Update

Tid: 05:45:57
Datum: 2016-04-18
Kategori: Allmänt

Det har blivit mycket opersonliga inlägg, eller vad vi ska kalla dem, här på senaste, mycket musik, hockey och lite annat smått och gott, men nu tänkte jag iaf ge er en update av ur livet ser ut just nu, såhär i våretider. Tänk att världen runtomkring oss redan har börjat blomstra på sina håll och om bara någon vecka kommer det att explodera i färg och dofter i parker, trädgårdar och överallt runtomkring oss. Behöver jag ens säga att jag älskar den här tiden vi är inne i nu och som väntar här under de närmsta veckorna?

Det har varit ganska mycket att göra nu under en period och kommer så att förbli i några veckor till, så ni får räkna med en hel del musik och annat som inte rör mitt liv som person under de kommande veckorna också, för jag är nämligen i full gång med att skriva min C-uppsats. Det har jag visserligen gjort under hela våren, men med den tidsrymd vi hade på oss med arbetet, en hel termin på halvfart, så gick jag litegrann i fällan i att det var gott om tid och att det var chill, så jag var ledig från studierna i stort sätt halva januari och nästan hela februari. Sedan satte jag igång och nu är litteraturen genomläst och jag har antecknat stycken jag ev. kan komma att ha med i själva uppsatsen i olika dokument på datorn.

Det visade sig inte helt oväntat vara alldeles för mycket anteckningar, för när jag nu under den senaste veckan har börjat foga samman anteckningarna till något slags sammanhängande text, då är det inte ens hälften av allt jag har skrivit ner som kommer få plats i själva uppsatsen, men misströsta inte, det kan istället komma att utgöra stoff till kommande blogginlägg. Faktum är hursomhelst att min litteraturöversikt i nuläget är drygt tolv sidor. den ska vara fem +/- någon/några sidor, så jag står nu inför problemet att skala ner och rensa bort typ tre-fyra sidor, minst, som inte får plats. Därefter ska det skrivas analys, resultat, sammanfattning, abstract, inledning, syfte och frågeställningar och inte minst metoddelen, vilken jag fasar lite inför. Också den ska vara ca. fem sidor och de där metodböckerna är inte jättekul att trösska igenom.

Nåväl, arbetet ska vara inne första gången i början av maj, sedan ska det oponeras och så ska den slutliga uppsatsen vara inlämnad och klar i slutet av maj, så nu vet ni vad jag har att göra här framöver...

Uppsatsarbetet tar dock inte all min tid. Faktum är väl att jag egentligen, totalt sätt, har suttit i snitt betydligt mindre med den än vad jag borde ha gjort vid det här laget, men det kommer stunder när man lyckas ta sig in i det där flowet och då är det bara att köra på.
Som i lördags.
Jag var så jävla trött bokstavligt talat i fredags att jag somnade innan 20:30. Jag sov till 03:40 natten till lördag. Då vaknade jag, gick upp, satte mig vid datorn och började fixa och trixa med uppsatsen. Fem timmar senare gick jag och la mig igen, somnade efter en stund och sov till 13:30. Då klev jag upp på nytt, dammsög och städade lägenheten, för att senare åka till mamma och pappa, där vi hade en mycket trevli och lyckad spelkväll med några vänner till mamma och pappa. Syster har ju precis också kommit hem från Kläppen, så det var kul att träffa henne också.

Vi var hemma strax efter ett natten till igår och det var andra lördagen i rad som jag kom hem sent. Förra helgen var vi nämligen hos Albin och louise, åt trerätters, pratade, spelade kort och hade det trevligt. Att jag är ute om helgerna och gör saker tillhör inte vanligheterna, men då, förra söndagen, sov jag till 13:50, men somnade ändå drygt nio timmar efter det igen. Det gjorde jag igår också. Sedan kom mamma och pappa, blixtfikade lite snabbt och kollade på vår dusch, där vattnet inte har det tryck det borde ha. Det når faktiskt inte ens över till motsatta väggen i kabinen och då är det ingen stor duschkabin vi har ska ni veta. Vi lyckades dock inte få ordning på det, så det krävs nog mer drastiska åtgärder där, stänga av vattnet, skruva loss vattenbredaren och så. Skillnaden mot förra söndagen var att igår somnade jag efter drygt sju timmar igen, så ja, sömnbrist har jag väl inte direkt, men dygnsrytmen är inte vad den borde.

Utöver detta har det väl egentligen inte hänt så mycket. Jag har tränat på som vanligt, två styrkepass, ett löppass och ett intervallpass blev det förra veckan, + två goalballträningar, mina första på över en månad. Varför jag har haft ett litet uppehåll där får ni veta i ett annat inlägg, men jag kan säga så mycket som att det behövdes.

vädret har växlat ganska flitigt under den senaste veckan. riktigt aprilväder skulle man kanske kunna säga. I tisdags var det jätteskönt, satt på balkongen, drack kaffe och lyssnade på musik i flera timmar och konstaterar återigen hur härligt det är att bara sitta och njuta, samtidigt som basgångarna breder ut sig över området, precis så som jag ville ha det när ja var yngre, enda sedan en kompis i högstadiet spelade musik på sin anläggning, eller ja, sin pappas anläggning, och basen då hördes flera kvarter bort. Precis exakt så ville jag ha det. Nu är jag där, kanske inte riktigt, men inte jättelångt ifrån. Sambon är inte lika road av det, så jag får passa på när hon inte är hemma och det var hon inte i tisdags...

Nu sitter jag också uppe sådär okristerligt tidigt, precis som i lördags, lyssnar på fåglarna utanför fönstret, kaffet står och puttrar i köket och så ska jag se om den där game 7 mellan Modo och Leksand igen, för den går ju att se hur många gånger som helst. Tänk att den här säsongen, som såg så mörk ut, ändå fick ett så lycklit slut!

Kommentarer
Postat av: Linda HolEriks

Vad läser du till? Trevligt att umgås med nära och kära!

2016-04-18 @ 07:20:05
URL: http://holen666.blogg.se/
Postat av: Bambi

Du skrev det säkert - men det är för tidigt på morgonen för att jag ska komma ihåg vad jag har läst. För lite kaffe kanske. Jag vet inte.
Vad skriver du om i C-uppsatsen då?

svar: Vi kommer att betala 7000 i månaden - men då tillkommer också parkering, en tvbox som tjejen lämnar kvar, tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Så det är inte så farlig summa pengar.

Well - det var ju rätt av den andra läsaren. Hon är inte ensam om att prata om det, men i jämförelse med hur mycket man borde prata om det så är det otroligt lite som ämnet tas upp. Allt för många tror att det bara är att bita ihop. Lite så tror jag att sambon tänkte när jag först fick genomlida mina starkaste ångestdagar. Det var väl bara att göra liksom. Nu när jag berättar för honom att jag känner av det så är det en helt annorlunda situation. Varför? Jo för att jag gav honom kunskapen om sjukdomen. För ja.. det är ju en slags sjukdom. Exakt. Det är superviktigt. Folk måste förstå att bara för att det inte syns så betyder det inte att det är på låtsas. Det är i högsta grad en verklig åkomma.

Ni kanske inte tycker att ni behöver det. Egentligen skulle inte jag och PJ behöva det heller.. men om något skulle hända mig så vill jag veta att han inte hamnar i skiten och vice versa. :P

Yes jag såg att du mailade mig och det var bra skrivet. Får se vad jag gör av informationen. Om jag plockar delar eller bara gör det till en gästblogg med koppling till mina egna synfel eller så.

2016-04-18 @ 07:38:25
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Linda HolEriks

Ok, det låter spännande. Jag är utbildad undersköterska med special inriktning mot psykiatrin och akutsjukvård.

2016-04-18 @ 08:33:54
URL: http://holen666.blogg.se/
Postat av: Carolina Thoor

Jag kunde också gå i fällan då jag gick i skolan. ''Det här ska vara inlämnat nästa månad,'' då tänkte jag att jag kunde chilla lite och bara ta det lugnt. Men istället blev det stress mot slutet ^^,

Sv; jaså inte, inte ens då du tog studenten? :)
Nej, precis.. Eller jo, visserligen skulle jag kunna köpa klänningen för 2000kr. Jag har både råd samt att jag växer ju inte längre och kommer att kunna ha den här klänningen väldigt väldigt länge. Men känner att jag vill spara lite på mina pengar och köpa en billigare klänning! :)

Ja, det är det. Jag känner några stycken med neuropsykiatriska sjukdomar som ibland vägrar ta hjälp. Det kan vara hur dem ska leva med sin ADHD t.ex. eller bara ger efter och tar medicin och inte orkar liksom bry sig mer om sin sjukdom. Så jag tycker att oavsett vilken psykiatrisk sjukdom man har, hur mild eller stark den än är, ska man söka hjälp :)

Jag håller fullkomligt med dig. Det är väl därför som det är lite rogivande ändå då en äldre person dör. Många har fått vara med om väldigt mycket, så som min pappas farfar då. Han var ungefär elit-mästare i allt. Han skulle bara testa bowling t.ex. och blev Sveriges mästare vid 40 års åldern. Det är inte dåligt, och likadant i golf med mera. Så han har haft ett väldigt bra liv - det sorgliga var väl att han tyvärr inte fick dö i lugn och fred, utan han dog dessvärre av tre sjukdomar! :(

Jag kanske inte har superstar adidas skorna då? Jag vet faktiskt inte haha ^^, vet att jag köpte dem på adidas lagret i Stockholm och jag försökte leta efter ett par superstar i svart/vit eller den classic. Men ja, jag tycker om dem iallafall!

Mm :)

2016-04-18 @ 08:54:00
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: sara

Ja på just fredagar så bjuder jag på lite inspirationsbilder, just därför den rubriken. Gjorde det några ggr för längesen och det gillade läsarna så jag fortsatte det och kör än på det varje fredag :)

Så underbart att ha hela våren och sommaren framför sig :)

2016-04-18 @ 09:26:43
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Linda HolEriks

Ja jag jobbar inom vården. Jag jobbar på akutmottagning. Jobbar mesta dels natt.

2016-04-18 @ 10:17:06
URL: http://holen666.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: Ja det gör jag, men det är svårt när man inte kan göra det fullt ut :)

Jodå det är upp och ner, ska till ortopeden igen i början av maj så vi får se vad dem säger :)

2016-04-18 @ 10:34:24
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Lycka till med uppsatsen!
Låter som du har det ganska småtrevligt så här på vårkanten😊

2016-04-18 @ 12:19:47
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Härligt att vara uppe innan tuppen? ;)
Hehe.
Vissa ögonblick kan man bara se om igen, får du samma känslor idag? :P
Jag kan ju se Sverige vinna Eurovision med Loreen 2012, om och om igen. Eller Charlotte Kallas monsterspurt i OS 2014, till Guldet i Stafetten. :)

Jo men idag är det inte ens knappt acceptabelt att vara fysiskt sjuk heller? Man ska alltid vara på topp? prestera? även om du har feber så jobbar du.. och ja läkare sätter inte ens sjukskrivning på cancer i värsta fall :(

Åhå det är ju bra och smidigt? :D

Vad spelade ni för spel? :)

Min helg var lugn och fin. Passade på att kolla en del Disney som jag inte hunnit annars ;)

2016-04-18 @ 13:57:03
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Amanda

Lycka till med uppsatsen! :) Sv: Ja det gjorde riktigt ont, och har tagit lång tid.. Min nya tid är den 23e Maj, så får vänta mer än en månad. Ska göra operationen då allting skulle vara klart istället, lite irriterande men jag hoppas det går bra! :) Hoppas du haft/får en bra måndag!

2016-04-18 @ 15:23:13
URL: http://amandas.vione.se
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Håller verkligen med dig! Tiden vi har framför oss är helt magisk :)

2016-04-18 @ 16:54:39
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Erika

Ja ush, det där med C-uppsats.. har redan farhågor inför den. Tur att jag har något år eller så tills dess :)

sv. Du, jag har faktiskt inte alls någon koll på vad "Disturbed" sjunger annars :)

2016-04-18 @ 20:17:14
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Jessica

Tack så mycket!

Jo, det har du självklart rätt i. Måste försöka tänka så, men blir lätt att man bara blir besviken istället. Men får bli nya tag denna vecka!

2016-04-18 @ 20:30:56
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Linda HolEriks

Proverna säger att jag har ett påfrestande hjärta. Och ett pressat ekg som man kan få vid STRESS och ångest. Det är cheferna på jobbet som är största orsaken till Detta. Sen är det saker som små gnager hemma också. Jag trivs med kollegorna och jag älskar mitt jobb.

2016-04-18 @ 20:53:02
URL: http://holen666.blogg.se/
Postat av: Bambi

svar: Jaha - vad intressant det skulle vara att läsa den sen. Kanske mest för att vi verkar tänka så lika om just det ämnet haha - men det hade varit kul att ta del av om du sen funderar på om du ska dela med dig av den eller inte.

Lägenheten? I kortedala. Det är bara 15 minuter in till stan med spårvagn. Skitbra område och ja... helt perfekt för mig och PJ. :P Så ja relativt centralt. Det räknas ju som Göteborgs stad så.

Nej - kanske i några enstaka fall så finns det de som klarar sig bättre på egen hand. Men det funkar inte att tänka så. Folk håller inne med så mycket att det vore konstigt om dom inte bröt samman tillslut. Man måste känna smärtan för att kunna hantera den som jag brukar säga. Pain demands to be felt.

Yes i will :) Jag ska försöka hitta en bra koppling mellan våra fall i alla fall. Eller om jag ska hålla kopplingen mellan oss enkel och helt enkelt skriva typ att det var så vi fick kontakt och blev vänner. För det var det ju.. typ haha

2016-04-18 @ 21:14:40
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Sarah

Va mysigt o gått me 3-rätters :)
Vilken sovmorron du hade :P

Sv: Ja vet inte hur länge Fantan kmr finnas att köpa.

2016-04-18 @ 21:45:00
URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Linda HolEriks

Japp så är det. Och jag mår bäst av att jobba natt, då jag inte kan sova på nätterna. Men ändå så ska dom tvinga en att jobba dag så man blir sjuk. Dom lyssnar inte alls på vad man säger. Och så hotar dom en att man kan söka annat jobb

2016-04-18 @ 22:03:06
URL: http://holen666.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: