Musiktips för vårpromenaderna

Tid: 20:34:00
Datum: 2018-04-22
Kategori: Musik

Såhär på söndagskvisten och efter en helg med underbart väder, vi hade rena sommaren i fredags, 24 grader och strålande sol, så tänkte jag ge er lite musiktips som ni kan ladda lurarna med under alla vårpromenader som är så underbara just den här tiden av året.

Nuförtiden lyssnar jag på mycket svensk musik, oavsett om det handlar om tropical house, edm, svensk elektronisk hiphop eller annat.

Här är i vilket fall några av mina favoriter just nu, 2 blyga läppars senaste singel som släpptes nu i fredags, Du är så jävla fin, låten som just nu toppar topplistorna, Hov1's Hon dansar vidare i livet, Ninjaneers Skillnaden och Mahalo, en liten skräll när det gäller mig med Ida Redigs Allting som vi sa från Melodifestivalen, och Stina Velocettes Ska det va såhär, en låt med en väldigt tänkbar och sann text.

Egentligen hade jag tänkt bädda in låtarna direkt här i inlägget, men jag lyckas inte. Spotify har gjort om det på något sätt, så jag kommer inte åt bädda in-funktionen längre. Är det någon av er andra som vet hur man gör nuförtiden?

I vilket fall så får ni därför nöja er med länkarna till låtarna, en liten missräkning måste jag säga...

Den förstnämnda är hursomhelst väldigt glad och trallvänlig och sådant brukar offtast gå hem hos mig.

Den andra är lite dystrare i tonen, men ändå väldigt melodisk, går i stil med Norlie & KKV, som jag tycker gör väldigt bra musik, och sätter sig verkligen på hjärnan.

Den tredje är ganska tung House, men ändå på svenska, en riktig träningslåt som, iaf på mig, får adrenalinet att pumpa lite extra.

Den fjärde är också Ninjaneers och också det är ganska tung House, men kanske mer "party" än "träning" om vi jämför med Skillnaden.

Ida Redig gick inte ens vidare från sin deltävling i Melodifestivalen, men jag tycker det är den bästa låten i hela tävlingen, precis sådär glad och trallvänlig som jag gillar. Man blir glad av den.

Stina Velocette har en grym bas i sin låt som får väggar och annat att vibrera om man har de resurserna i sin anläggning, men det primära i den låten är ändå texten, som är väldigt tänkvärd. Den handlar om kvinnors utsatthet, skuld och skamkänslor och belyser det sneda i samhället när det gäller det faktum att kvinnor inte känner sig trygga när de vistas i offentliga miljöer, särskilt då kvälls och nattetid, och att samhället allt som oftast tar mannens parti.

2 blyga läppar - Du är så jävla fin Hov1 - Hon dansar vidare i livet Ninjaneers - Skillnaden Ninjaneers - Mahalo Ida Redig - Allting som vi sa Stina Velocette - Ska det va såhär


Kommentarer
Postat av: Tessis - Fotograf

Sv: Oj, då var det ett bra tag sedan då med andra ord. :) Det är vackert där uppe iaf. :)

Ja du, jag vet inte riktigt hur jag ska svara på den frågan. Det är en dag i taget som gäller. Jag hinner lixom inte riktigt landa i nått just nu. Har fullt upp hela tiden och det är svårt att ta in att man ens har blivit drabbad av att jag har cancer. Men i det stora hela nu är det bara vänta, och ta tag i sin vardag. Jag har ju ett slutprojekt jag ska få ihop nu, den 19 maj är det ju vernissage, och jag är LÅNGT i från klar.

2018-04-23 @ 16:17:18
URL: http://photobytessie.blogg.se
Postat av: Heléna

Hej Johan! Nu är jag tillbaka igen i bloggvärlden efter ett längre uppehåll. Har fått ledbesvär som har resulterat i utredning på reumatologen, men just nu är det okej iallafall. Humöret på topp och det är det viktigaste. Hoppas allt är bra med dig och tack för tipset om låtar! Kom på härom dagen att jag skulle behöva uppdatera min promenadlista för den gamla börjar bli lite tråkig - spelat låtarna för ofta helt enkelt :D Ha det så gott så hörs vi säkert snart igen!

Kram

2018-04-25 @ 08:56:39
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: blondina

sv; Jodå vakar av imorgonbitti vid 6.30 så hela dagen, kvällen är jag ledig sen och på söndag. Då får jag ta igen mig.

2018-04-27 @ 17:41:55
URL: http://blondinas.se
Postat av: Dan Thor

Ida hade gått vidare om numret var annorlunda, då hade hon gått till andra chansen :)

Ja bäst att leva livet här och nu, man vet aldrig någonting om någonting.. egentligen. Man kan vara hur frisk som helst och ändå försvinna.. läskigt när man tänker så. Men att leva i nuet i verkligheten är nog bäst?

Ja jag vill inte bli äldre.. jag vill kunna vara som jag alltid varit.. inte behöva liksom bli vuxet vuxen och tråkig? ;P
Mina föräldrar hade fått både mig och min bror när de var 30 liksom.. jag är verkligen inte där än? ;P Fast ja brorsan har ju nummer två på gång och han blir 28 i år..

Hur stort är Leksand egentligen? :)

2018-04-27 @ 18:17:00
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Maria

Bra musik är aldrig fel :) Nu lyssnar jag aldrig på musik när jag är ute på mina promenader, gör det hellre hemma på stereon när jag städar eller bara slappar i soffan :)

2018-04-27 @ 22:25:05
URL: http://gairamsbilder.blogg.se
Postat av: sara

vilken sommarhelg vi fick, hoppas den kommer tillbaka nu i helgen :)

2018-04-28 @ 08:48:41
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: My

Riktigt bra låtar!
Jag högerklickar på låten och sedan dela -> kopiera inbäddningskod och sedan lägger jag in den i inlägget på den andra sidan där koden visas. Alltså nere i hörnet där man kan trycka ändra redigerare :)

2018-04-28 @ 09:18:59
URL: http://mynordqvist.se
Postat av: Carolina

Ja, förra helgen hade vi strålande väder, men den här helgen lär det nog inte bli lika fint väder tyvärr :/

Sv; nej, precis så jag kände. Att jag hade ingen lust att gå ut och umgås med kolleger om jag fick välja att komma hem till den jag älskar :)

Håller helt och hållet med dig!

Skönt att höra att du tagit det så bra. Många tar det inte bra tyvärr, men beror nog också på hur man avslutar förhållandet och hur båda känner :)

2018-04-28 @ 09:47:43
URL: http://knaset.com
Postat av: Clin

Så underbart väder vi hat fått. Har dock regnat några dagar i Malmö men idag är det sommarvärme igen =)

2018-04-28 @ 14:22:25
URL: http://emmaclin.blogg.se
Postat av: Tina

Sv: det är lite större solglasögon som är som pilotglasögon, den formen liksom, och guld på sidorna! Sedan är de rosa glas ☺️ Ja de var sååå kul att Kalmar hc gick upp, de är dom värda! Ja tyvärr kom två stycken onyktra till träningens, men dom fick inte vara med på sista matchen, så dom fick sitt straff! ☺️ Hoppas bara dom klarar trycket i ettan! Vad kul att de känns bra med tre ledsagare, jättekul att du klickat riktigt bra med en av dom! ☺️ Jo tack, de är bara fint med mig med, de rullar på, massa jobb nu! Så jag känner att maj bara kommer svitcha förbi med!☺️ Vad härliga musiktips! Älskar två blyga läppar, ha de bäst Johan!☺️

2018-04-28 @ 17:08:27
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: NICOLE

Ja vad härligt väder vi har fått ha nu i några dagar:) Helt underbart. Idag har det varit lite molnigt här men det gör inget känner jag, ibland kan det också vara lite skönt :D Men nu är det verkligen vår och det är ju såå härligt. Perfekt med lite musiktips =) SV: hjälp så skönt va :D med lite ledigt. Ja jag blev kanonnöjd med håret :) Till frukost åt vi kvarg med massa frukt, jordgubbar, banan och passionsfrukt :) Jag har ju alltid druckit ganska mycket kaffe men sedan igår har jag testat att inte dricka, för att se om hjärtklappning/hög puls blir bättre och hittills (på den korta tiden) verkar det faktiskt som att det har minskat. Sjukt ändå..

2018-04-28 @ 17:54:13
URL: http://nouw.com/nwistrand
Postat av: Linda

Jag gillar Tropical House spelar mycket Sommarhits 2018 på Spotify just nu,hehe.
Svar: Eller hur! Secret Escapes är verkligen så nice! Jag bokade ett boende i Madrid och även en hotellnatt i Sthlm via deras sida. De har alla möjliga olika resmål och grymt bra kampanjer. Värt att bli medlem i alla fall om man planerar någon resa. Ja det löser sig säkert, någon gång kanske du hamnar i Helsingborg.

2018-04-28 @ 21:01:40
URL: http://www.lindamarie.nu
Postat av: Jessica Högberg

Men visst är det härligt nu när våren är på G!! Kallt, rått och regnigt idag men det känns ändå i luften att det är vår, älskar!

2018-04-29 @ 16:13:29
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: anniepiie

Visst är det härligt den här tiden på året! :) SV: Jag åker till NY om bara några veckor. Idag tog jag fram resväskan och det är ju steg ett kan man säga. Jag jobbar på Jysk. Många som vill köpa trädgårdsmöbler och sånt nu.

2018-04-29 @ 18:31:06
URL: http://anniepiie.blogg.se
Postat av: Miss Jennifer

Kul med musiktips :D

2018-04-29 @ 18:39:19
URL: http://missjennifer.se
Postat av: Sussi

Åhh så härligt med 24 grader. Så varmt fick inte vi. Hoppas dock på att kommande dagarna kommer bli varma och fina, men sån tur har man väl inte nu när man är ledig och allt. Trevlig Valborg

2018-04-30 @ 18:42:35
URL: http://nouw.com/enkelthemma
Postat av: Linda

musik gör så otroligt mycket! :)

2018-04-30 @ 19:23:31
URL: http://www.nouw.com/LindaLinnros

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: