Håll en tumme eller två!

Nu vill jag att ni håller en tumme eller två för mig.

Som jag har berättat tidigare så fick jag hem mitt examensbevis för några veckor sedan. Nu har jag också varit på anställningsintervju. Det är SRF (Synskadades riksförbund) Östergötland som söker en ombudsman. Jag var på intervju i torsdags och känslan är god. Flera inkörda inom SRF sa redan innan jag skickade in ansökan att jag skulle passa bra till tjänsten. Nu är jag en av tre sökande och jag hoppas hoppas hoppas att jag kan få det där jobbet!

Dels tror jag att det skulle vara ett jobb som passar mig väldigt bra, jag skulle tycka att det var roligt, dels skulle det vara av stor vikt för min framtida ekonomi. Det är nämligen så att jag letar ny lägenhet för tillfället. Varför tänkte jag gå in på mer i ett annat inlägg, men i vilket fall tackar jag gud för att jag ställde mig i bostadskö relativt tidigt. Mina poäng räcker nämligen ganska långt just nu och jag blev erbjuden en tvåa för ungefär en månad sedan. Jag och Julian var där och tittade, fastnade där och pratade med tjejen som höll i visningen i över en timme, men efter mycket övervägande bestämde jag mig ändå för att tacka nej till den. Min ekonomiska situation kändes för osäker. Jag har ingen större inkomst i nuläget och kan inte få varken bostadsbidrag eller socialbidrag, eftersom att jag har "för mycket" medel på banken, pengar jag naturligtvis helst inte vill ta av för att betala hyran. De vill jag investera i något, inte använda dem till något jag aldrig får tillbaka något för.

Nu dök det upp en likadan tvåa någon vecka senare, i samma upgång som den förra, en tvåa som de dessutom skulle fräscha upp ganska ordentligt innan inflytt. Jag stod som etta i kön på den och återigen, efter noggrannt övervägande, bestämde jag mig den här gången för att hoppa. Jag tackade ja till den, trots att jag inte vet hur det blir med jobbet. Det känns lite som att hoppa utför ett stup, att blunda och bara göra det, lita på magkänslan och att det blir bra. Jag tror det är nyttigt att göra så, att komma ur sin comfort zone ibland, och man brukar ju dessutom säga att man måste våga för att vinna. Nu vågadr jag, så jag hoppas att jag vinner, men det går inte att komma ifrån att det känns lite läskigt...

Till slut måste jag bara rosa Facebookgruppen Fredagspoddens vänner, grundad av Hannah och Amanda, som de flesta vet producerar Fredagspodden. Det är så mycket kärlek, stöttning, fina ord och pep i den där gruppen, aldrig någon tråkig stämning, inga påhopp eller annat tråkigt. Alla stöttar varandra och ger värmande ord och kommentarer. Folk vill ha tips på allt från mer lättsamma saker som resmål, restauranger och smink till mer tunga saker som livskriser av olika slag, ångest och stress. Gemensamt för allting är dock att alla håller en god ton och alla är så snälla och vänliga, tipsar varandra och ger en bit av sig själv för att hjälpa någon annan.

jag outade min situation i all korthet just i denna grupp, kände att jag behövde lite stöttning och en hållen tumme eller två, för det är mycket tankar som snurrar kring allt det här. Viss respons hade jag hoppats på, men det jag fick, det hade jag aldrig vågat hoppas på. I nuläget är det 152 reaktioner och 45 kommentarer. Alltså wow, det är så häftigt tycker jag! Att helt främmande personer ger så mycket pepning och stöttning till varandra, till någon man inte ens känner. Det är så stort, så fint och jag blir alldeles varm och lyrisk. Tänk att vi människor har så mycket kärlek att sprida och ge till varandra, bara vi vågar blotta oss litegrann, öppna oss och inte hålla ett stoneface hela tiden för att vi är rädda att falla eller visa oss svaga, det är så fint!

Kommentarer
Postat av: Dan Thor

Även om man har poäng, så finns det de som slinker före.. jag var ju en sån.. ;)
Jag hade inte mest på denna lägenhet om man säger så..
Jag hoppas att allt är bra med dig, och att du hittar en lägenhet.
Hoppas också att du får jobbet, med 33% chans, så borde det gå vägen :D

Schweiz saknade jag i finalen :)

Lät ju toppenhärligt. :)

Vad händer i veckan som kommer då? :)

Bara att gå vidare, man kan inte göra samma sak livet ut, eller kan kan man ju..

2017-06-04 @ 16:52:09
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Heléna

Håller tummarna både för jobbet och att det blir bra i nya lyan :D Låter som en bra FB-grupp - härligt med så fint stöd! Hoppas du har haft en riktigt skön helg! Kram

2017-06-04 @ 19:29:28
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Men det kan ju vara så att du är den enda som går på visningen ;)
Typ har 500 poäng och får lägenheten osv.
Men du borde få lägenhet ganska fort, hur mycket poäng har du? :)

Skriva jobbkontrakt eller lägenhets? :)

Jobbar en del nätter i veckan, men en del ledigt med =)

Haft en bra helg?

2017-06-04 @ 20:05:55
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jennysen

Håller tummarna för att allt löser sig för dig :D

Sv: Ja, det var en cool och väldigt bra konsert :D

2017-06-05 @ 10:06:35
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: My

Hoppas du får jobbet och att du får en lägenhet du vill ha :)

2017-06-05 @ 11:10:13
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Alice

Håller tummarna! :)

2017-06-05 @ 12:21:23
URL: http://lallizzlife.blogg.se
Postat av: linda

Jag håller alla tummar som går!!

2017-06-05 @ 13:23:00
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: linda

Jag håller alla tummar som går!!

2017-06-05 @ 13:23:01
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: A M

Åh vad spännande, jag håller alla tummar jag har! :P
sv: Haha bästa uttrycket jag hört på länge! :D Vardagsmotion är ju superviktigt! :)
Ha en fin vecka! :D

2017-06-05 @ 14:26:14
URL: http://alicemalmstrom.blogg.se/
Postat av: Kattis

Håller självklart båda tummarna för att du får jobbet!!! Spännande med ny lägenhet, hoppas det inte är en tråkig situation som ligger bakom att du flyttar!?

sv: Först åkte jag på en riktigt elak revbenslåsning som låste i stort sett hela min vänstra sida, hade svårt att andas för det gjorde så ont. Så med hjälp från kiropraktor och massör så släppte det och hann vara bra i ca 2 dagar då jag och en kollega blir påkörda bakifrån när vi är på väg hem. Lyckligtvis i väldigt låg hastighet men tillräckligt hårt för att orsaka problem i nacken. Verkar vara en väldigt lätt pisksnärtskada så är nog bra snart med lite vila och rörelse men känns alltid läskigt när det är nacken.😕

2017-06-05 @ 15:43:33
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Louise

Håller tummarna för att du får jobbet då! :D

2017-06-05 @ 17:45:21
URL: http://louiseelinore.se
Postat av: Erika

Åhh, jag håller verkligen tummarna för dig!! :)

sv. Jag och väderstreck går inte ihop, men vi har sol till ungefär 14-15 på eftermiddagen och sedan har vi en ganska stor trädgård där det går att nappa lite extra sol när den försvunnit från trädäcket :)

2017-06-05 @ 19:04:14
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: NICOLE

Woop, håller en tumme!! Hoppas du får det! :D
SV: hihi nää det är ju faktiskt en hel del inlägg ;) Hoppas månaden och veckan börjat bra :)

2017-06-05 @ 20:14:30
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Sandra

Jag håller båda tummarna för att du får lägenheten och jobbet :D
Sv: städa kan vara kul ibland men har blivit jobbigare nu när magen är i vägen haha! Men jag gör mitt bästa i alla fall :)
Ja kan tänka mig att det känns konstigt. Jag har själv sökt in till högskolan så väntar på besked nu, lite nervöst men spännande på samma gång :)

2017-06-06 @ 13:56:24
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Jessica

Håller tummarna för dig :D

2017-06-06 @ 16:06:29
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Frida

Jag håller tummarna för dig! :) lycka till!! :)

Nu står det 2-2 i matcher :)

2017-06-06 @ 18:18:57
URL: http://rockabillygirl.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0