En jul med värme och kärlek

Tid: 22:24:00
Datum: 2017-12-28
Kategori: Allmänt

2017 går mot sitt slut. Det har nog varit mitt mest händelserika år någonsin när det gäller stora förändringar, men det tänkte jag sammanfatta i ett senare inlägg.

Jag har i vilket fall redan varit ledig i över en vecka och julen är också den förbi.

Det blev precis som vanligt en väldigt fin och mysig julafton hos mormor, tillsammans med mammas sida av släkten. Det har blivit lite av en tradition de senaste åren, att vi ska vara hos mormor på julafton. Detsamma gäller hur dagen "ska" se ut.

Såhär brukar det se ut:

  • Vi kommer dit runt 11:00-11:30, fikar med lite lussekatter och pepparkakor och dricker glögg.
  • Sedan förbereds maten och så äter vi julbord innan Kalle.
  • Under eller efter Kalle äts det efterrätt, som sig bör ska vara appelsinfromage, för den orkar man inte direkt efter julbordet.
  • Efter Kalle delas det ut julklappar och när alla klappar är utdelade går vi varvet runt i sjunkande åldersordning och låter alla öppna varsin klapp innan det är fri öppning.
  • När alla klappar är öppnade och allt skräp undanplockat i stora säckar så ska det fikas igen och därefter är det dags för julklappsspelet.
  • När krutröken har lagt sig efter julklappsspelet, som kan bli ganska hetsigt, särskilt under de sista minuterna när alla vet att tiden är knapp och man vill ha något speciellt, då ska det ätas igen, den här gången gröt och rester från julbordet, och så avslutar vi dagen med att sjunka ner i soffan och se på Tomten är far till alla barnen. Det sistnämnda är kanske inte så traditionsstyrt, men vi ungdomar brukar iaf göra det.

Precis så som jag beskrev ovan var julafton även i år och jag bara älskar min fina och fantastiska släkt, det är sådan värme och kärlek över allt och alla, alla hjälper till och det är aldrig något tjafs eller åsiktsskiljaktigheter, åtminstone inte på ett sådant plan att det blir bråk om det. Lite småtjafs är det så klart, men det hör till och det är aldrig på blodigt allvar.

Juldagen blev däremot väldigt lugn i år.

Tidigare år har vi ofta firat med pappas sida av släkten då, men alla kusiner på den sidan är så utspridda nuförtiden och varken farmor eller farfar finns kvar i livet, så det har liksom inte blivit så under de senaste åren. Då har jag istället varit med Jennifers familj, men så blev det ju inte heller nu i år, så jag sov bort större delen av dagen och därefter ägnades kvällen och natten åt mellandagsrean.

Jag kunde inte somna när jag kom hem från mormor på julafton, så somnade inte förrän 02:00, vaknade 06:20 igen och somnade inte om förrän 09:00. Därefter sov jag till 13:30, somnade om igen, vaknade 15:30 och gick upp 16:30. Så sent har jag nog aldrig gått upp, men nu gjorde jag det och sedan bestämde jag mig för att dygna natten till annandagen, så att jag skulle vara riktigt trött då.

Jag har säkert inte dygnat på tio år eller något, men nu gjorde jag det och var faktiskt inte alls särskilt trött under natten. Jag och Samson satt t.o.m. en stund på balkongen, iklädd dunjacka, lyssnade på några poddar, filosoferade över livet och drack kaffe. Ja, Samson hade varken dunjacka eller drack kaffe då, men ni fattar grejen.

På annandagen skulle jag, mormor och Emma sedan hem till mamma och pappa, äta kalkon och spela spel. Det blev också en väldigt trevlig dag, men såhär i efterhand känner jag att den gick lite som i en dimma eftersom att jag var så trött.

Jag behöver väl knappast ens säga att jag tvärsomnade när jag kom hem därifrån senare på kvällen och igår var jag en sväng på stan med Shep och pappa. Pappa bjöd oss på både lunch och fika, men hittade något att köpa gjorde jag inte, bortsätt från nässpray, för jodå, nu är jag förkyld igen... Hoppas bara inte att det håller i sig lika länge som det gjorde då i september, när jag var förkyld i tre veckor...

Utöver nässprayen provade jag bara ut vilken storlek på ring jag har, för jag funderar på att beställa en särskild ring från nätet, som ni kanske kan få se om jag nu klickar hem den...

Igår la jag mig redan 19:30, lyssnade på Allsvenskt hockeyextra på webben, somnade från och till under sändningen, somnade sedan "på riktigt" och sov till 01:00. Sedan sov jag inte mer inatt, utan gick upp runt 06:30 och tog ett varmt bad. Kände mig lätt frustrerad över att inte kunna somna om igen, men det gjorde jag istället nu på eftermuddagen, då jag la mig en stund och tittade på alpint, men så somnade jag och sov i nästan fyra timmar, så särskilt mycket produktivitet har det ju inte varit idag, men då är det tur att alla dagar inte behöver vara särskilt produktiva heller, ibland är det skönt att bara inte göra någonting, men nu känner jag att jag vill träna igen och att den där förkylningen gärna får försvinna...

Hade ni en fin jul och hur ska ni fira nyår?
För min del blir det väldigt lugnt, en kompis från Stockholm kommer hit och vi ska väl mest bara chilla, äta gott och snacka skit. Nyårsfest har aldrig varit aktuellt för mig, tror faktiskt aldrig ens att jag har festat på nyår, inte en enda gång under mitt tjugoåttaåriga liv, men å andra sidan är det inget jag saknar, så det gör inte så mycket.

Det här är nog hursonhelst det sista ni hör från mig på den här sidan nyåret och därför vill jag passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Ta hand om er själva och varandra, drick måttligt och så givetvis en stoor kram till er alla!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Jaha så ni äter mat före kalla anka. Vi gör tvärtom, äter mat efter Kalle anka :) tänk så olika det kan vara! Hoppas du har haft en fin jul :)

Sv: ja det kan jag tänka mig :) jo jag ska försöka ta och kolla på en av hammarbys hockeymatcher, är dock svårt att få ihop det med lillen :) nej dem tog sig tyvärr inte upp till allettan :( tack så mycket! Har haft det supermysigt uppe i norr men det är då skönt att komma hem :)

2017-12-29 @ 14:04:45
URL: http://WWW.sandroou.blogg.se
Postat av: Jenny

God fortsättning, låter som ni haft en fantastisk jul :)

2017-12-30 @ 20:20:20
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: NICOLE

SÅ underbart med sån släkt, det har jag med =) Många människor ger dubbelt så mycket av allt ;D haha. Love it =) Låter som ni hade det bra! SV: ja det började ju lite sådär, inser i efterhand hur trasig ja var och stressad över skolan och så. Men jag tog min examen men valde sen att avsluta de nya studierna så jag tog ju mitt beslut som blev galet bra:)
Så ja, jag räknar 2017 som ett grymt bra år, precis som jag skrev :)
Haha nä, vi gjorde ju det i maj och när jag sammanfattade den månaden frågade du också det ;D Men ja det har vi ju gjort ;)
Min jul blev fantastiskt bra :) Hann med alla och det var bara fint och härligt. Ser tillbaka med mycket kärlek, värme och tacksamhet :)

2018-01-02 @ 10:16:00
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Carolina Thoor

Härlig tradition ni har på julafton ju! Låter inte dumt, med en sådan tradition vet allihopa hur allt ska gå till haha ^^,
Skönt att bara ta det lugnt under dagarna mellan julafton och nyår, men trist med sömnen dock.
Gott nytt år & kram på dig med! 💕​

Sv; jaså, härligt! Jodå, det var väl rörigt och folk drack ju och vissa blev mer påverkade än andra, men trevligt var det och inge bråk eller stök på det sättet skönt nog :) alla tyckte att det var trevligt och alla njöt för fulla drag!

Min jul var bra, tack. Jobbade först 7-14:30 och därefter hämtade min pojkvän mig och tillsammans åkte vi till min familj plus min fasters familj osv och firade julafton :)

Ja, det är oerhört trist. Jag tror till och med att byta avdelning inte är någon idé. Utan byta yrke totalt tror jag för att inte förstöra ryggen ännu mer..

2018-01-02 @ 17:00:14
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: linda

Låter som en trevlig jul :)

2018-01-02 @ 18:25:49
URL: http://www.nouw.com/Lindalinnros
Postat av: emelie andersson

Låter hur mysigt som helst, och kul med lite rutiner och tradition. Att öppna ett paket och dessutom i åldersordning, vad roligt :)

sv: min jul var perfekt, även om det var svårt att kombinera alla julfirande och jobb. Alla vill ju träffas och att man ska fira med dem. Min sambo har ju också skilda föräldrar, så de blev ju en del ;)

2018-01-02 @ 19:18:54
URL: http://nouw.com/emelieanderssoon
Postat av: Frida

Det låter verkligen som en riktigt trevlig jul alltså! :) Vi har lite samma, fast vi äter efter Kalle, sen öppnar vi paket runt 5-6 på kvällen för då kommer min sambo hem. :)

Jag orkade allt slappna av ordentligt och sov 2 timmar extra varje dag, mitt på dagen:)

2018-01-02 @ 20:39:55
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Tina

Sv: mitt avslut på 2017 och min start på 2018 kunde börja bättre om man säger så... vart kaos i familjen, mår fordrande dåligt och är deppig över de. Folk frågar hur mitt nyår var och kollegorna och alla, jag tar på fake smilet och säger att de var toppen :( men men, får hoppas de blir bättre! :) ja precis! Kul att du varit i Mörby!

De låter som en toppen jul även fast du vaknade så mycket och är förkyld igen! :( de är aldrig kul! :(

Du får ha de bäst Johan! :D

2018-01-02 @ 21:02:47
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: Dan Thor

Hur har ditt 2018 börjat då?=)

Jag älskar filmen och all musik i den, men just den låten är ju nyskriven och verkligen ett mästerverk. Det ska vara Dan Stevens version och inte Josh Grobans :P

Trevligt :D Ja nu är det snart en månad sedan Luica.. var tar tiden vägen? ;P

Jag hade en helt jättemysig jul, sov hemma hos mamma och pappa. Massa gott att äta och dricka och mys. Dock så tog dagarna slut alldeles för fort.. galet fort.. hur var det för dig? :)

2018-01-03 @ 01:11:38
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Denise

Härlig jul du har haft! :)

2018-01-04 @ 11:41:19
URL: http://hundlivet.se
Postat av: Linda

Gud så skönt med ett lugnt nyår, (kan tycka att nyår är ganska överskattat ibland faktiskt), att njuta av några nära o kära med god mat är perfekt!!

Sv: Tusen tack för din kommentar, och det värmer i hjärtat att du säger att jag skriver bra, kul att höra!

Ta hand om dig också!!

2018-01-04 @ 12:15:14
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Jessica Högberg

Låter som en härlig jul och jag önskar dej ett fint 2018!

2018-01-04 @ 17:51:27
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Louise

Åh va kul att du har så bra och fin släkt! :D Ja men visst ska det här året bli grymt! :D Ja det var verkligen otroligt läskigt att nån gick in hos mig :(. Julen för mig är inte så mycket glädje så hade väl kanske inte den bästa julen men va gör det nu är den ju över! :D Kram

2018-01-04 @ 19:16:35
URL: http://louiseelinore.com/
Postat av: Ellen Gräntz

Låter som en fin jul, hoppas du hade ett fint nyårsfirande också. Och såklart - hoppas ditt 2018 blir grymt!

2018-01-04 @ 20:50:16
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: NICOLE

SV: ja så är det verkligen :) men på måndag börjar det igen och då blir det ordning ;) Ja verkligen, det hade inte funkat att plugga lite till. Eller jo, jag hade klarat det men jag hade nog inte mått så bra som jag gör nu :) haha, ja ;) Hoppas du fått en bra start på det nya åreet :D

2018-01-06 @ 20:15:47
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Jessica

Kul att du tycker det! Jo, det var verkligen en berg-och-dalbana, så hoppas på ett bättre 2018 :)

Men så härligt att höra! Samma här :)

Gott nytt år, såhär lite i efterskott.

2018-01-07 @ 18:48:34
URL: http://jessicaas.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: