Besvikelsen är stor

Tid: 15:08:28
Datum: 2016-03-07
Kategori: Leksand

Igår skulle det ju ha vankats supporterresa upp till Leksand. För andra gången i mitt liv skulle jag kliva ut på Norra, tillsammans med 1200 andra likasinnade och sjunga fram laget i våra hjärtan till tre enormt viktiga poäng.

Nu blev det inte så. Varken några poäng eller någon resa.

Vi hade ju givetvis räknat med att Östgötaleksingar skulle ordna bil/buss och chaufför, men av någon anledning hade de inte hunnit fixa det till resealternativ 2, d.v.s. den resan som bara gick upp över dagen igår. Sedan skulle de ansvariga för resan plötsligt inte följa med, varför är oklart, men vi som hade anmält oss hade fyra biljetter att hämta ut vid arenan. Problemet var att ingen av oss hade räknat med att vi skulle ta oss upp på egen hand. Jag har varken bil eller körkort. Det har inte Lena, som jag skulle åka med heller, och av de två andra som skulle med var det bara en av dem som hade körkort, men hon ville inte köra hela vägen själv, så då blev det inget.

Östgötaleksingar brukar alltid sköta saker och ting bra, det har aldrig varit några problem, men det här var riktigt dåligt tycker jag. Lägger man ut en offentlig resa, då räknar man ju med att allt runtomkring ska vara fixat och klart. Det ska bara vara att betala och haka på, såvida det finns platser kvar, men det var det alltså inte nu.

Besvikelsen var med andra ord väldigt stor, inte minst med tanke på att jag hade sett fram emot det här hela veckan, enda sedan jag bokade två biljeter förra måndagen.

Såhär med facit i hand var det dock kanske lika bra att det inte blev någon resa, för matchen var riktigt dålig.

Timrå är ett lag vi har haft lätt för under säsongen. Vi har tagit 10/12 poäng mot dem och vunnit 3/4 matcher under ordinarie matchtid, men igår... jag vet inte vad som hände. Första perioden kan mycket väl ha varit säsongens sämsta. Inte ens när vi låg under med 1-6 efter två perioder mot Västerås, eller när vi fick 0-4 i baken i andra perioden mot Almtuna i höstas, var sämre.

Vi skapade en målchans efter bara dryga minutens spel, men sedan var det Timrå för hela slanten. Det var som att det bara var ett lag på isen. Timrå gjorde precis som man ville och t.o.m. när vi hade pucken under kontroll mer eller mindre gav vi bort den till Timråspelarna. Det såg stirrigt, stressat och mer eller mindre panikslaget ut. Timeout efter knappt sju minuters spel och målvaktsbyte efter 0-3-målet hjälpte inte, men att det "bara" stod 0-3 efter den första perioden var mer eller mindre ett under. Leksand var totalt utspelat och det är sällan jag har skådat ett så vilset och virrigt Leksandslag, i synnerhet inte på hemmais.

Matchen slutade till slut 4-1 till Timrå och finns det något positivt alls att ta med från matchen så var det väl att vi vann sista perioden med 1-0 och att vi ryckte upp oss ju längre matchen gick, men det var aldrig ens nära att räcka hela vägen och Timrå vann fullständigt rättvist.

Frustrationen blir inte mindre av att andra resultat gick precis så som jag hoppades innan matchen. Mora slog Oskarshamn efter straffar och det innebär att Mora nu toppar tabellen på 8 poäng, en poäng före Oskarshamn, två före Timrå och tre före oss. Hade vi med andra ord gjort vårt och slagit Timrå även här, då hade vi haft 8 poäng, precis som Mora, och hade då haft allt i egna händer.

Om vi hade tagit fler poäng eller t.o.m. en poäng mindre än Mora imorgon, i näst sista omgången, då hade vi fortsatt haft allt i egna händer inför sista omgången, för då möts just Leksand och Mora i ett Daladerby.

Nu blev det inte så.

Nu är vägen till seriesegern väldit lång. Chansen finns fortfarande, men då är det bara seger under ordinarie matchtid mot både Almtuna och mora som gäller, samtidigt som karlskoga slår Oskarshamn imorgon och Mora inte vinner under ordinarie matchtid mot Timrå. Gör man det, då går man upp på 11 poäng. 11 poäng är det mesta vi kan få, om vi vinner båda våra återstående matcher, men moras målskillnad är bra mycket bättre än våran, så det räcker inte då.

Helst ska alltså vi slå Almtuna imorgon. Då går vi upp på 8 poäng. Bofors slår Oskarshamn, som då står kvar på 7. Mora slår Timrå i sudden/straffar och går upp på 10 poäng, Timrå 7. Eftersom vi då möter Mora i sista omgången har vi då, trots allt, allt i egna händer, för om vi då vinner derbyt, då går vi om Mora och inget av de övriga lagen kan gå om oss, men som sagt, då ska vi ha enormt flyt med övriga resultat imorgon...

Med stor sannolikhet är alltså säsongen över på torsdag.

klart det känns bittert, men någonstans där inne tror jag ändå att det är bra för det här laget att få en säsong till i Allsvenskan. Man är inte redo för att ta steget upp redan i år och som jag skrev i något annat inlägg, när vi låg sist i serien efter halva densamma, då tänkte jag att "bara vi tar oss till Slutspelsserien så är jag nöjd" och det har vi ju gjort nu, med råge dessutom. Vi slutar fyra i grundserien och det mina damer och herrar, det är ingen dålig vändning av en säsong som till en början såg ut att gå käpprätt åt helvete. Så någonstans är jag ändå nöjd med säsongen, men jag hade ju ändå börjat hoppas och tro lite försiktigt, för jag tror fortfarande att om det är något lag som skulle kunna hota Modo i bäst av sju matcher så är det Leksand eller AIK, men AIK tror jag vinner den Allsvenska finalen och får då istället möta Karlskrona i bäst av sju och där tror jag definitivt inte att KHK ska känna sig säkra, för AIK tror jag har goda chanser att ta det där. Så, missar Leksand nu, ja, då är det kanske Modos räddning till nästa säsong, men frågan är hur länge man ska hålla sig kvar där uppe i SHL? Förra säsongen hade man tur när man fick möta ett redan mätt Vita hästen i direktkvalet och i år se de värsta hoten från Allsvenskan ut att spela bort sina chanser, men kommer man att klara nästa säsong?

Kommentarer
Postat av: Jennysen

Åh vad tråkigt när det blir sådär! :(
Jag har precis kommit på att min hovslagares bror spelar hockey i Leksand! :P

Sv: Ja, sådana helger behövs helt klart! :)

2016-03-08 @ 21:57:44
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Ellen Gräntz

Åh vad tråkigt, förstår att du känner dig besviken.
sv: Haha, jag är lite förvånad själv över hur mycket jag ibland hinner med på så kort tid, men det är kul när det händer

2016-03-08 @ 23:08:08
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Elin

Så tråkigt :/
Sv: Ja, men så är det ju. :D

2016-03-09 @ 14:46:06
URL: http://elinbjorkander.com
Postat av: Anna

Vad tråkigt! Vet själv hur det är när man ser fram emot något och det inte blir som man vill.

Svar: Jag jobbar på en containerdepå i Göteborgs Hamn :) Sitter bl a vid datorn samt besiktar containers som kommer in för att se ifall dem är hela eller behöver repareras.

2016-03-09 @ 16:02:20
URL: http://annaterneborg.blogg.se
Postat av: danten89

Hoppas det går vägen nu då, ända in i kaklet liksom? :D

Vad hann du njuta av mer under resan din då? :)
Något speciellt du minns? Något gott du åt? drack? :)

Jag vet inte.. tror jag hoppas mest på SaRaha för att låten gör mig så glad.
Men tror och befarar att Frans kanske vinner, men för mig är han ingen vinnare... själv då?

Ja lite lättippat var det ju ändå..

Tack du med :D

2016-03-09 @ 19:17:37
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Men fy vad tråkigt! Förstår att du är besviken :/

2016-03-09 @ 20:11:56
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Bambi

Fy fan. Besvikelsen är så stor när det blir sådär. När man verkligen har hoppats :( Såg matchen btw och led mer er. Tycker ändå att felet just den matchen låg mindre hos spelarna än taktiken faktiskt. Många svor över spelarna och det tycker jag är fel.

svar: Du jag har ingen aning :P Du märker väl vad jag skriver om så du har nog bättre svar på vad jag gör för att få den mängden kommentarer. Men kul är det.

Du jag vet inte. Olga, som jag kallar henne, lassade upp allt på tallriken och jag var för kär i tallriken med mat för att fråga hur hon hade gjort. Men omnomnom kan jag ju bara säga.

Han ska ner på en andra intervju hos samma företag nu på fredag. Efter det så vet vi inte när han får svar. Har gått snabbt så dom kanske bestämmer sig för att han får jobbet lika snabbt :P

Ah vad bra! Jag ska absolut lyssna på dom. Ska se till att ha gott med tid så att man kan lyssna ordentligt. Inget som jag tycker att man slölyssnar på direkt.

(Vet inte varför jag svarar på kommentarer 01.30 på natten för ögonen går i kors och jag vet inte om jag har svarat på allt haha)

Kram

2016-03-10 @ 01:33:24
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Tina

Sv: vi ska vara i Lindvallen från söndag till lördag! Så nästan en vecka!⛷😊 Ska bli riktigt kul! Jo tack min vecka har varit bra! Hur har din vecka varit hittills?😊

Tråkigt att det gick som det gick, det blir som du säger jävligt tufft men vi får hoppar de tar hem alla poäng de kan få nu!
HV71 möter Brynäs idag och i över morgon, om dem vinner båda matcherna är de med i slutspelet! Så jag hoppas verkligen dom vinner!! 😊

Hoppas du får en fortsatt fin torsdag och en fin start på helgen!😊

2016-03-10 @ 09:31:54
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Jennysen

Sv: Nej, så är det ju! :) Men jag känner att vi är på rätt väg igen! :D

Han heter Victor Amnér! :P De är tre bröder som spelar/spelade hockey. Victor är väl den enda som blev bra! :P

2016-03-10 @ 15:05:33
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Carolina Thoor

Förstår att du blev besviken. Det hade jag också blivit :P

Sv; ja, det är alltid skönt då man är ledig, speciellt under en vardag. Men skönt även att få vara ledig tillsammans med sina nära & kära och inte alltid behöva arbeta då dem inte gör det! ^^,
Ja, lasagne är grymt gott!

Jodå, självklart om man känner personen och det känns bra - då går det ju. Men finns även andra personer bakom nätet som faktiskt har andra mål med personen som dem smörar för. Och det har jag självklart varit med om också, men jag är glad över att jag inte skrämdes iväg och fortsatte så att jag skulle sluta då jag hittade den rätta! :D

2016-03-10 @ 15:33:37
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Erika

Vad tråkigt ändå att det inte blev något!

2016-03-10 @ 19:41:53
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: åh usch, det lät inte alls roligt :(

Åh det värmde riktigt mycket att höra :)

2016-03-10 @ 20:28:36
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Nej fy vad tråkigt att det inte blev av! Och tråkigt också med förlust såklart :) SV: ja jag tycker de är fantastiskt goda! :D Mums!
haha jaa, eller så är jag bara pedant och tycker det är stökigt när det bara är kläder som ligger framme ;)

2016-03-10 @ 20:59:46
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Jessica Högberg

Sååå tråkigt när det går så fel!

2016-03-10 @ 22:17:07
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Jessica

SV: Jag bodde där under ett års tid och pluggade journalistik!

Åh vad tråkigt!

2016-03-10 @ 22:27:24
URL: http://www.nouw.com/jessicaalsterblad
Postat av: Jennysen

Sv: Ja, och massören gav tummen upp, så det var bara att tacka och ta emot! :)
Haha, jaså? :P Nä. Ingen kontakt alls. :P Min hovslagare har dock haft med sin pappa och en kompis när han skott min häst, så en vacker dag kanske Victor står där också... :P
Ska jag be om en autograf då? ;)

2016-03-11 @ 13:54:39
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Kourtney

svar:Vad kul! =) Jag tycker dte är jätteintressant! Jag tror som sagt på att allt handlar om energier. Hela univesum är ju uppbyggt av energi. De mesta kan vi ju inte förklara varför heller, det bara är så! Precis som att du känner av en annan persons energi. Som hundar och andra djur känner av faror (eller det motsatta) genom energier! Vi dras till vissa personer osv. Har du också kännt att vissa platser du varit på känns bra och vissa känns mindre bra? Det har också med energier att göra!
Sen måste man inte, vad ska jag säga....tro på andar och liknande. Vissa säger att vissa personer/individer är mer mottagliga för energier än andra också.

Jag tror absolut på det med Feng shui. Jag är en sån person som känner av när det inte känns rätt och då måste jag ändra det tills det känns bra och "lugnt".I grund och botten handlar det om hur vi influeras av energifälten runt omkring oss, och hur vi påverkas av färger, former och material. Feng shui bygger i stor utsträckning på läran om de fem elementen: trä, eld, jord, metall och vatten. Sen handlar det väldigt mycket om BALANS också. Som ALLT annat i Universum också! ALLT strävar hela tiden efter att vara i balans. Vi mår inte bra om vi inte är i balans eller hur? Inte för mycket eller för lite av nåt. Och allting ändras ju också hela tiden, så därför strävar vi jämt efter att förbättra nåt...som då inte är i balans!
Det finns jättemycket att läsa om Feng shui! Googla! ;)
Här är en länk med lite enkla tips så länge!

http://www.amelia.se/halsa1-23611/inred-ditt-hem-med-feng-shui/

2016-03-12 @ 11:13:49
URL: http://www.betterwords.blogg.se
Postat av: Ellen Gräntz

sv: Haha, jag håller med - att sova är sjukt nice. Jag är i stort behov av ensamtid egentligen, men har lite stuvat om sedan jag flyttade och började plugga. Och visst har jag en del tid för mig själv. Men det är bra mycket mer sällskap än tidigare haha :)

2016-03-12 @ 15:55:36
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: