Jag hänger löst...

Tid: 22:10:36
Datum: 2015-11-24
Kategori: Goalball

I helgen var det dags för landslagsläger igen. Lägret vi hade i oktober var tungt och jag kände inte att jag kom upp i min högstanivå. Kort sagt var det ingen av mina bättre helger.

Förutsättningarna inför det här lägret var inte heller de bästa. Jag hade ju varit förkyld i nästan två veckor och i princip helt borta från träningen. Veckan innan lägret hade jag dock varit tillbaka i träning igen, men jag kände jättetydligt att i synnerhet konditionen, som ju är en ren färskvara, hade fått sig en törn. det visade inte minst 25:30 på 5km förra måndagen och det faktum att jag blev tröttare än vanligt och inte hade samma explosivitet i styrkeövningarna som vanligt.

lägret inleddes med ett konditionstest, goalballidioten. Det är som vanliga idioten, fast på goalballmanér. Man sitter i utgångsposition, slänger sig, som när man räddar en boll, reser sig snabbt, springer fram till mitten, backar snabbt tillbaka och gör om samma sak igen. Detta görs under fyra minuter. Mitt rekord är 27 gånger fram och tillbaka. Nu fick jag 26.

Att jag presterade sämre än rekordet var inte så konstigt med tanke på förkylningen, men tyvärr slog förkylningen också tillbaka senare under eftermiddagen, mycket troligt just p.g.a. den där maxpulsprestationen. Jag började hosta väldigt mycket, fick ont i halsen igen och började snora. Med andra ord var jag inte med under eftermiddagens träningspass. Det suger att sitta bredvid på läger sådär, man vill inget hellre än att bara gå ut och köra skiten ur sig själv där ute, men det går ju inte...

Jag somnade tidit och på söndagen var tack och lov förkylningssymtomen borta igen. Min prestation var också bättre under den miniturnering och lite annat som vi körde, men jag kände fortfarande inte att jag kom upp i min högsta potential och efter helgen var det raka rör som gällde. Ledningen var inte alls nöjd med min insats, jag hängde inte alls med i varken tempo, timing eller speluppfattning. Ska jag nå paralympics är det här kort och gott för dåligt. det räcker inte.

Jag gör så gott jag kan, förutsättningarna var inte det bästa inför helgen, visst, men något mer måste till.

Jag behöver spel på en högre nivå än vad jag kan få här hemma och det är snart, om jag ska ha den minsta chans till Rio nästa år. Väldigt stora beslut är på gång och håller på att diskuteras, men tills det är klart behöver jag troligen komma upp till Stockholm och träna där. det blir alltså som malmöresorna i våras, när jag pendlade dit varannan tisdag för att få bättre och mer kvalitativt matchspel, men nu får jag pendla till Stockholm istället. Det är dock några pusselbitar som måste falla på plats om det ska gå att lösa, men snart går tåget för rio och i nuläget är jag inte på det tåget.

Helgen avslutades med ett judopass, som en teambuildingaktivitet. Jag har testat judo tidigare, men det var flera år sedan nu. Det här var väldigt basic, ungefär som man brukar köra med barngrupper, men det var satans jobbigt ändå. Att judo är grym träning är det ingen tvekan om, men det är inte riktigt min grej.

tåget hem var i tid, trots snökaos nere i Skåne, där jag under lördagen kunde konstatera att jag hade valt fel skor för helgen. Det vräkte ner tung snö och det var väldigt slaskigt. Då var de fem minuterna från hallen till hotellet ganska långa...

Vad som var mindre bra med hemresan var att jag troligen tappade mina hörlurar. Eluttagen fungerade inte i vår vagn på tåget, så jag lade mobilladdaren i jackfickan igen. När jag skulle gå av lade jag antagligen hörlurarna uppepå laddaren i samma ficka. Antingen ramlade de sedan ur när jag plockade fram laddaren här hemma igen, men vi har inte hittat några lurar här hemma, eller så tappade jag dem någonstans på tåget eller på rece. det var inga billiga skitlurar heller, men det verkar inte bättre än att jag har tappat dem, så då blir det ännu en onödig summa pengar att lägga ut på någonting jag egentligen inte borde ha behövt...

Nåja, nog gnällt. Om en månad är det julafton idag och på söndag är det redan första advent. Var tog hösten vägen liksom? det har gått jättefort tycker jag...

Kommentarer
Postat av: jonna

ja, det är ju sjukt tråkigt att man aldrig blir av med sin förkylning. Sen får man en ny när man är frisk från den andra :)

2015-11-24 @ 22:48:21
URL: http://jonnaalm.blogg.se
Postat av: Carolina Thoor

Jobbigt att vara sjuk just den helgen :/ de bör dem väl ändå ha hänsyn till kan jag tycka!

Sv; haha nej, så illa kanske det inte är haha! Det är små hål så det ploppar ju ut sådana vita saker som en sackosäck innehåller, men kanske inte alls lika mycket som på denna Beck film som du pratade om haha! :)

Jaså :/ vad jobbigt då...


Ja, sedan jag var 12 år gammal :)

Tackar! Min helg har varit bra och veckan hittills har också varit bra. Hoppas detsamma till dig :)

2015-11-25 @ 14:27:54
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Tråkigt att förkylningen ska sätta käppar i hjulet men det är ju tyvärr såna tider nu :(
SV: ja vitt är jättesnyggt :) Tur att du hittat en nu! =)
Nä jag var bara hur deppig och ångestfylld som helst.. men det gick över på samma dag och blev till att kännas bättre.
Spännande med n y coach :)

2015-11-25 @ 17:33:07
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Amanda

hoppas förkylningen håller sig borta helt nu!

sv: hahaha :)

så var det för mig förut, men har ju slutat gilla det nu. Nu är det te för mig istället :)

ja högstadiet va skitjobbigt, har egentligen haft jobbigt med det hela livet vägrat prata om det och så, me högstadiet vanor värst :/

2015-11-25 @ 17:41:58
URL: http://amandacarlberg.se
Postat av: Emelie Andersson

Håller med att tiden går fort men jag längtar så till både julafton och advent :)

sv: Ja det tycker jag med, och hon står mig verkligen så nära :)

2015-11-25 @ 18:37:30
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: danten89

Härligt, mindre än en månad till jul :D wiiie.
Är i längtans tider nu =) Haha.
Du med? ;)

Hur är det annars?

Varför var inte Judo din grej då? :)

Pyntar du till advent och jul något då? :)

2015-11-25 @ 18:58:35
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sara

Ja jösses vad fort tiden går. Vips kommer det säga och julafton är över och man längtar efter våren!

Hoppas du haft en bra lill-lördag! :)

2015-11-25 @ 21:02:07
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Amanda

Sv: Ja visst är såna listor både roliga att göra och att läsa :) Vad härligt att du har en sån fin familj att fira jul med, det har jag med så ja visst är vi båda lyckligt lottade :)

2015-11-25 @ 23:45:21
URL: http://jaml.for.me
Postat av: Erica

Men nej, vad tråkigt att det inte gått så bra och att du varit förkyld och allt. :( Hoppas att det vänder! <3

2015-11-26 @ 11:23:09
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Erika

Hoppas det löser sig och att du också för följa med till Rio!

sv. Åh, jag älskar julen också :)

2015-11-26 @ 15:28:20
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: Ja eller hur, tycker det passa så bra in på henne bara som mina bästa vän :)

nä men visst är det häftigt! :)

2015-11-26 @ 15:48:23
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Jen

Hoppas du mår bättre snart! Spännande med förändringar, vill man måste man ju våga satsa :)

2015-11-26 @ 17:43:11
URL: http://www.sparkles.se
Postat av: Jessica

Jag håller med om att hösten har gått jättefort!

Jepp, snön här har legat kvar, så de är ju kul :)

2015-11-27 @ 11:53:55
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Åh vad jag längtar till julen! Så sjukt att det är första advent på söndag!

2015-11-27 @ 13:44:59
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Amanda

sv: hoppas du är piggare nu?

eller hur! Skitsvårt förutom när man ska mixa soppor tycker jag!

jag minns inte drack nog för mycket så jag började må illa av det :/

oja högstadiet är verkligen en jobbig tid :/ skulle aldrig vilja återuppleva det igen!

2015-11-27 @ 22:05:56
URL: http://amandacarlberg.se
Postat av: Matilda Johansson

Svar: Vet inte, tror jag blev trött på det och behövde något nytt, dessutom är det som krånligt (tycker jag) med design mm. i blogg.se :)

2015-11-28 @ 09:54:07
URL: http://www.enmatilda.spotlife.se
Postat av: Susanna

Håller tummarna på att allt ska lösa sig och att du får komma till Rio! Hur lång tid tar det att pendla till Stockholm för dig? :/

sv: Ja jag älskar min Elvira, hon har ju alltid funnits där liksom. Freya var "vår" (familjens) medan Elvira var min frånflyttade systers - har alltid älskat Freya också men Elvira har jag ett speciellt band till. Vi var hos en veterinär för ett tag sen som klagade på tänder och var säker på att hon kände en tumör - trots att vi tyckt att hon varit så pigg. Men så kom mamma på idén att ta henne till en annan veterinär som sa att "det är inte ofta man ser en så fräsch 15-åring". Och nån tumör trodde hon inte att det var (och tog in en till veterinär som fick känna). Så lycklig när jag fick veta att jag får behålla henne - hon är verkligen som min bebis<3

Haha ja du jag har väl mått sämre och sämre sen kanske 2 år tillbaka och i våras blev jag sjukskriven (och kanske 2 veckor innan var sista dagen jag bloggade) p.g.a. depression i princip. Så har testat lite olika mediciner men fick en annan typ av medicin nu i höstas så det har hjälpt en hel del :)

2015-11-28 @ 12:17:49
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Tråkigt att höra att det inte går så bra som det kan. Håller tumme att bitarna faller på plats och att du är med på tåget till Rio;)

2015-11-28 @ 21:08:29
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: