Truppen spikad

Tid: 21:10:19
Datum: 2015-06-09
Kategori: Leksand

Sent i eftermiddags gick Leksand ut med att Brock Mompetit ,som spelade i Västerås under den gångna säsongen och där gjorde ett bra jobb, även om han kanske inte riktigt lossnade på isen, är klar för klubben. Sportchef Tore Jobs meddelar samtidigt att truppen därmed är spikad. Det finns fortfarande tre platser att fylla, en backplats och två forwardsplatser, men dessa tre platser kommer att, som det ser ut, tas av 3 av de juniorer som nu sommartränar med laget.

Senast jag skrev om läget i Leksand, bara sju dagar efter den fruktansvärda dagen, alltså 9 april, hade elva spelare från truppen förra säsongen lämnat och man förde förhandlingar med ytterligare nio spelare. Tyvärr rådde man bara i hamn tre av dessa och ytterligare sex spelare har alltså lämnat, + två av de jag hade räknat in i nästa års trupp. Det är Mattias Ritola, David Åslin, Tobias Forsberg, Patrik Cehlin, Oscar Alsenfelt och Joakim Lundström som man inte lyckades ro i hamn förhandlingarna med, + robin Gartner och Fredrik Händemark, som jag hade räknat in i nästa års trupp. Gartner nytjade en SHL-klausul i sitt kontrakt och Händemark bröt sitt kontrakt. Alsenfelt är, som det spekulerats länge i, klar för Malmö, Cehlin och Åslin är klara för Rögle och Ritola för Skellefteå.

Totalt har alltså nitton spelare från förra säsongens trupp lämnat, i stort sätt hela laget...

Därefter har Tore Jobs dock inte legat på latsidan. Han har värvat in backarna Mattias Lassen och Tobias Ericsson, samtidigt som Jonas Frögren är en av de tre man förde förhandlingar med tidigare som har valt att stanna. Målvakterna Henrik Haukeland och Frans Tuohimaa är också klara, liksom forwardsen Janos Hari, Martin Karlsson, Lukas Ericsson, Lars Bryggman, Fredrik Forsberg, Tommi Paakkolanvaara, Mike Embach och så nu då Brock Mompetit, + att Jon Knuts och Viktor Mårtensson har valt att stanna, precis som Jonas Frögren.

Det gör att truppen inför nästa säsong nu ser ut såhär:

M1 : Henrik Haukeland
M2: Frans Tuohimaa

B1: Simon Erlandsson
B2: Robin Jacobsson
B3: Alexander Ytterell
B4: Viktor Amnér
B5: Matias Lassen
B6: Jonas Frögren
B7: Tobias Ericsson
B8: Någon uppflyttad junior

F1: Martin Grönberg
F2: Viktor Mårtensson
F3: Janos Hari
F4: Martin Karlsson
F5: Jon Knuts
F6: Lukas Ericsson
F7: Fredrik Forsberg
F8: Tommi Paakkolanvaara
F9: Lars Bryggman
F10: Mike Embach
F11: Brock Montpetit
F12: Någon uppflyttad junior
F13: Någon uppflyttad junior

Jag sätter tyvärr ett frågetecken för målvaktssidan. Har egentligen ingen kunskap alls om någon av målvakterna, men Haukeland ska ju vara ett stort framtidslöfte och är redan långt fram i den norska landslagshockeyn, trot sin unga ålder. Tuohimaa har spelat i ECHL, som inte är någon vidare bra liga på andra sidan pölen, men har även provat på spel i AHL, som är ligan under NHL, för er som inte viste det, så det blir upp till bevis för finnen.

Att inte ha någon svensk målvakt känns dock sådär. Känns på något sätt tryggare och mer stabilt med en svensk keeper längst bak, känns ofta som att de har mer hjärta för klubben och en annan vinnarmentalitet än importer, så ja, det är upp till bevis gällande målvakterna...

Backsidan ser däremot riktigt bra ut. Håller fortfarande Ytterell och Amnér som två av de klart bästa värvningarna inför säsongen. De båda herrarna var de två första nyförvärven i Jobs lagbygge och jag tror de båda kan spela en mycket stor roll till hösten.

Tillsammans med Jonas Frögren, som stannar, och Tobias Ericsson från Malmö har man fyra riktigt, riktigt bra backar på den här nivån, både på och utanför isen, där jag tror att i synnerhet Frögren kommer få dra ett tungt lass som något slags mentor för de yngre spelarna, ungefär som Mattias Timander var när Leksand tog steget upp 2013.

Mattias Lassen blir också intressant att se vad han går för och så får vi se om Robin Jakobsson lyckas bättre med att ta en plats i laget i Allsvenskan än vad han gjorde i SHL, då han lånades ut till Västerås redan efter några matcher. Blir också spännande att se om Simon Erlandsson kan ta ett kliv till i sin utveckling och ta ett ännu större ansvar än tidigare, då han har haft en relativt liten roll i laget.

Forwardssidan sätter jag också ett frågetecken för, precis som för målvaktssidan. Bara Martin Grönberg, Jon Knuts och Viktor Mårtensson är kvar sedan förra säsongen.

Grönberg är likt Erlandsson ung och utvecklingsbar. En egen produkt som vi nu får se om han är redo för att axla ett större ansvar och ta ytterligare kliv i sin karriär. Mårtensson är ingen poänggörare, men han är jobbig att möta, backar aldrig och lär bli riktigt viktig till hösten.

Ännu viktigare blir nog dock Jon Knuts. Nu när Bergenström är borta så blir han nästan navet i Leksandshjulet. Egen produkt även han som nu har signat för två nya år och frågan är om han är redo att axla ett såpass stort ansvar som jag tror han kommer få till hösten? Jag hoppas han är det.

Martin Karlsson har spelat i Leksand förut, var likt Mårtensson jobbig att möta och har nu utvecklats ytterligare i Almtuna, så vi får se vad han går för nu.

Lars Bryggman, senast i Luleå, tror jag kan bli bra, men importerna... där är det mer tveksamt. Det är mycket utländskt. Både Paakkolanvaara, Hari, Embach och Mompetit. Mompetit har levererat hyfsat i Västerås, men frågan är om han gör det i Leksand också? Paakkolanvaara ska göra poäng och jag hoppas att han gör det. Hari bör också vara någon form av framstående gestalt i det här laget, men kommer han att vara det? Embach har också spelat i ECHL, precis som Tuohimaa och han känns tveksam.

Sammanfattningsvis känns alltså backsidan ruskigt bra, kanske t.o.m. som seriens bästa, men det är frågetecken på både målvakts och forwardssidan. Det är ett och annat svenskt nyförvärv, men många spelare som både kan bli flipp eller flopp. Jag hoppas dock att Jobs vet vad han har gjort nu när han har värvat de spelare han har värvat...

Kommentarer
Postat av: Emelie Andersson

Jag hänger ju som sagt inte med så mycket, eller jag förstår ju inte riktigt vad som är bra eller ej, men förstår att baksidan kommer bli bra ;)

sv: Haha jasså, så pass? :)

Jadu det är lite olika, jag har fastnat för El Perdón med Nicky Jam bland annat :)

Jasså tycker du inte det, jag är ganska van vid de passen ändå :)

2015-06-09 @ 22:58:19
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Tina

SV: Ne det helt sjukt vilket tråkigt väder de var i Maj! Så regnigt och kallt så förstår att de inte varit så på många år! Nu har ju äntligen värmen börjat komma fram! Så underbart!
Ja vi får se till att ändra på de, hade ju varit bra att tycka om spagetti och köttfärssås för det är en enkel maträtt att göra någon dag när man har det stressigt!

Min katt var väldigt dålig ett tag. Han vägrade gå ut vilket han älskar, han åt ingenting, inte ens godis och han drack ingenting.. han bara låg helt utslagen på golvet och då tänkte jag: "Nu är det över, han lämnar oss nu.." Grät riktigt mycket under den perioden, för han är som min son! Han betyder otroligt mycket för mig min katt! Och så fort vi tvingade i han vatten med en spruta så spydde han som en gris..! Sedan en dag när han stod och spydde ett bra tag så såg vi en 15 cm lång vit mask. Och det var riktigt skönt att få reda på vad de var! Så vi gav han avmaskningstabletter och efter ett tag var han på benen igen!


Ja de är sant, man vill ha trogna läsare!
Vad härligt, leder ni serien än? :D

Hur var studentfirandet? Var de bra?:)

I helgen var jag på öltält i Vimmerby med pojkvännen och hans kompisar, hade riktigt kul faktiskt :)

Vad tråkigt att så många har lämnat Leksand, men ni kanske får in några som är bra då? Hoppas på de!
Läste något om att HV71 har gått back 3 miljoner eller vad de var :( så j*vla tråkigt..pojkvännen var inte glad..!

Ha en fortsatt fin dag i detta fina vädret Johan!
Själv jobbar jag kväll idag igen!


2015-06-10 @ 10:17:45
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Sv: jasså vrf ska du ha det menar du? :)

Haha det var ju bra att jag fattade det iaf, nästan du ska vara lite stolt :)

Ja men sån är egentligen jag med, dock är jag van att ha något att göra hela tiden så för mig gör det inte så mycket. :)

2015-06-10 @ 11:08:12
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: danten89

Oj så nice, solade eller mest bara var? ;)

Jo dem är liksom somriga, men inget jag vill ha på mina spellistor liksom^^

Haha okey. Ja men lite youtubeklipp är ju inga problem för ens en vanlig server? :P
Flashplayer måste man ju uppdatera hela tiden? :P

Jag ska städa lite sen måste studentpresenter slås in osv.

Har du några sommarplaner då? :) ska du göra något trevligt och kul?^^

2015-06-10 @ 11:16:56
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Erica

Oj, att i princip ett helt lag blir utbytt borde inte vara så vanligt eller!?

2015-06-10 @ 13:48:31
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Erika

Själv har jag ingen koll alls, men hoppas det blir en bra trupp :)

2015-06-10 @ 15:25:34
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: NICOLE

Seriens bästa backsida.. skulle jag inte säga :D Men vi får hoppas att det går bättre för er i år ;)

SV: nej men det känner jag med, man ska fira allt man kan ju =D
Lindahls kvarg! Den köper jag alltid när jag handlar hehe :)

2015-06-10 @ 16:59:33
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Anonym

hunden är en blandning mellan schäfer, rottis och border collie :)

2015-06-10 @ 19:43:01
URL: http://liizes.com
Postat av: NICOLE

SV Nej det är bara plugg inför ett test som ska göras inom jobbet nu i sommar :) Så inget farligt så :)

Nej det var ju bara en kurs (som tog slut i januari) så har inte hoppat av. Valde bara att inte fortsätta att plugga utan ville jobba och tjäna pengar istället :)

Hehe ja just ja, ni gick ju ner till allsvenskan ;) Där har jag mindre koll så där kan ni få vara den bästa då :D

Hoppas ni kan få ta dem då och ge lite revansch :)

Ja de där små? Köper också dem, de är himla bra att ha med sig i fall att, till mellis i farten liksom. Gillar inte nödchokladen men limen gillar jag massor =)

2015-06-10 @ 20:19:01
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: haha, du menar så :) dock är det väl inte så svårt att komma etta här på min blogg ;)

haha tack du :)

Jo jag vet, jag tar de få stunder jag har till det :) men samtidigt trivs jag inte med det :)

2015-06-10 @ 22:09:58
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Louise

ja hon är väldigt dålig på att äta ! :(

ja hon lär bli stor :)

2015-06-11 @ 07:15:47
URL: http://liizes.com
Postat av: Liene Svärd

sv: aa förstår :( har ofta tänkt på att du inte kan se videos och bilder vilket är lite tråkigt, men därför skrev jag också text till inlägget
Jag lade upp bilder bara från nutiden, men själva känslan i videon gick från depression, mörker, till ljus och lycka.

Det var väldigt bra skrivet, bra tips, det att inte lägga till en boll för mycket och ligga under sin egen gräns för hur mycket man klarar av. Ska tänka på det i fortsättningen. Det kan vara svårt att hålla sig under den gränsen. Jag vill ofta mer.

Okej, då ska jag skriva ett sådant inlägg :)

Ha det toppen bästa du!! Kram

2015-06-11 @ 11:42:02
URL: http://piggigen.blogg.se/
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

sv; Ja eller hur? Det är ju såå mysigt! Bland det bästa med sommaren :)
Haha jasså? ;)
Hoppas du har haft en riktigt bra dag!

2015-06-11 @ 17:54:56
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Jag ska (förhoppningsvis) plugga Medie- och kommunikationsvetenskap inriktning Strategisk kommunikation. :)

2015-06-11 @ 19:36:23
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: haha ja det förstås, men nu var du först :) hihi.

ja men det är ju tur att man är olika, annars skulle inte världen vara rolig :)

2015-06-11 @ 21:54:38
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: haha så jäkla bra, stolt över dig där :)

Ja jag känner så jag med, inga olika åsikter om saker och ting. Shit vad tråkigt det skulle vara :) Tur att det inte är så.

2015-06-11 @ 22:43:12
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Jessy

Vädret har verkligen varit perfekt!

2015-06-13 @ 16:15:48
URL: http://nouw.com/JessyGunnarsson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: