Mot paralympics i Rio 2016! -

JA!

Tid: 23:07:20
Datum: 2009-02-27
Kategori: Leksand

Visst gjorde vi det igen!
Vi fällde Malmö på mållinjen! =)
Men det var riktigt spännande och en bra match! Bra fredagsunderhållning till skillnad från let's dance och sådan skit. Så, nu fick jag med det också, så nu vet ni vad jag tycker om det =P

Malmö öppnade i alla fall ganska bra och hängde med Leksand bra. Man drabbades dock av 2 utvisningar vilket inte är bra att göra mot Leksand och speciellt inte borta. Leksand har börjat få till ett riktigt bra powerplay nu och det visade man också genom Prestberg som gjorde 1-0 i just den spelformen om jag inte minns helt fel.
Malmö gav sig dock inte utan fick in kvitteringen samtidigt som Troja låg under med 0-1 mot Sundsvall. Det var ju bra för dem eftersom att de då var 2 poäng före just Troja, som då var tvunget att vinna i full tid för att pacera dem i tabellen.
Sett med Malmöögon hände dock det som inte fick hända efter kvitteringen. Leksand fick in ett ledningsmål nästan omedelbart genom Eric Johansson som satte 2-1 som stod sig tills det bara var ca 6 minuter kvar av matchen. Innan dess hade dock Daamgard i Malmö prickat ribban vid öppet mål och Prestberg hade ett klockrent skott i stolpen.
Nu hade Troja också vänt mot Sundsvall och ledde med betryggande 4-2. Alltså var de på playoff-plats. Malmö var tvingade att vinna matchen, antingen i ordinarie matchtid eller i sudden/på straffar för att ta tillbaka den platsen. Man gjorde också det nödvändiga och kvitterade till 2-2 med 6 minuter kvar.
Det blev en riktig rysare som gick till förlängning. Troja vann till slut enkelt sin match med 6-2 vilket innebar att om Malmö vann skulle de gå till playoff i kraft av bättre målskillnad, men om Leksand vann skulle Troja ta hand om den platsen.

Förlängningen blev resultatlös vilket ledde till straffar!
Malmö inledde, men missade. Green missade även Leksands första straff, men Söderberg satte Malmös andra. Prestberg missade även Leksands andra och Malmö hade avgörandet i sina händer. Berglund fick lägga sista straffen. Inte ett byte på hela matchen och bara 18 år gammal i år och han missade. Leksand var ju dock ändå tvungna att sätta sin sista straff och det gjorde man genom Karlberg!
Det blev alltså golden penalty d.v.s. en straff åt gången.
Leksand började nu och Doell  missade sin, trodde alla, för domaren dömde först bort det, men så tog han hjälp av linjedomaren som hade sett det bättre och dömde mål!
Malmö hade då pressen på sig igen och Söderberg skulle lägga den avgörande straffen. Han försökte lägga den mellan benen på Mylly, som han gjorde med sin första straff, men det gick inte! Mylly klarade den och Leksand vann och skickade Malmö utanför playoff!

Totalt sett så tycker jag ändå att Malmö gjorde en bra match, men jag kan inte låta bli att vara glad! =)
Malmö i playoff hade blivit mycket farligt tror jag. De hade antagligen slagit ut Växjö, som de antagligen hade fått möta i och med att Mora nog hade valt Almtuna. Sedan vet man aldrig om de även hade klarat Mora...
Nu blir det nog så att Mora väljer Troja och Växjö får Almtuna.
Playoff inleds redan nu på söndag. Sedan börjar SM-slutspelet på torsdag och kvalserien den 13:e mars! Så tycker ni det är mycket hockey här nu blir det nog ännu mer den närmsta tiden =)

Vi tar en titt på den 45:e omgångens resultat då.
Leksand slog som sagt Malmö med 3-2 efter straffar, Troja slog Sundsvall med 6-2 och Mora övertygade och tryckte dit Mariestad rejält i deras sista Allsvenska match med hela 11-1. Almtuna slog Oskarshamn med 1-3 och Växjö vann även de med 4-2 mot Bofors, men först efter att de tog ledningen med 3-2 med bara 2 minuter kvar av matchen. AIK slog Västerås borta med 1-5, Borås slog Nybro med 4-2 och Huddinge avslutade bra och vann i sudden borta mot Björklöven med 1-2.

Tabellen säsongen 2008/09 slutade alltså såhär:
Direktplatser
1, Leksand 101p & 122 +/-
2, AIK 94p & 64 +/-
3, Västerås 82p & 44 +/-
Playoff
4, Mora 80p & 52 +/-
5, Växjö 79p & 32 +/- 
6, Almtuna 78p & 19 +/-
7, Troja/Ljungby 73p & -19 +/-
Färdigspelat
8, Malmö 72p & 37 +/-
9, Björklöven 66p & -9 +/-
10, Bofors 62p & -20 +/-
11, Borås 61p & -13 +/-
12, Sundsvall 60p & -61 +/-
13, Oskarshamn 56p & -32 +/-
Kval
14, Huddinge 44p & -55 +/-
15, Nybro 42p & -53 +/-
Degradering
16, Mariestad 30p & -108 +/-

Noterbart, sett till statistik o.d. är att Leksand har överlägset bäst målskillnad, men det beror nog mycket på alla tvåsiffriga resultat. Mariestad har överlägset sämst målskillnad, men näst sämst har faktiskt Sundsvall. Ser man bara till den statistiken så har Malmö 5:e bästa målskillnad trots alla problem som har varit. Det är ganska bra gjort.

Minst mål under serien har faktiskt AIK släppt in, bara 88st. Leksand är 2:a över den statistiken med 94 insläppta mål och Almtuna är 3:a med 105. Därefter hittar vi Malmö igen med 108 insläppta. Alltså bättre än t.ex. Västerås och Mora som slutade framför dem i tabellen.
Flest mål har kanske inte helt otippat Mariestad släppt in, hela 205st. Näst flest mål har Huddinge släppt in, 165st. Därefter följer Nybro på 164 och Sundsvall och faktiskt också Troja på 162.

Flest mål har ju Leksand gjort, hela 216st! Västerås är faktiskt 2:a där med 172 kassar och Mora har mäktat med 170. Även Växjö har gjort fler mål än AIK, nämligen 155st mot AIK's 153.
Minst mål har även där Mariestad gjort. De är det ända lag som inte har gjort över 100 mål. De slutade på 97st. Sundsvall har faktiskt nätat näst minst av alla lag, bara 104 mål. Nybro har gjort 111 och Huddinge 114.

Elitserien är också numera i princip helt död i och med gårdagens resultat. Timrå och Brynäs var ju tvungna att förlora båda sina matcher samtidigt som Djurgården och Modo var tvungna att vinna båda sina för att de skulle kunna ha en chans på slutspel. Brynäs och Timrå möttes också, så något av lagen skulle ju förlora och det blev Timrå, men det spelade ingen roll, för både Djurgården och Modo förlorade mot Södertälje resp. Frölunda. SSK som nu också har sparkat Brithén och återsatt Leif Strömberg som tränare.
Rögle förlorade även dem hemma mot LHC med 3-6 och är därmed också klara för kvalserien.
Färjestad säkrade också seriesegern då man slog HV hemma.

Så nu blir det väl inte sådär jättemycket hockey de närmsta dagarna, men om 6 dagar, då blir det mer igen och speciellt om 2 veckor, då blir det nästan bara hockey kan jag lova, för då börjar den sista etappen mot Elitserien!

Utöver hockeyn så gick väl matteprovet hyfsat idag =)
I början blev jag helt virrig och fick inte ordning på några tankar alls, men sedan fick jag ordning på dem och då gick det bättre. Det var bara 4 uppgifter och det var precis att jag hann det..
En uppgift vet jag dock inte hur man ska skriva som ekvationer. Summan av 2 tal var 9 och differencen var 53. Är det någon som vet hur man skriver ekvationer till det så får ni gärna lämna en kommentar =)
Svaren fick jag dock fram ändå, talen är 31 och -22.

Igårkväll blev det helt fel. Emma hade ramlat på idrotten och slagit i handen. Hon trodde inte att det var någon fara, men mamma tyckte att hon skulle gå till vårdcentralen i alla fall. Där sa de att det "kunde vara" en spricka. Så Emma och pappa åkte till Motala, men det var ingen spricka. Däremot gjorde den lilla trippen att vi fick äta kvällsmat vid 9 vilket gjorde att när klockan var 10-11 kändes det inte alls sent, så jag gick och lade mig runt 12 någon gång. Sådan tur var så hade jag ju sovmorgon idag, men nu är jag trött, så jag ska nog lägga mig snart =)

Dagens låt blir ingen mindre än Nisse Hellberg med låten Kul att ses tack och adjö. Den är lite kul och den sätter sig på hjärnan ganska snabbt =)

Västerås till kvalserien

Tid: 22:32:14
Datum: 2009-02-25
Kategori: Leksand

Ja, då var den näst sista omgången av årets hockeyallsvenska över.

Den inleddes redan i måndags när Malmö tyvärr slog Troja hemma med övertygande 6-1. Malmö känns riktigt starka nu och verkar ha hittat rätt efter tränarbytet och just nu ligger de också på playoff-plats, en ända  poäng före Troja inför den sista omgången.

Det är dock det ända som återstår i spänningsväg i och med kvällens resultat.
Västerås slog Bofors borta med 1-3 och är där med klara för kvalserien, grattis till alla gurkälskare =)
De ligger 5 poäng före Mora som även de vann ikväll och gjorde vad de kunde. De slog Sundsvall borta med 0-4, men det räckte alltså inte. Sundsvall var förövrigt det ända lag ikväll som inte gjorde mål...
Växjö vände och vann borta mot Huddinge med 3-4 trots att man låg under med 3-1. Därmed är Växjö faktiskt 5:a och Almtuna är 6:a, men bara 2 poäng bakom Mora.
I playoff gäller det ju att vara helst 4:a för att få välja motståndare, men även 5:a går bra för att få fördel av hemmaplan i en 3:e avgörande match. För att nå dit måste Almtuna alltså ta poäng borta mot Oskarshamn på fredag. Mora spelar hemma mot Mariestad och Växjö hemma mot Bofors. Mariestad som spelade sin sista Allsvenska match i Katrinhallen, för den här vändan i Allsvenskan,  ikväll och man gjorde det bra och ledde med 4-2, men Björklöven hämtade upp det och vann till slut på straffar med 4-5 efter att ha gjort 4-4 med 30 sekunder kvar av matchen. Gratis entre var det där och det gjorde ju att det faktiskt var lite över 1300 som var där och kollade. Bra gjort =)
Mora tror jag i alla fall tar 4:e platsen och Almtuna 5:e. Växjö har haft det tungt på slutet även om man vann ikväll.
De viktigaste matcherna på fredag är helt klart Leksand - Malmö och Troja - Sundsvall. Troja måste ta minst 2 poäng av Sundsvall samtidigt som Malmö nollar för att de ska gå till playoff i och med att de har så mycket sämre målskillnad än Malmö, men det ska väl inte bli något problem? På fredag alla Leksingar, då ska vi sätta käppar i hjulen för Malmö i sista matchen för 3:e året i rad! Förra året och året innan var det i kvalserien och nu blir det i grundserien. Det blir tufft, men jag tror absolut att det kan gå. Vi ska göra allt för att inte Malmö ska gå till playoff!
Personligen vill jag, som jag har skrivit förut,  inte ha dem i playoff. Jag tror att med den formen de har nu kan de mycket väl ta sig till kvalserien på något sätt trots allt och det vill vi inte!
Så på fredag gäller det!

Imorgon kan det avgöras om det blir Rögle eller Modo som hamnar i kvalserien också. Tar Modo minst 2 poäng av Frölunda borta är det klart oavsätt om Rögle slår LHC hemma. Rögle har väl en något lättare uppgift kan man ju tycka i och med att LHC inte har haft någon vidare form på senaste även om man vann igår hemma mot SSK med 7-5.
Annars är det inte mycket spänning kvar där heller med 2 matcher kvar. Djurgården och Modo kan nå slutspel, men då måste Brynäs eller Timrå förlora båda sina återstående matcher och Djurgården eller Modo måste vinna båda sina, det tror jag inte de gör.
Färjestad har i praktiken vunnit serien eftersom att man leder den 6 poäng före HV och 7 poäng före LHC som har 86 pinnar. Frölunda har 85 och Luleå 84. Där har vi väl i och för sig en lite spännande grej, om Frölunda och LHC ska hålla undan för Luleå och ta 4:e platsen och få fördel av hemmaplan i kvarten.

Vi får se, men lite spänning är det kvar innan det viktigaste är här och jag återkommer med uppgifter om det =)

Annars idag så var det en helt vanlig dag, hände ingenting förutom att det var sovmorgon till 10:10 tack vare inställd lektion.
På samhällen kollade vi lite med mattanterna vad våran mat kostar. 8kr/elev får vi mat för ungefär. Dessutom ska de dra ner den ännu mer till 6,44! Det är ju helt sjukt! Det är ju redan dålig mat nu, så hur ska den bli då?
Vi fixade uppgifter om fängelsets matkostnader också och de får mat för ca 45kr om dagen! Ändå så sitter de i fängelse då och vi studerar och har hela livet framför oss. Man undrar ju lite hur de tänker... Vi funderar på att sittstrejka eller något i den stilen, men då måste vi få med hela skolan på det och det får ju inte drabba mattanterna, för det är ju kommunen och de som bestämmer budgeten och det.
Det var inget matteprov idag, det är tydligen på fredag, men eftersom att jag inte har gjort allt så får jag bara en del av ett prov på substitutionsmetoden och aditionsmetoden som är det ända jag har hunnit med. Jag och Björn ska ha lite möten efter matten på fredagarna bestämde vi idag och diskutera lite hur det går och hur man ska lösa olika saker och så. Tyvärr tycker jag att han verkar tycka att jag ska göra det mesta incl. grafer och hela kittet. Det vill inte jag för det känns bara som onödig tid och jag kommer ändå aldrig ha någon nytta av det, men vi får se.

Nu ligger Ford på mina fötter och jag ska plugga det sista till engelskaprovet imorgon som jag hoppas kommer gå bra! =)

Dagens låt blir Secondtunez - Sommaren är här från 2007! =)

Tiden går snabbt...

Tid: 19:39:30
Datum: 2009-02-24
Kategori: Allmänt

Det kan man ju lugnt påstå...

24:e februari idag. Det är 2 månader sedan det var julafton. Om 2 månader är det den 24:e april och nästan Valborg och maj =)
I helgen är det redan 4 veckor sedan jag var nere hos Nicolina senast. 4 veckor innan det var det helgen vecka 1 och första gången jag var hos henne. Om 4 veckor i helgen är det helgen vecka 13, den helgen då vi kommer hem från Idre och ytterligare 4 veckor framåt är det helgen vecka 17 då vi är i Lübeck och firar mormor =)
Det blev inte Rom, tyvärr.. Det var för dyrt. De väntade för länge med att beställa och trodde att det skulle bli billigare igen vilket det inte blev. Så det blev Lübeck istället =)

Tiden går alltså ruggigt fort och snart är det riktig vår! =)

Idag var det några typer från SSU, socialdemokraternas ungdomsförbund. De pratade lite med Spike och mig på lunchrasten och tjejen där, hon hade jobbat på US =)
Förra våren innan Marie-Louis tog över som någonting, vet inte riktigt vad hon är, men det var ju lite kul och hon tyckte att jag skulle gå med i deras förbund, för en sådan röst som min behövde de tyckte hon. Någon som ser det här med tillgänglighet på ett lite annorlunda sätt än de gör, men jag vet inte, jag får se =)

Nytt hopprepsrekord blev det idag igen =)
Det var 3 veckor sedan jag hoppade senast, men ändå klarade jag 1207 hopp =) Det var adfktiskt inte sådär jättejobbigt =)
Jag pratade lite med Albin efteråt och han fattade inte hur jag kunde orka det =P

Annars så är det matteprov som kommer gå åt helvete imorgon. Jag har ju inte en chans att hänga med i de andras tempo, men jag får ju ett specialprov, som vanligt, med det som jag har jobbat med, men grejen är ju bara den att jag inte har jobbat med så mycket...

Igår var jag supertrött och orkade verkligen inte göra något alls på eftermiddagen. Jag bara låg och läste och grejade. Jag somnade visserligen 2 natten till igår, var inte trött och låg och tänkte, men jag brukar ändå inte bli sådär trött. Idag var jag också trött även fast jag somnade innan 11 igår. Idag ska jag lägga mig astidigt tänkte jag, innan 10 eller något, men det får vi väl se hur det blir med det... Har ju i alla fall sovmorgon imorgon =)

Jag får klara mig utan Nicolina hela veckan nu, för hon är i USA på träningsläger. Lite coolt tycker jag, att bara åka iväg till USA sådär helt plötsligt på träningsläger. Det är inte alla som får det, men det blir säkert jättebra där och jag hoppas det går bra för henne där! =)

Nu blir det att äta och sedan måste jag väl plugga lite på mattedjäveln...

Inflyttningsfest & 40-årsfest =)

Tid: 01:04:57
Datum: 2009-02-22
Kategori: Allmänt

Ja, idag har det varit fullt upp.

Först var vi hos min moster som fyllde 40 i tisdags och firade henne. Det är ju så att det här året fyller min lilla kusin 10, jag 20, moster 40 och mormor 70. Så det är ju lite att fira där. Jag har kommit på att jag vill åka på kryssning i sommar när jag fyller. Antingen till Helsingfors eller till Tallin. Jocke och jag skulle ju göra något i sommar då också i och med att båda fyller 20 då, men jag vet inte vad.

I alla fall så skålade vi med champagne eller moserande vin när vi kom dit innan vi högg in på all mat . Det var lite allt möjligt, men jag åt bara kasler, rostbiff, något annat kött, potatissallad och lite annan sallad. Det fanns bara rödvin, så det blev dricka till maten =) för rödvin är inget gott. Inte det jag har druckit i alla fall.

Efter maten blev jag lite trött, men jag, Emma, Shep och Elin körde ändå plump och jag vann igen! =)
Sedan var det fika, 3 sorters tårtor, kaffe och Balies, eller hur det nu stavas, till =)
Emma hade gjort någon kaffetårta som var riktigt god =)
Igår hade vi också kaffetårta när pappa fylde 55. Det är alltså redan 5 år sedan vi var på Kanarieöarna... Vad tiden går snabbt...
Han blev nog lite besviken då tror jag, han ville ju ha biljetter till Bruce Springsteen i sommar och han fick mycket riktigt några biljetter, men inte till Brucan, utan till Sven-Ingvars i Linköping =P
Han sa att han blev glad och det blev han väl, men han hade nog blivit ännu gladare om det hade varit Bruce Springsteen...
Av Emma, Shep och mig fick han 2 skruvmejslar och en chokladkaka =)

I alla fall så åkte jag tidigare från moster och morbror, för Albin skulle ju ha inflyttningsfest =)
Det var inte en sådan inflyttningsfest med massa folk, musik och alkohål, som man tänker på när man säger inflyttningsfest. Det var bara jag, Albin, Jennifer, Jakob och Oskar som var där.
Vi gick först ner till en pizzeria och åt pizza innan vi gick tillbaka till Albins lägenhet och lyssnade på musik i stort sätt hela kvällen. Sjöng med lite gjorde jag och Jakob också =)
Vi drack också Cola och åt, läs noga nu, frukt! Vindruvor, sharon och banan =)

Så nyss kom jag i princip hem och ska väl sova strax antar jag...

Vinter har det tyvärr blivit igen. Det har snöat en hel del och kallt är det. Jag vill bara ha vår nu!

Toppmöte

Tid: 23:18:21
Datum: 2009-02-19
Kategori: Leksand

Ja, igår var det toppmöte i Allsvenskan på Hovet inför fullsatta läktare, en bit över 8000,  då Leksand gästade!

Det blev en svängig och ganska bra match verkade det som på Everysports livereferat.
Det var AIK som tog ledningen med 1-0. Någon minut in i andra perioden kvitterade dock Leksand och sedan gjorde man även 1-2 innan AIK återigen vände matchen till ställningen 3-2 inför sista perioden.
Bara några sekunder in i den samma gjorde Leksand 3-3 och bara 2 minuter från slutet åkte AIK på ett lagstraff för för många spelare på isen. Leksand fick powerplay som man utnytjade genom Huokko som satte 3-4!
Då visade AIK'arna sitt rätta jag och kastade in ölflaskor och annat på isen. Jonasén fick tydligen en flaskbotten i huvudet i båset. Leksandsklacken sjöng något i stil med "Det händer aldrig i Leksand!" och det gör det ju inte heller.
Det är något med Stockholmspubliken alltså. Går det bra är de lugna och fina och hejar fram sitt lag, men så fort det går dåligt, då visar de genast sitt missnöje och skämmer ut sig sådär! Gör man så har man inget på en hockeymatch att göra tycker jag! Jävla AIK-idioter!

Den segern innebar i alla fall att Leksand säkrade seriesegern i Allsvenskan den här säsongen med 2 matcher kvar. AIK är i praktiken klara för kvalserien även dem, men därefter är det jämnare.
Västerås är faktiskt just nu på tredje plats med 76 poäng och 42 spelade matcher. Mora är fyra med 74 poäng, men med 43 matcher spelade. Det är samma poäng som femman Almtuna som dock har en match mindre spelad och alltså kan gå förbi både Mora och Västerås om de vinner sin match och Västerås förlorar den. Mora har redan förlorat sin. De förlorade med 2-3 mot Björklöven i tisdags. Växjö är sexa med 70 poäng, samma som sjuan Troja, men med en match mindre spelad. Malmö är åtta, även de med en match mindre spelad än Troja, men de är ändå 4 poäng bakom Troja i och med gårdagens poängtapp borta mot Nybro som förlorade först i straffar efter en svängig match även den. Malmös, redan innan, ganska lilla chans att ta en direktplats, är nu i alla fall helt borta i och med att de har 10 poäng upp till tredjeplatsen och bara 9 möjliga poäng kvar. Playoff kan de nog tyvärr klara. Det var nämligen deras 4:e eller 6:e raka seger igår. Går Malmö till playoff blir de farliga, så jag hoppas att Troja lyckas knyta ihop det där.
Björklöven är just nu nia, ytterligare 3 poäng bakom Malmö, men de har fortfarande en liten chans liksom Bofors. Bofors måste i så fall ta minst 8/9 poäng samtidigt som lagen framför inte tar någon poäng alls. Så den chansen är nog inte stor. Sundsvall, Oskarshamn och Borås ligger i ingenmansland. De är alla 3 klara för fortsatt spel i Allsvenskan nästa år i och med att Huddinge fick stryk av just Borås igår vilket innebar att Borås ligger ointagliga 13 poäng före dem. Oskarshamn är faktiskt närmsta lag över strecket, men de är 11 poäng före.
Så Nybro och Huddinge är klara för kvalspel och Mariestad är klara för degradering efter ännu en förlust med 1-8 mot Västerås igår.
Det är intressanta matcher som återstår och Leksands nästa match är mot Almtuna på onsdag och den sista matchen mot Malmö nästa fredag. Det blir 2 tuffa matcher i och med att det är 2 lag som i allra högsta grad är med och kämpar om direktplatser och playoff-platser i dagsläget.

Då tar vi en titt på Leksands motstånd i kvalserien. Ett lag är klart och det är SSK som är 18 poäng från säker mark med 12 pinnar kvar att slåss om. Den andra kvalserieplatsen har just nu Rögle trots kvällens vinst mot Modo med 6-2. Modo befinner sig just över strecket bara 3 poäng före Rögle. Modo är i sin tur bara 2 poäng bakom Djurgården som i och med dagens förlust hemma mot Färjestad ramlade ner under slutspelsstrecket till förmån för Brynäs som är 3 poäng före Djurgården. Skellefteå är bara en poäng före Brynäs och timrå är trots dagens seger över just Skellefteå med 8-0 bara en poäng före de samma. Det är alltså ruskigt tätt kring strecken och inget lag där kan känna sig säkert. Så än är det inte kört för Rögle.
Färjestad toppar i alla fall tabellen 4 poäng före HV och 5 poäng före LHC som åkte på en ny förlust ikväll hemma mot Luleå med 1-3. Luleå som jagar dem i tabellen och bara är 2 poäng bakom. Frölunda är det ända lag jag inte har nämnt här och de ligger 5:a.

Det blir mycket spännande det här, men just nu har vi en kvalserie med Leksand, AIK, Västerås, Mora, Södertälje och Rögle. Då tror jag Leksand kan ha en bra chans och enligt en omröstning på radiosportens hemsida igår trodde 59% att Leksand skulle gå upp, 19% att inget lag skulle gå upp och 11% att AIK går upp eller att både AIK och Leksand går upp. Mycket spännande det här =)

Annars idag har det inte hänt mycket.
Vi har kört ännu mer plump och för en gångs skull vann jag =)
Pratat med Nicolina har jag också gjort =) nästan i 3 timmar har vi pratat =)

Dagens ord blir det engelska ordet "nuzzle" som betyder ungefär "trycka näsan mot/smeksamt gnida sig mot". Det låter urgulligt tycker jag =)

Dagens låt blir Tatanka med låten Borderline och den är väl inte fullt lika mysig som "nuzzle" i och med att det är en hardstyle-låt =)

Trauma i livet =)

Tid: 16:53:39
Datum: 2009-02-18
Kategori: Allmänt

Ja, jag fick en kul idé förut att dela med mig av =)
Det var när Emma, Shep och jag körde kort som vi kom in på den gången då jag fick min trehjuling =)
Så jag tänkte berätta om "ett trauma" i livet =)

Jag tror bara jag var 2. Det var julafton och min moster och morbror hade sovit över hos oss.
Egentligen kommer jag nog inte ihåg det här sådär jättebra, men vi har det på film, så man har ju sett det X antal gånger =)

Mamma och pappa packade upp cykeln kvällen den 23:e och monterade ihop den. Min moster cyklade runt på den i hallen och in i vardagsrummet. Alla trodde att jag skulle bli jätteglad och säga något i stil med "En cykel!"

På morgonen sprang jag ner för ttrappen. Mamma var berädd med videokameran, som egentligen var moster och morbrors, i vardagsrummet.
Jag tänkte springa in i köket, men pappa sa att mamma var i vardagsrummet, så han och jag gick in där och jag ställde mig och tittade på alla paket som låg under granen. Så stod det något där på golvet. Något som inte var inslaget, något som avvek från allt det övriga. Jag fattade inte vad det var och pekade på den och sa något frågande "Det?" Mamma och pappa sa att det var en cykel och att den var min. Jag fattade inte utan pekade på alla andra paket och sa glatt "Tatet!" Pappa sa då att cykeln var mitt paket och frågade om jag ville sitta på den. Det ville jag inte. Jag ville öppna paket. Pappa satte mig i alla fall på cykeln, men jag pekade bara på alla andra paket och sa ännu en gång, nu något mer osäker, "Tatet." Pappa sa att det här ju var mitt paket. Jag tittade mig omkring efter vad han menade. Han fortsatte "Du sitter på ditt paket nu". Jag tittade ner medan han avslutade meningen "Mamma och pappa hade öppnat det förstår du". Då fattade jag. Jag skulle inte få öppna något paket. Jag blev så besviken, för det var ju det som var det roliga. Pappa försökte få mig glad genom att visa den fina vita sadeln och tramporna och styret, men jag var bara besviken. Jag ville ju ÖPPNA paketet.

Det var så det gick till när jag fick min första cykel. Senare blev jag naturligtvis glad för den, men just då, när jag fick den, då var det bara dåligt =)

Jaha, i övrigt då?
Igår kom vi hem från mormor. Kändes inte som om det hände så mycket i måndags, vi åkte till mormor och spelade kort på kvällen.
Nicolina fick en present av mig =)
Jag tyckte att hon skulle ha något på alla hjärtans dag, för det förtjänar hon! Så jag köpte Aladinhjärtan och Nobless och skickade ner till henne tillsammans med ett litet brev =)
Hon blev glad, hoppas jag =)

Igår kändes det som om vi åt hela dagen. Åt frukost vid 11:30, sedan kom Annmarie med bullar som vi fikade med knappt en timme senare, middag knappt en timme efter det och så efterrätt på det.
Mycket mer hann vi inte innan vi åkte till stan och gick till Gina Trikot, eller hur det stavas, jättekul... inte =) fruktansvärt tråkigt var det, men sedan åkte vi hem och jag satt vid datorn större delen av kvällen förutom då vi körde plump.

Idag har vi också kört plump 2 gånger och jag vann den sista =)
De senaste dagarna har jag haft en tendens att vara ständig tvåa =P

Ikväll är det ett intressant möte mellan AIK och Leksand på ett fullsatt Hovet, så då vet ni var jag befinner mig ikväll =) framför datorn och följer matchen via Allsvenskt hockeyextra på webben och via Everysports livereferat =)
De sänder inte matchen på TV, lite skumt tycker jag...

Har ni gjort något kul idag eller de senaste dagarna?


Malmö open

Tid: 23:32:10
Datum: 2009-02-15
Kategori: Goalball

Ja, då var man hemma igen då efter helgens bravader =P

Vi åkte ju ner till Malmö i fredags vilket innebar att jag fick ledigt från skolan =)
Att åka bil i ca 5 timmar är ingen större hitt, men har man bara musik så funkar det ganska bra =)

Ner till Malmö kom vi i alla fall och checkade in på hotellet. 2 och 2 bodde vi. Jag bodde med Albin.
Första kvällen hände inte mycket. Vi var inne på vårat rum och de flesta andra, alla utom Kevin och Ther, kom in till oss och pratade =)
Tidigt i säng blev det dock i och med att vi spelade första matchen redan klockan 8. Så klockan 6 fick vi gå upp och det var inte igår jag gick upp 6 en lördag...
Frukost blev det och sedan iväg till hallen där vi skulle spela. Vi bytte om och värmde upp. Vårat första motstånd var ett danskt lag med spelare som hade varit med i landslaget. Det kunde bara gå på ett sätt och det gjorde det också. Total knock blev det och vi blev gamade, alltså att spelet tar slut om det blir för stor differens, med 10-0... De var riktigt bra och trots att det var jag, Albin och Jennifer, våra 3 bästa spelare, som spelade, hade vi inte en chans, men det hade vi inte väntat oss heller. Jag ådrog mig bara en straff för high ball och det är ju ett steg framåt i alla fall =)

Efter matchen såg vi på en elitmatch mellan ett annat danskt lag och det tyska herrlandslaget. När danskarna gjorde mål skrek de som galningar och den tyske centern skrek hela tiden "Achtung achtung!" med värsta militärstämman =) Det lät lite kul hehe =)

Vi hann också se FIF Mighty ducks med Gane och grabbarna mot Serbien innan vi spelade våran andra match och FIF körde ju över Serbien och gamade dem med 10-0.
Våran andra match var också mot FIF, men mot FIF Crocodiles, deras B-lag. De var egentligen inte sådär jättebra, tyckte vi då, vi hade faktiskt 1-1 på dem ett tag, men vi gjorde för många misstag, misstag på saker som vi egentligen kan osv. Så även där blev vi gamade med 13-3. Jag och Albin satt på bänken då och man kände ju ibland att om vi hade varit inne på planen hade det kanske gått lite bättre, men vi var där för att lära och alla skulle få spela, så det var väl inte mer än rätt att de andra fick spela också. Vi hade ju dessutom en specialregel bara för oss som Gane hade sett till att vi fick. Vi fick vara 8 spelare. 6 i laget och 2 på läktaren. Från början såg det ju ut som att Ther och Johanna skulle få stanna hemma eftersom att man bara får vara 6 spelare, men så blev det alltså inte. De fick följa med och fick lite speltid i alla fall.

Efter matchen var det lunch och sedan begav vi oss tillbaka till hottellet. Det måste ha sett en aning kul ut, för vi hade inte bytt om, så vi gick mitt i Malmö iförda träningsbyxor, knäskydd, glasögon i pannan och ryggsäck på ryggen med fastbundna skor i =)
På hotellet slappade vi ett tag, men vi duschade inte eftersom att vi ändå skulle spela en till match senare. Så istället gick vi ut på stan iförda samma mundering bortsett från ryggsäcken. Vi tänkte gå och fika och hittade ett kafé där vi först inte kom in. Vi ryckte i fel dörr =P
Till slut kom vi in, men det var fullt, så vi gick ut igen och tänkte då gå ut genom den dörren som vi ryckte i först eftersom att vi trodde att det var utgången, men det var det inte. Man gick ut genom samma dörr som man gick in i.
Tillbaks till hotellet gick vi, kommer inte ihåg varför, innan vi gick ut igen, den här gången tillsammans med Klara. Det var jag, Albin, Jennifer, Johanna och Klara. Nu gick vi och fikade i alla fall. Kaffe och negerboll. Ja! Det heter negerboll! Den där diskutionen är urfånig tycker jag. Negerboll är en kaka! Om utlänningar tar åt sig får de skylla sig själva, för man menar till 99% sannolikhet inget illa.
Något bord fanns det dock inte, bara åt mig och Klara. Resten gick ut och satte sig ute. Det är inte varje dag man sitter ute och fikar den 14:e februari =)
Albin spillde ut hela sitt te och blev lite sur för det.

Vi gick i alla fall tillbaka till hotellet och hämtade väskorna innan vi begav oss till hallen igen för att spela nästa match. Vi hade ju kommit trea i våran grupp. Jag kommer inte ihåg om det var 2 eller 3 grupper i öppna klassen, antingen var det 2 eller 3. 3 lag i varje grupp var det i alla fall och vi mötte trean i grupp B som var IFAS. Det var Jakob, Andreas och Kevin som startade den matchen och de gjorde det faktiskt riktigt bra! Vi ledde med 3-1 efter första halvlek då jag, Albin och Jennifer, som ska vara våra bästa spelare, byttes in. Vi gjorde ingen vidare insats och tappade matchen och förlorade med 5-8 ändå. Det var nog den tyngsta förlusten, för där kände vi ju i alla fall att vi hade chansen. Mot danskarna var det inte mycket att säga och mot FIF kanske vi kunde ha hållt ner siffrorna lite om det hade gått lite bättre, men här hade vi ju en bra chans och vi ledde och allt. I den matchen måste jag nog faktiskt säga att vi inte var de 3 bästa spelarna i vårat lag. Jakob, Andreas och Kevin var bättre. Så den förlusten kändes kan jag ju säga.

Det var våran sista match för dagen, så vi gick tillbaka till hotellet och duschade innan vi åt och sedan slappade vi och pratade. Vi skämtade en hel del om "Mer" och "te". Man säger att man ska ha mer, men det går inte för det finns ingen Mer där! Alltså festis-MER =)
Te-grejen är en östgötsk grej, så den kanske ni inte fattar, men man beställer t.ex. 2 kaffe och en te. Då får man 3 kaffe =)

En te = en till på bred östgötska =)
Andreas gick vilse i Malmö när han hade varit hos en kompis och hälsat på. Han hittade inte tillbaka till hotellet och blev skjutsad av en polis till slut =)

Idag spelade vi våran första och ända match 9:35, så vi kunde sova lite längre idag, till 7:30.
Vi gick till hallen i morgonkylan och värmde upp. Vi spelade med samma uppställning som i matchen mot IFAS, bara det att vi började istället och det gick ju inte mycket bättre det. Vi låg under med 9-1 efter första halvlek och blev till slut gamade där med med 12-2 efter att Kevin hade dragit på sig 2 straffar för "third time through", alltså tredje kast. Annars sköt han bra, men det var väl inte mycket att säga där heller. Varken jag eller Albin kände att vi kom upp i våran högstanivå och både han och jag hade dessutom ont i benet. Jag tror jag sträckte mig igår. Det kändes lite då och när vi värmde upp kändes det också lite och när vi spelade gjorde det riktigt ont. Det är någon gammal grej tror jag, för jag får ont där, på samma ställe, ibland och det är inte skönt.

Klart att det inte kändes bra där heller att förlora, men det var väl inte mycket att säga där heller. Gamade i 3 av 4 matcher är väl kanske ingen hitt, men som sagt, vi var där för att lära oss och det gjorde vi verkligen! Vi skulle behöva mer matchträning och fler sådana här skott på oss. I och med att vi inte skjuter så hårt får vi ju inte det vilket skulle vara bra.
Nu vet vi i alla fall vad vi ska träna på. Det visste vi innan också, men mycket skottträning och precision är det som gäller samt försvar och kondision. Hopprep är bra konditionsträning faktiskt, så jag får inte lägga av mig med det nu!

Vi gick tillbaka till hotellet och duschade och packade innan vi gick tillbaka till hallen igen för att kolla på semifinaler och finaler. Min ryggsäck gick naturligtvis sönder när jag skulle packa. Dragkedjan pajade. När vi åkte dit fick jag ner allt, men inte när vi skulle hem. Jag fick packa om 3-4 gånger, men det gick inte ändå. Till slut försökte Klara också, men hon lyckades inte heller. Så jag fick ta påsen med smutstvätt bredvid och nu när jag kom hem märkte jag att jag hade glömt necesären, men det låg inget kvar vid min säng, så chansen finns ju att den ligger i bilen i och med att min väska inte gick att stänga. I vilket fall som helst så var det inget viktigt i den förutom ögondropparna, men det får man väl köpa nya i så fall.

Vi hade nog lite otur med lottningen i våran grupp, för vi kollade på finalen i den öppna klassen och det var just mellan det där danska laget, Lions någonting, och FIF Crocodiles. Lions gamade nästan Crocodiles också, de vann med 10-1, så det var riktigt bra motstånd vi ställdes mot.
Sedan var det elitfinalen som spelades mellan Achtung-tyskarna och ett finskt lag. Finnarna var hur snabba som helst på returerna. Det tog ibland bara 1-2 sekunder från det att de räddade tills det att de fick iväg skotten. Bra skott var det också och de vann också matchen med 14-8 tror jag det var. Mycket mål alltså.

Det var alltså Malmö open 2009.
Vad kan man säga om våran insats då?
Vi visste ju redan innan att vi skulle få stryk, men det hade ju varit kul och vinna någon match i alla fall. Den mot IFAS borde vi kunnat ha tagit, men det gjorde vi inte, men å andra sidan så var vi bara där för att lära och ha kul och kul var det! Verkligen! Vi behöver som sagt den där träningen och det där motståndet. Det ger väldigt mycket och är grymt bra träning!

Så till sist, vi ger oss inte, vänta bara några år, då är vi också med där uppe och fightas om medaljerna!
Redan nästa år går det antagligen bättre =)

Det var helgen det och imorgon åker vi till mormor och sover över där till på tisdag.

Avslutningsvis så fyller Emma 17 idag, så grattis till henne! =)


Dålig match...

Tid: 23:15:04
Datum: 2009-02-11
Kategori: Leksand

Ja, det kan man lugnt säga.
Leksands prestation ikväll var inget att skryta med direkt och man fortsätter att ha det svårt i Björkängshallen. Det var ju där man tappade sin första poäng för säsongen i höstas. Det var förövrigt fredagen vecka 42. Det kommer jag ihåg eftersom att vi åkte till Stockholm på träningshelg dagen efter =)
Det är 17 veckor sedan och om 17 veckor är det vecka 24 och då är det sommarlov! =)
I alla fall så blev det straffar den gången då Leksand vann, men nu behövdes inte det. Leksand var inte alls med i början och Huddinge ledde också med 1-0 efter första perioden. Efter andra hade Leksand dock vänt på steken och ledde med 2-3, men Huddinge gav sig inte utan vände matchen i sista perioden och vann med 4-3. Leksand fick massa utvisningar. Totalt tror jag det var 74 utvisningsminuter och Huddinge hade 66. Publiken var 1137 åskådare, så det var ju ingen storpublik direkt. Petrovicky och Johansson gjorde väl okej matcher. De skrev inte så mycket om de på Everysports livereferat, men de var säkert okej.
I alla fall så glömmer vi den här matchen och tittar framåt mot fredagens hemmamöte med Nybro och lördagens hemmamöte med Bofors.
Nybro spelade inte ikväll, men Bofors tog emot Malmö hemma och det såg ut att bli Boforsseger där, men Malmö kvitterade med 54 sekunder kvar och vann sedan i sudden.
Andra högintressanta matcher för kvällen var AIK - Almtuna, Mora - Västerås och Björklöven - Växjö. AIK vann med 3-2 efter en mycket dålig match där inget av lagen spelade bra. Mora vann till slut på straffar mot Västerås efter att man hade haft 4-1 i början av sista perioden, tappat det till 4-5 och sedan kommit tillbaka igen.
Matchen mellan Björklöven och Växjö kan inte ha varit allt för kul att titta på. Växjö vann nämligen med 0-1 efter straffar.
Det var de intressanta matcherna för kvällen. Annars slog Sundsvall Borås med 3-2 och Oskarshamn slog Mariestad med 2-6. Därmed är Mariestad näst intill klara för degradering i och med att de ligger 11 poäng bakom Huddinge med 15 poäng kvar att slåss om.
Leksand leder fortfarande tabellen 5 poäng före AIK. Sedan är det tätt. Mora är just nu trea med 71 poäng, samma som Almtuna, men med 16 måls bättre målskillnad. Västerås och Växjö följer därefter på 70 poäng. Malmö har just nu sista playoff platsen och rent teoretiskt sett så har de fortfarande chansen att ta en direktplats till kvalserien då de ligger 10 poäng bakom Mora med 15 poäng kvar att slåss om. Troja har samma poäng som Malmö med Björklöven en poäng bakom. Sundsvall och Bofors är bara 4 resp. 5 poäng bakom Malmö, så klart är det inte. Sedan har vi Oskarshamn på 52 och Borås på 49 där i ett lite ingenmansland och Nybro på 41 och Huddinge på 40 som ser ut att få kvala.

Vad har annars hänt idag då?
Jag var sjuk. Eller egentligen var jag inte så sjuk, men det kändes lite segt imorse och jag hade lite ont i huvudet, så då stannade jag hemma idag istället, för jag vill absolut inte bli sjuk i helgen!
Lite nytta gjorde jag hemma i alla fall. Jag gjorde svenska och så tänkte jag plugga lite engelska och matte, men så blev det inte...

Utvecklingssamtal var jag på idag också och det såg bra ut. VG i alla ämnen utom samhäll där jag hade MVG- och matte där jag låg på G+. Samhällsbetyget och utvecklingssammarbetesbetyget är lite abstrakt, för jag vet inte riktigt vad Niklas har bedömt där. Vi har ju inte gjort så mycket egentligen och nu håller vi ju på med projektet om maten och det vilket inte går så snabbt framåt. Det är ju Michelle som är ansvarig för det och hon tyckte inte riktigt att man skulle göra en enkät så som vi tyckte, så vi fick göra om den och nu ska matrådet kolla på den. Vi kan inte bli beskylda för att ha gjort fel i alla fall, vi gör bara som Michelle tycker och det är hon som ville ha undersökningen gjord, så vi kan inte belastas för något där.

Annars pratade vi lite om mitt rum. Jag vill ju ha ett rum igen och det skrev jag i ett mail till Peo och jag sa det till honom förra fredagen också. Då ifrågasätter han direkt hur nödvändigt det är. Han tyckte att vi kunde sitta i bibblan eller i en datasal i så fall. Hallå! Jag vill ha ett rum för att kunna vara lite ifred! Då tyckte han att vi kunde sitta i något av "alla rum som finns", men om det nu finns så många rum undrar jag varför de över huvud taget gjorde om just mitt rum till föråd för? Då kunde de väl lika gärna ha tagit ett annat rum till det?
Ett rum ska jag ha i alla fall! Jag anser att det är nödvändigt och skulle vara bra, så då får de fixa det.
Även scanningen pratade vi om. Det händer ju inget på den fronten och lär säkert inte göra heller. Så jag funderar på att be syncentralen om en till scanner till skolan och Omni page pro. Det bästa vore ju ett rum där vi kan ha scannern och en dator så att Spike kan gå dit och scanna in allt, men det lär vi väl inte få...

Det här är nog sista inlägget innan Malmö i helgen =)
Så vad händer mer i helgen då?
På fredag är det fredagen den 13:e. Hoppas inte vi kör ihjäl oss eller något på väg ner till Malmö =P
På lördag är det alla hjärtans dag =)
På söndag fyller Emma 17.
Så det händer en del i helgen och vårat mål blir väl att vinna i alla fall någon match =) Det ska bli grymt kul! =)

Dagens låt får bli Max B. Grant & Philippe - Hardstyle champion! Den är riktigt bra =)

LG hockey games

Tid: 20:58:37
Datum: 2009-02-10
Kategori: Allmänt

Ojojoj, shit, det har jag ju glömt att skriva om!
Så här har vi ett något försenat inlägg om det =)
Men var inte rädda ni som inte gillar sport, det blir inte bara sport här =)

Vi börjar i alla fall med den tredje turneringen för säsongen i Euro hockey tour, LG hockey games.
Lite var det väl för att Sverige hade hemmaplan, men även för att Bengan nu fick ta ut i princip de spelare han ville vilket märktes främst på backsidan som var riktigt bra med Ternström, Timander och grabbarna. Ternström blev dock skadad vilket är en katastrof för AIK, men han kunde nog, tyvärr med Leksandsögon sett, redan börja träna nästa vecka igen..
Sverige gjorde i alla fall en oerhört bra turnering!

Första matchen mot ryssarna blev spännande. Sverige ledde både med 1-0, 2-1, 3-1, 3-2 och 4-2 innan det blev riktigt spännande på slutet då ryssarna gjorde 4-3. Svenskarna fick spela BP, 5 mot 3 dessutom, i nästan 2 minuter, men man klarade av det och kunde även sätta slutresultatet 5-3 i öppen kasse! Tror jag i alla fall... annars blev det 4-3 =P
Det var första segern mot ryssarna på 2 år, så det kändes bra!

Andra matchen mot tjeckerna kommer jag inte ihåg så jättemycket av mer än att Sverige vann även den matchen med 6-4. Alltså 10 eller 11 mål på 2 matcher. Innan hade vi gjort totalt 8 mål på både Karjala och Channel one, 3 i Karjala och 5 i Channel one och ändå var inte turneringen slut här!

Det blev final mellan Sverige och Finland på söndagen i och med att finnarna hade slagit Tjeckien med 5-3 och sedan förlorat på straffar mot Ryssland med 4-5 efter att ha tappat en 4-0-ledning.
Tabelläget var alltså det att Sverige hade 6 poäng, Finland 4, Ryssland 2 och Tjeckien 0. Sverige fortsatte i alla fall att spela bra och slog finnarna med 4-0! Därmed slutade Sverige som segrare i årets upplaga av LG hockey games på maximala 9 poäng före Ryssland som slog Tjeckien i sista matchen och klev upp på 5 poäng. Finland fick 4 och Tjeckien 0, men det har jag inte för mig att de fick, för jag har för mig att de fick någon poäng i alla fall...

Det var det det.
Vad har hänt mer de senaste dagarna då?
I princip ingenting, min konstiga sinnesstämning från helgen fortsätter, jag har knappt någon lust alls att sitta här. Vill bara umgås och spela kort och fika.. Kanske har något att göra med att Nicolina och de inte är hemma den här veckan.. de är ju i Åre och det är helt sjukt vad jag saknar henne!

På tal om skidor så mailade mamma Monica för ett tag sedan och hörde hur det var med ledsagare och så till Idre, men hon svarade inte på det mailet, så jag testade att maila henne för några dagar sedan och inte konstigt att hon inte svarade, för den mailadressen gäller ju inte längre i och med att SRF har gjort om sin hemmsida till srf.nu istället för srfriks.org som det var förut och därmed också mailadresserna. Nu får vi se om det där blir länkar föresten, det tänkte jag inte på...
I alla fall så mailade jag Mats istället och han svarade och trodde att det skulle gå att ordna så jag fick följa med även om senaste anmälningsdag var den 20:e januari eller något och mycket riktigt, idag fick jag papper om det! =)
Så vecka 13 åker jag till Idre =)
Resten kan ju inte följa med. Det har vi inte råd med i och med att vi ska till Rom senare när mormor fyller, så jag får åka själv, men det ska bli grymt kul! Jag har inte åkt skidor på 3 år...
Albin och Jennifer ska också med, så det blir nog kul =)

Snö har det blivit igen, tyvärr och kallt är det också. Skit! Jag vill ha vår nu!

Jag tror jag har gjort något på båtbenet eller vad det heter, det på sidan av handen under tummen. Det känns som att känseln är halvt borta...

Idag hade jag sovmorgon, men trots det gick jag och lade mig före halv 11 igår. Det är också en grej som har börjat träda i kraft sedan i helgen. Jag har ingen lust att vara uppe länge. Har mest lust att gå och lägga mig tidigt och läsa eller något. Det är ju i och för sig mysigt, men ändå... Inte likt mig... Kanske också har att göra med Nicolina =) Hon är verkligen den bästa och finaste tjejen i hela världen och det bästa som har hänt mig! =) <3

Emma, Shep och jag funderar på att göra en svensk cover på Takidas, numera kanske inte så nya, låt Handlake village =)
Den kommer gå något i stil med
"Affären är inte öppen, träden har fallit"
Haha, vad tror ni?

Jaha, vad ska man göra nu då?
Plugga engelska borde jag göra, för vi har ett fett prov efter lovet med ca 184 glosor + gramatik... men jag har ingen lust med det. Kanske ska gå och lägga mig och läsa lite =)

Om en vecka...

Tid: 22:50:30
Datum: 2009-02-07
Kategori: Goalball

Ja, om en vecka är vi nere i Malmö och tävlar i Malmö open =)

Sista träningen före det var idag och det var första träningen för mig på 3 veckor, om man räknar bort familjegrejen i Göteborg förra helgen =)

Det gick faktiskt bra på träningen idag. Det var jag, Albin, Andreas, Jakob och Kevin som var där. Jennifer vet jag inte var hon var...
Det var mest fokus på matcher eftersom att det är det som gäller nästa helg, så det var uppvärmning och sedan matcher hela träningen i princip.
Vi fick spela 3 i ena laget och 2 i det andra. Jag och Albin funkade riktigt bra när vi spelade 2, men även jag och Andreas var bra.

Jag tyckte det gick bra allt som allt, men enhandsskotten är ju svåra alltså. Tvåhandsskotten är bra, men...
Lisa och Nicolina försökte lära mig förra helgen, men jag får liksom inget grepp om bollen. Jag har för små händer eller så är det mina extremt krokiga fingrar =P
Annars gick det bra, så det är bara att hoppas på att det går bra nästa helg också! Stryk lär vi antagligen få i några matcher, men någon eller några matcher ska vi väl lyckas vinna i alla fall =)

8 spelar vi första matchen på lördag, så det blir till att gå upp klockan 6 och käka frukost innan vi beger oss till arenan där vi bör vara ca klockan 7 för att värma upp och det.

Annars idag, och igår också för den delen, har jag kännt mig helt übersocial. Jag har ingen lust alls att sitta vid datorn vilket är riktigt riktigt ovanligt för min del =P
. Jag vill bara umgås, köra kort, se på film osv. Igår såg jag faktiskt t.o.m. på Let's dance. Det är nästan under min värdighet =P men jag hade ändå inget annat att göra. Så vi satt där och drack Irish coffee =)

Idag blev jag sugen på Wienerbröd, så det köpte vi efter träningen, så det blev kaffe, wienerbröd och våfflor till fika/kvällsmat =)

Vad kan man skriva mer då? Spike var sjuk i torsdags igen, men det gick bra, jag klarade mig in till svenskan, men Micha gick med mig ut till taxin för nu har det snöat massor igen och då är det ju lite svårt att gå med käppen. Igår smälte den mesta snön igen, men nu har det snöat mer igen... Usch, jag vill ha vår!

Världens töntigaste grej läste jag i tidningen idag! Det var en som hade kört rattfull. Polisen följde efter honom och han parkerade bakom en mack och hann kliva ur bilen och ställa sig jämte den innan polisen kom runt macken. Vet ni vad han sa? Att Molgan, Alfons låtsaskompis, hade kört bilen och sprungit därifrån! Eftersom att motsatsen inte gick att bevisa frigavs han! Inte nog med det, nu ska han ha skadestånd också för att ha varit utan körkort i ett halvår. Hur låter det då? "Nej, alltså, det var inte jag som körde bilen, det var Molgan, Alfons Åhbergs låtsaskompis!" Det är ju helt sjukt ju! Nästan så man börjar asgarva åt det :D

Det blev faktiskt ett ganska kort inlägg det här, för nu ska jag se vidare på Mastermind som jag och Shep håller på och ser på =)

Leksand klara för kvalserien!

Tid: 14:38:55
Datum: 2009-02-04
Kategori: Leksand

Japp, så är det! Med 6 matcher kvar att spela är Leksand klara för kvalserien!

De slog ju Mariestad i fredags med 9-0 hemma vilket innebar att de klev upp på 90 poäng och +116 i +/-. Med 6 matcher och 18 poäng kvar att slåss om är det bara AIK med sina 82 poäng som kan hota dem från att vinna Hockeyallsvenskan den här säsongen.
Almtuna är trea på 71 poäng, 2 före Mora på 4:e platsen och Västerås på 5:e platsen. Växjö är 6:a på 68 poäng och den sista playoff-platsen har fortfarande Björklöven med 59 poäng. Troja är 9:a med 58 och Malmö är 10a med 56, men med en match mindre spelad. Vinner de sin match går de upp på playoff-plats för första gången på väldigt länge. Malmö som dessutom är i riktig kris. Man har låtit alla spelare som vill lämna laget eftersom att man inte kunde betala ut alla löner och innan transferfönstret stängde natten mellan i lördags och söndags hade en hel hög lämnat laget, bl.a. Mattias Johansson som har köpts av Leksand nu. Ett bra nyförvärv tror jag liksom Antti Jussi Niemi som de värvade förra veckan. Även Petrovicky är tillbaka i laget igen! Han sa ju själv innan han lämnade Leksand i våras att han hade "some unfinished business here" och nu är han alltså tillbaka för att avsluta sina affärer här. Grejen är ju också den att trots att Malmö lät massa spelare gå har de ändå vunnit de 2 senaste matcherna. 2-0 mot Huddinge i fredags och så vann de i söndags också har jag för mig. I fredags gick AIK dock på en mina när Nybro vann med 2-1 och i söndags slog Borås Mora med 4-1. Där ser man =)
Bakom Malmö i tabellen har vi i alla fall Bofors på 55 poäng, Sundsvall med 51 och Borås och Oskarshamn på 49. Nybro har 41 och Huddinge 37. Nybro har en match mindre spelad och vinner man den har man 44 och är absolut med och fightas om platserna över kvalstrecket. Huddinge ser det lite värre ut för och Mariestad kommer i bästa fall att få kvala, men den chansen är nog inte så stor. De har 29 poäng och med 18 poäng kvar att slåss om tror jag inte de tar in 9 poäng på Huddinge.

Ser vi då en serie längre ner så ser vi att Asplöven leder Allettan norra efter 2 spelade matcher med 6 poäng. Östersund är 2:a och Kiruna är 3:a, båda med 3 spelade matcher och 2 segrar. LN 91 ligger sist i den serien med 0 poäng efter 3 matcher och -13 i +/-.
I Allettan mellersta så är det Valbo och Visby som har 21 poäng efter 9 matcher. De följs av Enköping på 19 och Surahammar på 13. De har dock en match mindre spelad, men trots det ligger de före Nyköping som är på platsen efter med 12 poäng. Wings HC ligger fortfarande sist, men nu har de i alla fall lyckats ta 2 poäng.
Allettan södra ligger till så att Tingsryd leder med 21 poäng. Örebro är 2:a med 20 poäng, 2 före Skåre som är 3:a. Vita hästen är 4:a, men de ligger en bit bakom på 13 poäng. Nästa match blir viktig där då de möter Skåre. Det är nästa onsdag.
Mjölby leder grupp E's fortsättningsserie ganska klart med 27 poäng mot Kumlas 19 på 2:a plats. Sunne ligger sist, men de har tagit en poäng nu i alla fall.

Ska vi då titta till Sveriges högsta serie lite snabbt så ser vi att LHC fortfarande leder serien på 83 poäng. Färjestad och HV har 79 där bakom, men Färjestad har 6 måls bättre målskillnad än HV. Luleå har 72, Frölunda 71 och Skellefteå och Timrå 68. Luleå ser ju i alla fall ut att ha det säkrare i år än vad de hade förra säsongen då de hade oerhörd tur som undslapp kvalserien när Mora inte lyckades knyta ihop det med 2-3 omgångar kvar.
Brynäs har den sista slutspelsplatsen på 64 poäng, men bara med 2 måls bättre målskillnad än Modo på 9:e plats. Djurgården har 63 och Rögle 62, så Brynäs, Modo, Timrå och Skellefteå ska ju inte känna sig allt för säkra där. Däremot SSK på sistaplatsen ser det tungt ut för. De ligger kvar på 47 poäng och med 24 poäng kvar ser det med största sannolikhet ut som att det blir kvalserien för deras del och i så fall ska jag försöka få tag i biljetter dit, för det är ju inte sådär jättelångt härifrån ändå =)

Nog om hockey nu då.

Idag är jag hemma. Det är friluftsdag, men vi skulle tydligen bara köra volleyboll på förmiddagen och det kändes ju lite meningslöst att vara med på. Nu i eftermiddag fick man välja lite, men jag hade velat gymma i så fall, men i och med att det nu, för en gångs skull, blir gratis att gymma där kommer det antagligen vara hur mycket folk som helst där, så jag och Spike bestämde att vi går och gymmar en annan dag istället...
Duktig har jag i alla fall varit trots det idag. Jag har gjort 80 kins än så länge =)
Igår var jag också duktig och slog nytt rekord på hopprepet igen. Jag testade det där jag fick av Nicolina och de och det var helt okej. Grejen var ju bara den att det är en knut vid ena handtaget som gör att det snurrar sig och blir lite konstigt, men 1110 hopp lyckades jag hoppa! Det är riktigt bra =)
Annars hände det inte så mycket igår, skolan förflöt som vanligt förutom det att jag kände mig lite sjuk. Jag som aldrig fryser frös igår. Jag tyckte det var askallt i skolan och Spike sa att jag var kall, men idag känns det bättre igen =)
Hemma fikade vi med egna cemlor med marsankräm, eller hur det stavas, vaniljsås och sylt i =)
Dessutom åt jag lite tårta som de hade tagit hem från Liselotte och Mats i söndags =) Riktigt god =) typ chokladbotten och någon banansmet i =)
3 koppar kaffe blev det också.. så mycket brukar jag inte dricka, men det var gott och jag och Emma satt och hjälpte och förhörde Shep på hennes läxor =) det brukar bli kul då och inte så seriöst hehe =)

Nu ska jag kanske äta eller se på Andra avenyn...

Händer det något roligt idag? Om någon läser det här idag vill säga =P

Helg i Göteborg! <3

Tid: 15:53:20
Datum: 2009-02-02
Kategori: Allmänt

Ja, nu var det några dagar sedan jag skrev, men den här helgen har varit alldeles helt totalt underbar! <3

I fredags var det ju matte först innan jag åkte. Kul var det inte och jag hade gärna skippat den, men jag behöver nog vara med på mattelektionerna..

Sedan gick Spike och jag och köpte korv. Mosbricka skulle vi ha egentligen, det var grymt länge sen jag åt det, men det fanns inte, så det blev bara en vanlig korv och en Cola. Jag bjöd honom för en gångs skull..
Bussresan gick bra, men en dålig grej var att han som bytte i Jönköping och körde sista biten ner till Göteborg inte ropade ut de sista hållplatserna. Ulricehamn ropade han ut, men inte Borås och Göteborg. Så jag fick gå på tiden och på antalet stopp, men det gick bra det med, men först hittade de inte var jag var. Martin trodde att jag hade gått av där inne, men det hade jag inte. Man släpptes av ute någon stans, men efter viss beskrivning av var jag var  i form av "en högtalare bakom mig" och "en väg framför mig" hittade de mig =)
I övrigt hände inte så mycket i fredags.. mys hela kvällen i princip =) <3
Kolla hockeyn hann jag med och Leksand vann med 9-0 mot Mariestad. Myllys 3:e raka nolla i målet, det är bra gjort =)
Mer Leksand tar vi i ett senare inlägg...
Min säng som jag skulle sova i bäddade vi med, men det var onödigt för där sov jag inte ändå... =) no details here about that;P

På lördagen fick vi gå upp lite tidigt, för det var ju familjeturnering i goalball då =)
Jag var ganska trött, hade inte sovit något vidare på natten, men mysigt var det i alla fall ;)

Vi kom dit 1,5h innan turneringen skulle börja för att fixa lite. Jag och Lisa skrev matchschema på Perkins, men det hade vi inte behövt, för Martin skulle fixa det, så vi hade skrivit 1,5 papper i onödan =P

Jag fick vara med i Järnbergs lag vilket bestod av Erik, hans mamma och hans kompis Nils. Bra gick det absolut inte, vi förlorade alla våra 3 matcher, men kul var det ändå =)
Jag skulle haft med mig mina höftskydd ändå för det gjorde faktiskt lite ont utan, men jag lyssnade inte på Nicolina och tog inte med dem, så jag får väl skylla mig själv hehe =P
Jag lånade några höftskydd där i alla fall, men de var inte bra, men bättre än inget alls. Blåmärke på vänsterhöften har jag i alla fall =P
Mitt försvar var ju riktigt kass. Jag släppte in massor skott. Bollar som studsade över mig, bollar som touchade händerna och styrdes in, bollar som gick mellan benen och ja.. bra gick det som sagt inte, men efteråt gick vi ut och åt på något ställe, jag, Nicolina och lite annat folk. Det var trevligt =)
Någon sådan där restaurang där man får ta maten först och sedan tillagas den åt vi på. Det var faktiskt riktigt gott, men så klart så tog man alldeles för mycket första gången och orkade inte ta mer. Efterrätt var det också, glass och frukt i en båtformad skål =)
Till sist fick vi en pressent. En buddaaktig staty som var hur ful som helst. Ingen ville ta med den. Det var bara jag och Nicolina som tog med dem. Hon som gav oss notan och det frågade om vi inte skulle ha de. Nää, sa vi då och sedan gick vi =)

När vi väntade på bussen var det en tant/tjej där som var lite kul. Jag vet inte hur länge hon hade varit där, om hon var där hela tiden eller om hon kom, men först gick ju alla andra iväg efter lite kramar och så till spårvagnar o.d. Jag och Nicolina stod där och kramades lite och så säger den där tanten helt plötsligt att hon var där och fortsatte sedan "Det verkar som om ni har ett äktenskapligt förhållande. Jag vet inte varför, om det såg pasionerat och äkta ut med riktig kärlek i rörelserna eller om det bara var för att båda två hade käppar eller något. Det är väl inte varje dag man ser två blinda stå och kramas på en busshållplats =) men lite skum var hon. Sedan frågade hon vad vi hade gjort idag och vi fick förklara vad goalball var...

På bussen var det en annan tant som var snäll och lät oss sitta på några andra platser än de vi hade satt oss på för att det var bättre plats där.. Vi åkte alltså buss själva och det tycker jag är ganska coolt att hon klarar. Visst, allt kräver vilja och träning, men det är nog inte alla som skulle klara det ändå. Jag skulle inte klara det. Visserligen har jag inte tränat på det, men som lokaltrafiken är här vet jag inte, men jag blev faktiskt lite pepp på att testa det =)

Väl hemma var det typ bara att gå och lägga sig och den natten var lika mysig som den innan =) <3

Igår gick vi upp, käkade frukost och gick ut och gick. En bra bit gick vi och sedan såg vi på Svensson Svensson säsong 1 när vi kom tillbaks =) Det var riktigt länge sedan jag såg de avsnitten.. ska nog försöka fixa ner dem på något vis =)

Vi hann inte göra så mycket mer, men hon fick en liten pressent av mig. Jag ville ge någonting, men jag visste inte vad, så hon fick en koppargrej jag gjorde för länge sedan =) Den kan man ha som en liten skål e.d. Jag fick ett par kinapinnar och ett hopprep =) De är tydligen bra och det ska jag testa sen =)
Låter kanske lite illa, att man ger varandra en koppargrej och ett hopprep och kinapinnar, men bättre det än inget =) Bara man uppskattar det så, det är ju tanken som räknas =)

Det blev i alla fall tyvärr ett litet kort avsked där, men har jag riktigt riktigt tur kan det bara dröja 2 veckor tills vi får träffas igen! Den chansen är inte så stor, men kanske =) jag hoppas! <3

Det var väl helgen det =) en riktigt riktigt superbra helg tycker jag och jag måste bara säga det, jag älskar dig! =) <3

Idag då, det hände inte mycket i skolan. På webbdesignen läste jag bara på Leksands hemsida och kollade lite annat, på samhällen skickade jag iväg enkäten till Peo efter att Michelle hade mailat tillbaka till oss. På engelskan tränade jag vidare på mitt muntliga Texasarbete och sedan åkte jag hem. På psykologin skulle vi bara arbeta klart med frågorna och det som vi har fått och jag var typ klar med det, så jag åkte hem och mailade det till Anders....