Mot paralympics i Rio 2016! -

Idre! =)

Tid: 16:12:00
Datum: 2009-03-30
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, då ska jag då berätta lite om hur det var i Idre =)

Jag tänkte att det var både bättre och roligare att skriva lite dagbok där uppe och publicera det än att sammanfatta nu. Då hade jag missat en massa. Här får ni i alla fall veta hur jag hade det under den fantastiskt roliga veckan! =) Läs och dröm er bort ;)

23/3
Då var man uppe i Idre då =)

 

Igår var det upp tidigt som gälde. 6:10 fick jag gå upp och sedan åkte vi.
Jag, Albin och Jennifer bestämde ju att vi skulle åka tåg i lördags. Så pappa skjutsade mig till Linköping där vi tog tåget till Norrköping varifrån vi skulle åka med bussen. Först hittade vi den inte, men efter att ha ringt till Monika hittade vi rätt.

 

Bussresan gick bra. Jag lyssnade på musik hela vägen.
Vi stannade på Donken i Borlänge och åt och kom fram till Idre någon gång vid 18:00-18:30.

 

På kvällen hann vi inte med så mycket. Vi installerade oss bl.a. i stugorna. Vi bor i någon liten by på nordsidan. Vi har hyrt hela byn tror jag, vi har i alla fall 7 stugor eller något.
 vi ungdomar bor i en egen stuga. Det är jag, Albin, Jennifer, Ther och Emma. Emma vet jag inte vad hon heter i efternamn, men hon brukar ju vara med upp hit.

 

Idag åkte vi med bussen till skiduthyrningen. I och med att vi bor där vi gör så är det en bra bit till byn och affären och allt, som ligger på andra sidan fjället, så man får åka bussen dit. I alla fall så fick vi det idag, men senare i veckan kan man åka transportlift härifrån byn så slipper man åka buss, men idag var det buss som gällde.

 

Vi är ju ett gäng, 32st tror jag, så det tog ju ett tag att hyra skidor och allting. Jag fick hyra skidor, pjäxor, stavar och hjälm.
Egentligen ska man ha skidor som är 10cm kortare än en själv, alltså ska jag ha 170-skidor, men de är ju för långa.
Nästan alla fick för långa skidor, så vi fick byta dem till 160cm. Anders, som jag har kommit på att han heter, han som åkte med Mats i OS, sa till om det, att vi ju inte kunde ha så långa skidor.

 

Till slut var allt i alla fall klart, orange hjälm och svarta pjäxor fick jag. Skidorna vet jag inte exakt hur de ser ut.

 

Det här är ju 1:a gången jag åker när jag inte ser något alls och det var viss skillnad kan jag säga.

Senast när vi åkte, 2006, såg jag ju träden och i viss mån liftstolpar och människor, men nu ser jag ju inget alls.


När vi har åkt har ju pappa bara sagt "höger" och "vänster" när jag skulle svänga. Nu säger man "vänster... nu", "höger... nu" när man ska svänga + att man säger "bra bra bra" mellan varje sväng. Det var jag inte van vid eftersom att vi aldrig har åkt så förut, så det tog ju ett tag innan man vande sig vid det =)

 

Vi började med att åka i backen där vid Askeland, gamla Tunnelbacken som inte heter Tunnelbacken längre =P
Den backen är riktigt bra. Jag vet inte hur det är nu, men förr var det ju 2 backar där. En till höger och en till vänster om liftarna. Den till höger, nerifrån sett, var min favoritbacke förr, men den bygde de snowboardhopp i...
Så det blev den vänstra istället och det var den vi åkte i idag också. Sittlift kan man numera åka upp där, så det blev mest sittlift.

 

När vi skulle äta, vid Caravan, som vanligt, åkte vi ankarliften upp till toppen och åkte Blåbärsstigen, eller vad den heter, ner till Caravan, men den var inte alls lika bra som Tunnelbacken. Det var lössnö och den var inte så bred. En liten bit i
Västbacken hann vi åka i också i och med att man kommer ner i den när man kommer uppifrån.

 

Till mat idag skulle det ha varit korv, som igårkväll, men det blev fiskgratäng och potatismos. Jag brukar ju normalt sett vara ganska skeptisk till fiskgratäng, men Monikas fiskgratäng var riktigt god =)
Det är ju hon som står för all mat och hon gör det riktigt bra =) vad hon än gör så blir det gott =)

 

Efter maten åkte vi lite mer i Tunnelbacken och så åkte vi bussen tillbaka till stugorna. Vi skulle egentligen ha testat transporten tillbaka, för det gjorde Albin och Jennifer, men vi tog bussen ändå. Vi visste ju inte hur långt man fick gå om man tog transporten, så vi tyckte att det var bättre att testa den imorgon istället när vi åker ut så vet man hur nära det är.

 

Jag har ju då åkt med Gittan idag. Hon har också ledsagat i OS, så hon vet ju vad hon gör, liksom Anders som är hennes man, om jag inte missminner mig...

 

Totalt sett så tycker jag att det har gått bra. Lite halvdåligt väder har det varit med mulet och snö, men det gör inte så mycket. Vi får hoppas det blir bättre imorgon.
Skidåkningen sitter i. jag tror Gittan sa att jag åker bäst av alla oss, men det är ju en del tekniska grejor jag behöver träna mer på, som t.ex. att böja ännu mer på knäna och hänga över främre delarna av pjäxan, trycka fram ena benet när man svänger och lite sådant =)


Lite ovant kändes det ju, både för att jag inte har åkt på 3 år, men kanske främst för att det var 1:a gången jag åkte som jag inte ser något alls. Man får mycket sämre )orientering och har egentligen ingen koll på var man är i backen, bara att man åker neråt och åt vilket håll, men man har ju ingen koll på omgivningen eller något.

 

Nu ikväll har det inte hänt så mycket, vi har kört lite kort och Yatzy och varit och ätit i gemensamhetsstugan här i byn där vi samlas och äter kvällsmat varje dag. Ikväll var det pasta och skinksås som var helt okej =)

 

24/3
idag var det bättre väder. Strålande sol och ca -10 grader =)

 

vi gick upp 7:30, som igår och åt frukost innan vi tog transporten härifrån ut till backarna. Den transporten var inte den bästa, för på vissa ställen gick det nerför vilket gjorde att liftpinnen böjdes bakåt så att man var nära på att ramla =P det var ju en knapplift så klart.

 

Vi började med att åka i Nord och det var riktigt bra backar där! Riktigt bra! Det var som sagt skitfint väder och helt nypistat i backarna och nästan inget folk. Det finns någon svart backe där, några röda, några blåa och några gröna. Vi höll oss mest till de blå, Turisten 1 och Turisten 2. de var riktigt bra, t.o.m. bättre än Tunnelbacken =)

 

Så där tillbringade vi hela förmiddagen och bara åkte =) hur härligt som helst!
Jag hade så klart med mig lite godis, som man måste ha när man åker skidor =) och kameran, så lite kort blev det också, men de tänker jag inte lägga upp här på bloggen =P


Vi försökte att hålla ihop så mycket som möjligt, jag, Albin, Gittan och Ingalill som han åker med och det gick faktiskt bra.
Jennifer och hennes mamma åkte också där, men de åkte lite mer själva. Albin åker riktigt bra han också nu =)

 

En grej som är lite kul är ju när det kommer fram folk och tycker att det är skitkul att vi kan åka och att vi är så duktiga =)
Idag var det en som tyckte det var starkt gjort av oss när vi klev av transporten, i Västbacken var det en liten grabb som åkte framför oss och vände sig om och glodde på mig. Han fick det nog inte riktigt att gå ihop, hur en synskadad kan åka skidor =)
Vi har ju illgula västar där det står "Synskadad" och "Ledsagare" på, så vi syns ju =) och så har jag ju illorange hjälm också =P
 I Västbacken var det också en som tyckte att vi var dagens hjältar =)
I Nord var det också en gubbe som tyckte att vi var häftiga =) där träffade vi också en Tobias som Gittan och de känner.
Han har tydligen varit med på lite utbildningar och så och nu jobbar han här. När vi hälsade frågade han om det var jag som hade en kompis som hette Sarah och det var det ju =) men hon var inte där idag, men det kommer fler dagar =)

 

Till lunch var det kasler och ris. Riktigt tjocka kaslerbitar var det och man orkade knappt 3st.
Efter maten tog jag lite kaffe och Kexchoklad. Albin skulle ta te, som vanligt, men han råkade spilla ut hela koppen rakt över sig själv, så han blev dyngsur. Vi fick hänga in hans kläder i ett torkrum där på Caravan och sitta och vänta ett bra tag innan de var torra. Vi åt ju 12:30 och vi var nog inte ute i backen igen förrän 3 någon gång. Då hade man hunnit bli skapligt seg. Bara ligga där inne i en soffa och snacka lite.
Vi hann också bara åka 2 åk innan vi var tvungna att åka hemåt. De 2 åken kändes kan jag lova =) men det är som det ska vara =)
Vi hade ju åkt så hårt på förmiddagen, så det kändes ju i kroppen att man var lite seg. Jag ramlade i båda åken. 1:a åket skulle jag stanna. Jag hade precis gjort en vänstersväng och skulle precis svänga höger. Gittan sa "stanna", men hon hann inte prata klart innan jag började svänga höger. Då sa hon "vänster", så jag hann svänga lite halvt åt vänster efter att ha tänkt stanna åt höger. Där var det en snödriva som jag ramlade i. i 2:a åket körde jag på samma snödriva/kant och ramlade. Det var kanten på backens högersida. Skidorna stod kvar i snön, men jag ramlade framåt och skrapade huvudet i snön, så det var lite tur att jag hade hjälm där =)

 

Vi tog transporten hem och jag hade skitont i fotlederna/vaderna! Igår kändes det inte så jättemycket, men idag gjorde det asont, så jag fick ta 2 Panodil för att få ner smärtan lite och det hjälpte.

 

Till kvällsmat var det soppa med bröd och någon puddingrej som liknade ostkaka till efterrätt. Det var gott, som vanligt =)

 

Vi får hoppas att det blir lika bra väder imorgon =) men en sak kan jag lova och det är att jag kommer ha redigt ont i benen =)

 

25/3
det var lika fint väder idag med och jag hade rejält ont i benen =P Fast så farligt var det inte, det var värst i vaderna.
Jag hade ju lite sovmorgon idag eftersom att jag inte skulle ut förrän halv 10, men resten vaknade 7:45, så då vaknade jag med, men jag gick inte upp förrän 8:10.

 

9:30 begav vi oss ut i backarna. Det blev transporten bort dit och sedan åkte vi i Nord hela förmiddagen. De backarna är verkligen riktigt bra!
Jag tyckte inte det kändes lika bra som igår, men Gittan sa att det såg bättre ut idag och att jag hade bättre kontroll på skidorna idag än vad jag hade igår. Det var kanske sant, men det kändes inte sådär jättebra. Inte i början, men allt eftersom gick det bättre och bättre och till slut gick det faktiskt bra =)

 

Vi höll oss till de blå backarna idag med, men jag tycker ändå att de är ganska branta för att vara blå.
Ther åkte ju Specialen, en svart backe där, och den tyckte han var kul, men grejen var ju att han hade ingen kontroll alls på sig själv. Han bara åkte. Han hade rejäl bakåtvikt och armarna och benen stod lite hur som helst. Det är ju inte så svårt att bara åka sådär, det är bara att åka, men grejen är ju att ha kontroll på sig själv, så då är det ju bättre att ta lite mindre branta backar tills man behärskar det till fullo och sedan gå vidare. Imorgon tänkte vi gå vidare och ta några röda backar. Någon röd där borta är nästan som en svart.


Apropå svarta backar så fick vi reda på hur brant Chocken är idag. 46 graders lutning... Jag tror det är bäst att vi skippar den =P
De körde ju Speedski där i helgen som var och hastighetsrekordet tror jag var 170km/h! På ett par skidor! Då går det snabbt! Tänk om man bara får ett litet felskär då, då är det ju kört...

Jag tror i alla fall inte jag ramlade någon gång idag, men Albin var "ute och plockade blåbär" en gång. Jag ramlade bara när vi skulle äta. Vi åkte ju ända fram dit och där är det som en kant och den tog jag med ena skidan på tvären, så det tog ju tvärstopp, så jag flög ca ½ meter =P för vi körde ju inte så fort, knappt styrfart =P

 

Det var inte så många som sa att vi var hjältar o.d. idag, men ett par tyckte att det var coolt och liftgubbarna där i Nord känner igen oss nu =)

 

Efter lunchen, som bestod i köttbullar, potatismos, lingon och sås =) asgott, som vanligt =), så gick vi och bowlade. Det var jag, Albin, Jennifer, Ther och Emma. Vi tog 2 banor, men först fick vi inte ha rännskydd. De sa att det var 10-årsgräns på dem. Var man över 10 kunde man skjuta sönder dem, men vi var ju tvungna att ha det och det fick vi också.
Jag, Albin och Jennifer körde på ena banan och Ther och Emma på andra.
Det var 1:a gången jag bowlade sedan i Stockholm och alltså 1:a gången jag bowlade sedan jag började se såhär. Det var ju lite skillnad, men Albin försökte ändå hjälpa mig så gott han kunde med att säga var banan var och så. Jennifer hade ju så mycket att göra. Hon fick kolla åt alla, på båda banorna, hur många käglor de fick ner och vilka som var kvar och så + att hon skulle köra själv. Bra gjort av henne! =)

 

På 1:a serien fick jag i alla fall 93 poäng, 2 mindre än Jennifer. Albin fick 76 eller vad det var. 2:a serien hann vi inte klart, men jag fick totalt 125, Jennifer 160 och Albin 127. det kändes lite skumt tyckte jag, för i så fall fick jag bara 32 poäng på 2:a serien, Jennifer 65 och Albin 51. det känns inte som det stämmer, men jag vet inte. Kul var det i alla fall =)

 

Efter det gick vi tillbaks till Caravan och där och fikade lite innan vi åkte skoter tillbaks till stugorna. Werner fick ju inte jobba idag, för han får ju inte köra buss 7 dagar i veckan, så idag blev det skoter =)


Det var länge sedan jag åkte skoter, senast var nog när vi var i Lofsdalen när jag var 10 eller något.
Jag har alltid velat köra skoter, men det fick jag inte för mamma och dem och nu är det ju lite svårt, men det går. Albin har kört själv och bil och annat kan man ju köra även fast man inte ser.

 

Jag lekte turist när vi åkte tillbaks hit och tog en massa kort =)

 

Nu ska vi strax gå och äta. Tyvärr så var det pyttipanna, men man får väl äta lite i alla fall. Tur att man inte är så hungrig =)

 

Imorgon blir det åka hela dagen =) hoppas benen pallar det =)

 

27/3
då var skidåkandet över...

 

jag hann inte skriva något igår, men idag hann jag det =)

 

vädret igår var väl inget vidare. Det var mulet och blåste lite och snöade en aning.

 

Vi började med att åka i Nord, som vanligt, men nu testade vi Mellanbacken som är en ganska brant röd backe.
Nordbackarna är över lag ganska branta. De blåa backarna där, Turisten 1 och 2, är faktiskt ganska branta. Specialen, som är en svart backe, är inte mycket brantare än Mellanbacken, så det är inte så jättestor skillnad där. Kul var det i alla fall även om man kanske inte körde sådär jättefort i Mellanbacken.

 

Till lunch fick vi ärtsoppa och pannkakor. En jättegod ärtsoppa =) det var bara punschen som fattades =P

 

Ut i backen igen var det som gällde. Vi åkte Tunnelbacken, som inte alls känns lika kul längre =P Den är för flack, även fast det är en blå backe det också.
Vi åkte i alla fall den  ner till stolsliften och skulle ta den upp till toppen och åka över till Nord igen. Grejen var ju bara den att på mellanstationen i liften där när man kan gå av om man bara vill åka Tunnelbacken slår ju skidorna i en aning där man går av. Då får man höja upp stavarna lite så att de inte släpar i marken. Vi åkte förbi det stället, men så var det en marktouch till som jag inte hann reagera på, så stavarna släpade i marken och när vi kom upp på toppen märkte vi att de var helt böjda =P
Så det var bara att åka ner till uthyrningen och byta dem. Det var inga problem och jag fick t.o.m. kaffe av dem om jag ville ha, men det ville jag faktiskt inte för en gångs skull =P

 

Några åk i Nord hann vi i alla fall med innan det var dags att åka till Caravan och lasta in skidorna i bussen. Vi skulle nämligen på Afterski =)
Vi gick dit och äntligen fick jag min Jäger =) men dyrt som satan var det! En sexa Jäger kostade 114 spänn! Helt sjukt! Så jag köpte inget mer där inte. Albin tog en White russian och den var ju i alla fall lite billigare, 85kr eller något, men det är ju helt sjukt vad dyrt det är på sådana där ställen alltså!
Något coverband, Hot shots tror jag de hette, spelade där och de var väl helt okej, men inget man direkt lyssnar på sådär.

 

Bussen hämtade oss klockan 6 och skjutsade oss tillbaks till stugorna.
Till kvällsmat fick vi tacos och på kvällen satt vi och listade ut namn och gissade gåtor och grejor som en pappa här hade fixat åt oss. En liten tävling kan man säga. Det var förnamn man skulle lista ut som t.ex. "äter han till frukost", "tar han båten och aktar sig för att bli stucken" och "är hon ett träd före detta fågel solgud" klura på dem ni =P


Han hade hittat allt det där på någon hemsida, men jag kommer inte på vad den heter just nu, men jag ska hitta den, för sådant där är ju lite kul =)

 

Idag var det inte mycket bättre väder. Det var nästan sämre. Mulet, blåsigt och lite snö.

 

Jag skulle ju åka med Anders idag och Albin skulle åka med Tobias, han som frågade om det var jag som kände Sarah i tisdags.
Så igår var det sista dagen med Gittan och Ingalill, men det gick bra med Anders och Tobias också =)

 

Anders var ju lite ringrostig sa han. Han hade ju inte ledsagat någon på riktigt på ett tag, men förr ledsagade han ju Mats i OS och det gick ju bra =)

 

Vi började i Alla fall med att åka i Nord, men idag var det mycket folk där eftersom att man fick vinden i ryggen där. Så man fick stanna ganska ofta, men det gick det också.

Vi testade att åka lite friåkning också, d.v.s. att han bara säger "bra bra bra" och så får jag svänga själv efter backens lutning och så. Grejen var ju bara att det var i en grön backe, så det var ju inte så jättestor lutning. Så skulle Anders korrigera mig, men han sa "vänster" istället för "höger" och det var ju inte så lyckat =P så jag blev trädkramare =P
Det var nämligen en kant där och sedan ett staket med träd bakom =P men det var ingen fara =)

 

Västbacken körde vi lite i innan lunch och då gick det fort =) men det var ett litet krön där eller vad man ska säga och 1:a åket var jag nära på att ramla där, men jag redde ut det, men i 2:a åket ramlade jag där. Det var den värsta vurpan på hela veckan, men det var inte så farligt. Jag ramlade bara och snurrade 360 grader liggandes. Snön bara sprutade, men så ska det vara =)

 

Eftermiddagen gick asfort! Vi åkte över och åkte i Nord igen och det gick bra. Jag ville ju ha lite kort på mig "in action" så att säga sa jag ju igår, men det glömde vi då, så det tog vi idag.

 

Igår var det en tjej från en tidning som åkte med oss =) från Caravanbladet eller vad den hette. Det var ju lite kul. Hon åkte efter Gittan och mig i Västbacken innan lunch, men hon hängde knappt med oss =P

Efter lunch fick hon låna en radio så att hon kunde lyssna på Gittans kommandon som hon gav mig, så fick hon bättre förståelse för hur det var och det uppskattade hon tror jag =)
Hon tog lite kort och så och idag åkte hon lite med oss också, så hon fick ta kort på mig "in action" =) så då fick jag det också =)

 

Till slut tog vi Västbacken några gånger och Tunnelbacken ner en sista gång innan vi åkte upp till mellanstationen där och hoppade av och åkte ner till skiduthyrningen och lämnade tillbaka våra kära skidor och allt. Så då var det över...

 

Nu ikväll har vi ätit kött och klyftpotatis och pratat en hel del. Alla vi fick gå fram och få olika saker för våra bedrifter.
Några småtjejer fick Askedjur för att de hade gjort så stora framsteg och några småkillar fick Askemedaljer för att de hade lärt sig åka lift och så och vi ungdomar fick pins för att vi var så duktiga och för att vi åker så bra trots allt =) Monika berömde mig och undrade vem de skulle sätta som ledsagare åt mig nästa år för att jag åker så fort =) lite kul =)

 

Så nu är det bara att packa lite och städa och sova, så åker vi imorgon klockan 9. albin och jag ska fixa lite musik åt varandra innan vi packar ner datorerna också.

 

Det var den resan det och det har varit riktigt kul! 3 år sedan jag åkte skidor senast, men man borde göra det oftare för det är ju såå kul! =)


Utvecklats har man också gjort tack vare proffsledsagare, Anders, Gittan, Krister och Ingalill! Nu hänger jag mer på plösen, böjer på benen mer och håller armarna rätt. Tiden då man åkte med farsan är nog över nu =P Han är för dålig =)
Jättekul har det varit och hoppas som sagt att det blir en Idreresa nästa år med! =)

Så, det blev ett långt inlägg, 9 sidor i Word tror jag det var, men ni som har orkat läsa igenom allt hoppas jag att ni har fått en bra bild av hur det var och jag hoppas att ni är avundssjuka! =)

Jag vill åka mer skidor! NHIF åker ju i Yxbacken någon gång i veckan sa både Anders och Gittan, så då kan man ju åka dit och åka, men det är ju inte samma sak som Idre, men då är man fit for fight när man kommer till Idre nästa år! För det ska jag! =)


Kvalserien omgång 4, 5 och 6

Tid: 03:04:18
Datum: 2009-03-29
Kategori: Leksand

Då har kvalserien vänt och det återstår nu bara 4 matcher innan det är över.

Eftersom att jag inte har varit hemma den senaste veckan har jag inte kunnat uppdatera något om läget, men den 4:e omgången spelades förra söndagen och det var Leksand som tog emot Växjö hemma i Ejendals arena, Rögle som tog emot AIK och Västerås som tog sig an Södertälje.

Leksand hade sparkat båda tränarna, Kempe och Jonsson, efter AIK-matchen och ersatt dem med juniortränarna Niklas Eriksson och Krister Olsson. Det hjälpte dock inte. Leksand gjorde en bedrövlig insats och Växjö tog ledningen med 0-1. Leksand kviterade dock, men det var Växjö som satt i förarsätet och gjorde också 1-2.
Då hände något som inte händer ofta när det gäller Leksands supportrar, de buade åt sitt eget lag. Vad händer? När Leksandsfansen buar åt sitt lag, då är det riktigt illa och det var det. Fruktansvärt dåligt spelade man, men trots det fick man in kviteringspucken med ca 5 minuter kvar av matchen.
Ett litet hopp tändes, men det släktes när Bellemare drog på sig en fruktansvärt onödig utvisning med 4 minuter kvar. Växjö fick spela PP vilket man utnytjade och satte slutresultatet 2-3. Skräll? En ganska rejäl sådan! Leksand hade inte fått stryk av Växjö på 2 år innan den matchen och av alla matcher kom förlusten just i den matchen som var så viktig.

Rögle slog AIK tämligen enkelt med 5-1 och Västerås stod ännu en gång upp bra och förlorade med uddamålet 3-4 efter förlängning.

Det gav tabellen att Rögle och Södertälje hade 11 poäng, Västerås 6, AIK och Växjö 4 och Leksand var fortfarande kvar på 0 poäng. Katastrof? I det närmaste...

Nästa omgång, den 5:e, spelades i tisdags och då gästade Leksand ABB arena för ett möte med Västerås, Södertälje tog emot Rögle hemma i Axa sport center och Växjö skulle försöka rubba AIK hemma i Lakerdome.
Det lyckades man riktigt bra med och tog ledningen med 1-0. AIK kviterade dock, men Växjö gav sig inte utan gjorde 2-1. AIK kviterade än en gång, men sedan var det bara Växjö för hela slanten som gick ifrån till 6-2. Till slut vann man riktigt övertygande med hela 7-3! AIK var riktigt dåliga och blev utspelat av Växjö. Växjö som ingen hade räknat med innan serien drog igång.

Södertälje hade 2-1 på Rögle, men på bara någon minut vände skåningarna ett underläge till ett överläge med 2-3 och faststälde sedan slutresultatet i öppen kasse till 2-4.

Leksand hade nog tagit åt sig en del från den totalt värdelösa matchen mot Växjö, för nu var man betydligt bättre och var numret större än Västerås, men Västerås stod upp bra ändå och hade faktiskt ledningen med 1-0. Ett mål som kom redan efter någon minut av matchen. Läck, som nu äntligen fick chansen, fick alltså inte hålla nollan speciellt länge, men det gjorde inte så mycket, för de blåvita utespelarna, tillsammans med Läck, såg till att vända på steken och vinna matchen med 2-4 och bärga Leksands första 3 poäng i kvalserien 2009 =)

Tabellen  var då den att Rögle ryckte lite i toppen med 14 poäng före Södertälje som var kvar på 11. Växjö gick upp på 7, Västerås var kvar på 6, AIK på 4 och Leksand var trots segern ändå sist med 3 poäng.

Så vände serien och det var dags för returmöten mellan lagen. Matcherna spelades i fredags.
Västerås åkte upp till Leksand, Södertälje ner till Ängelholm och Växjö upp till Stockholm.

Leksand tog ledningen i matchen och ledde med 2-1 efter 1:a perioden efter att Västerås hade reducerat med bara sekunder kvar. Ett litet psykmål kan man tycka, men i 2:a perioden fick Leksand äntligen med sig lite tur och fick in dels ett mål av Enekvist när han stod nästan bakom förlängda mållinjen och dels ett mål som tog på Talberg i Västeråskassen och rullade in i mål.

I sista perioden satte man spiken i kistan när man gjorde 5-2 efter att Västerås innan det hade reducerat vilket man lyckades göra ännu en gång fram till 5-3, men närmre än så kom man inte.

AIK hade det svårt mot Växjö än en gång. Det stod 0-0 inför 3:e perioden. AIK-supportrarna hade även de börjat tappa modet verkade det som, för det var inte allt för mycket folk på plats på Hovet, men de som var där fick i alla fall se AIK göra 1-0 och 2-0 innan hesa Fredrik ljöd och matchen var över. En tung förlust för Växjö som ändå hängde med hyfsat bra hela matchen.

Nere i Ängelholm var det Södertälje som öppnade bäst och tog rättvist ledningen med 0-1. Rögle kom dock tillbaka och vände till 2-1 efter en rejäl miss av Bjurling i SSK-kassen. Han behövde dock inte gräma sig så mycket över det, för Södertälje kviterade nämligen och matchen gick till förlängning och straffar. En straffläggning som Rögle vann, så Bjurlings miss blev ändå av stor betydelse.

Den aktuella tabellen är alltså den att Rögle leder på 16 poäng. Södertälje har 12, Växjö och AIK 7 och Leksand och Västerås har 6 poäng.
Hastigt och lustigt har Leksand alltså helt plötsligt lämnat jumboplatsen till förmån, eller vad man ska säga, för Västerås som har 3 måls sämre statistik än Leksand. Även AIK är nu sämre än Leksand totalt med -5 i +/-.
Rögle har gjort överlägset flest mål hittills med sina 26 kassar. Södertälje är 2:a över den statistiken på 19 mål. Leksand är 4:e bästa lag med 16 gjorda mål, 1 mindre än Växjö, men också bara 1 mer än AIK som har gjort minst mål. Tätt är det alltså och ser man på antalet insläpta mål så har Rögle släppt in minst, bara 11st. Södertälje är även på den punkten 2:a med 16 insläppta mål. Leksand och AIK har 20 och Västerås har släppt in flest mål med 26st.
Det är alltså inte så jättestor skillnad lagen emellan sett till statistiken, om man räknar bort Rögle som är lite outstanding.

Leksand ligger alltså 6 poäng bakom Södertälje på 2:a platsen med 4 matcher kvar. Än är det inte kört. Än finns chansen. Slår Leksand Södertälje i sista matchen och Södertälje dessutom får stryk av AIK, Västerås eller Växjö har de samma poäng förutsatt att Leksand vinner sina 4 kvarvarande matcher.
Än är det som sagt inte kört! Nästa match är på måndag. Då gästar Leksand Växjö, Rögle kommer upp till Stockholm och Västerås åker till Södertälje.
Ser man på de matcherna så bör nog tyvärr Södertälje vinna hemma mot Västerås. Leksand bör slå Växjö borta, men med Växjös kämparanda vet man aldrig. AIK fick känna på det, så Leksand får passa sig lite där. Får AIK till det kan de nog hota Rögle på Hovet också, men Rögle bör ändå vinna den matchen. Vi får se.

I övrigt så börjar årets upplaga av Formel 1 nu inatt i Melbourne på Albert Park, som vanligt, men jag kan för 1:a gången inte se racet eftersom att det sänds på Viasat motor. Jag ska leta lite och se om jag hittar någon streaming av loppet...
En rolig grej är ju i alla fall att Schumacher är tillbaka i Ferrari och jobbar med något i deopn =) sa pappa i alla fall...

Nej nej nej!

Tid: 22:07:49
Datum: 2009-03-21
Kategori: Allmänt

Allting kan gå i tu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar... </3

Jaha, då var det slut.... vet inte riktigt vad jag ska säga, känns mest bara tomt just nu. Rubriken är lite överdriven just nu, men jag är ganska säker på att det kommer kännas så senare... Är ganska säker på att jag kommer storgråta X antal gånger framöver...

Nu känns det bara tomt, vet inte vad jag ska säga, det är väl inte mycket att göra något åt. Det är så mycket jag vill säga, men det ska jag för det 1:a inte skriva här och för det 2:a vet jag inte vad det är jag vill säga. Alla tankar är borta, ett ekande tomrum och en sorg och saknad som växer sig allt större och större...

Jag älskar, och kommer alltid att älska, den tjejen, men vad hjälper det när hon inte älskar mig tillbaka?
Låter kanske som om jag är arg på henne eller något för att hon inte känner samma som jag, men det är jag absolut inte. Jag känner mig bara så olycklig. Jag trodde verkligen på det här. Det kunde ha blivit något riktigt stort och bra, bara hon hade velat, eller rättare sagt, fortsatt att vilja.

Det är inte hennes fel, man kan inte råda över sina känslor, men fick jag önska en ända sak så skulle det vara att det blev bra mellan oss. Så som det var i januari, efter att jag var nere hos henne 1:a gången, då var det riktigt riktigt bra! Visst att man längtade och saknade varandra jättemycket, men det var ändå äkta kärlek. För kärleken kan man göra mycket och jag hade gjort och offrat väldigt mycket för att få vara tillsammans med henne, för hon är helt enkelt den finaste och sötaste tjejen i hela världen!

Nu är det som det är, tyvärr, jag kan inte göra någonting åt det, även om jag väldigt gärna skulle vilja göra det.
Livet är hårt ibland...

Som sagt, det finns väl inte mycket att säga just nu, det kommer väl allt eftersom när jag fattar att det är över, men en sak är säker och det är att det här har varit några av de bästa veckorna i mitt liv! Speciellt veckorna i januari och datumen då vi sågs, den 2:a, 3:e, 4:e och 5:e januari och den 30:e, 31:a januari och 1:a februari 2009. Det är datum jag aldrig någonsin kommer att glömma! Kvällen 4:e januari blev det du och jag och det kommer jag aldrig någonsin att glömma! Aldrig! Du har alltid en speciell plats i mitt hjärta, oavsett vad som händer så kommer du alltid vara speciell för mig och betyda väldigt väldigt mycket. Kan bara säga som det är, Nicolina, jag älskar dig!

Imorgon bär det av upp till Idre med SRF. Det ska bli kul, men just nu känns det som om det mesta spelar mindre roll...
Hoppas bara att jag kan åka. Jag har fortfarande ont i fotlederna/vaderna. Jag får väl gå på Ipren om det gör för ont, för åka skidor, det ska jag!
Jag, albin och Jennifer åker tåg 7:20 från Linköping imorgon och bussen går 8:00 från Norrköping. Så imorgon blir det att lyssna på musik i en buss större delen av dagen.

Jag åker ju upp själv, för resten av familjen har ju inte råd i och med att vi ska fira mormor senare i vår. Vi har hört oss för lite med Monika och tydligen ska jag få åka med han som har ledsagat Mats Linder i paralympics! Det är ju lite coolt, men jag kommer förnärvarande inte på vad han heter...
Jag ska ta med mig datorn, men jag vet inte om de har trådlöst nätverk där uppe i Idre, så vi får väl se om det blir några inlägg den närmsta veckan, annars får ni ha en bra vecka här hemma med skola och allt muhahahaha =P

Dagens låt vill jag tillägna Nicolina. Det är en låt som jag alltid kommer förknippa med dig och jag kommer alltid tänka på dig när jag hör den.

, Magnus Uggla - Astrologen

Den är så fin och stämmer så bra med hur jag känner...
Åå vad jag önskar att det kunde bli bra mellan oss igen! Du ska veta att vad som än händer så kommer jag alltid finnas här för dig! Jag älskar dig!

Kvalserien omgång 2 och 3

Tid: 23:02:59
Datum: 2009-03-18
Kategori: Leksand

I söndags spelades den 2:a omgången i årets kvalserie.

Det var Rögle som tog emot Leksand hemma, AIK som gästade Södertälje och Västerås som tog emot Växjö.

Det började på sämsta tänkbara sätt för Leksand som tappade in 1-0 redan efter 1:30. Man reste sig dock efter det och Mattias Johansson kviterade efter 11 minuter och med mindre än minuten kvar av 1:a perioden satte man också 1-2.
I 2:a perioden kviterade Rögle och Kärnkvist satte in en riktigt riktigt ful tackling på Niemi så att han flög handlöst rakt in i sarjen och ramlade medvetslös ner på isen.
Man kan diskutera huruvida det var en ful tackling eller inte, Wikegård hävdade i måndagens Hockeykväll att det var en fullständight korrekt tackling. Niemi vred på sig när han skulle få bort pucken och hade då inget skydd framför sig varpå Kärnkvist tacklade snett bakifrån så att han flög in i sarjen.
Han hade dock fel, Leksand anmälde tacklingen till disiplinnämnden som beslutade att stänga av Kärnkvist 2 matcher. Det var alltså en ful tackling enligt dem och det håller jag med om att det var, men mitt under matchen fick inte Kärnkvist ens någon utvisning. Ingen påföljd alls alltså!
Niemi blödde kraftigt och fick föras till sjukhus varifrån han lite senare flögs till Falu lasarett för vidare observation. Han hade nämligen fått frakturer kring ögonhålan och kraftiga frakturer på överkäken. Frakturerna vid ögonhålan kan vara livshotande om det vill sig riktigt illa, men sådan tur är verkar det inte så. Vad ska man säga? Kanske livshotande skador och KÄrkvist får intye ens någon utvisning.
I alla fall så är Niemi borta för resten av säsongen.

I den sista perioden gjorde Rögle också 3-2 och 4-2 i slutet av matchen.
En tung förlust för oss Leksingar. 0 poäng, Niemi allvarligt skadad och dessutom Huokko lätt skadad efter en rejäl bröstvärmare i inledningen av matchen. P-A Lundström fick dessutom matchstraff, så Leksand gick runt på 3 backar. Karlberg fick hoppa in som back, men det hjälpte inte.

AIK stod upp bra mot Södertälje och spelade stundtals ut dem, men det var ändå Södertälje som avgick med segern med 3-1, samma siffror som Västerås slog Växjö med.

Så efter 2 omgångar var det Södertälje på 6 poäng, Rögle och Västerås på 5, AIK och VÄxjö på 1 och Leksand fortfarande sist på 0 poäng.

Kvällens match var alltså mycket viktig för både AIK och Leksand som möttes på Hovet inför nästan fullsatta läktare.
AIK öppnade bäst och gjorde också 1-0 och 2-0. 2-0--målet var dessutom i boxplay.
Med mindre än minuten kvar av 1:a perioden gjorde Leksand dock ett mycket viktigt mål fram till 2-1.

I 2:a perioden föll bara 1 mål och det var AIK som ökade på till 3-1. Det var dock inte så mycket, 2 mål kan gå fort i hockey och det var en hel period kvar.
I den gjorde Mylly en riktig rejäl tavla i powerplay. En AIK'are dumpade bara ner pucken och så vet jag inte vad Mylly gjorde, men mål blev det i alla fall och det var 4-1. Därefter hade Leksand en puck i mål, ett solklart mål såg man på repriserna, men eftersom att det inte finns några målkameror i kvalserien så blev det inget mål för ingen av de 3 domarna såg det! Det är ju fan sjukt! Förlåt om det kanske blir lite fult språk nu, men jag blir så jävla upprörd! Vad fan ska krävas för att få målkameror i kvalserien? Det är ju miljoner som står på spel! Klubbars framtid och ekonomi! Har t.o.m. hört att det finns kablar dragna i alla hallar utom i Växjö, men ändå sätter de inte upp några! Hallå? Vad är argumenten för det? Det skulle jag bra gärna vilja veta!
Säg att det hade blivit mål där. Då hade det varit 4-2 och Leksand kanske hade fått extra energi av det. Nu blev det inget mål och man fick inte heller in något mer mål. AIK satte 5-1 i öppen kasse och tog 3 mycket viktiga poäng.

Tänk om målet hade godkänts. Man såg helt klart på repriserna att pucken var inne. Det var samma som mot Malmö i höstas. Då hade de också en puck inne som inte blev mål. Det var i och för sig i Allsvenskan. Det här är kvalserien, det är klart som fan att det ska finnas målkameror!

Nåja, tänk om det hade godkänts och Myllyniemi inte hade gjort den där tabben. DÅ hade det varit 3-2 och en helt annan matchbild. 1 mål, det är ju ingenting.

Nu gick det inte i alla fall och Leksand är kvar på 0 poäng efter 3 matcher. Södertälje slog Växjö med 3-5 och Rögle krossade Västerås med 1-6. De hade inte en chans och Rögle ledde med 0-4 efter 1:a perioden. Växjö däremot stod upp riktigt bra och vände 0-1 till 2-1 i början av 2:a perioden. Sedan vet jag inte vad som hände, men Södertälje gjorde 3 mål på en minut och 10 sekunder precis i slutet av 2:a perioden. 2-2 kom med 2 minuter och 38 sekunder kvar, 2-3 med 2 minuter och 8 sekunder kvar och 2-4 med 1 minut och 28 sekunder kvar. Det var nog knocken för Växjö. Efter det orkade man inte resa sig igen.

Tabellen ser alltså ut så att Södertälje har 9 poäng, Rögle 8, Västerås 5, AIK 4, Växjö 1 och Leksand fortfarande 0.
Det är helt otroligt. Alltid, varenda år är det otur. Jag ska inte säga att det bara är otur, men matchen mot Södertälje hade kunnat sluta hur som helst, så där hade man inte marginalerna med sig, Niemi allvarligt skadad mot Rögle, Huokko lätt skadad i samma match, bortdömt mål ikväll och en jättetavla av Mylly. Faktum är att man just nu, efter 3 omgångar, har den sämsta +/- statistiken av alla 6 lag. Man ligger på -7. Växjö har -5 och Västerås -2. Rögle är 1:a med +8. I grundserien var Leksand överlägset och hade gjort överlägset flest mål. Nu har man faktiskt gjort minst mål av alla, bara 5st. Det här måste bli bättre, men det är inte så lätt när man år efter år får den här dåliga starten på kvalserien. Man vinner serien tämligen lätt, men i kvalserien går det inte alls. Så har det varit de 2 senaste åren och det ser ut att bli samma sak i år igen.
Än är det dock inte kört, men nästa match mot Växjö på söndag, den blir mycket mycket viktig. Ska det här gå måste turen och marginalerna vända! Än är det inte kört, Malmö vann 4 raka matcher i kvalserien en gång, men gick ändå inte upp och Rögle hade väl en lite halvtaskig inledning på serien förra året också, men ska man ta in minst 8 poäng på 7 matcher, då får man ha tur nu alltså... men som man säger, hoppet är det sista som lämnar en Leksing!

I kvalet till Allsvenskan vet jag inte hur det gick i söndags, men ikväll slog Huddinge Asplöven med 1-4. Asplöven fick i alla fall göra sitt 1:a mål för serien. Jag har för mig att de fick stryk med 8-0 i söndags igen. Örebro slog Valbo med 6-2 och Tingsryd slog Nybro med 4-2.

I SM-slutspelet är det nu semifinaldags.
Den 6:e matchen mellan HV och Timrå och LHC och Skellefteå spelades i lördags och Skellefteå gjorde det nödvendiga och vann hemma med 6-2 eller vad det var och utgämnade till 3-3 i matcher. Det samma gjorde HV när man avgjorde i sudden efter att Leschtonens skridskoskena gick av när han skulle skjuta. HV tog då pucken och gjorde mål.

Så blev det en 7:e och avgörande match i båda matchserierna.
Båda matcherna blev mycket jämna. HV tog ledningen med 1-0 precis i slutet av 2:a perioden och ökade till 2-0 och 3-0 i 3:e perioden. Ala trodde att det var klart, men Timrå tog ut målvakten och försökte och gjorde också 3-1. Med ca en minut kvar gjorde man också 3-2 och det blev riktigt spännande, men HV höll undan och satte 4-2 i öppen kasse.

I Linköping var det Skellefteå som tog ledningen med 0-1. LHC vände dock till 2-1, men i mitten av sista perioden kviterade Skellefteå och matchen gick till förlängning. En förlängning där LHC hade mest att förlora. Skulle man förlora skulle säsongen vara en total flopp.
Inget mål föll i 4:e perioden. Isen spolades om och 20 minuter till väntade.
Inget mål föll där heller, så isen spolades om igen och ännu en period tog sin början. Det spekulerades nu i om det skulle bli den längsta slutspelsmatchen någonsin.
Den längsta avgjordes i sista minuten i 6:e perioden mellan Leksand och Färjestad uppe i Leksand 97. Leksand vann.
Näst längst var den mellan Luleå och Timrå för några år sedan och 3:e längst var den avgörande SM-finalen mellan Frölunda och Färjestad 2005 när Frölunda tog guldet.

2 minuter in på den 6:e perioden avgjorde Kimo Koskenkorva för Skellefteå som alltså slog ut en av storfavoriterna Linköping med 4-3 i matcher! Det var en rejäl skräll och alla LHC'are var troligen ganska förbannade igår =)

Till sist, efter all hockey, så kan jag säga att jag hoppade hopprep idag igen. Det var ett bra tag sedan nu och jag skulle inte ha gjort det idag heller.
Jag fick ju ont i vaderna efter helgen. Jag vet inte om det var träningsverk eller vad det var, men det hade gått över idag, men när jag hade hoppat klart, 805 hopp blev det bara, gjorde det fruktansvärt ont. Det kändes inte som någon träningsverk. Jag kunde knappt gå och fick ta en Ipren och 2 Panodil för att lindra det. Nu känns det ingenting och jag hoppas inte det är någon fara tills nästa vecka när jag ska åka till Idre och åka skidor! =)

Träningshelg i Göteborg! =)

Tid: 15:11:41
Datum: 2009-03-16
Kategori: Goalball

Ja, nu i helgen var det träningshelg i Göteborg med goalball, judo och lite showdown.

Vi åkte ganska tidigt i lördags, klockan 8.
Under resan ner dit var jag, som vanligt, ganska osocial i bilen och lyssnade på musik =)

När vi kom fram var det först en liten samling innan vi gick och åt på en restaurang där i närheten, eller om det var tvärtom, skitsamma =P

Efter det var det i alla fall goalball för oss lite äldre.
Vi var indelade i 2 grupper, en äldre och en yngre. De yngre började med judo och vi äldre som sagt med goalball.
"De äldre" var jag, Albin, Jennifer, Oskar, David och Lisette.
Vi började med en ganska hård uppvärmning med både kondition som bl.a. bestod i Timglaset, alltså att man springer diagonalt över planen, joggar över kortsidan och springer diagonalt igen. Styrka var bl.a. situps, plankan, sneda plankan, alltså på sidan liggandes på ena armen och foten och en grej när man var 2 och 2. Den ena höll i den andres fotleder och släpte ena foten, så ska man hålla kvar benet där uppe. Det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara.

Sedan var det lite bollteknik som följdes av skottövningar och till slut en liten match. Det var jag, David och Jennifer mot de andra 3. 1:a halvlek vann vi med 6-1. Sedan sa Åsa att Pelle hade "råkat" trampa på tidtagaren och att vi fick börja om från 0-0 igen. Den halvleken förlorade vi med 2-0.

Efter det träningspasset var det lite fika med kaffe, banan och bulle för min del som följdes av lite snack om mat. Inte så mycket vad man ska äta utan mer NÄR man ska äta och att det är viktigt med mat och att man äter efter träningar o.d. även om man inte är hungrig osv.

Därefter var det dags att för första gången i mitt liv ta på mig en judodräkt. Dräkten var dock ganska kort, jackan räckte ungefär ner över halva underarmarna och byxorna ner över halva smalbenen.
Vi började i alla fall med lite uppvärmning och jag kommer inte ihåg allt vad vi gjorde, men en sak är säker och det är att där var det inget slappande i alla fall. Tur att inte vissa av oss i laget var med... Det hade blivit ett himla gnäll då...
Även om det där kanske inte ens var speciellt hård träning om man jämför med hur det är när man tränar på riktigt så var det ändå ganska hårt för mig och jag fattar inte hur Nicolina kan orka alltså. Det är grymt gjort! Nu när man har testat förstår man nog ännu mer hur hårt det egentligen är, men jag tror ändå inte man förstår helt hur hårt det är, bara att det kräver en hel del vilja och att man verkligen måste vara motiverad till det. Ska man hålla sig på elitnivå, då får man räkna med att träna som en dåre och det är inte alltid det lättaste kan jag tänka mig. Ingen idrott för lite halvslöa typer alltså =P

Vi fick i alla fall lära oss några kast, fällningar och fasthållningar. Vi fightades även lite på mattan och det var jobbigt kan jag säga =P
Jag var ganska trött efter goalballen och så skulle man in där och träna ännu hårdare i 2 timmar till. Det mesta gick ändå bra, men fight på mattan var nog det jobbigaste. Jag kan blanda ihop det, men jag har för mig att jag körde en hel del med Nicolina där och det är klasskillnad. Kanske inte så konstigt i och för sig, men hade hon bara försökt lite så hade jag inte haft en chans! Det hade jag knappt nu heller, men det är en annan sak =P

Efter träningen var det duscha som gällde innan vi gick och åt igen. Jag var inte ett dugg hungrig, men jag åt upp nästan allt ändå. David, som satt jämte mig, hade ätit upp sitt för länge sedan och tyckte att jag skulle tänka på barnen i Afrika och grejer, de som knappt inte ens får någon mat och där satt jag och ville inte ha, men jag åt ändå =)

Showdown var det på kvällen, men det var bara jag, Albin, Oskar och Jennifer som spelade. Alla göteborgare bangade ur och såg på Melodifestivalen istället.
Jag slog Oskar med 2-0 i set och Albin slog Jennifer med 2-0 i set. Albin och jag spelade final som gick till skiljeset där jag ledde med 7-6, men Albin vann ändå med 11-7. Jennifer slog sedan Oskar och så spelade Albin och Jennifer en sista match innan vi gick tillbaka till stugorna som vi bodde i. Pelle ville sova, men då hade alla gått in till oss och såg på Melodifestivalen där. Ljudet var högt uppskruvat och det var inget bra ljud heller och folket pratade och hade sig. Vi satte oss där och såg klart på det hela och det var såå nära att Snälla snälla hade vunnit! Den är ju så dålig så att om den hade vunnit hade vi säkert haft en chans att vinna hela Eurovision. Den fick 120 poäng av folkets röster, men den där operalåten fick ännu mer och vann. Den var faktiskt bättre, men bra var den då inte.

Folket begav sig och jag och Nicolina kramades godnatt och jag gjorde mig i ordning för att gå och lägga mig, men då skulle man tydligen ut och gå en kvällspromenad, så jag följde med. Det var jag, Albin, Jennifer, Nicolina, David och Lisette, men ingen såg något vidare i mörkret, så det blev inte en så lång promenad. Istället stod vi och pratade ett tag innan vi ännu en gång kramades godnatt och gick in för att bädda. Pelle hade då somnat, men han vaknade när jag bäddade och sedan kunde han inte somna. Det kunde inte jag heller. Jag somnade, men vaknade igen och så var det dessutom några kroater i stugan jämte våran som höll på och väsnades till runt 3 någon gång. Fram dit somnade jag och vaknade hela tiden innan jag somnade, men på morgonen var man lagom trött...

Vi åt frukost, yoghurt och juice, som vanligt, och lite kaffe. Jag lyckades sno en sked därifrån också. David hjälpte mig först när jag skulle ta yoghurt. Då tog jag en sked och lade i jackfickan. Den glömde jag bort, så Martin hämtade en till sked åt mig. Det var först när vi åkte hem som jag märkte att jag hade en sked i jackfickan =P

Efter frukosten var det bara att byta om till ett nytt pass goalball som faktiskt kändes lite lättare än det på lördagen. David och Albin höll i uppvärmningen, sedan var det bollteknik och skottövningar där vi skulle träna lite på både vanliga skott, men även studsskott och skruvar. Skruvar testade jag inte, men studsarna blev faktiskt ganska bra även om jag inte gjorde som man egentligen ska. Däremot har jag märkt en grej och det är att jag allt oftare kör enhandsskott även på matcherna. Det är bra =)
Just match var det i slutet. Jag, David och Lisette mot de andra.
Nu hade det "brunnit" i sekretariatet i pausen, så vi fick spela om från 0-0 i 2:a halvlek också. Den 1:a förlorade vi, men den andra slutade 1-1 efter att jag satt det absolut sista skottet i matchen =)
Det är konstigt, jag spelar alltid bra nere i Göteborg =)
Åsa tyckte att jag var bra och att jag skulle fortsätta träna, jag ligger helt rätt och har väl hyfsat bra skott, men det är klart att de kan bli bättre och det ska de bli!

Ett snabbt ombyte för ett judopass blev det sedan och det var inte heller lika hårt som dagen innan tyckte jag, men det var fortfarande intensivt och inget vila där inte.
Vi tränade lite hur man ska falla, vi hoppade bock, vi fightades stående och vi körde lite styrka. Vi skulle bl.a. vara 2 och 2. Den ena håller i fotlederna på den andre som ska dra sig fram. Jag körde med Fia där och hon väger ju lite mer än mig, så det var lite svårt att stå emot när hon drog, men när jag drog var det inga problem och det gick snabbt. Sedan var det en annan grejh när man var 2 och 2 och den som stod upp skulle dra den andre i fotlederna med böjda ben och rak rygg. Fia tyckte inte jag vägde något alls och det är ju nästan sant =P
Dagen innan hade vi gjort en liknande grej, fast den ena står upp och den andre ligger och håller i den som står upps fotleder och så ska man dra sig fram. Jag och Nicolina körde där och Martin försökte distrahera mig och skrek att jag låg sist hela tiden. När vi var framme visade det sig att vi nästan var halva mattan före alla andra, så vi hade aldrig varit sist =P
När vi fightades stående körde man lite med alla möjliga, men det gick faktiskt bra =) Jag fick ner Oskar några gånger och Nicolina likaså, men hon försökte säkert inte ens =)

Det var en upplevelse att träna judo och trots att det var 1:a gången så tycker jag ändå att det gick riktigt bra =) men jag fattar varför man har alla matcher på samma dag under en tävling. Man får ont i hela kroppen och jag har rejäl träningsverk både i nacke och rygg, men främst i lår och vader, men det är bra, då vet man att man har tränat =)

Efter judon åt vi och tog en gruppbild innan vi kramades hejdå och så åkte vi hemåt.

Det var en riktigt kul helg och nästa träningshelg är i Stockholm i september tror jag det var, men det får vi väl se hur det blir med det, för här var inte en ända stockholmare med...

Dagens låt får i alla fall bli Maria Mckee - Show me heaven, den är riktigt fin =)

Kvalserien äntligen här!

Tid: 23:00:21
Datum: 2009-03-13
Kategori: Leksand

Ja, nu äntligen är den här, det vi alla blåvita fans har väntat på i nästan ett helt år, det vi har sett fram emot hela säsongen, det som är den mest spännande hockeyserien i Sverige, inclusive SM-slutspelet!

Det skulle bli hårt och det blev hårt.

Jag kunde inte riktigt koncentrera mig i skolan idag och dagen segade sig fram, men till slut var det dags.
Leksand ställdes ju, som bekant, mot Södertälje hemma i denna den första matchen av 10.
Det var ett enormt publiktryck, som vanligt, och självklart fullsatt.

1:a perioden började ganska bra, det var ganska jämnt, men Leksand hade ett litet spelövertag och gjorde också 1-0 efter ca 17 minuter genom Morten Green!
I 2:a perioden kviterade dock Södertälje ganska snabbt och gjorde därefter 1-2. Den andra perioden var inte lika bra som den första och Södertälje tog över en aning.
I 3:e perioden började Södertälje med att göra 1-3. Leksand hade inget vidare strukturerat spel och man spelade för svårt, men till slut, med ca en minut kvar kom reduseringen och det blev spännande på slutet, men SSK lyckades tyvärr ändå hålla ihop det hela och vann med 2-3.

Det var inte bra. Hemmaförluster i kvalserien är inte bra och dessutom har man ju SSK borta i sista matchen som kan bli avgörande och det gör ju inte saken lättare. Den matchen ska farsan och jag åka och se =) vi har bokat in oss på en av Tokiga masars buss upp dit. Det ska bli riktigt kul! Tänk om det blir så att den matchen avgör vilket lag som går upp i Elitserien och Leksand vinner! Det vore ju helt otroligt!

Man ska dock inte dra förhastade slutsatser, för jag läste på Leksands hemsida att de senaste åren när Leksand och Södertälje har mötts i kvalserien, 3 gånger på 2000-talet, är det ganska klar övervikt för Södertälje.
1:a året vann SSK hemma med 4-2 och Leksand vann hemma med 4-3.
2:a året vann SSK hemma med 4-0 och spelade 3-3 i Leksand.
3:e året vann SSK hemma med 5-1 och spelade ännu en gång 3-3 i Leksand.
Så sett till statistiken blir det svårt att ta de borta och det här var det sämsta resultatet på hemmaplan mot Södertälje i kvalserien på 2000-talet...

Nu ska vi dock inte gräva ner oss i det! Det är ju 9 matcher kvar och mycket kan hända!
Ska man se det positiva ikväll så var det att de andra matcherna blev ännu jämnare. Västerås stod upp riktigt bra på Hovet mot AIK och ledde faktiskt med 0-2 ett tag. Till slut blev det förlängning, men där avgjorde Västerås och vann med 3-4.
Växjö gjorde det också riktigt bra hemma i Lakerdome där de vände underläge 0-1 till 3-2 mot Rögle. De kviterade dock och matchen gick till straffar där Rögle drog längsta strået och vann.
Bra resultat för Leksand som innebär att Södertälje leder tabellen som ända lag på 3 poäng. Sedan har Rögle och Västerås 2, AIK och Växjö 1 och Leksand 0.

Nästa match är på söndag då Leksand möterRögle borta, Södertälje tar emot AIK hemma och Växjö åker till Västerås om jag inte tar helt fel.
Ska jag tippa lite såhär i förväg så tror jag att SSK tar ännu en trea mot AIK och går upp på 6 poäng. Västerås går nog upp på 5 när man slår Växjö hemma och tyvärr så får nog Leksand det svårt mot Rögle som, om de vinner, också går upp på 5 poäng. Då är Växjö och Leksand lite avhängda där med 1 och 0 poäng och Leksand är i samma läge som efter 2 matcher förra året då man förlorade inledningsvis mot Malmö borta med 3-0 och hemma mot Brynäs med 2-3.
Jag hoppas så klart att de där resultaten är fel, men som sagt, det blir tufft, men så är det. Kvalserien är tuff!
Det är bara att glömma det här och se framåt mot söndagens match istället!

Kvalserien till Allsvenskan inleddes också idag och där vann faktiskt Örebro över Huddinge med 2-3 efter förlängning, Nybro slog Valbo med 5-3 och Tingsryd krossade Asplöven med 8-0.

I SM-slutspelet är Färjestad klara för semifinal efter att ha slagit ut Brynäs med 4-0 i matcher. 4 målsnåla matcher var det, men Färjestad vann alla 4.
Frölunda är även de klara för semi efter att ha vänt mot Luleå och vunnit 4 raka matcher efter den 1:a förlusten och vann med 4-1 i matcher. Den 4:e matchen kommer nog att diskuteras en aning. Domaren gjorde nämligen en liten tabbe och missade att släppa in en Luleåspelare, eller hur det var, vilket resulterade i att Frölunda gjorde mål. Annars hade kanske Luleå haft en chans där.
Skellefteå överraskade igen och vann i Cloetta center i den 4:e matchen och utjämnade till 2-2 i matcher, men nu leder LHC med 3-2 igen. Det är samma som Timrå faktiskt leder med över HV som har det lite kämpigt. Man lyckades i alla fall vinna den senaste matchen och reducera till just 3-2 i matcher.

Den 6:e matchen spelas imorgon misstänker jag.

Imorgon åker jag dock till Göteborg. Jag kunde ha åkt ner redan idag, men det gick tyvärr inte. Det är träningshelg där och det är jag, Albin, Jennifer och Oskar härifrån som åker dit. Av lite insiderinformation har jag fått reda på att det bara är ca 8-10 deltagare och vi är överlägset äldst... men det blir säkert kul ändå! =)
Goalball, judo och lite showdown blir det. Så då får man testa judo med, får väl se hur det går.. =P Nicolina får lära mig =)

Jag har nog också tappat mina lurar i taxin. Spike höll på med dem igår innan jag åkte hem, men jag lade tillbaka dem i fickan, men när vi åkte till polisen för att ta nya pass igår var de borta, så jag måste ha tappat dem när jag tog upp färdtjänstkortet när jag kom hem...
Jag frågade hon i växeln idag om någon hade hittat några lurar i någon bil, men det hade ingen. Inte vad hon visste i alla fall, men hittade de några skulle jag få tillbaka dem. Är de borta är det ju inget vidare. De var ganska dyra och skitbra...
Så nu får jag ta de gamla som det bara hörs i ena luren på så länge...

Nu ska jag packa klart lite tills imorgon och sedan ska jag sova.

Ha en bra helg!

Det okända härifrån stan

Tid: 23:04:12
Datum: 2009-03-11
Kategori: Allmänt

Det där skulle bli en bra boktitel upptäckte jag nu =)

Ni kanske tror att det är något läskigt spöklikt som härgar här i stan, men så roligt är det inte =P

Jag syftar på programet Det okända i TV4+ som handlar om hus där det spökar och så.
Jag tycker sådant är intressant och ikväll var det faktiskt härifrån lilla Skänninge =)
Inte nog med det, vi känner de som bor i huset. Förut bodde några där som vi brukade träffa på midsomrarna, men de har flyttat. Nu bor Sheps gamla kompis och hennes familj där. De träffas aldrig numera, men vi vet i alla fall vilka det är och huset ligger bara några meter härifrån =)
På gatan här intill, så det är inte ens 100 meter dit. Det är lite coolt tycker jag =)

Såg ni inte kvällens avsnitt så borde ni se det! Antingen reprisen som jag inte har en aning om när den går, eller på nätet. Det finns säkert web-TV som man kan kolla på =)
Jag ska inte avslöja för mycket, ni får själva se på det eller fråga i så fall =)

I övrigt så var det en vanlig dag idag och igår och i måndags. Det har inte hänt något alls i princip.
Jag har varit astrött hela veckan och sovit både igår och i måndags eftermiddag.
"Då kan du inte sova på kvällen" låter det då från mamma och vissa andra säger också det =P men det kan jag visst det! Jag somnade innan 11 både igår och i måndags, men det lär jag nog inte göra idag...

I skolan har jag fortsatt med min webbplats och så har vi skrivit in massa värden och grejer till enkäterna.
På engelskaprovet vi hade förrförra veckan hade jag bara G på. Det kändes bra, men så är det ju jämnt. Känns det bra går det aldrig bra, så det ska man passa sig för =P
På min svenskakrönika om kärlek som jag skrev för ett tag sedan fick jag i alla fall VG+ på, så det var ju bra =)

Jag har tänkt hoppa lite hopprep både igår och i måndags, men det är kallt ute och nu har det snöat igen! Skit! Jag vill ha vår nu!

Lite hockey har det varit också, men det tar vi i inlägget på fredag när kvalserien drar igång! =)

Igår hann jag föresten inte äta frukost och mamma blev skitsur hehe =)
Jag märkte att jag hade fått mess av Nicolina kvällen innan när jag hade somnat, så jag svarade på det istället =) hon är mycket viktigare än lite frukost =)
Mamma skrek och hade sig där inne i sovrummet, men det struntade jag i och skrev lugnt vidare. Till slut fick jag dricka lite yoghurt och juice ur paketen innan jag åkte =P men jag hann i alla fall.

Jag tänker på en dagens låt, men jag kommer inte på någon, så det får bli en riktigt gammal klassiker från 79, Magnum Bonum - Skateboard! =)

Kul helg =)

Tid: 22:58:43
Datum: 2009-03-08
Kategori: Goalball

Ja, det har det varit =)

Vi börjar med träningen igår som faktiskt gick ganska bra när man tänker efter lite. Direkt efter var jag inte speciellt nöjd, men totalt sätt så var den bra =)
Det var jag, Albin och Jennifer, som vanligt, Kevin, Andreas och faktiskt Oskar. Det var länge sedan han var med, men det är skitkul att han har börjat igen =)

Vi började prata lite om kläderna vi ska sälja. Vi ska sälja underkläder, T-shirts och strumpor. Allting i paket som kostar 150kr. Då är det naturligtvis olika många strumpor eller T-shirts.
Nu har vi fått kataloger som folket kan glo i efter vad de vill ha. Sedan går det runt en procollektion där man kan känna på kvalitén och så på allting. Den collektionen kommer jag ha vecka 14.
Så nu är det bara att köpa! Hör av er! =)
*lite reklam där*

Efter snacket åkte Pelle hem, för han mådde lite halvdåligt.
Vi andra värmde upp och körde sedan ett nytt träningsprogram som Pelle och Klara har tagit fram. Det är mer explosivitet o.d. 
Vi började med den där övningen när man ligger på magen och på en given signal ska upp och springa över till andra sidan.
Sedan var det en grej när man intar sina positioner och på givna signaler slänger sig åt höger eller vänster osv. Det blir ganska jobbigt efter ett tag och snabbt går det också.
 Passningsövningar kombinerat med orientering var det efter det. Man var 3 på varje sida. Sedan passar man ett varv till varandra och när alla har fått bollen roterar man en position åt något håll. Då lär man sig bättre att hitta på planen.
Det gjorde vi i övningen efter det också. Då sköt ena laget varpå det andra laget räddade som vanligt, den som räddade sprang över till andra backsidan och tillbaka igen innan man sköt. Det var tur att vi inte körde med regler där, för vissa hade det ganska svårt me det, men jag tycker inte det var så svårt. Jag räknar steg och det är ca 8-9 steg över planen.

Det var efter det som det dåliga kom. Vi tränade straffar.
Jag brukar ju vara bra på att ta emot straffar. På Canon räddade jag nästan alla utom 2, men nu släppte jag in alla. Skitdåligt gick det! Kevin var det som sköt på mig och han sköt mycket på min högersida och där är det svårare att tecka tycker jag. Då vet man i alla fall vad man behöver träna på =)
Nåja, allt kan väl inte gå bra och efter det var jag inget vidare nöjd, men totalt sätt så var det en bra träning =)

Efter träningen kom mamma och Shep och hämtade mig. Vi skulle åka och hämta Jocke =)
Tåget skulle komma 14:08 och vi kom dit 13:45. Naturligtvis var det försenat. Först några minuter och till slut kom det ca 14:50...
Då var man lagom glad efter att ha stått ute ett bra tag och väntat inne ett tag.

Vi åkte i alla fall hem och åt hamburgare varpå vi såg på hockeyn, Frölunda - Luleå. Frölunda vann och kvitterade till 1-1 i matcher. Det gjorde också HV och LHC, men inte Brynäs. Färjestad leder med 2-0 i matcher där.

På kvällen gick mamma och pappa bort, för ovanlighetens skull. De skulle bort och äta ärtsoppa och dricka punch hos några vi känner, för det brukar de göra ibland.
Det tyckte jag att vi också skulle göra här hemma, så det gjorde vi, fast inte förrän 21:30. Då åt vi kvällsmat och drack Cola och Balies till det. Det blir nog en ny hitt, ärtsoppa och Cola =)
Före maten hade vi kört Fia och poker, som vi brukar. Jag vann på korten och han vann Fian.
Efter maten blev det ännu mer kort och fia innan vi gick upp och såg på film runt 1-tiden. Punchen hade vi druckit när vi körde kort istället =)

Lite efter 2 gick vi och lade oss och vaknade runt 11 idag. Dagens gjorda ting såg ungefär likadana ut som gårdagens. Kort och Fia.
Lite nostalgi fick vi in i bilden också när vi såg på våran gamla hopklipta film från Londonresan med Preparanden i Stockholm för snart 2 år sedan. Vad tiden går. Snart är det 2 år sedan vi slutade där och 3 år sedan vi började där...
En sådan resa skulle man göra igen =)
Jocke och jag funderade också lite över vad vi ska göra i sommar när vi fyller 20 båda två. Tallin ligger ganska bra till, men vi får se =)

Mamma och pappa var på revy ikväll, så Emma och Alle fick skjutsa in oss till Linköping där tåget så klart var 30 minuter sent igen. Så vi fick stå och vänta i 40 minuter innan det kom.
När Jocke hade åkt var Emma och Alle hungriga, så vi åkte till Donken och åt lite innan vi åkte hem. Vi pratade i alla fall om att ses redan om 6 veckor, så det är inte så långt dit =) men vad skönt det skulle vara om de man vill träffa skulle bo lite närmre!

Jag var ganska trött förut, så det kanske är bäst att gå och sova nu då...

Kvalserieschemat entligen klart!

Tid: 22:37:12
Datum: 2009-03-05
Kategori: Leksand

Ja, nu efter viss utdragning på tiden är entligen schemat för kvalserien 2009 klart!
Schemat kunde först fastställas efter att playoff 1 var färdigspelat, vilket var igår. Vilket lag som går vidare till kvalserien är dock inte klart än i och med att playoff 2 ska spelas först med start på lördag tror jag. Det är även där bäst av 3 matcher och det är faktiskt Almtuna och Växjö som gör upp om den sista platsen i kvalserien.

Mora fick ju välja motståndare i playoff 1 i och med att man kom 4:a i serien. Konstigt nog valde man Almtuna och inte Troja. Växjö fick ta Troja och det gick finfint och de besegrades med 2-0 i matcher. Troja har ändå gjort en ruskigt bra säsong. Man kommer som nykomlingar till Allsvenskan och tar direkt en playoffplats. Det var som Borås förra året.

Almtuna stod däremot upp bra mot Mora och vann den första matchen hemma i Gränbyhallen med 3-1. Därefter var det dubbla returmöten uppe i Mora och Mora vann det första med 1-0, men sedan var det stopp. Almtuna skrällde ännu mer och vann den 3:e och avgörande matchen med 0-3 och slog ut Mora!
Så Daladerbyna är över för den här säsongen och Leksand kommer alltså att ställas mot antingen Almtuna eller Växjö i kvalserien.

Spelschemat för Leksand ser ut såhär:
Fredag 13 mars: Leksand - Södertälje
Söndag 15 mars: Rögle - Leksand
Onsdag 18 mars: AIK - Leksand
Söndag 22 mars: Leksand - Playoff
Tisdag 24 mars: Västerås - Leksand
Fredag 27 mars: Leksand - Västerås
Måndag 30 mars: Playoff - Leksand
Torsdag 2 april: Leksand - AIK
Måndag 6 april: Leksand - Rögle
Torsdag 9 april: Södertälje - Leksand

Så ser det ut och det är väl kanske ingen hitt att avsluta borta mot SSK.
Det gäller nog även här att få en bra start och slå SSK hemma och helst Rögle borta. Då har man nog en riktigt bra chans, men det gäller som sagt, precis som nästan alltid, att få en bra start på serien vilket man inte fick förra året när man förlorade borta mot Malmö och hemma mot Brynäs. Hemmaförluster har man inte råd med, så det är bara att hoppas att de slår Södertälje i 1:a matchen!

Södertälje borta i sista matchen kanske pappa och jag ska åka och se =)
Det är ju på skärtorsdagen, så man är ledig dagen efter  och just nu finns det gott om biljetter kvar. De jämte bortastå, där jag helst vill sitta, kostade 300 spänn, men det är det nog värt =) 
Helst skulle man ju vilja stå på södra stå och heja med Superstars med Emil Nilsén i spetsen =)
Vi får se hur det blir med det hela =) men det vore ju kul!

SM-kvartsfinalerna började nu ikväll och Färjestad kopplade direkt greppet om Brynäs när man vann på bortaplan med 0-2. Bara 6011 i publiken var det där trots slutspel. Hallå Gävle!
Timrå slog HV med 2-1 efter att ha vänt underläge 0-1 till 2-1 på ca en minut.
Skellefteå skrällde lite och slog LHC med 3-2 och Luleå gjorde det nödvändiga och slog Frölunda med hela 5-1. Folk undrade ju vad Dalén höll på med där när han valde Luleå istället för Timrå...
Vi får väl se hur det går =)
Nästa match är på lördag.

Man kan ju också meddela att Mjölby har spelat klart för säsongen. Man förlorade någon match mot Tingsryd, eller så var det Vita hästen som gjorde det... I alla fall så förlorade både Mjölby och Hästen de nödvändiga matcherna för att gå vidare till ev. spel om en plats i Allsvenskan nästa säsong.

Nyklipt =)

Tid: 18:14:49
Datum: 2009-03-03
Kategori: Goalball

Ja, nu har jag varit och klipt mig! Det var länge sedan nu och det behövdes!
Mitt hår växer ju extremt snabbt. Torsdagen vecka 49 var jag där senast, så det var ett tag sedan, men nu är det kort igen =)

Jag var trött igår och idag är jag ännu tröttare.
Orsaken kan nog vara den att jag sov till 2 i söndags. Jag sov i ganska exakt 12 timmar då =P
Så klart var jag inte trött på kvällen då och dessutom satt jag och skrev. Jag har ingen vidare skrivarlust numera, men när jag väl får det, då skriver jag mycket och det gjorde jag då. 11 sidor blev det och jag lade mig inte förrän klockan 12 trots att jag skulle upp 7 dagen efter. Ändå så kunde jag inte somna då. Jag tror jag somnade vid 3 någon gång...
Så igår var jag ju ganska trött kan man ju säga, men trots det kunde jag inte somna igår. Jag somnade, men vaknade igen och kunde inte somna. Vid 2 gick jag ner och såg på TV ett tag, men det fanns inget att se, så jag gick upp igen och läste lite och somnade halv 4. 3,5 timmar senare gick jag upp...

Imorgon har jag i alla fall sovmorgon, så då kan man väl förhoppningsvis sova lite längre =)
Det är psykologin som vi får jobba själva med . Igår gick jag hem, för jag trodde att vi skulle jobba med våra fördjupningar. Vi letade efter Anders innan, men vi hittade honom inte och vi jobbade inte heller med fördjupningen utan Anders hade en stor genomgång.. Typiskt...

Vad kan man mer säga om de senaste dagarna då?
Träningen i lördags gick hyfsat bra. Det var jag, Albin och Jennifer, Jakob och Ther som var där.
Vi pratade massa om Malmö, om hur vi vill träna, om kommande tävlingar osv. Vi struntar nog i SM nu i april, det är nog inte mycket idé att åka dit hehe, men i höst är det någon ungdomsturnering i september och Stockholm games i oktober och så Canon cup i november igen =)
Efter det började vi själva träningen med en uppvärmning som var ganska hård, men det är bra, det ska den vara! =)
Skottövningar var det sedan och det gick väl ganska bra.
Till sist körde vi match och Albin och Jennifer gjorde det bra och spelade lika mot oss övriga 3.
Vi pratade mycket under spelets gång. Jag var center och sa "Achtung achtung!" hela tiden =P
Jag märker i alla fall att jag måste träna på räddningar med händerna. Jag har nog för klena handleder =P
Efter träningen tog jag med mig en boll hem, så nu ska jag träna bollteknik. Det tråkiga är ju att det inte finns någon stans att träna skott på här. "Jo, i skottland", som en kompis så roligt sa till mig igår =P

Annars har det inte hänt någonting alls här i mitt liv på senaste. Kul liv jag har va? Det händer inte mycket...
Skulle ju vara kul om främst både Jocke och Nicolina, men även lite annat folk,  bodde lite närmre här =) Då skulle det ju i alla fall finnas något att göra...

Vi fick världens äckligaste soppa idag. Jag vet inte var det var, men den smakade bränt och gick inte att äta!
Vi fick i alla fall ut våra enkäter idag, så imorgon ska vi sammanställa lite resultat...

Cecilia Vennersten - Det vackraste

Tid: 01:14:00
Datum: 2009-03-01
Kategori: Musik

Ja, den här låten är riktigt fin tycker jag!

Det vackraste jag vet,
Är att se dig när du sover,
Här råder stilla frid,
Och jag glömmer både rum och tid,

Du ligger här bredvid,
Och jag känner hur du andas,
Att älskas utav dig,
Är det vackraste för mig,

Så sagolikt det är,
Att se morgon-dimman lätta,
När mörkret sakta flyr,
Och att se hur dagen åter gryr,

En kylig morgonbris,
Sakta sveper genom rummet,
Jag kryper tätt intill,
Lycklig för att du finns till,

Stunder av stillhet,
Ett ögonblick av ro ibland,
Stunder av lycka,
Att bara ha varandra,

Det är en rikedom,
Att få älska och att att älskas,
Vår kärleks varsamhet,
Är det vackraste jag vet,

Det vackraste som finns,
Är att vara någon nära,
När månen lyser klart,
Över skog och mark så underbart,

Du ligger här bredvid,
Och jag känner hur du andas,
Att älskas utav dig,
Är det vackraste för mig,

Stunder av stillhet,
Ett ögonblick av ro ibland,
Stunder av lycka,
Att bara ha varann,

Det är en rikedom,
Att få älska och att älskas,
Vår kärleks sårbarhet,
Är det vackraste jag vet,

Du ligger här bredvid,
Och jag känner hur du andas,
Att älskas utav dig,
Är det vackraste för mig,

Den är riktigt fin och texten har jag hämtat från http://www.stlyrics.com/songs/c/ceciliavennersten5749/detvackraste230858.html, men jag har satt in Å Ä och Ö samt gjort styckeindelning, för det fanns det inte på den sidan.

Här kan ni också lyssna på låten =)Nu har jag dessutom infört en ny kategori här på bloggen som ni kan gå in på om ni vill ha låttexter =)
Kopiera gärna, men glöm inte att ange källa!