Mot paralympics i Rio 2016! -

Ölbrännboll, övernattning och mösspåtagning!

Tid: 16:22:51
Datum: 2010-05-29
Kategori: Studenten 2010!

Då har då dessa studentveckor inletts!

I måndags blev det skola som vanligt, men efter det har det inte varit någon skola alls.

I tisdags hade vi bara tyska, men vissa sa att det inte var någon tyska heller, så jag orkade inte åka in för det.

I onsdags hade vi ingen natur eftersom att Sven var med naturarna någon stans. Dock fick jag reda på att jag klarade G på genitikprovet förra veckan, så det känns bra. Det var inte det lättaste provet kan jag säga och det blir extra rörigt när man måste hålla alla avkommor, möjligheter, korsningar osv. i huvudet.
Vi var hursomhelst på några riktigt bra föreläsningar på eftermiddagen inne i Linköping, men de tänkte jag ta i ett separat inlägg. Jag kan i alla fall säga att det var en tjej som pratade om kost, hälsa, att göra förändringar i livet osv. och en kille som har kommit tillbaka efter en rejäl MC-olycka där han blev förlamad från bröstmusklerna och neråt. Riktigt intressant var det och efter det hade vi avslutning med laget. Vi fikade med kaffe och en stor blåbärsmuffins och åt glass. Det var lite kallt att äta glass, för vi satt ute, men gott var det och årets 1:a glass var ett faktum.

I torsdags skulle Spike och jag till Norrköping på en träff med arbetsförmedlingen, vad man ska tänka på när man letar jobb som synskadad, vilken hjälp man kan få osv. Inte så intressant. Det var i princip samma grej jag och Spike var på i 1:an och som mamma och jag var på i 9:an för 4 år sedan. Det är ju bra att fräscha upp minnet lite, men det är så mycket att hålla reda på, så man lär sig inte allt ändå och glömmer det mesta.

Studentfirandet inleddes i tisdags med ölbrännboll. Jag åkte hem till Spike, så skulle vi gå dit. Spike trodde det var på ett ställe, men där var det helt tomt. Så vi ringde en i klassen som sa att det var längre bort, så vi gick dit. Då visade det sig att det var på samma gräsplan som vi hade varit vid från början, men på andra sidan. Så vi hade bara gått runt hela skiten.

Vädret var inget vidare, det småregnade hela kvällen och jag var inte med och sprang. Spike ville inte springa från början och brännboll är inte det roligaste tycker jag. Så jag och Spike satt och drack vid sidan av planen. Vissa drack mer än andra, men nästan alla skulle jag tro drack något. För min del blev det bara 3 öl och 3 cider och 22:30 var jag hemma igen. Då fastnade jag dock vid datorn, så det var tur att jag kunde sova länge på onsdagen.

På onsdagskvällen var det Laserdome, men det skippade jag. Det känns inte sådär jättekul när man inte ser, men resten tyckte nog det var kul skulle jag tro.
Istället var det övernattning på skolan i torsdags. Klassen + Niklas var det som var där. Någon lärare var tvungen att vara med och Niklas kunde vara med. Det var bra, för han är en av de bästa lärarna vi har haft, enligt mig.

Alla i klassen kom inte dit, men många. Dock var det inte så jättekul tyckte jag. Simon, som skulle ha haft med sig filmer, kom inte dit och Singstar hann vi inte börja med innan jag skulle hem. Spike och Kagg skulle sova hemma hos Spike och några andra skulle inte heller sova där, så då bestämde jag att jag inte heller skulle göra det. Tyvärr går ju färdtjänsten bara till 23:00 på vardagar, så jag fick åka hem redan kl 23.

Innan dess hade vi i alla fall hunnit köra en introtävling med olika låtar, en tävling som mitt lag vann, och gått en tipspromenad som Linn A hade fixat. Det var en fråga om alla i klassen och min fråga var "Vem som var klassens Shakespeer". Jag har ju alltid gillat drama och teater och alla i klassen tycker jag är bra på det.

Annars tyckte jag det var ganska händelselöst. Vi fick ju inte dricka något eftersom att det var i skolan och ingen pratade med mig något speciellt. Några åkte och köpte pizza, några spelade FIFA och några satt och pratade. Runt 23:00 var jag hemma igen, men fastnade vid datorn återigen och somnade runt 2:30.

 Igår var det så mösspåtagning i Parken, ett ställe jag aldrig hade varit på tidigare. Jag visste inte hur det där fungerade över huvud taget, men det visade sig vara en vanlig krog med 3 delar. En restaurangdel med bord och grejer, en bar och ett dansgolv. 100kr kostade biljetterna, som jag inte hade en aning om att man var tvungen att ha förrän förra veckan, då jag råkade höra någon i klassen nämna det. Jag och Spike visste inte alls var man köpte dem, men det visade sig att det var HG som sålde dem, vid ett bord i kaffis, som jag så klart inte hade noterat. Spike hade inga pengar och skolan skulle inte stå för det, så det var bara att betala dubbla biljetter för mig. 200kr för mösspåtagningen och 280kr för studentfesten nästa fredag. Jag ska dock ringa kommunen och höra om man kan få det återbetalat på något sätt, men det blir nog svårt eftersom att vi inte fick något kvitto och biljetterna nu är borta. Man fick inte tillbaks dem när man lämnade fram dem igår.

Hursomhelst var det förfest hos Linn J. Det hade jag inte hört något alls om och missade det. Julia sa att de t.o.m. hade sagt det högt i klassen, men det har inte jag hört.
Så det blev att förfesta här hemma. 1 öl, 2 cider, 4 Amaryllo, 2 Vodka och en liten Päronkonjak blev det och festhumöret höjdes lite tillsammans med hög musik och vibrerande golv och väggar.

När vi kom dit fick jag bjuda Spike på en öl. Han skulle bjuda tillbaka senare sa han. Vi satt vid ett bord och pratade med Torbjörn, Kagg, Louis och lite annat folk. Så kom det fram en kille, Markus tror jag han hette, från Fordon och började prata med mig. Han tyckte jag skulle ta en Skruff extra stark han hade istället för mina Göteborg som jag kör med numera. Han tyckte det var en skam och var besviken på mig, för Göteborg smakade bara tallbarr sa han. Det gör de inte. Han höll på och tjatade om det hela kvällen, men det var kul. Det var ju skämtsamt.

Efter ölen mådde jag inte alls bra och gick på toa. Jag kände att jag inte skulle ha mer, så efter 10 tror jag inte att jag drack något alls och när jag kom hem runt 1:30 hade jag nyktrat till lite. Innan dess hade jag suttit och pratat, eller mest lyssnat, på Cilla och Louis som pratade. Spike gick och tog lite kort och grejer.

Det var en lyckad kväll och nu ikväll blir det middag med klassen i Linköping. Efteråt är det krogen, men just nu känner jag inte alls för att gå ut idag med, så vi får se hur det blir med det.

När SP3, när SP3,
när SP3 studenten tar,
då blir det fest, då blir det fylla,
när SP3 studenten tar,
hurra hurra!

Studentlåtar kör vi med nu, och vi börjar med Kobojsarnas Studentlåt och den lite rolige DJ Roines låt om Ragnar som tar studenten :)
Träningshelg i Stockholm

Tid: 17:39:51
Datum: 2010-05-25
Kategori: Goalball

Då var årets 1:a läger i sammarbetet mellan oss, Göteborg och Stockholm avverkat. Det hölls i Stockholm och skulle innehålla goalball, simning, judo och friidrott. Lägren är ju dels till för att rekrytera nya spelare/deltagare till de olika idrotterna, men även för att de som håller på med idrotterna ska få lite extra träning.

Det började dåligt med att inga alls från Göteborg var med. De som annars brukar vara så bra på att vara med på saker och ting, men kanske var det något annat i vägen.
Det innebar hursomhelst att det bara var jag, Albin och Jennifer i den äldre gruppen från 15 år och uppåt. Stockholm var, precis som vanligt, dåliga med att få dit deltagare i lite högre ålder. Några småbarn var med och bildade den lite yngre gruppen tillsammans med Alexander, från Linköping.

För att det skulle bli lite fler folk i våran grupp fick Niklas vara med, en kille från Stockholm. Han var minst sagt speciell. Spike tycker att jag gnäller, men det är ingenting mot vad han gjorde. Han gnällde för att det var för hårt på judomattan, för att han inte orkade gymma och för att han fick ett skott i huvudet på goalballen. Ett skott som Pelle sa inte ens tog i huvudet, utan långt ner på underarmen. Micke, som höll i goalballen, såg dock inte riktigt och tyckte det såg ut som huvudet, något Niklas så klart inte nekade till.

Vi äldre började som sagt med goalball. Det blev mycket skott och Micke tyckte det såg bra ut. Jag fick till min teknik riktigt bra och tog 3 steg, som man ska, sköt och sedan avslutade med ett litet steg, istället för, som jag brukar göra, börja med det lilla steget. Precisionen gick också bra, men försvaret var lite sådär. 3 av oss försvarade, medan den 4:e + Micke stod på andra sidan och sköt. När Micke sköt hann jag inte alls ut och täcka min stolpe till en början, men efter att ha flyttat ut lite åt vänster gick det bättre.

Efter goalballen blev det lite fika. Typiskt nog var det kanonväder hela lördagen. Man ville bara ligga ute och sola hela dagen. Istället skulle vi vara inne och träna.

Judo var nästa pass för oss. Eftersom att Martin och Nico inte var där den här gången och kunde hålla i judon fick Erika hålla i den. Hon är också duktig. Niklas gnällde lite och ville inte bli kastad eller kasta. Vi hade inga dräkter, så vi fick ta det lite försiktigare än vanligt, men det gick bra och jag tyckte inte det var lika jobbigt som det brukar vara med Martin som tränare :)

Middag var det därefter och sedan var det dags för dagens sista pass för oss, simning. Den höll maja i. Henne hade jag aldrig träffat innan, men jag vet att hon känner Nico och är väldigt bra på simning. Vi testade, precis som förra året, alla olika sätt och Maja tyckte jag gjorde det bra på fjärilsimmet.
Efter att ha simmat i ca 30 minuter gick Pelle, som var ledare för våran grupp, och Niklas upp och duschade. Vi andra stannade kvar i vattnet och busade och kastade boll. Maja lyckades träffa mig i huvudet 4 gånger. Jag fick i alla fall in ett klockrent skott, rakt i bröstet på Albin.

Till slut fick vi i alla fall gå upp och göra oss i ordning. Jag var ganska trött och tänkte sova tidigt, men så jättetidigt blev det inte ändå. 23:30 lade vi oss och somnade ganska snabbt.

På söndagen var det tänkt att vi skulle ha friidrott, båda grupperna tillsammans. Så fint väder det hade varit under lördagen bådade det gott,  men icke. Spöregn var det på söndagen, vilket innebar att vi fick improvisera lite. Vi äldre fick prova på gymmet de hade där på Beckis, medan de yngre gjorde något annat. Det var ett jättefint gym de hade där med riktigt bra maskiner. Ett sådant gym skulle vi ha här i närheten...

Helgen avslutades med lunch varpå vi åkte ner till Linköping igen.

Under söndagskvällen firade vi Shep, som fylde 15 igår. I födelsedagspresent fick hon sämsta tänkbara sak, men det tar vi i ett senare separat inlägg, men jag kan säga att det känns tomt här hemma nu...

Hela förra veckan var hemsk. Det var dålig uppdatering här, men jag orkade helt enkelt inte. Det hände en grej som absolut inte var meningen och jag mådde riktigt dåligt efter det, tänkte på om det skulle slutat så. Nu gjorde det inte det och det är bra igen, t.o.m. bättre än vad det var innan :)
Dock var de dagarna efter händelsen några av de värsta dagarna i mitt liv och jag mådde skit. Var t.o.m. hemma från skolan 2 dagar efter det, men så under torsdagskvällen blev allt bra igen. Att några ord kan värma och förändra så otroligt mycket. <3

Nu drar studentveckorna igång också och det börjas ikväll med ölbrännboll i Mjölby. tyvärr kunde ju vädret ha varit bättre, men det får gå ändå. Man tar bara studenten en gång i livet och det är nu. :)

Vad tror ni det var? Del 2

Tid: 20:13:26
Datum: 2010-05-18
Kategori: Allmänt

Som jag skrev för några inlägg sedan, här i "Vad tror ni det var?" så har jag en till historia om något övernaturligt som har hänt.

Den här historien är berättad av Peter. Det var precis när han och Jenny-Ann hade träffats. Peter skulle sova över hemma hos Jenny-Anns föräldrar tror jag det är, Britta och något mer. I huset de bor i är det ganska kännt att det spökar. De som bodde där innan hade sett ett spöke och Britta och de hade också sett det. När de berättade det för de förra ägarna sa de bara "Jaha, så ni har också sett det?"

I vilket fall som helst så var Brittas och deras son, Jocke, borta i Stockholm och skulle inte komma hem förrän nästa dag, så Britta och de tyckte att Peter kunde låna hans rum och sova i. Det hade han inget emot, så han och hans dotter, lilla Johanna, som bara var något år, gick och lade sig där på kvällen.

På natten vaknade Peter av att en bil kom utanför huset. Huset är ganska stort, så de har larm och grejer på undervåningen ifall det skulle hända något. Bildörren slog igen och någon kom in i huset. Denne "någon" gick upp för trappen och så såg Peter plötsligt hur Jocke tittade in i sitt rum. Peter kände sig lite dum för att han hade snott Jockes rum över natten och bad om ursäkt för det. Jocke sa att det inte gjorde något, han kunde åka till sin flickvän, Cissy, och sova. Så gick han ut från rummet och pratade en snabbis med Britta innan han traskade ner för trappen igen, gick ut och åkte iväg.

Dagen efter, när de vaknade, kände sig Peter fortfarande lite taskig för att han hade tagit Jockes rum.
Senare på dagen skulle Jocke komma, vilket han också gjorde. De tyckte det var lite märkligt att han och Cissy inte kom tillsammans eftersom att Jocke hade sovit där, men Peter bad hursomhelst om ursäkt en gång till.
- För vadå? undrade Jocke.
-- För att jag hade tagit ditt rum inatt när du kom hem, svarade Peter.
- Va, jag har inte varit hemma inatt, jag kommer direkt från Stockholm, svarade Jocke då.

Senare när Cissy kom frågade de henne också om Jocke hade sovit hos henne. Det hade han inte. Hon trodde att han hade varit i Stockholm, vilket han också var, enligt honom själv. Trots det var det någon som kom hem till dem, någon som, om det var en mänsklig varelse, måste ha kunnat deras kod till larmet, för larmet gick inte när han gick in i huset på natten. Peter såg även helt klart att det var Jocke som stod i dörren till sitt rum. Han hörde t.o.m. att det var han.
Det kan inte ha varit en dröm, för Britta kommer ihåg exakt samma sak. Hon pratade ju med honom innan han gick ner för trappen igen och åkte iväg.

Peter och Britta är ganska säkra på att det var spöket i huset som antog Jockes gestalt. Argumenten för detta är ganska tunga tycker jag själv.
För det 1:a såg både Peter och Britta samma sak. De såg, hörde och t.o.m. pratade med honom.
För det 2:a säger ju Jocke själv att han inte var hemma. Han hävdar att han var i Stockholm. Inte heller Cissy säger att han hade varit hemma hos henne och sovit. Hon trodde han var i Stockholm.
Trots det här så har alltså någon varit inne i deras hus, någon som såg ut och lät precis som Jocke fastän att det uppenbarligen inte var det.

Så, vad tror ni det var?

Goalball-SM!

Tid: 23:56:23
Datum: 2010-05-10
Kategori: Goalball

Då har vi varit ute på ännu en resa, den största för våren, med laget.
Den här gången var det Eskilstuna och SM som stod på schemat.

Vi åkte upp i fredags, både med minibuss och Pelles bil, så att vi skulle få plats hela laget. Jana och Louis följde inte med, men annars var alla med, Jennifer och Clara som publik/ledsagare.
Vi visste att vi skulle få storstryk redan på förhand, för så bra att vi kan mäta oss med Sveriges storlag såsom FIFH, FIFH Mighty ducks i turneringssammanhang, IFAS, IFAS Dynamites i turneringssammanhang, och Hammarbys A-lag är vi inte.
Jag hade tippat på 10-0 och game i alla matcher, men det gick faktiskt lite bättre än jag hade trott på förhand.

Vi kom upp till Eskilstuna på fredagskvällen. Då gick vi och åt på en restaurang precis vid hotellet, varpå vi hade lite lagsnack innan vi skulle sova. Tyvärr var jag inte ett dugg trött. Jag låg och tänkte på farmors begravning jag hade varit på tidigare under dagen, kommer ett inlägg om den senare, på A och på massa annat. Till slut somnade jag vid 3:30.

7 skulle vi upp igen.
Då var det bara att äta frukost, en tallrik yoghurt med cornflakes, en grov macka med skinka och paprika, ett glas juice och en kopp kaffe, innan vi bytte om till matchkläder, tog på oss skydd och grejer, varpå vi åkte bort till hallen. Den visade sig vara en gammal lagerbyggnad. Det var jättestort, massa korridorer, öppna ytor och grejer att gå vilse i.

Pelle skulle i alla fall på coachmöte och vi andra såg på SM:s 1:a match, en dammatch mellan MIS och Hammarby. Mis är Göteborg med Åsa och tjejerna och i Hammarby spelar några av de vi möter i Stockholmsserien.

Våran 1:a match var mot FIFH med Gahne, Fatmir, Jimmi och grabbarna. Vi skulle inte ha en chans. Det hade vi inte heller. Jag, Albin och Jonas började, men efter 6 minuter var det game med 10-0. De skjuter som jag vet inte vad och är blixsnabba på returer och allt annat. Vi hinner inte med. Skotten i sig är ingen fara att få på sig tycker jag, men vi måste träna mer på reaktion, explosivitet + allt annat som vi har sagt innan, skott, precision, försvar m.m.

Eftersom att våran match tog slut så snabbt han vi se lite på den andra herrmatchen, som spelades i hallen bredvid, mellan IFAS och Hammarby. IFAS tror jag vann till slut.

Därefter var det ytterligare en dammatch innan våran nästa match spelades. Den var just mot Hammarby. Den matchen fick jag inte spela, men här gick det mycket bättre för oss. Visserligen hade Hammarby Micke, som är med i landslaget och som också har varit nere och tränat oss, men annars har de inga landslagsspelare. Magnus har de också, som skjuter väldigt hårt, men så hade de plockat in 2 killar från Kihl, Andreas och Janne. De ligger ungefär på våran nivå och det var också dem vi lyckades göra målen på. Jonas gjorde 3 och någon annan gjorde 1. Hammarby gjorde dock 14, så det blev game där med, men här lyckades vi uppnå vårt mål, att klara oss till 2:a halvlek. Det gjorde vi och klarade nästan hela den också. 17 minuter hann vi spela.

Efter matchen gick vi ner och åt, pasta och köttfärssås. Kaffet trodde vi ingick, men det ingick bara för funktionärer. För alla andra kostade det 10kr. Det ville jag inte betala, för så sugen var jag inte, men Clara, som var med som åskådare och ledsagare, var snäll och köpte en kopp åt mig.

Klockan 14:50 spelade vi våran 3:e match för dagen, nu mot IFAS. Här började Oskar, Andreas och Jonas, men Jonas fick problem med sin höft igen och tvingades utgå. Som den vinnarskalle han är blev han ganska sur efteråt. Jag fick hoppa in istället och Albin bytte in istället för Andreas, som nu hade gjort det riktigt bra, till skillnad från 1:a matchen, då han var helt förvirrad. Han hittade inte sin position på planen, var ute i kastzonen och irrade, svarade inte när man ropade på honom och var allmänt sett helt lost. Pelle tvingades byta ut honom då. Nu byttes han också ut, men nu för att alla skulle få spela.

Jag, Albin och Oskar höll i någon minut i 2:a halvlek innan IFAS fick in 12-2 och det var game igen. Dock tyckte jag den matchen var riktigt bra och jag gjorde 1 av våra 2 mål. Dessutom var det på Totte, sa Pelle, och inte på Haidar, som man kunde tro. Han spelar ju vanligen i IFAS Power, deras B-lag, som vi bl.a. möter i Stockholmsserien. Dock märkte IFAS att vi försökte utnytja honom, så de satte in honom som center. Både Totte och Piotor är grymma i försvaret, så det blev inte lätt, men 2 mål fick vi i alla fall in.

Dagens sista match var återigen mot FIFH. Man möter alla lag 2 gånger och nu gick det precis som i 1:a mötet, game efter dryga 5 minuter och dagens sämsta match var ett faktum. Även om tiden var ungefär samma som i 1:a matchen så kändes det inte alls bra för min del. Innan matchen hade vi stått och skjutit i ca 30 minuter. Kanske påverkade det, men jag fick inte alls till mina skott och försvaret var sådär. Tar man dock hänsyn till vad det var för motstånd så var det ändå ganska bra. Linda, som satt på bänken med Pelle, sa att hon var helspänd och nästan skrek. Det såg ut att göra så ont tyckte hon och hon skulle aldrig ha vågat slänga sig på sådana skott.

Efter matchen åkte vi tillbaks till hotellet där vi duschade och fixade oss för att gå och äta. Samma restaurang som kvällen innan, för de hade så god mat där. På fredagen tog jag fläskfilé. Så var det en skål med pommes, en annan med bearnaisesås och lite grönsaker till. På lördagen var det likadan pommes och bearnaise, men hamburgare istället för fläskfilé. Den var ruskigt stor och det blev sörjigt och äckligt, som vanligt när man äter sådär stora hamburgare.

Efter maten åkte vi bort till ett hotell nära arenan där det skulle vara någon typ av mingel. Det var mycket bättre än det som var i Malmö tidigare i vår, där man fick pastasallad, en festis och stå vid ett bord för att det inte fanns sittplatser åt ens 10% av alla som var där.
Nu fick man en öl, ett glas vin eller en dricka,+ nötter och annat + att det fanns bord att sitta vid. Det gjorde vi, men jag var så mätt efter maten, så jag orkade knappt ölen.
Runt 10 gick vi tillbaks till hotellet för att sova, men jag var inte så trött och somnade inte förrän 1:30.

Upp 7 var det även igår för att äta frukost, samma som på lördagen.
Sedan packade vi, bytte om och traskade mot arenan, där vi skulle spela 1:a matchen 9:50.

Den var mot Hammarby. Oskar kände av pollen och var förkyld, så han kunde inte spela. Jonas hade fortfarande ont, så han kunde inte heller spela. Alltså var vi bara 4 spelare och jag Albin och Jakob började. Jag fick vara högerback för en gångs skull, eftersom att Jakob ville spela vänster.
Matchen gick, precis som dagen innan, bra, även om vi inte klarade oss riktigt lika länge som dagen innan. 15 minuter tog det nu och resultatet blev 11-1. Målet gjorde Jakob.

Det funkade bra att spela högerback där också, även om det kändes lite konstigt i början. Därför fortsatte jag där i vår sista match, mot IFAS. Det var jag på högern, Albin i mitten och Jakob på vänstern. Den matchen var dock riktigt dålig och jag är inte alls nöjd med den. Det 1:a jag gjorde, på 1:a skottet, var "high ball". Min 1:a och ända straff under alla matcher. IFAS gjorde mål direkt och öste sedan bara på. Jag släpte in flera bollar, flera st mellan Albin och mig. Pelle sa att det såg ut som att vi inte riktigt vågade slänga oss där. Vågade gjorde jag, men det kändes ovant, eftersom att jag aldrig brukar slänga mig åt vänster. Så Jakob och jag bytte efter en timeout, men det gick inte mycket bättre på vänsterbacken heller och 10-0-bollen gick förbi mina fötter. Riktigt dåligt var det, men någon match måste ju vara den sämsta...

Efter den besvikelsen gick vi ner i källaren för att duscha. Troligen hade det varit något gammalt lager där nere, för omklädningsrummet var stort som en hangar.
Innan vi åkte hem såg vi på herrfinalen mellan FIFH och Hammarby. Det är helt sjukt vilka skott de får till. När de värmde upp sköt de så sargen bakom mål nästan flög iväg. Jimmi har ett grymt skott, men resterande FIFH är inte dåliga de heller. Det är inga lösa skott om man säger så.
FIFH var överlägsna i finalen och ledde med 8-0 ett tag, men Hammarby kom tillbaka lite och blev till slut bara gamade med 13-3. Micke såg jättesur ut på prispallen sa Pelle.

Förra veckan blev ganska lugn, men trots det bloggade jag inget mer innan vi åkte. Jag hann ändå inte, för det var träning på tisdagen och träning på onsdagen. De träningarna gick bra. På tisdagsträningen tyckte jag alla sköt bra. speciellt Albin och Jonas, som var med då eftersom att han inte kunde komma i onsdags, sköt riktigt bra. Det blev i princip skott i 2h.

Annars hade jag sovmorgon varje dag förra veckan. Sista måndagen utan valbara kurser, sovmorgon på tisdagen och onsdagen, som vanligt, och även på torsdagen, eftersom att vi läste bok på tyskan förra veckan och jobbar själva på historian. Undrar dock hur många det är som verkligen jobbar där, jag har inte ens börjat...

Idag var det upp 7, för 3:e dagen på rad, som gällde. Det var 1:a måndagen sedan vecka 13 jag gick upp så tidigt. Dagen var helt normal, utan några konstigheter. Ett litet förhör var det på religionen. Det gick kanske inte så jättebra, men helt okej. VG-- fick jag förövrigt på min uppsats där i religionen.

På svenskan har vi börjat med den sista grejen innan studenten, en muntlig framställning av en känd person. Vi är i grupper med ca 5 i varje grupp. Så har vi fått en känd person som vi ska prata om och hålla ett tal som personen i fråga har hållit. Vi fick Jesus av alla människor...

Imorgon har vi ingen träning och inte på onsdag heller. Då skulle vi ha haft träning, men det var inte så många som kunde då, så den är framflyttad till lördag. Då kan dock inte jag, för då är vi i Tyskland.
Vi åker på torsdag morgon, jag, farsan och Jocke, och kommer hem på lördag kväll. Det ska bli kul. Får se om jag hinner slänga upp ett till inlägg innan dess. Det tror jag inte, så ni får ha en bra vecka och så hoppas vi att vårvädret hittar hit snart! :)

Vi avslutar med en låt, Sky marshall arts - Back in the day (Dancebangerz! remix)


Hockeynytt

Tid: 01:08:13
Datum: 2010-05-04
Kategori: Leksand

Mycket har hänt på senaste efter avslutade säsonger.

För Leksands del kan man konstatera, som jag skrev redan i det sista kvalserieinlägget, att OEL lämnar klubben, men inte för Frölunda, som jag skrev då. Han drar direkt över till NHL och Phoenix. OEL som förövrigt debuterade i Tre kronor i LG Hockeygames, som spelades i helgen. Han var nära på att bli målskytt i sin 1:a match i den blågula tröjan, men det gick inte den gången. Istället nätade han i 2:a matchen, mot Ryssland. Sverige slutade trots det sist i turneringen efter matchsiffrorna 1-2 str mot Tjeckien, 2-4 mot Ryssland och 3-2 mot Finland.

Jocke Eriksson lämnar även han, tyvärr. Ett ruskigt tungt tapp för oss leksingar. Skellefteå blev den nya klubbadressen för Jocke.
Thomas Rodin slutar, som bekant och Markus Weinstock har dragit till Örebro. Dessutom tvingas Petter Ullman lägga av efter hjärnskakningen han fick i början av säsongen.
Markus Persson har inte heller erbjudits nytt kontrakt, vilket är väldigt synd. Där hade man en ung kille med chans att utvecklas. Också Patrik Carlsson har lämnat klubben. Nu för spel i SSK.

Än så länge har man värvat Stefan Erkgärds från Rögle. Han har dessutom skrivit på ett långt kontrakt, 2+1. Det känns väl lite sådär måste jag säga. Hoppas bara inte han blir en sådan back man bryter med efter något år och får betala lön åt ändå...
Eric Moe, från Timrå, har också han signat och så även Tommy Enström från Rögle, båda dessa för 2+1.

Man har även bytt tränare, som bekant. Strumpan utnytjade inte sitt 2:a år i klubben och istället kommer juniortränaren Niklas Eriksson återfinnas i båset bredvid Christer Olsson.

Det är inte bara OEL från Leksand som har varit i farten när det gäller landslag, även Viktor Rask och Joakim Nermark från Leksands J20-lag har dessutom varit med och plockat hem ett silver i U18-VM i Vitryssland. Det blev förlust i finalen mot USA.

En annan kul grej rörande Leksand är att man ska spela utomhusmatch nästa säsong mot Mora. Då lär med stor sannolikhet publikrekordet från matchen mot Brynäs 64 ryka all världens väg! 12 479 åskådare var det då.

Malmö har signat målvakten Markus Svensson, Robin Alvarez och Robin weihager för spel nästa säsong. Dessutom vänder Jesper Matsson från Färjestad hem igen och Patrik Nevalainen, som var nära redan i vintras, är nu klar. Fredrik Eriksson är också klar för en ny klubb. Det blev Tyskland och Nürnberg för honom nästa säsong.

Även Malmö har en kul grej på gång. Det blir match mot Columbus i höst. Från början skulle det vara ett blandat lag, ett Skånskt landslag, från både Malmö och Rögle, men Rögle har backat ur, trots att man inte hade några tankar på det i början. Trycket från fansen blev för stort. Inte bra för dem. Ett bevis för att fansen har väldigt stor påverkan innom en klubb.

Växjö har tappat Robert Rosén, som har gått till Luleå. Luleå som har snott åt sig en hel hög spelare utöver Rosén. Sebastian Meijer från Västerås, Simon Hjalmarsson och David Rautio från Oskarshamn. Dessutom har Jonas Rönnkvist, Almtunas tränare, skrivit på ett tränarjobb  för Luleå. Han drog med sig Elias Fälth från Uppsalaklubben. Almtuna som dessutom tappar både Johan Andersson som går till AIK, Julius Larsson, som går till Tingsryd, och Mikael Aaro som går till Borås. Dock har man signat upp Jonas Westerling från AIK. AIK, som i sin tur har värvat in Oskar Steen, som LHC skippade. Steen, som alltså gör Andersson sällskap hos Gnagarna.

Det stora är väl annars att Björklöven går i konkurs. Riktigt tråkigt för Umeålaget. Löven som var i Elitserien för 10 år sedan, men under 2000-talet har det gått neråt.

Rögle tappar Mattias Sjögren till Färjestad och troligen också Daniel Rahimi. Målvakten, Christopher Nilstorp, går även han till Färjestad. Istället tar man in Joel Gistedt, som vaktade kassen för Frölunda för några säsonger sedan. En värvning som jag tror blir bra för Rögle. Också Christoffer Persson från Växjö är klar.

Viktor Sjödin, från Bofors, har skrivit på 2 år för Oskarshamn. Oskarshamn som också har värvat Anton Mylläri.
Bofors har i sin tur plockat in Magnus Nygren, som tillhörde Färjestad förra säsongen, men som lånades ut till Mora, och Mikael Lidhammar från Luleå.

HV 71, som till slut vann SM-guldet, efter 6 matcher mot Djurgården, där 5st gick till förlängning, förlorar ett gäng spelare från guldlaget. HV vann 4 av dem 5 förlängningsmatcherna och tog alltså SM-guldet genom enbart segrar i sudden. Djurgårdens fans portades från Kinnarps arena i match 4 och 5. Efter att HV tog segern i sudden i match 5 hävdade Djurgården att HV:s fans skulle bli portade från match 6, vilket de också blev. Det var enbart hämnd för match 4 och 5. Enligt Djurgården skulle HV:s fans ha misskött sig i match 3, men något sådant hördes aldrig före det att match 5 var slut.
I vilket fall så gratulerar vi HV 71 till klubbens 4:e SM-guld. Man har faktiskt några spelare i laget som var med vid det 1:a guldet 1995, Johan Davidsson exempelvis.
Man tappar dock några spelare nu. Både Teemu Laine, som blev guldhjälte när han satte den avgörande pucken bakom Gustaf Wesslau, efter att en djurgårdare träffat stolpen och ribban i momentet före, och Andreas Engqvist rycktas över till NHL. David Petrasek går åt andra hållet och sticker över till KHL och Vitryssland.

Det andra finallaget, Djurgården, har däremot signat upp och förlängt med både Tjärnkvist och Josefsson. Niklas Danielsson har dock lämnat och gått till Modo, som bygger väldigt mycket nytt verkar det som. Man har dessutom ny tränare i form av Challe Berglund, som blir assisterad av Andreas Johansson, som var riktigt nära sportchefsjobbet i Leksand för inte så länge sedan.

Det är väl det som har hänt än så länge. Jag lär säkert återkomma med mer från Cilly season snart, kanske framåt midsommar e.d.
Idag hoppade jag i alla fall hopprep. Det var väldigt länge sedan, men trots det gick det riktigt bra och det blev nytt rekord. 1228 hopp blev det. Jag mätte pulsen vid 250, 500, 750 och 1228 hopp. Antingen stämmer inte det, eller så mäter Linda fel på onsdagarna. På onsdagarna har jag haft 132 som bäst efter en minut på tjockmattan. Nu hade jag 123 efter 250 hopp, 129 efter 500, 139 efter 750 och konstigt nog 128 efter 1228. Jag tror nog inte det stämde riktigt, men bra gick det i alla fall!

Religionsredovisningen om Peoples temple gick också bra idag. Efter den åkte jag, Albin och Spike och åt på Donken. Det var också länge sedan nu. Vi får se om vi hinner dit någon mer gång innan studenten, eller om det var sista gången idag...

Nu ska jag strax sova. Imorgon har jag bara en lektion, natur mellan 13-14. Sedan blir det träning. Vi ska läsa våra tyskaböcker på tyskan den här veckan, det är därför vi inte har någon tyska imorgon, men det går väl sådär för min del. Vi ska egentligen skriva skriftliga bokrecensioner den här veckan och framföra dem muntligt nästa vecka. Jag har inte ens börjat läsa min bok än... :)

Studentveckorna börjar ta form!

Tid: 18:22:53
Datum: 2010-05-01
Kategori: Studenten 2010!

Det närmar sig med stormsteg. Nu är det bara totalt 5 veckor kvar innan vi går ut, 3 skolveckor och 2 studentveckor.
Betygen ska vara satta vecka 20, så de 2 sista veckorna blir det väl lite si och så med närvaro och aktivt arbete i skolan:)

Det ända som är kvar nu i arbetsform är historiauppsatsen/rapporten som jag inte ens har börjat med, tyskaboken, som jag knappt heller har börjat med, tyskauppsatsen vecka 20, typ som ett prov, och en religionsredovisning om sekter som jag ska göra på måndag. Peoples temple ska jag prata om där.
Historian blir ganska säkert värst. Får se hur det går. Tyvärr måste man få G i alla moment för att få G i kursen, men det här är ju inte det lättaste när man inte ser och bara har internet att tillgå. Man ska alltså skriva en utredande uppsats om något ämne, vilket som helst. Kravet är att det ska gå att rota i. Man ska ta reda på orsaken till varför det har blivit som det är idag. Skitjobbigt och svårt, så vi får väl se hur det blir med det. I värsta fall får man väl ta ett IG i historia B.

Annars är det faktiskt inte mycket kvar. Projektet är klart nu. Sidan ligger inte uppe på en server än, men själva sidan är klar. Jag kollade webbhotell i onsdags, men det är inte lätt. De 2 jag tyckte lät bäst var FS Data och Crystone. På FS data får man domänen för 90kr och så ett paket med allting, mailadresser, serverutrymme etc. för 149kr/mån. Det är lite dyrt tycker jag, men å andra sidan är FS data relativt kännt i Sverige.
Crystone ger domänen gratis i 1 år och en månadsavgift på 75kr. Det är ju billigare, men efter 1 år kostar domänen 89kr/mån också, så då blir det ändå dyrare än FS data.
Albin skulle dock kolla med en kompis om jag kunde få utrymme på hans server ännu billigare. Det är därför jag inte har lagt upp den än.

Tyskaprovet hade vi igår och det gick nog bra. Det kändes bra, men det tog lång tid. 3h satt jag ungefär. ca 5,5 sidor var provet.

Studentveckorna lär bli fullspäckade. Än så länge ser det ut såhär och det är väl också troligt att det blir så, med något undantag kanske:

V 21
Måndag:
Tisdag: Ölbrännboll där vi samtidigt har maskerad
Onsdag: Laserdome
Torsdag: Singstar och övernattning på skolan
Fredag: Mösspåtagning i Kvarnparken
Lördag: Restaurang med klassen och utgång efteråt
Söndag:

V 22
Måndag: Ev. Måndagsklubben i Linköping
Tisdag: Ev. Tältning/övernattning någon stans där det finns möjlighet
Onsdag: Ev. Varamon, en trevlig kväll på stranden med grillning och dricka
Torsdag: Klä vagnen
Fredag: Studenten! Parken på kvällen

Ganska mycket alltså, men det blir nog kul! Laserdome är nog det ända jag bangar, det är inte så kul om man inte ser.
Sedan får vi ju se hur vädret blir, om det blir tältning och Varamon eller inte.

Mycket fest, mycket dricka och lite sömn lär det i alla fall bli. Passande nog ska jag, pappa och Jocke till Tyskland om knappt 2 veckor. Vi åker ju med Blåklintsbuss, igen, precis som vi gjorde i somras. Det är riktigt billigt. Bussresa dit och hem, båt båda vägarna och hotell i 2 nätter för 1500 spänn. Riktigt billigt! :)

Valborg igår. Den tillbringades hemma framför datorn och TV:n. Lite musik blev det också. Man får passa på när ingen annan är hemma, så det blev rejält drag så att saker på undervåningen flyttade på sig och man kände basen dryga 2m från själva woofern:)

Mamma och pappa var hos kusinerna, Emma och Alle åkte ner till Alles kompis tjej i Vetlanda och Shep var på Gårn. Så jag var själv hemma. Inget ovanligt att jag inte var ute och festade, jag har ju varit själv i 5 år nu sedan senast jag var ute, men det här var nog 1:a året jag inte var ute alls. Jag såg alltså inte ens på motorcyklarna, som är en riktig klassiker. De åker ju från Linköping och ca 3 mil hit, åker som en karavan genom hela stan och parkerar uppe vid Väder, där också brasan sedan är. Jag vet inte exakt hur många motorcyklar det brukar vara, men det tar väl 15-20 minuter för dem att åka förbi. Så ganska många är det, men i år var det tydligen ovanligt få, kanske p.g.a. vädret. Jag hade helt klart varit med där om jag hade sett. Då hade jag tagit MC-kort. En vit och blå Suzuki hade jag haft.
Uppe vid brasan  var jag med Emma och Alle lite förra året, men annars brukar jag inte vara där uppe så ofta längre. Det är inte värt att gå genom hela stan för att se på lite raketer och en eld.

Imorgon kan vi också informera om att det är 7 år sedan jag bröt armen. 19:25 den 2:a maj 2003 var det. Det var sol och blå himmel och jag och en kompis hade lekt att vi rånade garaget. Jag gick upp på taket för att gömma mig efteråt. Det var precis när jag hade börjat se sämre och när min kompis sa åt mig att akta kanten kände jag framför mig och kände den med ena foten. Tyvärr stod jag precis i hörnet av taket, så jag tog ett steg åt höger och ramlade rakt ner på asfalten på garageinfarten. Armen gick helt av. Först kändes det inget, men när min kompis sa åt mig att känna på armen och den var mer än dubbelt så tjock som i vanliga fall kom smärtan. Så ont har jag aldrig någonsin haft och hoppas inte att jag behöver ha igen. Det var fruktansvärt, samtidigt som den otäcka känslan att inte kunna röra varken hand eller fingrar kom över en.
Min kompis sprang in och sa till pappa att jag hade brutit armen, men han såg på Travet och hummade bara lite. Mamma fick säga till honom att jag hade brutit armen. Då hörde han och fick fart, men det var mamma och jag som åkte in till Motala. Där fick jag opereras och ligga kvar i 3 dagar. Gipset satt kvar i 7 veckor, för alla 3 benen i armen var helt av. Vilket det 3:e benet är vet jag inte, för det finns ju bara 2 i handleden...
Så var det i alla fall och det var den värsta frakturen läkaren hade sätt i hela sin karriär.

Vi går direkt över från tragedi till komedi och avslutar med den bästa låten just nu, XTM & DJ Cucky presents Annia - Walk right back!