Mot paralympics i Rio 2016! -

Malmö närmar sig

Tid: 00:42:16
Datum: 2010-01-31
Kategori: Goalball

Det är nu bara 2 veckor tills vi är nere i Malmö för att tävla och träningarna går framåt måste jag säga.

Förra lördagsträningen gick mycket bättre än den veckan innan, den 1:a efter jul. Nu fick jag till mina skott på ett bättre sätt, även om de inte var perfekta.
Vi körde mycket skottövningar, så klart, men även lite försvar och en del matchspel. Det gick väl sådär. Jag släppte in några billiga mål enligt mig själv. Ett av Albins fruktade snurrstudsskott, som han har börjat få till riktigt bra. Han själv vet inte riktigt hur han gör, men han snurrar samtidigt som han får till någon slags studs, som kan vara riktigt farlig om han får till dem. Ett sådant skott gick under armen och så var det ett skott där jag inte hann ut riktigt med benen. Så halvbra var det väl, men det var som sagt bara 2:a lördagsträningen efter jul.

I onsdags däremot gick det fruktansvärt dåligt. Det var nog den sämsta träningen på väldigt länge.
När jag kom hem från skolan strax före 4 blev jag svintrött. Jag åt lite, men var totalt opepp på att träna. Dock åkte jag ändå dit och kom faktiskt i tid, trots all snö som hade fallit under dagen.

Jag kände dock varken att jag hade någon energi eller vilja att träna, så uppvärmningen var t.o.m. jobbig. Därefter sköt vi och det gick ju som det förtjänades, skitdåligt. Jag tappade bollarna, fick ingen kontroll på dem och lyckades inte sikta rätt. Rent ut sagt skitdåligt.

Vi sköt i någon timme innan vi körde lite fys. Man kan inte hålla på och skjuta konstant i 2 timmar. Fysen är dock lite för lätt tycker jag. Nu skulle vi köra "intensiv" fys i 20 minuter innan vi avslutade med lite mera skott. Vi skulle göra 10 situps och 20 armhävningar. 10 situps är ju ingenting. Ska det vara intensivt så ska det, så jag gjorde 40. Så gjorde jag 40 armhävningar, på knogarna. 50 rygglyft blev det och korset + juckövningen i 1,5 minuter. När vi hade sprungit på tjockmattan låg min puls bara på 144. Om det var för att jag har förbättrat konditionen eller för att jag inte hann köra tillräckligt länge för att komma upp i puls vet jag inte, men speciellt jobbigt var det inte.

När vi åkte hem hade det snöat ännu mer. Riktigt mycket snö hade det kommit. Jag tyckte redan det var mycket innan, men nu hade det snöat ännu mer. Jag vet inte hur mycket det är, men det är ju säkert 4-5dm, minst. 
Jag och Oskar fick samåkning eftersom att båda har dispannsresa dit. Därför var jag inte hemma förrän 21:20. I vanliga fall brukar jag vara hemma strax före 9. Ännu värre var det dock idag, men det kommer vi till.

Träningen idag var faktiskt riktigt bra. Pelle var fortfarande sjuk, så Clara höll i den själv med oss som hjälp och stöd. Mamma och Pappa fick hjälpa till och tejpa linjer. De skulle ändå in till Linköping och se på bio senare under dagen, så då fick de vara så snälla och skjutsa mig också.

I bilen på väg dit tänkte jag på Malmö och det gjorde mig jättepepp på träningen. Dessutom skulle vi ju köra i 3 timmar idag istället för 2, som vi brukar ha.

Uppvärmningen gick bra och därefter sköt vi. Vi har varit många på lördagsträningarna varje helg efter jul och så även idag. 9st var vi om jag inte misstar mig. Louis, Albins tjej, som var med förra veckan också, var även med idag och det är ju kul. Även Jana var med, men hon har ju en bit kvar till våran nivå kan man ju säga. Andreas har kommit tillbaka riktigt bra efter allt han har varit med om och det är ju kul.

Jag fick till mina skott riktigt bra idag. Speciellt de vanliga skotten. Snurrskotten gick väl inget vidare, jag fick inte till stegen och skotten blev sneda åt vänster. Annars brukar jag ju släppa bollen för tidigt så att de går ut åt höger, men nu var det alltså tvärtom.

Efter skottträningen tränade vi handleder, den övningen som Rolando visade oss. Man har handflatan uppåt och studsar bollen mot en vägg med en hand. Det är riktigt bra. Jag tror det är det som gör att jag inte har full kontroll på bollen. Jag har för svaga handleder.
Efter den där övningen märkte jag faktiskt att jag fick till skotten ännu bättre än innan. De blev riktigt bra. De kan bli lite långa ibland så det blir "High ball", men annars är de bra. Dock kommer jag fortfarande lite långt fram. Jag har ca 1m till godo tills kastzonen är slut och det är lite lite.

Vi körde i alla fall lite match efter det. Det var jag, Albin, Oskar och Jana mot de andra. Det gick riktigt bra och jag kände att jag var med mycket bättre i försvaret än förra veckan. Skotten blev också bättre.
Vi bytte lag efter ett tag, men det gick lika bra det.

Kort sagt, en riktigt bra träning!

När vi skulle hem var det däremot värre. Jag skulle ha åkt 14:20. Oskar skulle åka 14:40 och eftersom att vi bor åt samma håll numera så antog vi att vi skulle få samåkning. Jag visste dock först inte när han skulle åka, så jag gick ut 14:20 för att vänta. Ingen taxi kom. Oskar kom ut en kvart senare, men ingen taxi kom. 14:55 ringde han och undrade var vi var. Jag sa att vi var vid vändplanen. Han undrade vilken vändplan. Så frågade han om vi såg en busshållplats. Nej, svarade jag, men han frågade om vi kunde komma dit i alla fall. Nej svarade jag, vi är synskadade. Även fast jag sa så, frågade han om vi såg en kyrka. Nej, svarade jag återigen. Sedan sa han att han var vid en innebandyhall.
Jag tror jag vet var det är. En gång när vi åkte till träningen åkte vi fel och kom till någon idrottshall där de spelade innebandy.
Jag sa gång på gång att vi var vid vändplanen vid Rydskolan, men han fattade inte. Han sa att han var vid Björnkärrsgatan 17, som är rätt adress, men där stod ju vi och han var inte där. Jag sa åt honom att köra runt byggnaden då, men det hade han gjort 2 gånger sa han.

Till slut, efter säkert en kvart, lyckades han hitta oss. Då sa han att jag skulle ha sagt "kajen" istället för "vändplanen". Vi har alltid sagt vändplanen förut om de inte har hittat och då har de förstått. Det gjorde inte han i alla fall och så hittade han inte hem till Oskar heller. Han frågade om det var ett rött hus. Det är ju lätt för Oskar att veta, han som är blind och dessutom nyinflyttad där.

Efter mycket om och men hittade han i alla fall, men då skulle han fråga efter närmsta väg till Skänninge. Hans svenska var inget vidare, så folk han frågade fattade knappt vad han sa. Efter mycket om och men hittade han ändå, efter att jag hade guidat honom från rondellen och hem. Han hade GPS, men den kunde man inte lita på tyckte han.

När jag skulle betala försökte han lura mig på pengar. En dygnsbiljett kostar ju 110. Jag hade inte 10kr löst, så han fick en 50-lapp. Då fick jag tillbaka en tia, men då sa jag att jag skulle ha mer tillbaka. Det fattade han inte först, men så försökte han få till det som att han hade glömt det.
Fan, där blev jag lite sur faktiskt. Visst, det är väl kanske inte lätt när man inte kan språket så bra, men för det 1:a är det ju han som ska hitta oss och inte vi som ska hitta honom. Vi ser inte, då kan vi inte gå någon stans där vi inte hittar. Om inte han hittar oss får han försöka leta. Att räkna pengar borde han väl för det 2:a kunna i alla fall och för det 3:e kan man ju vara lite serviceinriktad om man kör taxi...

Efter att jag kom hem, ungefär vid 4, har jag bara ätit en sen middag, lyssnat lite på hockeyn och lyssnat på musik. Jag tyckte det var något konstigt med basen. Det var inte lika mycket bas som vanligt tyckte jag, men alla reglage var som de skulle, så det måste ha varit inbillning. Hög musik när ingen annan är hemma är fina grejer det :)

Imorgon är det showdown som gäller. Prova på i Linköping. Det är den här och nästa söndag. Sedan börjar det på allvar, men jag tror jag skippar det då. Det blir för mycket. I så fall blir det goalball tisdag, onsdag och lördag och så showdown på söndagen. Man vill ju ha något ledigt också...

Nu är det förövrigt 1 år sedan jag var nere hos Nicolina för 2:a och sista gången...

Hoppas ni alla har haft en bra lördag! :)

2:a laget att ta 3 poäng i Ejendals...

Tid: 15:47:42
Datum: 2010-01-29
Kategori: Leksand

Mora har gjort det. AIK har inte gjort det. Malmö har inte gjort det. Växjö har inte gjort det.
Nej, det var Troja, av alla lag, som lyckades med det!

Var 0-6 borta mot Sundsvall en grym insats i söndags var det här inget annat än katastrofalt dåligt! Ett riktigt bottennapp helt enkelt.

Det började dock bra när JLGP fick 2 bra lägen och Troja sedan åkte på en utvisning. PP-spelet var dock inget vidare till en början, men så blev det lite rörigt nere vid Bengtsberg i Trojakassen och det blev tek där nere. Hermansson sköt då ett skott som Peter Nordström styrde in till 1-0 för Leksand!

Leksand fortsatte sedan att pressa på bra och fick med sig ännu en utvisning. Den här gången ledde det dock inte till något. OEL var närmast när han bröt sig in framför mål, men Bengtsberg blockerade.
Därefter jämnades spelet ut en aning, men det var fortfarande Leksand som tryckte på mest. Troja hade knappt haft ett skott på mål. Det 1:a kom efter drygt 10 minuter.
3 minuter senare var det 1-1. Jag vet inte hur det gick till, men så var det.

Leksand var sedan nära på att återta ledningen, men istället åkte Rodin ut för en holding.
BP-spelet fungerade dock bra och Troja fick inte till något nämnvärt. Det fick man däremot 26 sekunder från paus när det helt plötsligt blev 1-2. Ingen fattade vad som hände.

2:a perioden började slarvigt från Leklsands håll, så att Troja fick ett bra läge direkt. Jocke var dock med bra i målet. Hermansson sköt sedan i masken på Bengtsbertg och det blev tek.
Leksand fick till lite press, men Bengtsberg och övriga Troja stod emot bra.
Mål blev det dock, men det blev bortdömt. Bengtsberg räddade pucken nere vid ena stolpen, men Markus Persson och Martin Karlsson var där och slog tills pucken var i mål.
Man gav sig dock inte, utan tryckte på mer efter det med flera bra målchanser och dubbelskott, men Bengtsberg var riktigt bra i målet. Han räddade skott efter skott och hur mycket Leksand än försökte fick man inte in någon kvitering. Istället var det Troja som var nära 1-3 efter drygt halva matchen, men Jocke redde ut det.
Troja åkte sedan på en utvisning, men powerplayet funkade inte alls. Det närmsta man kom var när Lotvonen lyckades skjuta ett skott rakt på en Trojaits klubbskaft.
Rodin fick sedan misconduct med mindre än 2 minuter kvar av perioden. Då gjorde Troja så klart 1-3 efter flera försök där pucken bl.a. tog i stolpen.

Sista perioden började med att Prestberg åkte ut. Hermansson fick sedan en rejäl slashing så att klubban gick av, men det blev ingen utvisning för det. Istället blev det en dubbelutvisning och 1-4 till Troja.

Troja tog över lite efter målet, men så fick man en utvisning mot sig. En utvisning som dock inte ledde till något alls, mer än att tiden gick. Leksand fick inte alls till det. Riktigt dåligt spel var det med felpassningar osv.
En ytterligare Trojautvisning blev det i alla fall och nu blev det mål. För Troja. 1-5 i boxplay. Då var det faktiskt t.o.m. supportrar som gick hem! Dåligt! När Leksands supportrar går hem innan matchen är slut, då är det illa! Nog för att det var tamt från läktarhåll hela matchen, inte ens Superstars höll igång något vidare, men man stannar ändå kvar matchen ut. Det var 10 minuter kvar vid målet. På 10 minuter kan det hända mycket i ishockey.

Hände saker gjorde det också. 2 skott i stolpen innan Peter Nordström, återigen, gjorde mål fram till 2-5.
Strax därefter åkte dock Tony Virta ut och det blev BP igen. Där missade man öppet mål.
Mycket mer hände inte och Troja vann med 2-5.
Då är det alltså Mora och Troja som har lyckats ta 3 poäng i Leksand, förutom Leksand då så klart, den här säsongen.
Det här hoppas jag verkligen var en tillfällughet. Spelar man såhär kommer man ingenstans. Då blir det förlust mot Sundsvall på fredag också. Det måste bli flera klasser bättre! Det här duger inte! Vann skotten gjorde man t.o.m. men förlorade matchen. Jockes räddningsprocent hamnade på svaga 81,4%. Ett riktigt bottennapp som sagt.

I övriga matcher vann Växjö med 2-4 borta mot Bofors och Almtuna fortsatte att ånga på på hemmaplan när man slog Sundsvall med 5-1. Mora tappade däremot poäng borta mot Oskarshamn, som vann i sudden med 4-3. Malmö hade det tufft hemma mot Örebro, som såg ut att gå mot en seger, men med 3 minuter kvar gjorde McLean 3-3 och Calle Söderberg avgjorde på straffar till Malmös fördel.

Tabellen ser då ut så att Leksand alltjämt leder med sina 81 poäng. AIK är nu 2:a med 77 pinnar följt av Växjö på 3:e med 76. Mora är 4 poäng bakom på 4:e plats med 72 poäng. Därefter följer Almtuna med 70, Malmö med 69 och Bofors med 64.
Borås närmar sig lite. Man är nu bara 6 poäng bakom Bofors. Det kan gå snabbt, så Bofors ska nog inte känna sig allt för säkra där.
Örebro fortsätter att segla ifrån Västerås. Nu är man 4 poäng före dem och 7 bakom Borås. Björklöven är kvar på sina 43, Sundsvall har 42 och Troja 40. Det är tätt där kring strecket. Oskarshamn är väl i princip det ända avsågade laget med 29 poäng.

Ikväll spelas 4 matcher. Det är AIK - Borås, Leksand - Sundsvall, Malmö - Björklöven och Växjö - Bofors. Lyckas något av Löven eller Sundsvall ta poäng av Leksand eller Malmö vore det en rejäl fördel för dem, men de 2 senare får nog ändå hållas som favoriter.

I Allettan Norra stormar Asplöven mot nästa steg mot Allsvenskan. Man har vunnit samtliga 5 matcher och är 4 poäng före 2:an Kiruna och sedan ytterligare 3 före 3:an Kovland.

I mellersta gruppen leder Huddinge på 17 poäng, 2 före Arboga och 3 före Enköping. Det kan alltså svänga snabbt där. Arboga har ett jätteläge att ta över serieledningen i nästa omgång när man möter Borlänge hemma. Enköping och Huddinge möts och vinner Enköping den drabbningen och Arboga slår Borlänge är man i serieledning.

I södra gruppen har Tingsryd och Vita hästen seglat ifrån de övriga med 18 resp. 16 poäng. Nybro är 3:a med 11. Därefter följer Olofström och Skåre på 10 poäng. Mariestad ligger fortfarande sist, men nu med 4 poäng. Det är dock 3 poäng bakom nästjumbon Skövde.

Mjölby ligger alltjämt sist i grupp E's fortsättningsserie, men nu med 3 poäng efter att man slog 4:an i serien, Munkfors, borta med 4-5.

Annars har det varit mycket att göra den här veckan.

I måndags fick jag plugga som en tok till tyskaredovisningen jag hade, eller rättare sagt, skulle ha haft, i tisdags om das Wiener Riesenrad. Det visade sig nämligen att jag inte hann redovisa det, så det fick jag göra igår istället.

På tisdagseftermiddagen var vi på en mässa med massa universitet och högskolor nere vid Arbetsförmedlingen. Det var inte direkt optimalt för min del när det står massa skolor vid olika bord och man går runt och frågar och har sig. Jag vet ju inte ens vad jag vill göra i höst, så det var lite svårt. Vi var i alla fall på några seminarier med Linköpings och Jönköpings universitet. Så ville Spike se Kyl och ventilation, som Alle och Jens går, här i Mjölby. Det känns nästan som hela grejen gav mer för spike än för mig. Spike hittade flera grejer han var intresserad av. Han vill antingen gå kyl och ventilation eller sjuksköterskeutbildningen nere i Växjö.

När jag kom hem var jag helt nere hela kvällen. Jag vet inte varför, men jag antar att det var för allt med framtiden och det. Det kändes nästan som en mindre deprition. Nästan som när Madde slutade i Stockholm eller när det tog slut med Nicolina.

Bra kändes det i alla fall inte och så skulle jag plugga mitt upp i allt det där, för i onsdags var det prov i Människan socialt och kulturellt. Provet gick i alla fall riktigt bra tror jag. Apropå det så är det nog bäst att jag mailar in det till läraren snarast möjligt, för det har jag glömt bort =P

Vi var även på en grym föreläsning av Jonas Hassen Khemiri, ni vet, han som har skrivit Ett öga rött, i onsdags. Han var riktigt bra som föreläsare och sa bl.a. att vi nog inte hade lyssnat så mycket de första minuterna eftersom vi hade kollat på hans grej han hade på fingret. Han berättade att han hade spelat basket med en kompis. Så skulle han blocka honom, men kompisen fintade skott, så Jonas landade på sitt lillfinger och fick en stödgrej på det. Hans morbror, som ville vara lite ungdomlig, frågade vad han hade gjort, men innan Jonas han svara sa han "Ah, det är en sån där bluetouth!" XD

Riktigt göddig snubbe var det och dessutom fick jag sluta 1h tidigare eftersom att jag hade gjort mitt prov innan föreläsningen istället för efter. Jag ansåg att jag inte skulle hinna det efteråt, som de andra gjorde, så jag fick göra det före.

Träningen gick inget vidare på kvällen, men det tar vi i ett senare inlägg.

Igår var det som sagt tyskaredovisning. Den gick nog ganska bra, men jag kan nog ha pratat lite för snabbt. Annars gick det bra.
Svenskaredovisningen vi hade senare under dagen gick däremot riktigt bra. Vi skulle ju prata om samhäll för antingen dagisbarn, niondeklassare eller pensionärer. Jag valde dagisbarn. Vi delades in i grupper och så skulle vi göra ett gemensamt framträdande. Jag gillar ju parodier, så det blev ganska så överdrivet, som om det var 2-3-åringar som lyssnade. Bra gick det i alla fall och folk skrattade =)

Idag hade jag den sista grejen för veckan, min naturredovisning om Ebola. Det gick också bra, även fast jag inte hade övat så jättemycket på den. Det finns ju inte så mycket att säga om den, den är ju ganska mystisk. Man vet inte exakt var den kommer ifrån, men man tror att den sprids via djur, typ apor och gnagare. Något botemedel finns ju inte heller. Det ända man kan göra är att ge smärtstillande och extra näring åt de drabbade. Smittorisken är extrem och dödligheten hög. 50-90% av alla drabbade beräknas dö.

Nu ikväll är det som sagt hockey och då debuterar alla 3 av Leksands nyförvärv. Man har värvat en målvakt i form av Tom Lawson. Han har spelat i KHL tills nu och är en transatlant. Jag hade nog hellre sett en back eller en center som transatlant, men nu blev det en målvakt. Han kommer att stå ikväll då Jocke har fått ledigt. Jag hoppas bara att alla inser att Lawson kommer vara given 2:a så länge inte Jocke darrar totalt.
2 finnar har man också värvat. En back i form av Antti Hulkkonen, som spelade i Brynäs för några säsonger sedan.
Även en center i form av Jussi Pesonen har man plockat in. Båda 2 kommer närmast från finska Ilves. Båda 2 har också skrivit på för resten av denna säsong och hela nästa. Det är bara att hoppas att det inte blir som med ett gäng andra spelare, som har lämnat klubben i förtid, men som man ändå får betala för.

Nu ska jag fixa lite med min webbsida tänkte jag =)
Hoppas ni alla har haft en bra dag! :)

Vi avslutar med en klassiker, "Oh my god, they killed Kenny! You bastards!" =)


Gigi D'Agostino - L'Amour toujours

Tid: 19:10:00
Datum: 2010-01-26
Kategori: Musik

Idag orkar jag inte skriva något inlägg, så istället slänger vi upp en låt igen.

Den här låten tror jag att väldigt många av er känner igen.
Från mitt perspektiv är det en av de absolut bästa technolåtarna som någonsin har gjorts, även om den börjar få några år på nacken nu. Det är en outtröttlig klassiker som aldrig blir dålig och som släpptes under technons glansår, 1999-2000. Ren techno är det dock inte enligt mig, mer åt Italodance-hållet..

Innan jag fick tag i den här låten, för drygt 5 år sedan nu, letade jag i flera månader efter den och så råkade jag hitta den av en slump.
Själva texten kanske ni inte känner igen, men melodin är jag ganska säker på att ni känner igen. Lyssna och säg vad ni tycker här nedan!

Här har vi låten, Gigi D'Agostino - L'Amour toujours, även känd som "I'll fly with you"!

I still believe in your eyes
I just don't care what you've done in your life
Baby I'll always be here by your side
Don't leave me waiting too long, please come by

I-I-I-I still believe in your eyes
There is no choice, I belong to your life
Because I will live to love you someday
You'll be my baby and we'll fly away

And i'll fly with you-ou
I'll fly with you-ou-ou
I'll fly with you-ou-ou-ou

I'll fly with you
I'll fly with you
I'll fly with you

Every day and every night
I always dream that you are by my side

Oh, baby, every day and every night
Well I said everything's gonna be alright

And i'll fly with you-ou-ou
I'll fly with you-ou-ou-ou
I'll fly with you-ou-ou-ou-ou

Där hade vi den. Som sagt, en outtröttlig klassiker.
Texten hittade jag här och här ska ni få lyssna på låten! Lyssna och njut! :)


Klubbrekord! :)

Tid: 19:20:17
Datum: 2010-01-24
Kategori: Leksand

Sundsvall - Leksand. Ingen lätt uppgift. Senast man var uppe i Sundsvall vann dessa efter ett straffmål i sudden.
Så kul skulle de dock inte få den här gången.
Leksand öppnade stenhårt och gjorde mål direkt. tyvärr blev det bortdömt för offside, annars hade det varit ett snyggt mål av Rodin.
Istället var det Daniel Hermansson som lade pucken i öppen kasse efter dryga 3 minuter när Sundsvallsmålvakten var nere på isen och simmade.

Precis efter sköt OEL i ribban och drygt 3 minuter senare gjorde ingen mindre än Kimmo Lotvonen 0-2. En riktigt bra start från Leksand och Sundsvall tog timeout.
Leksand var trots det nära på att göra 0-3 efter några farliga lägen, men inget mål de gångerna. En sundsvallsutvisning blev det dock och Leksand hade flera farliga chanser i powerplay, men inget mål. 2 Sundsvallsutvisningar till följde efter det, en holding och en high stick. Sundsvall redde dock ut dem, trots att Leksand pressade på bra.

3 avklarade BP stärkte nog Sundsvall, för i slutet av perioden ryckte man upp sig en aning och fick till några hyfsade skott, men Jocke var stabil i målet.

2:a perioden började svängigt. det var bra lägen från båda håll, men ändå inga riktiga kanonlägen. Inte förrän Pelle Prestberg fick chansen och stänkte upp den i nättaket bakom Sundsvalls målvakt.

0-4 var sedan ruskigt nära när Jens Bergenström sköt i masken på målvakten. Synd att han inte fick näta där. det hade i så fall varit hans 1:a mål för säsongen.
Strax därefter fick Leksand dock spela BP för 1:a gången i matchen när Peter Nordström åkte ut för en holding. Försvarsspelet fungerade dock bra och Sundsvall kom inte till några större farligheter och man klarade av boxplayspelet utan några större problem.

Leksand kändes stabila och kontrollerade matchen på ett bra sätt. Man snurrade på bra i Sundsvalls zon några gånger, men fick inte till några jättelägen. Sundsvall stack upp ibland och fick ett riktigt bra läge efter ca 15 minuters spel, men Jocke var bra med och räddade.
En ny Sundsvallsutvisning förkunnades strax därefter och powerplayet som följde var bra. Rodin drog iväg ett tungt skott som målvakten räddade och därefter försökte Kollar sig på en styrning från Carlsson, men Jocke Lundström i Sundsvallskassen höll emot bra.
Precis som i slutet av 1:a perioden ryckte Sundsvall upp sig en aning, men lyckades inte få in pucken bakom Jocke Eriksson.

Den sista perioden började, precis som den 2:a, ganska pendlande med chanser åt båda håll. Sundsvall var nära att redusera efter 5 minuters spel, men Jocke var bra med i kassen. Istället blev det en dubbelutvisning och kort därefter ännu en Sundsvallsutvisning. Leksand fick alltså spela PP och det förvaltade man bra när Thomas Rodin lade in ett välriktat backhandskott bakom Lundström i Sundsvallskassen.

Chanser åt båda håll var det sedan, men Leksand hade de vassaste chanserna. Bergenström, Hermansson och Johansson snurrade bra i Sundsvallszonen, varpå OEL fick till ett bra skott som Lundström räddade.

Direkt efter en tek testade dock Kollar skott och Lundström lämnade retur. En retur som Pelle Prestberg tog vara på och satte 0-5.
Sundsvall stack därefter upp ganska bra och fick några hyfsade lägen, men Jocke Eriksson var bra i målet, som alltid. 2 Leksandsutvisningar blev det dock med kort mellanrum, så Sundsvall fick chansen i dryga minuten att spela 5 mot 3. Leksands box var dock grym och man redde ut det hela. Inte nog med det, precis efter att man blev fulltagliga stormade Jens Bergenström fram och slog in 0-6! Hans 1:a mål för säsongen och saken var klar. Det var den dock sedan länge, men en mycket övertygande seger blev det, även om Sundsvall kanske inte bjöd på seriens tuffaste motstånd.
1833 åskådare i publiken fick i alla fall se våran egen Jocke Eriksson hålla sin 8:e nolla för säsongen! Därmed har han slagit klubbrekord! Han har hållit fler nollor under en och samma säsong än vad självaste Ed Belfour lyckades med i klubben! Grymt! Ett stort grattis till Jocke! :)

Helgen har annars varit bra. Träningen igår var bra, mycket bättre än förra veckan. Tyvärr tror jag att jag sträckte mig eller något liknande, för jag har jätteont i ljumsken. Får hoppas det går över snart...
Hur övriga träningen gick tar vi dock i ett annat inlägg.

Jag skulle ju plugga och lägga mig tidigt igår sa jag också, men så blev det ju så klart inte. Jag pluggade visserligen lite, men inte så mycket som jag borde. Får ta tag i det där lite nu istället.
Fastnade vid datorn gjorde jag i alla fall och lade mig inte förrän 1.

9 skulle jag upp idag, för vi skulle ju till Norrköping och se Luftslottet som sprängdes syntolkad.
Filmen var helt okej. 2:an var bättre tycker jag, precis som jag tyckte gällande böckerna, men den var helt klart godkänd.

Efter filmen åkte vi till mormor, men först svängde vi förbi Elgiganten och bytte mitt minneskort. Det var inga problem, men det konstiga är att hon som vi fick hjälp av, som jag förövrigt tror var samma trrevliga tjej som hjälpte oss förra gången, sa att vanliga SD-kort bara går upp till 2Gb. Sedan blir de automatiskt SD-HC. På nätet står det ju dock att man kan ha minneskort på upp till 32Gb i Milestone, men i så fall borde det ju vara SD-HC-kort, men de funkar ju uppenbarligen inte. Lite skumt, men nu har jag i alla fall ett kort på 2Gb. Nu återstår det bara att se hur många böcker jag får in på det...

Hos mormor fick vi fläskfilé, potatisgratäng och kokta morötter. Till efterrätt bjöds det fruktsallad med riven choklad och glass :)
Det var 3:e gången på en månad vi var hos mormor nu och det händer inte allt för ofta, tyvärr. Jag trivs ju jättebra i mormors lägenhet, så egentligen skulle jag vilja åka dit lite oftare... :)

Jag hoppas ni har haft en bra helg och vi avslutar här med en låt. idag får det bli en riktig klassiker från technons genombrottsår, 1999-2000, Alice DJ - Will I ever! En låt jag tror många av er känner igen, eller...?


Slaget om Siljan 3/4!

Tid: 22:15:12
Datum: 2010-01-22
Kategori: Leksand

Ojojoj, vad laddad man var innan denna match! Hela dagen laddade man upp för matchen. Bröder spelades via Youtube innan och sedan var det dags! Everysports livereferat och webbsändning från matchen via SR Dalarna.

Ett fullsatt Ejendals arena, 7650, var på plats och det var nära för Leksand direkt när Patrik Carlsson sköt direkt efter pass av Kollar. Sedan var det en studspuck som höll på att ställa till det för Lasse Johansson i Moramålet.
Båda klackarna höll igång bra, men Superstars hördes ju så klart mest. Man körde bl.a. sin smått unika ramsa där man delar upp män och kvinnor på Norra och sjunger "Vi är Masar/Kullor, vi står på Norra stå och det ska ingen djävel ändra på!"

Peter Nordström tog sig sedan igenom hela Mora och prickade ribban! Kort därefter åkte dock Ekman-Larsson ut för en holding och det var powerplay för Mora, ett powerplay som var ruskigt bra och de fick till en hel del bra chanser, bl.a. Hilmersson och Viksten, men Jocke Eriksson var bra med i kassen.

Leksand klarade boxplay-spelet och strax därefter fick Virta ett jätteläge, men han sköt inte, utan lade en styrpuck framför mål! De hade även ett till läge, men pucken ville inte in. En moring åkte ut och Leksand fick powerplay, men tyvärr åkte en leksing ut efter en stund.

Det blev alltså spel 4 mot 4 varpå Mora fick ett kort powerplay. Några mål blev det dock inte, utan båda lagen blev fulltagliga, men kort därefter var det Pelle Prestberg som snurrade upp både back och målvakt och satte pucken bakom Lasse Johansson i Morakassen! Han slog pucken i sarjen och lurade ut Morabacken till sarjen och så tog han pucken igen och sköt i mål!

Efter målet fick Mora mest slå ifrån sig. Leksand fick ett bra läge, men gjorde en passning för mycket. Nordström var sedan framme och var så nära att göra 2-0, men en utvisning blev det i alla fall. Dock var PP-spelet inget vidare och Mora klarade av det utan några större problem.

Den 2:a perioden börjades med boxplay efter att JLGP hade åkt ut i slutet av den 1:a. Leksand hade dock inga problem med att reda ut det hela och precis när JLGP kom in på isen igen fick han ett bra läge, men Lasse Johansson räddade. Leksand fortsatte att göra det bra och Lassen fick ett bra läge, men Mora vände och fick en bra chans, men JLGP gjorde återigen ett bra jobb och redde ut det.

Håkan Bogg åkte sedan ut efter hög klubba. Rodin fick där ett bra läge efter en pass av Prestberg, men mycket mer hände inte. Man fick inte riktigt till det den här kvällen.

Därefter var det väldigt oordnat spel. Bergenström snurrade några varv i hörnet. "Kanske var han inspirerad av konståknings-EM" skrev man på Everysports livereferat. Ett EM som, vad jag har hört, inte gick så bra för svensk del.

Mora fick hursomhelst sedan ett bra läge genom Amnér, men Jocke Eriksson var där och räddade.
Martin Karlsson grejade sedan en tveksam utvisning och det blev PP igen. Lotvonen var då nära på att ställa till det igen när han återigen ramlade, precis som han gjorde i tisdags mot AIK, men den här gången skulle han få upprättelse när han sköt ett bra skott som Kollar var nära att trycka dit. Samme Kollar fick sedan ännu ett läge, men Lasse Johansson var bra i målet och räddade kvar Mora.
David Åslin fick, direkt efter powerplayet, ett riktigt bra läge, men Johansson var där igen. Även Jocke Eriksson gjorde bra räddningar när en moring bl.a. sköt ett skott som han räddade med benskyddet.

Domaren missade sedan en solklar tripping på Hempa. Tidigare hade han ju dock tagit en tveksam utvisning när Karlsson ramlade, så det jämnade kanske ut sig.
David Åslin fick ett jätteläge när han rundade målet, men en moring hann dit och täckte. Mora tog sedan över perioden och mot slutet fick Leksand mest slå ifrån sig. Mora fick flera kanonlägen, men Jocke var bra med i målet.

Sista perioden började med chanser både till höger och vänster. Mora fick först en bra chans varpå Martin Karlsson gjorde ett bra jobb och så även Hermansson. Båda 2 fick hyfsat bra lägen.
Båda lagen fortsatte att byta chanser med varandra, men båda målvakterna briljerade. Weinis lade pucken mot mål, ett skott som Hempa var nära på att nå. Därefter var Mora nära på att få ett riktigt bra läge när Lotvonen sånär slog en riktig indianare framför mål.

Det var som sagt ett riktigt ställningskrig. Vem skulle göra nästa mål? Svaret var Leksand. Pelle Prestberg slog en pass som lite turligt nådde Patrik Carlsson som klippte till direkt och pucken satt i krysset bakom Lasse Johansson!

Trycket i Ejendals arena var enormt. Det var så högt att domaren tvingades blåsa en extra gång för att göra sig hörd vid en hög klubba.

Leksand tog, trots målet, inte över perioden, utan Mora fick ett bra läge genom Jens Jakobs som trocklade sig igenom Leksands försvar, men Jocke Eriksson var bra med i kassen.
Perioden fortsatte att svänga fram och tillbaka. Lagen bytte chanser med varandra. Ekman-Larsson fick ett kanonläge, varpå MartinJohansson i Mora vände, men Jocke Eriksson räddade.

Powerplay för Mora blev det dock efter att JLGP gjorde en rejäl kneeing på Jens Jakobs, som flög upp i luften. Publiken tyckte dock inte det var någon utvisning, men domaren dömde utvisning och Moras PP var återigen riktigt vasst. En moring tog sig in framför kassen och var så när på att slå in pucken, men Leksand hade lite tur och fick t.o.m. med sig en utvisning på Ekholm i Mora.

Powerplay-spelet gav ingenting och Mora klarade av det. Dock fick man ett läge till mot slutet av perioden när självaste Pelle Prestberg åkte ut för roughing. Samtidigt passade Mora på och satsade allt på ett kort och tog ut Lasse Johansson, vilket innebar spel 6 mot 4 för Mora. De fick dock inte till det riktigt, men Mikael Zettergren skapade ett bra läge, varpå Leksand var nära på att slå pucken i öppen kasse, men den gick några meter utanför. Kollar prickade sedan stolpen, men till slut lyckades Peter Nordström pricka rätt fram till 3-0, vilket också blev slutresultatet.

Jocke Eriksson höll därmed sin 7:e nolla för säsongen och tangerade Eddie "The eagle's" klubbrekord från säsongen 07/08. Han hyllades också mycket välförtjänt efter matchen av Superstars på Norra stå.

Bra resultat var det i övrigt för Leksands del också. AIK tappade nämligen en 0-2-ledning borta mot Almtuna, som återigen visade att man är ett starkt hemmalag. De vann med 3-2. Även Växjö hade det lite tungt på hemmais, återigen, när man bara vann i sudden med 3-2 mot Västerås.
Malmö var väl i princip det ända laget som drog nytta av resultaten när man vann borta med 1-4 mot Oskarshamn. Oskarshamn som nog så sakterliga ser tåget gå snart. Både Troja och Sundsvall vann nämligen ikväll. Troja vände 3-1 mot Bofors borta till seger med 3-5, riktigt starkt gjort, och Sundsvall bortalog Borås med 2-4. I Borås där det förövrigt var gratis inträde den här kvällen, så det var nästan fullsatt.

Tabellen ser alltså ut så att Leksand återigen har ryckt åt sig en liten lucka ner till övriga lag. Man leder med 78 poäng. Växjö är 2:a med 73 poäng och AIK är fortfarande 3:a med 71. Leksand har alltså 7 poäng ner till sista direktplatsen och 10 poäng ner till 4:e platsen där Mora ligger med sina 68 pinnar. Malmö och Almtuna hakar dock på med 67 poäng. Båda 2 har dock en match mer spelad.
Bofors har tappat lite och är 5 poäng bakom de 2 ovan nämnda lagen, men man är ändå 10 poäng före Borås, som i sin tur är 5 poäng före Örebro. Örebro som nu, genom att man tog 2 poäng borta mot Björklöven ikväll, paserade Västerås med 1 poäng. De båda har 47 resp. 46 poäng. Björklöven är bara 3 poäng bakom Västerås med sina 43 poäng och därefter följer Sundsvall som bara är ytterligare 1 poäng bakom. Så Örebro och Västerås ska inte känna sig allt för säkra. Även Troja hakar på litegrann med sina 37 poäng. Oskarshamn är nu 10 poäng bakom närmsta lag och 15 poäng från säker mark. Man får nog rikta in sig på kvalspel skulle jag tro.

I övrigt så blev det en ganska bra dag idag. Vi hade geografi först där vi gick igenom varför vi har de årstider vi har och varför vissa delar av världen har regn och torrperioder. Det är inte sådär jätteintressant tycker jag och lite svårt att hänga med när man inte ser.

Efter geografin var det natur där vi gick igenom immunförsvaret, vaccinering och serumbehandling. Därefter slutade jag. Vi hade bara historia kvar och där skulle vi jobba klart med våra frågeställningar. Jag tyckte det var onödigt att vänta där i 2 timmar på den lektionen, så jag åkte hem och gjorde klart det istället. Jättebra blev det väl inte, men hyfsat. Min frågeställning blev hur det kunde komma sig att man använde just Zyklon B i Auschwitz? Någon speciell fakta hittade jag inte, men huvudsaken var ju frågeställningarna. Dock tror jag det kan bli lite svårt att fixa ett sådant där arbete sen senare när vi ska göra ett större. Då behöver man ju kolla fakta i böcker, slå i böcker, kolla i arkiv osv. och det är ju lite svårt när man inte ser, så vi får se hur det blir med det.

Jag hade tänkt att jag skulle plugga ännu mer efter historian, men jag kände för att träna lite, så det gjorde jag. Lite axlar och armar blev det. Sedan tänkte jag att jag skulle läsa lite. Tyvärr råkade jag somna och låg där i drygt 3 timmar, så det blev inget mer plugg. Det var bara att äta lite och ladda upp extra mycket inför matchen. Ska se om jag orkar göra något nu strax istället...

Igår ringde Elisabet. Hon ska skicka tillbaks min daisy igen, för hon fick den att funka. Alla skivor snurrade och det var inget fel alls på den. Det måste ju ha varit min bok det var fel på då. Dock har jag ju gått över lite till att vilja ha böckerna på minneskort, så jag vill nog ändå köra med Milestonen. Elisabet hade ringt Iris också och de sa att SD-HC kunde fungera, men inte alls lika bra. Så vi får se om det går att lämna tillbaks. Annars har jag lagt ut 300 spänn på något jag inte har någon nytta av. Är det någon som vill köpa ett SD-HC-kort på 4Gb kan ni ju höra av er i så fall :)

Imorgon blir det träning som vanligt. Vi pratade om att förlänga den med 1h innan Malmö, men imorgon var hallen redan bokad, så det fick bli nästa och nästnästa helg.

Hoppas ni alla har haft en bra fredag! :)

Vi avslutar lite passande med en låt som heter Ge upp Mora! Lyssna och njut! Texten är faktiskt ganska kul och melodin är tagen från Offsprings gamla hitt, Take a job :)


Bassrockerz pres. Elena - Surrender

Tid: 19:56:00
Datum: 2010-01-21
Kategori: Musik

Då slänger vi in en låt igen.
Nu lämnar vi det "fina stuket" som vi har haft de senaste låtarna och riktar in oss på lite snabbare musik.

Det här är en låt jag tycker är riktigt bra för tillfället, får se vad ni tycker.
Här har vi den i alla fall, Bassrockerz pres. Elena - Surrender!

Somehow I always knew
Before I had you
Reach out what I had to do
I know, it's you

Take my hand and I will lead you to me
Everytime we try together we are one

It's a dream, it's a magic
Now I will surrender, will surrender, will believe
It's a dream, it's a magic
Now I will surrender, will surrender, will believe
It's a dream, it's a magic
Now I will surrender, will surrender, will believe
It's a dream, it's a magic
Now I will surrender, will surrender, will believe

Somewhere I always see
That you're beside me
Can't believe it had to be
This is the key

Touch my soul and I will guide you to me
Everytime we try together we are one

It's a dream, it's a magic
Now I will surrender, will surrender, will believe
It's a dream, it's a magic
Now I will surrender, will surrender, will believe
It's a dream, it's a magic
Now I will surrender, will surrender, will believe
It's a dream, it's a magic
Now I will surrender, will surrender, will believe

Där hade vi den och texten hittade jag här. Naturligtvis ska ni få lyssna på låten också och det kan ni göra här nedan i en Bootleggerz mix, tror jag, det låter som den i alla fall.


AIK - Leksand

Tid: 19:30:51
Datum: 2010-01-20
Kategori: Leksand

Jag har fastnat lite med det här att skriva sammanfattningar av matcherna med hjälp av Everysports livereferat, som jag har gjort de senaste matcherna.
Det tänkte jag fortsätta med även denna match.

Matchen började lite försiktigt 1:a minuten, men så åkte både Lotvonen och Ekman-Larsson ut för 2 hakningar. AIK spelade dock ganska slarvigt och fick inte till några jättevassa chanser mer en ett skott på Jockes axel och ett skott där han gjorde en ruskig plock.
Leksand klarade alltså 5 mot 3 i drygt 2 minuter och därefter snurrade Leksand lite i AIK:s zon, men även Heino Lindberg var bra med i kassen.

2 målvaktsgiganter stod mellan stolparna, men Jocke Eriksson var den som först fick vika ner sig. Ett riktigt skitmål var det när båda Leksands backar gick ner bakom mål för att ta pucken av en ensam AIK:are. Han passade fram framför mål där en fri AIK:are bara hade att slå in den. AIK åkte dock på en utvisning kort därefter, men Leksand lyckades inte få in pucken i powerplay heller. Prestberg sköt kvällens 2:a axelskott när han träffade Heino på axeln. Efter powerplay-spelet sköt AIK icing på icing och det hände inte mycket. Mycket spel i mittzon var det. Weinis var dock nära på att få in kviteringen, men det gick inte den gången.
Sedan åkte 2 leksingar ut igen. Det var Lotvonens 2:a utvisning för kvällen + Rodin. 5 mot 3 i 2 minuter till väntade alltså, men AIK fick inte till det. Det bästa de fick till var ett skott som  Jocke gjorde en kanonräddning på när han gick ner i spagat och räddade pucken vid ena stolpen. Stolpen träffade sedan OEL precis innan AIK fick en utvisning, men PP-spelet som följde därefter var inte alls bra. AIK klarade av det utan några större problem.

Mycket mer hände inte i den 1:a perioden. 2:a började riktigt bra när Hermansson och Ollas gjorde ett bra sammarbete och var så nära att slå in pucken. Kollar kom sedan fri, men Heino räddade.
Leksands nyförvärv, den finske 37-åringen Tony Virta, som gjorde sin 1:a match för laget denna kväll, lurade sedan upp en AIK:are på läktaren genom en snygg tunnel.

Efter rejäl Leksandsnurr de första minuterna fick AIK straff. Varför vet jag inte, men mål blev det och det var 2-0.
Leksand fick sedan i alla fall med sig en utvisning, men PP-spelet ville inte fungera den här kvällen. En del skott hade man, men de flesta utanför.  

Perioden var väldigt händelsefattig och tråkig efter AIK:s straffmål, för mycket mer hände inte. AIK verkade spela på sitt 2-0 och puckarna ville inte in för Leksand.

I sista perioden fick Ollas ett jätteläge direkt och Kollar var där på returen, men pucken ville som sagt inte in.
Bong i AIK fick sedan ett liknande läge som AIK gjorde mål på i 1:a perioden, men han sköt inte ens. Han fattade nog inte hur fri han var, för båda Leksands backar var återigen nere bakom mål.
Leksand åkte sedan på en utvisning, men boxplay-spelet var alldeles utmärkt och AIK fick inte till några större farligheter. Direkt efter utvisningen sköt Hermansson ett skott som Ollas styrde in till 2-1!

Efter målet var det bara Leksand för hela slanten. AIK spelade fortfarande på resultatet och tog en timeout. Direkt efter densamma krockade 2 leksingar och AIK fick ett friläge som de förvaltade väl fram till 3-1. Då var det Leksands tur att ta timeout. Det hjälpte inte . JLGP lyckades med att dribbla som siste back vid egen blå. Bong snodde då pucken och kom fri mot Jocke och satte slutresultatet, 4-1.

Det var otur och slarvighet som avgjorde det här också. 1-0 var rent slarv liksom 3-1 och 4-1. 2 leksingar nere bakom mål vid 1-0, 2 leksingar som krockade vid 3-1 och slarv av Grand-Pierre vid 4-1.
En sak är i alla fall säker och det är att Mora fasen ska få sota för det här på fredag!

Apropå Mora så möter de Borås hemma ikväll. Det kan bli en jämn historia, men vinner de den matchen och Växjö slår Troja borta är det bara 5 poäng ner till 4:e platsen. Då har Leksand 75, AIK och Växjö 71 och Mora 70. Vinner dessutom Mora på fredag är de bara 2 poäng bakom Leksand, men det hoppas vi inte händer!
I övrigt möter Bofors Sundsvall borta och Malmö tar emot Almtuna. Sista tåget för en direktplats börjar sakteliga gå för Malmö, så en seger ikväll är välbehövlig. Kruxet är bara att det är den för Almtuna också, så det kan bli jämnt, men jag tror ändå på Malmöseger där. Även Örebro tror jag tar 3 pinnar ikväll hemma mot Västerås. I sådant fall går man upp på samma poäng som Gurkorna. Björklöven vill även de haka på där, för de tog en övertygande seger igår hemma mot Oskarshamn med hela 8-2.

I Allettan Norra har Asplöven ryckt lite. Man leder med 12 poäng, 4 före Kiruna och 5 före Hudiksvall.

I mellersta serien leder fortfarande Huddinge på 10 poäng. Nyköping är 2:a med 8 och Enköping 3:a med 6. Även Arboga och Wings har 6 poäng. Borlänge är fortfarande sist, men nu med 3 poäng efter att man besegrade Nynäshamn med 1-5 på bortais. 2 tuffa matcher väntar dock när man har Enköping hemma och Huddinge borta.

Den södra serien leds av Tingsryd på 9 poäng. Det är samma antal som 2:an Nybro har. Skåre är 3:a med 8 poäng och Vita hästen är 4:a med 7, så det kan svänga snabbt. Om Pantern slår Hästen i nästa omgång och Olofström slår Skåre är Olofström uppe på 3:e plats. Så än så länge är det inte avgjort, men Mariestad måste ta poäng snart. Man ligger sist med sina 2 poäng och vinst mot Tingsryd i nästa match är ett plus. Det blir dock svårt.

Natten till igår sov jag 14 timmar! Jag hade ju bara sovit knappt 2 timmar natten före, så det jämnade ut sig. Jag lade mig 11 i måndags och sov till 12:20 då jag vaknade 1:a gången,, men somnade om igen och vaknade inte förrän 13:15. Då kändes det sådär så att man bara vill ligga kvar i sängen. Man vill inte gå upp. Man vill bara ligga kvar och mysa och läsa. Tyvärr hade jag ju en del att göra, så det var bara att gå upp. Tyskan skulle göras och den gjordes också. Jag skrev om Der Riesenrad i Wien. Sedan skulle jag plugga till religionsprovet som vi hade idag, men jag fastnade vid bloggen och msn, så det blev inte mycket av med det. Inte förrän senare på kvällen kom jag igång med pluggandet.

Provet gick sådär idag. Det var faktiskt ganska svårt tyckte jag, men G klarar jag nog, kanske VG om jag har tur.
På Människan socialt och kulturellt såg vi på en riktigt bra film måste jag säga, Den bästa av mödrar. Riktigt sorglig och fin. Hon mamman där, Signe, som Ero kommer till som fosterbarn tyckte jag verkade som en trångsynt jävla idiot i början. Hon kunde ju inte anpassa sig alls till en finsk pojke. Så småningom förstod man dock varför hon var som hon var. Hon hade förlorat en dotter för 2 år sedan. Då förstår man ju själv varför hon kanske var som hon var.
Det man lärde sig mest av den där filmen tyckte jag var att alla oftast har en orsak och en anledning att beté sig på det sätt man gör. Man gör det inte utan anledning.

Det blev ingen träning idag. Det var bara jag, Albin och Jennifer som kunde komma. Pelle mådde inte så bra, så Clara skulle hålla i det. Pelle hade sagt att alla vi hade bollar, så hon skulle inte ha med sig någon boll. Jag hade ju ingen boll och dessutom hade både hon och Pelle totalt glömt bort Andreas. Ingen av dem hade hört om han skulle komma eller inte. Skulle han det hade vi 2 bollar på 4 spelare och det är ju inte så bra. Dessutom mådde Clara lite halvrisigt, så det blev ingen träning. Istället ska vi köra lite extra länge på lördag :)

Måste ju till sist också nämna att mjölken rann ut i kylen igår. Vi skulle äta och jag tog ut min mjölk. Uppepå mjölkpaketen stod en tallrik spagetti och köttfärssås som jag skulle ha ätit igår när jag var ledig, men eftersom att jag gick upp vid halv 2 åt jag ingen lunch alls. Jag tyckte tallriken stod stadigt på mjölkpaketen, men det gjorde den tydligen inte, för när pappa öppnade kylen någon minut senare hade tallriken vält och då också mjölkpaketet. Så det hade runnit mjölk i hela kylen :P Så det var bara att plocka ut allt och rengöra hela skiten :)

Till sist tar vi en dagens låt. Idag blir det faktiskt en klassiker från förra året, Ka.ida - Ticket 2 heaven!


Vårsäsongen är igång!

Tid: 18:10:23
Datum: 2010-01-18
Kategori: Goalball

Då var vårsäsongen äntligen igång!

Den inläddes i onsdags med en fysträning.
Numera blir det ju dock mycket skott även där. Så även i onsdags.
Det var lite uppvärmning som vanligt och sedan var det skott för hela slanten.
Vi sköt vanliga skott och skulle sedan sikta på Pelle, pressisionsskytte. Det gick väl sådär, men ändå hyfsat bra för att vara 1:a träningen efter jul. Generellt sätt Så gick det bra, men snurrskotten blev nästan bättre än de vanliga.
Jag frågade även Pelle hur man ska göra med skottarmen.

När vi var nere på Canon cup i november reagerade många på att vi sköt tvåhandsskott. Jag tycker inte det är tvåhandsskott, men tydligen räknas det som någon form av tvåhandsskott när man tar fram skottarmen och tar 1:a steget samtidigt som man stödjer med andra armen. Sedan släpper man den armen när man tar 2:a steget och drar bak armen.
Egentligen ska man på något vänster dra fram armen på 1:a steget utan att stödja med andra armen, men då tappar jag bollen. Det handlar antagligen om någon slags bollkontroll och styrka, men både Pelle och jag tyckte att jag trots allt ska fortsätta att stödja med andra handen vid 1:a steget eftersom att det blir mycket bättre.

Vi avslutade med att köra 45 minuter hård fys med armhävningar, situps, juckövningen, korset, stepups och springa på tjockmatta.

En riktigt bra träning blev det med tanke på att det var den 1:a, men sämre blev det i lördags.
Då fick jag inte alls till det. Dock var vi väldigt många på träningen. Det var jag, Albin, Jennifer, som vanligt, Oskar, Jakob, Andreas, som nu har börjat träna med oss igen, Jonas och jakobs kompis Oskar, som vi kallade "Nyoskar", för att hålla isär honom och Oskar. Dessutom var Sandra och Cicci där och tittade på.

Vi värmde upp genom att springa 10 varv runt hallen i ett ruskigt tempo. Därefter sköt vi en hel del och det gick inte alls bra. Jag får skippa min idé om att fullfölja rörelsen. Jag kommer alldeles för långt fram då. Jag måste ta kortare steg. Det lyckades jag med, men det känns inte bra. Det känns mer än någonsin som om det tar tvärstopp efter 3:e steget och all kraft försvinner. Dessutom får jag ett riktigt hårt nerslag på 3:e steget och det är ju inte alls bra.

Vi tränade även lite match, men avbröt då och då för att analysera våra ageranden. Personligen så tyckte jag inte det gick något vidare. Skotten blev inte så bra och försvaret var väl inte 100 heller, men det kommer väl. Det går nog bättre nästa lördag.

Vi avslutade med att skjuta straffar. Jag räddade straffen jag fick mot mig och lyckades sätta min straff jag sköt på en 1:a/2:a.

En lite tråkig grej var dock att ledningen nere i Malmö hörde av sig och meddelade att de hade missat att det var 21 lag anmälda till Malmö open. De fick bara ha 18, så 3 lag fick inte vara med och 1 av dem var vårt ena lag. Pelle sa då att det var taskigt att säga till 2 spelare att de inte fick följa med bara för att de nere i Malmö hade tabbat sig. Så Malmö kontaktade högsta ledningen innom goalball i Sverige och sökte dispanns för oss, vilket vi fick. Så vi blir 8 spelare i 1 lag istället för 4 spelare i 2 lag.
Tyvärr har det nu även kommit fram att Lisa inte kommer med oss. Hon tyckte det blev för dyrt och för lite speltid och det kan man ju förstå. Hon får ju betala helpris eftersom att hon egentligen inte tillhör vårt lag + att vi är 8 spelare som alla ska få spela. Då blir det ju tyvärr inte så mycket speltid, men vi får göra så gott vi kan nere i Malmö trots allt och hoppas på att vi inte blir gamade i lika många matcher som förra året :)

I övrigt var helgen bra. Jag såg på skidskytte och lyssnade på hockeyn i lördags och igår var vi i Linköping och firade Sofia. God mat, speciellt efterrätterna, och trevligt sällskap var det.

På tal om hockey så blev pappa bjuden av Håkan att se LHC - Djurgården i lördags. Han hade fått biljetter från jobbet, men så var det någon som inte kunde, så pappa fick erbjudandet att följa med.
Så de åkte in till Cloetta och skulle äta och allt. Problemet var bara att det inte var någon match. Den är idag. På Håkans papper stod det dock 16/1 och det var ju i lördags. Det var lite kul :P

Idag har jag varit hur trött som helst. Jag lade mig hyfsat tidigt igår och somnade ganska snabbt. Tyvärr vaknade jag igen efter, vad jag tyckte, inte var så länge. Det hade dock gått ca 2 timmar. När man vaknar sådär kan man ju inte somna om och det gjorde jag inte heller. Så jag låg och läste fram till 5 någon gång. Somna gjorde jag inte efter det heller. Jag tänkte att jag säkert skulle somna strax innan klockan ringde och det gjorde jag ju så klart. Så jag sov ca 2 timmar inatt.

I skolan var jag ändå inte så jättetrött och dagen var väl inte sådär jättejobbig direkt. På Människan socialt och kulturellt såg vi på en film och pratade lite och på Religionen skulle vi bestämma oss för en sekt vi ska jobba med. Sedan var det lunch fram till 12:30 då svenskan började, trodde vi, för den var inställd. Så det var bara att åka hem och se på Andra avenyn och dricka lite kaffe för att bli liite piggare i alla fall :)

Missa inte idrottsgalan ikväll! Nicolina är nominerad som årets handikappidrottare! :)

 


Vilken match!

Tid: 22:33:32
Datum: 2010-01-16
Kategori: Leksand

Vilken match det blev igår! Speciellt 1:a perren var riktigt händelserik.

Det började med att Robin Alvarez delade ut en rejäl tackling mot Johan Hägglund direkt efter nersläpp. Hägga låg i princip medvetslös på isen. Publiken buade. Ambulans med bår kördes in på isen och Hägga lyftes upp på båren med nackkrage. Han rörde dock på benen, men kördes så klart iväg till sjukhus. Senare fick man besked om att han hade hjärnskakning.
Alvarez fick inte ens en utvisning för det, men både Kollar och JLGP delade ut rejäla tacklingar på honom strax efteråt, vilket gjorde att han fick kliva av med knäproblem.
Leksand passade även på att göra 1-0 direkt efter omstarten genom Tomas Kollar som serverades av Pelle Prestberg.

Kort därefter var det dock kviterat genom Lukas Sandström, men direkt efter åkte Damgaard ut och Leksand fick spela PP, som ju har lossnat rejält på senaste. Man fortsatte även i samma stil här när Johansson sköt. Markus Svensson lämnade retur som Pelle Prestberg var där och tryckte in. Ordningen var alltså återställd, Leksand i ledning. Dock kom ännu ett sådant byte, som man gjorde uppe i Umeå i tisdags igen, då Björklöven gjorde 1-1, men nu lyckades Jocke Eriksson göra en fin räddning, varefter Leksand hade flera bra lägen att utöka ledningen, men Markus Svensson spelade bra i målet.

Malmö skaffade något hyfsat läge därefter, men Jocke var stabil i målet.
Leksand tappade lite av intensiteten i spelet och Tomas Rodin åkte ut. Dock var det ett riktigt bra BP av Leksand. Malmö kom knappt in i zon. Därefter åkte Staal ut för roughing och innan hans utvisning var fullbordad åkte Damgaard ut igen. Det blev alltså 5 mot 3 för Leksand, som inte var sena att utnytja det då man utökade ledningen till 3-1 genom samme Pelle Prestberg som klippte till direkt på passet från Weinstock.

Mycket mer av det PP:t blev det inte, men precis när Damgaard skulle åka och byta stod JLGP ivägen och det blev lite gruff. Båda 2 åkte ut för det, så Damgaard hann inte vara inne många sekunder.

Innan perioden var slut skulle det dock hända mycket. Först slarvade Leksand i uppspelet och Anton Blomqvist kunde sätta 3-2. Direkt därefter fick Malmö straff. Olsson i Malmö kom fri efter ytterligare slarv av Leksand. Jocke gick ut för att tecka och hann inte riktigt tillbaka. Olsson rundade honom och skulle lägga in pucken, men där var Lassen som slängde sig och blockerade pucken! Dock tyckte domaren att Lassen antingen hade blockerat pucken med hjälp av handen, eller att Jocke Eriksson hade fällt Olsson. Kommentatorerna på TV8 tyckte i alla fall inte det var straff, men straff blev det likväl och Calle Söderberg gjorde en "Espen Knutsen-straff" och satte pucken fram till 3-3.
Så hastigt och lustigt var det kviterat inför periodpausen.

2:a perioden bjöd inte på lika mycket dramatik, men Leksand inledde hyfsat och hade några hyfsade chanser, men Svensson räddade. Den f.d. leksingen Morten Green åkte sedan offside, vilket var tur, eftersom att han kom med ganska bra fart.
Malmö fick sedan ett bra läge, men Jocke räddade. Leksand kontrade, men Svensson räddade. Efter avblåsning blev det lite bråk mellan Martin Karlsson och Lukas Sandström. Båda åkte ut, men Sandström även för en crosschecking strax innan avblåsning. Så det blev alltså PP för Leksand igen. Johansson fick då ett rejält läge när han kom fri, men lyckades träffa stolpen. Stefan Lassen hade också ett bra läge, men pucken tog i utsidan av målburen. Sedan blev det i alla fall mål och det var Martin Karlsson som gjorde det efter en pass av Jens Bergenström, som gjorde sin 1:a poäng den här säsongen.

Direkt därefter åkte Hermansson ut direkt på teket. Norda var trots boxplay nära på att bli fri, men hölls fast av en Malmöspelare, dock utan åtgärd.

Innan perioden var slut hade Norda haft ett skapligt läge och så även Lotvonen. En av linjedomarna hade dessutom fått en klubba strax över ögat och fått plåstra lite.

I sista perioden tog Malmö över helt. Det var bara Malmö de första 12 minuterna. Leksand hade 1-2 bra byten, annars var det bara Malmö. Söderberg hade ett jätteläge direkt i inledningen av perioden, men Jocke klarade det. Sedan gick JLGP bort sig, men Jocke klarade även det, men det var för mycket slarv. Green fick till ett bra skott, men Jocke var där.  
Till slut kom ändå kviteringen och för en gångs skull var det en tavla av Jocke. Patrik Hersley sköt utifrån kanten någon stans och det blev mål. Direkt därefter var McLean nära på att göra 4-5, men den här gången var Jocke med på noterna.

Istället åkte Malmö på ett lagstraff för för många spelare på banan. Leksand hade inte haft något alls på hela perioden, men nu fick man PP och det utnytjade man så klart. Pelle Prestberg sköt, pucken studsade på Weinis och gick in!
Det var drygt 5 minuter kvar och shit vilka nervösa 5 minuter det blev! Malmös tryck avtog dock en aning i samband med målet och man lyckades inte riktigt få till det. Så Leksand höll undan och vann toppmatchen med 5-4!

Publiksiffran var dock en liten besvikelse. Bara 5102 åskådare. Förra gången Malmö var här var det 5170, men då var det jaktsäsong, så det var förlåtligt.
Mora är det ända laget som har dragit fullt hus, 7650, och det lär nog bli fullt även nästa fredag skulle jag tro. Andra lag som har lockat mer publik än Malmö är faktiskt Västerås och Örebro som båda har lockat en bit över 6000 åskådare. Malmö och AIK ligger runt 5000-5500, men resten är 3500-4500 ungefär.

Resultaten i de andra matcherna gick också leksands väg kan man säga. Bofors slog Mora i sudden med 3-2 och Sundsvall lyckades faktiskt slå Växjö på bortaplan efter straffar med 2-3. AIK var väl det ända lag där bakom som vann när man gjorde det avgörande målet ca 1,5 minuter från slutet. Stackars Borås. De hade behövt de där poängen. Västerås vann nämligen med 3-0 mot Troja och knaprade således in på dem, men än så länge är det ganska lugnt.

Nu har alltså Leksand 75 poäng. Sedan har AIK och Växjö 68 och Mora 67. De 4 har ryckt lite. Sedan har Malmö, Bofors och Almtuna 61 poäng. Borås står kvar på sina 50, Västerås har 45 och Örebro 42. Därefter har Björklöven 39 och Sundsvall 36. De har 4 poäng ner till Troja och 9 ner till Oskarshamn, som vann en oerhört viktig seger mot Örebro med 5-3.

I övrigt så var Spike och jag på Systemet igår. Det var 1:a gången jag handlade där. Lite sent kanske, men bättre sent än aldrig! :)
Dock blev det bara 2 öl, men jag har ju så det räcker här hemma...

Idag var 1:a lördagsträningen efter jul och det gick väl sådär. Det märktes att det har varit uppehåll kan jag ju säga, men resten tar vi i ett specifikt inlägg.

Pappa skulle dessutom på LHC - Djurgården idag. Håkan hade fått biljetter från jobbet, men när de kom dit var det ganska dött. Håkan skulle bjuda på mat och allt, men så visade det sig att det inte var någon match! Det stod den 16:e på informationen Håkan hade fått, men den måste ju ha varit fel, för matchen spelas på måndag :P

Nu sitter jag här och pysslar lite med min webbsida...

Vi avslutar med en låt och vad passar då bättre än Stiko-Per Larssons Bröder! Leksand grymma intro den här säsongen! Lyssna och känn rysningarna! :)


Ser väl sådär ut

Tid: 23:33:09
Datum: 2010-01-14
Kategori: Leksand

2 ytterligare matcher är spelade av årets hockeyallsvenska, men Leksand har inte riktigt kommit igång efter nyår. Bara 2-1 mot Örebro, förlust med 3-1 mot Almtuna, vinst med 4-3 mot Oskarshamn och förlust i sudden mot Björklöven. Totalt ligger man på 11-12 --1 i +/- för mål.

Matchen mot Oskarshamn var ingen värmande historia. Leksand var inte med något vidare i inledningen och Oskarshamn kunde sätta ledningspucken i nät bakom Jocke Eriksson, som stod matchen trots det svåra besked han fått tidigare under dagen. En av hans bästa vänner hade avlidit efter en krock med en lastbil. Trots det stod Jocke ändå i målet och det måste anses som starkt jobbat.
Leksand var dock inte sena att svara på Oskarshamns ledningsmål, för bara 55 sekunder senare blev Prestberg fri i slottet och satte kviteringspucken bakom Axel Brage i Oskarshamnskassen.

Oskarshamn behöll dock ledningen perioden ut, för bara någon minut från slutet kunde Oskar Andersson göra 1-2 för Oskarshamn.

I 2:a fick Leksand faktiskt utdelning för sitt PP-spel då både Kimmo Lotvonen och Patrik Karlsson gjorde 2-2 och 3-2 i den spelformen med bara några minuters mellanrum.

Sista perioden bjöd inte heller den på något vidare spel, men med några minuter kvar gjorde Jesper Ollas 4-2 till Leksand. Det var hans 1:a mål sedan han kom tillbaka efter fotskadan han har dragits med den senaste tiden.
Avgjort var det dock inte för det, utan Oskarshamn kunde redusera med dryga minuten kvar. Jocke Eriksson och övriga laget höll dock emot och var nära att göra 5-3 i öppen kasse, men slutresultatet skrevs till 4-2.

I tisdags spelades nästa match uppe i Umeå mot Björklöven.
Det var Leksand som öppnade bäst och det var riktigt nära att Eric Johansson stänkte dit pucken efter mindre än 1 minut.
Strax därefter blev det ändå 0-1 när Johan Hägglund, efter pass av Daniel Hermansson, som återigen gjorde poäng, lurade en Lövenback upp på läktaren och sedan satte pucken under armen på Björklövens målvakt.
Strax därefter var det dock 1-1 när hela Leksand bytte i helt fel ögonblick. Johan Svedberg i Björklöven kom fri och satte pucken bakom Jocke Eriksson, som trots allt stod även denna match.
Kort därefter fick Kollar ett jätteläge och Löven tvingades dra på sig en utvisning. PP-spelet verkar ha börjat ta sig en aning, för även här blev det mål. Tomas Rodin, i sin comeback efter skadan, var det som tryckte dit den. Löven var dock nära på att kvitera igen, men icke. Dock fick de med sig ett powerplay, men där var det Leksand som var närmast att göra mål när Hermanssons drog en back och så när satte dit pucken. En ny utvisning blev det i alla fall och den hann knappt verkställas innan Eric Johansson ändå fick sätta en kasse fram till 1-3.
Mycket mer hände inte innan perioden var slut, Löven fick något ytterligare PP, men ingen större fara.

I 2:a hände inte mycket, men Leksand hade några fina lägen i inledningen. Hermansson och Ollas var t.ex. fria, men skottet tog utanför. Hägga gjorde även en bra dragning, men inget mål där.
Perioden var sämre än den 1:a och  Björklöven lyckades få in en redusering fram till 2-3 och Leksand hade ett bra läge i 5 mot 3 i slutet av perioden, men inget mål där.

Skotten slutade i alla fall 18-4 till Löven, men i början av den sista perioden gjorde Patrik Karlsson 2-4, assisterad av Rodin, som gjorde sin 3:e poäng för kvällen. 
Det gick dock ner sig en aning när Prestberg först åkte ut för roughing och JLGP sedan såg till att åka ut för "Puck out". Då tog det bara 15 sekunder innan Eutu Qvist reduserade till 3-4.
Leksand fick sedan ett powerplay, men det hände inte mycket och i slutet av matchen var det Björklöven som pressade på. Jocke Eriksson gjorde bl.a. en räddning med stöten och en räddning utan att han visste om det, men till slut gick det inte längre och Mustonen kunde kvitera med 3 minuter kvar efter att pucken studsade på X antal spelare och låg lös vid ena stolpen där Mustonen bara tryckte in den.  
Inte nog med det så drog JLGP på sig en utvisning med mindre än 1 minut kvar. Dock blev det inga mål, så det blev förlängning. En förlängning som bara varade i dryga minuten innan Johan Svedberg avgjorde med 1:a skottet i förlängningen fram till 5-4 för Löven.

Förlust alltså, men det var inget annat än slarv. Det där hade vi kunnat ta. Hermansson missade rejält många bra lägen och Hägga missade även han några fina lägen. Klantiga utvisningar var det också, både 3-4 och 4-4 var lite dåligt spel, för att inte tala om 1-1 när hela Leksand bytte fel.
Jaja, det är inget att gräva ner sig i, 2 förlorade poäng är 2 förlorade poäng. Inget att göra något åt, men imorgon väntar ett tufft hemmamöte med Malmö hemma i Ejendals arena. Därefter är det AIK borta och Mora hemma nästa fredag.
Övriga matcher som spelas imorgon är Bofors - Mora, Växjö - Sundsvall, Västerås - Troja, Oskarshamn - Örebro och Borås - AIK. Almtuna och Löven möts på söndag.

Växjö är nog lite revanschsugna efter storförlusten med 5-2 mot Mora igår, men Sundsvall är i en bra form och tog 3 poäng senast mot Västerås när man vann med 5-3. Västerås kan nog få det lite jobbigt med Troja som snodde 2 pinnar av Örebro på bortaplan igår, men Västerås får nog ändå ses som favorit där. Oskarshamn - Örebro kan bli jämnt. Oskarshamn förlorade igår mot Almtuna, som är ett dåligt bortalag, med 2-4. Örebro är inte heller något vidare bortalag, så det blir spännande.
AIK vet man aldrig med. De känns ganska ojämna. det kan både bli flipp och flopp nere i Borås, så även för Mora. De har ryckt upp sig lite här på slutet, men Bofors är ett bra hemmalag, så det blir också tight.

Tabellen ser i alla fall ut så att Leksand leder på 72 poäng. Växjö har 67, Mora 66 och AIK 65. De 4 har ryckt lite. Leksand och AIK har nog omgångens svåraste matcher. Förlorar Leksand och Växjö vinner är de bara 2 poäng bakom. Vinner dessutom Mora är de bara 3 poäng bakom och i värsta fall kan det bara vara 4 poäng ner till 4:e platsen, om AIK också vinner. Malmö förblir i vilket fall på sin 5:e-plats, om inte Bofors och Almtuna vinner. Då kan de halka ner till 7:e plats om Leksand vinner imorgon. Vinner Malmö är de oavsätt övriga resultat 5:a.
Borås fortsätter att ligga i ett litet vakum där med sina 50 poäng. Det är 9 från playoff och 8 före Västerås och Örebro som jagar närmast bakom med 42 poäng. Björklöven har sedan 39 och Sundsvall 34. De har 2 poäng ner till kvalplats där Troja ligger, så Troja är nog sugna på att ta poäng av Västerås. Oskarshamn börjar komma in i lite "måstematcher" då man redan nu är 10 poäng från säker mark.

Allettan har ju dragit igång nu också och efter 2 omgångar leder Asplöven den norra serien före Hudiksvall och Östersund. Kovland ligger sist.

Mellersta gruppen leds av Huddinge före Wings och Arboga är 3:a. Inget av lagen har full poäng. Huddinge har bara tappat 2 poäng när man förlorade efter straffar hemma mot Nyköping med 5-6. Wings och Arboga har 6 poäng och Nyköping och Hedemora har 5. Borlänge är faktiskt ända laget utan poäng hittills. Vi får se om de lyckas ta poäng borta mot Nynäshamn på lördag.

I södra gruppen, som är riktigt jämn, leder Tingsryd med 6 poäng efter 3 spelade matcher. Nybro är 2:a, också de med 6 poäng, efter att ha slagit just Tingsryd med 2-4. Även Olofström har 6 poäng. Mellan dessa 3 lag skiljer bara 4 måls målskillnad. Bakom dem följer Skåre på 5 poäng, Pantern och Vita hästen på 4 poäng, Skövde på 3 poäng och förra årets Allsvenska lag, Mariestad, ligger faktiskt sist med bara 2 inspelade poäng.

Mjölby går det inget vidare för i Grupp E's fortsättningsserie heller. Man ligger sist med 0 poäng efter 2 matcher. Det är 5 poäng från näst sistaplatsen som innehas av Kumla. Kumlas målvakt, Johan Svensson, som föresten är klar för Malmö.
Här är det ju så att man får med sig X antal poäng från höstens serie. Tranås leder serien på 14 poäng, 7 före Sunne och Munkfors.

I helgen drog också Topp 8-serien igång för J20. Leksand tog sig ju dit via en 3:e-plats i J20 Superelit Norra i höstas och Topp 8-serien började bra den också när man slog Malmö hemma med 4-1 och sedan även Frölunda hemma med 3-1.
De resultaten innebär att Leksand faktiskt ligger 2:a  i Topp 8 efter 2 omgångar på samma poäng som Brynäs. Det är bara dessa 2 lag som har full pott. Faktum är att de 4 lag från Superelit Norra ligger på platserna 1-4. T.o.m. Södras kanon HV fick stryk med 4-7 mot Skellefteå.

I övrigt så var det en lång dag igår, men den sista 8-4-dagen på gymnasiet, så det var skönt. Den längsta dagen på nya schemat är 8-15:35.
Efter skolan var det träning, men det tar vi i nästa inlägg.

Idag var en seg dag, som vanligt. Torsdagar är alltid sega och värre kommer de att bli i vår. Det är den dagen vi går 8-15:35.
I alla fall så hade vi knappt ingen filosofi. Vi gick bara igenom provet. Imorgon får vi reda på betygen, men jag tar sovmorgon då. Det känns lite onödigt att åka dit klockan 8 för att få reda på ett betyg. Jag är ganska säker på att jag får VG.

Någon religion hade vi knappt heller. Vi gick igenom lite inför sista provet om kristendom som vi har på onsdag och sedan fick vi sluta.
Naturen och historian förflöt väl i stort sätt som vanligt, men det är ruskigt svårt att komma på någon fråga till historian...

Här hemma har jag kännt mig jätteuppåt nu i eftermiddag, vet inte riktigt varför, men det är ju bra :)

Vi avslutar här med ett klipp från sista matchen förra säsongen, den vi alla minns, när Leksand satte käppar i hjulen för Malmö ännu en gång och såg till att de missade playoff. Här hyllas dock Redhawks av Superstars!


Låste mig ute! :O

Tid: 22:02:08
Datum: 2010-01-12
Kategori: Allmänt

Jaha, då var skolan igång igen. Sista terminen innan studenten. Det känns lite overkligt, men än mer overkligt känns det att jag egentligen skulle ha varit arbetande i drygt 1,5 år nu, om min skolgång hade varit som den skulle.
I alla fall så har folk redan börjat prata om balen. Jag har ingen aning om vem jag ska gå med. Jag lär säkert få gå med Spike...

I alla fall så gick 1:a dagen bra igår. Jag var så klart inte trött natten till igår, så jag somnade runt 1:30.
Trots det gick det ändå hyfsat att gå upp. Jag har faktiskt märkt att jag har blivit lite mer morgonpigg på senaste. Kanske blir jag en morgonmänniska i framtiden trots allt? Hoppas inte det :P

Lektionerna var väl däremot lite sådär. På människan socialt och kulturellt fick vi bara jobba själva med några uppgifter om socialisation o.d. Det var i och för sig ganska okej, men lite segt sådär på morgonen.

Geografin bjöd på ett nytt arbetsområde i form av klimat och klimatzoner. Inte så jättekul och lite svårt när man inte ser, men jag kommer få läsa mycket i boken istället för att hålla på med kartor och grejer.

Till lunch var det pyttipanna som jag aldrig har gillat. Jockes och deras hemgjorda är väl den ända jag gillar hyfsat bra, men sådan här som man får i skolan är inget vidare.

Efter lunchen var det svenska. Sista lektionen i svenska B och därmed också sista lektionen med Claes. Han har varit en av de absolut bästa lärarna jag har haft under min skoltid. Han fokuserar mer på det vi kan ha nytta av i framtiden än massa gramatik och skit. Jag tror faktiskt bara att vi har haft ca 2 veckor gramatik på 2,5 år på gymnasiet. Istället för att fokusera på ordklasser, böjningar, satsdelar och annat man inte har någon nytta av, om man inte läser språk, fokuserar han på det skriftliga. Vi har verkligen lärt oss att skriva. Det har varit allt från debattinlägg och krönikor till noveller och reportage. Han har startat upp ett område, men sedan har det varit vi som har fått produsera. Hans ända brist är att han är lite för snäll när det gäller deadlines. Har man sagt ett datum, då gäller det tycker jag. Han tar inte så hårt på det utan låter en jobba en vecka till om det behövs. Bättre att se ett bra resultat tycker han och det är i och för sig rätt, men risken finns ju att folk utnytjar det bara för att få mer tid därför att de inte orkar jobba.

I vilket fall så hoppas jag att den nya läraren, som vi ska ha i svenska C också blir bra. Först sa ju Wikström i höstas att vi skulle ha Klein. Snacka om total förändring det hade blivit då. Han har precis nyligen gått en snabbkurs i svenska. Vi har haft honom i engelska 2 år förut och han är nästan raka motsatsen till Claes. Visst, han är också bra, men strängare på ett annat sätt och ger mycket läxor osv. Nu har vi inte haft en ända läxa eller ett ända prov i svenska under hela gymnasiet.

På nya schemat står det dock att vi ska ha "Th", vilket är Claes, men nu ska ju han gå i pension, så nu blir det tydligen någon Helen som jobbar mest på HG. Vi får väl se hur det blir.
Det blev hursomhelst inte mycket till lektion igår. Vi fick bara reda på resultat för nationella och slutbetyget. Jag fick VG i båda. MVG hade ju inte varit fel, men VG är klart godkänt.

Därefter var det drygt 1h kvar tills idrotten skulle börja. Då tänkte jag att jag kunde läsa naturkunskapen så länge, så det gjorde jag. Efter en stund såg vi plötsligt Gustav och Albin som var på väg hem. Vi frågade om de skulle skippa idrotten och då sa de att Janne hade dragit av hälsenan tidigare under dagen när han visade en grej. Så det blev ingen skidåkning, vilket Janne hade messat om föregående dag.
Jag och Spike hade kunnat vara hemma 1h tidigare än vad vi nu kom hem. I och för sig fick jag lite plugg gjort, men det kändes ändå lite surt.

När jag klev ur taxin här hemma kom jag på att jag ju hade glömt nycklarna. Jag tror aldrig tidigare under hela min skoltid att jag har glömt nycklarna hemma, men igår gjorde jag det och ingen var hemma. Jag messade till Emma och Shep och frågade när de slutade. Emma slutade 4 och skulle sedan till körskolan. Jaha, tänkte jag, det här var ju kul. Det fanns inget annat att göra än att gå in i förrådet. Där passade jag på att ringa JVC som jag hade tänkt göra. Han jag pratade med sa att man skulle göra så som vi hade gjort. Antingen kunde man använda programvaran, eller så kunde man öppna den som en flyttbar enhet i Windows. Det var ju det senare jag ville åt och det jag lyckades med 1:a gången jag satte i kameran. Då var filmerna dock i mod-format och det trodde jag var något konstigt, men det var det tydligen inte. mod och mpg är tydligen samma format, så det är bara att byta filtyp så funkar det.

När jag hade ringt dem satte jag mig i en solstol där inne i förrådet och läste lite tills Shep kom hem drygt 45 minuter senare. Hon hade lämnat mobilen hemma, så det var därför hon inte svarade alls.

En upplevelse var det hursomhelst och resterande del av dagen svarade jag på kommentarer, trots att jag egentligen borde ha läst natur.

Somnade sent gjorde jag inatt med, vid 2 någon gång, men sådan tur var hade jag ju sovmorgon idag. Dock var jag hur trött som helst när klockan ringde. Där fick jag för att jag sa att jag började bli morgonpigg...

Skoldagen innehöll bara en tyskalektion där vi pratade lite och diskuterade lite om Wien, dit vi åker om 5 veckor idag =)

Sedan jag kom hem har jag bara läst och suttit här. Egentligen borde jag ha pluggat lite, men det får väl gå ändå. Får väl ta och läsa lite nu innan jag går och lägger mig...
Vi avslutar i alla fall med en "Dagens låt" och idag blir det Martijn de Vries - Wipe away my tears!


Vad tror ni det var?

Tid: 21:59:00
Datum: 2010-01-10
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Nu är jag tillbaka här igen efter helgens bravader =P

Förut, när vi åkte och lämnade Jocke i Linköping, kom jag att tänka på en grej som hä'nde Jessica, som jag lärde känna året då jag gick på en skola i Stockholm.
. Det var faktiskt ganska läskigt. Hon, en kompis till henne och deras pojkvänner var uppe i Ljusdal, där de kommer ifrån. De hade varit i någon av deras sommarstugor, har jag för mig, trots att det var på hösten. På eftermiddagen hade de kört "Anden i flaskan". Jessica ville inte vara med och själva spelet gick inget vidare. Jessica tänkte att det kanske var för att hon inte var med som det inte funkade. Alla kanske var tvugna att vara med för att det skulle funka.

Hursomhelst så funkade det inte i alla fall.
Jessicas kompis hade aldrig sett en älg, så det ville hon göra senare på kvällen.
De åkte upp i skogen i någon av deras bilar och plötsligt klev det ut en man från skogen. Det var bäckmörkt ute och tät skog på båda sidor av den lilla skogsvägen. Längre in i skogen fanns ett kärr visste Jessica. Trots detta klev mannen alltså ut mitt i vägen. Han hade ingen ficklampa eller något annat att lysa med. Han hade gummistövlar och en grön regnjacka med huva. När han stod mitt framför dem på vägen vände han sig mot dem trots att de hade helljusen på. Huvan hängde fram en bit över hans ansikte, så man såg inte ansiktet. Jessica och de andra tyckte att det såg ut som det hängde något slags tyg framför ansiktet under huvan, så att det inte syntes.

De 4 i bilen blev så rädda att de körde därifrån fort som f*n. Jessica var så rädd att hon vägrade åka tillbaka samma väg, så de fick åka en rejäl omväg för att komma tillbaks till sommarstugan.

Vad tror ni att det var för något som kom ut ur skogen? Var det en människa, eller var det ett spöke av något slag?

Många kommer säkert att hävda att det var en människa som hade förvirrat sig in i skogen och gått vilse, men Jessica var säker på att det var ett spöke. Hade det varit en människa hade han väl för det 1:a haft en lampa e.d. för att se något alls ute i skogen? Å andra sidan kunde han ju ha gått ut tidigare under dagen och råkat förvilla bort sig i skogen och inte hittat ut innan mörkret gjorde sitt intåg. Sedan när han råkade få syn på billjusen gick han däråt och kom ut på vägen framför dem.

Så kan det mycket väl ha varit, men hade det varit en människa hade han väl antagligen satt upp armen som skydd för de starka billjusen när han vände sig mot dem? Det gjorde han inte. Han bara stod där. Då finns det säkert de som säger att han kanske var blind och inte såg ljusen, men varför hade han då gått ut helt själv i skogen? Då måste han ju ha fått någon psykisk störning, annars gör man inte det.

För det 3:e, varför hade han huvan på sig? Det var mörkt ute och regnade inte. Det fanns ingen anledning till att ha den uppdragen.
Så, vad tror ni det var? Var det en människa, eller var det något annat?

Jag har en till historia som är ganska intressant, men den tar vi en annan gång.

Jocke var som sagt här i helgen. Vi körde Fia, så klart. Den här gången vann han med 6-3 i set.
Poker blev det också så klart, men där vann jag med 2-0.
Igår hade vi även en trevlig kväll med Emma, Alle och Shep. Vi körde Chicago och drack lite. Det blev någon cider var, vodkajuice, lite Amaryllo, 2 koppar kaffe och så testade vi min den där pärondrinkmixen jag vann i skolan innan jul. Den luktade mer banan än päron och smakade mer banan också. Den var väl sådär, men det finns ju klart värre.
Totalt sätt var det en trevlig helg =)

En sak som däremot inte var så trevlig var att jag inte fick någon Stream när jag var på syncentralen i torsdags. Jag har ju redan en Milestone och man får tydligen inte ha båda. Så jag skulle testa att ha Milestonen som daisy nu först tyckte Elisabet. Jag har hört att den inte ska vara lika bra som Viktor, men vi får se. Dessutom fick jag en gammal Viktor Wibe också. Det är föregångaren till Wave, som jag hade innan, den som gick sönder nu. Den tänkte hon inte ens skicka in för reparation, för det var så dålig kvalitet på dem och så var det knappt någon efterfrågan alls, så det var ingen idé.

Den här Wiben jag fick var begagnad, men skulle funka dugligt sa Elisabet. Det gjorde den, först. Sedanh slutade den också funka på exakt samma sätt som Waven gjorde. Skivan snurrade inte. Dessutom var knapparna skitdåliga på den, så den ville jag ändå inte ha.
Det konstiga var bara det att Elisabet ringde i fredags, efter att ha testat min Wave på syncentralen. Då funkade den som den skulle. Skivan snurrade som den skulle. Det gjorde den inte när jag testade här hemma, trots att jag försökte med flera olika skivor. Fortsätter den att fungera skulle hon skicka hit den igen. Jag har dock tänkt att ha Milestonen som förstahandsval nu, men då var jag tvungen att köpa ett nytt minneskort. Nu har jag bara 1Gb och det räcker inte om man har musik på det också. Så vi svängde förbi Elgiganten i fredags innan vi hämtade Jocke.
Tyvärr märkte jag att det var ett SD-HC-kort jag hade köpt när jag kom hem. Det klarade inte Milestonen av. Så jag ska ringa till syncentralen och se om någon av de nyare modellerna av Milestone klarar SD-HC, annars får vi väl försöka att byta det trots bruten förpackning och allt.

Elgiganten har ju annars varit lite sådär ur servicesynvinkeln förr om åren, men nu har de faktiskt blivit mycket bättre. Hon vi pratade med nu var jättetrevlig. När vi ändå var där passade vi på att fråga om min videokamera, som vi fortfarande inte har fått ordning på. Hon trodde att det bara skulle vara drag&drop. Det brukar det vara på de flesta sa hon, men tyvärr verkar det inte som om det är det på min. Hon tyckte att jag skulle ringa JVC och höra med dem, så det gjorde jag senare i fredags. Tyvärr fick jag stå i kö och när jag försökte ringa igen hade de precis stängt, för då var klockan 15:30. Så jag får ringa dem imorgon istället. Jag ska även ringa kommunen angående ledsagare och så ska jag som sagt ringa syncentralen. Nu har jag min mobil som daisyspelare så länge. Den funkar väl hyfsat. Tyvärr finns det ingen automatisk avstängning och det går inte att kolla hur lång boken är. Det största pluset var nog annars att det gick hur enkelt som helst att lägga över daisyböckerna på datorn. Det var bara drag&drop direkt från skivan. Hur smidigt som helst.

Svara på alla era kommentarer får jag göra imorgon om jag hinner. Nu måste jag kolla igenom naturläxan som vi har tills på torsdag. Den har jag inte ens kollat på. Dessutom ska jag hålla i en diskussion på filosofin på torsdag.

Hoppas i alla fall att ni har haft en trevlig helg! :)

Det är insidan som räknas!

Tid: 13:39:30
Datum: 2010-01-07
Kategori: Allmänt

Jag blir så arg på folk som enbart bryr sig om utseendet.
Dagens invånare i Sverige är tyvärr väldigt utseendefixerade. Ett tydligt tecken fick jag på det igår när jag läste en persons inlägg. Personen i fråga fokuserade bara till 100% på utseendet hos folk. Personen nämnde bl.a. att kvinnor med små bröst aldrig kommer få några pojkvänner för att inga killar tänder på små bröst! Har ni hört något så idiotiskt? Personen i fråga nämnde också tandställningar. Har man tandställning kan man inte få ett chefsjobb p.g.a. sina "fula" tänder.
Frågan är om människan har något innanför pannbenet över huvud taget? I så fall är det inte mycket.

Är inte det där ett tydligt exempel på utseendefixering så vet jag inte vad som är det.

Poängen med det hela är ju att hon har helt j*vla fel!
Vem bryr sig om tjejer har små bröst eller inte och vem går efter tänderna när man anställer en person som sedan befordrar sig till chef? Någon idiot finns det säkert, men jag är ganska säker på att majoriteten av er som läser det här, och ni som inte läser det här heller för den delen, håller med mig till fullo.

Tyvärr är det många i dagens samhälle som snöar in sig totalt på det här med utseendet. Man bryr sig bara om hur man själv ser ut och går enbart på utsidan när man letar efter en pojkvän/flickvän. Frågan är hur lyckat det förhållandet blir då, om båda 2 bara har gått på utsidan? Det håller nog inte speciellt länge skulle jag tro. Om man då dessutom kallar sig "kär" har man fått det där ganska rejält om bakfoten. Man kan tycka att personen är snygg, men man kan inte bestämma att man är kär i personen i fråga. Man bestämmer inte själv när och i vem man blir kär. Plötsligt kan det bara slå till och då är det inte mycket att göra något åt. Då går det inte att säga "Nejmen jag vill inte vara kär i honom/henne, jag vill bli kär i honom/henne." Blir man kär så blir man. För många kanske det är utsidan som ger det 1:a intrycket och det man fastnar för vid 1:a anblicken, men det är ju inte det som avgör i slutänden.

Det är insidan som räknas. Vad skulle ni välja:
En sexig blondin med perfekt kropp och solbränd hy, men med noll i empati och medkänsla och helt utan känslor
Eller en lite mulligare tjej som kanske inte är världens snyggaste, men med en fantastisk insida som är varm, empatisk och förstående?

För mig är valet solklart och jag skulle nog faktiskt säga att blondinen där har mindre chans att bli chef än en person med ojämna tänder.

Alla vill se ut på ett speciellt sätt, men var nöjd med dig själv! Du är unik för den du är. Ta vara på det och försök inte vara någon annan än den du i själva verket är.
Man ska vara sig själv. Man måste hitta sig själv, lära känna sig själv och ta reda på vad man själv vill med livet. Det är mycket viktigt. Kommer man bara underfund med att man faktiskt duger som man är har man mycket vunnet. Då kan man börja tänka positivt om sig själv, att man faktiskt duger som man är och att det finns folk där ute som tycker du är snygg trots att du inte ser ut som en supermodell.
Förövrigt så tycker jag inte ens att supermodeller är speciellt snygga. Vem vill ha en så trådsmal tjej?

Nu sa jag emot mig själv lite. Jag sa precis att jag inte vill ha en trådsmal tjej som en supermodell, men det vet man aldrig. Jag kanske blir kär i en sådan och då är det så. Det är lätt att sitta såhär och uttala sig om vad som är snyggt och inte, att man vill ha en speciell typ av kille/tjej osv. Så blir man plötsligt kär i en person som inte alls ser ut som man hade tänkt sig. Då är det så och antagligen vill man inte skippa den personen i fråga i ett sådant läge, trots att han/hon inte ser ut som man hade tänkt sig.
Vi alla har sannolikt flera tankar om hur vår drömpartner skulle se ut, men i de flesta fall slutar det inte alls så, men man blir lycklig ändå. Man blir kär i någon annan och så är man fast.

Nu kom vi ifrån ämnet en aning här, men det jag vill ha sagt med det här inlägget är att var nöjd med dig själv! Acceptera dig själv och gå inte bara på utsidan! Huvudsaken, i alla fall för mig, är att personen man träffar har en varm och go insida, en förstående och empatisk insida som går att prata med. Ja, inte insidan då, men personen som äger denna fantastiska insida.
Sluta helt enkelt bry er så j*vla mycket om ert utseende! Var nöjd med den du är, du är unik och tids nog kommer du hitta din stora kärlek utan att du behöver ändra på dig och skaffa silikonbröst eller fixa tänderna. Små bröst kanske inte är det 1:a man tänker på när man vill ha en sexig tjej, men vem bryr sig om sexighet? Man kan vara snygg ändå, även fast man inte har så stora boobs. Det är ju inte direkt så att det är det som avgör.

I övrigt så upptäckte jag att min externa håhrddisk är underlagskänslig igår. Den drivs enbart via USB och står den på ett mjukt underlag, t.ex. soffan, kopplas den ifrån. Ganska smart faktiskt =)

Min daisy slutade dessutom, helt utan anledning, att fungera igår. Igår morse läste jag lite, men när jag skulle läsa igårkväll ville den inte fungera. Den läser inte från skivan. Sådan tur är ska vi alldeles strax åka till mormor ett tag, så då kan vi svänga förbi Syncentralen och lämna in den och kanske få en ny. Jag funderar på om jag ska ta en Stream nu. De behöver man ju inga skivor till och inga batterier. Den drivs av ett litium-batteri och böckerna sparar man på minneskort. Vi får se vad det blir :)

Imorgon kommer Jocke hit, så i helgen kommer jag nog vara lite off här på bloggen, bara så ni vet =)

Vi avslutar det här inlägget med en låt. Den här gången blir det D-block & S-te-fan - The sound of the thunder!

Bronset är i hamn!

Tid: 01:49:33
Datum: 2010-01-06
Kategori: Leksand

J-VM är över för svensk del för den här gången.
Det blev inget guld, ingen väntad fight mellan Kanada och Sverige. Sverige gjorde en mindre bra match när det behövdes som minst.

Det var semifinalen mot USA. 03:00 svensk tid spelades den. Innan matchen hade man sovit i några timmar och ögonen kändes som om de var fulla med grus när man vaknade. Likväl gick man upp för att se Småkronorna ta en plats i finalen. En final där redan Kanada väntade efter att man hade slagit Schweiz med 6-2 eller vad det var.

Sverige fick en katastrofstart när USA gjorde 1-0 redan efter några minuter. Lite slarvigt gjort av svenskarna som dock kom tillbaka i 2:a perioden då man kviterade bara några minuter in i perioden och sedan tog ledningen lite senare.
2-1 var nära att stå sig perioden ut, men återigen fick amerikanarna ett billigt mål i slutet av perioden.

Ställningen var alltså 2-2 inför sista perioden. När det var 10 minuter kvar stod det 2-2. Då, just då, när det behövdes som allra minst, gjorde Markström, som annars inte gjorde ett ända misstag på hela turneringen, en tavla och 3-2 till USA var ett faktum. När Rundblad sedan slarvade så amerikanarna kunde göra 4-2 kändes det kört. Sverige tog ut målvakten, men det hjälpte inte. Ett skott i insida stolpe var det närmsta vi kom en redusering. Istället kunde USA göra 5-2 i öppen kasse och alla drömmar om guld var krossade för svensk del.

Man ska absolut inte förneka att USA är ett mycket skickligt lag, absolut inte, men jag tycker ändå till stor del att det var otur och vissa domarsekvenser som avgjorde. Sverige hade t.ex. ett skott i insida stolpe, en stolpträff och något friläge. Domarna gjorde en partisk match, som vanligt. Inte riktigt så illa som mot Kanada i finalen förra året, men när en svensk kommer fri och blir slashad och amerikanen bara får en tvåa, då är det ju något som är fel. Den tvåan var dessutom den ända utvisningen USA fick på hela matchen förutom någon tvåa för "puck out". Svenskarna däremot fick utvisningar för saker som amerikanarna slapp undan.

Efter matchen har det tjatats väldigt mycket om David Rundblads bjudning. Man har t.o.m. startat en FB-grupp där man manar medlemarna till att stötta att bänka honom i bronsmatchen.
Vad ska man säga? Jag tycker det är så fruktansvärt fel. Visst, han gjorde ingen bra match, men man kan inte lasta en ända spelare för ett helt lags mindre bra insats i en match. Det var hela laget som gjorde en mindre bra insats, inte bara han. Vi gjorde inte vår bästa match i turneringen, det är bara att konstatera, men att göra personliga påhopp sådär, det är helt fel! Han vet säkerligen själv att han inte gjorde så bra ifrån sig. Han var väldigt besviken efter matchen. Det behöver inte flera hundra svenskar tala om för honom.

Nu blev han inte bänkad i bronsmatchen, som spelades klart för bara en liten stund sedan och tur var väl det. Han blev nämligen utsädd till bäste svensk i matchen.
Matchen ja. Vilken match. Total dominans av svenskarna. Schweiz hade absolut ingenting att säga till om. De såg sega och trötta ut redan från start och Sverige hade, redan efter 1:a perioden, till stor del avgjort det hela när man ledde med hela 5-0.
Man gick sedan ifrån ytterligare till 7-0 i 2:a innan Schweizarna fick göra ett tröstmål. Därefter kom ytterligare 2 svenska mål innan Schweizarna kunde redusera 3 gånger om fram till 9-4, vilket var ställningen inför sista perioden. Där ökade Sverige på och fastställde slutresultatet 11-4. En total dominans som sagt. Det var svårt att se att det där Schweiziska laget hade spelat 6-2 mot Kanada och slagit ut Ryssland, som Sverige "bara" vann med 4-1 mot.

Det var en bra insats av grabbarna och 3:e raka medaljen i J-VM-sammanhang för svensk del. Trots det kan man ändå inte låta bli att vara lite bitter. Det var guld vi siktade mot och vi hade faktiskt en bra chans till det i år, men USA gjorde en bättre match än oss när det värkligen gälde. Därför är de i final. En final som startar om någon timme. Då hoppas vi självklart att amerikanarna kan ställa till det ordentligt för kanadensarna så att de inte tar sitt 6:e raka J-VM-guld.

Nog med internationell hockey.
Idag spelades också Almtuna - Leksand. Almtuna borta är en ruskigt svår uppgift. 5-0 förlorade Leksand med senast man var nere i Uppsala. Det var förövrigt samma kväll som vi hade vår nollningsfest =P
Dock var det faktiskt Leksand som gjorde 1:a målet den här gången efter en ruskigt dålig 1:a period. Detta var i början av den 2:a, men perioden blev trots målet inte bättre än den 1:a och Almtuna kunde kvitera drygt en minut innan perioden var slut. Där sprack Jocke Erikssons 7:e nolla och tangeringen av Eddie "The eagle's" rekord, men det kommer fler möjligheter.
I sista perioden kunde Almtuna ta ledningen genom Robert Kimby och sedan också fastställa slutresultatet 3-1 i öppen kasse strax före slutet.
En ruskigt dålig match av Leksand där egentligen ingen spelare, utom Jocke Eriksson, presterade bra. Han motade trots allt alla utom 2 skott. Skottstatistiken fastställdes till hela 47-14 till Almtunas fördel. Alltså motade han 45 skott, vilket ger en räddningsprocent på drygt 95%. Riktigt bra alltså.
Almtunas målvakt landade även han på en bra räddningsprocent, ca 92%, men han motade ju bara 13 skott.

Almtuna vann i alla fall helt rättvist och nu återstår att se hur resten av matcherna den här omgången slutar. De spelas senare idag och då möter Växjö Malmö. Vinner Växjö den matchen går man upp på samma poäng, 68, som Leksand, men är fortfarande bakom med sämre målskillnad. Vinner Malmö går de upp på 60 poäng. Vinner dessutom AIK mot Västerås och Mora mot Troja kan det, i värsta fall, bara vara 8 poäng ner till 5:e platsen. I sådant fall har alla de 3 lagen 60 poäng. Dock tror jag att både Växjö och Västerås har en bra chans att vinna. Västerås har kommit in i en riktigt bra tränd nu sedan man värvade Sperrle, så de kan nog skaka om AIK rejält på Hovet.
Troja kanske får det lite tyngre mot Mora, men Mora har ju förlorat 2 raka bortamatcher nu, för man förlorade nämligen med 4-2 borta mot Sundsvall i senaste matchen. Så möjligheterna finns att det kan bli en 3:e. Vi får hoppas på det.
Jag skrev ju att i värsta fall kan det vara 8 poäng ner till 5:e platsen. I bästa fall kan det vara 11 poäng ner till 3:e platsen om både Växjö, Västerås och Troja vinner. I sådant fall kan vi få 4 lag på 57 poäng. Slår Bofors Björklöven borta och de tidigare 3 nämnda lagen förlorar blir det så. Riktigt intressant omgång alltså. Många tabellförändringar kan ske på den övre halvan av tabellen.

I övrigt idag så var jag, mamma och Shep ute och gick en sväng. -17 grader var det, men jag tycker det var riktigt skönt ute. Jag gillar faktiskt bättre att vara ute och gå nu när det är såhär kallt än när det är 10+. Det här blir mycket friskare på något sätt och så blir det en sådan omställning från värmen där inne. Så ut i kylan och in i värmen igen. Då, när man kommer in, tar man en s.k. "djävel" ;) Eller så tar man lite kaffe eller en glögg och värmer sig med. Det är en äkta vinterkänsla det!

Försökt få ordning på min videokamera har vi också gjort. Tyvärr är det hur krångligt som helst. För det 1:a var man tydligen tvungen att ha Itunes. Det hade jag inte, så det fick jag ladda ner och installera. Sedan funkar ju inte programvaran till videokameran för mig som inte ser, så mamma och pappa får sitta och fixa och trixa med det där. De är ju inte direkt datakunniga heller, så det går väl sådär.
Dessutom ska man tydligen göra massa inställningar på själva kameran innan man kan lägga in dem. Man måste markera alla filer man ska ha i exportläge för att de ska läggas till i programet. När vi väl kom underfund med det gick det inte att konvertera filerna till Itunes när vi väl hade fått in dem i programet. Då var man tydligen tvungen att göra någon Itunesinställning i kameran innan man förde över filerna.

Egentligen vill jag ju inte ens ha filerna till Itunes eftersom att Itunes inte heller funkar något vidare för mig. Jag vill helt enkelt bara ha över filerna från kameran till datorn så att man kan flytta de till t.ex. Mina dokument. Ska det vara så svårt? Tydligen. Man blir lite frustrerad när man själv vet att om man hade sett hade det säkert gått bra, men nu måste andra göra allting och då blir det mycket svårare. Jag ska maila till Elgiganten och fråga dem hur man ska göra på lättaste sätt.

Nu ska jag sova, för jag har ont i huvudet, men jag måste ju ändå nämna att det här är det 300:e inlägget i bloggen! Det 200:e skrev jag i september någon gång har jag för mig och det 100:e i april förra året. Alltså kan man se en uppåtgående kurva där. Jag startade bloggen i maj 2008. Det tog nästan 11 månader att nå 100 inlägg. Sedan gick det bara 5 månader tills det 200:e och nu bara 4 månader till det 300:e. Dock är jag inte helt säker på att det 100:e inlägget skrevs i april förra året, det kan ha varit tidigare. Det känns ganska rimligt...

Till sist måste jag bar

a ställa mig frågan vad som har hänt med bloggen? För några veckor sedan fick jag knappt några kommentarer alls. Nu har jag fått uppåt 30 på knappt 1 dygn! Skitbra jobbat av er läsare, fortsätt så! :)


Magnus Uggla - Astrologen

Tid: 23:11:00
Datum: 2010-01-04
Kategori: Musik

Den här låten lägger jag upp till minne av dig, världens goaste och mysigaste tjej.

Idag är det exakt 1 år sedan det blev du och jag. Någon gång mellan 23:30-00:00.
Den 4:e januari 2009 kommer föralltid att finnas i mitt minne som en av de bästa dagarna i mitt liv.
Även om allt vi hade är över nu och även om det troligtvis aldrig mer kommer bli du och jag, jag tror varken du eller jag vill det, så kommer du ändå alltid ha en plats i mitt hjärta vad som än händer.

Du var den första, den ända och den bästa. The one and only helt enkelt. Ingen annan före dig och hittills ingen annan efter dig heller.
Du var mitt allt under den tid vi hade.

Den här låten kommer jag alltid förknippa med dig.
Jag hade hört den innan, men bara några enstaka gånger.
Så fick jag den av dig.
Under en tid kunde jag knappt lyssna på den utan att börja grina av längtan och saknad efter dig.
Numera har den fasen övergått i minnen.
Jag kommer alltid förknippa den här låten med dig, du, min första riktigt stora kärlek i livet.

Här har ni texten.

Så du är en tvilling, jag visste det,
det såg jag nästan direkt,
styrd utav Solen och Mars kan jag se,
vi är så gott som redan släkt.
Du är en framåt person,
som har en hög ambition,
en lycklig framtid astrologen spår,
vart du än på vägen går.

Du är den vackraste jag mött,
inte påmålad och falsk som andra,
du har väckt upp det jag trott var dött,
och när du har mej när jag tar dej,
din hungrande kropp får frid,
bortom all rum och tid.
Då är du den finaste jag mött.

Och nu sitter dom och skriver poem,
dricker rödvin var kväll,
löser alla världsliga problem,
och älskar till skalden Sundell.
Måste människor slåss,
får aldrig hända oss,
man måste tänka klart va positiv,
förverkliga sig själv och sitt liv.

Du är den vackraste jag mött,
inte tuff och kall och hård som andra,
du har väckt upp det jag trott var dött,
och när jag har dig när du tar mej,
min hungrande kropp får frid bortom all rum och tid.
Då är du den finaste jag mött.

Jag har gått över till nummerologi,
och räknat ut vår romans,
vi två vi bildar en vådlig kemi,
utan skuggan av en chans.
Det står du är stabil,
att jag är svag labil,
en nattsvart framtid nummerologen spår,
om vi inte skilda vägar gå.

Du är den vackraste jag mött,
inte påmålad och falsk som andra,
du har väckt upp det jag trott var dött,
och fast det svider å jag lider är det bäst att vi bryter vårt band,
och inte trotsar ödets hand.

Fast du är den finaste jag mött.
Du är den vackraste jag mött,
inte påmålad och falsk som andra,
du har väckt upp det jag trott var dött.
Ja, du är den finaste jag mött.

Givetvis ska ni få källan till texten och den hittar ni här. Här nedan kan ni också lyssna på en av de absolut känslorikaste låtarna som finns.N,

 du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag kommer aldrig någonsin glömma dig, aldrigh! :)