Påskhelg med sol och hockey!

Tid: 17:58:00
Datum: 2016-03-28
Kategori: Leksand

Vilken fin och härlig påskhelg vi har haft!

Igår var vi hos mamma och pappa, lagade mat och fixade tills det att de kom hem från en vecka i Alperna. Syster, som har säsongsjobbat i Kläppen i vinter och som åkte upp dit idag igen för de sista veckornas jobb, ville träffa oss alla innan hon åkte upp dit igen, så vi åkte dit, fikade, handlade, lagade mat och umgicks större delen av dagen. En väldigt fin dag!

Idag blev det en riktig långpromenad på nästan två timmar i det fina vårvädrret och sedan har jag suttit i nästan två timmar till ute på balkongen, druckit kaffe och läst kurslitteratur, men nu börjar nerverna göra sig påminda inför ikväll. Då väntar ju nämligen match fem i bäst av sju mellan Leksand och Modo.

Modo vann de två första matcherna väldigt enkelt, 5-0 och 0-4, men sedan fick Alexander Ytterell till slut hål på Adam Reideborn, efter drygt 140 minuter. Martin Grönberg gjorde sedan det matchavgörande 1-2-målet dryga minuten in i period fyra i torsdags, vilket gjorde att det var reducerat till 1-2 i matcher, och sedan väntade ett blåvitt hav och en enorm stämning i ett fullsatt och kokande Tegera arena i match fyra i lördags.

Jag var på plats, klev ut på Norra stå för andra gången i mitt liv, tillsammans med 1200 andra likasinnade och visst fick Leksand en smakstart på matchen. Brock Montpetit drog Reideborn och satte 1-0 redan efter 59 sekunder och arenan fullständigt exploderade.

Man hade sedan också bud på 2-0, men Lukas ericsson missade öppet mål och i andra perioden var det istället mer eller mindre ett under att inte Modo kvitterade, för det var i princip spel mot ett mål, men Henrik Haukeland, som var väldigt svajig i första matchen, men som sedan har gått in och gjort två kanonmatcher här i match tre och fyra, växte ännu mer i mål. Han växte till ett spöke för Modo, växte till en matchhjäte för Leksand och i tredje perioden gjorde helt ologiskt Jon knuts 2-0 för Leksand och taket i arenan lyfte nästan, för oj så skönt det målet var!

Modo reducerade med nio minuter kvar att spela, vann skotten med 13-1 i tredje perioden och de sista minuterna sniglade sig fram, spänningen i arenan gick nästan att ta på och det var en riktig nervpärs, men Haukeland, ojojoj, denna Henrik haukeland klev fram ännu mer och när slutsignalen gick och det fortfarande stod 2-1 på tavlan, då var det nästan som vi hade vunnit SM-guld. Närmre en sjätte utespelare än så går inte att komma och i min värld är det bara Djurgården och Leksand som kan leverera en sådan ljudkuliss i svensk hockey. Wow säger jag bara!

Det är en så magisk stämning där inne. Norra håller givetvis igång hela matchen och det är nästan som ett helt träningspass att stå i klacken , men sittplats är också involverade och det blir ett drag och en ljudvolym i arenan som Saab arena här i Linköping aldrig ens kommer i närheten av. Oavsett vad det står på tavlan så håller man igång, sjunger, klappar och skriker. Det är det inte många supportrar som gör i vårt avlånga land. Att hålla igång när man leder med 3-0 är en sak, men att hålla igång precis lika mycket när man ligger under med 0-3 är en helt annan.

Har man problem med hjärtsvikt eller andra hjärtrelaterade sjukdomar är det heller ingen bra idé att ställa sig på Norra, för bra för hjärtat är det sannerligen inte heller, men vilken pasion det finns där uppe i den lilla byn i Dalarna. En by, eller ort, med drygt 5000 invånare, där arenan tar 7650 och alltså rymmer mer folk än vad som bor på hela orten. Att random människor kommer fram och pratar hockey och bilförare tutar på en när man kommer med matchtröjan på, det är också något som definitivt inte förekommer här. Nej, den hockeykultur som finns i Leksand, den är svårslagen!

Går vi tillbaka till den här matchserien mot Modo så är det så jäkla häftigt och plötsligt står det alltså 2-2 i matcher och Leksand har lika stor chans att nå SHL som Modo har. Det är bäst av tre som gäller och Modo är garanterat skakat, för när man vann de två första matcherna ganska enkelt, då trodde man nog att det här skulle gå lättare än vad det sedan har gjort, undermedvetet så klart, så om Leksand kan fortsätta att spela på precis samma sätt som man har gjort nu i match tre och fyra, då vetitusan om inte det här kan bära hela vägen och bara tanken på det är nästan absurd, med tanke på hur det såg ut efter halva grundserien.

då låg vi sist i tabellen. Sist, t.o.m. efter Asplöven och Sundsvall, som båda två håller på att nu åka ur Allsvenskan i kvalserien, till förmån för Södertälje och Västervik från Hockeyettan. vi klättrade till en slutlig fjärdeplats i grundserien, var borträknade både en och två gånger i slutspelsserien, men avslutade makalöst och krossade mora med 6-0 när man var tvungna att vinna med minst fyra mål, slog sedan u Tingsryd i bäst av tre med 2-0 i matcher, förlorade stort i de två inledande matcherna här, men har rest sig, igen, och oavsett hur det går nu i de maximalt tre avslutande matcherna så är jag så fantastiskt stolt över det här laget! Vilken resa man har gjort den här säsongen!

Har ni haft en bra påsk?
Min påskpresent till er blir hursomhelst två klipp från i lördags och det är en magisk stämning som levereras i ett fullsatt Tegera!




Kommentarer
Postat av: Dan

Vilken stämning som sagt? ;) Haha.
Jadu men har man ett vekt hjärta, så kan ju en sån där grej få hjärtat att slå igen. ;) Blir som en hjärtstartare.. haha.

Jo hade det bra i påsk, jobb långfredagen, påskbord hos moster i lördags, i söndags lugnt och igår kalas för kusinen och gick på och jobbade natt igår. Så jobbar natt inatt igen :)

Hur är det annars då? Plugg eller ledig denna vecka? :P

Men de kan ju finnas rätt bra pris på lurar, så det blir nog ingen jättedyr affär? :P

2016-03-29 @ 17:13:20
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Låter som du haft det härligt i påsk! :)
SV: Varken jag eller Henrik är lägenhetsmänniskor.. Gillar verkligen våran nuvarande men nä jag vill ha något större och något eget :)
Nä det var inte så kul i söndags. :/ men henrik tog det ändå bra, trots att de ledde så länge och sen gjorde bort sig :) Men men , nya tag =)

2016-03-29 @ 19:02:39
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Dan

Det är väl därför äldre supporters lever längre? de är ju med och håller liv i kroppen? ;)

Jo men det är rätt segt fram på småtimmarna.. det är värst runt 4 där någon gång, men bara att härda ut :)

är det match 6 av 7 då?

Jovisst, men saker och ting håller inte i all evighet tyvärr.. :(

Har du märkt av några vårtecken än då?

2016-03-29 @ 19:53:50
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Sandra

Låter som du har haft en riktigt bra påskhelg :)

Sv: jasså? Då borde du verkligen gå på en bandymatch, det är riktigt kul :) men kallt haha

Är allt bra med dig annars?

2016-03-29 @ 20:09:38
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: emelie andersson

sv: nä verkligen inte, det var hur underbart som helst :)

2016-03-29 @ 21:33:21
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Det är jättekul att läsa :D. Känner så igen mycket av det folk säger om Leksand :).

2016-03-29 @ 21:50:34
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: NICOLE

SV Kan tänka mig det! Men det går ju lite hand i hand, att inte stressa upp sig och att se saker positivt :) Något säger mig att man är bra på att planera och tar livet som det kommer haha men ja, mycket generellt säkert ;)¨
Intressant ämne till C-uppsats i alla fall! =)

Förstår att det gjorde dig glad :) Kul att det går bra.
Nä markplan skulle jag inte köra på hehe, då skulle jag bli så paranoid. Men ändå så vill jag ha hus så en bottenvåning lär jag ju få ändå.

2016-03-29 @ 22:08:01
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Tina

Sv; ja det ska bli en riktigt rolig utmaning faktist! 👍 Som du säger nu har jag mål att uppnå!😊 Låter som du haft det fantastisk! Jag har haft en toppen start på veckan och i morgon bär det av mot Stockholm , ska åka kryssning och sova på Globen hotell med familjen, blir shoppa,äta gott! Ska fira farfar som fyllt 70😊

Ha en toppen dag nu Johan!😊

2016-03-30 @ 09:29:26
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Tovan

Skönt med långpromenad! :D
Låter som du haft en kanonpåsk! :)

2016-03-30 @ 11:06:14
URL: http://tovanz.blogg.se
Postat av: Lina

Låter inte som en dålig påsk du har haft! :DD

Sv; jaså, vilka böcker av Thomas Bodström har du läst? Ja, den här boken jag läste var hur grymt bra som helst! :D

Jag kan tänka mig att skoterkörning var ett av dem roligaste sakerna du gjorde. Det verkar vara väldigt roligt! :D
Jodå, det gör det. Vi äger en stuga i Sälen så vi kommer definitivt åka upp något år. Troligtvis nästa år men det kommer att bli nio pers på två rum med sex sängar och en bäddsoffa och knappt något mer xD det kommer bli att vi alla sitter på varandra och jag tröttnar då snabbt så får se om jag vill hänga med xD

Det är mycket bättre med knät nu tack. Hade ont söndag-torsdag förra veckan så det är mycket bättre nu tack, och tack för att du bryr dig <3

2016-03-30 @ 18:23:30
URL: http://knaset.blogg.se
Postat av: Jessica

Haha, det är precis vad de är ;)

2016-03-30 @ 21:29:56
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Tina

Sv: jo tack det gick bara bra på jobbet! ja det ska bli riktigt kul med kryssning! Tror det är Birka cruises vi ska åka med,ska till Åland!😊 Ja jag hoppas jag klarar målen!👌
Jaha vad roligt! Vart ligger lübeck? Vet inte ens vad man gör där!😂

Ha en fortsatt fin kväll Johan 😊

2016-03-30 @ 21:31:23
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Erika

Vad härligt att det varit så bra :)

sv. Jadu, Vad det är för sorts BMW har jag inte riktigt koll på, glömde det lika fort, haha. Så länge den kan köra så är jag nöjd ^^

2016-03-31 @ 00:55:52
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: sara

Lät som om du också hade en fin påsk! Och så underbart med sol, det hoppas jag vi får njuta av mycket nu i vår och sommar :)

2016-03-31 @ 12:54:19
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Katie

Tack för din kommentar hos mig Johan =) Läser runt på din blogg nu =) Önskar dig en fin helg!

2016-04-08 @ 21:59:08
URL: http://novembermedn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: