Mot paralympics i Rio 2016! -

HIFI-klubben =)

Tid: 22:35:57
Datum: 2008-09-30
Kategori: Allmänt

Där kan man snacka om service!
Först bokade jag ju en demo där, men det behövdes inte eftersom att de hade ASW610:an uppställd hela tiden. Trots det ringde de 2 gånger bara för att vara säkra på att de hade kontaktat mig =)
Idag åkte jag in dit och de kom t.o.m. ihåg mig från när jag köpte mina högtalare för lite över 1 år sedan. Det var han Andreas tror jag han heter. Han kom t.o.m. ihåg att det var demoexet av dm309:orna och att vi pratade om att jag inte var säker på att basen i dem räckte eller inte. Han sa att han kom ihåg det bara för att han var ganska ny där då och hade nästan precis börjat jobba, men ändå. Det är ganska bra att komma ihåg en kund man har haft för lite över 1 år sedan. Dessutom kom han t.o.m. ihåg vad jag lyssnade på för musik, så jag fick lyssna på Basshunter idag. Inte direkt jättebra, men i alla fall åt rätt håll.
Jag mätte lite innan jag åkte dit hur stor plats den skulle ta och när man mäter känns det inte alls stort. Den är 31x31x37cm. Mina högtalare är exakt 30cm djupa om man räknar med buffern eller vad det heter, fronten alltså. Kollar man på dem så känns 30cm ganska stort, men håller man en linjal framföre sig, då känns det aslitet.
I vilket fall som helst var den större än jag trodde och trots att vi stod ca 4-5 meter ifrån så kände man ändå bastrycket mot benen. Det svåra med subwoofers är ju att det blir så olika ljud beroende på rummets akustik osv. Det gäller väl kanske alla högtalare, men där inne på HIFI-klubben är det ju ganska stort, så det hörs ju inte direkt någon värstingbas där, men sen när jag har den här hemma blir det antagligen helt annat ljud.
Det blev inget köp idag för kablarna fanns inte hemma. De skulle få hem dem nästa torsdag, så nästa lördag efter träningen åker vi nog dit =)

Efter HIFI-klubben gick vi till Intersport för att köpa Adidas-skor som de har kampanj på nu. Det är sådan jag vill ha och som jag redan har haft i 4 år eller vad det är, men nu vill jag ha vita, men jag funderar på att köpa ett par av varje så har man några år framåt.
Skorna var så klart slut. De skulle få in nya imorgon, så vi får väl se hur det blir med det. Man vill ju inte missa den här chansen. Det är ju nästan halva priset.

När vi kom hem hade mamma bränt riset så in i helvete. Det rök på hela undervåningen och luktade jävlar =P
Hon hade gått och förhört Shep på ett prov som hon ska ha och glömde bort riset.
Kastrullen blev förstörd, det gick inte att få bort allt ris efteråt och så blev det märken i diskbänken av kastrullen som inte heller går bort...
Hade brandvarnaren varit igång hade den gått igång, men batterierna tog slut imorse faktiskt, så det var inga batterier i den. Hade det varit olja i riset hade det börjat brinna.. farliga grejor det där.

F1-racet i söndags kanske man ska säga något om.
Det var ju Massa som hade det bästa läget, men när han gick i depå för sitt första depåstopp körde han iväg med tankriggen i. Det var grönt ljus, men tankriggen satt ändå kvar. Så han stannade ju i pitlane och mekanikerna fick springa fram till honom och få bort slangen innan han kunde köra iväg. Då var han redan sist.
Det var ett ganska rörigt race och det blev safetycar när Piquet kraschade. Det var precis i slutet av första stinten, så många tvingades gå in i depå i alla fall trots att den var stängd och åkte därmed på ett drive through eller stop&go-straff. Bl.a. så åkte Rosberg på något sådant straff, men trots det så lyckades han ändå på något sätt ta andraplatsen i mål vilket var nytt personbästa för honom. Det var ett hur rörigt race som helst, men Alonso gick segrande ur det hela och vann sin första seger sedan han körde Mclaren förra året och det var Renaults första seger sedan han lämnade stallet 2006. Hamilton lyckades ta tredjeplatsen och drygade ut ledningen i VM med 6 poäng. Så nu leder han med 7 poäng före Massa som inte kom någon vart efter sitt första depåstopp. Reikkönens otur fortsatte. Han satte bilen i muren bara några varv från mål och nollade igen. Hans chanser till VM-titeln är inte stora nu alltså, men helt kört är det inte.

Leksand vann fjärde raka matchen i söndags när de slog Västerås med 2-4, men de var illa ute för de låg under med 2-0, men lyckades vända det =)
Imorgon är det Växjö som står för motståndet.


Vilken chans! =)

Tid: 23:01:24
Datum: 2008-09-27
Kategori: Goalball

Det här är ännu en stor chans för laget!
Peter kom och informerade oss idag om att goalballkomitén har pengar över och vill satsa på ungdomarna.
Det innebär att de har fixat en träningshelg både med dam och herrlandslaget uppe i Stockholm!
Inte nog med att vi fick ha 2 av landslagsspelarna som ledare på campen, nu ska vi ha både herrarna och damerna som tränare under en hel helg!
Det är redan om 3 veckor, men alla i laget har redan anmält sig. Det kostar bara 250 spänn och då ingår resa, hotell och träning. Vi behöver bara stå för maten.
På lördagen tror jag vi skulle träna med och mot de andra lagen som kommer dit, bl.a. var det något från Göteborg tror jag Peter sa och så de från Värmland. Landslagsspelarna tränar oss och så ska vi få se en riktig match =) jag vet inte om det var herrarna som skulle möta damerna eller hur det var, men kul lär det bli i alla fall.
På söndagen skulle vi köra matcher mot varandra. Det blir första gången vi kör match mot ett annat lag =)
Det här kommer bli riktigt, riktigt kul =)

På träningen idag i övrigt så var det samma övningar som förra gången, lite passninsträning, skottprecision och skott. Oskar och Johanna var inte där, men Ther var där idag, så vi var i alla fall 5.
Passningsspelet funkar bra, men min precision från höger funkade inte alls idag. Det blev inget bra alls. Däremot lyckades jag skjuta 2 eller 3 skott rakt på stolpen från vänster =O
I slutet var det match och det var jag, Andreas och Ther mot Albin och Jennifer. Vi förlorade med 8-2 i första perioden, men i andra tror jag faktiskt att vi vann med 4-3. Då var jag center. I första perren var jag högerback. Albin och Jennifer var ju bara 2, men trots det är de riktigt bra defensivt. Offensiven är det inget fel på heller. En grej jag tycker vi skulle träna mer är just försvar. Mitt försvar är väl sådär om jag ska säga vad jag tycker, men det kan bli bättre =)
Taxi blev det hem idag och de hittade nästan direkt. Han åkte bara till andra sidan huset först, som vanligt, så han fick ringa och höra var jag stod.

Ett historiskt F1-kval var det idag också. Kvalet till Singapores GP som körs i mörker med elljus. Det är ganska coolt och bilarna såg tydligen riktigt snygga ut i strålkastarljuset. Massa tog i alla fall pole före Hamilton och Reikkönen.

De ringde från HI-FI-klubben idag igen. Han var inte säker på om de hade kontaktat mig eller inte, så han dubbelkollade det. Där har ni service =)

Lite inaktiv här =P

Tid: 23:39:23
Datum: 2008-09-26
Kategori: Allmänt

Nu får jag skärpa mig lite! Den senaste veckan har jag bara skrivit 2 eller 3 inlägg! Så får det ju inte vara!
Varför har det varit så då? Jo, det har inte hänt så mycket tycker jag. Lugna dagar i skolan och idag var det också lugnt. Det händer inget, finns inget att skriva om...

I mitt förra inlägg blev det nytt rekord i antal kommentarer på ett och samma inlägg för min del, 10st =) hoppas ni fortsätter att läsa =) men jag tror inte jag har många läsare. Det är nog mest såna jag kommenterar som läser mitt..

Igår bokade jag i alla fall en demo på HI-FI-klubben, men de hade ASW610:an, som jag hade tänkt och kolla på, uppställd hela tiden, så det var bara att komma in när som helst. Så det blir väl förhoppningsvis någon gång nästa vecka =)

Billiga Adidas-skor har de på Intersport nu med. Såna jag vill ha, men det var bara så långt lagret räcker, så jag får skynda mig på i så fall!

Han Johan i Idol går det ju bra för. Han är vidare till livesändningarna nu på måndag tydligen. Jag har inte skrivit det, men han går ju på min skola, T1 tror jag och tjejerna flockas runt honom sa Spike =P man kanske skulle se på Idol då bara för att se hur det går för honom..

Jag fick G+ på matteprovet! Det trodde jag inte, men nu blir det svårare med algebra och polynomer och skit. Jag vet knappt ens vad det är =P

Har suttit och tränat lite webbdesign hela kvällen inför provet på onsdag och lyssnat på Playdio.

Finns inte så mycket mer att säga, dagens skämt, vad kallas en munk som bryter mot sitt celibat? Raggmunk! Ha ha ha ;P

Tvåsiffrigt igen!

Tid: 22:43:46
Datum: 2008-09-24
Kategori: Leksand

Vilken match alltså och vilken start på säsongen! 27 mål på 3 matcher och bara 7 insläppta ger 27-7 +20 i +/- för mål efter 3 matcher! Det är fullkomligt lysande.
Ikväll blev det tvåsiffrigt hemma i Ejendals igen, 11-3 mot Borås. Det var ganska jämnt efter första perren faktiskt, bara 2-1, men sedan lossnade det. 4 mål på 5 minuter i andra perioden och 5-0 i periodsiffror gav ledning med 7-1 efter 2 perioder och sedan blev det 4-2 i sista perioden =)
Frågan är ju om det är såhär ojämnt i Allsvenskan i år. Just nu verkar det ju som det, men topplagen har ju inte mött varandra än och man kan väl i alla fall hoppas att serien jämnar ut sig något allt eftersom, men att Leksand rycker i toppen, det säger man ju inte nej till =P risken med om de fortsätter att vara såhär överlägsna är ju att man kanske slappnar av just därför att man är så överlägsna och sedan när kvalserien kommer så har man gått på halvfart ett längre tag och får det svårt ändå. Det gäller, tror jag, att hålla motivationen och allt annat uppe även om man är överlägsna. Nu tror jag inte bara det kommer vara Leksand som rycker, Malmö hänger nog på de också och kanske Mora. Vi får se. En bättre start på säsongen kan man ju inte få =)

Nu är det klart. Jag skippar programmeringen och satsar på tyska 5 i trean istället. Jag tycker ju i och för sig inte att tyska är så kul, men jag tror att jag hat större chans att få G i den kursen än i programmeringen. Konsekvenserna av det blir ju att jag får lägga psykologi B nu i vår istället för nästa vår som jag hade tänkt, annars blir det för mycket nästa år. För mitt nuvarande schema ger det ju de förändringarna att jag slutar klockan 2 istället för 4 på måndagar och börjar 10 istället för 8 på onsdagar. Så det är ju bara positivt =) men sedan får vi väl se hur schemat kommer att se ut nästa år...

På tal om psykologi så såg vi på en film på psykologin igår som handlade om 3 typer med autism. De hade IQ som en åttaåring, men alla 3 hade en fruktansvärd talang.
Den första shommen var som Mozart. Han kunde lära sig musikstycken hur lätt som helst. De lät t.o.m. en kompositör göra ett musikstycke som han sedan fick höra. Efter att ha hört det 3 gånger kunde han det i princip exakt. De lät en musikbegåvad kvinna lära sig samma stycke, men hon fick lyssna asmånga gånger för att kunna det.
Den andra typen var ännu fränare. Han kunde hela kalendern i huvudet. Det kvittade vad man sa för datum, han kunde det ändå. 6 juni 1946, "It was a sunday" svarade han direkt. 27 oktober 1920, "It was a wednesday". Han kunde allt, t.o.m. framtiden. De frågade om något datum år 2044 och han kunde det. De försökte lista ut hur han gjorde för att kunna allt sådär. Enligt forskarna fanns det 2 metoder. Antingen var det någon matteuträkning man kunde göra, men det kunde han inte ha använt kom de fram till för han kunde inte ens lägga ihop 8+7. Det andra sättet var något med ett diagram, men han kunde inte ens läsa, så det funkade ju inte heller. Ajö sa efteråt att han trodde att alla människor har en kalender inprogrammerad, men vi kan inte plocka fram den, men eftersom att han den där killen hade autism funkar ju inte hjärnan riktigt som den ska och därför kan den fokusera på ett mindre område istället för på allting och därmed så kunde han plocka fram sin kalender. Självklart så kan inte alla autistiska människor göra det, men han hade en talang.
Den tredje killen, han var bara 11 bast, han kunde rita av byggnader. De tog med honom till en byggnad där han fick vara i en timme. Sedan åkte de tillbaka till skolan och så fick han rita av den. Visserligen ritade han den spegelvänd och med för många fönster, men annars var den i princip exakt och fönstren såg exakt likadana ut. Han hade t.o.m. lyckats pricka in en TV-mast och en kran bakom byggnaden.
Det är coolt det där tycker jag, men han med kalendern är nog ändå fränast.

Igår var det matteprov kan jag avslöja och det gick väl sådär... Jag fick ju min bok i torsdags, men jag tror ändå att jag bör klara G, men det var ganska svårt och värre lär det väl bli med algebra och formler och ekvationer och skit, usch!

Har vi något glatt att avsluta med idag då så att det inte avslutas med något så dystert som matte? Jag tror inte det, jo, en grej, jag skrev min novell förut och lät mamma läsa den. Det var inte hela, men det jag hade skrivit då. När hon var klar frågade jag om det dög än så länge, "Är det du som har skrivit den?" frågade hon då =P så hon fattade inte det först, den var nog så bra =P
Är det någon som vill ha den, vilket det säkert inte är, men ändå, så får ni lämna en kommentar här i inlägget =)

Vet inte vad jag ska säga...

Tid: 20:52:28
Datum: 2008-09-22
Kategori: Allmänt

Fick en kommentar i förra inlägget där hon hade länkat den här länken:
http://enbart.blogg.se/2008/september/080916-enbart-gastblogg-av-anne.html
Det där blir säkert ingen länk, men kopiera adressen i så fall och gå in och läs säger jag bara! Vet inte exakt vem det där är, men den personen har i alla fall länkat till en Maddes blogg som nyligen har dött i någon typ av ovanlig cancer, bara 20 år gammal... även hennes mammas och killes bloggar finns länkade i det inlägget.
Jag läste inte så jättemycket, men så sorgligt, men ändå så fint...

En annan grej som jag inte vet vad jag ska säga om är det här med skadegörelsen. I helgen, igen, hade några ungar haft sönder ventilationen på mammas jobb, ett dagis, + att de hade totalförstört klockan ute på gården. Vad fan är det för jävla ungar alltså?? Tror de att de är coola eller varför gör man något sådant? Övervakningskameror tycker jag är ett bra förslag. Antingen skulle skadegörelsen minska då eller så skulle man i alla fall få se vilka det var så att man skulle kunna sätta dit dem. Säkert är det bara småbarn, 13-14-åringar som håller på. Det gör att vi leds in på tråden om att man tycker och tror att man är så otroligt vuxen när man är i den åldern, men det utlägget tar vi en annan gång..

Vad ska man säga om servicen i det här fallet då? Mamma sa att någon där på jobbet hade varit där i lördags och ringt efter de som fixar ventilationen och det. "Ja, vi kommer." sa de, men efter några timmar hade det inte kommit någon och inte igår heller. Idag när de ringde och frågade varför sa de att de inte tyckte att det var så viktigt. Vad är det för service? All mat blev ju förstörd i och med att frysarna och det slutade fungera när ventilationen la av och det var inte så viktigt tyckte de. Man börjar ju undra ibland..

Lite snabbt om dagen också då, först var det webbdesign där jag kollade lite på formulär och kryssrutor och radioknappar. Sedan var det psykologi där Spike och jag jobbade nere i kaffis med lite frågor som jag redan var halvklar med. De andra gjorde ett intelligenstest, men det kunde tydligen inte jag göra eftersom att det var massor grejor som man skulle se för att klara, men det måste ju finnas något intelligenstest utan visuella grejor. Jag ska kolla efter det på nätet. Sedan var det i alla fall en håltimme då jag och Spike körde kort med bl.a. Micke, Josef, Sofie, Moa och Marlene. Alla var inte med och körde kort, men de satt där. Sedan var det tyska och Spike och jag gjorde ett läxförhör hela lektionen. Spike fick läsa tyska och han har aldrig haft en ända tyskalektion, så det gick ju som det gick, men lite kul var det att lyssna på i alla fall =P. till sist var det programmering i nästan 2 timmar. Jag har mailat till Elisabet nu, så vi ska väl prata om det någon dag, för jag tror jag får svårt att få G i den kursen alltså. Jag är varken motiverad eller tycker det är kul. Vi får se. Sedan var det hem som gällde och plugg inför matteprovet imorgon, men jag har inte öppnat boken än.. kanske bör göra det nu =P

Dagens låt blir Partyheadz - Stop loving you

Äntligen träning =)

Tid: 18:23:26
Datum: 2008-09-20
Kategori: Goalball

Goalball var det idag och det var första gången jag tränade sedan campen i juni som ni kan läsa om här i inläggen nedan om ni är inne på Goalball-kategorin, annars blir det lite svårare =P
I alla fall så tränade vi lite skottpressition, det gick väl sådär, från högerkanten gick det ganska bra, men från vänster blev det mycket utanför.
Passningsspel tränade vi också och det sitter ju riktigt bra måste jag säga. Några lite sneda pass blev det, men inte många.
Skottträning var det också och det var första gången jag sköt ett skott sedan i juni, men det gick hyfsat bra ändå tycker jag. Fick ju känna på den nya bollen vi har också, den är ganska mycket hårdare än de gamla och man märker ganska stor skillnad, men jag måste skaffa skor. Problemet är bara att jag inte riktigt vet vad man ska ha för dojor. Man måste ju känna linjerna bra genom dem. Det är därför jag tycker det är bättre utan skor, men nackdelen är ju att man glider när man skjuter. Man får införskaffa halkstrumpor =P sådana där man hade på dagis =P
I slutet körde vi lite match, men jag lyckades inte göra ett ända mål, Albin, Jennifer och Andreas utgjorde ett bra försvar. Andreas som är ny i laget, men han kan nog faktiskt bli riktigt bra. Jag fick vara i lag med Oskar och Johanna och det gick väl sådär. Johanna som också är ny och henne kan man väl säga vad man vill om, men tar hon det bara på allvar och lär sig regler och teknik så kan hon nog också bli hyfsat bra, men vi hade inte en chans mot Albin och dem. 4-2 eller 5-2 blev det till slut och mitt försvarsspel kan ju bli bättre, speciellt på vänsterbacksposition.
Det är en nackdel vi har, nästan ingen är bra som vänsterback.

Leksand slog Oskarshamn nu i eftermiddag med 2-6, bra gjort grabbar =)

Jag var duktig och gjorde frukost imorse med ägg och allt =P men jag kunde inte ta fram franskbröd till rosten för jag visste inte vilka mackor det var och man orkar inte stå med händerna i en iskall frys i flera minuter och leta efter några speciella mackor, det blir kallt =P

Försöker just nu programmera lite, men det går ju inget vidare. Den där kompilatorn lär ju ta ett tag att lära sig och dessutom kommer jag inte ner till rapportrutan när man har kompilerat där det står hur många fel och varningar det finns i programmet. Jag blir glad om jag får G i den här kursen och programmering B ska jag försöka byta till något annat, annars kommer jag skita i den kursen och få IG, för programmering A är nog så svårt..

I torsdags blev det Donken igen och igår gick vi dit för Spike skulle äta frukost där. 4 toast och en Cola. Vi gick i alla fall, så lite motion fick vi i alla fall =) och när vi gick dit gick vi förbi ett dagis som var ute och gick. Där var det en unge som frågade fröken varför den där killen hade en sån där pinne för=P (syftade på käppen). Fröken sa att han nog var blind eller så såg han bara dåligt. Låter kanske inget kul, men det lät lite kul då i alla fall =P

Målfest!

Tid: 22:17:42
Datum: 2008-09-17
Kategori: Leksand

Det kan man minst sagt säga att det blev =)
Det blev t.o.m. tvåsiffrigt, 10-2 vann de med med periodsiffrorna 3-0, 3-0 och 4-2. Det var inget att tala om, men vilket stöd de har från läktarna alltså! De håller igång hela matchen.

Vad mer kan man säga då? Malmö var det ända laget som höll nollan när de slog Oskarshamn med 8-0.
Mora var nära på att förlora mot Huddinge, de låg under med 4-2, men vände till 4-7.

Taxin "glömde" mig imorse =P inte centralen utan chauffören. Det var han som brukar prata om hästar med Ebba =P och han sa att jag fick skylla på honom om jag kom för sent vilket jag också gjorde, men det gjorde ingenting, för när vi väl kom dit hade brandlarmet gått. Det var någon som hade tryckt på det nere i idrottshallen. Så vi fick gå ut och ställa oss, eller gå ut och gå ut, vi hade ju inte ens hunnit in så =P
Efter det förflöt dagen som vanligt. Jag gick med stavar i 2 timmar på idfrotten. Inte speciellt intensivt, men ändå med stavar. Spike gick utan stavar och höll inte ett så högt tempo, så det gjorde inte jag heller. De andra körde någon grej ute i skogen..
Jag tycker nästan att 2 timmars idrott blir för mycket. Man orkar inte. Gör man dessutom samma sak så blir det inget vidare.

Ford har fått tjockare päls nu, lilla kissellikiss =) och han har hittat sin vanliga plats under värmepumpen igen, precis som varje vinterhalvår när den är på =)

Vi avslutar med dessa ord:

V I S K A T I L L B A K S!

Imorgon smäller det!

Tid: 22:06:24
Datum: 2008-09-16
Kategori: Leksand

Det vi alla blåvita fans har väntat på i ca 5 månader är äntligen här!
Allsvenskan 08/09 då vi, än en gång, ska tillbaks! Nu kör vi grabbar! =)

De har intervjuat samtliga lag på hemsidan och i stort sätt alla Allsvenska klubbar håller Leksand och Malmö som seriefavoriter. Något lag trodde bara på Malmö och något lag trodde bara på Leksand, men noterbart är att nästan inget lag håller Mora som favorit. Då tror de mer på AIK i så fall faktiskt vilket ju är lite intressant. Moras försäsong har ju inte sett något vidare ut, kommer till det lite längre ner, men AIK har slagit Elitserielag, men jag kommer inte ihåg vilket/vilka för tillfället.

De har också gjort intervjuer med forna leksingar från guldåren och hört vad de tror om säsongen och de flesta tror att de kommer vinna eller sluta tvåa i serien.
Vad gäller morgondagens match så har jag läst gissningar på 8-1, 7-1, 6-1 och 3-2. Alla tror att de vinner i alla fall och annat vore ju lite av en flopp, men Troja ska inte underskattas. De har vunnit sina 3 senaste träningsmatcher mot Vita hästen och Tingsryd med 3-1 och mot konkurenten Nybro med 6-2. Så helt ofarliga blir de inte, men Leksand på hemmaplan, det är ingen lätt uppgift.

Apropå resultat så har de även lagt ut en lista på hemsidan om samtliga lags statistik såhär på försäsongen och av den listan kan man faktiskt avläsa att Oskarshamn som har spelat 10 matcher och vunnit 8. Tvåa i den statistiken är Växjö med 8 segrar på 11 matcher. Västerås är trea med 5 vunna matcher och 3 oavgjorda på 8 spelade matcher. Bra gjort.
Av topplagen så hittar vi Malmö överst på fjärde plats med 6 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster på 9 spelade matcher. AIK är sexa med 5 segrar, 2 oavgjorda och 3 förluster på 10 matcher. Leksand hittar vi på åttonde plats med 5 segrar och 5 förluster. Senast blev det ju förlust i fredags mot Brynäs tyvärr. Det blev mest försvar i den matchen verkade det som av vad jag kunde förstå av textreferatet på Everysports.com. Mora hittar vi först på femtonde plats med bara 2 segrar och 7 förluster på 9 matcher. Inget vidare alls. Det är bara Nybro som är sämre på samma resultat, men med sämre målskillnad, -17 mot Moras -15. Man ska väl dock inte dra för stora slutsatser av försäsongen, det är nu det gäller och jag är ganska säker på att Mora kommer vara bättre än såhär.

Noterbart inför matchen imorgon är att det är 7 år sedan som Leksand och Troja/Ljungby möttes och då, den gången, i Allsvenskan södra vann Leksand totalt mötena det året med 13-4 i mål.
En annan noterbar grej är att då hade Leksand bara ca 3000 på läktarna, men nu, visserligen så är det premiärmatch, men ändå, så hade det sålts ca 5000 biljetter igår. Så det lutar kanske åt en publiksiffra på kanske 6000, precis som de 2 föregåeende säsongerna. Troja får det nog svårt där i Ejrdals arena imorgon klockan 19:15 =)

Matchen sänds dessutom på TV4 sport, så då vet ni var jag befiner mig imorgon kväll mellan 18:30-22:00 =)

Elitserien drog ju igång igår också och HV körde över Frölunda med 6-2. Honkens återkomst till Elitserien kunde ju ha startat bättre. 5 insläppta mål och utbytt. Ingen vidare start för en målvakt som Frölunda har betalat 12 000 000 för ungefär. Vi får hoppas att han rycker upp sig.

2 medaljer till har det blivit i Paralympics, ett brons till Anders Olsson på sin födelswdag och ett silver till herrarnas dubbel i tennis. Så nu är vi uppe i 12 medaljer, 200% mer än i vanliga OS.

Till sist så kan ja meddela att jag nu äntligen har fått min C++-kompilator =) men jag fattar ingenting..

Jag och Dennis kom fram till att jag är djupt utvecklingsstörd idag =P
Vi pratade om det på psykologin och när man har en djup utvecklingsstörning har man IQ som en 3-åring, ca 20-35 tror jag och då kan man inte läsa eller något och det kan ju inte jag heller, vanlig text alltså =P det var lite kul. Låter kanske inte så roligt, men det var det =P

Sebastian Vettel!

Tid: 22:01:43
Datum: 2008-09-14
Kategori: Allmänt

Ja, vilket race han gjorde! Det är helt otroligt!
Det blev rullande start bakom pacecar p.g.a. att det regnade så mycket. Vettel satte upp speeden direkt och drog ifrån Kovalainen och de övriga med nästan 2 sekunder/varv.
Hamilton och Reikkönen såg till en början inte ut att komma någon vart alls, men så fick Hamilton upp farten och körde förbi såväl Reikkönen som några andra. Han körde, enligt mitt tycke i alla fall, en aning för aggressivt och bör ha fått någon form av bestraffning. Han trängde nämligen i princip av Glock utanför banan. Massa och Rosberg hade däremot en schyst kamp där de gav varandra utrymme, men inte Hamilton. Mot slutet av loppet gjorde han samma sak igen, men denna gång på Webber.
Reikkönen, till skillnad från Hamilton, hade ingen fart alls och fick det inte alls att stämma. Inte förrän de 10 sista varven. Då plötsligt var han nästan 2 sekunder snabbare än alla de andra, men då var det ju för sent.
Hamilton var nära på att lyckas med något riktigt stort då han och Mclaren gick för en enstoppare, men det de inte hade räknat med var att det inte skulle komma mer regn, så de var trots det tvungna att gå in en gång till och byta till intermidiets och då var ju den taktiken körd.
Vettel gjorde det i alla fall strålande och vann racet i en Tororosso. Det var hans första seger i kariären, bara 21 år gammal. Därmed är han den yngsta förare någonsin att vinna ett Grand Prix. Dessutom var det första gången sedan 1957 då Maserati vann ett race i Italien som ett italienskt team som inte är Ferrari vinner ett italienskt Grand Prix. Så det var stort. Kovalainen kom tvåa och Kubica tog tredjeplatsen. Hamilton slutatde sjua till slut, precis bakm Massa som blev srxa och därmed tog in en poäng på Hamilton i VM. Nu skiljer det alltså bara en ända poäng mellan de 2 med 4 race kvar att köra. Nästa race är om 2 veckor i Singapore och det är historiens första nattrace som ska gå av stapeln =)

Över till lite annan sport.
Johan Andersson, som jag har missat att skriva om, fick stryk i finalen i paralympics mot världstvåan, men ett silver blev det för honom och den matchen han gjorde mot Warier, världsettan, den var inte dålig.
Goalballherrarna fick ju tyvärr stryk i semin igår mot Litauen med 10-3, men idag blev det vinst över USA i bronsmatchen med 5-2. Egentligen skulle de ha kört mot USA i semin, men det var något regelfel där, så de fick möta Litauen istället. Undrar hur det hade gått om de hade fått möta USA istället? Vem som vann guldet vet jag faktiskt inte, men Anders Olsson tog i alla fall Sveriges femte guld idag när han vann 400 fritt. Så Sverige har nu hela 10 medaljer om jag har räknat rätt.

Jag fattar inte hur jag kunde göra det, men jag sov till 13:30 idag trots att jag somnade vid 2 inatt. Så jag sov nästan 12 timmar :S

Jaha, ett boktips då, Hetta av Lee Child, riktigt bra. Alla hans böcker om den f.d. militärpolisen Jack Reacher är grymt bra och spännande =)

En lite kul grej såhär på kvällskvisten då, ostkakan var god igår, men jag ser ingen vits med att lägga ut bilder som jag ändå inte kan se, så därför beskriver jag här exklusivt hur den var =P
Jag värmde den i micron. Sedan vispade jag grädde och öste över några skedar samt lite jordgubbssylt =) sedan fick Ford lite grädde på ett fat och när jag kom tillbaka hade grädden och sylten smält till någon slags sås, det var hur gott som helst =)

haha, där hade ni det exklusiva =P

Grattis Spike!

Tid: 21:29:55
Datum: 2008-09-13
Kategori: Allmänt

Han fyller 20 idag =)
Nu är det bara 9 månader och 8 dagar tills det är min tur =)

Vilket F1-kval det bjöds på på Monza idag. Det var nog ett av de bästa kvalen jag har sett, även om det brukar vara många bra kval numera.
Det regnade redan från början och man fick verkligen planera sina varv för att gå vidare. Sutil i Force India-bilen t.ex. han var trea med 10 minuter kvar av Q1, men slutade ändå sist till slut. Glock var snabb i Q1 liksom Kovalainen, men Reikkönen och Massa m.fl. hade stora bekymmer, men gick ändå vidare till Q2 efter mycket om och men, men där var det stopp för Kimmi och Hanilton. Kimmi fick det inte att stämma någon gång egentligen, men Hamilton, som tidigare hade sagt att han bemästrade de förhållanden som rådde bättre än Kimmi, får nog äta upp det. Varken han eller Kimmi fick alls till det och båda 2 blev utslagna redan i Q2. Det gick inte att köra snabbare just då än vad de gjorde. Massa lyckades dock med en kraftansträngning ta sig vidare, men i Q3 hade han inte en chans. Det hade däremot Sebastian Vettel och Sebastien Bordeu i Tororoso som blev den stora överraskningen. Vettel var t.o.m. snabbast av alla och tog kariärens första pole, bara 21 år gammal. Där med så är han också den yngsta förare i historien att ta en pole. Bordeu var inte dålig han heller och startar femma. Innan det här kvalet hade Tororoso som bäst startat sexa och nu har de båda bilarna på topp 5. Det är inte dåligt det. Kovalainen startar tvåa och Webber trea. Bordeu är fyra och inte femma. Femma är Rosberg och sexa Massa. Trulli är sjua, Alonso åtta, Glock nia och Heidfeld tia.
Det här kommer att bli ett ruskigt race! Det blir tufft för Hamilton och Reikkönen där från mitten av fältet, men vi får väl se hur det går.

Nu ikväll blev det en lugn kväll, som vanligt. Resten är i stugan så jag är själv hemma, men nu ska jag gå och äta lite kvällsmat, Billys tror jag det blir och ostkaka till efterrätt =) nyttigt värre =P

7 medaljer =)

Tid: 00:22:00
Datum: 2008-09-13
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Det är inte så mycket att skriva idag, det har varit en lugn dag och skolan höll på ända tills klockan 4, tyvärr. Det är lite surt på fredagar.
I alla fall så tänkte jag uppdatera lite om Paralympics.
Sverige har hela 7 medaljer än så länge.
Jonas Jakobsson har tagit 3 guld i de 4 grenar han har varit med i. 4 guld, som han tog i Aten, skulle bli svårt att upprepa visste han, men 3 guld är inte fel det heller. Nu har han tagit totalt 16 OS-medaljer och han har tagit medalj i alla Paralympics sedan 1980, alltså de 8 senaste mästerskapen.
Sedan har vi Anders Olsson som har tagit Sveriges fjärde guld på 100 meter fritt. Han har 400 fritt kvar och där kanske det kan bli en medalj.
Fredrik Andersson har tagit brons i bordtennis tror jag. Lita inte på den uppgiften för jag är inte helt säker på vad han sysslar med, men ett brons har han i alla fall.
Likaså Victoria Vedin eller vad hon heter, i skytte.
Sveriges sjunde medalj är ett silver, men jag är faktiskt inte helt säker på vem som har tagit det, men det kan vara Josefin Abrahamsson i bordtennis för hon var i final i alla fall vet jag.
Hur går det då för min sport, Goalballen. Herrarna är framme i semifinal efter att ha vunnit 4 av 5 gruppspelsmatcher och nu senast slagit ut Danmark i kvarten med 10-5. Damerna kan ta sig till slutspel även de, om de vinner över USA imorgon. Vi får hoppas på det.
För Elvira och Nicolina gick det dock inget vidare för. Elvira, som är regerande världsmästare, slutade bara fyra tror jag och Nicolina femma.
Så ser läget ut just nu.
En grej som är ganska cool med Paralympics är att det är ganska lätt att komma med. Lätt ska man kanske inte säga, men konkurrensen är ju inte lika hård som för vanliga idrottare. Därför är det ju många unga deltagare som är yngre än 18 år. Det finns väl en del i vanliga OS också, men det känns som om det är vanligare här. Vissa idrottare kommer redan med efter att ha tävlat i 1 eller ett par år. Då måste man ju vara en naturbegåvning alltså.

Jag har  tyvärr lite att göra i helgen. Läsa på tyskaglosor + lära mig lite om en text, X antal psykologifrågor som jag får leta efter på nätet eftersom att jag inte har någon bok, lite engelskagrejor och så kanske jag skulle kolla på webbdesignens nästa övningar om frames och iframes. Det är ganska krångligt, men det ska nog gå. Det är dock ganska intressant, för för seende kan det vara bra om det är frames på en sida, de får det lättare att navigera och så, men för oss synskadade, i alla fall för mig, blir det bara svårare och jobbigare att navigera om en sida innehåller frames. Så det är ganska intressant hurruvida man ska göra sidan snygg eller om man ska göra sidan så att den passar alla, men det gör den antagligen inte om man inte har några frames för då blir det ju svårare för seende. Alternativet är att göra 2 webbplatser, en mer visuell med frames och så för seende och en mer funktionell för synskadade, som Aftonbladet har gjort. Deras vanliga hemsida är inte så lätt att navigera och förflytta sig på, men däremot så har de en annan specialsida som heter
www.aftonbladet.se/snabb
som är mer anpassad för synskadade. Det är i princip bara länkar och korta notiser om nyheter osv. Ganska bra faktiskt.
Men det där är svårt, hur man ska bygga upp en sida. Det blir en smal balansgång om den ska funka för alla.


Yes!

Tid: 18:08:00
Datum: 2008-09-11
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Äntligen har jag fått svar från försäkringskassan ang. aktivitetsersättningen =)
Jag fick det!
Det blir ca 7000kr i månaden före skatt och ca 5000kr netto =) det är inte fel =)
Dessutom får jag pengar både för juli, augusti och september nu först också vilket innebär att jag får ca 15 000 netto rakt in på kontot! Det känns ju inte helt fel =)
Jag har dock ingen vidare koll på vad det är man ska ha de här pengarna till, det måste jag läsa lite om på försäkringskassans hemsida, jag är inget vidare på det där med bidrag och så, men bara man får det så är det bra =)

Så kommer ju handikappsersättningen förhoppningsvis snart också och det är ju 1200kr i månaden, skattefritt! Egentligen ska jag ju få 64 eller 68% av basbilopet, men eftersom att jag får andra bidrag så får jag bara 32 eller 34% av basbiloppet, men det är ju inte fel det heller =)

Nu till en lite tråkigare grej. Dennis flyttade igår och sov första natten i sin nya lägenhet inatt. När han vakar på morgonen är det någon som har snott hans inlåsta och låsta cykel och dessutom kastat sten genom 3 av hans rutor på baksidan av huset. Snacka om otur. Det är annars ett aslugnt område hade hyresvärden sagt, där det aldrig händer något.
Antingen var det bara otur eller så var det personligt.. men det får vi ju inte hoppas.

Dennis och jag hade ett möte med Peo idag igen och för en gångs skull så verkade han vara inne lite på våran bana. Vi fyllde i de timmar jag behöver hjälp, eller de timmar Dennis ska jobba och som han kan behövas. Det blev 32-34 timmar i veckan, alltså 80-85%. Det är den tid jag är i skolan. Det är ju lite skillnad mot de 50% han har varit anställd tidigare som verkade väldigt lite. Nu ska han i alla fall få 80-85% och det är ju bra, men en grej som verkar lite skum är det här med maten. Peo sa att en arbetare har rätt till en timmes lunch/rast efter 6 timmars arbete. Då får man gå ifrån sitt jobb och äta e.d. Dennis har ju också rätt till det, men grejen är ju den att han äter samtidigt som mig och dessutom gratis, precis som alla elever vilket är lite orättvist mot resten av lärarna.
Då är det antingen så att han får äta med mig och då jobbar han och sedan gå iväg efter min lunch och ha sin lunchrast, men det behöver han ju inte egenligen. Han har ju redan sin lunch när jag äter, bara det att han fortfarande hjälper mig då vilket räknas som att han jobbar.
Ska han äta med mig får han antingen göra det på sin lunch, men har han lunch då jobar han inte och får därmed betala 40 spänn för maten varje dag och det gör man ju inte. Jag vet att det inte är så mycket egentligen, men jag skulle inte heller betala 40 spänn för skolmat. Då lägger man ju hellre till lite så att man kan käka på Donken eller pizzeria eller så.
Det andra alternativet är att han äter med mig men som pedagogisk lunch vilket innebär att han har lunch och får äta gratis bara det att han då förväntas vara i matsalen och hålla uppsikt och se till så att de sköter sig och så.
I högstadiet åt ju Chris med mig varje dag och han betalade ingenting, men jag tror, om det är såhär, att han hade pedagogisk lunch då, men han höll fan ingen koll i matsalen =P
Så jag vet inte. För en gångs skull är det inte Peo som hindrar utan skolmyndigheten eller vilken myndighet det nu är.

Jocke frågade mig igår om jag ville hänga med till Tallin på höstlovet. Han och Manja skulle ju ha åkt, men så blev det inte. Han ville ha någon att åka med för det är ju inget vidare att åka själv.
Det skulle ju vara kul, men det känns lite osäkert. Det är ju första gången man åker själv utomlands och så gäller det ju för Jocke att både ledsaga mig + att hålla koll på allt annat. Sedan är det inte gratis heller, men nu när jag får alla de här pengarna så är väl inte det något större problem =) men vi bestämde att vi tar den resan i sommar eller något så bestämmer vi allt från början istället. Dessutom är man ju 20 då och då.. ;)

Att prata

Tid: 17:07:00
Datum: 2008-09-09
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Jag tänkte lite på det här med att prata med folk.
Jag är väl kanske inte direkt den lättaste personen att prata med vilket inte gör det lättare att hitta nya vänner osv.
Som synskadad är det mcket svårare att ta kontakt med andra. Det är alltså lättare om andra börjar prata med en, men då är vi tillbika där jag började, att jag inte är den lättaste personen att prata med. Det blir som en cirkel där.
Eller så är det bara det att jag inte har något gemensamt med de flesta andra i klassen och så. Jag menar, jag har ingen riktig kompis här i närheten och många som har vänner och så skulle säkert tycka att jag var ensam, men det tycker inte jag att jag är. Själv kan jag säga att jag är, för det är jag, men inte ensam. Ensam är man när man inte har någon att prata med, men man vill synas, man vill vara någon, men man är ingen.
Jag är inte osynlig. Det kan kanske till viss del bero på att jag är synskadad som folk inte glömmer bort en, men jag har inga riktiga sådär vänner här. Det är ingen jag passasr så jättebra ihop med. Killarna snackar om Wow och hårdrock som jag är totalt ointresserad av och tjejerna vet jag inte riktigt vad de pratar om, allt möjligt antar jag, men sedan jag gick i Stockholm har vindarna vänt vad gäller personer jag kommer bra överens med har jag märkt. Före det hade jag nästan bara killkompisar, men nu tycker jag nästan att jag kommer bättre överens och har lättare för att prata med tjejer än med killar.
Då har vi bara det igen att man bara inte, i alla fall inte jag, bara går fram och börjar prata med vem som helst och tjejerna är för blyga så de vågar inte och speciellt inte som man inte är som alla andra och jag är väl ingen direkt pratkvarn jag heller. Så det är väl inte mig i första hand man går och pratar med skulle jag tro, men det gäller att få upp ögonen för mig eller vad man ska säga =P jag är ganska tyst och passiv på utsidan, men lär man bara känna mig så kan jag prata desto mer, men det är nog inte lätt att lära känna mig heller eftersom att jag är ganska tyst och så i skolan. Jag har lättare för att prata när man är 2 eller kanske 3 och är hemma, inte i skolan. Då blir jag den som är passiv och bara lyssnar på de andra. Även om man ibland skulle vilja vara med i samtalen så är det inte alltid så lätt eftersm att många samtal är visuellt baserade har jag märkt. Man pratar om att "Det ser ju ut så", "Hur fan ser du ut?" "Din piercing ser ju helt mupp ut" osv. Sånt är inte lätt och jag bryr mig inte om sånt visuellt heller, men det är en fördel om man gör det i dagens samhälle tyvärr, men jag fattar inte vad som är så kul med att prata om någons piercing eller hur man ser ut i håret e.d. Visst, en kommentar om det kanske man kan ge, men inte sitter man i flera minuter och bara diskuterar det.
Jag vill prata om mer relevanta grejor för min del, sånt som har betydelse för mig, men det kan nog vara svårt för icke synskadade att förstå sådana problem o.d. eftersom att de inte har dem, men de kan ju ändå lyssna, men jag pratar inte så bra med folk jag inte kommer bra överens med. Det gäller nog många. Jag menar inte att jag är ovän med alla, inte alls, hela klassen och de flesta andra hälsar man ju på och kanske pratar lite med, men det är ju ingen sådär som man känner att man är vän för livet med direkt.
Även om jag har blivit bättre så hänger nog en hel del osäkerhet kvar hos mig också. T.ex. när man hälsar på någon i en kö e.d. Ska man då säga något mer sen efter "Hej" eller räcker det? Blir det tyst känner man ju att man själv bör säga något, men då vet man inte om den andre personen fortfarande lyssnar eller om den har vänt sig åt ett annat håll och inte lyssnar längre. Så då säger man inget alls istället. Det är därför det är hyperviktigt att säga till när man går och inte bara gå därifrån eller så. Då kan man stå och prata rakt ut i luften och se dum ut. Går man iväg eller vänder sig bort säger man det. Då är det genast mycket lättare.
Då har vi msn. Där har jag lättare att snacka med folk, men problemet är att det är svårt att hitta folk att prata med. De flesta är tråkiga typer som bara säger "aa" "mm" "ok" osv. Inget kul alls att prata med dem, men det finns vissa människor som är sociala över msn också och de är det kul att prata med, men så vill man kanske gå vidare och kanske träffas någon dag eller så. Det säger man ju inte till vem som helst ba "Ja, dy och jag skulle ju kunna ses någon dag", men när man har pratat ett tag och lärt känna varandra, då kanske man vill det, men det är det inte många andra som vill. Är det någon som vet vem man är så vet de hur man är irl och vill inte träffas för det, men det säger de inte =P eller, om det är någon man bara har träffat över nätet så vågar de kanske inte riktigt och det är klart, man ska vara försiktig med blinddating eller vad man ska säga. Man ska låta personen i fråga ta den tid den behöver på sig och så får man se senare när den är redo för att träffas, om den vill.

Det blev mycket tankar det här och jag har säkert missat en massa jag tänkte på innan, men det är ju typ såhär det är.
Jag har lättare att prata över msn och stifta bekantskaper på så vis och sedan träffas än att träffas irl osv. Eftersom att jag aldrig heller är ute och festar e.d. så blir ju den delen ännu svårare, men när man väl är ute så känner man ju att det är roligt och skulle vilja komma ut lite mer, men det är svårt när man inte har någon att gå ut med.

Jaja, det får räcka nu.. nu är det kaffe som gäller =)

2 guld redan!

Tid: 19:03:00
Datum: 2008-09-08
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Japp, Sverige har redan tagit 2 guld i Paralympics =)
Jonas Jakobsson vann guld på 10 meter stående och Anders Olsson vann 100 meter på någon distans.
Så redan nu är resultatet sett till medaljerna bättre än vad det blev i vanliga OS där det ju, som bekant, bara blev 4 silver. Bara och bara kanske man inte ska säga, men nu har vi tagit 2 guld och det har inte ens gått 3 dagar. Ändå får de mindre utrymme än de vanliga elitidrottarna.

Var tillbaka i skolan idag efter över en veckas frånvaro p.g.a. inflammationen, men så värst mycket skola blev det inte. Psykologin sket jag i för den höll på när jag kom dit och jag tyckte att då kunde jag lika gärna strunta i den istället för att komma in mitt under lektionen. På tyskan skulle vi ha sett på film, men ingen lärare kom så vi stack därifrån och Spike och jag körde lite kort istället. På programmeringen gick vi igenom Fronter, men inte med Vera, utan med någon annan för Vera var inte där. Eftersom att jag inte ens har kommit igång med programmeringen över huvud taget så var det ganska svårt att hänga med och så, men jag kollade i alla fall igenom den där Fronter-sidan, men den var ju inte direkt världens lättaste sida att navigera med Jaws på.
Så mycket skola blev det inte idag, men Donken blev det igen. Det var blodpudding och potatisbullar, typiskt måndagsmat som ingen gillar. Så Spike bjöd mig på Doken igen, men vi gick i alla fall dit så lite motion fick vi i alla fall =) hon i kassan kände vi igen också, eller Spike kände igen henne från skolan förra året, men han kunde inte placera henne riktigt, men hon verkade känna igen oss i alla fall sa han.
Tillbaka till psykologin då, varför höll den på när jag kom för? Jo, för att jag var på Ögon imorse igen och för en gångs skull fick vi inte vänta. Vi kom nästan in direkt och inflammationen är kvar, men det ser mycket bättre ut och jag behöver inte ta kortisontabletterna längre, men resten ska jag fortsätta med i en månad till. Kortison en gång varje timme, kortisonsalva på nätterna och trycksänkande droppar, både Kosopt och Xalatan.
Nu får vi se om det här håller sig då i en månad. Det brukar det ju aldrig göra. Alltid är det något som händer, men man kan ju hoppas att det håller sig =)

Idag måste jag gå och lägga mig tidigt. Somnade inte förrän vid 5 någon gång inatt. Jag var trött, men sova kunde jag inte för det. Så imorse var jag inte dåligt trött =P

Blev medlem på Bloggportalen nyss också. Det vore ju kul om man fick lite läsare. Man bloggar ju i första hand för att det är kul, men man vill ju gärna ha lite läsare och det har det ju varit lite dåligt om tycker jag. I alla fall vad gäller kommentarer.
Vi får väl se hur det blir nu. Antagligen ingen skillnad, men man kan ju hoppas =)

Paralympics

Tid: 21:12:34
Datum: 2008-09-07
Kategori: Allmänt

Ja, nu har paralympics dragit igång =)
SVT har sagt att de "storsatsar" på det den här gången och ska visa live för första gången någonsin, men trots det visar de ju knappt något alls.
Det är väldigt synd tycker jag, funktionshindrade har lika mycket rätt till uppmärksamhet som "vanligt" folk. Visst, det är inte lika många grenar och så, men trots det så tycker man ju att det kunde få lite mer uppmärksamhet i alla fall. Jag menar, OS vesade de dagarna långa, hela tiden i princip, i 2 veckor. Paralympics är bara i en vecka, men ändå så visar de knappt något alls.
Dessutom känns det som, jag vet inte, men det känns som om många som kollar på sammandragen de har nu på kvällarna tittar mycket på vad det är för fel på alla och hur de ser ut och så mer än att titta på själva idrottandet.
Jag tycker alltså att paralympics ska få mer utrymme i media och annat så att folk i alla fall har en aning om vad som händer. Nu är det nog många som inte ens vet vad t.ex. goalball är, men det ska vi ändra på =) eftersom att jag själv spelar så tror jag att jag ska skapa en goalball-kategori här på bloggen =)

F1 var det idag med, på den ökända Spa-banan. Där brukar ju alltid vädret ställa till det och i år var det exakt 10 år sedan den ruggiga startkraschen där när över halva fältet bröt.
Så gick det inte idag, men vädret ställde till det och gissa för vem? Reikkönen så klart. Vem annars. Stackarn, han ledde racet, fick en kanonstart och gick t.o.m. förbi Hamilton som hade pole efter bara något varv. Den ledningen höll han ända till det var 3 varv kvar. Då kom regnet. Inte så mycket, men tillräckligt för att ställa till det. Reikkönen tappade 3 tiondelar på Hamilton på första sektorn för att därefter köra jämnt med honom resten av varvet, men i första sektorn tog Hamilton chansen och gick förbi finländaren på det näst sista varvet. Reikkönen gav sig dock inte utan gick förbi Hamilton igen när han skulle varva en Williams. Strax därefter gjorde Reikkönen en 360 mitt på banan, men fortsatte. Hamilton i sin tur var av banan, men lyckades gå förbi Reikkönen ännu en gång och det var då det brast för Reikkönen. Han förivrade sig en aning, hade inte lika stabil bil som Hamilton, så han körde av och fick bryta. På det näst sista varvet. Massa tog istället hand om andraplatsen och Heidfeld blev faktiskt trea efter att Alonso hade gått i depå in på sista varvet och bytt däck. Alonso blev trots det fyra eftersom att han tog sig förbi både Vettel, Kubica och Bordeu på sista varvet. Bordeu, ursäkta stavningen, det är franska och det är ju inte jag någon direkt fena på, låg trea in på sista varvet, eller om det var fyra, men han fick tyvärr vika ner sig och slutade sjua.
Det blev alltså ännu ett dramatiskt race, men nu känns det som om VM börjar glida ifrån Reikkönen lite. Han ligger nu 23 poäng bakom Hamilton, men man ska aldrig säga aldrig. Förra säsongen låg han 17 poäng efter Hamilton med 2 race kvar, 20 poäng, och då vet vi ju hur det gick =)