Premiär!

Tid: 09:42:00
Datum: 2016-09-28
Kategori: Leksand

I torsdags var det då äntligen dags för premiär av SHL 2016/17. Kändes nästan lite konstigt med tanke på hur fint vädret har varit nu i september. Hockeyfeelingsen har inte riktigt kommit än, för det känns nästan mer som sensommar än som höst och det känns fortfarande lite som träningsmatcher.

Upp till Leksand skulle vi i vilket fall och minibussarna avgick från Norrköping 11:30 och större delen av resan upp tillbringade jag med att läsa kurslitteratur inläst med talsyntes. Sådär halvkul kan jag väl lite diplomatiskt säga. Även resan hem tillbringade jag med detta, innan vi var framme i Norrpan igen strax innan tre natten mot fredag.

Väl framme i Leksand skulle Superstars ha en marsch till arenan, men tyvärr får jag säga att det var en flopp. Väldigt oorganiserat, ingen som riktigt tog tag i det och inte särskilt mycket folk. Flera av de som var med upp nu, som också var med i premiären mot Timrå förra hösten, sa att det var mycket bättre förra året. Mer organiserat och betydligt mer folk, vilket är lite konstigt med tanke på att vi då spelade i Allsvenskan, men att vi nu, mot alla odds, är tillbaka i SHL igen.

Matchen då?
Ja, den vann Djurgården med 5-2, men jag blev ändå positivt överraskad. Det var en dipp där i andra perioden, där Djurgården gick från 1-1 till 1-4 på knappt fem minuter, men annars såg det bättre ut än vad jag hade förväntat mig att det skulle göra.

Vi ska komma ihåg att det är första gången många av de här spelarna spelar på en såhär hög nivå, ta Daniel bertov som exempel. Han lirade i Hockeyettan förra säsongen, plockades in till Leksand innan transferdeadline, gjorde det riktigt bra och spelar nu i SHL med laget. En väldigt, väldit snabb resa, så klart det kommer ta ett tag innan killarna kommer in i det högre tempot och det lite annorlunda spelet som är i SHL jämfört med i Allsvenskan. Vi måste ha tålamod, men samtidigt ska vi inte inbilla någon att det kommer bli en lätt säsong. Vi kommer få kriga för varje poäng och undviker vi kval till våren, då är det en jäkla bonus. Nej, fokus den här säsongen är i huvudsak att kvala sig kvar i ligan till nästa säsong och det tror jag att vi har goda chanser till att göra, i synnerhet med det här laget, som var med förra säsongen när vi gjorde "the miracle on ice" och med Perra i båset. Han kanske inte är vad man behöver i båset på sikt, men för att etablera sig i SHL och få laget att kriga tillsammans och mala ner motståndet i kvalet när det verkligen gäller, då tror jag knappast att man kan ha en bättre coach, så i nuläget är Perra perfekt, det tror jag.

Trots förlust med 2-5 i torsdags var stämningen ändå på topp, precis som alltid i Leksand. Det spelar ingen roll vad det står på tavlan, vi håller igång hela matchen ändå, hoppar, klappar och sjunger. Det är jag stolt över, för det är det inte många klubbar i Sverige som gör. Jag lyssnade exempelvis på LHC's första hemmamatch för säsongen, derby mot HV71, men det var inte ens 6000 åskådare på plats, 5620 för att vara exakt, och det var helt knäpptyst i hallen.
Jag menar, vafan, kom igen! Det är premiär och dessutom derby, ändå gapar nästan 3000 stolar tomma i arenan och det gick nästan att höra vad spelarna skrek till varandra nere på isen. Tyst som i en kyrka. Nej, där har White lions en hel del att lära av exempelvis Superstars och Järnkaminerna, som, i mina ögon, är Sveriges två klart främsta supporters när det gäller att hålla igång på läktarna.

Såhär lät och såg det ut i torsdags.


Kommentarer
Postat av: NICOLE

Tråkigt att det inte var fullsatt på första matchen ;) Och tråkigt med förlust men det har inte gått superbra för LHC heller :(
SV: Vi försöker åka upp en gång om året iaf =) Nä det var inge kul.. men det var viktigt för oss iaf att fira och sjunga för henne :)

2016-09-28 @ 19:40:37
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Julia Svensson

Kul!

2016-09-28 @ 21:20:09
URL: http://juliasvenssons.se
Postat av: Heléna

Hoppas allt är bra med dig och att du har haft en riktigt bra dag :D

Här är allt bara bra bortsett från att dagarna försvinner iväg för fort :D

Kram

2016-09-28 @ 22:40:08
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Jaså någon speciell anledning? :)

Ja men vad skönt att även om det blev förlust, att det känns positivt. :)
LHC har ju startat väldigt dåligt med.. och ja de var ju en av förhandsfavoriterna.. men vi får väl se framöver..

Plus vad skönt att det löst sig! Då är det ju bara att kämpa på nu som gäller då? ;)

Väldigt många har ju en standardfras, som de kopierar och klistrar in hos låt oss säga 100-1000 bloggare kanske? och så får de svar från rätt många? :P Så klart att dem får bra statistik osv..
Jag kan säga att hur kul det än må vara, så skulle inte mina "fem minuter till övers" gå till bloggen, om jag hade mycket skola eller så.. utan jag skulle utnyttja dem till annat :)



2016-09-28 @ 23:02:39
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Frida

Svar: Jag vet egentligen inte varför jag blev mobbad. Jag tror det kanske berodde på avundsjuka eller något men det var en hemsk tid, vi fick flytta till slut. Om du vill läsa om det har jag skrivit en följetong på 4 delar som heter personligt avslöjande i min blogg :)

2016-09-29 @ 06:15:14
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Frida

Svar tillägg: Under kategorin personligt :)

2016-09-29 @ 06:16:46
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Intressant att läsa, på FB haglade det med kommentarer om matchen så även om jag inte tittade så var man omedvetet delaktig ;)

2016-09-29 @ 11:01:09
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jessica

Vi hade det superbra!
Förkylningen är mycket bättre, nu är jag bara lite hostig :)

Jaa, superkul :)

2016-09-29 @ 12:27:45
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Erika

Jag hoppas du haft en fin torsdag :)

sv. Jag gillar i stort sett alla doftljus, så länge de inte luktar rosor :) Vilka/vilken är din favorit?

2016-09-29 @ 15:35:54
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: sen sept 2009, så det är lång tid och framförallt på samma blogg :)

Jag vet egentligen inte, det lockar mig bara med allt egentligen, Ett fint ställe, inte så långt ifrån osv :)

Knät blir bättre och bättre, iaf i vissa situationer.

2016-09-29 @ 18:56:12
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: sara

Kul med premiär! :) hoppas du haft en fin torsdag! :)

2016-09-29 @ 20:21:09
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: jo den luktar men har inte tänt det ännu :) Tycker bara det var snyggt hehe.

2016-09-29 @ 21:42:33
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Jessica Högberg

Tråkigt att det var oorganiserat... Bättre lycka nästa gång med resultatet!

2016-09-29 @ 23:55:45
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag har tre kollegor som är väldigt intresserade av hockey, det är bara att alla tre hejar på olika lag. Så det ska bli roligt nu i vinter att lyssna på dom när dom smågnabbas för att den ena vinner mer än den andra och så vidare. :) Annars så är jag inget hockey fan själv. Jag föredrar att titta på en bra film istället eller ja speedway. :) Vilket det är på lördag, frågan är bara hur jag ska hinna med att titta på det, jag får kanske kolla lite efter bara. :) Finns ju bara fördelar med att ha viaplay.

Ja man hinner verkligen mycket när man vaknar i tid, igår var jag på gymmet, vek tvätt, kollade på senaste delen av Chicago PD och bakade en äppelkaka. :)

2016-09-30 @ 07:39:22
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: NICOLE

SV: USch det var så jobbigt.. en väldigt närstående som inte alls skulle vara där egentligen :((( Det var tungt men så otroligt fint!
Tack snälla för omtanken. Kram

2016-10-02 @ 09:34:17
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: