Sommaridyllen levererar!

Tid: 10:30:01
Datum: 2016-08-01
Kategori: Allmänt

Sommaridyllen a.k.a. Sjösäter har verkligen levererat i sommar! Ja, sommaren över huvud taget har verkligen levererat tycker jag. Vi hade ordentliga värmeböljor redan i maj, där det blev mycket tid ute på balkongen samtidigt som jag skrev uppsatsen.

Värmeböljorna fortsatte sedan in i juni, varvat med helt okej väder som inte heller gick att klaga på. Riktigt dåligt blev det inte förrän efter midsommar, efter ännu en värmebölja med upp mot trettio grader. Då var det drygt en vecka med ganska dålit, regnigt och kallt väder, men mig gjorde det inte så mycket ändå, iaf inte till en början, för då var det nästan lite skönt att det kom lite regn efter all värme och sol.

Lagom tills det att vi åkte ner mot västkusten och Fiskebäckskil/Lysekil blev sedan vädret bättre igen. Inte sådär jättevarmt, men runt tjugo grader och sol större delen av tiden vi var där, vilket var grymt med tanke på hur mycket det hade regnat där på västkusten tidigare under sommaren. Det var dessutom perfekt för att strosa runt, titta i affärer, fika, gå promenader längs havet och göra små roadtrips, för det som sedan följde hade blivit alldeles för varmt för det, för då kom värmen igen och det var tjugofem-trettio grader i över en vecka.

Passande nog hade jag just den veckan planerat att vara ledig, så större delen av veckan tillbringades i vår alldeles egna och underbara sommaridyll. Det finns på riktigt inget bättre ställe att vara på när sommaren visar sig från sin bästa sida, som den har gjort nu på slutet, inte ens utomlands på spanska solkusten. Är det tjugofem-trettio grader i Sverige med strålande sol, då tillbringar ja helt klart hellre tiden i Sjösäter, tillsammans med familjen, syskon och kusiner med respektive, moster, morbror och mormor.

Att umgås hela släkten på mammas sida sådär, det är något speciellt med det och något jag på senare år har förstått att långt ifrån alla familjer och släkter gör. För oss är det dock naturligt, det har alltid varit så, även om man kanske inte uppskattade det på samma sätt när man var liten, för då förstod man inte hur värdefullt och fint det faktiskt är. Jag tror dock att det alltid kommer att vara så, för de band vi har byggt upp genom åren, de är starkare än nylon, och jag tror att en stor del i varför vi har så bra kontakt och en sådan sammanhållning där på mammas sida av släkten är just tack vare Sjösäter.

Att alla umgås tillsammans, lever nära varandra, hjälps åt med det mesta och bara har det allmännt bra. Man fikar vid hammocken minst två gånger om dagen, detta fika, som är obligatoriskt, det ska fikas, det ska göras ordentligt och kalorierna flödar. Pappa och Mats teamworkar med det mesta praktiska som ska fixas, bygger en friggebod, ett räcke till bryggan, ja, faktiskt hela flytbryggan back in the days, målar fönster, klipper gräs, grillar, fixar och donar. Årets projekt har varit att måla logen. Mamma och Liselott brukar hjälpa till och har gjort det även i år, men pappa och Mats håller ställningarna, är något slags arbetsledare skulle man kanske kunna säga, och mellan varven blir det en öl i solen. Mamma och Liselott fixar inne i köket, lagar mat, bakar, diskar osv. och mormor, som alltid vill hjälpa till och fortfarande dra sitt strå till stacken, trots att hon börjar bli gammal nu, sitter i hammocken och löser korsord. Ja, det är egentligen en ganska stereotyp könsfördelning av arbetsuppgifterna vi har, men det är inte hugget i sten och man hjälper till lite med det man känner för och kan hjälpa till med. För mig som inte ser blir det exempelvis svårt att måla logen, så jag brukar få disken på min lott, men det gör mig inte så mycket, för jag tycker trots allt att det är ganska kul att diska.

En hel del kortspelande blir det också, Chicago eller Sjuan är det oftast, och så äter man frukost på verandan. Det är underbart att inta sitt morgonkaffe där ute, medan solens strålar värmer och man tittar ut över sjön. Sämre start på dagen kan man ju få!

Jag nämnde flytbryggan här ovan och det är också ett populärt tillhåll må jag säga. Jag kan ligga där nere i flera timmar, lyssna på bra musik eller bara höra naturens ljud, fåglarna som sjunger i träden, vattnets kluckande mot bryggan, bilarna som kör förbi på vägen, fiskarna som hoppar i vattnet, grannen uppe i skogen som sågar, mamma, Liselott och mormor som klirrar med kaffekopparna när de förbereder fikat, pappa och Mats som sågar, hamrar eller bara pratar med varandra. Ja, det är kort sagt underbart att ligga där på bryggan och i år har det t.o.m. varit varmt i vattnet och jag har badat mer än vad jag har gjort på väldit många år, bortsett från 2014, då jag nog badade ännu mer än vad jag har gjort i år.

Ja, what more can I say, jag behöver väl knappast säga att jag älskar vårt alldeles egna smultronställe, vår alldeles egna sommaridyll, och det känns nästan lite vemodigt nu när mamma och pappa har börjat jobba igen och jag inte ska dit förrän till helgen. Det är inte många dagar bort, jag vet, men jämfört med hur det har varit de två senaste veckorna, där jag nästan konstant har varit där, bortsätt från när jag har varit hemma och sett till Samsson, så är det skillnad. Dagarna går dock fort och snart är det helg igen. Tyvärr är det också snart höst, för tiden bara rusar iväg. Det är redan tre veckor sedan jag åkte hem från västkusten imorgon, på onsdag är det fyra veckor sedan vi åkte dit och imorgon är det också sex veckor sedan jag fyllde år. Om sex veckor är det vecka 37 och då är vi inne i september. Innan dess hoppas jag dock att det blir många härliga dagar till, både i stugan och här hemma, med sol, sol och ännu mera sol!!!

Kommentarer
Postat av: My Nordqvist

Härligt :D sv: jag är personlig assistent så det hörs väl på namnet haha :)

2016-08-01 @ 10:35:33
URL: http://mynordqvist.se/
Postat av: Dan Thor

Jo precis, man kan säkert tänka att det inte händer något, men om man dokumenterar och går igenom? så ser man ju resultaten? :P

Jaha :P
Jag brukar väl ta vad jag har.. :)

Det handlar mest om att jag vill ha lite kontroll, så att jag inte lägger mig i sängen och kommer på en massa saker jag skulle kollat upp osv. Då somnar jag inte istället. Om jag kollar upp dessa saker innan osv, så somnar jag typ direkt :P
Så för mig handlar det om att somna och inte somna ;)

Har din vecka börjat bra? :)

2016-08-01 @ 17:41:39
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jessica

Det är en förkortning för Piteå Dansar och Ler. Det finns karusellområden, festivalmat, öltält och så kommer det artister o uppträder :)
Riktigt kul!

2016-08-01 @ 17:44:09
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Sandra

Låter som om du haft en superbra sommar måste jag säga och förlåt för jättesent svar! Har inte alls haft blogglust fören nu :) Hoppas allt är bra med dig?

2016-08-01 @ 18:14:29
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: NICOLE

Så roligt och härligt att ha ett sådant ställe dit alla sammanstrålar och har det bra:) VI är också en sådan familj/släkt och det är härligt :)
SV: haha jo första kvällen nu har väl inte varit superrolig men förhoppningsvis blir det bättre :)
Nu har jag testat ringklockan och den lät... hm ja vad ska jag säga.. som att någon ska spy?? Hahaha nä vet inte hur jag ska förklara ;D Måste testa igen..

2016-08-01 @ 22:48:38
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Ellen Gräntz

Vilken härlig sommar du verkar ha haft!

2016-08-02 @ 00:47:11
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Frida

Låter som en riktigt bra sommar :)

Svar: ja det är svårt att välja solbrillor men jag är riktigt nöjd med mina faktiskt :)

2016-08-02 @ 09:38:29
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Anonym

Här har v haft vad jag vill kalla för riktigt dåligt väder i sommar, det har inte direkt varit mycket sol och inte heller någon värme att prata på. Det var några dagar, men nu börjar det ordna upp sig lite.

Klart jag bjuder på potatismos. ;)

Espressopannacotta är nog inget för mig, jag föredrar vanilj. Kaffe är verkligen inte min grej alltså. Har aldrig lärt mig att tycka om den smaken så saker som smakar kaffe går bort för min del. :)

2016-08-02 @ 14:12:21
Postat av: Frida

Jag glömde ju bort att ta med mitt namn också. :) Så den anonyma bjuder på potatismoset :D

2016-08-02 @ 14:13:04
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Carolina Thoor

Ja, det har verkligen varit värmebölja nu under sommaren. I omgångar. Så härligt! :D

Sv; ja, middagen blev väldigt god. Vi gjorde hemmagjord pizza. Alla blev nöjda då alla fick göra sin egna! :)
Lät inte som om du hade en så dum lördag du heller!

Oj, mitt i natten skulle jag nog frivilligt inte gå och träna haha. Jag är så pass trött på kvällarna att jag knappt skulle orka då. Jag tränar helst innan frukost på morgonen! :)

Hm, ja, vi får allt se. Eftersom att han och jag nyss var på semester (för snart en månad sedan), han har en bil att försörja samt att han endast arbetar 75%, så vill han gärna arbeta upp till 100%, vilket jag helt förstår. Blir bara mindre dagar för han att vara ledig. Speciellt nu när jag har min semester... Men äsch det blir säkert bra iallafall! :)

2016-08-02 @ 16:43:53
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Erika

Vad fint och härligt det lät med släkten :)

sv. Ja, ledigheten har varit fantastisk!!

2016-08-02 @ 17:12:32
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: ja men den blev en relativt lugn vecka tycker jag :) din då?

2016-08-02 @ 20:22:01
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Härligt! Inte alla förunnat att ha en släkt att umgås med men även våran släkt umgås en hel del😊

2016-08-02 @ 20:34:01
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: ♀ Sara Ben's ♀

Vad för uppsats? Du har gett hintar och så på plugg och liknande men man vet inte så mkt om dig än dig kring sport och idrott. Skulle vara intressant att läsa om dina tankar i annat än det, som detta inlägg men med vinkling på skola, vänner och liknande.

2016-08-03 @ 09:57:17
URL: http://SaraBens.com
Postat av: Amanda CL

låter mysigt att umgås så hela familjen :) vi umgås också ofta alla tillsammans (när alla kan)

sv: lyssnade på En man som heter Ove nu i sommar, jätte bra!

2016-08-04 @ 19:35:48
URL: http://amandacarlberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: