Mot paralympics i Rio 2016! -

Uppnått målet! =)

Tid: 21:53:18
Datum: 2009-01-28
Kategori: Allmänt

Ja, nu är jag faktiskt lite stolt över mig själv =)

Idag slog jag nytt rekord, igen, på hopprep och dessutom uppnådde jag mitt mål som jag hade från början, 1000 hopp! =)
Det är bra gjort tycker jag efter att ha hoppat i 5 dagar och sedan haft uppehåll i 11 dagar och sedan hoppat 2 dagar igen och slagit rekord båda de 2 dagarna och nu då dessutom uppnått mitt mål =)
Det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde. Upp till typ 150 går det lätt. Sedan går det segt fram till 500 ungefär, men sedan vänder det och går lättare igen.
Jag måste faktiskt säga att det var jobbigare igår när det blev 854...
Nu har jag i alla fall uppnått mitt mål, så nu får vi väl se vad nästa mål blir... 1500 kanske, men nu får man väl ligga på den här nivån ett tag först =)

Spike var dessutom sjuk idag, så jag fick klara mig själv, men Eva hjälpte mig till psykologin. Egentligen hittar jag ju dit, men det klassrummet ligger ju mitt i korridoren, så det är lite svårt att hitta dit ändå.
Micha och jag gick ner i kaffis efter den lektionen och jag fick en Cola av honom =)
Sedan var det samhäll då vi fixade klart våran enkät som vi nu, ännu en gång, har skickat iväg till Michelle för godkännande.
Lunch var det därefter. Kokt fisk med ägg och persiljesås skulle det vara, men såsen var slut, så det blev kokt fisk och potatis... lite tort kan man ju säga och inget att rekomendera...
Håltimme då jag och Micha satt i bibblan och pluggade på psykologin som följdes av matte där jag fortsatte att försöka lära mig den där jävla substitutionsmetoden. Jag tror jag har greppat den hyfsat nu, men grejen är ju den att det blir så mycket tal att hålla reda på. Man ska sätta in ekvation 1 istället för Y i ekvation 2 innom parentes och sedan multiplicera och greja. Det tar hur lång tid som helst! Jag är glad när matte B är över även om jag får IG!
Sist var det webbdesign där vi inte gjorde så mycket, började fundera över våra webbplatser. Jag ska nog antingen göra en webbplats med värdelöst vetande eller en med info om synskadade och hjälpmedel osv. Det lutar nog mest åt det senare, för då har jag nog större chans att få högre betyg också i och med att den målgruppen som en sådan sida vänder sig till kanske inte vill ha lika mycket flasher o.d. vilket gör sidan lättare att designa för mig =)
Gick ut till taxin gjorde jag själv och nu i eftermiddag har jag inte gjort så mycket. Lyssnat på och sorterat lite musik och pratat med Nicolina =)
Om 2 dagar är jag där, åå vad jag längtar! =) <3

Scanning

Tid: 19:40:00
Datum: 2009-01-27
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Det måste bli en ändring på det hela!

Som det är nu får jag sitta och scanna allting själv bara för att skolan inte fixar en bra scanner och ett bra OCR-program någon gång.
Visst, det går ju, men det känns som att det blir väldigt mycket extrajobb för min del och det där är ju Spikes jobb egentligen, men han kan ju inte göra det p.g.a. skolan.
Jag får ta hem alla papper och scanna hemma med min scanner jag har fått från Scyncentralen och scanna direkt in på min dator där jag har Omni page pro som är ett bra OCR-program. Datateknikern på skolan har sagt att vi har ett OCR-program på skolan och det kanske vi har, men bara för att det är ett OCR-program är det inte säkert att det funkar med Jaws.
Det är väl ett litet problem, jag vet inte ens vad vi har för program där, men det stora problemet är ju själva scannern. Den är totalt värdelös! Det är inte en flatscanner utan en sådan där som man matar in papper i vilket i sin tur gör att man inte kan scanna från böcker e.d.
Jag ska maila till Peo och säga hur det ligger till, men sedan får vi väl se om det händer något...

I övrigt har det inte hänt så mycket de senaste dagarna, jag hoppade hopprep idag igen och det blev nytt rekord igen trots att det var 11 dagar sedan jag hoppade senast och trots att det kändes riktigt segt idag. 854 hopp blev det i alla fall =)

Skolan var lugn idag och det var den igår också.
Jag, spike, Micha och Josef åt pizza igår på engelskan, för Kkein var inte där så vi skulle jobba vidare med våra projekt, men vi gick och åt istället ==
Dessutom hade de flyttat psykologin till 14:10 istället för 14:40, men det visste jag inte, så vi kom dit 14:40 i alla fall och då hade alla andra gått för vi hade fått uppgifter att göra...

Vad gjorde Jocke och jag i söndags då?
Inte mycket, körde mer fia och lite poker. Han vann allting och vann totalt med 5-1 i set i Fia, men det skulle ha blivit 5-2, för jag ledde sista gången vi körde, men den hann vi inte spela klart.

u lyssnar jag lite på musik och dagens låt får bli D-Block & S-te-fan med låten Kingdom =)

Slaget om Siljan 3/3

Tid: 01:40:49
Datum: 2009-01-25
Kategori: Leksand

Lite sent inlägg det här kanske, men bättre sent än aldrig =)

Igår var det det tredje oerhörda, fruktansvärda, efterlängtade, extremladdade slaget om Siljan mellan Leksand och Mora i Ejendals arena! Fullsatt så klart, 7650 på läktarna. Daladerby helt enkelt!
Dock var jag inte hemma, för vi hade våran fotbollsturnering igårkväll. Det kändes inget kul att åka dit och det var inte kul heller. Jag satt i sekretariatet i några timmar och hörde hur folk sprang fram och tillbaka framför mig, fattade ingenting av vad som hände och var inte till någon som helst nytta, men eftersom att det var vårat projektarbete kände jag ett ansvar att vara där, men jag hade ju mycket hellre stannat hemma och kollat på hockey!

Jag har alltså inte sett matchen än, men jag spelade in den och jag läste Everysports livereferat när jag kom hem =)
Det började ju inte alls lika bra för Leksand som det gjorde i första mötet för säsongen när de 2 lagen möttes i Ejendals. Då när Leksand totalt spelade ut Mora som inte hade någonting i första perioden. Nu var det Mora som öppnade bäst och satte också 0-1 efter 2:57 genom Micke Simons. 11:26 in i första perioden gjorde de också 0-2 innan Leksand, knappt minuten senare, reducerade till 1-2 genom Bellemare. Innan perioden var slut hade dock Mora ökat ännu mer till 1-3 genom Elomo.
I andra perren vaknade Leksand en aning och gjorde också 2-3 efter 15:10 genom Prestberg. Inga fler mål föll i den perioden, men spelmnässigt så hade Leksand ätit sig in i matchen en aning och i sista perioden kvitterade man till 3-3 genom Bergenström som på något vänster fick in den pucken.

Leksand hade flera chanser att både ta ledningen och att reducera under matchens gång, men Moras målvakt Robert Kristan storspelade och räddade bl.a. ett skott med ovansidan av plocken, ett med skridskon, några stycken med benskydden varav ett precis i slutet när Bornhammar hade öppen kasse. Jag vet inte om Mora hade samma lägen, men det skrevs det inte på Everysport i alla fall, så i så fall var det Kristan som räddade poängen åt Mora, för det blev förlängning. En förlängning som inte gav något, så det blev straffar. Kunde det bli mer spännande? Icke!
Doell satte Leksands första straff liksom Genoway satte Moras. Belle satte Leksands andra straff och Markus Eriksson satte Moras. Prestberg sköt i ribban på tredje straffen och matchens avgörande vilade i Mario Kempes händer, men Läcken räddade den straffen! Doell försökte sig på Leksands fjärde straff, men han missade samtidigt som Markus Eriksson satte Moras fjärde straff och Mora vann...

Jag vet inte vad man ska säga, en halv seger blev det väl för Mora. De vann ju ändå, men inte 3 poäng. Leksand leder fortfarande de inbördes mötena med 7-2 i poäng och ligger på +3.
Det kan ha varit det sista Daladerbyt för säsongen beroende på om Mora klarar att ta sig till kvalserien eller inte. I vilket fall så har de tre mötena lagen emellan slutat 5-3 till Leksand, 3-5 till Leksand och 3-4 till Mora efter straffar.

I övrigt så lyckades Växjö besegra Borås med 4-5. Växjö som i onsdags slog Oskarshamn efter förlängning med 3-2. Oskarshamn som igår slog Björklöven med 3-0, så de fick lite revansch efter onsdagens match. Björklöven som fick stryk med 3-1 hemma mot Leksand i onsdags, så de är inte inne i någon positiv tränd. Nybro slog igår Huddinge efter förlängning med 3-2 vilket blev en liten revansch även för dem efter att de fick stryk av Mariestad i insdags efter förlängning med 5-4. Huddinge hade det tufft även i onsdags då AIK kom på besök till Björkängshallen för ett Stockholmsderby som AIK vann ganska lätt med 0-4. Almtuna slog i onsdags Sundsvall med 2-3. De gjorde det avgörande målet med 30 sekunder kvar av matchen. Bofors slog Troja samma dag i förlängningen med 3-4 och Malmö fick lite revansch på Mora efter hemmaförlusten omgångarna innan då de vann på straffar med 1-2.

Leksand toppar allt jämnt tabellen på 84 poäng efter 37 spelade matcher. AIK är tvåa med en match mindre spelad på 77 poäng. Växjö är nu återigen trea i tabellen efter att Almtuna tog över den platsen efter onsdagens omgång. Almtuna har dock en match mindre spelad och har 65 poäng. Mora på fjärdeplatsen har 66 och Växjö 67, så vinner Almtuna sin match så är de trea igen. Västerås ligger där på 6:e platsen med 60 poäng lite i ett vakum. Löven är fortfarande 7:a med 56 poäng. Troja är dock 8:a med en match mindre spelad på 55 poäng vilket innebär att Björklövens playoff-plats är i fara. Bofors är faktiskt uppe på 9:e plats med 51 poäng och Malmö är 10:a med 50. De har nu 2 matcher mindre spelade och kan alltså, om Troja förlorar sin 37:e match och Malmö vinner båda sina, gå upp på playoff-plats, men det får vi hoppas inte händer. Sundsvall har också 50 poäng men med 36 spelade matcher. Oskarshamn har 47 och Borås 46 poäng på den 12:e resp. 13:e platsen. Nybro har 38 poäng och en match mindre spelad än Borås vilket innebär att de kan ligga bara 5 poäng efter de efter sin match, om de vinner. Huddinge ser ut att få kvala. De har 36 poäng och Mariestad har 26, dock med en match mindre spelad.

Det är inte många omgångar kvar nu och det här blir intressant =)
Imorgon är det nästa match, eller idag då, och då ställs Leksand mot Sundsvall som kommer på besök. Sundsvall som vann senast lagen möttes med 1-0 på hemmais efter ett mål med bara några minuter kvar, men såhär på hemmais ska de väl inte kunna ro på Leksand?

Nog om hockey.

Nu är Jocke här =)
Jag har inte träffat honom sedan vecka 47 då han var här senast vilket ändå inte är sådär jättelänge sedan med tanke på hur det har varit ibland mellan gångerna vi har träffats.
Vi har i alla fall spelat poker då jag vann med 21-8 eller vad det var. Det var ju våran specialversion av poker då man får en poäng för sticket och en poäng för par/tvåpar osv. Sedan har vi kört fia, 4 gånger än så länge och han leder med 3-1 i matcher...
Vi har också ätit, sett på Hipp hipp och druckit Punsch =P

Det blev ingen goalball idag för Pelle hade ont i ryggen och Klara hade svårt att få tag i alla grejor. Så 8:15 imorse ringde hon och sa att träningen var inställd. Det var ju lite surt... då blir det ingen träning för mig förrän vecka 6, för, nästa helg åker jag ner till Nicolina =) <3

Nu ska jag nog gå upp till Jocke, han väntar nog... =)

Skridskor =)

Tid: 21:36:00
Datum: 2009-01-22
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Jaha, då har det gått några dagar igen, men det är inte mycket som har hänt.

I tisdags, som jag inte vet om jag skrev på, antingen var det i tisdags eller i måndags...
I alla fall så var det en vanlig skoldag bortsätt från att Camilla var borta vilket gjorde att jag var hemma lite efter halv 1 då =)

Igår var det psykologi då vi pratade om Freuds psykodynamiska och Watsons behavioristiska teorier.
Sedan var det samhäll då vi satt och väntade på att hon vi skulle prata med skulle bli klar med de som pratade med henne innan oss, men de blev aldrig klara, så till slut gick vi och åt, fisk som för en gångs skull var ganska okej. Fisk, ris och tomatsås var det.
Efter lunchen var det matte och så till sist webbdesign.

Idag var en bra dag faktiskt. Torsdagar verkar bra på nya schemat. Det är nästan inga raster, bara 10-minutare. Det var svenska först då jag lyssnade på musik och försökte förbättra min krönika som jag var duktig och skrev klart i tisdags tillsammans med en tysk bokresention. Det gick inte så bra att förbättra den.
Tyska var nästa ämne, men Camilla var fortfarande hemma och vårdade sjukt barn, så det blev bara att läsa sin bok och hitta glosor som man ville lära sig. Det är inte det lättaste när man har en ljudbok. Man får chansa lite på hur man tror orden man hör stavas och hoppas på att det blir rätt så att man hittar de i ordboken.
Innan lunch var det engelska och där lyssnade jag också på musik och försökte lära mig min Texasgrej utantill.

Egentligen slutar vi efter det, men idag skulle vi ju åka skridskor 12:30. Vi hann inte äta något innan det för vi var ju tvungna att gå dit. Jag var dock ashungrig, men Spike och Micha köpte korv på macken. Micha sa att jag kunde få en chokladkaka av honom, men det glömde han bort, så Spike fick påminna honom framme vid kassan, men då fick jag ingen i alla fall. Sedan stod han och läskade mig med korven utanför macken ändå. Dessutom sa han att det skulle vara underhållande om jag gick in i ett träd eller något. Man undrar ju ibland hur det står till i hans huvud egentligen.
På tal om macken, vet ni vem jag träffade där igår? Självklart vet ni inte det, men det var ingen mindre än Jens! Min ända kompis som jag har kvar från högstadiet, men nu var det nästan 2 år sedan vi pratade med varandra och jag kände först inte igen honom, men det var riktigt kul att prata med honom igen! =)

Fram till ishallen kom vi i alla fall och de första skridskorna jag lånade var inte alls bra. Hälskyddet eller vad man ska säga på högerskridskon var typ av, så hur hårt jag än snörade åkte jag på insidan av högerfoten hela tiden. Det gjorde asont! Till slut gick det inte längre, så vi rotade fram några andra skridskor jag kunde ha och de var mycket bättre och det gick mycket bättre att åka. Spike åkte faktiskt trots alla protester och jag ramlade faktiskt mer än honom. Han ramlade inte en ända gång medan jag ramlade en gång när det var typ 2 minuter kvar innan vi gick av isen. Typiskt.
Det var första gången sedan jag började se såhär som jag var där och åkte. Senast vi var där och åkte med Claes förra våren såg jag ju lamporna i taket och åkte efter dem, men det gick inte nu, nu ser jag ingenting, men jag åkte själv ändå. Man hör var sarjen är. Åker man med en klubba och knackar i isen hörs den ännu bättre. Den klubban jag hade var dock skitkort och räckte mig bara till magen ungefär, men det var bättre än inget. Man har visserligen ingen orientering om var man är på planen, men det går att åka själv i alla fall =) och jag är ju bra mycket bättre än vissa andra i klassen på att åka =) Det sitter väl i från tiden då jag spelade hockey...
Så det var roligt, förutom i början.

Väl hemma lyckades jag med att skära mig på högra ringfingret på kaffebryggaren. Jag gjorde rent den inuti. På den här nya som vi köpte i fredags, efter att jag hade råkat ta sönder den gamla, är det ingen lång pip man häller ur utan det är som en trekant med spetsen neråt. När jag gjorde rent den på insidan fastnade fingret i spetsen och skar upp ett litet sår där.. Så i eftermiddag har jag haft ett obrukbart höger ringfinger =P

Nu har vi lagat mitt hopprep =) men just nu är det lite isigt ute, så det är lite svårt att hoppa just nu och tyvärr så känns det redan lite som om jag har lagt av mig med det där, men jag ska komma igång igen!
Istället har jag gått över lite till kins. Igår gjorde jag 40st och i tisdags 50. Inte på rad, men totalt på hela dagen och det är ju bra =) men idag har jag inte orkat göra något. Skridskor fick bli dagens träning =)

Handbolls-VM håller ju på nu. Jag följer det inte så noga, men hittills har det ju gått bra för Sverige. Vi vann mot Kuwait igår ganska lätt och överaskade och slog Spanien för några dagar sedan. Saudiarabien är faktiskt också med. Det är lite kul =P

Hockey var det igår också, men det tar vi faktiskt någon annan dag =)

Imorgon är det det tredje och kanske sista Daladerbyt för säsongen beroende på om Mora klarar sig till kvalserien, men den matchen missar jag! Vi har våran fotbollsturnering imorgon kväll, tyvärr. det har jag ingen lust med...

På lördag kommer dock Jocke och nästa fredag åker jag ner till Nicolina <3
Undrar hur länge sedan det är som jag träffade 2 personer jag tycker om 2 helger i rad? Det är nog vääldigt länge sen, men kul ska det bli! Riktigt kul! =)

Högstadiet vs gymnasiet

Tid: 21:37:23
Datum: 2009-01-20
Kategori: Allmänt

Jag tänkte lite på skillnaden mellan högstadiet och gymnasiet.

Nu är det säkert inte så överallt, men jag tycker faktiskt att högstadiet var jobbigare än gymnasiet. Ändå går jag samhäll och samhäll ska ju vara en ganska hård, teoretisk linje med massa läxor och uppgifter att göra hela tiden. Kanske kommer det senare, men hittills, under de här 1,5 åren, har det ändå inte varit så jättemycket att göra tycker jag. Visst går det i perioder, ibland är det massor att göra och ibland är det ingenting . Kanske är det jag som tar det lugnt ändå även om det är en del att göra. Vissa i klassen tycker ju att det är en hel del att göra, men jag tycker inte att det är så farligt ändå. Jag tar det alltid lugnt och stressar inte även om det är mycket att göra. Jag sitter aldrig flera timmar i sträck och bara pluggar. Det går inte enligt mig. Man måste få ägna sig åt saker man tycker är kul också och inte låta skolarbetet ta över helt. Dessutom lär jag mig i alla fall mer om man sitter en stund i taget än om man sitter flera timmar med något.

Jämför man då det här med högstadiet så tycker jag att det var mycket mer att göra i högstadiet och det var allmänt jobbigare.
Vi började, som den ända skolan i Sverige, 7:40 varje dag varpå vi gick till 14:50 som senast och 12:40 som tidigast en dag i veckan. Alla andra dagar var det framåt 3 som gällde och schemat bestod nästan varje dag av 5 lektioner fördelade 3 på förmiddagen och 2 på eftermiddagen. Det var ytterst ovanligt med inställda lektioner och man hade alltid läxor nästan varje dag.

På den tiden tycker jag faktiskt att det var jobbigare i skolan än vad det är nu.

Då hade vi 24 lektioner i veckan tror jag att jag har kommit fram till och nu har vi bara 16. Det är 3 lektioner de flesta dagarna och de andra dagarna är det 4. Vi börjar visserligen 8 varje morgon förutom fredagar då vi har sovmorgon till 9:40 *skönt*
Vi går visserligen till 4 några dagar, men det är betydligt mer hål än vad det var i högstadiet. Där var det 10-20 minuters raster mellan varje lektion medan det nu kan vara hål på upp till 2 timmar, bl.a. har vi ett 2 timmars hål före sista lektionen på måndagar. Det är lite surt, men en fördel med gymnasiet är att man får jobba ganska mycket självständigt, så ganska ofta brukar det gå bra att man då istället åker hem och jobbar hemma istället. Det är skönt tycker jag. Till viss del har det säkert att göra med att lärarna litar mer på eleverna nu än vad de gjorde på högstadiet, man är äldre och kan ta ansvar för vad man gör. En del lärare kan ju vara så att de ger uppgifter, men sedan om man gör de där eller någon annan stans, det spelar ingen roll, bara de är klara i tid. Så var det ju absolut inte på högstadiet. Där skulle alla sitta kvar i klassrummet och jobba och ingen fick gå ut. Nu får man sitta lite var man vill.

Totalt så kan jag väl säga att det är mycket friare nu. Kanske är det så att det är lika mycket eller mer att göra nu än vad det var på högstadiet, men det upplevs inte så eftersom att det är så mycket friare nu och man kan jobba lite när man känner för det och man får mer eget ansvar. Klarar man det så är det ju bra, men klarar man inte att ta sitt eget ansvar och se till så att saker och ting blir gjorda, då ligger man nog lite risigt till =P

Observera då att mina reflektioner bygger på min högstadietid och min gymnasietid, men det skulle vara intressant och se vad ni tycker. Hur tycker ni att det har varit? Var högstadiet jobbigare än gymnasiet? Hur upplever ni det hela? Kommentera!

Nu händer det mycket...

Tid: 00:09:08
Datum: 2009-01-18
Kategori: Goalball

Ja, nu händer det en del =)

Det var ju första träningen efter jul idag och det gick faktiskt bra.
Det var jag, Albin och Jennifer, som vanligt, Andreas och Kevin. Jakob var också där, men han var sjuk så han var bara där och tittade på. Starkt av honom att gå upp så tidigt en lördag och åka till Linköping när han inte ens skulle vara med och träna. Det hade inte jag gjort =P

I alla fall så började vi med att värma upp varpå det var skottövningar. Jag tyckte ju, innan jul precis, att jag började få till mina enhandsskott lite och det satt i idag. Det gick faktiskt ganska bra, men vissa skott blev ju totalt värdelösa =P
Sedan var det lite snack och sedan var det match. Jag, Kevin och Andreas mot Albin och Jennifer. Det gick bra och vi vann matchen med 6-2. Jag släppte inte in ett ända mål =)

Vi snackade bl.a. om Malmö. Det är ju helgen vecka 7, men vi åker redan ganska tidigt på fredagen, för det tar ju ett tag att åka ner dit. Så det blir till att ta ledigt den fredagen =) och det innebär att det bara är max 18 skoldagar kvar till sportlovet =)
Vi åker runt 10 på fredagen, åker bil i nästan 5 timmar, kommer fram någon gång framåt kvällen och spelar våran första match klockan 8 på lördagen vilket innebär att vi får gå upp typ vid 6... Så det blir tidigt, men det får man väl ta. Sedan kommer vi hem någon gång på söndagskvällen. Det ska bli riktigt kul! =)

Vecka 13 kommer landslaget hit till Linköping för att träna. Pelle har pratat med dem och vi får vara med och träna med dem under de 2 dagarna om vi vill. Inte hela tiden, men lite i alla fall. Problemet är ju bara att SRF åker till Idre vecka 13. Jennifer ska dit och Albin tror jag också ska dit, så jag funderar på att hänga på jag med, men jag får åka själv i så fall för vi har inte råd att åka dit i och med att vi ska till Rom senare i vår när mormor fyller. Albin åker också själv, så jag ska höra med honom och se hur det där med ledsagare och det fungerar. SRF hade även frågat Pelle om han kunde följa med upp till Idre som ledsagare, men det fick han se om han orkade och kunde. Gör han det åker vi bil upp dit i så fall och åker hem på fredagen istället så att vi kan träna med landslaget på helgen i alla fall =) Det vore ju bra =)
Tyvärr så innebär ju det att ytterligare några helger försvinner för mig och Nicolina, då är vi framme vid helgen vecka 14 efter det och då är det påsklov veckan efter och då är vi ändå framme så långt fram i tiden som vi sa att det absolut inte fick ta innan vi träffades igen... men det ser i alla fall ganska ljust ut för vecka 5 =)

Våra matchtröjor har även de kommit nu. Ett blått och ett silvrigt ställ blev det för det fanns tydligen inte vitt.

Jag tror inte att jag skrev det igår, men mitt hopprep gick sönder igår. Jävla skitgrejor! Ca 2800 hopp höll det innan det pajade, men det kanske går att laga. Ena handtaget lossnade. Jag ökade i alla fall till 815 hopp i torsdags, så resultatet från den här veckan blev alltså 500 i måndags, 750 i tisdags och onsdags, 815 i torsdags och 250 igår hann jag hoppa innan det gick sönder..

En kinsstång köpte jag idag också =)
Problemet är bara det att den kanske inte går att sätta upp i våra dörrhål, för den där biten man sätter fast den på är för smal på våra dörrar, så det går inte att ha den där hela tiden för då går det inte att stänga dörren, men pappa sa att man kan ju skruva dit festena och sedan sätta dit själva stången när man ska träna. Får väl se hur lätt/svårt det är att sätta dit den...

Jag lyssnade på min gamla Millencolin-skiva som jag fick av Chris innan jag slutade nian förut. Det var ju lite kul när jag fick den, för han frågade hur många låtar jag trodde att det var på den, 28 sa jag och det var det =)

Fick en kommentar av ingen mindre än Sandra Gee igår =)
Det är väl kanske inte så många som läser det här som vet vem det är, men lite coolt är det ändå med en artistkommentar =) och hon är bra kan jag säga! =) *lät ju kanske lite smörigt*

Dagens låt blir ändå Jan Wayne & Scarlet's gamla låt från 2007 tror jag den är, I touch myself (Hands up club mix) =)

Kan det inte bli vår?

Tid: 00:24:13
Datum: 2009-01-17
Kategori: Leksand

Det tycker jag det kan bli!
I onsdags var det ju så skönt, men idag var det värsta vintern! -10 tror jag det var imorse och det var inte skönt kan jag säga.
Allt går ju så mycket lättare sen när värmen börjar komma och man känner att sommaren är på väg. Det är ju nu, när det fortfarande är mörkt ute, det är kalla dagar och man bara längtarr efter värmen, som det är som jobbigast. Oktober/November är väl värre då, men nu vill man ju bara att tiden ska flyta på lite snabbare, inte bara för att det ska bli vår, utan också för att jag vill träffa dig <3
Det kanske blir snart, redan om 2 veckor, hoppas!

Det blev ingen vanlig torsdag igår ändå. Jag sov skitdåligt natten till igår och somnade inte förrän 3:30 och skulle upp 7. Då har man ingen vidare lust att ha 2,5 timmars håltimme mitt på dagen, så jag och Spike hörde med Klein om jag kunde få jobba hemma, för vi skulle ändå bara jobba med projektet, och det fick jag. För Jesper var det också lugnt, så jag var hemma runt 10 och jobbade med engelskan i nästan 2 timmar innan jag var klar =)
Så särskilt jobbigt var det ju inte igår heller, men idag blev det en vanlig dag, men jag tyckte ändå inte att vi gjorde så mycket. På samhällen gjorde vi klart enkäten som vi skulle visa för Michelle, men hon var så klart inte där, så vi mailade den istället. Sedan gick Spike och jag till macken och köpte korv åt honom, som vanligt numera, och sedan var det tyska då jag läste hela lektionen. Maten var god för en gångs skull, köttbullar, och sedan var det engelska då vi fortsatte med våra projekt. Jag försökte lära mig det där utantill, men det gick inget bra, så jag lyssnade på musik och tänkte istället =)
Till sist var det utvecklingssamarbete där vi bara skrev lite anteckningar om R2P eller vad det heter, skyldighet att skydda eller något står det för.

Ikväll var det hockey igen och Leksand slog, inför ca 4900 på läktarna, Växjö med 3-0. Myllyniemi, som jag inte vet om jag har skrivit om, fick hålla nollan =)
Han
värvades ju från Rögle där han stod i början av säsongen, men de ville satsa på Penker istället. Jag tror dock fortfarande att han har kvar sina Rögleskydd och Röglehjälm och det ser tydligen inget vidare ut =P
AIK slog Mariestad med 7-2, Almtuna slog Mora med 1-0 och Nybro slog Sundsvall med 5-1. Malmö fortsätter att ha det tungt. Ikväll fick de stryk hemma igen med 0-2 mot Bofors som ju inte direkt är något vidare bortalag heller. Jag tror inte Malmö tar sig till kvalserien. Frågan är väl om de över huvud taget tar sig till playoff. Gör de inte det, då är det ju ett rejält praktfjasko =)

För tabellen innebar det att Almtuna nu ligger på samma poäng, men med sämre målskillnad, än Växjö som fortfarande är 3:a. Annars var det väl inga större förändringar i tabellen.

Imorgon är det träning igen! Det ska bli grymt kul! Vad tiden går. Det är 6 veckor sedan vi hade avslutningen och om 6 veckor är det vecka 9 och då är vi nästan där, vid våren och värmen som jag vill ha! =)

Skön dag =)

Tid: 22:57:49
Datum: 2009-01-14
Kategori: Leksand

Idag var det värsta vårkänslorna tyckte jag =)
Det var ju hur skönt som helst ute =)

Jag sov till 11:50 eftersom att vi hade värsta sovmorgonen idag =)
Dock somnade jag och vaknade från ungefär 10 och framåt, men det är inte dåligt det en skoldag =)

Jag gick i alla fall upp, åt frukost vid 12 och åkte 12:25 bara för att få ett samtal av Spike som var på väg till skolan. Han hade mött några från webbdesignsgruppen som hade 2,5 timmars håltimme innan den lektionen vilket gjorde att de fick jobba hemma istället och det fick alla andra med så klart...
Så vi hade en lektion idag och det var samhäll där det ända vi gjorde var att fixa till enkäten om skolmaten lite. Så 12:45 började jag och var hemma lite efter 2 =)

Då hoppades det hopprep direkt och det blev 750 hopp idag också, men det gick inte lika bra som igår. Det var jobbigare och jag fick misshopp fler gånger eller vad man ska säga =P
Kämpade gjorde jag i alla fall och det gick till slut =)

Mormor och moster kom också på besök efter att ha varit och ätit hos Emma på restaurangen. Hon serverar ju den här veckan. Det var Emma som serverade dem, men när hon skulle ställa fram dricka fick någon annan ta över för att Emma skulle göra något annat. Grejen var ju bara den att personen som ställde fram kom bakifrån, så moster såg inte att det inte var Emma och tänkte skoja lite och sa "Ska du inte hälla upp också?" Sedan tittade hon upp och såg att det inte var Emma =)

Mitt hockeytips hade sånär gått in ikväll!
Almtuna slog Björklöven med 2-3. De gjorde mål med ca en minut kvar av matchen. Inte kul för hemmasupportrarna. AIK slog Sundsvall borta med 1-2, visserligen bara i sudden, men ändå. Bra gjort av Sundsvall att ta poäng av de i alla fall. Troja klarade av Huddinge hemma med 2-0 och Mora slog Nybro med 3-2. Dock var det Nybro som tog ledningen med 0-1, men Mora vann ändå. Bofors vände 2-0 borta mot Mariestad och vann med 2-4, som jag trodde och Leksand slog Västerås efter en spännande tillställning med 4-5. Västerås ledde både med 1-0, 2-1 och 3-1, men i sista perioden vände Leksand och vann med 4-5 efter att Green satte 4-5-målet med ca 6 minuter kvar =)
Den ända matchen som inte gick som jag trodde var Växjö - Malmö där Malmö avgick med segern efter straffar med 3-4 trots att Växjö ledde med 3-1. Kanske hjälper det för Malmö nu när de har sparkat Bobo, men det hoppas vi inte =)

För tabellen innebär det att Leksand utökar serieledningen med en poäng till 77 mot AIK's 71. Växjö är fortfarande trea med 62 poäng, men Mora är fyra, bara 2 poäng efter och med en match mindre spelad. Så Växjös direktplats hänger löst. Almtuna håller femteplatsen på 59 poäng och Västerås är sexa med 56. Löven har sista playoff-platsen, men med en match mer spelad. Troja är åtta, 2 poäng bakom och kan alltså ta den platsen. Malmö är nia med 2 matcher mindre spelade än de flesta, förutom Björklöven som de har 3 matcher mindre spelade än. Säger vi att Troja står kvar på 34 spelade matcher och Malmö spelar 2 matcher och vinner båda går de upp på samma poäng som Troja och går därmed förbi dem eftersom att de har bättre målskillnad, men till playoff räcker det inte än så länge. Sundsvall och Bofors följer därefter på 47 resp. 43 poäng med en match mindre spelad. Därefter har vi Oskarshamn på 12:e plats med 43 poäng, 2 poäng före Borås som är på 13:e plats. På kvalplatserna har vi allt jämnt Huddinge med 34 poäng och Nybro med 32 och en match mindre spelad. Mariestad är numera ganska lugnt sist med sina 24 poäng, dock har de en match mindre spelad även de, men det hjälper ju ingen vart i alla fall.

Till sist kan vi säga att Nyköping bara ligger sjua i Allettan mellersta med bara 3 poäng efter 5 matcher. Dessutom har Arboga, som även de är ett gammalt Allsvenskt lag och som ligger på platsen före Nyköping, en match mindre spelad. Så det ser inte bra ut för Nyköping. Senast ikväll blev det stryk med 5-2 borta mot Surahammar som ligger trea i tabellen på samma poäng som tvåan Enköping.
Vita hästen ser det lite bättre ut för, de ligger förnärvarande på 5:e plats, 2 poäng bakom Skåre och en poäng före Skövde som ligger sexa men med en match mer spelad. Det har alla 3 lagen bakom Vita hästen, så bakåt är det ingen fara just nu och stackars Kungälv som ligger sist i den tabellen och har 0 poäng efter 5 spelade matcher.

Mjölby, i grupp E's fortsättningsserie går det bättre för. Efter 3 matcher har de 15 poäng och hur kan det gå ihop tänker man då? Jo, man fick med sig X antal poäng in i serien och eftersom att Mjölby slutade femma i grupp E fick man flest poäng med sig därifrån till fortsättningsserien. Ikväll slog man Munkfors hemma med 5-1. En match som jag faktiskt tänkte gå och se först =) men så spelade Leksand, så då struntade jag i det.

Imorgon är det en vanlig torsdag vad jag vet och tyvärr så har vi värsta håltimmen och jag har ingen musik i och med att Milestonen fortfarande är sönder... Man får väl genomlida det också.. =)

Slapp vecka hittills =)

Tid: 17:12:59
Datum: 2009-01-13
Kategori: Allmänt

Det kan man ju lugnt påstå =)

Igår börjades det med webbdesign. Eida är fortfarande sjukskriven så Tångring kommer nog att ta över kursen helt snart. Han tyckte att vi skulle ha lite längre lektion på måndagarna istället och sluta tidigare på onsdagarna, för det passade bättre med hans schema. Så istället för att sluta 15:45 slutar vi kanske 15:10 eller något i den stilen på onsdagarna och det är ju bra =)

Igår började vi i alla fall med våran webbplatsanalys och det var det ända jag gjorde i skolan igår =)
Psykologi hade vi ingen för det är ju sista veckan på A-kursen nu och den är vi typ klara med, så vi hade ingen psykologi. Där hade vi alltså ca 3,5 timmars håltimme innan tyskan och det orkar man ju inte vänta, så vi sa till Camilla och jag kunde läsa min bok hemma istället, så lite efter 10 var jag hemma igår =)
Läste min bok gjorde jag dock inte, för jag pratade i telefon med Nicolina i över 4 timmar <3

Idag var det inte mycket värre. Eftersom att vi inte har någon psykologi den här veckan blev det sovmorgon till 9:40 då vi hade mentorstid. Efter det förflöt dagen som vanligt och jag var hemma lite efter 1.

Imorgon har vi också världens sovmorgon! =)
Vi har ingen idrott för vi ska åka skridskor nästa torsdag istället. Hallen var bokad imorgon, så det gick inte då.
Det innebär att jag börjar 12:45 imorgon och slutar 15:45 eller 15:10 beroende på vad Tångring tycker =)

En annan bra grej jag har börjat med nu den här veckan är att hoppa hopprep =)
Jag fick ju ett hopprep i julklapp så jag testade det igår, men det var inget vidare. Det hade ju legat hoprullat och dessutom var handtagen lite klumpiga. Jag vet inte hur många hopp jag hoppade igår, men idag gick det bättre och det blev 750 hopp =)
Det är bra det för konditionen, för den behövs ju tränas upp =)
Det märkte man inte minst förra veckan när jag var med Nicolina och hennes pappa på gymmet. Jag orkade knappt.. Så den måste tränas upp =) och det ska den göra nu! Jag har som mål att hoppa varje dag och nå upp till 1000 hopp nästa vecka =)
Så ska jag köpa en sådan där stång man har i dörrhålet också, för det är bra träning också =)

Baracuda - Where is the love

Tid: 16:16:00
Datum: 2009-01-11
Kategori: Musik

Det har inte hänt någonting alls i helgen, jag har bara suttit här i princip.

Jag och mamma skulle ju lägga in lite kort igår, men jag hade ju inte laddat kamerabatteriet, så det sket sig =P

I alla fall, för att det inte har hänt någonting alls så lägger jag upp en skitbra låt jag hörde första gången på Playdio i fredags.
Det är Baracudas nya låt Where is the love! Av de versionerna som, jag har hört hittills är Clubmix edit-versionen bäst och här får ni ta del av texten =)


Daylight in your eyes
Daylight in your smile
Darkness, when I'm not with you

Moonlight in the skies
Moonlight feels so nice
Darkness, what am I without you?

Let me just hold you so love can't escape
Don't worry I just want to know

Where is the love in every fading rainbow
High above trees below the moon and sun
Where is the love in every black-eyed ocean
Where is the love

Where is the love in every left down heartbeat
Glamour and fall is what I'm thinking of
Where is the love how could you say it's over
Where is the love

Daylight in your eyes
Daylight in blue eyes
Darkness, holding on to me

Moonlight, midnight sun
Moonlight, here it come
Darkness, that's what I'm without you

I wanna love you but I better not touch
I wanna hold you, makes sense to my cries
I wanna kiss you, will you tell me why?

Where is the love in every fading rainbow
High above trees below the moon and sun
Where is the love in every balck-eyed ocean
Where is the love

Where is the love in every left down heartbeat
Glamour and fall is what I'm thinking of
Where is the love how could you say it's over
Where is the love

Worse that you pray, turn the night into day
The beauty of passion brakes through

Where is the love in every fading rainbow
High above trees below the moon and sun
Where is the love in every black-eyed ocean
Where is the love

Where is the love in every left down heartbeat
Glamour and fall is what I'm thinking of
Where is the love how could you say it's over
Where is the love

Where is the love in every fading rainbow
High above trees below the moon and sun
Where is the love in every black-eyed ocean
Where is the love


Som sagt, riktigt bra låt och , som i dagens samhälle när man ska ha källor till allt, så är det väl bäst att ange källa också. Texten hittade jag på http://www.lyricsreg.com/lyrics/baracuda/WHERE+IS+THE+LOVE/. Nu ska man väl inte bli stämd för det i alla fall =P
Här kan ni också lyssna på låten =)


Längtan & saknad!

Tid: 20:33:02
Datum: 2009-01-09
Kategori: Allmänt

Det stämmer verkligen!

Jag längtar redan efter och saknar min alldeles underbara flickvän något fruktansvärt och det har bara gått drygt 4 dygn sedan vi skiljdes! Det är helt otroligt! Vill träffa dig nu nu nu!

Problemet är ju bara det att det är nästan 30 mil mellan oss. Det är väl inget problem i sig, men tiden är ett problem.

Nu när skolan har börjat är det nästan bara helgerna som gäller och det finns tyvärr inte många helger att vinka på den närmsta tiden. Nu i helgen ska hon vara med på någon idrottsledarutbildning, nästa helg är det första träningen för i vår för oss, helgen efter kommer Jocke, vecka 5 kanske funkar, vecka 6 har de åkt till Åre med FSBU redan på torsdagen och kommer inte hem förrän vecka 7, så båda de helgerna försvinner. Vecka 8 har vi sportlov, men de har vecka 7 och då är de dessutom inte hemma. Jag tänkte att jag kunde åka ner till henne på mitt lov i alla fall, bättre det och få träffa henne halva dagarna i alla fall än att sitta här hela dagarna och ändå inte göra något. Grejen är ju bara den att hon ska på träningsläger i USA veckan efter och bör alltså träna en del innan det vilket innebär att det i princip blir skola träning skola träning, så det är väl inte mycket idé att åka ner dit då heller, tyvärr =/
Vecka 9 försvinner ju då som sagt och vecka 10 kommer Jocke igen. Så i så fall är det vecka 11, men det är ju superlångt dit! Så länge kan jag inte vänta! Det går bara inte!

Jag hade tänkt att jag kunde strunta i första träningen nästa helg, det är ju ändå träningar varje helg efter det, men då ska hon vara ledare för ett litet läger, så det går inte.

Ända chansen är helgen vecka 5 och det måste gå! Gör det inte det kan vi nog inte ses förrän vecka 11 och det klarar jag inte! Jag måste träffa dig snart! Väldigt snart! <3

Nog om mina kärleksproblem hehe, kanske inte så kul att läsa om, men det får ni ta =)
Det ingår också i vardagen..
Eller problem och problem är det väl egentligen inte, snarare en enorm saknad och längtan! =)

I övrigt har jag nog tagit sönder min Milestone =P
Jag tappade den i toan och nu funkar den inte.. minneskortet flög i alla fall ur, så det funkar, men själva spelaren är nog sönder.
Klantigt tycker ni säkert och ja, det var det kanske, men jag brukar aldrig tappa saker sådär.
Vad säger man till Syncentralen då om den inte funkar sen? =P

Skolan gick väl ganska okej idag, men igår var det fruktansvärt segt trots att jag och Spike gick och matade änderna på våran ettårsdag =)
Det var svinkallt, men mat fick änderna i alla fall och sedan hade vi tänkt att äta pizza, men de hade inte öppnat, så det fick bli skolmat ändå...

Mitt hockeytips gick nästan in i onsdags. 6 av 7 rätt hade jag. Det var bara Huddinge, som jag sa kunde skrälla lite, som vann med hela 0-6 borta mot Sundsvall. Annars hade jag alla rätt, men Leksand gjorde ju ingen vidare match sett till de 2 första perioderna, men i den tredje vaknade man till och gick från 1-1 till 1-5 och vann till slut ganska lätt. Nästa match är imorgon mot Borås.

Spelar Kanada fult?

Tid: 17:29:36
Datum: 2009-01-07
Kategori: Leksand

Ja, vad tycker ni?

Jag tycker de spelar skitfult!

J-VM-finalen igår natt. VM i Kanada med Kanada i final. Självklart fullsatt på läktarna, lite över 20 000.
Då gäller det att palla trycket som domare, men det tycker jag inte att de gjorde riktigt.

Kanadensarna körde på Markström säkert 4-5 gånger, men fick de några utvisningar för det? Nej, inte då, för det är ju Kanada och de får tydligen spela lite hur de vill såväl på junior som seniorsidan.

En gång gick Markström en bit ut från kassen och tror ni inte att det kommer en kanadensare och kör rakt på honom varpå Hedman åker fram till kanadensaren, tar tag i honom lite lätt och säger åt honom att han inte ska köra på våran målvakt. Resten av matchen blir Hedman utbuad av ca 20 000 människor så fort han har pucken. Utbuad för att han sa till en kanadensare som gjorde fel, hur osportsligt är inte det då?

En annan gång hade Kanada redan dragit på sig en utvisning. Markström var på väg ut i båset för att släppa in en sjätte utespelare tills avblåsningen kom. Då blir han pååkt igen! Självklart att det ska bli 5 mot 3 för Sverige då, men nej, det blev 5 mot 4. Jag vet inte om pååkningen kvittades med en svensk utvisning som egentligen inte fanns eller om han helt enkelt bara inte fick något för det. Det är ju bara så dåligt. Hade det varit svenskar som hade kört på den kanadensiska målvakten hade det väl blivit matchstraff och ett oerhört buande och saker som hade kastats in på isen, men Kanada, de får tydligen spela lite hur de vill.

Nej, rättvisa domare var det inte, men totalt sett till hela matchen var Kanada ändå det bättre laget. Samtidigt som Sverige inte riktigt kom upp i sin högsta nivå gjorde Kanada sin bästa match på hela turneringen och vann välförtjänt guldet med 5-1 efter 4-1 och 5-1 i öppen kasse. Så det blev ännu ett J-VM-silver för Sverige, det åttonde i ordningen och bara 1 guld har vi, men det är bara att komma igen nästa år! Då ska vi ta det!

Leksand spelade mot Troja i måndags och efter att Troja hade tagit ledningen efter ca 2 minuter och spräckt Läcks födelsedagsnolla tog Leksand över och fixade till slut ännu ett tvåsiffrigt resultat, 10-1! Det är inte dåligt det och Belle fick igång målskyttet igen och gjorde ett hattrick.
Ikväll är det ny match borta mot Oskarshamn och det ska väl inte sluta på något annat sätt än med seger. Malmö har Borås borta. Malmö borde vinna den matchen, men man vet aldrig med Borås. De kan överraska på hemmaplan och Malmö föll ju senast mot just Oskarshamn tror jag det var med 3-2. Huddinge har Sundsvall borta och den matchen är lite svårtippad tycker jag, men Sundsvall borde väl teoretiskt sätt vinna, men det känns ändå som om Huddinge har en chans. Troja borde slå Mariestad på hemmaplan och Mora borde slå Bofors hemma. Växjö borde även de slå Nybro hemma, men sedan har vi Västerås - Almtuna som är lite svårtippad, men jag tror ändå att Västerås vinner den drabbningen.
Så mitt tips inför kvällen blir alltså 2 2 1 1 1 1 1 så får vi se hur många rätt jag får.

Igår hände inte mycket, jag satt vid datorn större delen av dagen och pratade med älsklingen i 2 timmar igårkväll =)

Idag har det inte heller hänt någonting alls...
Jag vaknade 11:30 och gick upp och åt frukost vid 12, dammsög lite och plockade ur diskmaskinen varpå jag satte mig här och här har jag suttit tills nu, men nu är det dags att flytta på sig ett tag. Jag tror jag ska se på skidskytte eller gå ut och hoppa hopprep =P Fick ju ett i julklapp, men jag har inte använt det än...

Imorgon är det skola också, jävla skit...

Göteborg & nytt år!

Tid: 01:38:41
Datum: 2009-01-06
Kategori: Allmänt

Ja, nu var det ett bra tag sedan jag skrev, ungefär 6 dagar sedan! Så länge vet jag inte om jag har hållit mig ifrån bloggen så länge jag har haft den, jag tror inte det, men det kan ju bero på att jag inte har varit hemma de senaste dagarna =) men först tar vi nyårsafton.

Vi var ju hos Engvalls och det var ju trevligt. Alla, t.o.m. Sofia och Johanna var hemma och det är väl inte allt för vanligt =P
I alla fall så åt vi, räkmackor till förrätt, inget vidare om man inte gillar räkor, som jag då, men jag åt i alla fall upp nästan halva. Sedan var det mat som var got och sedan blev det lite plump med mig, mamma, Tina, Shep, Sofia och Johanna. Jag kommer inte ihåg hur det gick, men efter det såg jag klart på gruppfinalen i J-vM mellan Sverige och Ryssland, en match som Sverige vann med hela 5-0! Därmed var man klara för semifinal och slapp spela kvartsfinal vilket var bra. I kvarten slog nämligen Slovakien lite överraskande ut USA och Ryssland vann också sin match.
I semifinalerna bjöds det på rejäl spänning då faktiskt Slovakien ledde med 2-1 inför sista perren. De hade bl.a. gjort mål med 3 sekunder kvar av första perioden fram till 1-0, men det missade jag. Jag såg bara sista perioden och vilken period det var! Egentlogen hade de redan kvitterat när klockan stod på 20:00 i andra, men det målet underkändes p.g.a. att tiden hade gått ut, men enligt den svenska videosnubben var det någon tiondels sekund kvar, men det var ändå av mindre betydelse till slut, för i sista perioden var det nästan bara Sverige och man gick fram till 4-2 innan slovakerna tog ut målvakten med 4 minuter kvar! Det har jag nog aldrig sett, men de hade ju inget att förlora och de fick mycket riktigt också utdelning fram till 4-3, men Sverige faststälde ändå slutresultatet 5-3 i öppen kasse med någon minut kvar.

I den andra semin, mellan Kanada och Ryssland var det nästan ännu mer spänning då Ryssland ledde med 5 sekunder kvar av matchen. Då kvitterade Kanada och efter en mållös förlängning avgjorde de på straffar, så årets final blir en repris på förra årets final mellan Sverige och Kanada, bara det att nu ska Sverige vinna! Det vet vi om några timmar, för matchen börjar om ca 25 minuter...

En liten avstickare där, det blir ju lätt så, speciellt med hockey =P
I alla fall så fikade vi lite och körde mer plump innan klockan var 12 och då, när det nya året vigdes in, var jag för första gången i mitt liv inte ute. Vi stod i deras vardagsrum och drack Pommac. Jag ville ju ha champagne egentligen, men så blev det inte.

Annars var det ganska lugnt där, det var någon som hade fest högst upp i huset, de spelade hög musik som hördes 3 våningar ner, de kastade raketer o.d. från balkongen och folk smälde papperskorgar. Det slutade med att någon slog i porten tills portrutorna gick sönder. Då ringde man efter ordningsverden som kom och tog med sig någon 14-årig grabb som tydligen var ganska dragen av både det ena och det andra.. vet inte vad han hade fått i sig, men dryg var han tydligen i alla fall. Tydligen är han ett problembarn och ska omhändertas och grejor.

Emma ringde också runt 1 och sa att vi skulle hämta de i Mantorp, för festen de hade varit på hade spårat ur en aning. Någon hade kastat snö på lägenhetsrutan, men de visste inte vem. Lägenhetsinnehavaren blev förbannad och gick ut med ett basebollträ och slog ner någon på måfå som de trodde det var som hade kastat snö. Polisen kom och man fick inte gå in i lägenheten mer. Jag fattar inte, hur f*n funkar folk? Gå och slå ner någon med ett basebollträ som kanske inte ens hade gjort något. Det är ju helt sjukt.

Sedan bar det av till Göteborg i fredags för några dagars vistelse där hos en kompis =)
Jag åkte buss ner och det var första gången jag åkte den sträckan, men det gick bra det med.
Vi såg lite på film, fikade och pratade lite första dagen, eller kvällen.
Dagen därpå gjorde vi väl inte så jättemycket heller, men det behöver man inte. Det räcker med att bara vara =)
Vi såg i alla fall på världens sämsta film, Farväl Falkenberg eller vad den heter. Totalt värdelös var det =P
Eftersom att vi hade gått upp runt 12 någon gång var ingen av oss så trött på kvällen, eller det var vi, men det gick över. Runt 1 gick vi och bäddade och så, men vi la oss inte förrän vid 5 någon gång. Tiden däremellan hade vi det trevligt, mycket trevligt =) men jag ska inte säga för mycket här på en såhär allmän plats där alla kan läsa och så vet jag inte vad hon tycker att jag ska säga och inte säga.

Igår, eller i söndags då, åkte vi skridskor på något ställe där. Det var lite kul, vi åkte 3 på bredden, hennes mamma som ledsagare, sedan hon och så jag. Det var första gången sedan jag började se såhär som jag åkte skridskor och första gången jag åkte ute sedan året i Stockholm, men det gick bra. Tiden med hockey sitter fortfarande i och efter att vi hade åkt fram och tillbaka där några gånger fattade folk att vi inte såg, så vi fick en oval bana på ca 15 meter för oss själva mitt på planen =) Det var lite kul =)

På kvällen var det TV och sedan skulle vi lägga oss tidigt för att vi skulle upp tidigt idag, eller igår, och gymma, men tidigt blev det då inte. Vi låg uppe och hade det trevligt tills ungefär klockan 5 igen då vi ändå gick och lade oss, men imorse var jag helt död. Ca 4 timmars sömn är inget vidare, men till slut lyckades man ta sig upp i alla fall och så blev det gym efter ett tag med hennes pappa som coach och det ska jag säga, det var jobbigt! =P
Det var ju inte direkt så som jag brukar gymma. Nu var det hårt träningspass som gällde. Styrkan och så är det väl inget större fel på, men min kondition är ju inget att skryta med, så efter 1 varv med cykling, löpning och div. maskiner var jag ghanska slut, men det var bara uppvärmningsvarvet... 1 varv till blev det, men det var knappt jag orkade det. När jag hade åkt hem hade hennes pappa frågat om han hade varit för hård mot mig, men det var han väl inte direkt. Hårt var det ju och jobbigt som F*n, men man ska härdas =P

Sedan var det inte lång tid kvar innan jag skulle åka hem, men ingen av oss ville att jag skulle åka. Vi tog ju 3 dagar såhär första gången vi träffades såhär på riktigt ifall att det inte skulle funka så bra, men 3 dagar var ju ingenting. Det gick alldelles för fort och funkade gjorde det absolut! Det funkade så bra att jag nu, efter nästan 20 år, inte är singel längre =)
Lite coolt tycker jag ändå. Innan de här 3 dagarna hade vi träffats 2 gånger på en träningshelg och på en tävling och så har vi pratat en himla massa på msn den senaste månaden. Det hade bara gått ca 2 veckor från det att vi började chatta tills det att vi bestämde att vi skulle ses på jullovet och så när vi sågs så... Det var så bra och hon, med stort H, är det bästa som har hänt mig!

N, jag älskar dig! <3

Nu är det J-VM-final som gäller, kom igen nu Sverige, det här ska vi ta!