Mästare i Sverigeserien 2016!

Tid: 21:39:00
Datum: 2016-12-05
Kategori: Goalball

Lagbild_efter_guldet_i_Sverigeserien_2016

Yes, som ni ser på bilden ovan och som rubriken lyder så är det nu klart. Med 54 poäng är vi mästare i Sverigeserien 2016!

Saken var redan klar innan helgens avslutande omgång i Malmö, för efter tredje omgången i Göteborg i september var vi 19 poäng före tvåan och med 18 poäng kvar att spela om var det alltså inget snack om saken.

Sverigeserien spelas i fyra omgångar med sex matcher i varje omgång. Det är alltså tjugofyra matcher med totalt 72 poäng. På tjugofyra matcher missar vi alltså bara 18 poäng. Det är bra.

Vi gör totalt 179 mål och släpper in 107. Det ger 4,5 mål i snitt bakåt/match och 7,5 mål i snitt framåt/match. Stabilt och bra.

Albin gör 68 av våra mål och Boris 64. De slutar totalt tvåa och trea i skytteligan på herrsidan, bakom Olof Ryberg, som har smällt in 87 kassar på de 18 matcher han har varit med och spelat. Albin och Boris har varit med på alla fyra omgångar och alltså spelat tjugofyra matcher.

På damsidan slutar Jennifer fyra i skytteligan med 24 mål på de arton matcher hon har spelat. Josefine Jälmestål vann skytteligan där med sina 39 mål.

Jag själv är ingen målskytt, men ändå gjorde jag tolv mål nu i helgen, vilket är ganska bra för att vara jag. I Göteborg gjorde jag två. Det är de två omgångarna jag har varit med i, för första omgången var vi och åkte skidor och andra omgången hade vi träff med Elitidrottsskolan.

Det är dock defensiven som är min styrka och där hade jag stora problem till en början nu i helgen. Vi förlorade de två första matcherna med 6-4 och 10-6 och majoriteten av de 16 baklängesmålen var "skitmål" som vi egentligen borde ta, men analysen till varför det inte gick så bra och varför det sedan gick bättre och bättre ju längre helgen gick är enkel. Vi har helt enkelt tränat för lite här på slutet, ja, hela hösten överlag. Det har tyvärr blivit väldigt många instälda träningar p.g.a. för få deltagare och då blir det sådär, särskilt när man kommer till en hall som den i Malmö, där det är ett ganska snabbt trägolv. Har man då inte tränat på några veckor är det givet att man har svårt att hänga med till en början.

Vi ryckte upp oss efter de båda förlusterna, mer och mer stämde ju längre helgen gick och till slut hade vi skrapat ihop 8 poäng till, genom två vinster, 10-0 och 11-5, och två oavgjorda, 10-10 och 5-5.

Resultatmässigt var det den sämsta omgången av alla fyra under året, men det räckte som sagt ändå för att vi skulle ta hem totalsegern.

Det känns nästan lite overkligt. Jag vet att jag har tjatat om det förr, men tittar man på var vi stod för typ fyra-fem-sex år sedan så är det en enorm utveckling. Det är nästan som natt och dag. Då var vi nöjda om vi förlorade med 8-2 och inte blev knockade. Jag satt fortfarande på huk i min utgångsposition och något taktiskt eller tekniskt tänk fanns inte på kartan. Nu är det istället vi som knockar motståndarna och all defensiv nötning här hemma har gett resultat. Vi har byggt upp ett väldigt stabilt och bra försvarsspel på breddnivå och är numera med och utmanar om medaljerna i flera turneringar. Vi är inte längre den slagpåse som vi var för några år sedan, det lag som de andra mer eller mindre räknade med att slå och som de också gjorde så gott som alltid. Nej, det är en enorm resa vi har jort och med tanke på hur situationen ser ut här hemma med begränsat bra halltider, väldigt få deltagare, vi kan nästan aldrig spela match på träningarnna osv. så är det grymt och även om jag personligen siktar mycket högre än Sverigeserien så känns det här ändå bra tycker jag!

En bra avslutning rent goalballmässigt på 2016, ett träningsår som annars inte riktigt blev som jag hade hoppats på, men som ändå har glänst till då och då och bjudit på en hel del gobitar, inte minst erfarenheter från framförallt internationellt spel med utvecklingslandslaget i både Tyskland och england.


Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Men stort grattis!
Får ni lite jullov nu?

2016-12-06 @ 12:19:15
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh så härligt! Grattis till er :)

2016-12-06 @ 19:58:56
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Dan Thor

GRATTIS till SM-titeln :D
Wow, hur känns det? Förutom att det känns overkligt? ;)
Något att skryta med i framtiden och berätta för de nästkommande? :D
Det måste du nästan skriva upp på CV:et? :P

Ja precis, lägger upp videos på bloggen via youtube, koden man använder?
De har ju gjort om Youtube helt? :(

Jag har en chokladkalender och så Bingo Lottos, standard :D
Haha.

Det kan man ju också göra :P
Men ja man ska ju ändå göra allt till sitt eget julbord på hemmaplan? ;)
Vi ses ju släkten på juldagen, familjen är ihop på julafton :)

Ja ens livspussel är verkligen inte en barnlek ;)

Men om man köper en pizza på söndagen, så kanske man inte ens äter upp hela? :P Jag brukar frysa in eller spara till dagen efter osv ^^
Jag äter verkligen inte pizza varje vecka.

2016-12-06 @ 20:33:03
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Har du varit inne på Youtube det senaste?
I min webbläsare så är det en helt ny design, när jag trycker på den sneda pilen, så kommer en "Dela" meny upp, men det står bara det och en adress till själva klippet, sen är det massa Ikoner för att dela på Twitter, Facebook, Blogger osv.. ingenting om att Bädda In? :(

Jaha, men ändå :)
Ni vann och det är det som räknas för er just nu? ;)
Är Sverigeserien typ som Allsvenskan i Fotboll? SHL? :)

Dyrare chokladkalender? Vilken då? :)
Man kan ju göra sin egen? ;) Typ lägga i sin favorit varje dag, men jag köpte en med Frozen och med olika Frozen motiv och det var faktiskt ovanligt god choklad i denna. :)

Jag är inte heller ett stort fan av all mat på julbordet, men jag älskar att bara sitta med de nära och äta och mumsa och bara njuta :)
Just att bara vara i känslan :)

Vad gör du om du får Pizza över? äter du upp allt? :P
Jag menar en kebabpizza brukar ju vara rätt mastigt, med massvis av kebabkött på.. ibland orkar jag inte allt :P

2016-12-07 @ 00:44:26
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Anonym

Grattis vad roligt! :)

Jag kommer också in på olika sidor när jag trycker på min blogg och jag vet inte varför. Du har ingen aning om hur man får bort det? För vad jag vet så får jag inte betalt för den "reklamen".

Jag har en plastgran som är vit. Så jag ser fram emot att få ta fram den och hänga upp mitt röda pynt. Det blir så mysigt med julgranen. :)

2016-12-07 @ 10:03:00
Postat av: NICOLE

Woho vad kul! Grattis :D och så roligt att du lyckades göra så pass många mål också =)
SV: ja saffran är en himla bra doft, speciellt nu på julen såklart :) . Ja hemma i Närke var det svinkallt och snö men här i Skaraborg har vi minsann en del plusgrader och ingen snö. Hoppas det kommer! =)
Jo vi har fått feedback och det var bara bra sådan så det känns bra :) Vi hade seminarium igår på det också, så det ser bra ut! Roligt arbete :) Och så roligt ämne som vi valt.
Jaha ok då fick jag veta det, har ibland undrat var ditt bloggnamn kommer ifrån, och nu vet jag:)

2016-12-07 @ 11:39:19
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Kattis

Härligt! Grattis till segern och kul att du fick möjlighet att avsluta året med så många egna mål ändå!☺

sv: haha ja men då räknar jag med att du gör en fransk julstubbe till jul och rapporterar resultatet sen!☺

2016-12-07 @ 14:26:46
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Erika

Men så roligt, stort grattis! :)

sv. Ja det var väldigt fint på Liseberg!

2016-12-07 @ 17:17:24
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Jennysen

Många grattis :D

Sv: Nu känner jag mig äntligen helt återställd tack och lov :) Har tränat med gott resultat också :)

2016-12-07 @ 17:20:50
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: cassandra gigel

sv; ja det tycker jag du ska!
ja jag vet haha det går väldigt fort! och jag älskar julen också, en mysig tid på året (:

ja jag förstår, själv tycker jag det blir roligare när allt ser intressant ut ;) jaa en del, sen jag skapade bloggen för 100 år sedan har jag ständigt hållt på och fixa o trixa med designen :)

2016-12-07 @ 17:46:21
URL: http://cassandras.se/
Postat av: my

Grattis! :D

2016-12-07 @ 19:09:09
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Jag har Google Chrome själv.. så jaa det verkar vara annorlunda? :)

Är det den enda serien ni har inom Goalball? :) Eller finns det flera serier? :)

Vad har du önskat dig i julklapp i år då?=)
Har du önskat dig något spännande? eller bara liksom att få en fin jul? :)

Vad gör du nu i veckan då? :)
Antar att du inte kör stenhårt på träningen så här efter Sverigeserien? :D

2016-12-07 @ 19:21:11
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Carolina Thoor

Åh vilken härlig seger bild på er! :D

Sv; ja, det ska jag verkligen göra. Än så länge (två dagar av fem dagar) har jag verkligen myst! Tack ska du ha :D

Ja, jo det kan jag förstå. Kan man inte försöka hålla kontakten eller bor många i olika länder? :)

Jodå, det är ett måste. Igår tog jag det lugnt, endast ett restaurang besök och byte av bostad som var ansträngande den dagen. Idag har jag inte ens satt på mig jeans utan har på mig harem byxorna och myser i soffan. Imorgon har jag måsten under morgonkvisten sen får vi se vad som händer under resterande av dagen. På lördag är det full gång med både lunch och fest och på söndag blir det antingen shopping eller bara lugn och ro! :D

2016-12-08 @ 16:07:09
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Ida

Grattis :D

2016-12-17 @ 10:12:53
URL: http://nouw.com/iidaeiinarsson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: