Andra omgången av Sverigeserien 2017

I helgen var det tävling igen, för andra helgen i rad. Förra helgen var det ju SM, som ni kan läsa om i inlägget under, och nu i helgen var det andra omgången av Sverigeserien 2017.

Tävlingen spelades på hemmaplan här i Linköping och vi toppade tabellen på samma poäng, femton, som FSBU göteborg efter den första omgången.

här blev det fyra vinster och två förluster, samtidigt som FSBU Göteborg inte hade någon lyckad helg och bara vann en match, mot oss, vilket gör att vi nu leder serien med nio poäng efter tolv spelade matcher, alltså halvvägs in i serien.

Det var en helg med lite av två ansikten.

Först var vi fyra spelare under lördagens tre matcher. Där blev det en klar seger mot IFAS, 10-3, en tiht vinst mot FIFH Malmö, 6-5, och en klar seger till med 8-1 över FSBU Göteborg.

På de tre matcherna tog vi alltså 9 poäng, gjorde 24 mål och släppte in 9.

Under söndagen kunde inte Christer, som spelade SM med oss förra helgen också, vara med, så vi var bara tre spelare under dagens tre matcher. Det blev väldigt tydligt. Vi vann först en tight match mot IFAS med 4-3, efter att jag gjort 4-3 någonstans i mitten av andra halvlek, men sedan blev det förlust mot FSBU Göteborg med 5-3 och en klar förlust mot FIFH Malmö med 7-1.

På de avslutande tre matcherna tog vi alltså 3 poäng, gjorde 8 mål och släppte in 15.

Kontrasten mot lördagens tre matcher är enorm. Vi orkar helt enkelt inte på tre spelare, utan avbytare, det blev jättetydligt. Jag spelade varrenda minut under helgen, 144 minuter efektiv tid, och även jag kände av tröttheten lite där mot slutet av sista matchen, men utifrån var det tydligt att det var andra i laget som blev mest trötta, spelare som inte är vana att spela så mycket och hela tiden.

Själv är jag inte heller särskilt nöjd med min insats under helgen. Förra helgens SM var en betydligt bättre insats för min del, även om vi där förlorade alla matcher. Anledningen tror jag ligger mycke i att jag blir för bekväm på den här nivån, när det går såpass mycke långsammare än på SM förra helgen. det är jättedumt, men jag hade stora problem med den tekniska biten nu under helgen, särskilt med överkroppen, där jag slarvade något kopiöst och gick på armbågen mer eller mindre hela tiden. Jag hade för det mesta stenkoll på bollarna ändå och tog de flesta, men flera av de bollar jag faktiskt släppte in berodde på att jag slarvade i tekniken. Hade jag slängt mig som jag ska, då hade jag tagit flera av dem.

Varför jag slarvar så i tekniken tror jag som sagt är för att jag undermedvetet blir för loj, för bekväm i mitt spel. Jag uplever inte att jag måste vara på tå lika mycket som på SM-nivå, eftersom det inte går lika fort. Det är förvisso sant, men du måste vara på tå ändå, för annars släpper du uppenbart in bollar oavsett tempo, så skalar man ner det ytterligare så ligger det nog mest i anspäningsnivån. Den blir lite för låg här och då slarvas det i tekniken. Det är som sagt jättedumt och något jag måste jobba aktivt med, även om jag i första hand ska satsa på det högre tempot, eftersom det är den nivån jag vill spela på. Så det är lite delat, men självklart ska jag kunna spela på båda nivåerna, oavsett tempo.

Så nja, lagmässigt var det en okej helg, tolv nya poäng in på kontot och totalt en målskillnad på 32-24, vilket ger i snitt 5,3 mål framåt/match och 4 mål bakåt/match. Helt okej, men vi kan bättre. Huvudsaken är dock att vi toppar tabellen, så nu gäller det bara att studsa tillbaka när tredje omgången spelas i september, då i Göteborg.

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Snyggt! Tummar och tår för Göteborgsmatchen!

2017-05-18 @ 12:16:11
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Dan

Jaså? Ja vinnaren är ju mer av den klassiska musikens skola. Inte någon stor pophit på det sättet. I samma skola som förra årets vinnare, Jamala, att den fokuserar på känsla och musik :)
Som tagen ur en gammal Disney klassiker, romantisk och magisk.

Jaha, när jag läste så kändes det som det var flera lag med .. Haha. Seg jag är ibland :P

Själv jobbar jag hela helgen, så får njuta lite idag, vilket jag redan gjort också :D
Haha.
Hur njuter du av vädret i helgen? :)

2017-05-19 @ 13:25:04
URL: http://Http://animalcity.blogg.se
Postat av: Frida

Kul att det gick så bra på lördagen, synd med söndagen dock! Det kommer att blir bättre.

Dom ligger under 2-1 i matcher mot Ottawa. Det är en match i natt så får se hur det går då. :) Ska försöka kolla på matchen i natt :)

2017-05-19 @ 13:25:15
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Sandra

Starkt kämpat trotts att ni bara var 3 spelare! :)
Sv: jag bor i Rågsved, är bara 10 minuter ifrån Gubbängen med buss så hade ju kunnat komma och kollat om jag visste om det ^^ jo jag har återgått till jobbet och hoppas jag håller mig frisk och kry nu :D

2017-05-19 @ 16:33:21
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: NICOLE

Kul att vara på hemmaplan men tokigt att det blev såna tydliga kontraster då :(( mer jämnt åt det första hållet hejar jag på ;)
SV: Japp de har vi :D Jaså? Jag tycker mycket om att ha blommor här hemma och skulle nog våga säga att jag har hyfsat gröna fingrar iaf ;)
Men neeej så härligt! Grattis till det :D Längtar tills jag också kan ta ut min kandidat..

2017-05-19 @ 21:04:14
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Amanda

Tycker du borde vara nöjd med din insats, starkt jobbat på bara 3 spelare! :)

2017-05-19 @ 21:37:07
URL: http://amandalarsson.nu
Postat av: Linda

Kul att det gick bra :D

2017-05-20 @ 09:40:13
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Heléna

Hoppas du har en underbar helg i detta fantastiska väder :D Trevlig helg på dig Johan :D Kram

2017-05-20 @ 18:06:49
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: Hel%E9na

Hoppas du har en underbar helg i detta fantastiska väder :D Trevlig helg på dig Johan :D Kram

2017-05-20 @ 18:06:58
URL: http://helna.blogg.se/
Postat av: Carolina Thoor

Låter som en intensiv helg. Synd att Christer inte kunde vara med och spela, men bra kämpat!!

Sv; ja, det var verkligen två underbara dagar att vara ledig på. Mysigt också att Niclas var ledig tillsammans med mig :D

Jag visste inte ens att du skulle dit, så att nja, så ofta är jag inte där för att få en suprise direkt ^^, :P

Ja, det var riktigt riktigt skönt! Under min långledighet hände inte mycket alls. Niclas arbetade fredagen och söndagen (och ville då ha lördagen helt slapp då han hade arbetat hur många dagar som helst efter lång sjukskrivningen och behövde ta det lugnt) och själv slappade jag bara. Träffade en kompis för någon timme bara på söndagen. Så så mycket hände inte direkt förra helgen haha :D

2017-05-20 @ 18:27:18
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Kattis

Härligt att få spela på hemmaplan och att ni nu toppar tabellen, men tråkigt att det inte gick bättre under söndagen. Dina lagkamrater kanske behöver öva lite på uthålligheten?

sv: skönt att höra att man inte är ensam då, är ju verkligen så skönt att få vara ensam med jämna mellanrum!☺

2017-05-20 @ 20:00:57
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Erika

Sv. Ja men jag har också hört talas om det - "ensammans". Sjukt egentligen hur de här mobilerna påverkar så mycket och är med hela tiden, att vi ens låtit det få gå så långt :o

2017-05-21 @ 01:27:15
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så tråkigt att du inte känner dig nöjd :/. Hoppas det blir bättre nästa gång :)

2017-05-21 @ 21:11:05
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Carro

härligt med lördagen :D

2017-05-21 @ 21:17:45
URL: http://carro93.se/
Postat av: A M

Men vad kul att höra att det gick bra!! :D
sv: Ja det har du helt rätt i, att ta del av en PT kan aldrig gå fel! Det blir bara lättare att fullfölja sina scheman osv!
Tack detsamma verkligen! :D

2017-05-22 @ 08:27:32
URL: http://alicemalmstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0