Det tar aldrig slut...

Tid: 01:11:00
Datum: 2017-04-02
Kategori: Leksand

Just nu är jag mest bara tom.
Leksand ramlar alltså ur SHL, igen, för femte gången på sexton år.

Det tar aldrig slut och frågan som snurrar konstant i mitt huvud är varför just Leksand?
Varför ska just Leksand ha så förtvivlat svårt att etablera sig i SHL? Andra lag, typ Växjö, Djurgården och Malmö, har klarat det utan att ens behöva kvala sig kvar en enda gång, och lag som Rögle, Örebro och Karlskrona är också på god väg att etablera sig genom avklarade kval på ett eller annat sätt, men inte Leksand.

Den här direktkvalserirn mot ärkerivalen Mora utvecklade sig precis så som jag var rädd för att den kunde göra.

Leksand ägde isen de första tio minuterna iförsta matchen, men fick ingen utdelning. Istället gjorde Mora 0-1 och efter det var Mora klart bättre genom hela den matchen. Leksingarna såg virriga, stirriga och ängsliga ut, det knöt sig liksom och man skapade i stort ingenting.

Mora vann den matchen med 0-2.
Sedan lyckades Leksand vinna match 2 i Mora med 4-2 och tog därmed tillbaka hemmaplansfördeelen som man hade haft från början.

då trodde jag det skulle släppa, men det gjorde det inte. Mora fick första målet i match 3 och körde till slut över Leksand och vann med klara 6-1. Man vann även match 4 och vips så satt Leksand i ett måsteläge. Mora ledde nu med 3-1 i matcher och att vända 1-3 till 4-3 i matcher, det har typ bara hänt fyra-fem gånger sedan 1987. så det är inget som händer varje år direkt.

Leksand gav det iaf ett försök och i match 5 fick vi plötsligt se ett helt annat Leksand än i de fyra inledande matcherna. Här släppte man alla tankar, stress och press och bara körde. Då vann man också med 4-2 och det var Mora som såg stirriga och ängsliga ut.

Därför kände jag mig ganska lugn inför matchen tidigare idag, eller ja, igår är det ju nu, för om Leksand skulle spelat så, då hade man vunnit och skakat fram en game 7 även i år, för i match 5 var man klart bättre än mora.

Tyvärr blev det inte så. Mora fick en kanonstart och hade 2-0 efter knappt fem minuters spel och även om Leksand reducerade så spelade man på den ledningen hela matchen och vann till slut med 5-1.

Mora är därmed klart för SHL, Leksand åker ur samma serie, igen, för femte gången på sexton år. Man åkte först ur 2001, gick upp direkt igen 2002, tog sig till klubbens senaste SM-slutspel 2003, åkte ur dåvarande Elitserien 2004, gick upp direkt igen 2005, bara för att åka ur igen år 2006. Sedan väntade sju säsonger i Allsvenskan, innan man till slut gick upp igen 2013. Man gjorde en bragdartad säsong 2014, tog sig till playin, där man föll med 2-1 i matcher mot HV71. Sedan åkte man ur 2015, tog sig som sagt tillbaka igen, mot alla ods, 2016 och nu ramlar man alltså ur igen år 2017, dessutom mot Mora av alla lag...

inte nog med det, det är precis på dagen ett år efter den där magiska game 7 uppe i Övik, där Leksand, mot alla odds, trots att man var helt utspelade under stora delar av både matchen och hela matchserien i stort, kunde vända både matchen och matchserien och vinna båda två med 4-3.

Jag bara skrek rakt ut,firade med en kall öl och leendet sträckte sig på riktigt från öra till öra.

Där och då var jag så lycklig, det var nog förra årets absolut lyckligaste dag, och morgonen efter grät jag t.o.m. litegrann när jag tittade på klipp från natten, då laget landade i Borlänge och togs emot av tusentals fanns, för att inte tala om när de rullade in i Leksand. Det var stort, det var hähftigt och jag var så förbannat jävla stolt över att vara leksing.

Lika glad, lycklig och stolt som jag var då, lika ledsen, tom och bedrövad är jag nu, exakt på dagen ett år senare, som om det vore något dåligt jävla aprilskämt eller något...

Glöden och pasionen för det här laget kommer att komma tillbaka, den kommer aldrig dö så länge jag lever, men just nu är det fan inte kul. Inte alls kul och en kram eller två hade varit på sin plats...

Jag kommer slänga upp en video med lite mer och fler tankar efter det här om några dagar, men just nu orkar jag inte med det här längre och ska försöka sova och hoppas på att tankarna kan sluta snurra litegrann, efter att jag skrivit av mig lite här. Tills nästa gång får ni se det här underbara klippet på Montpetits avgörande förra året och intervjun med Perra precis efteråt. Det är hockeyhistoria och en dag jag aldrig någonsin kommer att glömma, synd bara att det inte spelar någon roll, rent sportsligt, nu längre...


Kommentarer
Postat av: Frida

Ja man blir rätt trött och sover ganska gott första natten om man inte sovit så mycket på planet.

Nej dom har inte samma sätt att spela hockey på, men jag tycker det är mer spännande att se på NHL än SHL. Alla kan vi ju inte tycka lika och det är ju helt okej. :)

2017-04-02 @ 09:21:12
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: cassandra gigel

sv; ja det är mysigt att grilla :)
ja ska bli spännande att se :)

2017-04-03 @ 18:23:53
URL: http://cassandras.se/
Postat av: Jessica

Så trist!
Jo men precis, snart sitter man där i solen ;) Njaa, blev mest en stressvecka förra veckan men hoppas på en lugnare vecka nu :)

2017-04-03 @ 18:37:07
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Förstår att det kändes tungt :(. Var många som var ledsna i min logg i lördags.

2017-04-03 @ 18:46:46
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Kattis

Förstår att det känns tungt, min far var ganska nere han också!:/

sv: hehe jag har egentligen ingen aning utan gissar mest på vad jag själv tror är mest troligt!:P

2017-04-03 @ 19:17:35
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Det kanske är något slags spöke som jagar Leksand?
Fast det där med att ett lag kan äga isen och så gör det andra laget mål, känner jag igen :O
Så brukar det vara för morfars LHC ;O
Som nu mot Brynäs i slutspelet.
Men men.
Sport går inte alltid att förutse..

Du får åka hem till föräldrarna, så får dem ta hand om dig lite.. bjuda på något gott att äta och kramas lite med dem kanske?
Ni kommer igen!

2017-04-03 @ 20:22:17
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Så tråkigt att det aldrig går vägen för er ://
SV: jo samma här, är inte så förtjust i badhus av många anledningar men vi fick offra oss för de små :) Och vi hade roligt. LHC har ju också åkt ut men det är ju såklart annat än för er. :) Men det är inte kul oavsett.. Mja, jag slutar ju på lite för lite HP så jag kommer få läsa lite till men det har jag inget emot :)

2017-04-03 @ 20:39:12
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Linda

Usch så tungt det måste kännas :///

2017-04-04 @ 09:34:15
Postat av: Sandra

Jag förstår att du är ledsen och känner dig tom och besviken. Hade jag också varit om det hade varit mitt lag.

Sv: haha jaha :P i min familj har vi alltid varit en Ford familj för att morfar jobbade i deras verkstad :P men nu fick det bli något som jag och sambon själva ville ha :)

2017-04-04 @ 11:07:58
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Erika

Så tråkigt att de inte lyckades :)

2017-04-04 @ 16:27:49
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Carro

men åh vad tråkigt!:(

2017-04-04 @ 19:04:31
URL: http://carro93.se/
Postat av: Alice

Den där tomheten du skriver om är inte skön. Usch. Jag blir alltid tom efter ett mästerskap som inte gått som jag velat, och varje gång ställer jag mig frågan varför jag går in för det så hårt? Jag vet ju hur ont det kommer göra efteråt när allt gått åt helvete. Men sporten är så stor del av mitt liv och älskar man ett lag är det svårt att lägga band på sig. Dock var känslorna mycket större och mer smärtsamma för några år sedan, då gjorde det ont och det kunde mycket väl komma tårar vid slutsignalen som betydde slutet. Idag är det mest "normal" besvikelse några dagar sen lägger det sig. Men den där tomheten är jag bekant med. Det är ju inte bara hockeyn och FBK som leker med mina känslor. Fotbollen är nästan värre. Jag är än idag så glad och nöjd över att portugal vann fotbolls-EM och Real Madrid vann Champions League 2016.

Men som du skriver. Det är konstigt att inte Leksand lyckas hålla sig kvar, likt Malmö, Karlskrona osv. Jag tycker de skulle låtit Perra gå långt tidigare, lätt och säga så med facit i hand kanske. Han är jättebra på att få ihop ett lag av vilsna själar, och locka fram ett jävla anamma hos dem, men där tar det lite stopp sen. Men förstår att det är svårt att kicka någon som tagit upp dem i SHL, den resan var ju sjuk.

Jag bad och böna att vi skulle ta oss förbi åttondelen och slå ut Djurgården, sen skulle jag vara nöjd. Jag visste att HV71 skulle bli för svåra, tippade 4-0 i matcher, och så blev det. Besvikelse såklart när slutsignalen gick den där fjärde matchen hemma, det sprängde lite bakom ögonen, men det var nog mest pga att det var just HV och att deras fans mer eller mindre fokuserade på att gestikulera ner mot hemmaklacken istället för att hylla sina hjältar (typiskt HV). Det har inte stämt 100% under säsongen, det har varit för mycket upp och ner. Då är det på något sätt skönt med ett avslut och börja om. Fanns det fortfarande en liten uns av besvikelse kvar försvann den direkt det stod klart att Leffe skulle ryka som tränare. Är så trött på allt som har med Leif att göra, och det är skönt att det rensas i "familjen" nu. Har viskats lite tyst om att just Perra ska ta över efter Leffe i FBK, men tror ingen här är riktigt taggad på den idéen faktiskt. Jag älskar hans dialekt och jag diggar honom som person, men som headcoach nej tack. Låt Pennan ta över, nya Sam Hallam for sure.

Hoppas tomheten lägger sig snart!

2017-04-04 @ 22:53:51
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Jenny

Sv: Det var flera backar som sträckte sig över de sista kanske 1,5 kilometrarna, men svårt att säga hur lång varje enskild backe var. Men det var ingen svag lutning i 1 minut vi pratar om, utan flera minuters matande. Haha.

2017-04-05 @ 10:50:05
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Carolina Thoor

Trist att det inte går så bra för Leksand :/

Sv; nej, det är det verkligen inte..
Tackar. Det hoppas jag med. Ingen antibiotika sätts in, så hoppas att min kropp bearbetar sjukdomen snabbt så att jag återigen kan arbeta på tisdag!
CRP prov är då man kollar snabbsänkan :)

Läste det, vad synd.. Beklagar :/

Nej, förstår det. Ligger i närheten utav Farsta, det är ett ställe man känner igen lite mer som Stockholmare! :)

Jo tack, det var jätte trevligt med en resa till London! Vi var och såg på en massa sevärdheter och båda är sjukt nöjda, trotts att jag var så sjuk som jag är. Men vi hade det jätte trevligt!
Jag blev sjuk på torsdagen och vi åkte på fredag morgon. Så var ju då sjuk under hela London resan och då jag kom hem hade det ju förstås nästan blivit värre :( men äsch då, det var värt resan!

2017-04-05 @ 17:20:39
URL: http://knaset.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: