Tomas Ledin - En del av mitt hjärta

Tid: 10:37:00
Datum: 2014-10-18
Kategori: Musik

Det är över 4,5 år sedan vi först träffades, som vi först lärde känna varandra här via bloggen, något som kom att utvecklas till något av det finaste jag har varit med om. Kort och intensivt, men fyllt med den renaste av kärlek, en kärlek jag aldrig tidigare upplevt, så djup, innerlig, intensiv, vacker och gränslöst underbar. Ändå är det snart 4 år sedan det tog slut, som min värld vändes upp och ner, som allt kastades omkring och jag i flera månader famlade i ett kompakt mörker utan slut. Jag visste ingenting, för det enda jag visste var på väg ifrån mig. Tjejen jag älskade som jag aldrig älskat någon annan och som jag visste att jag ville dela mitt liv tillsammans med, plötsligt fanns hon inte längre vid min sida.

Det tog dagar, veckor, månader, ja, nästan t.o.m. år, innan jag till slut kom över det vi haft och kunde gå vidare, vidare till jennifer och det vi har idag, ett samboliv som jag är oerhört tacksam och lycklig över. Hon är min stora trygghet här i livet, jag älskar henne mer än allt annat och hon var också den som mer eller mindre omedvetet hjälpte mig att gå vidare då när allt var som mörkast.

Jag tänker dock fortfarande ofta på det som var, vad som fanns då för 4 år sedan och därför publicerar jag nu den här gamla klassikern. Tomas har verkligen fullständigt prickat in hur det kan vara, hur något som varit kan sätta så otroligt djupa spår, att "det finns känslor som aldrig tar slut" och att "en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig".

Det handlar absolut inte om att jag vill ha tillbaka det som var, även om jag tänker mycket på det. Det handlar om fina minnen. Bland de finaste minnen jag har, allt fortfarande lika glasklart tydligt som det var då. Just det tycker jag att Tomas får fram här i den här låten, som faktiskt är ganska bra.

"vad gör du nu för tiden?
varför hör du aldrig av dig?
det var alldeles för längesen vi sågs

det var dem första ord hon sa
när vi sprang på varann
ute på stan tidigare idag

bor du kvar i samma 2:a?
vad jobbar du med?
hon bubblade av frågor
jag svarade
sen avbröt hon mig
med sitt underbara leende

du ska veta att jag saknar dig
det finns känslor som aldrig tar slut
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut
jag har vaknat mitt i natten av tystnaden
och önskat att du sov här bredvid mig igen
en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig

jag lovade att ringa
det skulle bli rätt snart
fick mitt nummer och min nya adress
sen rusa hon iväg
hon hade bråttom förstås
för bråttom för att hinna se
att jag följde hennes gång med en förundrad blic
det fanns mycket kvar att säga
men hon bara gick

du ska veta att jag saknar dig
det finns känslor som aldrig tar slut
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut
jag har suttit med vänner
på en stökig resturang
och kommit på mig själv vara nån annan stans
en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig
en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig
JAG FÖRSTOD ALDRIG RIKTIGT
vad som hände den där gången
förrutom att allt blev fel
det fanns så mycket kvar att ge
det fanns kärlek mellan oss
varför packa du din väska istället för att slåss?

du ska veta att jag saknar
det finns känslor som aldrig tar slut
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut

du ska veta att jag saknar dig
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut

jag har fått för mig att jag sett dig
jag har ropat ditt namn
jag har sprungit rakt fram mot en främmande famn

en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig
(en del av mitt hjärta)
mm en del av mitt hjärta
kommer alltid slå för dig
(en del av mitt hjärta)
en del av mitt hjärta
(en del av mitt hjärta)
en del av mitt hjärta har alltid slått
(en del av mitt hjärta)
för dig
för dig
en del av mitt hjärta
en del av mitt hjärta
en del av mitt hjärta
en del av mitt hjärta)"

Jättefin och vacker låt, även om det inte är en sådan där typisk "lovesong", men som sagt, jättefin tycker jag och inte minst så träffsäker. Precis sådär som han beskriver det kan det vara, och var också så i mitt fall, särskilt där under de första månaderna efteråt, då jag nästan bara tänkte i dåtid, såg ingenting framåt, men även idag, när livet återigen har öppnat upp sig och jag är lyckligast i världen, men ändå tänker tillbaka på det som var ibland. "Det finns bilder som aldrig suddas ut". well, kort sagt, kärleken kan sätta oerhört djupa spår i en...

Texten är hittad på artists.letssingit.com och här nedan kan ni som vanligt lyssna på låten. Tyvärr har Youtube tagit bort valet att bädda in koden på det gamla sättet. Numera finns det bara den kod som är i en flytande ram, iframe, men det får gå bra det också.

 

Kommentarer
Postat av: danten89

Okey :)
Ja då är det så ju.

Vad gör du annars i helgen då?=)

Min höst är bra, det rullar på trots förkylning osv =)
allt går sin väg =)

Hur ser dina framtidsplaner ut?=)

Ja visst är den bra.

2014-10-18 @ 14:25:43
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag det är så mysigt att bara ligga och lyssna på musik :) Jag tror att Kristall är ett snäpp upp eftersom den är ny för i år. Ja det är sant. Både ettan och tvåan har redan gått så fort. Jag har hur mycket plugg som helst nu men det är bara att fortsätta :)
Vad gör du? Jobbar du?

2014-10-18 @ 17:08:42
URL: http://bossslady.blogg.se
Postat av: THE REVOLT

Jag tror jag förstår din känsla,och jag tror att de flesta känner så. Man är nöjd med den man har, det vill säga paret man i nuläget har (om man har ngn då), men ändå finns den där tanken, liksom funderingen, kring hur det skulle varit om allt det innan hade fungerat. Vad hade hänt då?

jag gillade en väldigt mkt, kan tänka på honom ibland, då han inte bara gett mig fina minnen utan även väldigt många komplex. Jag har svårt att lita på folk och släppa in folk, varje gång jag närmar mig ngn kommer allt det som var upp till ytan. Ganska jobbigt, men det är ngt man får leva med. Vissa människor lägger större avtryck i ens liv, på gott och ont.

Så jag förstår ditt inlägg, även om känslan inte är densamma precis. För mig blir jag mest avskräckt av att tänka mig att hitta en sådan igen, men tanken finns där. Om det inte sket sig, hur skulle det vara då?

Sedan behöver det ju, som du själv snuddar vid, inte betyda att man vill ha den man tänker på bara för att man undrar hur det skulle varit ni. Jag menar, visst finns hans i tankarna ibland, men skulle aldrig i livet vilja ha honom igen.

(Om det kmr ngt konstigt ord så är det för att min tele ändrar orden automatiskt utan att jag hinner märka det :P)

2014-10-18 @ 17:14:05
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: izabellesss-skönhet, hälsa och dans

Han är skön att lyssna på:) ja ellerhur, det är ju så otroligt logiskt men det är lite mer besvär att få ner allt till dom fattiga länderna. För vi äter tills vi spyr och mat blir över medans dom i fattiga länder svälter ihjäl. Ja om det ändå vore så lätt hade det nog fixats för länge sedan kan man tycka :P Haha kom inte ihåg vad jag skrev, men ja otroligt barnsligt kanske, men blir oftast så. Särskilt om mina föräldrar säger något så gör jag oftast tvärtom :) ha det bra själv du!

2014-10-18 @ 17:40:07
URL: http://nattstad.se/izabellesss
Postat av: NICOLE

Ja herregud att det sätter spår.. jag vet inte vad jag skulle göra utan Henrik så jag beundrar människor som faktiskt klarar av att gå vidare. Låter som att jag inte är ett dugg självständig hehe men jag var så himla ung när jag träffade honom så jag vet ju som inget annat..
Fin text i alla fall! Du har ju berättat om det innan :)
Och vissa låtar är s¨å väldigt kopplade också.Det har vi pratat mycket om i psykologin, att man så lätt kopplar :) sånt har jag med.

SV: Jo kvällen blev lyckad, trots att det bara var jag som var så jäkla taggad haha :) Emelie gick nog mest ut för min skull, men vi hade väl riktigt kul i en timme sen gick vi hem till mig :) Tur att jag bor nära!

Haha jaså! :)
åhnej haha jaså, :) Henriks kompisar brukar beundra mig bara för att jag är så brydd, gärna följer med på hockey och att jag vet vem som har vilket nr och så :) Men jag är ju väldigt sportintresserad :)
Men hur träffades ni?? :D eller var :)

Ja men jag tror nog att det jämnar ut sig, jag avskyr sånt där "jämställdshetssnack" ursäkta om du tycker sånt är bra men nä alltså, jag tycker att alla får komma överens om en grej som de själva tycker funkar! Jag är ju verkligen inte bitter att jag är lite pedant kanske och vill ha rent fast han inte gör det som jag.. för jag vet ju att han står oerhört mycket över bilen och handling :)

Allt jämnar ut sig, allt ordnar sig :) Det är det som är så bra :D

Hoppas du haft en bra helg och att veckan blir toppen! =)

2014-10-19 @ 22:01:31
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: sandra

den låten är en typisk låt som får en och tänka på gamla relationer :) När jag hör vissa låtar så poppar det upp massa bilder i huvudet och man blir lite emotionell men man längtar inte tillbaka som du säger :)

sv: nej jag tror inte vanligt saltvatten hjälper lika bra men just nu är mitt psoriasis lite bättre i alla fall. Har hittat något naturläkemedel som verkar hjälpa väldigt bra :) så har jag tur är väl händerna fina om några veckor kanske ^^

tack snälla du! Vet att händerna inte gör hela mig men när man ser hur händerna ser ut dag in och dag ut så blir man deprimerad och känner sig ful osv. Jag avskyr att det sitter på händerna just för att folk kan se det och döma mig. Har hört att folk tycker man är äcklig och tror att det smittar osv.. så är nog egentligen inte så konstigt att man får lite negativa känslor ibland.

2014-10-20 @ 16:47:59
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Ojoj då :) Nä så tidigt vill jag inte lägga mig på helgen iaf :)

Det är väldigt mycket värt och det inser man mycket i svåra situationer, vilka som verkligen finns där :) Nyttigt.

Jodå klart det var värt ;) Fick träffa lite folk , dansa av oss för att sen skratta oss hela vägen hem. Jag blir alltid såå hes när jag varit ute och sjungit/skrikit, så jag lät som en som rökt i flera flera år.. :) Sen såg vi hellenius hörna haha, så jag tycker det var en toppenkväll :)

Aha okej :) är hon med synskadad eller så? :) Eller vad man säger :)
Men kul iaf, härligt när det håller i. Och vi är typiska dagens ungdomar, genom fb.. bara för jag prisade Spanien i VM 2010 och det gjorde inte Henrik ;) ahah

Men sen har vi gått i samma skola men ja..

Nä fast sånt har jag svårt för, då ska man inse sitt egna värde och fan dra därifrån. Men mycket har att göra med hur man är som person , bakgrund och så :) Jag står inte ut med varken det där töntsnacket eller att det ska vara så, att killar jobbar och tjejer är hemma städar och så. Känns lite förgånget, men ja man ska hitta det man själv gillar :)

2014-10-20 @ 23:09:19
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Kärleken kan vara det finaste som finns, men det kan också skada en rejält. Det tar tid att gå vidare när man brutit upp med den man tror att man ska ha vid sin sida hela livet. Jag har tur, för mitt ex finns fortfarande kvar vid min sida, som en av mina bästa vänner. Och han och min nuvarande kille kommer mycket bra överens.

Oj, jag minns inte hur många sillar jag lyckats pricka in på Liseberg. Inte är det speciellt många i alla fall;)

Okej, tack för att jag fick fråga och att du inte tar illa vid dig. Vet du, även jag som ser tycker att man ibland får en bättre bild av att läsa själva beskrivningen av lägenheten. Ibland säger inte bilderna speciellt mycket.
Vi var på en visning i går på en lägenhet som jag fastnade väldigt mycket för. Men jag är rädd att det som alltid kommer springa iväg i pris:( Men du kan väl hålla tummarna. Budgivningen drar igång imorgon. Suck..

kramar

2014-10-21 @ 13:02:48
URL: http://sessie.se
Postat av: NICOLE

SV: Jadå men inte alltför tidigt :))
heh

Det avsnittet var verkligen bra tycker jag, gillar båda de två :)

Jaha okej, men vad skönt det!! Jo vi var vänner för det var på den tiden då man var vän med alla på skolan trots att man aldrig pratat. PÅ den gamla goa tiden ;D

Ja det är klart det är så annars skulle ju ingen leva så :) Man skyller på sig själv, inser inte egetvärdet, går omvägar för sig själv och så vidare nä usch.. Och sen också att man är rädd vad som skulle kunna hända om man drog!

Klart det finns idag med, men ja det kommer alltid finnas punkter där man tycker människor är helt rubbade.. kan dra många exempel på den punken :) Men man får alltid börja med sig själv!

2014-10-21 @ 13:16:20
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: SANDRATORN.SE

Svar: Ja, det känns bra att ha kommit igång med bloggandet igen. Även om det går i snigelfart. Hehe..

Äsch, du är fortfarande ung. Du har mååånga år på dig att "känna dig redo"! :) Om man nu någonsin riktigt känner sig redo.... :)

2014-10-21 @ 13:54:41
URL: http://sandratorn.se
Postat av: Susanna

sv: Tagit ett tag för mig att svara tyvärr, har inte varit så duktig med bloggen senaste tiden haha!
Men halloncoulis är i princip en hallonsås, fast man silar bort kärnorna (vilket tar typ evigheter dock), så det låter lite mer fancy än vad det är :)

Jaa visst gärna :D Mitt konto är .com/susanna.magnusson.7

2014-10-22 @ 09:29:20
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Jag har också en sådan person som man blickar tillbaka till, eller minnen med den personen, trots att det är flera år sedan. Han var min första riktiga kärlek och det kommer alltid att betyda något, även om man mår bra nu och är lycklig. Jag tror vi alla har en sådan person och ett sådant minne.

Svar: Yes, ska se om jag kan kolla ditt mail i morgon. :)
Du har rätt i det du skriver. Man riskerar alltid att bli sviken. Men efter att jag har kämpat så hårt för att klara mig själv och äntligen gör det, så tänker jag inte göra mig sårbar igen. Jag har inget intresse i att lära känna folk. Jag har märkt nu den senaste tiden att jag faktiskt mår bättre av att vara själv. Jag har knappt kontakt med några av mina vänner. Vi pratar inte så mycket. Men vi vet att vi finns där för varandra. Det är så skönt att jag kan vara en hel dag utan att känna mig ensam, utan att hoppas på att någon hör av sig till mig för att ensamheten dödar mig. Men det betyder inte att det kommer sitta kvar. Det kan när som helst vända. Men jag njuter av det här än så länge. Yes, min vardag består mycket av ironi. Jag skämtar bort känslor och smärta. Det är det jag gör. Jag vet faktiskt inte varför. Yes, men det jag berättar för dig vet i princip alla andra redan. Kanske inte gjort det så tydligt i bloggen dock. Som sagt, det finns mellan raderna. Det gäller att leta. Du vet, som i Lejonkungen "Bortom allt du ser". Haha.

Mja, jag kan ju inte påstå att det är som vi... Vi är rätt bra och rena, men det beror alldeles på vilket lag vi möter. Jag gillar bäst när det är fight mellan klackerna, det är så det händer saker! Helt ärligt så vet jag inte hur det går för Färjestad nu. Är inte så insatt när jag inte är där liksom. Tycker det är tråkigt att se matcher på tv. Men jag hoppas att det går bra för dem och jag vet att vi kan vända alltihop!

2014-10-22 @ 23:46:25
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Erica

Ibland är kärleken verkligen inte lätt. Det tar tid att komma över någon, och det måste få göra det. <3

2014-10-24 @ 20:34:36
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Svar: Ledsen att jag inte svarat på din mejl. Min dator har varit krånglig och så fort jag försöker öppna dokument så stänger den ner det (tror det är fel på Google Chrome på min dator) men prövade Explorer nu och fick upp ditt dokument.

Nu till svaret (skickar det på mejl också): Jag kan inte fixa en design från grunden, MEN jag kan antingen låna designer (finns gratisdesigner) och sen fixa och trixa med dem så att de kan likna ditt önskemål eller försöka göra från grunden genom blogg.se's egna mallar (vilket jag aldrig har gjort förut) och i så fall försöka göra det via min testblogg. Jag kan inte lova hur det kommer se ut, men jag kan ge det ett försök om du vill. Header, typsnitt, färger, länkar osv kan jag fixa oavsett. Eftersom jag kan ändra allt det där och sen fixa saker som skuggor, runda hörn etc (inte för att du vill ha det, utan bara för att komma med ett exempel) så borde jag ju kunna fixa det även på en grundmall från blogg.se.

Jo, jag såg tabellen... Och det går ju super... näst sist faktiskt. Men vi kämpar på! Vi har klarat det här förut och det tänker vi göra igen! :)

2014-10-27 @ 17:22:03
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Svar: Ledsen att jag inte svarat på din mejl. Min dator har varit krånglig och så fort jag försöker öppna dokument så stänger den ner det (tror det är fel på Google Chrome på min dator) men prövade Explorer nu och fick upp ditt dokument.

Nu till svaret (skickar det på mejl också): Jag kan inte fixa en design från grunden, MEN jag kan antingen låna designer (finns gratisdesigner) och sen fixa och trixa med dem så att de kan likna ditt önskemål eller försöka göra från grunden genom blogg.se's egna mallar (vilket jag aldrig har gjort förut) och i så fall försöka göra det via min testblogg. Jag kan inte lova hur det kommer se ut, men jag kan ge det ett försök om du vill. Header, typsnitt, färger, länkar osv kan jag fixa oavsett. Eftersom jag kan ändra allt det där och sen fixa saker som skuggor, runda hörn etc (inte för att du vill ha det, utan bara för att komma med ett exempel) så borde jag ju kunna fixa det även på en grundmall från blogg.se.

Jo, jag såg tabellen... Och det går ju super... näst sist faktiskt. Men vi kämpar på! Vi har klarat det här förut och det tänker vi göra igen! :)

2014-10-27 @ 17:22:45
URL: http://babustylee.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: