNGE, men det beror inte på att jag inte vill gå utan massa annat som tyvärr har varit lite viktigare många stunder. Men jag hoppas på att kunna gå på fler matcher framöver!

Jag har ingen aning om varför jag blev så stel. Kanske var det för att jag alltid bar ryggsäck/väska, alltid hade jacka med höga fickor som jag alltid hade händerna i, kanske bara blev det så...

2014-10-06 @ 19:54:09
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: danten89

Hur går det för hockeyn.. känns som det går upp och ner hela tiden? ;D

Tack :)
Det satt fint jo^^

Japp men vi var ändå det bättre laget :)
Vi slog ju Mora i söndags och dem hade kunnat gjort många fler mål. såg matchen på tv10 :)

Jaså? Varför inte? Finns ju massa nyttig juice som bara innehåller fruktens sockerarter, sen kan man ju pressa själv =)

Hur är det med dig då annars?:)

2014-10-08 @ 09:59:40
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

7 pass är bra det :) Vad gör du under dina pass?

Kul hur olika åsikter man kan ha om en och samma match, bara för att man håller på olika lag. :) För det var som jag sa, Henrik tycker inte att de dominerade någonstans medan du tycker det.

SV Portkod 1525 är någon ungodmsserie på svt play. Inget jag direkt följer men kollar när jag får tid över.
Hösten är fantastisk så förstår att du tycker det ;) Hehe. Nä men ah jag trivs som tusan nu. Gör mig ingenting att det är lite kallt och blåser lite, då får man klä på sig lite mer då :)

Härligt med en vinst nu :) Nä det behöver man inte men man vill heller inte visa sig sämre, så det är klart det kan vara lite missvisande ibland.

Vad roligt! Eller var det de? Vad gjorde ni? :)

2014-10-08 @ 12:11:23
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Susanna

Vad kul att det gick bra där i alla fall och hoppas att ni (och du) får spela i Rio :D

sv: Tack! Ja verkligen jättegod mat, helt i min smak haha :D

Ja det är väl så, men hoppas att det räcker för att höja självförtroendet lite så att det går bättre i framtiden då :)

Jag håller med. Twitter/instagram PLUS facebook kan jag gå med på, men inte som en ersättare :) Det är liksom alltid där man kollar efter folk man lärt känna, instagram är ju svårare med namnet haha!

2014-10-09 @ 09:33:07
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: Erica

Härligt att ni fortfarande har möjlighet att ta er till Rio! Ni får kämpa på nu, och hoppas att du blir uttagen till A-EM nästa år!

2014-10-09 @ 15:56:47
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jajemen :D Det är jag kung på vill jag lova! Det där lilla extra i vardagen :)

Härlig "idealvecka" i alla fall, men sen att det faller bort lite är ju förståeligt om än tråkigt. :)

Jajemen :D Vi var där och kollade, och det var nog ingen som trodde att vi skulle vinna (alltså innan matchen). Men sen såg man väl att det inte var omöjligt. Var en riktig höjdarmatch att se! Riktigt tempo och så :)
Och en del hjärtrus så det var som det ska vara :) MEd en vinst som avslut, toppen!

Men så är det ju hahah, låter tillgjort men det är ju alldeles sant, på med lite fler strumpor en halsduk och en tjockare jacka så är man reaaady :)

Okej spännande :)

2014-10-09 @ 23:12:45
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: En blå jättesnygg Seat ;)

Det var en galet bra match! Och ja det kan så vara att de fick stryk idag men det sker det med ibland you should know :)

Ha en skön lördagskväll!

2014-10-11 @ 19:31:50
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV; Nä jag la bara upp en bild på min ihopne 4 och min nya 6a, den är igång nu äntligen :) Den förra var ju spräckt och dan så jag är väldigt glad just nu :)

Hm, jag och bilmodeller vete tusan hur bra det går ihop alltså.. men jag tror den hette Ibiza kanske ? ;) vet inte mer än så :D men färgen är skitsnygg i vilket fall!

Ajdå. Vad blev slutresultatet då? :)

2014-10-11 @ 22:54:53
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: kaffehörnan

Jag mår bara bra

2014-10-16 @ 12:54:32
URL: http://www.kaffehornan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: