Första inlägget i nya lägenheten

Tid: 06:35:11
Datum: 2014-09-05
Kategori: Allmänt

Då sitter jag här med en kopp kaffe, i nya skinnsoffan, eller rättare sagt, den bättre begagnade skinnsoffan som vi har fått, i vardagsrummet, med TV-hyllan, som pappa, Emma och jag satte ihop igår, framför mig. Fönstren och balkongen är till vänster och Jennifers stora skrivbord från Skeda till höger, där båda våra datorer med råge får plats. Till vänster om TV-hyllan är dörren till köket och till höger om hyllan är dörren ut till hallen. Från hallen går det även att gå in i köket, så det går att gå runt så.

Fortfarande är det många, många kartonger som ska packas upp och möbler ska flyttas hit och dit för att se var de pasar bäst. Det största problemet just nu är just ovan nämnda TV-hylla. Utrymmet mellan dörrarna här i vardagsrummet är precis lagom för att hyllan ska få plats, men högtalarna får inte plats där. Ena högtalaren får plats, men basen och andra högtalaren måste stå till vänster om dörren ut till köket. Det var Jennifer inte jätteförtjust i. Det är det första alternativet. Det andra alternativet är att ställa högtalarna intill TV-hyllan. Det får plats precis, men då måste basen ändå stå till vänster om köksdörren. Det gör att basen placeras utanför högtalarna, vilket kan göra ljudbilden lite skev. För er som inte är så insatta i hur man bäst placerar högtalare så kan man enkelt tänka sig det som en triangel. Lyssnaren sitter i spetsen på triangeln och en högtalare står i de båda andra hörnen. Basen bör vara så centrerad som möjligt, vilket den som sagt inte blir om den placeras utanför de båda högtalarna. Alternativ tre är att vi vänder på hela inredningen och ställer soffan mellan dörrarna och TV-hyllan längs väggen här där soffan nu står. Soffan får precis plats mellan dörrarna. Kruxet där kan bli att den vänstra högtalaren då inte får plats borta vid skrivbordet.

Det är mycket med att flytta, inte minst med tanke på att jag nu har sovit i nästan tolv timmar tre nätter i rad. Jag har vaknat framåt 10:30 de tre senaste dagarna och sedan har det varit fullt fokus på att flytta det sista från Mjölby, packa upp och fixa här hemma i nya lägenheten, kombinerat med träningen, som jag äntligen har kunnat återuppta efter över en veckas sjukdom. Det känns relativt bra och om en dryg vecka är det dags för Sverigeserien i Göteborg.

Tissen har inte kommit hit än, han kommer på söndag, efter att vi har haft kräftskiva i stugan. Det blir troligtvis sista gången jag är i stugan för den här sommaren, eller ska vi nu säga höst?

Jag låg i vilket fall och funderade på Tissen nu innan jag gick upp, tänkte om det går att lära honom att gå ner för trapporna, här från tredje våningen, så att han kan gå ut som han vill. Vad tror ni? Jag tror det kan bli svårt, men går det så skulle det lösa många problem, främst med hans aktivering. trapphuset här är ju dessutom betydligt mindre än det i Mjölby, så han kan ju inte springa upp fem våningar, som han gjorde häromdagen. faktum är att han inte kan springa uppåt alls, bara neråt, så jag tror jag i vilket fall kommer att få tag i honom lättare här, om han skulle smita ut när han inte får.

Idag ska pappa och jag till Mjölby för att träffa mäklaren och nya ägaren av min lägenhet. Hon ska få nycklar och grejer, så nu har jag definitivt varit där för sista gången. Det känns som sagt lite sorgligt, men det här kommer bli jättebra. Efter Mjölby ska jag och Jennifer sedan ut till Tornby och kolla tvättmaskin och torktumlare, säng och lite annat smått och gott. Vi var på Elon häromdagen och tittade lite och den tvättmaskin och torktumlare som än så länge ligger bäst till är en Siemens. Vi tittade även på en Mielle och en Elektrolux. Den sistnämnda var på kampanj, men dels var det delvis touch på den och dels hade den en konstig och billigare lösning med urtappningen av vattnet, som satt inne i trumman och som i sämsta fall kan riva sönder kläder man tvättar, så den kändes inte jättebra. Så, vi får se vad vi hittar idag, men än så länge ligger den där Siemensen bäst till.

Är jag lite frånvarande här på bloggen framöver, som jag varit nu under veckan, så vet ni varför. Det är som sagt mycket att fixa nu och skolan som började i måndags har jag inte ens hunnit titta på. Det brukar inte vara jättemycket den första veckan, så det gör kanske inte så mycket, men det börjar kanske bli dags att titta till den litegrann nu ändå...

Ha det bra tills vi hörs nästa gång!

Kommentarer
Postat av: NICOLE

Det är ju faktiskt roligt när det händer saker i vardagen, sånt som ändras. Men jag kan bara hålla med dig - FY så mycket det är att tänka på i en flytt! Det är grejer högt och lågt och alltid är det något som gnager på en som måste göras. Jag har fortfarande inte skaffat någon bra hemförsäkring, för vad tusan ska jag tänka på där?? Nä får spåna vidare.
Första kvällen när vi verkligen hade flyttat stod vi halva natten och försökte packa upp för det kändes ärligt så jobbigt att ha sakerna i katonger. Nu är allt uppe och har endast en i förrådet men sånt jag inte behöver ha framme.

Nu är det skönt när man kommit in i det och har installerat sig, men det är inte så bara. Nu tänker jag inte göra om det på ett tag ;D

SV: Kräftor är ju såå mumsigt =) Skulle lätt kunna dra i mig hur många som helst! Henrik är inte heller mycket för det så det är ju det bästa, mer till mig ;) haha

Ja det känns fantastiskt bra =) Dock har jag inte läst speciellt mycket, haha. Anser att det inte behövs riktigt än när man har förstått så pass på föreläsningarna. De flesta i min klass är ju 91 / 92, och man märker att de har ett helt annat tankesätt än vad jag och min vän har som kommit direkt ifrån gymnasiet :)
"Nu måste vi hem och plugga, ja herregud vad mycket vi måste läsa!!" och jag tänker att det verkligen inte behövs! Haha det gör man ju inte gärna i onödan när det är den tjockaste boken och så på engelska... Hm :)

Jo jag har nog alltid haft lätt för att få vänner. Det är nog därför jag alltid gillat skolan för jag har alltid haft många vänner att umgås och prata med.

Haha men skönt det då!! Vi har ingen balkong, utan måste gå ner för alla trappor för att komma ut. Dock har vi en egen trädgård så det känns inte som att man är mitt i stan utan en bra bit därifrån. Det känns så eget och det är galet skönt =)

Ja åh vad roligt! Hoppas att Henrik och jag kan åka till Saab Arena mycket i höst, det beror på vad han får för skift på praktiken. Men någon gång blir det ju såklart! :D

Ha det så bra nu och du får fortsätta ha så långa sovmornar så är du snart back on track igen :D Kram!

2014-09-07 @ 10:25:46
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Nä han är så duktig verkligen =) Brukar stå och rulla egna köttbullar och göra köttfärssås :) Haha men eller hur - steka och så kan jag ju men jag är osäker när jag ska makaroner eller spagettgi haha, och då är jag 19 nu. Men att laga mat är verkligen så kul, så är glad att han tycker det med :)
Hans framtida tjej gör ett kap vill jag lova, en gullig kille med långa ögonfransar, smajlgropar och värsta vältränade kroppen OCH bra matlagningskunskaper :D Haha!

Ja fy, när saker sköljer över en så där, inte alls roligt! Jag fick ett likadant när jag satt på bussen förut, herregud alltså sommaren är över, jag har flyttat hemifrån, på riktigt nu lämnat skolan och börjat universitet. Galet!
Och det är så tråkigt med Tissen.. blir det att ni säljer honom?

Så är det ju absolut, men det blev som en stressfaktor för mig.

En?! Nää det går jag inte med på! Jag skapar alltid värsta berget på tallriken av skal haha. Sååå gött!

Ja precis, all vår litteratur är ju på engelska så den vill man ju inte jättegärna läsa varenda sida på. Därför går jag hellre på föreläsningarna och lyssnar, och läser sedan det jag inte greppat och så :) Men ja, hon är grymt duktig :)
Drar bra exempel, har en behaglig röst att lyssna på osv! :)

Äh jag vet inte haha, man får väl läsa så mycket man känner;) Jag har inte riktigt kommit in i det än, ;D Mycket som vi gått igenom nu känner jag igen sen gymnasiet.
Det är synd hur man tappar kontakten med en del som man kanske hade velat ha kontakt med. Jag har ett par såna som jag verkligen hade velat träffa fortfarande, men en del saker gör att man glider ifrån varandra. Men jag har som du, mina vänner som jag inte släpper :)
På tal om det ska jag faktiskt skriva till en vän idag på fb som jag var jäääättebra vän med, tycker vi ska träffas nu haha =)
Har även en vän som jag har känt sen lekis, och vi har alltid hängt trots flyttar och så. Men hon är sååå dålig på att höra av sig! Som igår, då skulle vi ut och gå ihop, men inte hörde hon av sig trots att jag "påmint" henne någon timme innan. Sånt blir jag sur på, men bara för det är hon vet jag hon inte menar något illa, men det är så dålig stil :/

Haha jaa gud ja, det är en stor trädgård :) Svårt att förklara, men huset har bara 4 lägenheter, och på vår inmurade baksida har vi en stor gräsmatta med studsmattor (bor barn här), platpool, solstolar och uteplats och så vidare :)

Jadå det får jag fixa ska bara ta körkortet ;D Men nu är jag taggad på det faktiskt! Min låtsaspappa har köpt en till bil nu så nu jäklar ska jag ut och köra!

Tack detsamma :D Kram

2014-09-08 @ 10:15:21
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Nä precis, och tiden fram till jul kommer flyga förbi :)
Ja det kanske det kan bli.. men just nu är han nog inriktad på att gå hockeygymnasium :) Hoppas han orkar kämpa på nu i högstadiet med betygen så han kommer in där =)

Jo tror han alltid varit rätt eftertraktad men de har inte fått intresse tillbaka ;) Han har tyckt sånt varit skämmigt men nu har han växt till sig riktigt bra tycker jag :D Just nu är det nog dataspel som hans värld består av och den enda tjejen för honom är ju storasyster! :) Haha!

Kör på det :D

Ja verkligen :) Även om jag jobbat i stort sett hela tiden har den ju ändå inneburit så mycket fint! Tänker ofta tillbaka på de kvällarna vi for ner till stranden för kvällsbad efter att jag slutat . Så härligt =) Min sista sommar hemma också, och visst blev den speciell med denna utlandsvärme!

Åh vad tråkigt :( Men tänk på hur bra han kommer ha det då när han får komma ut! Vi blev av med våran katt i somras ju och det var fan hemskt, och just de att han blev påkörd också. Men vi hade ju han som innekatt först (vi bor nära en stor väg) men han ville ju också bara ut.

Hahah vaa gjorde du det? Vad roligt ;D
Ja vi är väl alla smått originella i grunden ;D

Ja men jag hoppas jag kommer in i det snart =) Men det tror jag nog. Ska läsa lite idag tänkte jag så är jag väl på banan :D

Precis, man undrar så mycket om dem, och hur deras liv ser ut. Samtidigt som man inte vill byta något heller :) Men jag har haft så himla fina vänner i barndomen så jag önskar jag kunde ha bättre kontakt med vissa men det är ju inte så lätt alla ggr :/ Och allt har ju inte skett medvetet heller utan när tiden bara går så händer väl det som händer liksom.

Men jaa, jag fattar inte vad problemet är? Jag påminde ju henne redan innan (hemskt att man ens ska behöva påminna, ) och så skrev jag "hör av dig när du är hemma då!" "jaa" svarar hon.. Nää menade hon väl ;) Men hon vet att jag tycker att hon är grymt dålig på det men det gick väl in genom ena örat och ut genom andra så får väl ta i hårdare nästa gång då :)

Nä , men hon är expert på sånt ;)

NJae, det är tre våningar med en lägenhet på första och andra våningen och sen två mindre på de översta. Envåningslägenheterna är stora och fina, och lägenheten bredvid oss är också hyfsat stor. Det är bara vi som har en liiiiten lägenhet ;)
Jo det är jättefint och härligt =) Inte alla som bor mitt inne i stan som har en så stor trädgård :)

Jajemen körkortet Im coming at you ;) hah

2014-09-08 @ 11:57:54
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Hur gjorde ni med högtalarna, tv'n? soffan?
Ska inte basen stå typ intill själva BluRay-spelaren/Tvn/DVD-spelaren? :)

Ska ni ha en sån maskin med torktumlare och tvättmaskin i ett? =)

Härligt att höra!
Har förkylningen släppt helt? :)

Jag har jobbat, varit lite ledigt, kollat efter lägenheter osv. Utan napp :P
Haha.

Jag älskar verkligen promenader, även om det bara blir en halvtimme ;)

Så har du kollat nåt på skolan? :P

2014-09-08 @ 12:21:55
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: caroline

Sv: Haha här hemma är det exakt likadant! Han står för maten och jag står för diskningen. Ibland hjälper jag till med maten, typ göra sallad och så. Men sällan jag står helt själv vid spisen, men det händer det också! :)

Ja det har du i och för sig rätt i. Men jag tycker man har lättare att skapa sig själv en bild av personen i fråga när man får se bilder också. Jag har lättare att föreställa mig vem det är som skriver inlägget om jag vet hur han/hon ser ut till exempel, om du förstår vad jag menar? :) men självklart är ord viktiga också! Skulle inte gå att läsa en blogg utan varken ord eller bilder tycker jag! :)

2014-09-08 @ 14:18:20
URL: http://carolineanette.blogg.se/
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Kul att flytta! Dock har jag bara flyttat två gånger, men snart så hoppas jag kunna flytta till egen lägenhet. Det är väldigt mycket jobb och slit, men det är härligt när allt är klart.

Svar: Nej, de använder ordet "cancer" i meddelandet man får, som bete för att man själv ska haka på och sprida detta vidare, fast ingenting har något med cancer att göra egentligen...

Oj, jag slutade spela fotboll när jag var 15, så 5 år sedan. Kände precis samma när det gäller Ronaldinho. Han SKA vara i Barcelona, inte i något annat lag! Fast nu tror jag inte han spelar alls. Ja, jag själv är FBK:are och det kommer och går spelare hela tiden, så där känner jag inte direkt samma. Förutom när det gäller Jörgen Jönsson och Salak.

2014-09-08 @ 15:36:42
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: linda

jag jobbar på ett dementboende :) jo precis jag lägger ju ut bara bilder istället :)
Vilka var det som flyttade hela familjen :)?

2014-09-08 @ 15:37:37
URL: http://www.nattstad.se/LindaLinnros
Postat av: izabelle

Åh önska också ja hade något eget, men det är sjukt svårt att hitta något i Norrköping :/
Ja det går super bra! Älskar varje sekund typ för att vara helt ärlig haha, en otroligt fördel att få betalt för något man älskar. Jobbar du med något ?
Åh vad kul att kunna satsa fult ut :)

2014-09-08 @ 15:42:30
URL: http://nattstad.se/izabellesss
Postat av: Tessie

Sv; Ja du, vad ska man säga!? SJ är inte duktiga att fixa saker smidigt. Inte direkt deras sak om man så säger.. *suck* Det är ju samma sak med SL... saknar verkligen inte pendeltåg eller tunnelbana!!

2014-09-09 @ 13:59:46
URL: http://ragdollie.blogg.se/
Postat av: bexollila

nu är veckans blogg uppe, var med vett jag :D - http://www.nattstad.se/bexollila/tavling---veckans-blogg-15383597#

2014-09-09 @ 14:39:46
URL: http://nattstad.se/bexollila
Postat av: LIENE

sv: Oj, så många böcker läser jag inte ens på två år.
Jag var med på radio för snart ett år sen. Pratade om min uppväxt och sjukdomen NF2 och lite om min tro hur det hjälpte mig bli av med all rädsla och oro. Spelade också tre av mina låtar.
Okej :) förstår.

2014-09-10 @ 08:55:24
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jo visst är de sköna men det har blivit ett par såna dagar nu för mig och jag är ju inte riktigt van vid det. Men antar att det är skönt att varva ner lite också :)

Haha jaadå! Men det låter som bra dagar du har framför dig :D

Nepp, närmast för oss blir nog Linköping, för neeej inte en chans i världen tror jag att det finns att han ska gå i Leksand ;)

Ja eller hur! Jag gillar verkligen att tänka tillbaka på saker, t ex den här sommaren. Hur underbar den var! Mycket värme och trots att jag jobbade sjukt mycket så hann jag ju även ha det väldigt bra :)

Ja det är klart, så är det ju :)

Jaha , tycker du det är ett bra sätt att göra det på? Alltså en vecka så och en vecka så.. :) Det lät bra tycker jag för då kan man ju koncentrera sig på en sak!

Haha nää börjar väl känna att det inte är så mycket att göra liksom, men inget ja lider av :) Vi har ju ändå smskontakt och så.

Så där, dags för frukost och sen bege sig mot Universitetet. Sista dagen för denna vecka :)

2014-09-10 @ 09:11:34
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: izabelle

Ja det är bara att st är inte alls uppskatta att vara sjukt på mitt jobb :/ men men måste man så måste man,det är bara ja dom förlorar på det ändå :) ja jag vet inte, än så länge bot jag bra hos mina föräldrar då jag får pendeln betalad, men visst skulle det vara skönt att bo närmare. Jaha vad tråkigt :/

2014-09-10 @ 18:51:12
URL: http://nattstad.se/izabellesss

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: