Julen nalkas

Tid: 15:55:21
Datum: 2016-11-24
Kategori: Allmänt

Det är nästan helg igen, jag vet, men i helgen som var vankades det julstädning och pyntande här hemma, som jag har längtat! Jag älskar julen i vanliga fall och brukar längta dit, men i år är det ännu mer påtagligt. Jag har världens julfeelings, redan nu, även om de grusades litegrann när snön smälte bort igen för några veckor sedan.

Julstädning blev det iaf förra helgen. Tyvärr mådde inte sambon så bra, så jag fick göra typ allt själv. Jag dammsög, städade köket inkl. torkade ur alla lådor, sorterade och bar ner alla Riokläder och väskor i källaren, packade om lite nere i källaren och skapade en julplaylist på Spotify. Mestadels består den av de gamla klassiska låtarna från de gamla klassiska skivorna som vi spelade där hemma när jag var mindre. Det är mycket Carola, tomy Körberg, Loa Falkman, Sten nilson, Hasse Andersson, Leif Loket och Vikingarna. Ja, man kan ju undra hur gammal jag är... ;)

Något julpynt blev det dock inte. Det hann jag inte med. Dessutom är det inte så lätt att pynta när det ligger saker överallt, saker som var sambons ansvar att plocka undan, eftersom det mestadels är hennes saker. Nej, pyntet får vi ta på söndag istället, för då är jag hemma. Jag trodde inte att jag skulle vara det, för nu i helgen är det avslutning med elitidrottsskolan. den är slut efter avslutningsmiddagen på lördag kväll och då åker vi hem. Sedan ska vi ha avskedsmiddag för Shep i Skänninge på söndag, för hon och Schulle åker till Kläppen nästa vecka igen, jobbar där tills i vår, så vi får se om det ens blir något julpynt på söndag.

I övrigt fikade jag med en kompis som jag inte har träffat på flera år förra veckan. Vi har pratat om att träffas länge, men aldrig gjort det förrän nu. mer fika med en annan vän blev det nu i tisdags, tisdagar har blivit lite av en träffavännerochfikadag, ett trevligt inslag i mitt liv känner jag, särskilt såhär års, när det är så grått och tråkigt ute.

Hockey var jag också på förra tisdagen. Linköping vann tyvärr med 6-1. Det var en match där vi var med bra till en början, men det var LHC som gjorde målen och till slut var det inget snack om saken. Bortsätt från den matchen har Leksand dock vaknat till liv nu efter uppehållet. innan detsamma hade man en rad matcher där man inte hade marginalerna med sig, där man var bra med i matcherna och hade varit värda poäng, men där man hade förtvivlat svårt att få in pucken i nät, ja, helt enkelt hedersamma förluster, men nu efter uppehållet har man vunnit tre av de senaste fem matcherna. Först Luleå med 4-0, så Karlskrona med 0-2 och så Växjö med 3-1. Det kunde även ha blivit poäng i fredagens match mot Karlskrona. Man spelade nämligen back 2 back med KHK fredag och lördag. Det stod länge 0-0 i fredagens match. Tills det återstod drygt fem minuter. Då åkte Joe Piskula på ett väldigt, väldigt diskutabelt matchstraff. Han och Filip Kruseman störtade mot pucken, de åkte axel mot axel, Kruseman tappade balansen och flög med huvudet före in i sargeen. För det fick Piskula matchstraff. Vissa tycker att det var det, men andra, både experter, leksingar och Karlskronafans, menar att det inte ens borde ha varit en tvåa på den och så avgjorde det domslutet hela matchen, för Karlskrona fick fem minuters powerplay, gjorde 0-1 och det blev matchens enda mål. Det förstörde hela min fredakväll och jag gick och la mig ganska snart efter att hockeyn var slut. Behöver jag ens säga att jag var skapligt förbannad då?

Leksand studsade ju dock tillbaka och vann med 0-2 nere i Karlskrona dagen efter och Atte Engren, som jag har varit väldigt skeptisk till såhär långt under säsongen, tycker han har släppt väldigt billiga mål, släppt returer och inte als levt upp till den f.d. KHL-målvakt som han faktiskt är, har växt. Han har växt väldigt mycket och bara släppt in två kassar på de fyra senaste matcherna, om man bortser från LHC-matchen. Det är ruskigt bra och jag tror man stressar både Rögle och Djurgården framför i tabellen just nu. Leksand är fortfarande sist, men det är bara fyra poäng upp till både Djurgården och Rögle och där tror jag att leksand har en fördel. Likt matchserien mot Modo i våras slår man här ur underläge. Alla har räknat bort Leksand, de blir sist och komer få kvala sig kvar. Lika självklart har det inte varit med Rögle och Djurgården. Därför tror jag att de båda lagen känner mer stress och en större press än vad Leksand gör i nuläget, så nu är det bara att köra!

Hoppar vi vidare till min egen träning så går det också bra just nu. Iaf styrkemässigt. Förra veckan tangerade jag mitt pers i djupa benböj från i somras, 102kg, och igår slog jag nytt pers i marklyft, 85kg, båda övningarna i en maxstyrkefas med 6 reps x 4. Känns riktigt bra!

Vad som inte är lika bra är tjafset jag för tillfället har med CSN. Jag har inte fått något studiemedel i höst, trots att jag nu har pluggat mer än jag någonsin har gjort. Anledningen är att CSN menar att jag avbröt mina studier i september. På distanskurser har man alltid en treveckorskontroll, efter tre veckor, för att sålla bort de som är registrerade på kursen, men inte aktiva. Den kontrollen missade jag att fylla i då i september, så jag spärrades från kurserna. Det var inte första gången jag har missat den kontrollenn, men det har aldrig varit några problem innan. Det var det inte nu heller. Jag mailade administratören på högskolan, som omregistrerade mig och så hade jag tillgång till kurserna igen. CSN ska då ha samma uppgifter som skolan, men av någon anledning har de inte det, eller så är det någon som inte kan läsa, som administratören uttryckte det. Hon gav mig t.o.m. ett registreringsintyg som jag bifogade till min ansökan, men CSN hävdar fortfarande att jag avbröt studierna i september. Så nu gjorde jag en ny ansökan häromdagen och skickade in, bifogade både registreringsintyg och resultatintyg, där det går att se resultat på delprov även efter september. Då blir det väldigt svårt att hävda att jag avbröt studierna i september känner jag, så jag hoppas det ska gå vägen nu...

Med det sagt hoppas jag att ni får en fin helg!

Kommentarer
Postat av: Emelie Andersson

sv: jaha där ser man, grattis till er med då :)

2016-11-24 @ 19:32:46
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Bättre att ses än aldrig? ;)
Lätt att man skjuter på sånt fram och tillbaka, vet hur det kan vara.

Ja men man pyntar när tillfälle ges? Jag har fått upp allt förutom granen som åker upp till helgen :)
Gillar att pynta allt på en gång :)

Trevligt med Stockholm :D Ha det så kul :)

Haha ja mantar ju av det man har i skafferierna, men ja alla vill smaka på varandras köttbullar och skinka :P
Nästa år har jag ju eget hushåll, så då får jag fixa sånt på egen hand.. om jag inte åker hem och hjälper till med sånt ändå? :D
Haha.

2016-11-25 @ 00:03:19
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Frida

Då hoppas jag verkligen att du hinner pynta på söndag. Själv gjorde jag klart allt igår, med hjälp från min snälla mamma. Det är bara julgranen som ska upp, men det gör jag ju inte förrän den 20 december. Jag ska inte heller vara hemma nått på söndag, så därför tog jag det igår.

Nja, till frukost på diners i USA så brukar jag äta våfflor/pannkakor, hashbrowns, stekt ägg och bacon, sen brukar jag dricka varm choklad eller äppeljuice. Till middag däremot så kan det skinka ner en hamburgare, eller en fin stek med antingen en vanlig Sprite eller nått lite starkare, beror på vart vi äter. :)

2016-11-25 @ 06:38:26
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Kattis

Såå roligt att ha med CSN att göra när dom är på det humöret, sa hon med viss ironi i rösten!
sv: ja tänk hur bra det kan lösa sig ibland...trist bara att man aldrig har det man är sugen på hemma vid sånna tillfällen!😋

Min svärmor är också väldigt känslig för månen och är ofta vaken hela nätterna när den är som fullast!

2016-11-25 @ 14:26:54
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Erika

Åh vad härligt att du har sådana julfeelings, mina lär väl komma. Men åh vad mycket att julen är här :)

2016-11-25 @ 16:46:47
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh så kul :). Jag ska börja imorgon tänkte jag :). Eller ja det är planen ;).

Sett att du skrivit på FB, svarar när jag orkar är i regel ganska dålig att svara på FB är lättare att prata med mig genom bloggen :).

2016-11-26 @ 19:02:05
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jennysen

Låter som att du haft mycket att göra. Tänkte försöka pynta imorgon eller tisdag, hann/hinner inte idag... :)

Sv: Värsta snövädret i november, inte överlag, på 111 år... :P

2016-11-27 @ 17:07:44
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Carolina Thoor

Åh, jag älskar också härliga, fina och mysiga julen och jag är så grymt lycklig över att jag fick ledigt under julaftonen i år! :D

Sv; ja, gör det om du känner för att göra det! :D
Jag förstår. Men boken är grymt bra. Tycker i alla fall jag, hehe! :D

Härligt! Jo, vi hade likadant jag och min bror. Under veckodagarna osv osv hade vi typ godis, jag fick typ fina hårspännen osv. Sedan så under advent fick vi lite dyrare och som dyrast på julafton. Men vi hade en julstrumpa (stor!) vi stoppade händerna i och ibland var dem inslagna, ibland inte. Alltid tyckt det var roligt och mina barn ska få det då dem kommer och i år får min kille det! :D

2016-11-27 @ 19:50:19
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: my

Så mysigt med jul :)

2016-11-27 @ 21:21:25
URL: http://mynordqvist.se/
Postat av: cassandra gigel

sv; ja härligt med jul! :D

2016-11-28 @ 20:30:10
URL: http://cassandras.se/
Postat av: Jessica Högberg

Har oxå bråkat med CSN, inte kul men ge dej inte!
Önskar Er en fin December!

2016-11-29 @ 11:42:44
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Sofie

Vänta va??? Leif Loket??? Coolt!

2016-11-29 @ 21:21:30
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: Ida

Missa inte att du har chansen att bli veckans blogg :)

2016-12-01 @ 17:17:09
URL: http://nouw.com/iidaeiinarsson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: