Sverigeseriekaos...

Tid: 23:29:12
Datum: 2015-12-04
Kategori: Goalball

När fjärde och sista omgången av Sverigeserien skulle avgöras nu i helgen blev det kaos.

Det började med att Claudio tyvärr inte kunde spela med oss den här gången och att tobbe fortfarande dras med sin sträckning i vaden som han ådrog sig under SM för drygt två månader sedan. Vi tittade runt i goalballsverige för att se om det fans någon annan vi kunde låna in, men det fans det inte.

Så vi var tre spelare, jag, Albin och Jennifer. Man kan säga att det alltså var ungefär samma utsatta läge som under SM, då vi också bara var tre spelare och där Tobbe skadade sig, så att Jennifer fick spela och vi därmed fick spela resten av turneringen utom tävlan.

Tilläggas ska också göras att vi låg tvåa i serien inför helgen, fyra poäng bakom ledande Göteborg. Vi hade alltså chansen att ta hem hela serien. Det har vi aldrig ens varit nära att göra tidigare. Tror vi har slutat femma som bäst.

Nu var vi dock som sagt bara tre spelare och för att vi skulle kunna ta hem seriesegern hade alla tre varit tvungna att spela på topp.

Det började inte bra.
Jennifer fick ont i höften när hon var ute och sprang förra helgen, Albin fick ett EP-anfall i veckan och min egen uppladdning har som sagt inte heller varit den bästa under veckan, då inlåsta bollar, missförstånd mellan mig och Julian och sjukdom har stört uppladdningen.

Det stannade dock inte där. Linda och de har magsjuka som går på jobbet och natten till idag blev hon också drabbad, lagom till helgen.

Det innebar att vi också skulle få åka utan coach i helgen. Vi kollade runt bland vänner och bekanta, för att försöka hitta någon annan som kunde åka med istället och åtminstone assistera litegrann, men hittade ingen.

Spela på tre spelare kan man göra, även om det är väldigt sårbart, i synnerhet som närvaron på träningen har varit ganska dålig de senaste veckorna. Sedan Stockholm paragames för fem veckor sedan har vi haft tio lagträningar. Jag har dessutom haft mina onsdagsträningar, så jag har haft totalt femton goalballtillfällen, alla andra har haft tio. Jag har då varit med på 8/15 träningar, Jennifer på 5/10, Albin på 4/10 och Linda, som är coach, på 2/10.

Det är långt ifrån okej. Visst, man har ett liv utanför goalballen också och det har varit mycket sjukdom osv. men ingår man i ett lag, då har man ändå vissa skyldigheter mot sina lagkamrater. Jag själv har ju dessutom nästan varit borta i två veckor p.g.a. förkylning, men ändå har jag högst närvaro av alla, även om den också är alldeles för låg mot vad den borde vara

Nu skulle vi alltså spela på tre spelare, samtidigt som vi skulle hålla koll på allt runtomkring, eftersom vi inte hade någon coach. Lösa allt praktiskt med mat, transport, analys av matcher, coacha oss själva och inte minst kunna hantera det faktum att släppa allt runtomkring och gå ut och göra det vi ska göra på planen ändå, inte ha splittat fokus, vilket jag vet att vissa i laget kan ha lite svårt med. Det är så många småsaker runtomkring som man egentligen inte ska behöva bry sig om som spelare, men som vi nu hade varit tvungna att också ha ansvar för, mer än vanligt som vi hade behövt släppa när vi skulle ut på planen.

Skulle vi inte ta hem hela serien skulle vi med andra ord inte vara besvikna med de förutsättningar vi dels hade gett oss skälva i och med låg närvaro på träningarna och individuellt dålig uppladdning, men även som vi hade fått i och med magsjuka, sjukdom, kommunikationsmissar och annat.

Det stannade dock inte där, för sedan kom stormen.

Jennifer och Linda skulle ha åkt idag, för att ha tid till att planera, skriva fondansökningar etc. medan jag och Albin skulle åka imorgon och därmed spara in en hotellnatt.

Nu skulle ju Jennifer få åka själv idag och hela syftet med att åka tidigare försvann, i och med att Linda blev hemma. Hennes tåg skulle ha gått 16:00, men 18:30 stod det fortfarande fast utanför Norrköping, så efter att ha väntat på resecentrum i 1,5 timmar åkte hon hem istället, för då fanns fortfarande inga utsikter om när det skulle börja åka igen.

Det var rätt beslut visade det sig, för SJ ställde sedan in alla tåg fram till midnatt.

Några Stockhomare hade redan åkt och blev fast på det tåget som blev stående ute i obyggden, vissa Stockholmare bokade om sig till nattåget senare ikväll, men då det också blev inställt beslutade arangören att ställa in hela tävlingen. Folk kommer helt enkelt inte ner ikväll och det är inte ens säkert att man hade gjort det imorgon.

Så det blir en hemmahelg istället.

Med facit i hand känns det faktiskt lite skönt att det blev så. Med bristande uppladdning, både lagmässigt och individuellt, sjukdom, EP-anfall, ont i höft, magsjuka, tre spelare utan coach och en allmän röra runt allting känns det inte som att vi hade kunnat prestera på topp. Givetvis hade vi gjort vårt bästa, det finns inget annat, men vissa i laget är mer känsslia än andra för förändringar och jag tror som sagt inte vi hade kunnat göra oss själva rättvisa, i synnerhet inte när ingenting blev som vi hade planerat inför och under den här helgen...

Kommentarer
Postat av: Matilda Johansson

Typiskt att det blev så. Hoppas det blir bättre nästa gång! :)

2015-12-05 @ 08:24:17
URL: http://Www.enmatilda.spotlife.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Nyåret kan precis som du skriver bli en mental nystart, och det ser jag fram emot faktiskt. :)

2015-12-05 @ 18:43:06
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: danten89

Men så bra att du kunde acceptera situationen istället för att tänka negativt om den.
Men ja typiskt :P

Jaså, får din kompis EP anfall ofta? eller är det ett ibland? är det så väldigt utslagsgivande? De jag jobbar med, kan få flera om dagen osv..

Ja men nu är det kanske så det är.. man får väl göra det bättre? P

Vilken Must är godast då? ;) I ditt tycke? :P

2015-12-06 @ 00:30:02
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Carolina Thoor

Jobbigt då man verkligen försöker men inte direkt får någon som kan ställa upp. Men jag visste inte att det fick medverka tjejer i ett lag? ^^, :)

Sv; det blev en riktig myskväll :)

Jaså okej. Jag tyckte ni precis var i Stockholm men läste i inlägget här att det var för fem veckor sedan ^^, tiden går snabbt!

Alltså värd att se kanske, om du tycker om historia. Dem visar hur vikingarna levde och äter dess mat. Sedan är det medeltiden och uppåt tills idag så ja. Tycker du att sådant är intressant kan du väl alltid ge den en chans, för bra kan jag tycka att den är. Skrattar med den, men jag tycker den inte ska vara som julkalender :( dem skulle kunna få ha ett eget program på svt1 eller svt2 :P

Nej, nej och återigen nej! Cirkeln.. Alltså inte läst boken dock, men sätt filmen och den sög verkligen! Så inget sådant häxeri, utan det är besynnerliga barn som kan göra olika saker och bor i loopar för att det finns väsenden och tomgastar som vill äta upp dem ^^, haha!

2015-12-06 @ 09:40:51
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Erika

Vilket kaos! Men som du skrev, skönt att det ställdes in när ni inte hade det som ni hade :)

2015-12-06 @ 20:13:26
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Carolina Thoor

Sv; precis. Nej och själv ville jag heller inte gå ut men killen var väldigt lat och hade ingen lust att gå utanför huset, så blev tvungen. Annars hade jag inte fått baka den goda pepparkakskladdkakan!

Jaså, då förstår jag hehe! :)

Jag förstår. Detta är ju lite som en dokumentärs form och det är lite tråkigt, för det hade varit roligare om dem levde sig in i rollen faktiskt. Men det gör dem inte :/

Jaså! Jag har hört att böckerna ska vara super bra, men råkade se filmen först och tappade all intresse för böckerna. Men kanske ta återuppta intresset igen då? ;) ja, men då kanske du gillar dessa böcker. Du skulle ju kunna låna den på bibblan och skulle den vara sjukt tråkig behöver du ju inte läsa klart den! :)

2015-12-06 @ 20:55:16
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: jonna

Åh, jag har inte hittat en enda julklapp än.. Hoppas jag kan hitta lite fint snart!

2015-12-06 @ 21:31:26
URL: http://jonnaalm.blogg.se
Postat av: Jen

Oj vilken tur i oturen. Det verkar verkligen inte ha varit menat att ni skulle spela den dagen =O

2015-12-06 @ 21:47:32
URL: http://www.sparkles.se
Postat av: Jennysen

Ojojoj... inte så bra det där. Men jag tror på att allt händer av en anledning :)

Sv: Hehe. Inte så lätt att sitta och skriva så alla förstår. De flesta som läser min blogg kan nog ett och annat om hästar! ;) Precis som jag inte förstår allt som alla andra skriver om! :P

2015-12-07 @ 16:23:47
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Erica

Trist att det blev som det blev.. :/ :(

2015-12-07 @ 18:43:00
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Amanda

ojoj bara motgångar

sv: haha jag av rätt duktig på att sy men nu har jag mest idéer som jag aldrig kommr igång med :/

2015-12-07 @ 18:57:52
URL: http://amandacarlberg.se
Postat av: Jessica

Tack, det gjorde den :)

Var mycket osäkrare i mig själv då, så var väl mest de.

Vad trist, runt jul vill man ändå ha snö..

2015-12-07 @ 19:57:35
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: ja eller hur, väldigt ändrat med andra ord ;)

2015-12-07 @ 22:57:12
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Elin

Som Doris i Hitta Nemo säger: "Fortsätt simma, fortsätt simma!". Tycker det är så bra, ger energi att fortsätta kämpa. =)

2015-12-08 @ 08:35:38
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: sara

Våran katt fick blodförgiftning så därför fanns det inget att göra tyvärr..

Skönt att blåsten nu har avtagit lite och igår bjöds det tom på lite sol. Sådant vill vi ha mera av. Ha en fin tisdag :)

2015-12-08 @ 12:02:08
URL: http://sarakarlson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: