Musik genom åren - 2009

Tid: 23:18:00
Datum: 2015-04-07
Kategori: Musik

Vi rullar vidare med min mysikhistoria, men ändrar lite på konceptet. Förut har jag ju bäddat in låtarna direkt i inläggen, men då bloggen har en tendens att sega ihop totalt om man gör det så kör vi nu istället länkar till låtarna.

Vi är framme vid 2009 och året började med att jag för första gången i mitt liv inte var singel längre. Jag fann kärleken nere i Göteborg och då var Baracuda - Where is the love (Club version edit) bäst musik just då. känner ni föresten igen melodin? Ja, det är samma melodi som i Nightwish Amaranth.

Kelly Clarkson hade en hyfsat stor hit med sin My life would suck without you, vilken särskilt väcker minnen från när vi tre syskon sov över hos mormor på sportlovet och Emma lyssnade på just den låten när hon var i badrummet och fixade sig. Varför jag minns just det vet jag inte, men så var det, och min lilla Hardstyleperiod fortsatte med Max B. Grant - Hardstyle champion.

Kärleken blev kortare än jag hade trott och efter drygt två månader var jag ett krossat hjärta och singel igen. Våren var på väg och med den en rad nya hits. 4 elements - I want you to hold me, Baby Alice - Hurricane, dock inte originalet, som ni hör här, utan en remix som inte finns på Youtube. ChaseR - Jag kommer ihåg påminde mig om kärleken som var och de fullständigt galna tyskarna bakom Bangbros hade en stor hit med sin Bangjoy the music. Bara lyssna på den, den är helt crazy och så är alla deras låtar.

När jag framåt sommaren satt på mattelektionerna i skolan, är himlen var blå och solen lyste, samtidigt som jag såg ljuset i tunneln och att den där j*vla matte B snart var över, då lyssnade jag mycket på Infinity - Take control och DJ Mangoo - Day dream.

När studenten närmade sig gick Niklas J - Studentlåt 09 varm, som årets givna studentlåt, samtidigt som jag visste att det bara var ett år kvar för mig själv innan jag skulle vara där, i studenttider. Oj så jag längtade!

Sommaren innehöll inga sådana där riktiga dunderhits, men Bangbros - Bangerland, ChaseR - Sommarmelodi och Headlinerz - Heat of the night var låtar jag lyssnade mycket på under sommaren. Dessutom var Discocrew tillbaka, nu med Husvagn. Lite rolig text på den får jag säga...

Framåt sensommaren och hösten fortsatte Hands up att dominera, precis som det hade gjort under i stort sett hela året och även under de föregående åren. Ka.ida - Ticket 2 heaven, Italobrothers - Stamp on the ground, Floorplayerz! - Can delight 08 och Sven RG vs. Bass T - Take my hand.

Hösten kom och med den nya musikinfluenser. både Asta kask, det gamla svenska punkbandet, och välkända The Offspring gjorde sina intåg i min musikvärld. Det var Albin som under ett träningsläger i Stockholm, då vi en kväll satt i flera timmar på en bänk i en idrottshall och lyssnade på musik, introduserade dem för mig. Asta kask hade sina största hits med TV'n, Det vill jag va och Psykiskt instabil.

Offsprings klart största hit under hösten var The kids aren't allright, så galet bra låt det där, helt klart en av deras bästa!

Astral doors släppte sin Hyllning till Leksand, och den blev givetvis en stor hit hos mig. Köpte den t.o.m. som singel i Starshop. tror det är den senaste CD'n jag köpte...

Som ni märker var det mycket punk och rock under hösten och vintern, men lite Hardstyle fanns också med i bilden. Tatanka - Borderline och Sylenth & Glitch - Music In You var två av de bästa låtarna på den fronten, men även Gostosa - Never say never och Brennan heart - Face the enemy gick varma i mina speakers.

Året avslutades med Boom - How do you do (Lucas one remix), som jag fortfarande tycker är en bra låt och som låg kvar en bra bit in på 2010, då mycket speciella saker hände under början av året, men mer om det i nästa inlägg.


Kommentarer
Postat av: danten89

Enda låten jag känner igen är Kelly Clarksons megasuperdunderhit. Älskar den än idag, sån power i den :)

Ja det tar alltid tid att läka sår, oavsett vad det är för ena? :) Ju större sår, desto större läkningsprocess.

Vill man så kan man? Vill dem upp nästa säsong så går det? ;)
Man måste våga tro och ha hopp!

Vad var det för tenta?=)

Jobba och så bara njuta :)
När åker ni?

2015-04-08 @ 11:42:38
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Okey, mjo men ville dem gå upp tidigare, så hade dem gjort det? :)
Det är ju klart.
Sånt bestämmer man ju själv. Är laget maxat osv så är ju chansen bättre? Men ändå. Hur kan lag som Vita Hästen nästan nå SHL på en säsong? :P Om inte tron eller viljan finns. Nu nådde ju inte Hästen SHL, men det gav dem nog mersmak? ;)

Var det mycket skriva, skriva, skriva? ;)

Blir ni borta till söndag? :)

cascada är helt okey, men musik icke skapat av instrument, är ju inte lika mycket musik för mig.. som jag nämnt tidigare? ;)

2015-04-08 @ 12:54:21
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Härligt inlägg, man skaffar ju alltid minnen till speciella låtar :)

sv: Hihi kul att du gillade det :D
ja vi fungerar ju väldigt bra tillsammans, vi är väldigt lika och tycker och tänker lika med det mesta :)

2015-04-08 @ 13:56:18
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: Ja men det tror jag med, och det kan aldrig gå toppen hela tiden i sadeln. Så dem som säger det ljuger bara och försöker vara bättre än alla andra.

Det är ju bra, precis så det ska vara. Och precis som du säger så gör nog vädret otroligt mycket. Jag känner mig mycket piggare och dagen känns längre :)

ja jag kände igen en del, bland annat Kelly Clarkssons låt, Discocrew - husvagn ;) så skön låt :)

2015-04-08 @ 15:44:24
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Erika

Åh, gammal musik! Jag älskade Kelly Clarkson :)

sv. Haha, jag älskar film! Kul att du gillar tipsen :)

2015-04-08 @ 16:15:31
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Ellen Gräntz

Åh, vilket trevligt inlägg :)
sv: Förstår att det känns tungt!

2015-04-08 @ 17:15:10
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Hm, som vanligt känner jag inte igen de flesta av dem ;D Men några är riktigt bra =)

SV: haha det är ju det skönaste någonsin! Händer ju ofta för oss då Henrik jobbar skift. då kan jag ligga kvar haha :)

Hm minns inte men vet att fler var intresserade av det så tänkte köra en genomtänkare haha :) Så det kommer! Haha jaa men eller hur ;) Du kommer garanterat göra de här med :D

Åh fasen så jobbigt :((

2015-04-08 @ 17:31:32
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: nej det är inget konstigt med det, jag anser också det som normalt men det gör inte alla utan de nästan skäms över det och ljuger till det bra ;)


2015-04-08 @ 19:13:49
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: Ja precis, jag håller med dig! :)
kram

2015-04-08 @ 19:46:52
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Jessy

alltså, det beror ju på helt i vilket situation man är i just då och vad personen säger just då liksom ? :) Är det så du menar t.ex?

2015-04-08 @ 20:32:14
URL: http://www.nouw.com/jessygunnarsson
Postat av: NICOLE

SV: ja alltså migrän. Jag har typ dödsångest när jag får det och önskar mig hellre typ influensan och sådant.. Usch alltså, på riktigt hemskt.

Var tvungen att göra fler chokladbollar idag och ja det smakar verkligen chokladbollar! Så det är ju lyckat =)
Nej det var ju mycket som stod på spel :/ Tusan..

2015-04-08 @ 22:27:04
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Haha, det var inte många låtar jag kände igen den här gången heller, men det finns ju så himla mycket musik så det är svårt att faktiskt höra allt. Tänk så mycket minnen vissa låtar väcker alltså, galet.

Kul att du gillar svaren på mina frågor, fler lär komma upp. Har en hel hög kvar om jag säger så. Fick mer frågor än jag hade förväntat mig haha.

Ja du, jag vet inte ens varför jag valde Livsmedelsprogrammet från början. Tror det var mamma som påverkade mig. Innerst inne ville jag gå något annat, men jag fick så mycket negativt mot mig, att jag vågade inte välja det. Gud vad jag önskar att jag var starkare att jag hade följt min egen vilja.
Jag kände redan första terminen att detta inte var något för mig, men alla tjatade och sa att jag var tvungen att ge det en chans och att det kommer kännas bättre. Det gjorde det aldrig.
I detta läget önskar jag att jag hade haft någon som hade sagt till mig att det hade vart okej att byta. Någon som hade stöttat mig. Men tyvärr.
Nu ska ju inte gymnasievalet spela så stor roll egentligen, men jag tror att om jag hade gått en linje jag hade trivts med så hade jag nog inte suttit i den situationen jag befinner mig i idag. Och just nu är jag oförmögen att ändra på mig.

Haha, nej det är många som tror att jag är betydligt yngre än jag är, men det kan ju bero på hur jag beter mig:P Jag känner mig fortfarande som 16. Det är där mitt mentala jag har fastnat.

Vad fin du är som skriver att du och ni andra tycker om mig som jag är, det värmer mycket ska du veta.
Jag vet inte riktigt hur min sociala fobi började, men jag har haft den i flera år, men tyvärr blir det värre och värre ju mer jag isolerar mig. Allt blir bara en ond spiral som inte går att ta sig ur.

Ja du, varför sätter jag mig inte med bloggen. Jag är ju arbetslös så jag borde ju ha hur mycket tid som helst, men jag har faktiskt inte det. Hela förmiddagen går åt till att pyssla med hunden, gå promenader med henne, lite pälsvård. Sen finns det alltid något att plocka med här hemma. Runt tolv/ett kanske jag åker till träningshallen och sen är jag inte hemma för ens 16/17 kanske. Efter det ska det handlas, lagas mat, hunden ska ha några fler promenader och sen är jag så mentalt slut att jag bara vill lägga mig på soffan och kolla på tv/film med sambon. Sen är det natt och nästa dag upprepas allt igen typ haha:P.
Jag förstår inte hur en del hinner uppdatera flera gånger per dag, och sen svara på alla kommentarer man får också. Hur gör du?

Jag hade en fin påsk. Har skrivit lite kortfattat om påsken i ett inlägg:)

Kram

2015-04-09 @ 12:14:05
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Det var toppen. Är som en ny människa nu :D
Hoppas du med haft det bra under tiden.

2015-04-09 @ 16:11:26
URL: http://liene.blogg.se
Postat av: Tessie

Sv; Jag håller med dig om att parfymer kan vara svåra att avgöra på bara innehållet om dom doftar gott. Så bästa sättet att avögra om den är nå att ha är ju att använda näsan i stället :)

2015-04-09 @ 17:24:48
URL: http://ragdollie.blogg.se/
Postat av: NICOLE

SV: Gör det!! Jag erkänner att jag inte gillar dadlar men den smaken tillsammans med främst kokosoljan blev verklige chokladbollar :D woop

2015-04-09 @ 23:18:33
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: NICOLE

SV: ja men gör det =) Kokosolja är ju toppen att även ha att steka i så det går ju att använda till mycket =)

2015-04-10 @ 17:02:33
URL: http://nwistrand.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: