Mot paralympics i Rio 2016! -

Uppvisning

Tid: 19:15:24
Datum: 2009-08-30
Kategori: Goalball

Då var våran uppvisning avklarad, men vi börjar med träningen i onsdags.

Det var ju den absolut första träningen av det slaget vi hade, men också den första träningen på över 3 månader och det märktes.
Onsdagsträningarna kommer inte att innehålla så mycket goalball. Det blir mer styrka, kondition och explosivitet.

Först pratade vi lite om hösten, träningar, upplägg, tävlingar osv.
En riktigt tråkig grej är att Andreas har blivit riktigt sjuk. Hans sjunt han har i ryggen har gått sönder, så han har fått vatten i ryggen och blivit lam från midjan och neråt. De vet inte om de kan operera honom i Sverige över huvud taget, men det hoppas jag verkligen att de kan! Stackarn!

Efter snacket körde vi lite uppvärmning. Lite armhävningar, joggning, situps och det vanliga.
Därefter fick vi vara lite försökskaniner på lite cirkelträning. Pelle visste inte hur det skulle gå, men det gick bra. Vi körde lite armhävningar, situps, step ups, lite bollövningar, både med goalballar och medicinbollar + lite annat. Albin hade fixat musik, så det blev en bra träning.
Mamma och pappa skjutsade mig första gången, men tanken är ju att jag ska åka taxi dit, men än så länge har jag varken fått något nytt färdtjänstkort, det gamla går ut imorgon, eller beviljat att jag får åka 2 gånger i veckan när jag vill, alltså utan att följa deras tidsschema. Så vi får väl se hur det blir på onsdag, om jag åker taxi eller om mamma och pappa får skjutsa mig då med.

Igår hade vi då uppvisning.
Anledningen till detta var att ÖHIF, Östergötlands handikappsidrottsförbund, fyller 40 år. Det firade vi genom att visa upp många av de sporter som ingår i föreningen. Det hela var öppet för allmänheten och folk fick prova på de olika sporterna om de ville.
Vi åkte ju till stugan på kräftskiva i fredags, vilken också var trevlig, även om jag inte gillar kräftor, så vi åkte direkt därifrån igår. Jag undrar när jag var vaken klockan 9 där senast. Det var nog några år sedan.
I alla fall så var det jag, mamma, pappa, Emma, Shep, Alle och Hasse som åkte dit. Resten skulle fixa inför firandet av min morbror som vi hade senare på eftermiddagen.

Klockan 11 skulle vi dra igång, men det blev tight. Våra mål var nämligen inte kompletta. Vi lånade ju ut dem till någon grej i Norrköping i somras och de har tydligen bytt skruvar och hållt på, så det var för korta skruvar eller så fattades de helt, så Pelle var ju måttligt glad. Inte nog med det så krånglade högtalarna när Albin skulle koppla in dem. Han skulle ju vara DJ under hela arrangemanget. Det fattades sladdar och grejer och jag vet inte om han fick ordning på det där till slut eller inte.

Till slut kom vi i alla fall igång. Vi värmde upp lite varpå vi spelade lite match som uppvisning så att folk skulle se. Tyvärr var det ganska stort där inne, så det ekade jättemycket + att de, efter ett tag, började spela rullstolspingis jämte oss. Det var ett klart störningsmoment, men det gjorde inte så mycket. Det var ju ändå bara en kul grej och inget allvarligt.
Jag har ingen aning om hur många som tittade på, men efter ett tag fick folk prova och först in var Emma och Hasse. Båda två gjorde det bra, men båda sa att det var läskigt. Emma ville inte spela mer efter ett tag, men Hasse spelade vidare. Mamma och pappa hoppade också in, så det blev jag, mamma och pappa mot Hasse, Jennifer och någon annan shomme som testade. Både mamma och pappa gjorde det bra och pappa gjorde faktiskt 2 mål. Mamma sköt lite snett, men det var jättesvårt tyckte hon, för hon tyckte att hon sköt rakt, men det var åt höger.

Till slut fikade vi lite innan Albin och jag sköt lite skottträning. Båda två behövde det. Ingen av oss tyckte att vi fick till det när vi spelade, men det kanske inte var så konstigt eftersom att vi inte hade tränat skott på över 3 månader. I slutet fick jag i alla fall till några hyfsade skott, men enhandsskotten gick inget vidare. Däremot tvåhansskotten gick riktigt bra där på slutet.
Vi får se hur det går. Nästa lördag är första officiella träningen.

Ett tråkigt besked är dock att det inte blir någon tävling i Karlstad om 2 veckor. De "hann inte" hade de sagt till Pelle. Han kontaktade dem efter sin semester och frågade hur det blev, men de har inte svarat. Så mailade han igen, han messade och ringde säkert också, men ingen svarade. Till slut fick han tag i någon där som sa att de inte hann fixa något. Det är lite dåligt tycker jag. De har ju ändå haft ganska gott om tid på sig, men de ville gärna komma hit till oss.

Efter uppvisningen åkte vi tillbaka till stugan där vi firade Mats. Det var trevligt, men det var nog sista gången jag var där i år, för nu märks det att det börjar bli höst. Usch.
Emma, Alle och jag åkte hem senare på kvällen och idag har jag bara suttit här. Fixat min tyska artikel har jag äntligen gjort också. Alle sa att i trean blir man lätt slö och skjuter upp saker och ting till i sista minuten och det märker jag redan. Så har jag aldrig gjort förut, men nu tar det emot och värre lär det väl bli. Även fast det inte är så jättemycket att göra så känns det ändå segt, men man överlever väl.

Leksand träningsmatchade förövrigt idag. Det var en match som mycket möjligt kan bli en seriefinal senare i vinter, AIK - Leksand. Trots det var det nästan ingen bevakning alls. Både jag och en kompis satt och letade efter livereferat, men hittade inget. Det ända var lite uppdateringar på Leksands hemsida. 3-0 till de vita och blå slutade det i alla fall i en ganska grinig match. Markus Persson, den nye kanadensaren, Elias Godoy och Jesper Ollas gjorde målen. Leksand var dessutom helt överlägsna i klackkampen.
Nästa match är på tisdag eller onsdag mot Tingsryd i Tingsryd. Matchen börjar 19:00 och den borde Leksand vinna, men man vet aldrig. Bofors har ju t.ex. tydligen haft det lite kämpigt med div 1-klubbar här på försäsongen.

Dagens låt blir Whitney Houston - One moment in time. En riktigt fin låt. Hon har gjort många bra låtar. Nu ska hon ju släppa ny skiva, men frågan är hur bra den är. Jag lyssnade på titelspåret, om jag inte minns helt fel, I look to you, men jag tyckte inte den var så jättebra. Hennes röst har förändrats mycket. Man hör fortfarande att det är hon, men inte alls lika bra som det var en gång i tiden.


R.I.P Erkki Laine!

Tid: 16:41:56
Datum: 2009-08-27
Kategori: Leksand

En stor hockeyspelare har mycket tragiskt gått bort.
Den 51-årige Erkki Laine, som bl.a. har representerat Leksand under 4 år och Färjestad där han blev SM-mästare 1985, saknades efter en båttur i lördags.
Han anmäldes försvunnen av sin familj på söndagen och polisen hittade delar av hans båt på 6 meters djup under måndagen. Kroppen hittades på tisdagen. Troligen har han kraschat med båten och omkommit i samband med detta.

Så sent som den 25 juli, under jubileumsmatchen, var han på plats i Ejendals arena och pratade och skämtade med gamla vänner och andra som ville prata med honom.
Så sent som förra året intervjuades han om sin tid i Leksand och den övriga karriären och avslutade då intervjun med orden "Du innan vi slutar så kan jag få hälsa till alla mina vänner i Leksand. Alla spelare, vänner, och fina fans som jag lärde känna i Leksand. Leksand kommer alltid vara laget i mitt hjärta."

Jag tycker det är så tragiskt. Bara 51 år. Han skulle ha fyllt 52 om bara några veckor, den 13 september. Det är 4 år yngre än pappa. Han har 2 döttrar, som jag dock inte vet hur gamla de är, och en fru. Jag kan bara försöka föreställa mig hur det måste kännas för dem. Det måste vara fruktansvärt. Tänk om t.ex. pappa skulle gå bort sådär. Det skulle vara bland det värsta som kunde hända.

En av Erkkis bästa och närmsta vänner, Jarmo Mäkitalo, sörjer honom djupt. De har kännt varandra sedan 5-års ålder och tränade alltid tillsammans under försäsongerna. Deras familjer umgicks privat och de hade t.o.m. sommarstugor intill varandra.

Tänk om någon i släkten skulle gå bort. Det skulle ju kännas jättekonstigt att träffa släkten efteråt. Någon skulle saknas, man skulle inte vara kompletta.
Jag lider verkligen med dem, det gör jag.
R.I.P Erkki Laine! :'(

Mer Leksand. P-A Lundström fick sparken igår. Man ansåg att han inte hade nått upp till de förväntningar man hade på honom. Han noterades för 13 poäng, 2 mål och 11 assist, förra säsongen.
Själv tycker jag aldrig riktigt att han har stuckit ut. Han gör sitt jobb, men mycket mer är det inte. Vi får hoppas att han hittar en ny bra klubb!

Ännu mer Leksand. Idag, om bara några timmar nu, är det dags för den stora jubileumskryssningen!
Detta har aldrig någonsin gjorts av en idrottsförening i Sverige tidigare. Man chartrar ett helt fartyg med personal och allt för att åka på kryssning och fira att klubben fyller 90 år.
Riktigt häftigt måste jag säga och det hade varit fruktansvärt kul att ha varit med på den! Runt 2000 vita och blå leksingar stiger, om någon timme, på Cinderella i Stadsgårdskajen i Stockholm.
Det kommer vara ett fullspäckat program med massor av saker att göra, så rastlös lär man ju inte bli i alla fall. Dessutom kommer man att sälja lite souvenirer och släppa en ny singel som gruppen Astral doors har gjort. En hyllningslåt till laget.
Fan att man inte var med där! Det hade varit så coolt och något man hade minnats hela livet. Det lär nog få en del medial uppmärksamhet skulle jag tro. Jag får följa med om 10 år, när klubben fyller 100 år, om man gör något liknande då.

I övrigt så paddlade vi i spöregnet igår morse. Spike som alltid säger att jag klagar och är negativ, var nu själv ganska gnällig. Jag tyckte bara det var kul.
Först fick vi ingen kontroll på kanoten, men så småningom gick det bättre. Spike styrde och jag satt där fram.
Efter ett tag bytte vi vid en brygga så att alla skulle få testa att styra, men det gick ju mindre bra. Man ska ju göra som J:n med paddeln när man svänger, men när jag skulle svänga höger gick det inte. Då åkte vi rakt fram, men vänster gick bra. Vi lyckades dock åka upp på några stränder, åka in i lite vass och köra på ett träd innan vi lyckades ta oss in till en brygga och byta igen, för att ha en blind som styrde gick inget vidare =P
Kul var det i alla fall, men blöt blev man. Spike satt där bak och öste vatten fram på mig. Jag skvätte lite på honom också, men senare under dagen fick jag följa med honom hem för att byta kläder, trots att mina byxor fortfarande var blöta. Det var inte kallt ute, men blöta byxor och blåst är ingen bra kombination. Hade det varit tvärtom, att det hade varit jag som hade kunnat åka hem och byta kläder, men inte han, då hade jag inte fått det, för då hade han sagt att han inte kunde det och att det skulle vara jämt mellan oss, men nu gick det bra. Promenaden tog dock lite längre tid än vad vi trodde, så vi kom 20 minuter för sent till religionen, men det gjorde inget. På geografin efter paddlingern kom vi också lite sent, för vi hann inte tillbaka efter den.

Så igår hände en hel del och jag rörde mig rejält. Senare på kvällen hade vi också den första träningen för säsongen, men det tar vi i nästa inlägg på lördag eller söndag när jag skriver om våran uppvisning. ÖHIF, Östergötlands handikappsidrottsförbund fyller ju 40 år. Det firar vi med att visa upp alla sporter och så. Allmänheten får också prova på, så har ni möjligheten, kom till Racket center bredvid Cloetta center i Linköping på lördag mellan 10:30-14:00 eller något sådant =)

Idag blev det en ganska tung dag. På filosofin skulle vi läsa om de 5 olika typer av filosofi som finns innom den teoretiska filosofin tror jag det är och skriva en kort sammanfattning om alla. Jag har ju dock inte boken. Dels finns den inte som E-bok och dels ska vi ändå inte använda den mer sen. Så Spike fick läsa, men han fattade ju knappt vad han läste, så det var väl lite sådär. Jag fattade väl inte heller allt.
På naturen blev det ännu mer filosofi. Vi skulle läsa lite om världsbilden och så. Hur

Herakleitos och Platon såg på den. Herakleitos sa ju något i stil med: "Man kan inte 2 gånger stiga ner i samma flod", "I samma vatten stiger vi och stiger vi inte" och "Det är vi och inte vi". Med det menade han typ att allt förändras. Vi är inte samma person när vi går upp ur vattnet som vi var när vi gick i. Vi har förändrats, liksom vattnet. Det var lite rörigt det där.
Till slut var det historia där vi såg på en skitdålig gammal film med svindåligt ljud och som dessutom var på norska/tyska. Man skulle hitta källor eller något.

Nu ska jag leta tyska nyheter tills imorgon.

Dagens låt blir Celine Dion - My heart will go on, till minne av Erkki Laine!


Vänner.. 2?

Tid: 18:48:17
Datum: 2009-08-24
Kategori: Allmänt

Ja, jag tror faktiskt redan jag har ett inlägg någon stans med rubriken "vänner", så det här fick heta "2" också =P

Att det ska vara så svårt att få vänner! Vissa har hur lätt som helst för det. De bara börjar prata med någon på krogen eller på jobbet/skolan. Så lär man känna folk via andra människor man känner och skapar på så sätt nya vänskapsband osv. men har man inte så många vänner, vad gör man då? Har man inga man känner vars vänner man kan lära känna eller har man svårt att börja prata med folk, hur lyckas man få vänner då?

Jag har alltid, tyvärr, varit lite tyst av mig och inte sagt så mycket i skolan och så. Jag har svårt att få fram mitt riktiga jag när det är andra som tar mycket plats. Då blir jag defensiv och sitter mest och lyssnar.
Just därför, för att jag är så tyst och lite tillbakadragen i allmäna situationer, är det ju så folk tolkar mig. Lite tyst och blyg. Det beror självklart lite på vad det är för situation, men generellt sätt är det väl så.
Tyvärr är inte det mitt rätta jag. Hemma eller på nätet har jag mycket lättare för att få fram mitt riktiga jag. Vissa kanske inte tycker att det är "mitt riktiga jag" då eftersom att det inte är så jag beter mig bland folk, men jag anser att det är mitt riktiga jag.
På nätet har jag mycket lättare för att prata med folk, säga vad jag tycker och bara prata på om vad som helst. Det går inte i t.ex. skolan. Därför har jag mycket lättare att få kontakt med folk via nätet än i verkliga livet. Folk som träffar mig via nätet får en helt annan bild av mig än vad folk som träffar mig i verkligheten får. Träffar man sedan någon av nätkontakterna i verkliga livet är det mycket lättare att umgås med dem, för då har de lärt känna mig som den personen jag verkligen är och inte som den lite tysta tillbakadragna person jag är i skolan.
Dock är det ju så att folk man träffar via nätet oftast inte bor i närheten av en själv.
Jag har 2 riktigt nära vänner och det är bättre än att ha många ytliga kontakter. Jag har mycket hellre få nära vänner än många ytliga, så jag är nöjd med de 2 jag har.
Problemet är bara att de bor ca 25 mil härifrån båda två, åt varsitt håll, så man kan inte alltid träffas. En av dem är dessutom idrottstjej på elitnivå, så hon har i princip aldrig tid. Hon blir mer som en abstrakt kompis som bara finns där, men som man aldrig kan träffa. Den andre och jag försöker ses så ofta vi kan, vilket blir knappt en gång i månaden.

Ibland skulle det inte skada att ha någon nära vän här i närheten som man kunde göra saker med. Tyvärr är det inte så lätt. Det är inte bara att gå ut på krogen och träffa någon. I skolan finns det kanske någon jag skulle kunna tänka mig att bli kompis med, men många är helt olika mig och har helt andra intressen, så dem känner jag inget behov av att bli närmre bekant med.

Vissa skulle jag dock kunna tänka mig att bli vän med, men det är där det krockar. De har ju lärt känna mig som den lite tysta typen som inte säger så mycket. Jag har inte pratat med dem på 2 år, så då känns det ju lite konstigt att bara börja prata med någon man inte har pratat med på 2 år sådär. Kanske tycker ni att man kan göra just det, bara börja prata, men så funkar inte jag.
På msn kan jag däremot prata på med dem och med alla andra också för den delen. Problemet är bara att de vet vem jag är, de har lärt känna mig som den jag är i skolan. Har man väl fått en uppfattning om någon, då är det inte så lätt att ändra på den. Skulle vi träffas privat, hemma hos någon e.d. skulle de få se en helt annan person än den de ser i skolan. Grejen är bara att de inte vill träffa mig eftersom att de dels redan har sina vänner och dels för att de har uppfattningen att jag är tyst och kanske inte sådär jättelätt att umgås med. Den bilden stämmer i skolan, men är helt felaktig hemma. Folk är även lite rädda för nya kontakter känns det som. Man har sina vänner och så är det bra med det. Det är inte lätt att slå sig in hos någon.
Personer som man lär känna över nätet får aldrig den där "skolbilden" av mig och lär känna mig som den jag verkligen är.
Därför har jag lättare för att träffa folk över nätet.

I övrigt då. Vi lärde oss om latitud och longitud idag och att på en grad går det 60 minuter. Inte tidsminuter alltså, utan en annan sorts minuter. På en minut går det 60 sekunder, precis som med tiden, men det har fortfarande inget med tiden att göra. 60 minuter, eller en grad,  motsvarar ungefär 11 mil och en sekund motsvarar ca 30 meter.

Mycket mer har inte hänt idag. Måndagar är visserligen långa dagar, men de går ändå ganska snabbt, för det är ganska okej lektioner.
Vi får väl se vad resten av veckan har att bjuda på. På onsdag ska vi paddla i alla fall och dessutom är det den första träningen för hösten då =)

Dagens låt blir Blutonium boy - Sound like this!

Nollning!

Tid: 19:38:51
Datum: 2009-08-21
Kategori: Allmänt

Då var första veckan i skolan avklarad.

I tisdags började vi med mentorstid. Ingen visste var vi skulle vara, om det var aulan eller ett klassrum som gällde. Det visade sig att det var ett klassrum. Tvåorna var i aulan före oss. Så vi hade mentorstid där vi fick lite papper och grejer varpå vi var i aulan. Dock kom vi försent dit, för vi pratade lite med Elisabet om mitt schema.
Aulan tog bara några minuter. Efter det fick vi ha ett hål på nästan en timme innan lektionerna började. Då gick vi och köpte terminens första korv åt Spike på macken. Sedan gick vi igenom mitt schema innan tyskan.
På tyskan pratade vi bara lite och läste. Vi är inte alls många i gruppen. Det är bara ca 8st som läser steg 5. Jag hade gärna sluppit det också, men jag var ju tvungen att välja det för att få någonting och tyska ger ju dessutom meritpoäng.

I onsdags började vi med idrott. Vi skulle bada, men först skrev vi lite om oss själva och så. Sedan vandrade vi ner till Lundby, simmade så långt vi hann på 20 minuter och gick tillbaka till skolan igen. Jag hann simma 700 meter.
Efter idrotten var det geografi. Vi hann inte göra så mycket, bara gå igenom kursmål och så. Vi har i alla fall Niklas där, men jag har fortfarande inte kollat efter taktila kartor som jag ska ha här hemma någon stans. De är dock helt värdelösa tycker jag, men lite nytta kanske man kan ha av dem, om jag hittar dem =P

Sedan åt vi och sedan var det dags för religion. Jag hatar det. Det ersätter väl matte i år kan man väl säga. Ulla babblade på om någon afrikan som tyckte Sverige var konstigt. Vi gick också lite snabbt igenom lite olika religioner.

Sista lektionen var människan socialt och kulturellt, som också är en valbar kurs. Vi har Lena där och först gick vi igenom lite vad vi ska göra och sedan gjorde vi lite "lära känna-övningar". Det ingår i kursen. Lite kommunikation och så. Så vi körde det vanliga, alla som har blablabla byter plats och någon gör en rörelse som alla ska följa. Det var lite svårt, så jag gjorde bara rörelser när det blev min tur. När man skulle byta plats flyttade jag bara ett steg åt sidan, vilket man egentligen inte fick, men det struntade jag i.
Vi intervjuade också en granne och berättade om denne för de andra. Spike fick vara med, men han glömde vad han som han hade intervjuat hette. Han sa Daniel, men egentligen hette han David. Spike satt också och kollade på en söt tjej hela tiden, vilket det verkar finnas gott om där i gruppen. Det missar ju jag, men det finns det säkert =)

Vi fick sluta lite tidigare och eftersom det var bra väder gick spike och jag ner till station och sa åt taxin att komma dit. Det gjorde den, till slut. Då skulle vi skjutsa hem Ebba med någon kompis först, vilket tog lite tid, så runt 5 var jag hemma. Då var det bara att äta, sova i 2 timmar och sitta lite vid datorn innan jag lade mig. Jag fattar inte hur jag ska orka onsdagar framöver. Nu blir det ju 2 timmar goalball på kvällen också. Där blir det lite tight, för jag slutar ju 4 och Träningen börjar 6.

Igår hade vi den första filosofilektionen. Det verkar ganska kul och Anders är ju en bra lärare. Det är en svår kurs, så det blir mycket lärarlett och så. Filosofi B finns fortfarande kvar, men ingen får läsa den, för den är för svår och man kommer aldrig upp i det antal sökande som behövs.
På lektionen gick vi in till ettorna och sa åt dem att strunta i vad tvåorna hade sagt åt dem dagen innan. De hade även sagt åt oss att klä ut oss idag. Vi var indelade i grupper, men vi är ju äldre, så vi bestämde att de skulle klä ut sig till andra grejor och vi skulle inte klä ut oss alls. Dessutom fick de varsin fadder och så skulle de ha fått de 10 budorden, som vi fick, men vi hade inte skrivit ut dem, så de kommer senare, innan festen. Vi begärde också fika av dem vilket vissa av dem var snabba med. Vi fick nämligen lite fika på lektionen efter, på religionen, men jag och Micha fick inget, för vi var ute och läste en grej om etik då. Det var faktiskt ganska kul. Gör man sådana grejor och inte går in så mycket på de olika religionerna är det väl okej =)

Innan lunch hade vi också naturkunskap med Sven. Han verkar bra, men det sa treorna i början också kommer jag ihåg. De sa att han verkade schyst först, men sedan...
Så vi får väl se. Igår var han schyst i alla fall. Han gick igenom hela klasslistan och de namn han kände igen frågade han vad dennes syskon höll på med nu osv. Dessutom skämtade han ganska mycket, bl.a. om Lööf. Han frågade om hon var orolig inför hösten och hoppades att hon skulle bli ett av dem löven som satt kvar under vintern =)

Maten var ingen hitt och efter den avslutade vi med historia B som verkar skitsvårt. Vi har Sparris i det och han sa att han ser den kursen som raka gatan in på högskolan. Den är i högsta grad förberedande för det. Det handlar mycket om att vara källkritisk och så. Då är det inte böcker man menar, utan själva källan bakom boken, för boken är det någon som har skrivit och är alltså en tolkning av ämnet. Så man måste gå tillbaka ett steg till, till innehållets grund. Det låter jättesvårt, så vi får väl se. Många satt och sov på lektionen där.

Idag var det nollning som gällde =)
Först var det tvåorna som hade fixat en grej åt oss. Vi fick vara i grupper och så skulle vi samla in olika grejor. Jag var med Moa, Marlén, Nadine och några grabbar från ettan. Allt var en tolkningsfråga, så vi kom på att man kunde skriva ut massa saker istället för att hitta dem. Det ända vi hade i icke tryckt format var en snusdosa, Adidas, vita skor, en cykel, ett däck, en stol, en papperskorg, 10 fimpar, en sten, en vit sten, maskara, en plånbok, en kondom o.d. Sedan skrev vi ut bilder på en lastbil, en lampa, en vanlig snigel och en mördarsnigel, Anders Jönsson, SP2, en flintskalle, en peruk, en vägskylt m.m. Egentligen skulle vi ha haft en person som Nadine kände från SP2, men hon fick inte komma dit, för tiden var ute. Så det var tur att Spike hade skrivit ut och modererat alla ansikten i Paint av SP2 från nätet =P
Likaså Anders Jönsson. En grupp hade den levande Anders Jönsson, men vi skrev ut en bild =P
Det var lite kul.

Sedan gjorde vi en helt värdelös grej. En tipspromenad där man skulle komma ihåg bilden från föregående fråga. Så på fråga 3 var det något om bilden på fråga 2 osv. Riktigt tråkigt och Spike förklarade inte ens vad det var på bilderna.

Efter maten var det dags för våran grej. Vi hade gjort samma sak som treorna hade fixat förra året. Först en tipspromenad med frågor som "Vem är sexigast", "Vem sprutar längst", "Vem hittar hålet först" och "Vem är bäst med tungan". Så har man en ettas namn, en tvåas namn och en treas namn. Sedan fick vi vara nere i idrottshallen, för aulan skulle B-klassen ha.
Först körde vi fråga 7, vem som var coolast. Då ska man käka en Pigelin så snabbt som möjligt. Förra året fick Lando hoppa in istället för någon, och han tog hela glassen i munnen och drog ut pinnen. Det gjorde han aldrig om sa han. I år fick Niklas hoppa in istället.

Därefter gjorde vi ännu en grej som våra treor gjorde mot oss när vi började. Vi kallade in alla ettor en och en och frågade ut dem om olika frågor. Dock var vi nere i idrottshallen. Våra treor satt i ett klassrum + att de tog kort på oss.
Vi hade i alla fall frågor som "Fullständigt namn", "Vad gör du på fritiden". Sedan började de lite jobbiga frågorna. Det var t.ex. om de var singel, vem som var snyggast av killarna/tjejerna i våran/deras klass o.d. De värsta frågorna var nog vilken deras favoritpoet från 1800-talet var och om de kunde härma sitt favoritdjur om det hade varit enbent och gult. Det är ju frågor som man blir lite ställd av. Man vet inte vad man ska svara, men vi fick höra både hund, katt och någon slags åsna. Dessutom var det en som fick sjunga Imsevimsespindel och göra rörelserna, Gustavs syrra fick visa hur Casting fungerar + att hon fick avslöja något om Gustav som vi inte visste. En annan fick falla på knä framför Linn, som han tyckte var snyggast, och fria till henne. Det var lite kul faktiskt och se när de gör bort sig lite =)

Därefter fortsatte vi med tipspromenaden och våran klass vann majoriteten av grenarna.
Jag fick ringa och ändra taxin 2 gånger. Först hade jag till 13:40, men jag ändrade till 14:00 när jag fick reda på att vi skulle fika med fika som ettorna hade haft med sig efteråt, men när vi inte hade kommit igång med fikat före 13:45 ringde jag och ändrade till 14:20.
Det var inget dåligt fika de hade fixat åt oss. Det var rulltårta, kex, Cookies, Fanta, mazariner m.m. Det blev massa grejor över, så jag fick med mig en oöppnad rulltårta hem och Spike tog några kakor som han ställde in i mitt skåp. Så nu har vi lite kakor och knapra på också =)

Det var en lyckad dag och nu är det väl bara festen kvar. Den ska vi ha nere på Rosenlund, precis som vi hade våran nollningsfest på. Då satt jag nere i kassan och pratade med massa tjejer från trean större delen av kvällen =)

Nu är det i alla fall en välbehövlig helg. Den sista på ett bra tag som jag inte gör något alls på.

Träningsmatcher

Tid: 20:00:08
Datum: 2009-08-18
Kategori: Leksand

Då har försäsongen kommit igång ordentligt efter jubileumsmatchen för snart en månad sedan.

Leksand har hunnit med totalt 5 matcher än så länge.
Först var det ett litet miniläger på Gottland där man spelade 2 matcher, en mot Divition 1-laget Visby och en mot konkurenterna Oskarshamn.

Visby hade man inga större problem med och man vann enkelt den matchen med 7-0 och Brynäsvärvningen Joacim Eriksson fick hålla sin 1:a nolla i Leksandströjan.
Oskarshamn bjöd dock på svårare motstånd. Man tog ledningen redan efter ca 9 minuter varpå man ökade på den till 2-0. Leksand reducerade till 2-1, men Oskarshamn var mer taggade den här dagen och lyckades vinna matchen med 4-2.

Sedan har Clas Ohlson-kupp i Leksand återigen genomförts efter förra årets succe. I år var det Luleå, Mora och de ryska mästarna Salavat Yulaew som stod för motståndet.

Turneringen inleddes på onsdagen med matchen mellan Mora och Salavat Yulaew.
Det var en match där Salavat inledde bäst och ledde med 0-2 efter 1:a perioden efter mål av Alexander Perzoghin och Andrey Kuteykin.
I 2:a perioden utökade man till 0-3 genom Alexander Radulov innan Mora lyckades reducera genom Niklas Fogström. Ryssarna gjorde dock 1-4 innan perioden var slut genom Igor Grigorenko och i den sista perioden gjorde man också 1-5 och 1-6 genom Andreas Johansson och Kirill Koltsov. Skotten slutade hela 18-41 till ryssarna som var aningen för tunga för moringarna.

2:a matchen i turneringen spelades mellan Luleå och Leksand.
Detta blev en stentuff drabbning där inget av lagen backade från att smälla på i sarghörnen. Det var ett näst intill nytt Leksand man såg jämnt mot tidigare säsonger.
Efter en tuff 1:a period stod det 0-0, men i den 2:a perioden kom målen och det var Luleå som stod för dem. Chris Abbot, ena nyförvärvet från Rögle, gjorde 1-0 och Johannes Tornberg gjorde 2-0.
3:e perioden började katastrofalt från Leksands sida och Luleå lyckades göra 2 snabba mål genom Robin Lindkvist och Kristofer Berglund innan Leksand ryckte upp sig en aning och reducerade genom Kimmo Lotvonen, nyförvärvet från Timrå.
Närmre än så kom man dock inte och Luleå vann med 4-1. Man vann även skotten med 30-27. Publiken hade dock letat sig dit. 2666 åskådare såg matchen.

Fredagens matcher inleddes med Mora - Luleå.
Luleå dominerade stundtals i Moras zon, främst genom bröderna Abbot. Man gjorde också 0-1 och 0-2 genom Mats Lavander och Cam Abbot.
I 2:a perioden fortsatte Luleå att pressa på och ännu ett mål hängde i luften. Något sådant kom dock inte och med ca kvarten kvar av perioden hade trycket avtagit.
I sista perioden reducerade Mora redan efter 11 sekunder genom mål av Mikael Zettergren, nyförvärvet från Mariestad.
Med dryga kvarten kvar slog man också in kviteringen genom Victor Amnér, men bara 8 sekunder senare var det Luleå som åter tog komandot genom mål av Anders Burström fram till 2-3. Mora gav sig dock inte utan kviterade ännu en gång genom Greger Artursson. Man fick därmed till en förlängning. Där var det dock Luleå som drog längsta strået och avgjorde matchen efter dryga 4 minuter. Han som avgjorde var ingen mindre än nyförvärvet från Västerås, Pär Arlbrandt. Luleå vann även skotten med 32-38.

2:a matchen för dagen var mötet mellan Leksand och Salavat Yulaew.
Det var lite överraskande Leksand som öppnade bäst och tog ledningen med 1-0 genom Pelle Prestberg. Innan perioden var slut hade man också gjort 2-0 genom Johan Hägglund.
Ryssarna var tunga förhandsfavoriter och i 2:a perioden visade man sin klass. Man skruvade upp tempot och öste in mål bakom Timo Leinonen i Leksandskassen. 2-1 kom genom Kirill Koltsov, 2-2 genom Sergey Zinoviev, 2-3 genom Igor Grigorenko, 2-4 genom Alexandr Radulov och 2-5 genom Vladimir Vorobiev. Därefter lyckades Peter Nordström reducera till 3-5, men innan perioden var slut hade ryssarna gjort ännu ett mål genom Alexandr Perezhogin. Ryssarna vann perioden med hela 1-6.
I sista perioden var Leksand tillbaka lite i formen man hade haft i 1:a perioden och man fick också utdelning genom Jesper Ollas och Oliver Ekman Larsson fram till 5-6, men närmre än så kom man inte.
Ryssarna vann matchen, inte helt oväntat, men 5-6 mot ett av de bästa lagen i Europa är inte dåligt. Leksand stod upp riktigt bra och ryssarna vann bara skotten med 30-31. 3105 åskådare hade letat sig dit för att se matchen.

Lördagens matcher inleddes med final mellan Salavat och Luleå. Salavat hade inför matchen maximala 6 poäng och Luleå hade 5. Varken Mora eller Leksand kunde vinna turneringen, så det blev en ren final där.
1:a perioden var mycket jämn, men det var Luleå som tog ledningen med 0-1 genom Pär Arlbrandt. Ledningen höll dock bara i någon minut innan ryssarna kviterade genom Mikhail Grigorev.
2:a perioden inleddes lite tvekande från båda håll, men Luleå återtog till slut ändå ledningen genom Cam Abbot. Kort därefter utbröt slagsmål då Jonatan Hedström fick en crosschecking i nacken. Han sa något till ryssen varpå denne drog en stenhård slashing på hans smalben. Det resulterade i matchstraff för ryssen. Ryssarna blev väldigt griniga efter det och drog på sig massa utvisningar, men Luleå lyckades inte utnytja dem.
Istället var det ryssarna som kviterade med dryga kvarten kvar av sista perioden genom Vladimir Antipov. Därefter gjorde man också segermålet, 3-2, med bara några minuter kvar av matchen. Konstantin Koltsov var det som fick sätta dit den avgörande pucken. Skotten vann också ryssarna med 31-35.

Sista matchen för turneringen var årets 1:a Daladerby.
Matchen blev en succe och Leksand vann matchen med hela 6-0.
Det var de unga spelarnas match. Det ända målet som inte hade någon spelare född 1989 eller senare inblandad i sig var 1-0-målet som gjordes av Eric Johansson. 2-0 gjordes av Ekman Larsson och i den 2:a perioden ökade nyförvärvet från norska Lillehammer, Andreas Martinsen, på till 3-0. Tomas Kollar gjorde även 4-0 innan perioden var slut och 23 sekunder in på den sista perioden gjorde junioren Martin Karlsson 5-0 innan Andreas Martinsen återigen var framme och fastställde slutresultatet 6-0.
En total dominans av Leksand i en match där Mora inte hade någonting att säga till om.
Mora lyckades dock skapa lite fler chanser när Leksand slappnade av, men 18-årige Joacim Eriksson stod i vägen och fick hålla sin 2:a nolla på 3 matcher.
Ett litet bråk uppstod också mellan Jesper Ollas och en moring. Oliver Ekman Larsson gjorde då en något kaxig gest då han pekade först på moringen och sedan på resultattavlan där 6-0 visades.
Skotten vann Leksand med 40-32 och hela 3538 åskådare hade letat sig dit för att se matchen. Det var mer än vad Mora hade i snitt på hela förra säsongen tror jag.

Turneringen vanns alltså av Salavat Yulaew på 9 poäng. Luleå fick 5, Leksand 3 och Mora 1 poäng. Resultatmässigt sett alltså bättre än förra året då Leksand slutade sist.

Nästa träningsmatch är mot AIK den 30 augusti i Contigahallen i Norrtälje. Egentligen skulle man ha spelat redan nu på fredag i Hedemora då man skulle ha mött Södertälje, men p.g.a. för många småskador i laget tvingas man ställa in den matchen. Så nästa match är den 30 augusti.

I övrigt så var det 1:a dagen i skolan idag. Naturligt vis vaknade jag 3:30 och kunde inte sova mer. Så ikväll blir det tidigt.
Vi hade i alla fall bara lite mentorstid innan det var en liten kort samling i aulan. Sedan hade jag 1h håltimme. Spike och jag gick då och köpte korv åt honom varpå vi satte oss och gick igenom schemat. Tisdagarna verkar bäst såhär långt. Jag börjar 9:40 och slutar 2 jämna veckor och 1 ojämna veckor. Måndagar och onsdagar blir nog värst. Då är det 8-16. Vi får väl se hur det blir.
Idag gjorde vi i alla fall inte mycket. Det var tyska där vi pratade lite och läste. Sedan var det ingen god lunch och sedan var det projektarbete. Göran sa ju innan sommaren att vi inte skulle ha några timmar till det, men tydligen har vi 2h varannan vecka i alla fall. Jag redigerade bara min idéskiss lite innan vi åkte hem. Sedan har jag sovit i eftermiddag. Imorgon ska vi tydligen bada på idrotten. Idrotten är klockan 8:00 och vi får nog bada ute, för Lundbybadet är stängt. Jag har ingen lust att bada ute klockan 8 på morgonen, så vi får väl se.

Det var sommaren det...

Tid: 17:37:09
Datum: 2009-08-16
Kategori: Allmänt

Jaha, efter ytterligare några dagars frånvaro här ska jag försöka sammanfatta de sista dagarna av sommarlovet, mitt sista någonsin...

Vi åkte till stugan igen i onsdags, så det blev inte många dagar här hemma.
Det var jag, Emma och Alle som åkte dit. Shep åkte dit med mormor efter att ha sovit där sedan i tisdags.
Vädret var inget vidare någon av dagarna vi var där, så det blev mest att köra kort. Mormor lärde oss Jin runny, Jim Ronny, Jimmy Ronny, Jim Roney, ja, you name it, kärt barn har många namn =P
Det verkade ganska svårt först, men det var inte så svårt. Det svåraste är när man ska ha t.ex. 5 stegar med 3 kort i varje. Alla stegar ska dessutom följa färg, men kul är det =)
Annmarie, Ida och Alice var också där till i torsdags kväll då de åkte hem och ersattes av Thomas, Martin och Sofia i fredags. De kom några timmar innan vi skulle åka hem, men vi hann i alla fall äta och fika innan =)
Det kan ha varit sista gången jag var där för i år. Vi ska visserligen ha kräftskiva där om några veckor, men antagligen är jag uppbokad då, för det är ganska mycket med goalballen nu i höst =) Träningarna drar föresten igång nästa onsdag! =) Det ska bli grymt kul!

Jag, Emma och Alle åkte som sagt hem i fredags. Vi skulle hämta Jocke i Linköping. Det roliga var bara det att jag hade missat att han skulle åka buss. Så Emma och jag stod och väntade vid tågstationen, som vanligt. Jocke kom inte och när jag kollade mobilen hade jag fått mess av honom. Då var han redan framme, men han var ju inte där, så jag ringde och frågade var han var. Då sa han att han stod borta vid bussarna. Så Emma och jag gick dit och hämtade upp honom i Alles bil.
Jag hade totalt missat att han skulle åka buss. Han sa tåg först, men så hade han tydligen ändrat sig till buss, vilket han också hade sagt, men som jag hade missat.

Vi kom i alla fall hem hit och åt lite, körde 2 parti Fia som slutade 1-1, pratade lite och avslutade med 2 parti poker som slutade 2-0 till mig om jag inte minns helt fel.

Vi lade oss vid 2:40, men jag somnade inte förrän 4. Dagen efter sov vi till 13:30. Mamma och de var inte hemma, så ingen kunde vecka oss =P
Vi hann inte med så mycket innan det var kväll. Då skulle mamma och de bort, för en gångs skull, så Jocke, jag, Alle, Emma och Shep var själva här hemma. När Alle och jag shottade på Marken sa vi att vi skulle ta en festkväll någon helg och det fick bli igår. Vi inledde med varsin öl, men Jocke tog en Grape. Sedan lagade vi mat. Jag kokade korv och Jocke och Alle stekte hamburgare. Emma och Shep gjorde plättar. Jag var inte så hungrig, men 3 korvar fick jag i mig i alla fall. Alltså inte som på Marken då jag tangerade mitt rekord på 5.
Spilla ut ett fullt glas dricka lyckades jag också göra. Det var Jockes glas som råkade stå lite för långt åt mitt håll, så hela skiten rann ut på golvet.

Efter maten körde vi en omgång Chicago och tog några shots. Jocke och Alle fick ta Mintun, för den tyckte jag inte var något vidare på Marken, eller så kanske jag tog för många då, 5st. Nu blev det en lakritsshot för min del, men den var inte heller lika god som senast. Jag mådde nästan illa av den, så vi fixade till varsin Lennart, päronkonjak och fruktsoda. Tyvärr blev den lite för stark. Vi hittade inget mätglas, så vi fick ta något annat mått där det fanns ett 5 cl-sträck på.
Efter Lennarten blev det en Alexander, konjak, chokladlikör och grädde. Tyvärr blev det helt misslyckat. På krogen, när jag, Albin och Oskar var ute, var den jättegod, men jag måste ha missuppfattat receptet på nätet. Där stod det att det skulle vara 1/3 konjak, 1/3 chokladlikör och 1/3 grädde. Vi tog det, men det blev svinstarkt, men efter att Alle hade hällt på ca 2,5dl grädde till gick den att dricka, men så god som den var på krogen var den då inte.
Därefter tog Alle och jag 2 Gin&Tonic var innan vi avslutade med lite kokoslikör som luktade mycket godare än vad den var, och lite chokladlikör som var lite för stark.
Vi hade hunnit köra några parti Chicago samt en omgång Fia där jag vann med de träfärgade gubbarna, som vi sa var de vita. Alle var de röda indianerna och Jocke var de blåa blånegrerna =P
En lyckad kväll var det och jag somnade faktiskt tidigare än i fredags. innan 2:30 sov jag nog, men likväl sov vi till 1 idag trots att vi sa igår att det inte skulle bli lika sent idag. Ingen vidare tränd om man ser till skolstarten på tisdag.

På tal om skolstarten så tror jag vi börjar 8 på tisdag. Usch! Visserligen blir det väl inte så mycket skola nu första veckan, det blir nog mest nollning och grejer, men sedan... Man längtar ju inte direkt...
Ändå har det varit ett ganska bra sommarlov. Inte det bästa, men långt ifrån det sämsta. De sämsta är nog 98, 2004 och 2007. Då regnade det nästan hela tiden. 2003 var inte så jättebra heller. Då var det visserligen bra väder, men jag hade precis börjat se sämre 1:a gången + att jag hade brutit armen.
I år har det väl inte varit så jättebra väder heller, men jag har i alla fall gjort mer saker än vad jag har gjort på flera år. Vi har varit i Helsingfors när jag fyllde, Sarah och Jocke har varit här, jag har varit i Tyskland, Jocke och jag har varit i Tallin och så har vi så klart varit i stugan också. Ganska mycket för att vara jag. Tyvärr har vi bara varit i Varamon en ända gång vilket är lite dåligt, men det är ju vädrets fel.
Det jag inte har hunnit med att göra som jag hade sagt innan sommaren att jag skulle göra är att träffa Nicolina, åka till Liseberg med henne, träffa Albin och de och ta en krogrunda samt att göra något som Jennifer kunde vara med på.
Totalt sätt har det ändå varit en helt okej sommar. Synd bara att man inte är ledig lite längre. Det blir jag kanske nästa år. Vem vet vad jag gör nästa år. Antingen har jag ett sabbatsår eller pluggar jag i Linköping. Vi får se. Trots allt så är det bara 1 år kvar nu. Sedan är det studenten, så man ser ljuset om man säger så =)

Det får avsluta detta sista inlägg för den här sommaren. Sommarens sista Dagens låt blir Raaban och Recca - 1 2 3 4 5 ska vi ha 6!

Då var man på hemmaplan igen =)

Tid: 00:47:30
Datum: 2009-08-11
Kategori: Allmänt

Yes, då var man hemma igen.
Det var en trevlig helg. Egentligen skulle vi ha åkt ganska tidigt i fredags, men då hade Ford bitit mamma i fingret. De lekte här utanför. Han brukar aldrig bitas, men nu gjorde han det. Så mamma fick ringa och fråga om hon skulle ta en stelkrampsspruta eller inte. Till slut kom de fram till att hon inte behövde det, eftersom att hon hade tagit en när hon högg sig i tummen för 12 år sedan. Det har vi förövrigt på film. Någon filmar och plötsligt slänger denne bara kameran och springer iväg.

Det tog i alla fall sådan tid att vi åt hemma innan vi åkte. Så jag hade gått upp tidigt och packat och allt i onödan.
Fram kom vi i alla fall och fredagen bjöd på lite fika, som vanligt, lite bad och lite kort. Det var riktigt skönt i vattnet! 27 grader tror jag det var uppe vid ytan =)

I lördags fixade vi i ordning innan alla skulle komma. Jag och Shep fixade en tipspromenad med 10 frågor + en kuggfråga. Shep och Elin skulle också fixa en femkamp, men det blev bara en fyrkamp till slut.

Gästerna kom och det börjades med lite bål. Jag hade sagt åt Liselotte att blanda ut vin och blanda med Sockerdricka, som vi drack på nollningsfesten, men det här blev inte alls lika gott. Det fanns några andra sorter som jag drack istället. Sedan blev det fika  och därefter blev det tipspromenad. Det var inga lätta frågor, jag hade bl.a. de 5 frågorna jag skrev i förra inlägget + 5 till. Mamma och pappa vann till slut med 10 rätt, men de var inte närmast på kuggfrågan. Den var hur många muskler en katt har i varje öra. Närmast var 40, men de hade mindre rätt än mamma och pappa på grundfrågorna, så de vann ändå.

Sedan var det fyrkamp där vi var indelade i 5 lag. Vi skulle kasta stövel, kasta boll i hink, kasta ringar på sådana där plastpinnar, vet inte vad det heter, och få i en fastbunden penna i en flaska. Mitt lag vann till slut. Jag var inte med på flaskgrenen och kasta ringar, det blir lite svårt om man inte ser, men vi vann ju i alla fall =)

Efter det roliga grillade vi och åt. Jag åt fläskfilé, klyftpotatis och Bromanders bearnaisesås =)
Jag, Emma, Shep, Elin och Clarah skulle köra Sjuan efter det, men ingen var engagerad, så det blev inget av det. Istället gick jag och Emma och hämtade kaffe ute hos de andra och drack lite Baylies. Jag satt där ett tag och pratade innan vi gick in och spelade Sjuan igen. Nu var det mer engagerat och lite roligare.
Folk åkte hem ganska tidigt, vissa åkte redan vid 21-tiden och de sista drog sig hemåt vid 23:30.
Pappa och jag såg på Sjukan som gick som repris sedan fredagen innan jag hjälpte till och diskade lite innan vi lade oss. Det var en lyckad kväll. Det var ju vi, våran familj, Liselotte och Mats, Mikael och Sofia och mormor,  som var där, Lollo, Maria, Kajsa från Stockholm och Ingmar och Vivi, så det var lite folk =)

På söndagen åkte Liselotte, Mats, Hasse och Elin, Sofia, Clarah och Isak till Loften och badade. Vi andra fikade nere på bryggan i solen. Vi löste lite korsord och solade innan de andra kom tillbaka igen. Då var friden slut. Hasse och Isak kom ner och badade direkt. De skvätte och hade sig, så jag gick upp istället lagom till det att vi skulle äta.

Sedan hände inte mycket mer innan vi åkte hem. Jag skulle ha skickat lite musik till Clarah, för för en gångs skull är det någon som gillar samma musik som jag och Isak gillar teknik, så det är 2 bra shommar det där =) Tyvärr hann vi inte skicka någon musik, så vi får ta det någon annan gång =)

Idag har jag i princip bara suttit här och sett lite på film. Just nu rullar en riktig gammal klassiker i lurarna. Micke och Molle! Vilken nostalgi! =)

Innan vi slutar så lovade jag ju svaren på mina frågor i det här inlägget, så här kommer de!
1, Vilket mos innehåller mest järn?
En riktig klassiker och rätt svar är självklart C, plåttermos. Läser man det lite snabbt är det inte så lätt, men tänker man bara till så är det inga problem.

2, Vem köper rosor på ICA?
Den var tydligen svårare än jag trodde. Ganska självklar tycker jag själv. Rätt svar är ju så klart C, Ikaros, ICA-ros! =)

3, Varför har bagaren aldrig recept när han bakar?
Den var inte heller så svår och rätt svar är B, Han har allt i bakhuvudet, så han behöver inget, bak-huvudet! =)

4, När firar bina jul?
Den var tydligen väldigt svår. Ingen hade rätt på den. Den är ganska långsökt, men rätt svar är C, På trettondag jul, för då är julen förBi! =)

5, 3 bagare bakade kubb. En bakade 10st, en annan 15st och en tredje 20st. Hur många kakor bakade dem?
Inte speciellt svår den heller, rätt svar är C, inga alls, för de bakade ju kubb och inga kakor!

Så, där har ni svaren =) Tycker ni jag ska ha fler sådana frågor framöver?

Marken 2009!

Tid: 22:28:37
Datum: 2009-08-06
Kategori: Allmänt

Då var Marken över för i år.
För er som inte vet så är Skänninge marken 2/3 av de dagar om året då Skänninge lever upp. Den 3:e dagen är valborg.
För utomstående som inte är härifrån stan är det kanske inget man åker på direkt, men bor man här, då måste man gå ut och titta lite oavsett hur tråkigt/roligt det är. Jag kan ju inte påstå att det är så jättekul längre, det är bara samma saker varje år, men man måste ju ändå ut ett tag. Det är en klassiker.

I år gick jag dock bara ut en ända gång.
Det var ovanligt varmt i år. Nästan lite väl varmt för att gå bland stånd och titta, men lite måste man ju gå ut i alla fall.

Igår höll jag mig dock hemma. På förmiddagen när pappa gick ut sov jag och senare på eftermiddagen var det ingen som hade tid att gå ut. Pappa och Mats stod ju på parkeringen mellan 14:00-16:00, som vanligt, och de andra var ute. Så jag satt hemma och läste och solade istället. Riktigt skönt det med. Man har ju inte varit bortskämd med solen i sommar direkt, tyvärr.
Liselotte, Hasse, Elin, Mikael, Sofia och Sofias barn Clarah och Isak kom också hit. Det var första gången vi träffade dem och det var ett bra första intryck =) Isak höll ihop mest med Hasse och Clarah körde plump med mig, Adam och Daniel.

Idag tog vi tåget ner till stan i alla fall, som vanligt. Det är en tradition som man måste följa.
Därefter gick vi torget och Linköpingsgatan ner och kollade. Jag skulle se om det fanns några Ferrarijackor i år, för min har börjat tråda upp sig lite i skriften på framsidan. Tyvärr fanns det inga. Jag får satsa på att köpa en äkta på nätet istället. De blir ju lite dyrare och man får skicka pengar utomlands, men å andra sidan håller de väl lite bättre.
En T-shirt hittade jag i alla fall. "Bevara negerbollen" står det på den. Jag tycker hela den där diskutionen om huruvida det heter "negerboll" eller "chokladboll" är urfånig. Varför skulle man inte få säga negerboll för? I så fall ska man ju inte få säga vitlök eller finska pinnar heller. 

En glass på kyrkbacken blev det också. Även det är en tradition. I år var det också fint väder. Det var några år sedan nu. Förra året åt vi inte ens någon glass på kyrkbacken och året innan fick vi sitta i busskuren på torget för att det regnade så mycket.

Pappa skulle gå med farmor därefter, så jag tvingades att gå med Emma, Shep och mamma hela Mjölbygatan hem. Lyckligtvis hade de redan kollat på det mesta där igår, så det gick ganska snabbt ändå. Vi köpte bara chokladdoppade bananer på vägen hem. Har ni inte smakat det, så gör det! Det är riktigt gott! Smakar ungefär som bananglass med chokladöverdrag =)

Sedan blev det inte mer utgång för min del. Jag var hemma hela eftermiddagen och solade, lyssnade på musik och tränade lite bollteknik. Det har gått framåt och det är ju bra =)

Nu är mamma, pappa och Mats nere på Statt ett tag och jag och Alle ska ta varsin lakritsshot snart när han kommer tillbaka efter att ha skjutsat en av Emmas kompisar till Boxholm. Annars har jag inte druckit något alls idag. Bara massa vatten, för idag var det ännu varmare än igår. Igår blev det dock 2 Grape och en öl, men det är ju inte så mycket det heller =)

I övrigt så var pappa och jag i Linköping i tisdags och köpte torrfoder åt Ford. Han måste ju ha någon speciell sort nu efter förstoppningen som bara finns att köpa hos veterinären. Vi kollade också på videokameror, TV och minidatorer. Det blev jag lite sugen på när vi var i Tallinn, men först blir det videokamera och sedan TV och sedan minidator. Jag hittade en Asus igår som verkade ganska okej. 4500 kostar den.

Imorgon åker vi till stugan. Vi ska ha släktträff där på lördag och kommer hem på söndag. Det är mammas alla kusiner som kommer dit. Jag känner nästan inga, men det blir väl kul ändå får vi hoppas. Så, eftersom att ni får klara er utan mig till på lördag får ni några kluriga frågor att fundera på så länge =)

1, Vilket mos innehåller mest järn?
a, Äpplemos
b, Potatismos
c, Plåttermos

2, Vem köper rosor på ICA?
A, Rakel
b, Seus
c, Ikaros

3, Varför har bagaren aldrig recept när han bakar?
a, Han vågar inte ha det framme på bänken samtidigt som allt mjöl
b, Han har allt i bakhuvudet, så han behöver inget
c, Han kan inte göra 2 saker samtidigt

4, När firar bina jul?
a, På julafton
b, På nyårsafton
c, På trettondag jul

5, 3 bagare bakade kubb. En bakade 10st, en annan 15st och en tredje 20st. Hur många kakor bakade dem?
a, 40st
b, 45st
c, Inga alls

Klura på dem ni och skriv gärna era svar!
Svaren skriver jag i nästa inlägg! =)

Ha en bra helg!

Mycket tänkvärt!

Tid: 16:18:32
Datum: 2009-08-03
Kategori: Allmänt

Jag fick den här artickeln länkad av en kompis.
Den är ganska lång, men ta er tid och läs den, för den är helt klart läsvärd!

- Du har jiddrat med min lillebror. Det kostar 500 spänn. Betala innan tisdag annars så dödar vi dig.Främlingarna stirrar ner den 13-årige pojken hånleendes.
Pojken är oförstående till anklagelserna. Han vet inte ens vem lillebrodern är.

-Det är inte smart att vara kaxig. Du ska betala eller så dödar vi, väser den lille negern föraktfullt till den vid det här laget vettskrämde pojken. Pojken
har, trots sin ringa ålder, gjort sig känd genom en serie populära reklamfilmer för ett av Sveriges största företag. Ett tänkbart motiv är förstås att
främlingarna trott sig hittat en guldgruva i den 13-årige barnstjärnan. En egen guldkalv att mjölka på pengar.

Mötet med de två kulturberikarna innebär startskottet för en flera veckors lång terror mot pojken, hans vänner och hans familj. En situation inte alls
olik den omskrivna Rödebypappans, som media vältrade sig frikostigt i. I den 13-årige spångapojkens fall vältrade sig ingen media. Trots de uppenbart sensationella
ingredienserna, en ung populär barnstjärna flyr Stockholm efter utpressning och våld. Pojkens historia har hållits från löpsedlarna, medvetet och beräknat.
Där Rödebyfallet får exemplifiera något exceptionellt, en top-story, är fallet med den 13-årige pojken och hans familj vardagsmat. Det händer överallt.
Varje dag.

Svenskfientlig gängmentalitet
De två främlingarna som stannar pojken, som vi kan kalla Jimmy, på väg till skolan heter Said Taher och Tony Laventzakis. Det är Tonys lillebror som Jimmy
ska ha bråkat med, ett svepskäl förstås. Främlingarna är två år äldre än pojken, båda är ökända bråkstakar. Deras offer är uteslutande svenskar.

Jimmy chockades och skrämdes påtagligt av händelsen. Rädslan satt så djupt att han inte ens vågade prata med sina föräldrar. Han gick inte tillbaka till
skolan mer den veckan. Mot helgen packade han vad han behövde och rymde hemifrån, i ett desperat försök att slippa främlingarna.

Livet på luffen varade inte för länge dock. Några dagar senare kom pojken hem igen. Situationen hade dock inte lugnat ned sig nämnvärt på Vinstagårdskolan
i Hässelby, en av Stockholms västra förorter. Eritreanen Said Taher hade hotat att skjuta huvudet av en lärare på skolan och polisanmälts samt stängts
av från skolan. Personal på skolan berättar i polisens förundersökning hur situationen med Taher blivit ohållbar. Såväl personal som elever är rädda för
eritreanen som istället får hemundervisning.

Vinstagårdsskolan i Hässelby, väster om Stockholm
Vinstagårdsskolan i Hässelby, väster om Stockholm.
Jimmy får höra från två av sina vänner hur skulden till Tony och Said växt till 2000 kronor. Samma villkor gäller fortfarande; betala eller dö. Främlingarnas
irritation växer sig allt större när de inte får tag på Jimmy, som knappt vågar sig utanför dörren längre. Den 26 januari möter två av Jimmys kamrater,
vi kan kalla dem Johan och Rickard, Said Taher och en kille som kallar sig Basti. Johan och Rickard får motta örfilar och sparkar tills de går med på att
gå hem till Jimmy och lura ut honom till främlingarna. De vågar inget annat.

Johan och Rickard får med sig Jimmy ut ur lägenheten men ändrar sig dock på vägen och tar med Jimmy till ett närliggande snabbmatsställe istället för den
uttalade mötesplatsen och den stundande misshandeln. Främlingarna söker dock upp pojkarna på restaurangen en stund senare, som får fly in och gömma sig
på lagret medan personalen motar ut främlingsgänget.

Släpas ut i Grimstaskogen
Situationen går dock snabbt från värre till värst. Främlingsgänget har bestämt sig för att Jimmy ska hosta fram pengarna och ger sig inte i första taget.
De unga svenska pojkarna får smugglas in och ut genom bakvägen i skolan bara för att ha så mycket som en chans att hänga med i undervisningen. Någon dag
senare är Jimmys kamrat Rickard på väg hem från skolan. När han kliver av tunnelbanan i Vällingby för att ta sig upp mot busshållplatsen möter han på nytt
Said Taher tillsammans med en kumpan. Said sliter med sig Rickard från stationen, väl avsides ansluter ytterligare vänner till främlingen och tillsammans
släpar de Rickard ner till Grimstaskogen, en knapp kilometer från Vällingby centrum. Gänget befaller Rickard att sätta sig ned och tvingar honom att ringa
dit Jimmy. Trots upprepade försök svarar inte Jimmy. Said Taher tappar fattningen lägger en kraftig spark i Rickards bakhuvud så blodvite uppstår. Omtöcknad,
chockad och livrädd försöker Rickard istället ringa Jimmys pappa. "Kan du komma ner hit med 500 kronor så vi kan gå på gatorna igen?", vädjar pojken till
sin väns pappa. Pappan hälsar att om de här killarna vill något så får de ringa själva och slänger på luren.

Said blir rasande och sparkar Rickard i huvudet igen. Rickard faller till marken och får motta flertalet sparkar och knytnävsslag mot huvudet innan Said
länsar pojkens fickor. I förhör berättar Rickard om traumat efter misshandeln, om den psykiska påfrestningen av att inte våga gå utanför dörren, om hur
han fick ge upp innebandyn eftersom Said bodde i närheten av träningslokalen. Till råga på allt utsattes Rickard för ytterligare ett mordhot, då Tony Lavenztakis
ringer upp honom och kräver att han ska dra tillbaka sin polisanmälan. Annars dör han.

Familjen attackeras i hemmet
Stärkta av dagens övergrepp mot Rickard i Grimstaskogen samlar främlingsgänget ihop sig för nästa drabbning. De har blivit sturska och fått blodvittring,
ikväll ska pengarna inkasseras från barnstjärnan. En samling om ett dussin ungdomar, mestadels främlingar med Said Taher, Tony Lavenztakis och Basti i
täten, tar sig från Hässelby till Spånga. Jimmy har Rickard över och ser på film i pojkrummet. Jimmys pappa ser på tv i vardagsrummet.

I ett första försök försöker främlingarna locka ut Jimmy. Två tjejer skickas fram att ringa på dörren för att få ut pojkarna på gatan. Bluffen genomskådas
och pojkarna stänger och låser alla dörrar, och gömmer sig i sovrummet. Tre minuter senare ringer dörrklockan igen och Jimmys pappa går och öppnar dörren.

Främlingspojken står med simmiga ögon och knutna nävar och vaggar framför pappan, märkbart påverkad av något. Bakom sig har han ett par tre hotfulla kompisar.
I förhör har pappan berättat hur han tolkat pojkens kroppsspråk som om han bara stod och övervägde huruvida han skulle hoppa på pappan eller inte. "Jimmy
ska ut. Vi ska snacka med honom!", krävde pojken och tog ett steg framåt som om han hade bestämt sig. Pappan avväpnar kvickt situationen genom att sätta
en hand i bröstet på främlingen och knuffa undan honom innan han slog igen dörren. För polisen har pappan berättat hur han tydligt kunde känna ett vapen,
en batong eller ett järnrör, innanför jackan på pojken. Någon minut efter tumultet i dörren smällde det i vardagsrummet och en gatsten flög in genom fönstret.
I samma stund ringer pappan polisen.

I och med attacken i hemmet blev situationens allvar uppenbart för Jimmys föräldrar. Jimmy får byta skola och flytta upp till sin morfar i Värmland där
han fick stanna hela våren för att gå i skola. I vittnesförhör har Jimmys mamma förklarat att det inte alls är ovanligt att invandrarkillarna pressar svenska
killar på pengar. Jimmy var varken den första eller den sista. Så ser livet i förorten ut. Jimmy fick pendla till föräldrahemmet på helgerna för att träffa
föräldrarna och kompisarna. Hoten fortsatte dock telefonledes från främlingarna, i ett SMS från Jimmy till Rickard en vecka efter stenattacken varnar Jimmy
sin kamrat. "Det var en blatte som ringde och hota mig. Han sa att han visste var jag bodde och var mina äckliga kompisar bor, och att han skulle döda
oss alla!" Till slut valde Jimmys familj att sälja sitt hus och flytta till ett annat område. Familjen fick nog av mångkulturen.

Familjen flyr - främlingarna bor kvar
Det blev slutligen rättegång av främlingarnas trakasserier av de svenska pojkarna. Den 3 juli föll domen och eritreanen Said Taher dömdes till ungdomsvård
och 100 timmars ungdomstjänst för en rad åtalspunkter, bland annat för olaga tvång, rån och försök till utpressning. Taher dömdes också att betala ut drygt
77 000 kronor i skadestånd till de tre pojkarna och den hotade musikläraren.

I många avseenden slutade fallet med barnstjärnans möte med mångkulturen lyckligt. I det här fallet slapp någon en kniv i halsen, lämnad att blöda ur i
ett dike. Barnstjärnan Jimmys fall är på intet sätt det värsta, eller ens bland de värsta utslagen av svenskfientlig gängmentalitet bland ungdomar det
är däremot ett alldeles ypperligt tydligt exempel på den lågintensiva etniska terrorism i förorterna, den härskande kolonialmentaliteten i de segregerade
områdena där svenska pojkar och flickor jagas som villebråd av multietniska gäng. Det är svenskfientligheten i sitt esse, de vardagsfallen som inte når
den etablerade medians svarta rubriker.

Jimmys familj hade möjligheten, och de ekonomiska resurserna, att fly helvetet. Hade de bott kvar i området hade historien antagligen förr eller senare
slutat betydligt blodigare. För många svenskar i miljonprogrammen finns dock inte den möjligheten. Man får acceptera sin lott och hålla käften. Traditionella
svenska arbetarklassområden förvandlas till experimentella häxkittlar av våld, kriminalitet och svenskfientlighet. Det är ungdomar som Jimmy och hans vänner
som får ta den värsta smällen.

Jimmy, Rickard och Johan heter egentligen något annat.

Artickeln är hämtad från Info14.com.

Jag blir så upprörd! Hur kan det få gå till på det här sättet?
Jag ska inte dra alla invandrare över en kant, absolut inte, jag har generellt sätt inget emot dem, men håller man på såhär, då ska de ut!
De ska vara glada att de över huvud taget har lyckats ta sig till Sverige. De borde vara glada för att de har hamnat i ett så bra land. Jag vet att det kanske inte är så lätt att komma hit och få jobb, etablera sig, skaffa bostad osv. men ändå.

Tacksamma verkar de ju absolut inte vara. Istället blir de kriminella och begår massa brott.

Jag tycker att då har de fått sin chans. De har kommit hit och fått chansen att leva ett bra liv. Kan man då inte ta vara på det har man inget här att göra. Självklart är det mycket som spelar in och det här är ju dessutom bara barn. De har hela livet framför sig och slösar bort allting såhär.

Jag har inget emot invandringen, men varför ta hit och behålla massa kriminella idioter som bara belastar samhället?
Istället för att utvisa folk som har varit här i 10 år, fått jobb, familj och bostad tycker jag med all rätt att man ska utvisa sådana här människor istället. De har inget här att göra. De har fått sin chans och inte tagit den.

Vad anser ni om det här? Åsikter, tack!


Tallinn!

Tid: 20:50:01
Datum: 2009-08-01
Kategori: Allmänt

Då var man hemma igen.

Hela skiten, eller skit var det absolut inte, började i söndags.
Swebus upp till Stockholm var det först där Jocke hämtade mig. Vi åkte hem till dem där vi åt pizza och fikade innan vi åkte ner till hamnen, checkade in och gick på båten.
Vi hade en A-hytt, precis som när vi åkte till Helsingfors, men den här var snäppet finare. Båten var den helt nya Ms Baltic queen som stod färdig i april. Båten var riktigt fin och vi hade TV på rummet och havsutsikt.
Båten såg lite annorlunda ut jämfört med Symfoni och de som går till Helsingfors. Här fanns det ingen gågata och så, men den var riktigt fin ändå.

På kvällen blev det käk på Gril house. Hamburgertallrik blev det med päroncider till. En dyr hamburgertallrik, 195 spänn, men gott var det. Cidern var kanske inte den godaste, lite mycket vinkänsla över den, men helt okej.
Vi kollade också i Taxfreen, drack några Grape jag hade haft med mig och spelade kort innan vi somnade.

Framme i Tallinn tog vi en taxi till Tallink spa hotel som vi bodde på. Egentligen var det inte incheckning förrän på eftermiddagen, men vi fick checka in i alla fall.
Hotellet var riktigt fint. Lite spacekänsla över det hela med blinkande lampor på dörrarna osv.

Hotellet var byggt som ett U. Vi hade en glasvägg in mot innersidan av hotellet där det var en pool man kunde simma ut i. Ett fint badrum, TV och en proppfull minibar hade vi också, som tyvärr inte ingick.

Efter att ha kollat in hotellet lite gick vi ut på stan för att kolla lite. Jocke hade ju varit där tidigare, så han hittade hyfsat bra. Vi hade bara tänkt vara ute en kort stund, men vi fastnade i en jättestor galleria där vi kollade på lite kläder, flytande godis och Tallinn-cards som vi hade planerat att köpa i förväg. Det kostade ca 500kr för 3 dygn. Det skiljde 40kr jämt mot 2 dygn, så det var inget att tveka på även om korten då gällde tills vi var hemma på torsdagen.
I Tallinn-card ingår allting. Sightseeing, museer och kollektivtrafik. Det är bara att visa upp kortet.

Vi började med att åka en av de 3 sightseeingturerna. Det tog ungefär 1h. Den var mycket bättre än den vi åkte i Riga förra året. Här fattade man i alla fall vad guiden i lurarna sa. Det gjorde man knappt i Riga. Tyvärr satt man inte ute på bussen, men det var helt okej ändå, även om man hade fått en lite bättre känsla om man hade suttit ute, som man gör i London.
Efter sightseeingen gick vi runt lite mer i affärer innan vi bestämde oss för att äta på ett ställe. Det stället var lite speciellt. När man kom in fick man ett kort. Sedan fanns det 3 olika diskar där man beställde, en för pasta, en för pizza och en för något annat. När man beställde drog de kortet och lagade till maten live bakom disken. Någon slags blandning mellan snabbmatsställe och restaurang. När man gick lämnade man kortet vid disken vid ingången och betalade där, så slapp man nota och allt. Lite hightech sådär. Estland har förövrigt, fick vi reda på under en senare sightseeingtur, kommit ganska långt innom teknologin. Man får bl.a. betyg o.d. hemskickat via mail, man kan betala direkt med bankkort på bussar o.d. man kan betala med mobilen i affären och det är de som har tagit fram Skype.

Efter mörkrets inbrott ska man helst inte vara ute i Tallinn, för det finns mycket skumt folk, så vi höll oss på hotellet och testade poolerna. Det var ett riktigt fräscht spa med en stor bassäng innomhus, en liten innomhus som man kunde simma ut i, en eller 2 bubbelpooler och en hel avdelning med olika typer av bastur. Det fanns finsk, turkisk och vanlig m.m. Låsen till skåpen var också lite hightech. Det var som en klocka man fick som man skulle hålla mot låset en sekund så låstes det och samma sak när man låste upp.

Där tillbringade vi ett tag, men vi hann inte bada så länge, för det stängde klockan 10 estnisk tid. Efter det drack vi Rom&cola som vi hade köpt på flaska och spelade kort.

Vi somnade någon gång efter 23:30 svensk tid och vaknade 6:20 svensk tid. Då gick vi upp och åt frukost. En frukost som var helt okej, men eftersom att jag inte är någon frukostmänniska så blev det bara lite mer än i vanliga fall.
Sedan var det ut direkt klockan 9 för att hinna med en sightseeingtur med en annan linje än den vi hade åkt med dagen innan.

Efter den letade vi efter gamla stan vilket tog ett tag. Vi irrade bort oss lite, men till slut hittade vi rätt, fotade lite, kollade lite i affärer och åkte något litet tåg som gick i gamla stan.
Därefter tog vi en liten lunch med 2 cheese var och en Cola på Donken, som faktiskt också låg i gamla stan.

Sedan vet jag inte exakt vad vi gjorde mer än att vi gick till ett köpcenter vi hade hittat och köpte 2 kepsar var. Jag köpte en Volvokeps åt pappa och en Subaru åt mig. Jocke köpte en Scania och en Mercedes. De var så klart inte äkta, men kul att ha ändå. De kostade bara 80 spänn. Det fanns hur många som helst. Utöver kepsar sålde de massa konstiga T-shirts, som i Camden , och de i affärerna vet inte ens vad de säljer. Det finns tröjor med Svastikor, Hitler, Stalin osv. Sedan finns det tröjor där det står olika saker på. Vi pratade med en skåning i en affär och han frågade hon i affären vad en text på finska betydde, men hon hade ingen aning.

Kvällen tillbringade vi på hotellet med att bada ett tag. Vi satt ute och pratade i nästan 1h innan vi gick in, bastade lite och badade lite mer.
Senare på kvällen kollade vi in baren på 5:e våningen och tog varsin drink. Jag tog en Irish coffee och Jocke testade en Cosmopolitan. Det var inte den godaste Irishen jag har druckit, lite svag och nästan ljummen, men helt okej för det priset. Jag tror den kostade 85 estniska, alltså ca 60kr vilket är riktigt billigt.

Vi hann även spela lite mer kort innan vi somnade ännu senare än dagen innan, runt 1:30 estnisk tid. Jag hade sagt tidigare under dagen att det i alla fall skulle bli tidigare idag än igår, men det blev det ju inte.

Upp 6:20 dagen efter igen för att äta frukost och sedan ta den sista sightseeingturen som vi inte hade åkt ännu.

Sedan skulle vi hitta några museer vi ville kolla på. De skulle ligga ganska nära hotellet hade de sagt, men vi hittade de inte, så vi gick tillbaka till hotellet och vilade i 2h innan det var dags att checka ut. Då ställde vi väskorna i bagagerummet och gick ut för att handla det sista. Vi handlade 2 Rom&Cola var till båtresan, lite godis och så fick Jocke en flaska Mintu av mig i present. Jag fick ju en flaska Gin av honom, så då var ju jag tvungen att ge honom något jag också. Därefter gick vi tillbaka till hotellet, packade ner allt det inhandlade, som precis fick plats,  i väskorna innan vi tog en taxi till hamnen där vi checkade in och gick ombord på båten. Vi hade reserverat platser på Gril house för hemresan också och vi åt samma mat som på vägen dit, men med Cola istället för cider. Den här gången gick maten ner utan några problem. På ditvägen orkade jag inte riktigt allt, men det gjorde jag nu. Vi köpte också lite godis i Taxfreen för att bli av med lite småsedlar och så försökte vi få tag i en kapsylöppnare till flaskorna. Det fanns en i hytten, men den var hur konstig som helst. Flaskorna gick inte ens in i den. I Taxfreen fanns det inhga kapsylöppnare trots att de sålde flaskor med kapsyl och i souvenirshoppen fanns det bara en som kostade 70 spänn. Det tänkte vi inte betala för en kapsylöppnare, så vi fick försöka slå av kapsylerna mot mina medhavda burkkanter, med mynt, med en penna osv. men det gick inte, så vi fick nöja oss med de 2 sista burkarna jag hade haft med mig hemifrån. En liten besvikelse, men ett kul minne i alla fall =)

Efter 2 nätter, nästan 3, med mindre sömn somnade vi nu ganska tidigt. Vi sov till 7:30 svensk tid då vi gick upp och åt frukost. Jag är som sagt ingen frukostmänniska, men jag åt i alla fall lite mer än vanligt. Dessutom pratade vi med en engelsman som bodde i Tyskland och som var lastbilschaufför. Han hade åkt från Tyskland till Riga och Tallinn och var nu på väg till Stockholm för att fortsätta ner till Köpenhamn och hem till Tyskland igen.

Vi gick av båten och hämtades av Jockes pappa. Vi åkte hem till dem där vi såg på Sjukan, Göran Gabrielsson och en Wallander-film. Vi hann också äta lite och fika med en Lennart och bulle innan det var dags att åka till Fjärrbussterminalen och åka hem.

Hemresan gick bra och väl framme i Linköping hämtade pappa mig och vi åkte till stugan där vi skulle fira Elin som fyllde 10 igår.

Jag somnade nu ännu tidigare, innan 11, och sov till klockan 9 då vi skulle upp och fira Elin. Hon blev glad för sina presenter, men vädret var ju inget vidare. Vi satt ute på verandan och åt frukost, men det var för kallt så jag fick hämta strumpor och en tröja. 31:a juli, är det sommar det?

Senare på dagen åt vi bränd falukorv som Mikael hade stekt, men den var god. Jag, Shep och Elin ville inte ha räkpaj som de andra åt, så vi fick korv istället.
Sedan kom gästerna, men det var inte så många i år för Hasse och Mats var på Bullerbykupp liksom några andra som också skulle ha kommit. Vi som var där fikade i alla fall med massa kakor och tårta varpå vi gick ut och spelade kubb. Det var riktigt tråkigt, för jag hade skitsvårt att träffa pinnarna. Så jag var bara med en gång och sedan gick jag in och såg på simning istället.

Grillad fläskfilé, hamburgare, klyftpotatis, potatissallad och bearnaisesås åt vi därefter och sedan blev det ännu mer fika med kaffe, Baylies och sådan där Kouanté eller vad det heter. Någon apelsinlikör man kan ha till mat och kakor. Jag hade aldrig smakat det och det tillsammans med Visky är nog det äckligaste jag har druckit. Så jag höll mig till Baylies jag =)

Sedan åkte vi hem, men jag var inte trött så jag satt uppe till 3 innan jag somnade.
Idag har jag bara suttit här och sett på Hipphipp =)
Mamma och pappa är på 50-årskalas, så vi får väl se när de kommer hem.

I sportvärlden så var Massas krasch tydligen ganska allvarlig. Vissa tidningar skrev att han kämpade för sitt liv medan andra skrev att operationen hade gått bra. Han blir i alla fall borta nästa race och vet ni vem som ersätter honom då? Schumacher! Han gör comeback i F1! Sedan får vi se i hur många race det blir, men åtminstone 1 race blir det! =) Det får man inte missa!

Den 15-åriga Sara Sjöström slog dessutom världsrekord och vann någon distans i sim-VM nu i Rom. Nu ikväll simmade hon någon final igen, men jag vet inte hur det gick. Alshammar var med i samma final, men jag har ingen info om hur det gick.

Mycket mer har vi väl inte att tillägga i dagsläget. Inte mycket mer än att dagens låt blir Discocrews sommarhitt Husvagn =)