Mot paralympics i Rio 2016! -

Halva serien avverkad

Tid: 20:15:21
Datum: 2010-03-31
Kategori: Leksand

Gnagarna kom på besök till Ejendals arena i 4:e omgången av årets kvalserie och det var också de som öppnade bäst. Man fick några skott på mål innan David Åslin åkte ut för interference.
Dick Ternström sköt då i burgaveln och Jocke gjorde en räddning utan att veta om det + att domaren blåste för blockering fastän att pucken var fri framför Jocke.

Ett riktigt tryck från AIK alltså, men inget mål. Man fortsatte dock att trycka på efter att Leksand hade blivit fulltagliga.

Ollas stack dock plötsligt upp mitt i all AIK-press och hade ett gyllene läge att ge Leksand ledningen när han först sköt Holmgren, i AIK-kassen, på benskyddet och sedan missade nästan öppet mål.

AIK fortsatte dock att pressa på. Man hade flera riktigt bra lägen, medan Leksand knappt kom in i anfallszon. Gjorde man det var skotten alldeles för enkla och Holmgren kunde plocka dem hur säkert som helst.

En totalt AIK-dominans skulle man kunna sammanfatta den 1:a perioden med, men den 2:a började bättre för Leksand. Man kom ut som lite av ett nytt lag. OEL började med ett bra skott. Christian Sandberg åkte sedan ut för "puck out" och Leksand fick spela powerplay. En spelform som inte har funkat speciellt bra hittills under kvalet, men nu var det ganska bra. Kollar var nära på att nå en puck i slottet och Rodin sköt 2 skott, vilka tvingade Holmgren att blockera.

AIK klarade dock av det, men Leksand fortsatte att pressa på och AIK slog icing. Lassen försökte dra pucken mellan benen i nästan fritt läge, men missade. Istället gjorde Lawson i AIK 1-0. En riktig kalldusch efter Leksands fina press.

Passningarna satt inte där de skulle, på klubbladet alltså, och AIK kom tillbaka lite i perioden. Man fick 2 jättelägen, men Jocke styrde ut.

AIK åkte istället på en utvisning, Fredrik Carlsson, han som bråkade med JLGP i höstas om jag inte minns fel.
Leksands powerplay var dock återigen alldeles för slarvigt och petigt. Man fick inte till några bra lägen, men så plötsligt small det till och det var 1-1! Pelle Prestberg fick passen av Kollar på andra sidan mål och hade bara att lägga in den i öppen kasse!

Ollas var sedan nära på att styra in en lätt pass från Hägga och Patrik Carlsson försökte även han passa in pucken. Virta var jättenära på att ge Leksand ledningen, men istället var det Ollas som, genom lite tur, kunde valla in 2-1 till Leksand på Holmgrens rygg!

13 sekunder in i sista perioden åkte Virta ut för hög klubba. Jocke räddade, med lite tur, ett skott från AIK, men annars klarade man av boxplayet ganska bra och fick t.o.m. en kontring, men skottet tog i burgaveln.
Man fortsatte att pressa på bra efter avklarat boxplay, samtidigt som defensiven var riktigt bra.

Tyvärr åkte Prestberg ut 2+2 för klubba i ansiktet på en AIK:are. Han blödde och det var inget att diskutera.
AIK hade ett riktigt bra läge i inledningen av powerplayet, men därefter var Leksands defensiv felfri och man rensade gång på gång. AIK kom inte till några etablerade farligheter.

Leksand kom tillbaka efter boxplayet och fick några bra chanser innan Dick Ternström åkte ut, samtidigt som Sandberg åkte på misconduct. Klantigt gjort av AIK med bara knappa 5 minuter kvar att spela.
Pesonen var nära på att utöka Leksandsledningen, men pucken gick utanför.
Rodin ville inte vara sämre och var ännu närmre att sätta pucken bakom Holmgren, men han räddade med axeln.

AIK tog timeout och dryga minuten från slutet stack Holmgren. AIK pressade på rejält, men Jocke stod ivägen och ytterligare 3 poäng var inkasserade!

SSK hade det besvärligt med Almtuna på bortaplan, precis som Leksand hade. Almtuna ledde med 1-0, men SSK lyckades vända och vann med 1-3 i alla fall. Därmed hade man maximala 12 poäng före 2:an Rögle, som hade 7 poäng, efter dagens seger med 5-2 över Växjö. Leksand var återigen uppe på 3:e plats, 1 poäng från Elitserieplatsen!

I kvalet till Allsvenskan åkte Tingsryd på sin 1:a förlust. Det var hemma mot Sundsvall, som vann med 3-2. Oskarshamn lyckades besegra Enköping med 6-5 och Nybro slog Olofström med 7-3.

5:e matchen för serien spelades hemma mot Rögle. Läktarna i Ejendals arena var som ett vitt hav. Alla hade vita tröjor på sig.

Matchen började lite svängigt, båda lagen hade några chanser och det tacklades friskt. JLGP manglade en Röglespelare i planket och strax därefter slog Rögle 2 icingar, varpå man gjorde 0-1 från absolut ingen stans...

Prestberg trycktes sedan in i sargen, en solklar boarding, och det blev också utvisning. Mario Kempe åkte ut och även Simon Hjalmarsson åkte ut för en tripping.

Leksand fick alltså spela 5 mot 3 och det hann inte gå många sekunder innan Rodin dundrade iväg ett monsterskott som Hermansson tog hand om och slog in 1-1!

Det var nära mål direkt efteråt igen, men nu lyckades Nilstorp hålla pucken. Powerplayet var dock bra och man skapade många bra chanser.

Rögle var sedan nära på att återta ledningen, men Jocke var bra med även i den här matchen.
Lotvonen åkte ut för interference och i det här boxplayet, för 1:a gången i Kvalserien, släppte man in ett mål och det var alltså återigen Rögleledning med 1-2 och det var Porseland som gjorde det.

Ollas trycktes in i buren, men domaren var inte heller i denna match på Leksands sida och det blev ingen åtgärd för det.
Rögle fortsatte att trycka på efter målet och Jocke fick göra blockering efter blockering. Till slut kunde han inte stå emot och det var 1-3, något tursamt, när pucken studsade på Abids axel och in i mål.

Rögle började med en icing i 2:a perioden. Leksand öppnade bra och Prestberg var nära på att redusera, men pucken tog på en Röglespelare. Ollas var sedan nära på att stöta in pucken, men den ville inte in bakom Christoffer Nilstorp i Röglekassen.
Johansson sköt tätt utanför efter tek nere hos Nilstorp och Kollar kom fri i slottet, men en Rögleklubba hann precis fram och styrde bort skottet. Strumpan tog timeout.

Direkt efter timeouten slog Tony Virta in reduseringen fram till 2-3!
Precis efter, bara sekunder senare, replikerade Rögle och det var 2-4, dock väldigt tveksamt eftersom det var en klar interference strax innan. Mål blev det i alla fall och det var återigen 2 mål att hämta in för Leksand.

Det blev lite bråk, men inga utvisningar. Alsén och Hägga åkte dock ut strax därefter och det såg osäkert ut i Leksand. Det var Jocke som räddade kvar dem i matchen. Rögle visste precis hur de skulle spela. Ollas var trots det nära på att redusera, men Nilstorp blockerade.

Rögle hade det mesta och så klart åkte en Leksing ut mot slutet av perioden när en Röglespelare låg ner. Nu var boxplayet dock återigen bra och Rögle fick inte in något mål där.

Sista perioden började i boxplay, ett BP som man klarade av. Man fortsatte dock att slå ifrån sig efter det samma och kom inte till några större farligheter. Rodin slog en indianare som tvingade Jocke att blockera och strax därefter lämnade han en farlig retur, men han klarade up det.

Leksand slog bara ifrån sig och kom inte till några större farligheter. Patrik Carlsson var dock nästan fri, men sköt över. Till slut fick man i alla fall in reduseringen och det var Jussi Pesonen som gjorde det!
Problemet var bara att det var 3 minuter kvar att spela. Leksand öste på för en kvitering och Beaudoin i Rögle åkte ut och några sekunder senare åkte även Sjögren ut. Jocke lämnade kassen och det var spel 6 mot 3!
27 sekunder återstod och när det var 7 sekunder kvar prickade man ribban!

Det var det närmsta man kom och Rögle avgick med segern. Utan tvekan den värsta förlusten hittills och jag kan nästan slå vad om att det kommer vara något sådant här som avgör i slutet. Det kommer vara 1-2 poäng som fattas. Då var man ett ribbskott ifrån avancemang. Jävla skit.

Det är bara att ta nya tag och komma igen på fredag då det är returmöte. Poäng där är nästan ett måste i nuläget. SSK vann nämligen ikväll igen, hemma mot Växjö, med hela 7-4 och AIK slog Almtuna med 4-1. Det innebär att SSK leder serien med maximala 15 poäng efter 5 spelade omgångar. Rögle är, trots den dåliga starten, 2:a med 10 poäng. AIK klättrade, i och med kvällens seger över Almtuna, upp på 3:e plats med 7 poäng. Leksand och Almtuna har fortfarande 6 pinnar och Växjö 1.
Tar inte Leksand poäng i nästa match är det mycket troligt att det är 7 poäng upp till Elitserieplatsen. Så nu är det verkligen press på grabbarna, i år igen...

Ser man till statistiken är det dock jämnare. Där har SSK gjort flest mål, 19st, följt av AIK på 16, Rögle 15, Växjö 14 och Leksand 13.
När det gäller defensiven har man dock den bästa Allsvenska målvakten hittills i serien. SSK toppar även här med bara 10 insläppta mål. Rögle är 2:a med 11 och Leksand 3:a med 13. Växjö är lugnt sist där med 25 insläppta.

I och med det här resultatet krävs det nog minst en bortaseger för att det här ska gå. Den bör nog rimligen komma mot Växjö. Dessutom är det näst intill en nödvändighet att ta poäng på fredag nere i Ängelholm. Almtuna hemma och SSK hemma måste man nästan ta. SSK blir svårt, trots hemmaplan.
Den här förlusten känns oerhört tung. Man hade verkligen behövt vinna här...

I kvalet till Allsvenskan slog Oskarshamn Tingsryd hemma med 4-2, Nybro slog Enköping med 5-1 och Olofström slog något överraskande Sundsvall med 5-2.

Semifinalerna i SM-slutspelet är nu också klara och det blir HV som möter Skellefteå och Djurgården som möter LHC.
Skellefteå slog ut de regerande mästarna, Färjestad, efter en 7:e och avgörande match uppe i Skellefteå igår. Jag hade på känn hela tiden att de skulle klara det. Att LHC tog Frölunda var dock lite mer oväntat. Frölunda hade ju 3-1 i matcher, men LHC lyckades med det ofattbara att vinna 3 raka matcher och vända på steken, tyvärr.

I övrigt har veckan varit helt normal. Lite jobbigt att gå upp till skolan i måndags, men det fick gå.

Igår var det sovmorgon till 10:20, en lektion och så var jag hemma strax efter 12.

Idag var det sovmorgon till 10. Spike skulle ha tatuerat sig, men tatueraren var sjuk, så han fick komma nästa torsdag istället.
Dagen gick jättesegt och jag var ganska trött efter att ha fastnat vid datorn igår och inte lade mig förrän 1:15.

Prata med Ingemar, syon, hann jag också med idag. Vi pratade lite om kurser och så. Det lutar åt en filosofikurs i höst. Jag är ju så skoltrött, så egentligen vill jag inte plugga alls, men att bara sitta hemma blir nog inte kul efter några veckor. Så det är lika bra att ha något att göra, bara så man gör något, så kan man få lite pengar också ;)

Vi kollade på filosofi och psykologi. Den som lät bäst var en filosofikurs, kommer inte exakt ihåg vad den tog upp, men den är på distans och halvfart, 7,5 poäng. Därefter startar en beteendekurs i vår som jag kanske ska gå. Den är på 1 år och helfart, men vi får se. Jag vet ju inte ens om jag kommer in...

Vi avslutar med en låt, Re-con & Unknown - Surrender!


Säsongens tuffaste match

Tid: 14:46:28
Datum: 2010-03-29
Kategori: Leksand

3:e matchen för kvalserien, borta mot Södertälje. Absolut ingen lätt uppgift, men inte omöjlig. Vi minns förra årets match i Axa sports center, när Leksand avgick med segern efter straffar med 5-6. Mikael, Challe, Karlberg var det som gjorde det avgörande straffmålet då, i sitt absolut sista framträdande i Leksandströjan.

Den här matchen började bra ur tekningssynvinkeln sett för Leksand när man vann 2 tekningar på rad. Det var ett tag sen. SSK fick dock 1:a riktigt farliga läget när man kontrade 3 mot 2, men Jocke lyckades göra en fantastisk räddning och ställningen var alltjämt 0-0.

Pakaslahti åkte ut för SSK och för en gångs skull var PP-spelet ganska hyfsat. Rodin sköt ett skott som Pesonen var riktigt nära att styra in, men Helenius i SSK-kassen lyckades klara det. OEL åkte sedan offside när han försökte dribbla på blå och därefter hade JLGP ett farligt läge.

SSK klarade dock av det, men Leksand fortsatte att trycka på efter att Södertälje blivit fulltagliga. Hempa missade öppet mål och sköt i stolpen istället.

Virta åkte ut för crosschecking direkt efter en tek nere hos Jocke där SSK sköt direkt, men Leksands BP var återigen felfritt och trots att SSK kom till några hyfsade lägen fick man inte in pucken bakom Jocke. Det fick man dock någon minut senare efter ett slarvigt byte av Leksand. 3 returer och så var det mål. Jakobsen i Södertälje var det som gjorde det.

Man var sedan nära på att utöka efter ett backskott som styrdes, men Jocke gjorde en bra match och plockade den.
Samme Pakaslahti åkte sedan ut igen, men Leksands powerplay var fortfarande inget vidare.
Precis när SSK hade blivit fulltagliga grejade Ollas ännu en utvisning när han dribblade av 3 SSK:are och blev hakad. I det powerplayet smällde Oliver Ekman-Larsson in ett slagskott rakt upp i krysset bakom Helenius i Södertäljekassen!

Den 2:a perioden började med ännu en vunnen Leksandstekning, men Linus Klasen, som var nära på att missa kvalserien, fick iväg 1:a skottet, men Jocke var med på det. Han fick sedan göra 2 dubbelräddningar, vilka resulterade i tekning nere hos honom. SSK sköt mycket direktskott, men puckarna gick inte in.

Bergenström kom sedan fri, men det blåstes tyvärr för offside. Leksands backar slarvade, vilket sånär ledde till ett baklängesmål, men Jocke gjorde en finfin räddning och resultatet stod sig. Södertälje hade dock det mesta av spelet.
Leksand försökte dock anfalla, men återigen blåstes det för felaktig offside när OEL passade Kollar, som egentligen inte var offside. Sedan blåstes det återigen när Leksand skulle kontra. Den här gången var det utvisning, något klantigt, för "To many players".

Boxplayet var dock återigen bra, även om SSK pressade på bra. Man fick chans på chans, men Jocke höll tätt. Tyvärr lyckades Linus Videll göra 2-1 precis när Leksand blev fulltagliga.

SSK fortsatte att trycka på och Hulkkonen var tvungen att dra på sig en hakningsutvisning för att inte SSK skulle få ett friläge. Det powerplayet blev det dock inte mycket av med, för strax därefter åkte målskytten, Linus Videll, ut. Lotvonen sköt tätt utanför och JLGP sköt ett skott som man missade returen på och SSK redde ut det.

Båda lagen blev fulltagliga och Leksand vann tekningen. Ollas trampade in i offensiv zon, sköt, Hägga styrde, returen tog Markus Persson, men Helenius räddade.
Tekningen vann dock Leksand och återigen kunde OEL slå in pucken bakom Helenius i SSK-kassen, rakt under plockarmen!

Sista perioden började med SSK-press. Jocke var dock ivägen och Leksand kontrade och fick iväg ett skott som Helenius räddade med nöd och näppe.
SSK kom sedan 2 mot 2 och det var återigen ledning för Kringlorna. Pucken såg dock ut att ta i ramen, men domaren dömde mål.

Södertälje fortsatte att styra och ställa efter målet, men Leksand fick i alla fall nästan till ett farligt läge, men en Södertäljespelare bröt Virtas pass till Prestberg. Man sköt sedan 3 skott på Helenius, men han blockerade. Leksand sköt sedan ett direktskott efter tek och Helenius räddade med skridskon.

Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen fick hyfsade lägen. Ollas passade Hägga som sköt direkt och pucken gick nästan mellan benen på Helenius, men han lyckades rädda.
Leksand tog efter SSK och sköt direktskott efter tekning, men SSK:s backar stod allt som oftast ivägen.

Leksand åt sig in mer och mer i matchen och sköt skott på skott, men Helenius var fenomenal i målet. Prestberg blev tacklad i ett friläge och Ollas drogs ner, men ingen åtgärd i något av fallen. Istället åkte Johansson ut när SSK kontrade.
I BP drogs Kollar ner, men ingen åtgärd då heller.
Trots boxplay var det Leksand som tryckte på och Helenius fick rädda med axeln.
Ollas drogs även han ner, men ingen åtgärd. Ovanligt? Så jävla dåligt!
Istället åkte Leksand ut för "to many players" igen och det var mindre än 2 minuter kvar, vilket innebar att SSK bara kunde spela av det hela och tog 3 ytterligare poäng.

Alla andra lag tog poäng, för Rögle slog AIK med 2-3 i sudden och Almtuna slog Växjö med 2-3 efter straffar. Så tyvärr var Leksand den stora förloraren i den här omgången och SSK den stora vinnaren, eftersom att man var det ända hemmalaget som vann och tog 3 poäng. AIK:s supportrar spårade ur även ikväll när några idioter skulle ge sig in i Rögles bås och slåss efter segermålet i sudden.

I kvalet till Allsvenskan vann Tingsryd återigen, nu bara med 4-5 borta mot Enköping, efter att man tappade 2-4 till 4-4. Sundsvall slog Nybro med 4-1 och Olofström slog, ganska överraskande, Oskarshamn med 3-1.

Skidåkningen i torsdags gick bra. Det kändes lite i armen på morgonen, men det var ingen större fara och jag kunde åka utan några problem. Det var dock dimmigt och Nisse, som jag fick åka med även denna dag, hade ingen radio med sig. Den hade han lämnat till Monika dagen före om någon annan skulle behöva den. Så vi fick åka transportliften bort och åka över till Västbacken utan radio. Det gick faktiskt ganska bra, men det kändes ju lite läskigt.

Åkningen gick bra under förmiddagen. Sikten var lite bättre i Västbacken, så vi åkte mest där. En ända insident inträffade bara, när Nisse sa "vänster" lite för sent och min högerskida skar fast i snövallen till höger och jag flög över den samma och in på slalombanan där bredvid. Det gick dock bra.

På eftermiddagen, efter 2 tallrikar ärtsoppa, en tallrik pannkakor, 3 glas saft och en kopp kaffe, åkte vi över till Nordbackarna igen. Sikten var bättre, men på vägen dit körde jag in i ett staket och tappade ena skidan. Det gick bra, det är sådant som händer, och vi åkte Turisten till att börja med. Sedan tog vi Mellanbacken några gånger innan vi åkte över till Väst igen för att åka tillbaka till stugorna. Det var after ski då, men jag hade ingen lust att gå på det. Jag var ju där förra året, men drickan var svindyr och musiken var inget vidare, så jag såg ingen anledning att gå dit. Dessutom var ju varken Albin eller Jennifer med nu heller. Så jag åkte tillbaks till stugan och tog det lugnt istället.

I fredags var det ännu mer dimma. Då åkte jag med Mattias igen. 1:a åket körde vi i Västbacken, men jag kände inte igen den. Mattias sa inte var vi åkte och jag tyckte det gick jättesakta och att det var jätteflackt. Snön bromsade visserligen upp en del eftersom det var ganska varmt ute, men ändå. Man vänjer sig snabbt vid brantare backar.
Trots det åkte vi några åk där innan vi åkte över till Nord och tog några åk i Turisten, Mellanbacken och Carwingsvängen. Det gick riktigt bra och hon i liften tyckte jag var duktig.

Efter lunch satt vi och solade lite utanför Caravan innan vi åkte de sista åken för den resan i Västbacken medan Gittan var snäll och filmade några åk + intervjuade mig om veckan nere vid liften. Vi får se om jag lägger upp något av klippen här på bloggen, jag är ju sämst på att lägga in dem på datorn, så vi får väl se hur det blir med det.

I lördags var det bussresa hela dagen och nu är jag hemma. Under lördagskvällen såg jag på Milennium och drack cider och Jäger. Jag glömde ju min Jäger som jag skulle ha haft med mig till Idre, så det fick bli lite igår istället :)

Vi avslutar det här inlägget med att meddela att Monica tyckte att jag skulle satsa på utförsåkning till paralympics om antingen 4 eller 8 år. Vad tror ni om det?
Sverige har just nu ingen utförsåkare och det vore ju kul, men det är det där med tiden som är problemet. Jag har ju goalballen också och den tar ju lite tid. Just nu 3 dagar i veckan och lägger man då till skidor också så blir det ganska mycket... men det vore ju helt klart kul! :)

En sak är nog säker i alla fall och det är att jag ska köpa egna skidor, pjäxor och hjälm, så slipper jag hyra hela tiden. Nästa år ska de nämligen köra i Yxbacken varje måndag eller tisdag, så då får man ju lite mer skidåkning än bara den här veckan om året :)

3 poäng!

Tid: 17:21:59
Datum: 2010-03-25
Kategori: Leksand

2:a matchen för kvalserien och 1:a hemmamatchen spelades mot Växjö.
Leksand tifo crew, LTC, hade skapat ett grymt tifo innan matchen och som grädden på moset sjöng Stiko Per Larsson Bröder live nere på isen!

Matchen började med att Lotvonen åkte ut. Jocke var nära på att ställa till det för sig i boxplayet, men lyckades reda ut det hela. Anton Hedman i Växjö åkte sedan ut och det var spel 4 mot 4. Då snurrade Pelle Prestberg upp 2 Växjöspelare så att de var uppe på läktaren och köpte en korv och slog därefter in 1-0 till Leksand bakom en chanslös Viktor Fasth i Växjömålet!

Superstars drog igång en ramsa tillsammans med den nästan fullsatta sittplatspubliken och hela hallen kokade.
Växjö kom inte långt i sina anfall och Tomas Kollar kunde göra 2-0 på en retur från Fasth. Hade han inte tagit den hade det blivit straff.

Växjö tog timeout, men Leksands defensiv var bra. Mycket bättre än mot Almtuna. Trots det kunde Växjö, med lite flyt, redusera till 2-1.

Jocke tappade sedan masken och det blev avblåst. Något det inte blev mot Almtuna i samma situation.
Växjö åkte på en utvisning, men powerplayet var allt annat än bra. Man kom inte till några som helst lägen och Växjö klarade av det utan några som helst problem. Man var sedan nära på att kvitera, men Jocke lyckades hålla den. Han lyckades även hålla ett skott från slottet efter att OEL gjort en riktig indianare. Det var nästan så Superstars buade...

Prestberg hade ett skott i burgaveln, men mycket mer hände inte innan perioden var slut. Leksand hade börjat perioden bra, men Växjö kom tillbaka ju längre perioden led.

Den 2:a började i BP efter att Hermansson åkte ut i slutet av den 1:a. Boxplayspelet fungerade dock bra och man klarade av det. Växjö fortsatte dock att trycka på, men Jocke stod i vägen. Virta fick ändå iväg ett skott som även det tog i utsidan av buren. Returen var nära på att gå in, men då välte en Växjöspelare målburen för att undvika detta. Ingen utvisning för det. Spelet böljade lite fram och tillbaka och båda lagen fick några hyfsade lägen, men 2 av Allsvenskans bästa målvakter stod mellan stolparna.

Prestberg gjorde det lite för svårt för sig själv och Växjö kunde gå till motattack, men Jocke var i vägen. Ollas nådde nästan en smörpass av Martin Karlsson, men lyckades inte riktigt. Virta var även han nära på att få in pucken, men den ville inte in bakom Fasth.

MacNevin åkte ut för Växjö, men powerplayet fungerade inte nu heller. Det var felpass, slarv och åter slarv. Inget ordnat spel alls och Växjö klarade av det utan några större ansträngningar.

En Växjöspelare körde sedan över Jocke efter avblåsning och det blev lite bråk. Anton Hedman åkte ut i Växjö, men Leksands powerplay var återigen inget större glädjeämne. Trots lite press klarade Växjö av det utan några större problem och perioden tog slut.

Sista perioden började med Växjöpress, men Prestberg fick ut pucken och Hempa prickade sedan ribbkrysset.
Hägglund sköt sedan från slottet, men Fasth blockerade varpå Kollar missade ett finfint läge.

Ett nät i ett av målen gick sönder och det blev ett litet spelavbrott. JLGP körde sedan över en Växjöspelare varpå Växjö sköt utifrån kanten, men Jocke höll den. Växjö försökte trycka på, men istället var det Pelle Prestberg som utökade Leksandsledningen till 3-1!

JLGP var nära på att utöka ytterligare, men skottet gick strax över ribban. Istället åkte Lotvonen ut, men boxplayet var felfritt, till skillnad från powerplayet, och Växjö skapade inte mycket.
Efter utvisningen spelade man bara på resultatet. Det fick till följd att växjö tryckte på bra och Prestberg var nere för räkning efter en smäll. Det verkade dock ha gått bra, för någon minut senare var han återigen på isen.

Växjö plockade ut målvakten, men då kunde Tony Virta slå in slutresultatet 4-1 i öppen kasse!

Det resultatet innebar att Leksand klättrade up till 3:e plats i tabellen med 3 poäng. Det är samma som 4:an AIK, men AIK har något sämre målskillnad. SSK leder serien på maximala 6 poäng efter att man slog AIK med 3-4 på Hovet. Segermålet kom med knappa minuten kvar och AIK:s supportrar kastade in saker på isen, till ingen nytta alls.
Almtuna var på väg att skrälla rejält när man ledde med 1-2 borta mot Rögle, men Ängelholmarna lyckades kvitera och vann sedan på straffar. Noterbart är dock att Rögle, efter den matchen, sparkade sina tränare mitt under pågående kvalserie.

Ikväll är det dags igen. Då gästar Leksand Södertälje, Almtuna tar emot Växjö och AIK tar emot Rögle. I värsta fall kan Leksand ligga sist, om SSK och Växjö vinner och AIK - Rögle slutar oavgjort.
I bästa fall kan man leda serien på samma poäng som SSK, 6st.

I kvalet till Allsvenskan tog Enköping sina första 3 poäng när man slog Olofström med 3-2. Oskarshamn vände ett 2-4-underläge mot Sundsvall till seger med 5-4 efter sudden och tingsryd tog ännu en storseger, nu hemma mot Nybro, med 6-1.
Där har alltså Tingsryd och Oskarshamn de 2 platserna till Allsvenskan just nu.

Dagarna här uppe flyter på bra och nu är det bara 2 skiddagar kvar.
I måndags åkte jag och Mattias i Västbacken nästan hela förmiddagen och det gick bra.
Till lunch var det Monicas goda fiskgratäng och dessutom blev det debut för att äta ute i år, och faktiskt också för desenniet.

Under eftermiddagen åkte vi lite i Västbacken igen och jag gjorde en rejäl vurpa. Jag fick ett felskär, försökte rätta upp det, men det slutade med att ansiktet drog rakt ner i snön och nacken fick en liten knäck.
I slutet tog vi några åk i Nordbackarna också, men de var inte så bra den dagen heller.

Det var dem däremot i tisdags. Då var det riktigt bra. Vädret var sämre då, det snöade lite, vilket gjorde att det lade sig lite lössnö uppepå de pistade backarna. Det gjorde att det gick lite långsammare. Turisten-backarna gick jättelångsamt då. De är vanligen ganska branta för att vara blå, men i tisdags gick det inte så snabbt. Istället åkte vi Mellanbacken, som jag och Gittan testade en gång förra året. Den är nästan som en svart backe, men det gick riktigt bra och det var inga problem.

Där åkte vi tills jag fick för ont i armen.
Jag vet inte vad jag har gjort. Det gör ont när man sidbelastar armen, t.ex. knäpper pjäxor eller kör armbrytning. Det är som det strålar uppifrån axeln/biceps och ner i hela armen och ner i handen.
Jag hade känt av det både i söndags och i måndags, men det var först i tisdags som det blev riktigt illa och jag sa till Mattias att jag ville kolla upp det. Så vi åkte över till Caravan, där Monicas och Werners husvagn står. På vägen mötte vi Anders som sa att Håkan, som är med oss hit, är bra på sådant. Han är masör. Så han skulle kolla på armen. Tyvärr skulle han inte komma dit förrän lunch, så jag fick sitta där i drygt 1h innan vi åt.

Efter lunch kände han på armen och han trodde att jag antingen hade legat på armen eller att det var någon nerv som låg i kläm. Jag hade tippat på någon nerv, muskelinflammation eller överspända muskler. Biceps var nämligen väldigt spänd.

När han hade maserat klart kändes det lite bättre och under eftermiddagen fick jag åka med Nisse istället för Mattias. Han skulle åka sitski.
Nisse och jag åkte över till Nordbackarna igen och började med Gröngölingen 1 eller 2. Den är bra att träna saker i, men som åkbacke är den inget vidare. Så efter 1:a åket blev det Palmbacken och Mellanbacken några gånger innan vi bestämde oss för att testa Carwingsvängen. Den är också röd, men är i princip en svart backe. Precis jämte den ligger en svart backe och den har samma lutning som Carwingsvängen, men är något brantare högst upp. Det är det ända som skiljer. Radion var nära på att lägga av 2 gånger. En gång hördes Nisse väldigt dåligt och andra gången pep det till och han hördes inte. Det var som en batterivarning, men batteriet var inte lågt. Konstigt, men det var ingen fara, men tänk er själva att inte se och enbart gå på ledsagarens radiokommunikation. Så försvinner den plötsligt...

Åkningen gick bra och några åk senare bestämde vi att testa den svarta backen också. Det var ingen större skillnad, mer än att den var lite isigare. Det fick till följd att jag gjorde en snygg piruett. Jag ramlade, snurrade 360 grader och innan Nisse var framme vid mig hade jag åkt vidare. Riktigt snyggt!

Tyvärr tog jag emot mig med högerarmen när jag ramlade efter att ha stannat mitt i en backe och då började det göra ont igen.
Natten till igår vaknade jag och det gjorde svinont. På morgonen gjorde det också ont, så jag bestämde mig för att inte åka några skidor alls den dagen. Vi hade ju ändå bara åkt på förmiddagen, för på eftermiddagen var det vilodag.

Istället låg jag och läste och satt vid datorn en stund innan Werner kom och hämtade mig och några andra som också var kvar här och körde upp oss till maten. Då gjorde det inte alls ont i armen. Det blev inte sämre under eftermiddagen heller.

Hur det gick idag får ni läsa i nästa inlägg, för annars blir det för mycket här.

Hoppas ni har haft en bra vecka än så länge! :)

Kvalserien 2010 är igång!

Tid: 21:58:31
Datum: 2010-03-21
Kategori: Leksand

Då var så äntligen årets höjdpunkt här, det vi alla har väntat på. Kvalserien 2010!

Sedan tidigare visste vi ju att Leksand skulle börja borta mot Playofflaget. Det laget visade sig, något överraskande, bli Almtuna. Ett historiskt ögonblick i Uppsalaklubbens historia.
Man slog först ut Mora med 2-0 i matcher efter en suddenseger uppe i Mora. Inget Daladerby i kvalserien i år alltså.
Malmö slog ut Bofors i 2 raka matcher och vann sedan 1:a matchen hemma i Malmö arena mot just Almtuna med 2-1. Det skulle dock bli deras sista seger för säsongen, för i returmöte 1 i Uppsala vann Almtuna med 4-1 och i den 3:e och avgörande matchen, också den i Uppsala, vann Almtuna med 5-2, vilket ledde fram till kvalserien för deras del.

En kvalserie som, som sagt, började på hemmais mot Dalarnas stolthet, Leksand. Gränby ishall var så klart fullsatt, men det började bra för Leksand som pressade på bra . Patrik Carlsson tog 1:a skottet, men Fredrik Pettersson Wentsel i Almtunakassen, som förövrigt fick Guldgallret innan matchen, var med bra.
Tempot var högt i inledningen och Kollar missade ett finfint läge. Istället kontrade Almtuna och Gellerstedt kunde ge Uppsalalaget ledningen efter drygt 3 minuter. Ett skott rakt upp i krysset bakom Jocke i målet.

Leksand slog sedan en icing och det blev farligt så fort Almtuna kom in i de blåvitas zon. Jocke var dock med i målet.
Almtuna hade ett litet grepp och tog sig oroväckande lätt in i Leksands defensiva zon. Övertaget försvann dock när man åkte på en utvisning. Då sköt Patrik Carlsson igen, returen tog OEL och Carlsson fick iväg ännu ett skott som PW räddade med skridskon. Johansson sköt ännu ett skott, men PW räddade återigen. Nästa skott från samme Johansson kunde han dock inte rädda och det var kviterat till 1-1!

Inget av lagen hade några större farligheter efter kviteringen, men Kollar missade återigen ett skottläge efter pass av Prestberg.
Ollas kom sedan fri, men missade skottet och även returen från PW. Han släppte många returer, men Leksand lyckades inte ta vara på dem.
Istället blev det boxplay när Rodin åkte ut. Almtuna fick till några hyfsade lägen, men fick inte riktigt träff på pucken och Leksand kunde klara av det boxplayet. OEL sköt därefter ett farligt skott som PW återigen lämnade retur på, men OEL missade returen också.

Den 2:a perioden började bra för Leksand, som pressade på bra. PW tappade t.o.m. sin klubba ett litet tag, men Leksand kunde inte utnytja det. Man fick sedan spela powerplay, men det var inte mycket att hänga i julgranen och istället åkte Lotvonen ut så att Almtuna fick PP istället.
Boxplayet var däremot bra och Johansson och Virta fick ett läge 2 mot 1, men Johansson missade passen till Virta helt. Annars hade han varit fri.
Almtuna hade även de några farliga lägen, men inget mål där. Mål blev det istället direkt efter att Lotvonen hade kommit in på banan igen. Ett riktigt skitmål där flera spelare var i målgården, men trots det och trots att man har infört målkameror så blev det mål och det var Almtunaledning igen.

Almtuna spelade sedan riktigt bra och Jocke fick bl.a. rädda med plocken, med nöd och neppe. Sedan blev det utökat i alla fall när Leksand lyckades slarva sig till ett billigt mål. Strumpan tog så klart timeout, men det verkade inte hjälpa. Almtuna fortsatte att pressa på bra. De kom in i Leksands zon hur lätt som helst och Leksands backar hängde inte alls med. Almtunas defensiv var däremot strålande, men man fick ändå en utvisning mot sig efter att PW räddat ett skott, men tappat pucken. Det var inget vidare farligt ändå, men utvisning blev det. PP-spelet var dock inte bra nu heller. Leksand kom knappt ur egen zon och Almtuna var närmast när Jocke räddade med klubbspetsen. PW hade dock lite tur när han räddade med axeln, men några mer mål föll inte i perioden.

Sista perioden började likadant som den 2:a slutade. Almtuna hade det mesta. En Almtunaspelare kom fri, men JLGP åkte ifatt och snodde pucken från honom. Eric Johansson sköt sedan tätt utanför krysset och Lotvonen tätt utanför stolpen. Hulkkonen tvingades sedan ta en utvisning efter att Leksand försökte styla i mittzonen och Almtuna var nära på att komma fria.

Leksand klarade dock boxplayet och strax därefter åkte Robert Kimby ut för Almtuna. Det var dock ett slarvigt PP från Leksand och Almtuna klarade av det utan några större problem.
Sedan, ur absolut ingenting, kom ett Leksandsmål, och vem gjorde det? Antti Hulkkonen av alla människor!

Leksand fortsatte att pressa på bra efter målet. Ollas tog sig in på högerkanten och passade Virta, som hakades, utan åtgärd.
Leksand fortsatte dock att trycka på. JLGP sköt ett skott som gick precis utanför och efter följande tekning fick man 2 jättelägen, varpå Prestberg sköt strax utanför och OEL sköt tätt utanför krysset.
Plötsligt fick Almtuna revansch för Leksands mål ur ingenstans när Gustafsson slog in 4-2. 2:a Almtunamålet som domaren ringde på och 2:a målet som blev mål...

Mycket mer hände inte i matchen och Almtuna vann med 4-2. Misstar jag mig inte så är det nog faktiskt så att Almtuna leder serien med 3 poäng och +2 i +/-. Det är samma som SSK, men Almtuna gjorde fler mål. AIK är 3:a, efter att man slog Växjö i en mycket tät match, med 5-6. Segermålet kom med dryga minuten kvar att spela.

Kvalet till Allsvenskan drog ju igång idag också och då var det de Allsvenska lagen Sundsvall och Oskarshamn som slog Enköping resp. Nybro med 3-2 och 0-3. Dessutom blev det storseger för Tingsryd borta mot Olofström med hela 2-6.

SM-slutspelet har ju dragit igång nu också. HV valde, kanske inte så överraskande, Timrå, Djurgården valde Brynäs, LHC Frölunda och Skellefteå fick ta Färjestad.

1:a omgången var väldigt jämn. Den ända matchen som inte var så jämn var Färjestad - Skellefteå, där Skellefteå vann med 1-3. I övrigt tog HV ledningen borta mot Timrå, men Timrå vände och HV kom tillbaks. Till slut kunde Jönköpingslaget avgå med segern i sudden.
En ännu större ledning tappade Frölunda som ledde med 3-1 hemma mot LHC när det var ca 4 minuter kvar. LHC hämtade in till 3-3, men sådan tur var kunde Frölunda i alla fall knyta ihop säcken i förlängningen.
Djurgården spelade även de en mycket jämn match borta mot Brynäs. En match som de till slut vann. Brynäs skulle dock få revansch. I omgång 2 var det Brynäs som vann i sudden på Hovet. Vann i sudden gjorde, återigen, HV, som, ännu en gång, hade det jobbigt med Timrå. Trots det leder man med 2-0 i matcher. Det är den ända matchserien som står 2-0. Alla de andra 3 står 1-1, för LHC vann med hela 6-2 hemma mot Frölunda och Färjestad lyckades besegra Skellefteå borta efter sudden.

Hur har de senaste dagarna varit då?
Jo, i torsdags blev det ganska slappt i skolan. Det var tyska följt av historia. Sedan har vi ju håltimme, men eftersom att jag inte behövde komma på svenskan för att de skulle se en film, som de skulle skriva resension om senare, frågade Spike och jag Niklas om jag kunde jobba hemma på geografin. Först kunde jag inte det, för lantmäteriet skulle komma och prata, men så kunde de inte komma, så då åkte jag hem i alla fall, ca 4h tidigare än annars.

I fredags var det som vanligt, bortsätt från att vi inte hade någon historia. Det fick vi reda på under torsdagen, så jag var hemma strax innan 11 istället för 13:45. Så även det var en bra dag :)

På eftermiddagen åkte pappa och jag till Motala för att införskaffa mobilt bredband som jag kunde ha med mig hit. Det såg mörkt ut, för både Elgiganten och ONOFF hade slut på Comviq, som jag ville ha. Sista utvägen var Maxi och tro det eller ej, men där fanns det!

Sedan kom det roliga. Jag var ju helt säker på att vi skulle åka till Idre idag, den 21:a. Det gjorde vi ju förra året, åkte på söndagen och kom hem på lördagen. Så jag tänkte att jag kunde packa, ta ut pengar, köpa godis och allt annat igår.
Klockan 8:20 ringde de igår morse och undrade var jag var . Jag låg och sov. De stod i Norrköping och väntade på mig, för det var tydligen igår vi skulle åka! Snyggt jobbat Johan!

Det var bara att skynda sig upp, äta frukost och packa fort som f*n för att sedan åka till Örebro. Vi stannar ju alltid på Eurostop där när vi åker dit och hem. Så pappa fick skjutsa mig dit istället för till Norrköping. Sådan tur var så är det bara ca 3-4 mil längre dit än till Norrköping.

Allt löste sig i alla fall och jag kom med bussen, men jag var säker på att jag hade glömt något, eftersom att jag packade så snabbt, och det hade jag. Jag glömde kortlek, hörlursadaptern och sockor. Det senare hade mamma i alla fall packat ner :)

Bussresan gick bra. Jag lyssnade på musik större delen av resan och vi var framme runt 18:30. Då var det bara att hitta sina stugor, vilket inte var det lättaste. Vi hittade stuga 1-3 av de vi skulle bo i, men vi skulle ha 6-8. Det var, eller är, riktigt små stugor med plats för 2. Jag delar med Ther. Inget vidare, men än så länge har han faktiskt skött sig bra, till skillnad från förra året när han käftade och inte lyssnade för 5 öre. Dessutom dammsög han halva stugan med munnstycket uppåt.

Idag skulle vi åka med bussen härifrån klockan 9. De flesta andra hade ju hyrt skidor och så innan, för att det skulle bli billigare enligt Monika. Dock inte jag. Mitt mail där jag skrev alla uppgifter och så hade tydligen inte kommit fram, så jag fick hyra här. Trots det blev det faktiskt billigare i år än förra året. 905kr kostade det nu, med försäkring. Ändå är vi här 1 dygn längre i år än förra året.

Några åk innan lunch hann vi med. I år fick jag Mattias, Anders och Gittans, som jag åkte med förra året, son. Anders är här nu med och Gittan kommer senare under veckan.

Man kände sig lite ringrostig i början, jag ramlade 1:a åket och blev påkörd av en unge 2:a åket, men det gick bättre och bättre. Tunnelbackarna, som vi åkte mest i i förmiddags, är bra att börja i. Hyfsat enkla backar som inte är allt för branta.
Efter lunch blev det dock mest Västbacken. Den är bred och bra. Synd bara att stolsliften upp nerifrån Tunnelbackarnas slut upp till toppen tar sådan tid. Västbacken, som är röd, övergår ju i Tunnelbackarna, som är blåa, om man fortsätter att åka.
I slutet åkte vi 2 åk i Nord, som Albin och jag tyckte var så bra förra året, men idag var de inte alls bra. Underlaget var inget vidare, men det kan ha varit för att det blåste därifrån och för att det var sent på eftermiddagen. Vi får se om det blir bättre imorgon.

Eftersom att det är kvalserie nu tycker jag vi värmer upp redan nu inför tisdagens drabbning med Växjö hemma i Ejendals arena och lyssnar på Bröder!


Wien!

Tid: 23:48:10
Datum: 2010-03-17
Kategori: Allmänt

Nu, äntligen, 1 månad för sent, kommer här ett inlägg om Wienresan vi gjorde med tyskagruppen i februari.

Vi skulle ju åka från Skavsta redan vid 11 och eftersom att vi inte hade fixat skjuts på något annat sätt var vi tvugna att åka flygbuss från Linköping. Den gick 7, så vi var tvugna att åka med 6:26-tåget från Mjölby.
Tidig morgon var det alltså, men det fick gå.

Flygresan gick bra och väl framme i Bratislava, dit vi flög eftersom att det var mycket billigare än Wien, väntade en bussresa på 2h innan vi var framme i Wien. Under resan såg man tydligen hur förfallet det var där i slovakien. Det såg ut som någon förort av något slag, grafitti överallt, gallerförsädda fönster, fyrkantiga tegelbyggnader etc.

Framme i Wien checkade vi in på vårt vandrarhem/hotell. Det fanns badrum och så på rummen, men mat fick man göra själv i ett gemensamt kök på bottenvåningen.
Rummen var 5 resp. 6-bäddsrum, så vi bestämde att NV skulle sova för sig och SP för sig. Så det blev jag, Spike, Cilla, Linn och Louis i ett rum och naturarna i ett annat. Niklas och Camilla hade ett eget rum en trappa ner.

Man var ganska slut efter en hel dags resande, så under kvällen orkade man inte så mycket. Vi gick ner i baren i källaren och tog varsin öl. Egentligen var det alkoholfritt eftersom det var en skolresa, men ingen brydde sig om det. Camilla var själv där nere några gånger.

Under onsdagen var det mycket att hinna med. Vi gick runt lite i staden och tittade på kyrkor o.d. Inte sådär jättekul när man inte såg vad man tittade på, men videokameran var med och jag filmade lite ändå.
Därefter gick vi till ett konstmuseum. Inte heller det var ju något vidare. Spike och jag hade vakter efter oss hela tiden sa han efteråt. De tyckte väl det verkade misstänkt med en blind som gick och tittade på tavlor =)

Något vidare kul var det inte och jag lyckades dessutom tappa min ena handske. Sådan tur var hittade en vakt den och gav den till mig.
Det ända som var lite intressant där inne var en Egyptisk avdelning där jag kände på sarkofager. Det var lite kul.

Ett naturmuseum fick vi också gå till om vi ville, men det hann vi inte, för vi skulle samlas då.
Camilla är ju en sådan som kan få ganska pinsamma tystnader och så. Nu sa hon något i stil med att det var bra att Österrike bombades. Samma sak som när Niklas sa, när vi pratade om Kina, för ett tag sedan "Men det är ju bara Kina, så det gör inget."

Vi tog en lunch på Donken och sedan försvann alla andra. Vi stod utanför ett ställe där de sålde Italiensk glass. Plötsligt var alla borta. Spike lyckades dock ringa till Niklas som kom tillbaka och hämtade oss. Ingen hade märkt att vi var borta. Där ser man vad man märks i den gruppen...

Under eftermiddagen var vi på någon slags teater och gick en guidad tur på tyska. Man fattade inte så mycket. Något ord här och där lyckades man snappa upp, men i stort sätt var det inget vidare det heller. Det var i alla fall en väldigt stor scen, så mycket förstod jag.

När vi kom tillbaka till hotellet märkte jag att jag hade tappat min plånbok med kontanter, bankkort och id-kort i. Jag blev ganska rädd, men när Spike skulle gå och hämta Niklas för att se vad vi skulle göra hittade han den i trappen upp till vår våning. Gissa om jag blev lättad?

På kvällen hade vi bestämt att vi killar skulle laga mat. Det blev spagetti och köttfärssås. Jag hann dock inte hjälpa till med något, för allt var redan klart när jag kom ner.
Maten var god och efter den samma kom Niklas med dagens citat. Vi hittade inget diskmedel, så han gick och frågade en i receptionen. När han kom tillbaka sa han "Hon kommer snart med lite pulver." Det går ju att tolka och det gjorde vi.

Trots alkohålförbudet hade vi köpt lite öl och Bacardi Briezers att ha under kvällen. Vi satt alla och umgicks och det var väl hyfsat trevligt, även om jag inte sa så mycket.

På torsdagen började jag känna av min förkylning en aning, men än så länge var det inte så farligt.
Den här dagen var det också mycket att göra.
Först gick vi till en park som nog hade varit jättefin om det hade varit lite mer vår i luften. Massa öppna gräsytor, mycket träd och blommor.
Där gick vi också upp på någon slags mur där man kunde se mer översiktligt över parken.

Efter parken fortsatte vi till någon slags marknad som inte var någon höjdare. Det var mest mat tyckte jag. Dessutom konstig mat. Spike hittade dock ett bälte han kollade på och då sa hon i ståndet att jag såg blek ut och att jag skulle äta mer järn. Jag fattade inte att hon pratade med mig. Det gjorde hon inte heller. Hon pratade med Niklas och Spike om mig. Sådant hatar jag, men det var väl inte mycket att göra något åt.

Därefter gick vi och åt. Jag, spike, Niklas och Camilla åt på en kinarestaurang där det var riktigt god mat. Drickan var dock dyr. 22cl Cola kostade säkert 30-40 spänn. Lika dyrt hade det varit under tisdagskvällen när vi var ute och åt Wienerschnitzel. Det var inga dåliga Schnitzlar! 2 jättestora Schnitzlar, ingen sås, en citronskiva och separat beställd pommes blev det. Man orkade inte äta upp allt. Det var verkligen jättemycket, men billigt var det för att vara så mycket mat.

Tillbaks till torsdagen.
Efter maten skulle vi åka till ännu ett konstmuseum. På spårvagnen kom Niklas på att han hade glömt sin väska på restaurangen och kom då, för 2:a dagen i rad, med dagens citat. Han sade helt lugnt "Det var ju opraktiskt."
Han fick åka tillbaka och ta nästa spårvagn istället. Väskan var kvar, så det var ingen fara.

Konstmuseumet var nästan ännu tråkigare än det vi var på under onsdagen. Jag fick inte ut något alls av det. Dessutom kostade det pengar, så hade vi betalt det själva hade jag aldrig gått in.

"Der Wiener Prater" stod näst på schemat. Det är ju en nöjespark i Wien där man främst kan se och åka det berömda "Wiener Riesenrad" som är ett kännetecken för Wien. Det var dock för dyrt, så ingen ville åka det, men jag filmade det i alla fall och det verkade riktigt högt. Det är det också. 61m högt är det. Maxhastigheten är 2,7km/h och ett åk tar drygt 4 minuter. Allt det där vet jag eftersom att det var jag som tog fakta om det innan vi åkte till Wien.

Kvällen var fri och nu var det tjejernas tur att laga mat. Det blev också det gott och senare under kvällen var vi nere i allrummet där det fanns datorer, TV, biljardbord och en myshörna. Det slutade med att alla låg där. Det var mindre kul, för ingen pratade med mig och jag kände inte att jag hade något att prata med dem om heller. Så jag gick och lade mig ganska tidigt.

Fredagen, som var sista dagen i Wien, blev lugnare än de båda föregående. Det ända vi skulle göra var att kolla på "Das Hundertwasser haus" som är ett hus utan kanter. Det är bara massa former och grejer, ganska häftigt faktiskt. Dessutom kollade vi på en kyrka till. De har väldigt mycket kyrkor där i Wien.

Lunchen och eftermiddagen blev fri, så jag och spike och de flesta andra gick och åt på KFC. Där hade jag aldrig ätit innan, men det var faktiskt gott. Jag och Didrik delade på en meny med 2 läsk, 2 pommes och massa olika friterade kycklinggrejer.

Gå i affärer ville de göra sedan. Spike ville hitta några jeans, för hans hade gått sönder dagen innan, så han hade nitat ihop dem med en nitapparat. Han hittade dock inga jeans. Däremot köpte han 2 T-shirts på ett ställe. Jag behövde inget och köpte inget.

På kvällen skulle vi ut och uppleva Wiens nattliv. Det blev dock inte mycket av med det. först åt vi på en restaurang där det var ganska hög musik. Jag tog grilltallrik och det visade sig vara en stor plankliknande tallrik med 3 sorters kött, pommes, klyftpotatis och sallad. Tallriken var väldigt osmidig och jag lyckades ställa min Cola på kanten så den vältes ut. Så jag fick ta vatten istället...

Efter maten skulle vi hitta någon klubb. Det gjorde vi inte. Bermuda-triangeln, där det finns massa klubbar och så, var inne för flera år sen, så dit åkte vi inte.
Till slut hittade vi någon klubbliknande grej, men det var inget vidare. Dålig musik, dyr dricka och sunkiga toaletter. Så vi gick därifrån och tänkte åka någon annan stans istället. Spike och några andra började bli lite dragna efter att vi hade förfestat lite på hotellet innan. De gick runt och sjöng och hade sig. Generellt sätt var Spike ganska underhållande under hela resan, med sina fåordiga tyskfraser med egenkomponerade hopbyggnader. Han satt och sa "Ich habe ein gross Elch/Schwanz/något annat." Folk på spårvagnar och tunnelbanor skrattade åt honom.

Vi hittade hursomhelst inget vidare nattliv, så vi åkte tillbaks till hotellet, där jag lade mig ganska tidigt tillsammans med några tjejer. Ja, inte så då, men vi lade oss och sov :P
De andra gick ner till baren i källaren och hade Tekilarace. Spike och Gustav var värst. Gustav var värst av alla och blev rejält packad. Både jag, Cilla, Linn och Louis blev sura på båda 2, men främst Gustav, när de kom tillbaks upp på rummet och väsnades som fan. Vi ville ju sova.

På lördag morgon kändes det som jag hade en praktfull baksmälla trots att jag bara drack 3 Briezers dagen innan. Jag var riktigt glad att vi inte skulle gå på stan den dagen, för det hade jag inte orkat. Jag kände mig helt slut och uppfattades nog som ännu mer tystlåten än vanligt, men det struntade jag i.

Först var det tunnelbana dit vi skulle ta bussen ifrån och sedan var det den där bussresan på 2h till Bratislava igen. Där hann vi ta en bagett innan vi entrade planet och flög hemåt Sverige.

När vi landade möttes vi av ett totalt snökaos. Jocke hade sagt dagen innan, precis innan han åkte till Thailand, att det hade kommit 40cm nysnö. Det märktes. Flygbussen från Skavsta gick visserligen, men under hela resan till Linköping fick jag försöka få tag i taxi, för mamma och pappa kunde inte hämta mig i Mjölby, för bilen kom inte ut ur garaget. Taxi gick knappt att få tag på heller. 30 minuter tog det innan jag kom fram och lyckades beställa en bil. Strax därefter ringde dock Emma, som var i Mjölby och väntade på en buss till Skänninge, och sa att alla tåg från Linköping var inställda, men att det gick extrabussar. Det var ju lugnt ändå tänkte jag, men lite senare ringde hon igen och sa att den bussen som gick då var sista extrabussen. Det var för mycket snö, så vägverket och alla avrådde dem från att fortsätta köra. Alltså hade jag och Spike ingen connection mellan Linköping och Mjölby. Då fick jag ringa länsfärdtjänst och beställa en bil därifrån. Dock var det ju klass 2-varning i hela Östergötland, så det var inte ens säkert att de skulle kunna köra. Kunde de inte det skulle jag inte komma hem alls. Sådan tur var kom de, om än dock 30 minuter för sent. Det blev kallt att stå där och vänta kan jag säga, men hem kom jag till slut och det kändes riktigt skönt! Speciellt som det visade sig att jag hade feber då, så då hade förkylningen börjat ta sig ordentligt. Som ni vet var jag sedan sjuk i drygt en vecka efter det och missade hela lovet, men nu är jag frisk igen :)

Om veckan som har gått är det inte mycket att säga. Träningarna har gått som de skulle och playoff-spelet är snart slut. Imorgon kan vi veta om det blir Almtuna eller Malmö som kommer spela kvalserie med start på söndag. Imorgon börjar också SM-slutspelet där HV möter Timrå, Djurgården Brynäs, LHC - Frölunda och Färjestad Skellefteå. Det blir intressant.

Jag hinner förhoppningsvis slänga upp ett inlägg till innan jag åker till Idre på söndag. Jag har inte köpt något mobilt bredband än, så just nu ser det ut som om jag kommer få vara utan nätet en hel vecka, men jag ska försöka fixa det innan jag åker :)

Jag kan ju också passa på och nämna att jag inte kunde åka på mitt utgångna månadskort igår. De brukar ju aldrig kolla det, men igår ville han kolla det, så det blev dygnsbiljett istället. Det blev det idag med.

Hoppas ni alla har haft en bra vecka hittills!
Vi avslutar, apropå citat, med dagens citat, "Din lobotomerade djävel." Det fick vi lära oss på naturen idag :) Vi har börjat komma in på hjärnan och grejer nu och håller på att lämna nervsystemet och hormonsystemet. Intressantare saker finns ju, men det är helt okej.

Vårt första framträdande i Stockholmsserien!

Tid: 19:02:32
Datum: 2010-03-13
Kategori: Goalball

Ja, det har varit ganska dött i den här, och andra kategorier också för den delen, på senaste, men det har ju varit så mycket hockey. Nu i uppehållet innan årets höjdpunkt drar igång finns det lite tid för annat.

Det har ju dock inte varit så många träningar efter Malmö, helgen vecka 6, där det gick riktigt bra för oss.
Jag åkte ju till Wien då, men trots det missade jag faktiskt ingen träning alls.
På tisdagen blev det ju inget eftersom att vi hade varit i Malmö under helgen. På onsdagen hade Pelle och Clara bestämt att båda 2 skulle vara närvarande under träningarna och Pelle kunde inte den dagen, så det blev inget då heller. På lördagen, när vi kom hem från Wien, var det ju snökaos i hela Östergötland, så det blev ingen träning då heller. Vi skulle inte ge oss ut på vägarna då tyckte Pelle och dessutom var det inte ens säkert att färdtjänsten skulle åka.

Efter att vi kom hem från Wien blev jag ju sjuk, men inte heller nu missade jag någon träning.
På tisdagen blev det ju inställt för att vi inte hade några bollar. De hade ju Pelle och Clara eftersom att vi inte hade haft någon träning efter Malmö. På onsdagen var majoriteten av oss sjuka, så då blev det inte heller något och på lördagen kom de inte in i hallen i Ryd, så då blev det inte heller något.

Ingen träning på 2,5 veckor alltså och man hade nästan abstinens.
På tisdagen blev det dock träning. Jag var inte helt frisk då, men jag var med ändå och tog det lite lugnt.
Det kändes att man hade varit borta i 2,5 veckor kan jag säga. Det var jobbigt att springa och skotten blev inte så jättebra. Vi fokuserade mycket på skotten den träningen eftersom att det var så länge sedan vi hade spelat. Lite försvar blev det också. Vi sköt på varandra när vi låg ner, för att härdas, och körde lite vanligt försvar.

På onsdagen gick det lite bättre. Jag fick till skotten lite bättre, men det kändes ju fortfarande som att man var lite ringrostig.
Linda, en ny tjej som ska vara med och träna oss, var med för 1:a gången då. Jag måste säga att hon lät ruskigt lik Eida, en lärare jag hade i webbdesign.
Pelle fick förklara alla regler och hur spelet går till för henne, men hon verkade väldigt entusiastisk faktiskt.

Lördagsträningen var sista träningen innan vi skulle upp till Stockholm under tisdagen och spela i Stockholmsserien. Hammarby föreslog ju det för oss nere i Malmö och självklart tackade vi ja till förslaget.
Träningen gick hursomhelst bra. Det blev mycket skott och matchspel och även nu var vi många på träningen. Det har hållit i sig sedan efter jul. Louis är nästan uppe varje helg och Jana är med hon med.
Det ända jag inte var riktigt nöjd med under träningen var mitt försvarsspel. När vi spelade match släppte jag in några riktigt enkla skott. Ett skott studsade över mig. Det gör de nästan aldrig längre. Ett skott tog på ena foten och gick in och ett skott slängde jag mig lite åt fel håll.

Utöver det var det en bra träning och vi var riktigt laddade inför Stockholm.
Det var jag, Albin, Jennifer och Andreas som åkte upp som spelare med Pelle som coach.
Jag fick ta ledigt från sista lektionen den dagen. Våran 1:a match skulle spelas 18:15, så vi var tvungna att komma iväg senast 3 från Linköping. Alltså fick jag åka 2 hemifrån.
Innan jag åkte smällde jag i mig en semla, en kopp kaffe och en banan. Vi skulle inte hinna äta något mer innan matcherna började.

Vår 1:a match var mot IFAS Power, de vi förlorade med 14-4 mot i Malmö senast, trots att vi hängde med bra till halvlek då det stod 5-4.
Nu var det IFAS som fick in 1:a målet och även 2:a, men sedan reduserade vi och ställningen var 2-1 i paus.
Visserligen vann de 2:a halvlek med 2-0, men 4-1 är riktigt bra! Jag tror nästan att vi hade det bästa försvaret av alla 4 lag. Utöver IFAS och vi var det ju Hammarbys breddlag och Brukarhuset som spelade.

I paus kom Jocke förbi en sväng. Eftersom att vi spelade i Stockholm kunde han ju komma förbi en sväng och det var riktigt trevligt. Det var ju drygt 2 månader sedan jag träffade honom senast.
Vi pratade lite om hur han hade haft det i Thailand och det hade varit riktigt bra. 30-35 grader och sol för det mesta. Han hade bl.a. paddlat i grottor, ridit elefant och snorklat. Dessutom hade han köpt en likadan Ferrarijacka som jag har för ca 140kr! Från början ville försäljaren ha 2000 bat för den, men till slut fick han den för 600. Min kostade ju 650kr...

Vår 2:a match var mot Hammarby. Det var deras 2:a raka match. Strax innan hade de spelat mot Brukarhuset och med nöd och neppe vunnit med 10-9 tror jag det blev.
För min egen del var den här matchen inget vidare. Jag gjorde några riktigt amatörmässiga missar. Bl.a. rörde jag bindeln utan att säga "Eyeshades" och fick straff för det. Den räddade jag, men ändå. Det var ju själva grejen som inte var bra. Senare sa jag "Eyeshades" när bindeln halkade snett igen. När domaren blåste av tyckte jag han gjorde det för "Eyeshades", men det var tydligen timeout. Så det fick jag också en varning för. Ytterligare en varning fick jag för det där när jag knackar i golvet. Det har vi ju fått från BSI Lions som gjorde det i Malmö förra året. Nu sa ena domaren till mig att man inte fick göra så. Man får knacka för att hjälpa medspelarna orientera sig på planen, men inte när de skjuter. Det gör jag ju inte heller. Jag knackar för att t.ex. Albin ska veta var jag är, men tydligen knackar jag för nära skottet. Han sa att vissa domare tar för det och andra bryr sig inte. Så det är väl bäst att sluta med det.

Jag byttes ut i halvlek och Jennifer kom in. Vi låg under med 2-1 eller 3-1, men i 2:a halvlek gjorde vi en jättebra insats och lyckades vända matchen och vann med 5-4! Vi gjorde segermålet med 20 sekunder kvar. Visserligen hade Hammarby spelat en match precis innan, men inte mindre vann vi för det. Riktigt bra gjort!

Sista matchen mot Brukarhuset började inte bra. Albin kändes lite seg som center och Brukarhuset kunde gå ifrån till 6-0 ganska snabbt. Albin byttes ut och jag kom in. 2 reduseringar hann vi med innan paus och 2:a halvlek slutade 4-4. De vann alltså bara med 10-6. Riktigt bra av oss att komma tillbaka där. Senast vi mötte dem i Stockholm games i höstas vann de med 7-1. Nu släppte vi in 3 mål mer, men gjorde 5 mer. Så det går framåt!

Nästa Stockholmsserie är den 20:e april och då var vi välkomna upp igen. Så är det någon som vill komma och titta, boka in 20:e april redan nu! :)

Det blev sent hem, 1 var jag hemma, men trots det var jag inte så trött i skolan dagen efter.
Träningen den dagen ställde vi in, men idag var det träning igen. Det var en bra och jobbig träning. Jag fick till skotten ganska bra, men precisionen kan bli bättre. Vi kör en jättebra övning där man skjuter 3 skott. Man säger var man vill skjuta och Pelle står på andra sidan och säger var man träffar.
Dessutom körde vi några försvarsövningar, bl.a. den där vi gjorde i Stockholm 2008 där alla står på ett led med någon meters mellanrum. Så säger Pelle höger/vänster och så ska man slänga sig.

En ny övning har vi också slängt in. Det är för att orientera sig bättre på planen. Får jag som vänsterback bollen säger jag "byte". Högerbacken går då bak och följer ribban bort till min vänsterback samtidigt som jag springer fram och skjuter. Istället för att springa tillbaka till min position fortsätter jag framför centern bort till högerbacken, så har vi bytt. "Vänster/höger fri" kan man också säga som back. Då flyttar t.ex. högerbacken på sig samtidigt som jag springer bort från min vänsterbacksposition till högerbacken och skjuter. Viktigt här är att centern hela tiden pratar så backarna hör var han/hon är.

I övrigt har de senaste dagarna varit ganska lugna och nu är det ju långhelg. Vi är lediga på måndag också :)
Vad jag har tänkt hinna med i helgen är i alla fall att jobba lite med hemsidan, göra klart, eller i alla fall hinna en bra bit, på mitt arbete om Tromber och se på F1 imorgon. Det har ju premiär den här helgen och det mest uppmärksammade är väl Schumis comeback. Tyvärr måste jag säga att det inte riktigt känns rätt. Det känns mer som en kul grej att han är med i år. Han kommer inte ha något med VM-titeln att göra skulle jag tro. Dessutom kör han inte Ferrari längre, utan Mercedes, som har gått ifrån Mclaren och startat eget. Det är Schumacher och Rosberg som kör för Mercedes. Mclaren är numera helt Brittiskt i form av Hamilton och världsmästaren Button. Ferrari har numera Alonso och Massa efter att Reikkönen slutat. Hur det har gått med hans rallykarriär vet jag inte.
Årets 1:a kval kördes i alla fall idag och det var Vettel i Red bull som var snabbast före Massa och Alonso. Schumacher tog sig med nöd och neppe vidare till Q3 där han slutade 7:a till slut.
En lite kul grej är att det är 24 bilar i år. I mitten av 90-talet var det 26 bilar har jag för mig, men så länge jag har tittat på F1, sedan 97/98, har det varit 20 eller 22 bilar. Det är bl.a. Lotus som är tillbaka i cirkusen och  Virgin, som är ett nytt team. De har en indier som förare. Han hade inte kört ett ända varv före kvalet. Jag vet inte riktigt varför, men så var det. Han gjorde i alla fall några kvalvarv, men blev utslagen. Han var 5 sekunder efter stallkamraten Bruno Senna, som är systerson eller något i den stilen, till legenden Ayrton Senna som ju, mycket tragiskt, omkom på Imola 1994.

Det blir spännande att se racet imorgon, men jag får ju se ett sammandrag i TV6, för vi har ju inte Viasat...
Vi avslutar i alla fall med ett härligt klipp här från Schumis onboard-camera på Suzuka 2006. See and enjoy!


Hockeyallsvenskan 2009/10 är över

Tid: 18:02:28
Datum: 2010-03-10
Kategori: Leksand

Matchen mot Växjö i fredags började bra. Leksand hade mycket puck i början och skapade bra med chanser, men Viktor Fasth i Växjömålet höll tätt. Växjö fick ett bra läge efter drygt 2 minuter som var riktigt nära på att resultera i mål, men Jocke lyckades freda kassen. Man fortsatte att pressa på bra, men 2 bra målvakter stod mellan stolparna och nu var det Jocke som fick visa vad han gick för.

En dubbelutvisning blev det därefter, men inget mål där. Växjö fortsatte att pressa på ganska bra, men Jocke var i vägen.

Fler utvisningar väntade. En dubbelutvisning och 2 Leksandsutvisningar. Leksands BP fungerade dock bra och Växjö kom inte till några större farligheter, inte förrän man fick ett friläge, men det bröt JLGP snyggt. Tyvärr lyckades Robert Rosén i Växjö ge dem ledningen i alla fall strax därefter.

Ännu en dubbelutvisning väntade därefter, varpå Rodin delade ut en rejäl tackling. Då blev det gruff och Virta åkte ut för en crosschecking.
Den här gången fungerade BP-spelet riktigt bra och Växjö fick inte till något nämnvärt.

Mer boxplay skulle det dock bli. Den här gången var det ingen mindre än självaste Jocke Eriksson som lyckades dra på sig en holding. Riktigt onödigt. Det var alldeles för mycket utvisningar och nu lyckades Växjö också göra 2-0 genom Åsberg, assisterad av Rosén.

Jocke skulle dock inte bli ensam målvakt att åka på en utvisning, för strax därefter lyckades Fasth åka ut för "Puck out" och Leksand fick spela powerplay sista minuterna av 1:a perioden. Kollar och Virta var då nära på att trycka in reduseringen, men Fasth höll emot. Växjö åkte på ännu en utvisning och det var spel 3 mot 5 i inledningen av 2:a perioden.

Leksand öppnade bra, men Fasth var alltjämt i vägen. Man spelade för svårt och fick inte riktigt till det. Inte förrän man fick till en offensiv tekning nere hos Fasth och OEL kunde slå in reduseringen!

Leksand fortsatte att trycka på efter målet. Bergenström, som återigen fick chansen i A-laget efter mycket spel i J20 på senaste, var nära på att få in kviteringen, men det gick inte den gången. Jocke var sedan nära på att ställa till det för sig, men han lyckades klara det. Inte bra. Han har inte varit så stabil på senaste som vi har varit vana att se honom.

Kort därefter sattes han på prov igen när Växjö fick ett friläge, men det gjorde han bra och räddade!
När Leksand vände åkte Rahm i Växjö ut för en hooking och Leksand fick spela powerplay igen, men det gav inget. Inget mer än ett baklängesmål. Saviano kom fri, igen, 3:e friläget i matchen för Växjö, och gjorde inget misstag och det var 3-1.

Växjö fortsatte att trumma på bra efter att man blivit fullt manskap och Leksand slog bara ifrån sig. Man skapade ingenting. Växjö åkte på en utvisning, men inte ens i PP lyckades man få till några vidare chanser. Ollas och Hägga åkte sedan ut och Växjö radade upp chans på chans. Sådan tur var så var Jocke i vägen och 3-1 stod sig perioden ut. Någon bra period av Leksand var det inte och det krävdes rejäl uppryckning i sista.

Sista perioden började precis som den 2:a slutade. Leksand kom ingen stans och Växjö stängde igen bra.
Leksand ryckte i alla fall upp sig lite efter några minuter. Prestberg och Kollar jobbade bra, så även Bergenström.
Växjö åkte på en utvisning och i powerplayet som följde missade OEL öppet mål. Mycket mer blev det inte, även om man snurrade på bra. Istället drog man på sig en utvisning, igen, men den här gången var BP:t bra och Växjö kom inte till några större farligheter.
Leksand kom dock aldrig riktigt till några farligheter och Växjö kunde vinna med 3-1 ganska komfortabelt.

I övriga matcher lyckades AIK slå Örebro med 3-1 på Hovet. Därmed säkrade man en direktplats. Det gjorde även Växjö i och med segern över Leksand. De hade 101 resp. 102 poäng nu. Leksand hade 104, så vem som stod som seriesegrare skulle avgöras i sista omgången. Förlorade Leksand mot Västerås och Växjö vann mot Borås skulle de vinna serien. AIK hade också chansen. De hade Malmö borta i sista omgången.

Almtuna fick i alla fall rikta in sig på playoff, men 4:e platsen var inte helt klar. Malmö kunde passera, trots fredagens förlust borta mot Mora med 5-3.
Västerås säkrade 8:e platsen genom segern mot Almtuna, men den viktigaste segern tog Sundsvall när man slog Björklöven med 3-1. Man var nu bara 2 poäng bakom inför sista omgången. Där mötte Löven Mora och Sundsvall Oskarshamn.

Sista seriematchen för den här säsongen spelades hemma mot Västerås. Innan matchen tackades Janne Huokko för allt han har presterat i Leksandströjan. Hela sittplats ställde sig upp och Superstars skanderade "Janne Huokko!"

Matchen i sig började inte alls bra. Västerås var nära direkt, men pucken nådde inte fram till den fria Västeråsaren. Strax därefter gick det dock bättre, eller sämre, när Forsberg i Västerås gav Gurkorna ledningen efter 36 sekunder.

Ollas öppnade, till skillnad från övriga laget, med mycket energi och stormade mot mål och fick med sig en utvisning. Powerplayet fungerade dock inget vidare och Västerås redde ut det.
Hempa var nära på att få in kviteringen direkt efter att Västerås hade blivit fulltagliga, men pucken gick strax utanför. Istället åkte Leksand på en utvisning och i BP hade man lite tur när ena stolpen var i vägen för Västerås, som annars hade utökat sin ledning.

Leksand redde ut det och den här gången var det kviterat! JLGP slog ett stenhårt skott rakt upp i krysset efter pass av Kollar.

Lawson tappade sedan en puck som var nära på att gå in, men den gick utanför. Leksand gick till motattack, men Pesonen drogs ner utan åtgärd. Västerås var sedan nära på att göra 2-1, men Lawson lyckades freda kassen.
Markus Persson styrde sedan ett skott från Virta över ribban, men sedan kunde samme Persson styra in 2-1 till Leksand efter en minst sagt rörig situation där pucken styrdes som ett flipperspel.

Bergenström åkte sedan ut för en hooking, men BP-spelet var bra och man rensade gång på gång. Västerås fick inte till det och Leksand klarade av det.

2:a perioden började lite avslaget, men så ryckte Leksand upp sig lite. Ollas var nära på att trycka sig fram, men Västeråsaren redde ut det. Hempa hittade sedan Kollar framför mål, men skottet gick tätt utanför. Bergenström hittade sedan samme Hempa igen, men Spärrle i Västeråskassen gjorde en bra räddning. Västerås åkte sedan på en utvisning, men powerplayet ville inte fungera för Leksand. Lotvonen åkte istället ut efter att en Västeråsare hade lobbpassat pucken till en medspelare som höll på att få ett bra läge.

Direkt när Västerås blev fulltagliga slog Sandström in kviteringen för Gurkorna.

Lawson såg ruskigt darrig ut och tappade returer och hade sig. Inte bra. Leksand åkte på ännu en utvisning, men nu var boxplayspelet riktigt bra och Västerås fick inte till något alls.

Stärkta av det avklarade boxplayet fick Hägga ett bra läge när han kom åkandes längs kanten, lurade tunnel  på en back, fick öppet mål och satte 3-2!

Sista perioden för säsongen för Västerås började inte bra. Bergenström, som fortsatte att jobba på riktigt bra, kom nästan fri, men Västeråsarna redde ut det. Istället var det Daniel Hermansson som kunde slå in 4-2 i öppen kasse efter pass av just Bergenström och Lassen!

Oturen fortsatte för Västeråsarna när man åkte på en utvisning. Leksands powerplay var dock inget att hänga i julgranen. Västerås klarade av det hela utan några större ansträgningar.
Efter powerplayet var Hägga återigen nära på att styra in ett skott från Ollas och Rodin sköt ett skott som nästan styrdes in. Nära där alltså, men inget mål.

Det blev mer och mer avslaget ju längre perioden led och inget av lagen kom till några större farligheter. Leksand spelade mest av det hela och Västerås försökte knappt. Man försökte dock ta ut målvakten i slutet och kom då till ett bra läge, men inget mål där och matchen slutade 4-2 till Leksand, som därmed säkrade seriesegern även i år! :)

I övriga matcher blev det lite överraskande resultat. Mäst anmärkningsvärt är nog att Björklöven säkrade sin plats i Allsvenskan nästa år genom att slå Mora hemma med hela 5-1! En riktigt fin avslutning på säsongen för dem.
Även att Troja lyckades slå Almtuna på bortaplan efter strraffar är anmärkningsvärt, liksom att Borås slog Växjö hemma med 3-1. Växjö som hade seriesegern att kämpa för. Hade de vunnit och Leksand förlorat hade de stått som seriesegrare av årets upplaga av Hockeyallsvenskan.

Bofors ångade på rejält och ledde med 4-0 borta mot Örebro efter 1:a perioden, men man lyckades inte hålla det och Örebro gick upp till 5-5. Bofors vann ändå efter straffar, men det var ett ruskigt likt senarium som utspelade sig mellan Leksand och AIK tidigare under säsongen.

Malmö åkte på en riktigt sur förlust när AIK vann hemma i Malmö arena med 1-2 efter att ha gjort mål med 8 sekunder kvar. Det var tränarna i Malmö som hade missat att matchen i Uppsala mellan Almtuna och Troja hade gått till förlängning för ett bra tag sedan. Man ville då vinna matchen, så man tog ut Markus Svensson, men då avgjorde AIK istället.

Tabellmässigt sätt så innebar dessa resultat att Leksand som sagt säkrade seriesegern med 107 poäng. AIK paserade Växjö igen och slutar 2:a med 104 poäng. Växjö blir 3:a med 102.
Almtuna gör en riktigt stark säsong och slutar 4:a med 94 poäng. Malmö blir trots förlusten 5:a med 92 pinnar. Bofors paserar Mora och slutar 6:a med 85 poäng. Mora slutade på 84.
Lagen som har spelat klart för säsongen är Västerås och Borås, som båda slutar på 74 poäng, Örebro och Troja, som båda slutar på 63 och Björklöven som slutar på 58 poäng.
Under strecket, de som får kvala för att hänga kvar i Allsvenskan är Sundsvall på 53 poäng och Oskarshamn på 36.

Tabellen slutade ganska olikt den tabell jag tippade innan serien drog igång, men det tar vi i ett senare inlägg. Jag tänkte skriva en liten utvärdering av säsongen nu i mellandagarna innan Kvalserien drar igång.

Playoff spelar sin 1:a omgång nu ikväll och det är, lite överraskande, Almtuna som möter Mora och Malmö får ta sig an Bofors. Almtuna valde ju först, men valde, av någon outgrundlig anledning, Mora istället för Bofors. Det kan nog straffa sig skulle jag tro. Malmös chanser ökade radikalt i och med det skulle jag tro. Mora hade vunnit alla 44 matcher i grundserien mot dem, men Bofors har de i alla fall haft lite mer att säga till om mot.

I övrigt så blev det en lugn helg, precis som jag skrev i förra inlägget. Det blev träning i lördags, men mycket mer gjorde jag inte. Tog det lugnt, satt vid datorn, lyssnade på musik och kollade faktiskt, mot alla odds, på Melodifestivalen. Crusified barbara och Jessica Andersson var i särklass. Resten var bara skit. De låtar som hade gått direkt till Globen var också bara skit, så nu hoppas jag på Jessica Andersson i finalen, eftersom att Crusified barbara inte gick vidare.

I måndags redovisade vi om sekter på religionen. Det var riktigt intressant och jag ska nog skriva några specifika inlägg om sekter här framöver. I måndags var det Hare Krishna och Westboro Baptist Church, WBC, de som hatar i princip alla världens länder.

Igår var det lite intressant. Spike hade försovit sig, vilket han även gjorde i måndags. Då hittade han inte sina nycklar. Han letade och letade, i alla byxor, i tvättkorgen, på golvet osv. Till slut hittade han dem, i frysen :)
Igår försov han sig. Jag skulle gå till tyskan själv, men i den korridoren var det jättemycket folk. Jag hittade dock en bänk som jag slog ner mig på. Efter en stund försvann nästan allt folk, men jag hade varken hört Camilla eller någon annan i tyskagruppen. Så jag satt kvar. En kvart senare ringde jag Spike och sa att det var ganska dött där. Han ringde till Didrik och frågade om det var någon lektion. Det var det. De hade redan gått in, men Camilla var inte där, så de såg på film. Så jag hade suttit där i typ en kvart och väntat på en lektion som redan hade börjat. Där har vi ett ganska bra exempel på dålig sammanhållning i den gruppen. De borde ju ha sett att jag satt där på bänken. Det var visserligen utanför 220, men det är ju salen jämte 219, som vi är i.

Dessutom gjorde taxi en miss när jag bokade om min taxi. Jag tog ju ledigt från naturen igår för att vi skulle upp till Stockholm och spela lite matcher. Vår 1:a match var 18:15, så vi var tvugna att komma iväg 15:00 från Linköping. Jag fick åka 14:00 hemifrån, vilket innebar att jag inte hann vara med på naturen. Så jag bokade om taxin till 12 istället, men det hade hon i växeln missat, så det var tur att jag ringde, för en gångs skull. Annars brukar de ju vara på väg, men Spike tycker alltid att jag ska ringa ändå.

Idag blev det ingen träning eftersom att vi var i Stockholm igår, men det tar vi i ett annat inlägg. Det är många inlägg här framöver jag planerar. Synd bara att kommentarerna har minskat drastiskt efter att jag kom hem från Wien. För ca 2 månader sedan hade jag ca 20-30 kommentarer/dag. Nu, på mitt senaste inlägg, har jag fått 23 på 4 dygn. En orsak kan vara att jag inte kommenterar lika mycket nu eftersom det har blivit svårare. Nu måste man verifiera efter varje kommentar, hur nyligen publicerade inläggen än är. T.o.m. när man är inloggad får man göra det ibland. Skitirriterande!

Vi avslutar i alla fall med en sketch och det blir Eddie Meduza - Tvättmaskinen! Riktigt kul :)


Kvalserieklart!

Tid: 15:12:06
Datum: 2010-03-05
Kategori: Leksand

Nu är det inte många matcher kvar innan serien ska sumeras. 2 matcher för att vara exakt. Just 2 ytterligare matcher har spelats sedan senast och den 1:a var borta mot Borås i lördags. Matchen började inte bra. Det blev tekning nere hos Lawson direkt och efter en slarvig retur kunde Borås göra 1-0 redan efter 55 sekunder.

Borås fortsatte att störa Leksand så att man inte fick till några bra lägen. JLGP åkte dessutom ut, men Borås PP var inget vidare. Man hade svårt att ta sig in i zon.

Direkt efter avklarad utvisning störtade Hermansson mot mål, men Pontus Hansson i Boråsmålet räddade. Även Rodins skott tog han.

Borås åkte på en utvisning några minuter senare och i PP lyckades Ollas slå in kviteringen bakom Pontus Hansson efter att Norda varit framme och stört.

Resten av perioden var ganska avvaktande. Båda lagen skapade några halvchanser, men inga jättelägen. Bäst läge hade nog ändå Borås med ett skott tätt utanför.

2:a perren började bäst för Borås som fick ett jätteläge, men Lawson räddade på mållinjen! Leksand fick sedan straff, men Hansson räddade. 2:a straffen på 2 matcher och 2:a missade straffen. Inte bra. Man fick sedan powerplay igen efter en interference, men den här gången blev det inget mål. Man lyckades i alla fall behålla farten från överläget efter det samma och Virta var nära på att ge Leksand ledningen efter en snygg pass bakom mål, men han fick inte till skottet och Borås vände istället. Lawson räddade.

Tyvärr åkte Johansson, som inte har haft en lika bra säsong som förra året, ut strax efter och Borås fick spela powerplay. 5 mot 3 dessutom, efter att Hulkkonen även han åkt ut. Lawson gjorde först en kanonräddning, men sedan sköt Bränholm ett skott som letade sig in bakom honom och det var återigen Boråsledning.

Ollas var jättenära på att kvitera strax efter, men pucken gick inte i mål. Istället var det Hermansson som sköt ett slumpartat skott som på något vänster lyckades leta sig in i mål och ställningen var 2-2!

Borås kom tillbaka ytterligare en gång och pressade på mot slutet av perioden, men Lawson lyckades med lite tur hålla tätt och det var 2-2 inför sista perioden.

3:e började bra. Weinstock gav Leksand ledningen för 1:a gången i matchen dryga minuten in i perioden och Prestberg fick äntligen göra poäng igen. Det var X antal matcher sedan senast.
Tyvärr åkte Lotvonen ut någon minut senare och Borås fick spela PP. Man fick till några hyfsade lägen, men inga jättevassa chanser. Leksand pressade på efter utvisningen. Kollar drog en handledare och Prestberg var där på returen, men inget mål. Inget mål när Johansson fick stå fri i slottet när pucken styrdes över heller.

Spelet neutraliserades lite efter det och Leksand försvarade mest sin ledning. Det blev inga vidare chanser åt något håll, mest mittzonshockey. Det såg stabilt ut och försvarsspelet var riktigt bra, men med drygt 3 minuter kvar lyckades Borås ändå få in kviteringen efter en hel del kalabalik framför Lawson.

Förlängning väntade alltså. Där började Leksand i powerplay, men fick inte ut något av det. Istället åkte Lotvonen ut och Borås pressade på riktigt bra, men Lawson höll tätt. Lotvonen fick ett jätteläge direkt från utvisningsbåset, men han tappade pucken när han skulle runda Hansson och det blev istället straffar.

Prestberg skulle slå Leksands 1:a straff, men han missade.
Eriksson slog Borås 1:a, men han missade även han.
Ollas var Leksands 2:a straffskytt, men han missade.
Björklund lade Borås 2:a och han gjorde mål.
Hempa hade alltså pressen på sig och han missade. Borås tog extrapoängen och vann med 4-3.

Almtuna fortsatte att vinna när man slog Bofors borta med 1-3.
I måndags slog faktiskt Sundsvall AIK hemma med 2-1 och är nu bara 2 poäng bakom Björklöven i tabellen. Löven som fick stryk med 3-1 borta mot Västerås. Växjö klättrade från 4:e till 2:a plats i tabellen när man slog ett bottenförankrat Oskarshamn med 3-0, så nu är alltså AIK också indraget i den där streckstriden. Spännande inför de sista matcherna.

I onsdags var det match mot Bofors. Näst sista hemmamatchen för grundserien. Matchen började svängigt. Båda lagen kom till hyfsade lägen, men inga större farligheter. Inte förrän efter dryga 5 minuter fick Leksand till några farligheter och ytterligare några minuter senare åkte en Boforsare ut. PP-spelet funkade dock inget vidare och Bofors redde ut det. Strax därefter stötte dock JLGP in en retur från Micke Andersson i Boforskassen och Leksand tog ledningen med 1-0!

Strax därefter åkte ännu en Boforsare ut och Leksand etablerade hyfsat tryck. Virta fick ett bra läge, men pucken tog på en blåvit spelare.
Bofors klarade av boxplayet och fick därefter ett bra läge, men Jocke höll nollan.

Leksand började bra i 2:a och fick flera bra lägen innan man kommuniserade lite dåligt. Det höll på att straffa sig. Bofors fick nästan en målchans, men Leksand redde ut det. Man var sedan nära på att utöka ledningen när Hägga sköt ett skott som tog på en Boforsklubba och i stolpen. Direkt efter var det en stolpträff igen. Nu var det Pesonen. Istället blev det 1-1. Ett friläge för Bofors och Patrik Lund, han som gjorde poäng i varje match i inledningen av serien, gjorde inget misstag.

Åslin försökte sedan gå in framför mål, men trippades. Ingen utvisning där. Istället blev det utvisningar efter lite gruff efter avblåsning. De kvittades dock, men OEL åkte ut istället. Då fick Hägga friläge för Leksand och slashades på klubban och där var det powerplayet för Bofors borta. Bofors fick trots det ett jätteläge som Jocke, med lite tur, lyckades hålla. Leksand kontrade sedan och fick 2 bra lägen, men Andersson höll båda 2. JLGP agerade sedan extramålvakt när han teckte ett Boforsskott och sedan tacklade en Boforsare.

Ollas fick sedan ett jätteläge, men fick inte in pucken. Han fortsatte in i målet, men det stod kvar, så han hängde där i ribban ett tag.
Sedan var det dock lite otur när Virta snubblade på pucken, vilket gav Bofors ett finfint läge och det var 1-2. Virta reparerade dock sitt misstag ganska snabbt när han såg till att det var 2-2 innan perioden var slut. 9 sekunder från paus för att vara exakt.

Leksand började även sista perioden på ett bra sätt. Pesonen vann puck i offensiv zon och Lotvonen sköt, men Andersson styrde över. Prestberg sköt sedan i burgaveln. 2 stolpskott och ett i gaveln alltså.
Leksand åkte dock på en utvisning, men man klarade av boxplayspelet utan några större problem och därefter var det målchanser åt båda håll. Eller målchanser och målchanser, men hyfsade lägen i alla fall. Ända tills Ollas var nära på att ge Leksand ledningen, men pucken ville inte in. Kollar grejade sedan en offensiv tekning och han var SÅ nära på att få in pucken efter teken, men Andersson gjorde en fin räddning.

Det var Leksand som pressade på mot slutet och Kollar var nära på att lyfta in en backhand, men den gick över. JLGP var sedan nära på att styra in pucken i eget mål med sin skridsko, men sådan tur var gick den utanför. Bofors fick också ett jätteläge precis innan Hesa Fredrik ljöd, men Jocke lyckades rädda.

Förlängningen hade knappt börjat när Bofors slog en icing som gav tekning nere hos Andersson. Eric Johansson fick en pass av Rodin och 2 poäng var säkrade!

I övriga matcher lyckades Växjö ta en mycket viktig seger borta mot Almtuna. En riktigt tung förlust för Uppsalagänget. AIK tog även de 3 poäng när man slog Mora med 4-2. Också Malmö slog Sundsvall med 3-1 och Björklöven slog Troja med 3-1. Trots det var man glada nere i Ljungby, för i och med att Malmö slog Sundsvall är Troja klara för spel i Allsvenskan nästa säsong. Man är 8 poäng före Sundsvall med 2 matcher kvar att spela. Sundsvall får det oerhört tufft att undvika den där kvalplatsen, för Björklöven är 5 poäng före.

Leksand har i det närmaste säkrat seriesegern. Man har 104 poäng. Växjö är 2:a med 99 och AIK 3:a med 98. Ikväll kan det avgöras. Almtuna måste ta 3 poäng mot Västerås. Inte den lättaste uppgiften. AIK har Örebro hemma. Betydligt enklare. Växjö tar emot Leksand. Där har vi de viktigaste matcherna för kvällen.

I botten har vi en riktig nyckelmatch, Sundsvall - Björklöven. Tar inte Sundsvall 3 poäng där är det kört.

Man måste ju så klart göra en liten instickare från Elitserien här och nämna Modos fina vecka. 10-3 mot Färjestad och 8-0 mot LHC! Det är inget annat än ruskigt imponerande. Lyckas man klättra upp på den där sista slutspelsplatsen blir man farliga där.

I övrigt kan man sammanfatta den här veckan med plugg och träning.
I söndags var vi hos Liselotte och Mats och firade Hasse och Liselotte. Det var trevligt, men promenaden vi tog var mindre trevlig. Snön smälte, vilket i och för sig var bra, men slask och gojs på hela vägen var inget vidare. Svårt att gå och man kände ingenting var man var.

I måndags var det plugg. I onsdags hade vi religionsprov på Kristendomens kyrkohistoria. Det hade jag inte kollat på förrän i måndags, så då var det bara plugg, efter skolan då så klart. Där hände inget nämnvärt, mer än att jag hade min bokredovisning på Människan socialt och kulturellt. Det gick nog ganska bra med tanke på att jag inte ens hade läst någon bok. Jag bestämde i söndags kväll vilken bok jag skulle redovisa. Det blev en bok med den längsta titeln jag någonsin har varit med om. "Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg". En bok jag nyligen läste. Därför tog jag den, men jag tyckte inte den var speciellt bra.

Vi kom också fram till att jag kunde vara ledig på tisdagen. Jag hade ju bara tyska då och den kunde jag jobba hemma med. Gramatik med imperfekt och skit. Usch.
Den lediga dagen försvann dock. Jag somnade runt 1 natten till tisdagen och sov sedan till 13:25! Över 12h alltså! Jag fattar inte hur jag kan sova så länge. Visserligen hade jag varit sjuk, men ändå. Så sjuk att jag inte kunde träna var jag dock inte i tisdags. Hostan ville inte ge sig och näsan var väl halvbra, men eftersom att jag inte hade tränat på 2,5 veckor ville jag träna. Man hade lite smått abstinens.

När jag kom hem från träningen blev det lite mat, kaffe och semla innan kvällen avslutades med mer plugg inför religionen.

Provet var svårt, men precis som i höstas någon gång tyckte jag att VG/MVG var lättare än G. G-frågorna kunde jag knappt. Det var mest om anteckningarna, men de var ju inte så viktiga hade Ulla sagt, så de hade jag inte ens kollat på. Det var bl.a. vad man förknippade olika gubbar med osv. Eftersom det gick lite bättre mot slutet tror jag nog jag klarar G i alla fall :)

Resterande dagen blev stressig. Människan socialt och kulturellt kändes lite halvt onödig. Vi skulle bara skriva hur och med vad vi ville jobba resterande del av kursen, samt vilket betyg vi ansåg att vi hade. Så jag gick litet tidigare, men tidigare kom jag inte hem. Taxin kom ca 15:45, men då skulle han lämna några andra först, så jag var hemma 16:25. Jag hade ju sagt till Elisabet att vi kunde vara på syncentralen strax efter 5. Mamma hade gjort gröt åt mig när jag kom hem, tack för det, så jag åt bara lite snabbt innan vi åkte.

Lite sena blev vi i alla fall. Vi var där 17:25. Elisabet hade precis tänkt ringa och höra var vi var. Jag lämnade in min käpp, som har pajat igen, och min gamla Milestone. Jag fick en ny käpp, en i reserv tills den där är lagad, och en ny Milestone. En 312. Jag har inte testat den så mycket, men jag hoppas den är bra.

Clara ringde och undrade var jag var, för jag blev lite sen till träningen. Jag var inte framme förrän 18:20.
När jag kom hem senare på kvällen var jag jättetrött och orkade knappt plugga alls, trots att jag hade både tyskaläxa, historiaprov och geografiprov tills igår, trodde jag. Tyskaläxan visade sig inte vara någon läxa. Det var jag som hade missuppfattat Camillas mail lite. Historiaprovet var också svårt, men med tanke på att jag inte hade kollat på det alls gick det nog ganska bra. Jag tror nog jag klarar G där också. Problemet är bara hur jag ska få in provet till hon som ska ha det. Det är nämligen 2 lärarkandidater som har haft hand om det området och de har slutat nu.

Geografin fick jag inte göra igår. Den fick jag göra idag istället och det gick bra. Det ska man ju aldrig säga, men av de här 3 proven den här veckan var nog det här det lättaste :)

Övriga dagen har varit bra och det känns riktigt bra med helg! Det var länge sedan jag kände att det var såhär skönt med helg. En lugn helg utan speciellt mycket plugg blir det. Dessutom är det lite vårkänsla ute idag. Visserligen var det -14 grader imorse när jag åkte, men solen värmer ganska bra :)

Vi avslutar med Superstars smått unika ramsa där man delar upp klacken i killar och tjejer och sjunger. Lyssna får ni se :)