Elitidrottsskolan och förbundsmöte

Tid: 17:50:31
Datum: 2015-05-12
Kategori: Goalball

Nu har jag varit borta i några dagar igen. Det har varit elitidrottsskolan och förbundsmöte i Malmö.

Vi åkte ner i torsdags och samlades under kvällen, då vi också genomförde den här träffens superstarsdeltävling. Jag låg sist inför den här deltävlingen och jag ligger sist efter densamma också.

Här var man två och två, så skulle man berätta en kort historie om den andre och så skulle alla andra kryssa i vem som talade sanning och vem som inte gjorde det, för den enes historie var påhittad. Det var jättesvårt och jag hade bara 2/12 rätt.

Under fredagen vankades det föreläsning i mental träning, där fokus låg på tankar och känslor. vi gjorde bl.a. "citronövningen", där man tänker på en citron i några sekunder. Sedan ska man inte tänka på den där citronen. Det är som med negativa tankar under en tävling eller liknande. Tänker man att man inte ska tänka de där negativa tankarna, då kommer de garanterat. Nej, nyckeln är att tänka på något annat och att låta de negativa tankarna komma, inte hindra dem. Metaforen för detta är en bordtennismatch. Om motståndaren slår bollar mot dig som du hela tiden slår tillbaka, då kommer han ju fortsätta slå, men om du bara står där och boll efter boll går ut, då kommer han tröttna till slut. samma sak med de negativa tankarna. Fokuserar man på att slå bort dem kommer de hela tiden tillbaka, men låter man dem komma, då försvinner dem till slut.

Dagens andra föreläsning var träningslära, med fokus på snabbhet och explosivitet och här fick vi bl.a. lära oss att man blir stark av att hoppa ner från en stol. Det är exentrisk träning, alltså att du håller emot, bromsar, vikten. När du hoppar ner från en stol väger du fyra gånger din egen vikt och den bromsar du varje gång du hoppar ner från stolen. Motsatsen till exentrisk träning är konsentrisk, där du trycker eller drar vikten ifrån eller emot dig så fort som möjligt i det här fallet.

Vi fick också lära oss att det är lättare för en person född med många snabba muskelfibrer att bli långsam än för någon född med många långsamma muskelfibrer att bli snabb. Det går givetvis att bli snabb ändå, men inte lika snabb som om de snabba musklfibrerna hade varit fler. Då är en mer uthållig idrott kanske det bästa alternativet.

Dagen avsslutades sedan med ett stenhårt boxpass där alla var helt slutkörda efteråt, men det var skönt efter en hel dag med föreläsningar.

Jag trodde dock att jag skulle ha mer träningsvärk under lördagen än vad jag hade. Lördagen, som annars innehöll förbundsmöte, vilket är obligatoriskt att delta på under utbildningen.

Inte jättekul kanske, men jag blev trots allt positivt överraskad och det var stort att få vara med när det klubbades igenom att SHIF (Svenska handikappidrottsförbundet) ska byta namn till Svenska parasportförbundet. Mer modernt och mindre negativt klingande än det gamla.

Jag var hemma igen i söndags eftermiddag, då det direkt bar av till gymmet för veckans sista styrkepass, där jag tänkte extra mycket på det vi lärde oss under fredagen om exentrisk och konsentrisk träning och vikten av att köra explosiva övningar i början av ett pass. Alla våra övningar ska ju göras explosivt, men vissa är mer inriktade på det explosiva än andra. Det gick riktigt bra och jag hade grym fart i både överstötarna och hantelrycken. Baksida lår och marklyft var sedan galet jobbiga och jag kunde knappt gå efteråt. Därför var det skönt att switcha dag för distanslöpningen, från igår till idag.

Tyvärr gick det inte alls bra. Faktiskt sämsta passet på länge. Konditionsträningen har annars haft ett rejält uppsving nu under de senaste veckorna och jag har t.o.m. tyckt att det har varit roligt. Jag har gång på gång sänkt mitt pers på 4km, men här startade jag i ett högre tempo än vanligt och tänkte utmana mig själv ordentligt, men det höll inte hela vägen och jag tvingades stanna efter 3km. Den slutliga tiden blev 18:48. Det är 33 sekunder över pers. Hade jag inte stannat hade det kunnat bli riktigt bra, men jag orkade inte och brottas därmed fortfarande med mina mentala hinder när det gäller löpning. Jag hittar inte riktigt balansen. Antingen öppnar jag för långsamt, ligger för mycket i min "safety zone", orkar spurta som tusan på slutet, men då är tiden redan förstörd p.g.a. starten. Öppnar jag i ett tuffare tempo orkar jag inte spurta och tiden blir ändå inte mycket bättre. Flera gånger nu har tiden efter 1, 2 och 3km varit riktigt bra, rekordtider, men efter 4km hamnar slutiden ändå över pers, för att jag inte har krafter kvar att orka spurta med. Så rekordet på 4km är numera 18:15, men jag vill gärna under 18 blankt. Nästa gång kanske...

Kommentarer
Postat av: Jessy

SV; Ja haha där ser man! Jag tycker jag går lite fram och tillbaka mellan allt möjligt när det gäller min stil/klädsmak haha. Allt har väll lite och göra med vilket humör man är på, för min del haha!
Haha ja det tycker jag allt du borde!:)

2015-05-12 @ 21:24:30
URL: http://nouw.com/JessyGunnarsson
Postat av: Emelie Andersson

sv: tack så jättemycket :)
vad glad jag blir!

2015-05-12 @ 22:08:07
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: danten89

Visst gjorde jag i pauserna osv :)
Once upon a time är ju på TV11 på måndagar klockan 20 :P

Hur mår du annars då?
Kvalmigt väder ute idag och det övergick ju till regn hela eftermiddagen? :/

Ingen aning, haha. Min mobil är iallafall värd för mig ;)

Tradigt när det blir sådär.
Gör du i veckan då? :)

2015-05-12 @ 22:15:14
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Sv: haha oj, och ja jag är väldigt trött ;) nu fick du se den sidan också och tack för du sa till :)
Ja det var inte illa, inte visste jag att man va så omtyckt.

Natti :)

2015-05-12 @ 22:27:30
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Tina

Sv: Ja tack, jag hade en toppen dag med bästa Emelie! Tack så mycket, du är värd det bästa med!:)

Jo tack allting är fint med mig! Ligger och vilar lite just nu jobbar kväll idag,15.00-22.00! :) Så de rullar på tack!:)

Ja tyvärr är det så, men jag hoppas verkligen inte de tar ifrån oss Facebook också! De räcker med den bästa chattsidan genom tiderna är borta, MSN! Ja de är kul att man kan höra ljuden lite på youtube, få tillbaka minnen och känslan! Men de värsta är att man bara saknar det ännu mer!:/

Låter som riktigt svåra och roliga övningar ändå! Men kan tänka mig att de var jätte svårt! Jag skulle nog inte klara något ut av de där! Men vad roligt att ni hittar på lite sånt, de är ju en utmaning i sig! Ja du är en riktig träningskille hör jag, de är ju inga dåliga tider du springer på, och man blir alltid bättre! Du kommer klara under 18 snart det är jag helt övertygad om! :)

Har du några planer i slutet på veckan eller helgen då?:)

Ha de!:)

2015-05-13 @ 07:09:00
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Erika

Vad roligt det lät med historierna :)

sv. Tuusen tack! Ja alla är vi olika, men med tanke på att vi är förlovade och VILL gifta oss så kände vi att det passar fint nästa år :) Varför vänta liksom? Det livet för kort för :)

2015-05-13 @ 16:43:16
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Stina

sv; Tack så mycket :)
Haha jaa verkligen!!
Hoppas du får en toppenkväll!

2015-05-13 @ 17:58:56
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Tessie

Sv; Ja super skönt med prommis i bra väder! :D Som du ser har jag bytt blogg, men du är välkommen att titta in där med. (ragdollie.blogg.se är min gamla)

2015-05-13 @ 20:16:19
URL: http://photobytessie.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: haha där ser man, du känner mig för väl där ;)

haha, det är olika och beroende på hur trött jag är men jag kan vara så att jag inte riktigt tänker till :)

haha, han är inte det på de sättet :)

2015-05-13 @ 20:46:21
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Life of Johanna

jepp det är jag som sjunger! =) De lämna in protesten för att markera att det inte är okej att matchdeligaterna inte gör sitt jobb rätt :) men vad gör det nu när vi är i sm-final :)

2015-05-14 @ 07:13:55
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Åh, när jag tänker efter så samlade jag och min syster också kapsyler där ett tag! Minns att vi gick till pizzeran och fick alla deras ibland, haha.

Just nu läser jag ingenting, men ska börja läsa Änglavakter av Kristina Ohlsson så fort jag får tid! Har gillat hennes tidigare böcker. Vad läser du?

2015-05-14 @ 10:48:21
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Lät som att du överlag hade några trevliga dagar nere i finaste Malmö. Alltså jag bara älskar den staden. Skulle heller bo där än här i Göteborg om jag ska vara ärlig. Nog för att jag älskar Göteborg, men det är ändå något visst med skåne haha.

Ja, alltså Lanzarote resan var väl minnesvärd på sitt sätt också, men man blir så mycket gladare med en resa när det blir såhär fint väder som vi hade på Kreta. Några av dagarna var det till om med upp mot 39 grader varmt. Jag trodde det var fel först, men det var många som sa att det faktiskt stämde. Många gnällde på värmen, men jag älskade den:)

Kram

2015-05-14 @ 17:36:19
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Tina

Sv: tack så jätte mycket! Ja morfar betydde mycket för mig! Nej men så får du inte tänka, morfar dog för att rökte så mycket så bägge lungorna var svarta de gick inte rädda honom :( det är så tråkigt att han gick bort vid 61 års åldern bara, han hade kunnat leva många fler år till och jag var bara 7 år! Din pappa har många fler år kvar att leva!:)

Inte dåligt så mycket som du tränar! Eloge till dig! Jag är verkligen inte duktig på träna över huvudtaget!

Har du ingen bild på dig du kan lägga ut på din blogg eller vill du inte de? Man får en annan bild av en person då! :)

Idag jobbade jag till två, nu blir de käka tacos! Och ikväll blir de väll tyvärr häcka framför tvn för de är hockey Sverige - Ryssland, ska du se det med? I morgon blir de jobba kväll! :)

Hoppas du får de fint i stugan och får en fin start på helgen!:)

Ha de!:)

2015-05-14 @ 17:56:33
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Min naturliga färg är lite cendréfärgad. Mörkblond/gråbrunaktig.
Änglavakter är den tredje boken i bokserien om polisen Fredrika Bergman och hennes kollegor. En ung tjej hittas död, nedgrävd i marken. Visar sig vara en student som försvann två år tidigare. Snart hittar man fler lik på samma ställe. Kristina Ohlssons böcker är väldigt välskrivna och har ett bra tempo, tycker absolut att du ska ge dem en chans om du gillar kriminalromaner. Första boken heter Askungar. :)

2015-05-22 @ 15:09:15
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: