Fortsättningen på år 2016...

Tid: 15:15:00
Datum: 2017-01-12
Kategori: Allmänt

Nu när jag är hemma, är sjuk och ändå inte kan träna eller något så passar det bra att vi går igenom andra halvan av förra året. Jag lovar att det här inlägget inte kommer bli lika långt som det förra, för andra halvan av år 2016 var betydligt mer händelselöst än första halvan.

Vi startar där vi avslutade förra gången. Det var efter midsommar och i början av juli åkte hela familjen, plus mormor, ner mot västkusten för att hälsa på shep och Schulle i Lysekil/Fiskebäckskil, där de jobbade över sommaren.

det blev några fina dagar med kortspelande, promenerande längs kajen i Lysekil, där vi bodde, allsong i folketspark med bl.a. Jack Vreeswijk, roadtrips till både Grebbestad, Fjällbacka och Strömstad, där vi gick längs vattnet och bryggorna, tittade i de små butikerna och åt riktigt god fisk, grillad lax med smörslungad färskpotatis. Samma kväll åt vi på Norra hamnen i Lysekil, satt i en glasdel av restaurangen med enorm utsikt över havet. Synd bara att det just den kvällen inte var så fint väder. Maten var i vilket fall riktigt god, kungsflundra med div. tillbehör, rödvin och en supergod chokladmousse till efterrätt. Det var dock inte den godaste maten på resan, för det var under sista kvällen, när vi åkte över till Fiskebäckskil, strosade lite längs gatorna där och åt på Brygghuset nere i hamnen, där Schulle jobbade. Jag åt veckans fongst och det var bland det godaste jag någonsin har ätit! Halstrad röding, potatispuré med citrus och morot på tre vis, morotspuré, smörstekta morötter och friterad morot.

Tur med vädret hade vi också under resan, för innan vi åkte ner dit hade det regnat en hel del, men när vi kom ner sken det upp och sedan regnade det inte mer under tiden vi var där, även om det blåste en del. Sista kvällen, när vi var i Fiskebäckskil, var t.o.m. en sådan där magiskt fin sommarkväll, helt vindstilla och varmt så att man utan problem kunde gå med bara armar och ben. Vi tog därför en kvällspromenad i den idylliska sommarkvällen innan vi åkte tillbaka till Lysekil.

Kort sagt en väldigt fin minisemester tillsammans med världens finaste familj.

Jag stannade sedan kvar på västkusten i ytterligare någon vecka, närmare bestämt i Kungsbacka, där Louise jobbade över sommaren. Nu var det dock sämre väder och regnade en hel del, men vi hade det trevligt ändå.

Hemma från västkusten var jag nästan bara hemma och vände innan det bar iväg till stugan för en veckas semester och helledigt från träningen. Återigen hade jag tur med vädret, för nu kom den där riktiga värmeböljan och det var nog sol och över 25 grader varje dag jag var där. Det inebar att det blev frukostar i solen ute på verandan med utsikt ner mot sjön varje dag, många härliga dopp i vattnet, som hann bli ganska varmt under de där dagarna, många timmars pressande i solen, några somriga promenader, fika, fika och ännu mer fika, ett måste när man är i stugan. Det fikas minst två gånger om dagen där. ett besök på klädhuset Falerum hann vi också med och därifrån fick jag med min nya favorittröja som jag hade spanat in redan året innan, men som jag då inte köpte för att den var för dyr, men som jag nu slog till på, eftersom jag ångrade mig så gruvligt efteråt förra sommaren.

Juli övergick i augusti och där tillbringade jag till en början ännu mer tid i stugan, men sedan gjorde hösten ett alldeles för tidit intåg och större delen av augusti var inget vidare rent vädermässigt.

jennifer började jobba på nytt jobb och det var först då som vi träffades igen. Under större delen av hennes ledighet sedan midsommar hade vi mer eller mindre sprungit om varandra hela tiden och knappt ens träffats, trots att vi är sambos. Lite tråkigt, men så blir det ibland och jag njöt ändå.

Jag och Jocke åkte på en kryssning till Tallinn precis innan höstterminen drog igång. En hösttermin där jag hade tänkt att prova på att plugga 75% och se hur det skulle gå att kombinera med träningen. Jag tänkte dock fel, så istället för 75% blev det studier på 100% kombinerat med en elitsatsning under september och oktober. Det blev inget bra. Träningen blev lidande, jag fick skippa en hel del pass för att hinna med skolan, jag var dessutom sjuk vid något tillfälle, julian var sjuk och träningen blev helt enkelt väldigt hackig.

Sommaren gjorde ett sista desperat återbesök och det var över 25 grader en helg när vi var i stugen, sista gången för min del för året. Det var nästan tropiskt där under den där helgen och jag minns att jag satt ute i mörkret, lyssnade på gräshopporna och frös inte alls, trots att klockan blev mycket.

I september var det också dags för premiär av SHL 2016/17. Leksand mot Djurgården. Givetvis var jag på plats uppe i Tegera och även om Djurgården vann klart med 5-2 så var det en magisk stämning där inne i arenan, precis som alltid och här nedan har ni det.

Vi hann också med att spela tredje omgången av Sverigeserien 2016 i Göteborg, vi tog 15/18 poäng, vilket gjorde att vi ledde serien med nitton poäng före tvåan och med arton poäng kvar att spela om var saken redan klar, vi hade vunnit Sverigeserien för första gången någonsin. Jag var dessutom på träningsläger i England tillsammans med utvecklingslandslaget, där vi sparrade mot just England inför deras stora mål för året, B-EM. där slutade de senare också tvåa och gick upp i A-EM, vilket innebär att vi, Sverige, kommer att möta dem i EM nu i höst. Lägret i England var i vilket fall väldigt bra, väldigt nyttigt att få den typen av matchspel för min egen del och jag blev nästan lite förvånad över att jag hängde med såpass bra som jag ändå gjorde, med tanke på att jag typ bara hade fyra pass goalball i kroppen sedan juni.

Oktober kom och där var det i princip plugg för hela slanten. Det var väldigt mycket i skolan och jag hann typ inte med något annat kändes det som, men jag klarade det. Första veckan i november var den sista i den ena kursen och därefter fortsatte jag att plugga 50% under resten av terminen. Det blev med andra ord betydligt lugnare, men huvudsaken var att jag hade klarat att plugga 100%, även om det bara var för en halv termin. Det räcker dock så. En gång, aldrig mer, ungefär. Det går ett tag, men inte i längden och jag kände som sagt verkligen att andra saker fick prioriteras bort p.g.a. studierna och så vill jag inte ha det.

Lagbild_efter_guldet_i_Stockholm_paragames_2016

I början av november tog vi guld i Stockholm paragames 2016 och i mitten av månaden började julkänslorna komma på riktigt. Nu när det var lite lugnare i skolan hann jag också med att fika med några vänner, umgås mer och göra mer saker som jag mår bra av. Hockey i Saab arena blev det också, både i oktober och november. Tyvärr vann LHC båda matcherna, men i stort vände Leksand skutan, efter att ha inlett säsongen väldigt svagt med fem poäng på tretton matcher. Nu började man plötsligt hitta rätt och få marginalerna med sig och i dagsläget är man inte ens sist. Faktum är att man för första gången den här säsongen kan gå upp över det nedre kvalsträcket om man slår örebro ikväll. Snacka om att vända skutan och perra har återigen fått det här laget på rätt kurs och få dem att prestera.

Diplom_fran_Elitidrottsskolan

I slutet av november var det avslutning med Elitidrottskolan och tre fantastiskt bra och givande år är därmed över. Jag har lärt mig massor där, men framförallt har utbildningen bidragit till att lära känna och umgås mer över idrottsgränserna. Annars blir det lätt att man håller sig på sin kant och är helt uppe i sin egen prestation, vilket så klart är en nödvändighet när det väl är skarpt läge, men i och med utbildningen så känner man till de andra idrottarna bättre och har dessutom lärt sig en hel del om hur andra idrotter går till och vad som är viktigt i just de idrotterna.

Lagbild_efter_guldet_i_Sverigeserien_2016

Första helgen i december var det dags för fjärde och sista omgången av Sverigeserien 2016 och även om det var vår sämsta omgång under året rent poängmässigt så räckte det ändå till att ta hem och vinna hela serien.

Efter segern kontaktade vi, eller jag, en del media och fick till en stor artikel i corren och en lite mindre artikel i Östgötatidningen. Kul med mediauppmärksamhet tycker jag och läs gärna artiklarna!

Julkänslorna mattades av en del in i december, det var ingen snö, men Lucia blev det och lite glöggmingel hos mammas kusin, mer fika och lunchande med vänner, julklappsinslagning, en himla massa julmusik och så vankades det då jul. En jul som blev precis sådär fin och mysig som man vill att den ska vara, med släkt och familj, kärlek, värme och gemenskap i fokus.

Vi avslutade året hemma hos svärföräldrarna, med trerätters middag, kortspelande och så skålade vi in det nya året under bar himmel, medan regnet strilade ner i den varma och härliga badtunnan där vi satt.

Där har ni mitt år 2016 och nu hoppas jag att 2017 blir ett riktigt bra år med mycket lycka, kärlek och utmaningar!


Kommentarer
Postat av: Erika

Kul att få läsa resten och krya på dig! :)

sv. De "utflykter" vi gjorde var bland annat att vi vandrade på bergen till Puerto Rico då vårt hotell låg en bit bort. Sedan var vi i Mogán på marknaden som är där på fredagar, samt i Las Palmas dagen efter där vi såg på sevärdheter och shoppade lite :)

Hoppas att du haft detsamma!

2017-01-12 @ 19:36:34
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Sarah

Så tråkigt o va sjuk :/ Hoppas du blir frisk snart :)

2017-01-12 @ 20:47:58
URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Jessica

Jajemensan, jag har fått tag på en lägenhet så det var de kontraktet som skulle skrivas :D

Ja men gör det :)

2017-01-12 @ 22:25:59
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Härligt år för dig :D

2017-01-13 @ 21:18:56
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Carolina Thoor

Mycket att läsa, men roligt ändå! :D

Sv; oh ja! Seriekrock i stan, fyra bilar hade krockat och ambulansen for snabbt in till sjukhuset jag arbetar på. Sedan så idag, ouch, det är inte att tala om. På trottoarerna var det sådan här is som knappt syntes. Så läskigt! Och jag har gått i två långa nedförsbackar idag. Väldigt obehagligt!

Jo tack! Det går jätte bra på nya jobbet. Idag arbetade jag min nioende arbetspass där och sista introdagen. Nu är jag ledig både lördag och söndag och sedan så börjar jag på måndag självständigt! Det ska bli oerhört spännande, men samtidigt lite läskigt ^^,

Det håller jag helt med dig om. Att år 2016 var bra, men kan tänka mig att år 2017 kommer att bli ännu bättre! :D

Gud ja! Jag som älskar att prata, jag skulle verkligen behöva spela in en egen pod haha xD

Jo tack, njutit utav dagarna trotts jobb har jag gjort och tycker att hittills har 2017 varit hur bra som helst! Hur är det för dig då? :)

2017-01-13 @ 21:56:05
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Frida

Va mycket du har hunnit med under året egentligen! Låter dessutom som ett bra år.

Nej jag har inte fått tiden att räcka till för att göra en årsresume än, men det kanske dyker upp lite extra tid snart, vem vet liksom.

Krya på dig nu! :)

2017-01-14 @ 07:55:10
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Kattis

Äsch då, krya på dig! Sammantaget verkar 2016 varit ett rätt händelserikt år för din del med många höjdpunkter och lärdomar! Härligt!☺ och ja, kände igen andra halvan lite mer än den första!

sv: hehe ja vi gick så mycket att det blev konstigt att komma hem..benen ville lixom fortsätta gå lika mycket...så synd att man inte har riktigt samma tid att promenera runt när man jobbar om dagarna! Kan verkligen tänka mig att det är mest värt för dig också att uppleva en stad till fots...man missar alldeles för mycket intryck när man sitter på en buss t.ex.

Hehe nä en katt måste vara det bästa husdjuret man kan ha sen när man vant sig vid varandra!☺

2017-01-14 @ 10:56:22
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Carro

så roligt med tillbakablick! :)

2017-01-14 @ 11:50:38
URL: http://carro93.se/
Postat av: Sandra

Vad kul att få läsa fortsättningen på ditt 2016 :)
Sv: ja alltså jag har ju försökt med alla metoder jag kan för att försöka sova men nu har jag gett upp. Jag går upp när jag inte kan sova. Börjar dock bli less på att inte få den hjälpen jag behöver :/
Nej det blir inget mer England för min del. Vi har gjort slut för ett bra tag sen tyvärr :/ det fungerade inte helt enkelt.

2017-01-14 @ 12:06:28
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Nej har du blivit sjuk? :(
Då får du krya på dig! :)
Verkligen.

Jag ser mest fram emot Loreen, såklart. Givetvis ska hon gå ut sist av alla ;)
Kan nog vara ännu bättre än Euphoria, annars skulle hon aldrig ställa upp.
Dudå?

Är julen ute nu då? :)

Jaså? äter du varje dag? :P Här äter jag tex bara till helgen :P

Ja det kommer vara supertungt här med.. :(
Jag vill leva förevigt, med allt och alla.. vilken underbar dröm...

2017-01-14 @ 13:36:40
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Ida

Krya på dej och ha en fin söndag :)

2017-01-15 @ 07:11:07
URL: http://nouw.com/iidaeiinarsson
Postat av: cassandra gigel

sv; ja de känns ju som att det är antingen vår eller vinter nu haha, snön får fasiken bestämma sig!

2017-01-16 @ 11:41:09
URL: http://cassandras.se/
Postat av: my

Grattis till alla vinster :) Lät som andra delen av året också var bra :D

2017-01-16 @ 13:15:36
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: sara

Trist att vara sjuk, hoppas du mår bättre nu och att du får en bra start på veckan :)

2017-01-16 @ 16:22:37
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Jennysen

Där satt den! :D
Hoppas du mår bättre nu. Här är det också förkylt :(

Sv: Vi har fortfarande snö, men det har blivit kompakt snö och is. Inte alls den där fluffiga, mysiga snön som jag önskar och som var tidigare :P

2017-01-16 @ 23:50:44
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Jessica Högberg

Krya fort vännen!! 16 blev ett bra år för oss båda, nu taggar vi 17!!

2017-01-17 @ 12:37:32
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: