Mot paralympics i Rio 2016! -

Riktigt bra spel i Stockholm igen!

Tid: 20:01:33
Datum: 2010-04-27
Kategori: Goalball

Då har vi återigen varit ute och spelat lite matcher. Närmre bestämt förra tisdagen, för en vecka sedan idag alltså.

Den här gången åkte vi upp hela laget med minibuss för att spela i Stockholmsserien igen. Det var, precis som förra gången, vi, IFAS Power, Brukarhuset och Hammarbys breddlag som var med.

Vi började med att värma upp direkt när vi kom upp till Stockholm och Jocke fick min kameraladdare som han skulle låna. Han kunde inte stanna så länge, så han åkte nästan direkt igen, men vi ses ju om 15 dagar när han kommer ner innan vi åker till Tyskland.

1:a matchen var mot IFAS. Jennifer fick stå över den matchen. Man får ju bara vara 6 spelare, 3 på planen och 3 på bänken. Vi är ju 7. Så Jennifer fick stå över 1:a matchen, Albin 2:a och jag den sista, eftersom att vi var med upp förra gången vi spelade där, i början av mars.

Jag, Albin och Andreas började matchen. I halvlek bytte alla 3. Så gjorde vi varje match. 3 spelare spelade 1:a halvlek och de andra 3 sista halvlek.
I paus ledde IFAS med 8-4. 2:a halvlek slutade 5-4 till IFAS och IFAS vann således med 13-8. En mycket mer målrik match än förra gången vi var uppe, då det blev 4-1 till IFAS.
Vi släppte alltså in 9 mål mer nu än då, men å andra sidan gjorde vi 7 fler. Jag gjorde 2 eller 3 mål och det var jag riktigt nöjd med. 2 missar gjorde jag bara under matchen. Ett diagonalskott som jag inte hann ner på och som gick mellan golvet och kroppen och ett skott som gick precis vid fötterna som jag borde ha tagit.

Efter matchen blev det en rejäl paus till nästa match. Då passade vi på att köpa varsin macka med skinka, ost och paprika. Kaffet var gratis, så det blev en kopp kaffe också.

Nästa match började jag på bänken.
Andreas, Oskar och Jakob började den matchen och gjorde det riktigt bra. Jag minns tyvärr inte vad det stod i paus, men matchen slutade 10-5 till Brukarhuset. 10-6 blev det ju förra gången, så -1 mål där, men å andra sidan ledde de med 6-0 förra gången. Det gjorde de inte nu. Jag tror t.o.m. vi ledde med 1-0.

Det gjorde vi i sista matchen också, den jag inte var med i.
Där ledde vi både med 1-0, 2-1 och 3-2, men så fick vi en straff emot oss och Hammarby kunde kvitera. Sedan tog de över och vann till slut med 9-6. Ledningen var dock större ett tag, men vi hämtade in lite i slutet av matchen.

Straffen vi fick mot oss var ganska fånig tycker jag, men samtidigt förstår jag domarna. Andreas har inte lika mycket ork i sina ben nu längre efter allt han var med om i somras och höstas. Han var ju mer eller mindre helt förlamad och det är riktigt starkt av honom att kunna vara med och träna med oss nu igen. Han har kommit tillbaka riktigt bra. Försvaret är grymt bra och hans skott är också helt okej.
Nu är det dock så att eftersom att han inte har lika mycket kraft i benen sätter han i fötterna lite hårdare än andra. Domarna varnade honom 2 gånger för "noise" och därefter fick han straff för det. De anser att det är störande beteende, varesig han gör det medvetet eller omedvetet.

Det är svårt. Domarna har ju rätt, men Andreas kan ju inte göra något åt det. Man kan ju inte förbjuda honom från att spela mer p.g.a. det. Dessutom är det många fler än Andreas som låter lika mycket eller mer när de skjuter, men de får ingen varning. Jag vet inte om det ser medvetet ut i Andreas fall eller vad det är, men det är det ju inte. Straff blev det i alla fall för det och det är väl inte mycket att göra något åt.

Efter matchen åkte vi hemåt och var hemma någon gång runt 1.
Dagen efter skulle jag egentligen bara ha haft ett prov i religion 12:30, men Sven, som egentligen skulle ha flugit till Bryssel, kom inte iväg p.g.a. askmolnet, så vi fick ha natur också.
Sovmorgon blev det i alla fall och provet senare under dagen gick bra. VG fick jag på det fick jag reda på igår. Det var prov om Afrikas religion.

Annars var det mycket plugg förra veckan och så även den här veckan. Jag hårdpluggade religionen söndag och måndag förra veckan. På tisdagen blev det ju inget plugg, men på onsdagen och torsdagen blev det lite projektarbete. Det ska ju vara klart nu på fredag, så igår satt jag med det i ca 5 timmar. Jag lade in teckenkoder, UTF8, i alla dokument, ändrade copyrightår i alla dokument och fixade min livsberättelse, som blir den ända tills vidare. Jag hade ju tänkt ha med fler, men ingen har svarat på de frågor jag skickade ut, så min egen får duga så länge.
Tyskaprov har vi nu på torsdag också och det är en del gramatik och ord.

Idag blev det ingen träning. Jennifer, Oskar och Pelle hade goalball med Jennifers klass igår. Så hade vaktmästaren tagit bollarna så länge, men när Albin var där och skulle hämta dem idag var han inte där och ingen annan hade nyckel dit, så det blev ingen träning.
I lördags var det dock träning och den gick bra. Det var 3 timmar även då. Jonas och jag kom lite sent eftersom att taxin åkte till Mjölby och hämtade en tant först.
Vi fick värma upp på egen hand medan de andra började med skotten. Vi klev in och sköt lite efter uppvärmningen och det gick faktiskt, för en gångs skull i Ryd, bra. På tal om Ryd så var det min sista träning i Ryd. Nu i helgen är det ingen träning eftersom att det är 1:a maj, helgen efter är det SM och helgen efter är sista träningen innan sommaren, men då är jag i Tyskland. I höst ska de ju göra om där, så då kommer vi, förhoppningsvis, vara någon annan stans, i någon annan hall i Linköping.

Efter skotten körde vi en straffturnering, för det märkte vi i Stockholm, att vi behöver träna mer på att både lägga straffar och ta emot dem.
Mina straffar blev faktiskt bra, riktigt bra. Riktigt bra tryck i skotten fick jag och lade några snygga raka skott på 1:or.
Som keeper gick det också bra, 1/7 straffar släppte jag in och det var Jonas straff. Albin sköt i stolpen, resten räddade jag.

Straffturneringen tog ett bra tag och efter den tog vi en paus och åt lite frukt, druvsocker och vatten.
Därefter körde vi lite fys, höger/vänster på ett led, som vi har gjort de senaste gångerna nu.
Lite härdning blev det därefter och så körde vi "Vilse i pannkakan", som Pelle säger. Det när man övar på att orientera sig på planen. Backarna byter med varandra, man kör höger/vänster fri, möte osv.
Därefter körde vi lite matcher. Det gick bra. 2 misstag gjorde jag bara, båda 2 som center. Jag väntade lite för länge med att slänga mig och hann inte ner på rätt sätt och bollen flög över benen. Riktiga rokiemisstag. Utöver dem gick det bra.

Vi avslutade med en straffturnering till, men där körde vi bara den vanliga varianten, en skjuter, en räddar, han som sköt går över och räddar nästa straff osv. Där räddade jag min, men missade också mitt skott.

Idag var vi på ett möte om studenten. Inte så givande eftersom att vi i princip redan visste allt de pratade om. Apropå studenten så tar jag nog bort min Studenten 2010-kategori. Det blir knappt några inlägg där.
Efter det mötet vandrade Spike och jag iväg till Arbetsförmedlingen där vi skulle ha nästa möte. Det var obligatoriskt. Varje gång man är där känns det som att det är så mycket att tänka på. Jag vet inte ens vem som ska följa med mig dit den 7:e juni när jag ska skriva in mig, för alla jobbar ju eller går i skolan. Jag tänker i vilket fall inte söka något jobb i sommar och i höst ska jag ju plugga, men skriva in sig får man väl göra ändå.

Nu borde jag plugga, men jag har tagit en liten paus och ser på Titanic. Det måste vara en av de absolut bästa och finaste filmer som någonsin har gjort. Jag ryser och blir helt tårögd varje gång jag ser den. Den är så fin, men samtidigt så sorglig. Just nu är jag där när båten snart har sjunkit och han kaptenen med pistol skjuter sig.
Därför avslutar vi med låten till filmen, även det en av de finaste låtar som någonsin har gjorts, Celine Dion - My heart will go on. Även Hymn to the sea tar vi med. Även den riktigt fin. Man blir alldeles tårögd...

//www.youtube.com/v/wGQ6VwUcxok&hl=sv_SE&fs=1&">


R.I.P farmor!

Tid: 21:13:13
Datum: 2010-04-23
Kategori: Allmänt

Som jag skrev långt ner i det här inlägget nåddes vi av ett jättetråkigt besked på påskdagens morgon. Farmor hade dött.

Runt klockan 5 på morgonen hade hon larmat personalen, men när de kom dit var det nästan redan för sent. Sådan tur var gick det snabbt. De trodde det var någon form av hjärtinfarkt e.d.

Hon blev 84 år. Hennes 84:e födelsedag firade vi för bara några veckor sedan och det var också sista gången jag såg henne, trots att ålderdomshemet bara ligger ca 5 minuters promenad från här. Det är sådant man kommer ångra i efterhand. Varför var jag inte där oftare?

Det är dock inte de här senaste åren på ålderdomshemet man kommer minnas i 1:a hand. Det man minns är alla fina minnen från när jag och mina kusiner var små och farmor och farfar bodde kvar i huset. Huset låg, eller ligger, på andra sidan stan och det tar ca 30 minuter att gå dit.
Det var på den tiden jag såg och jag kommer ihåg exakt hur allt såg ut. Att man gick upp för yttertrappen och in i hallen. Rakt fram var vardagsrummet. Till höger var köket. Till vänster var trappen ner till källaren och en gång med dörrar på sidan. Dörrarna ledde in till ett rum där det fanns en bäddsoffa, till farmors och farfars sovrum med den mörkgröna heltäckningsmattan och till farfars arbetsrum. Där inne fanns några garderober. Där inne fanns en påse med pappas och hans brors gamla bilar, deras gamla lego och massa gamla böcker som de läste när de var små. Min favorit var en bok där massa djur skulle åka på ett lastbilsflak. Den har både farmor och farfar läst X antal gånger för mig.

Jag och mina kusiner brukade leka med lego och bilar. Vi gick till lekparken några gator längre bort och lekte med bilar där, eller så lekte vi "Farligt" på rutschbanan. Det var en lek där man inte fick nudda sanden och skulle utsätta sig för faror. Samma sak, fast med bilar, lekte vi på mitt parkeringshus här hemma. Man kunde också klättra på stenar där i lekparken och på farmor och farfars altan på baksidan brukade vi sitta och dricka jordgubbssaft och äta farmors bullar och Bragokex. Alltid jordgubbssaft, bullar och Bragokex. Tillbringaren hade ett lock man fick vrida lite på för att öppningen skulle komma vid pipen och kaffekopparna som de vuxna brukade använda då var blå och vita. Vaxduken i köket var vit och röd med röda och vita prickar och där brukade jag och Niclas, som var min bästa kompis upp till 6:an, sitta och köra Svälta räv.

Nere i källaren hade farfar sina gamla rör och kranar från jobbet som rörmokare. De brukade vi också leka med. Vi byggde saker av dem och hade jättekul. Från det rummet kunde man gå direkt upp till garaget, där deras beige Mazda 323 stod. En gång hämtade farfar mig i skolan med den. Jag kom på att jag hade glömt väskan, men han hummade bara. När vi kom hem till dem sa han det till farmor, som blev lite upprörd på honom för det.

I ett annat rum där nere i källaren, ett rum med rött golv, hade farmor tvättmaskin, strykbräda och mangel. I rummet innanför det stod ett gammalt badkar och en gammal dusch.

Det var också nere i källaren som TV:n stod. Där såg jag på Australiens GP i Formel 1 1998.

Vi brukade alltid få godis när vi var där. Ibland fick vi en godispåse var, men oftast fick vi ta några godisbitar ur en påse. Det fortsatte farmor även med när hon flyttade till lägenheten 98 efter att farfar hade dött. Några år senare, 2001, brukade jag och en kompis gå till det lägenhetsområdet och leta katter. Det fanns många katter där, men våran favorit var en katt vi kallade Tiger och som vi brukade kela jättelänge med. Därefter gick vi upp till farmor och fick lite fika, jordgubbssaft och bullar, och såg på Cartoon network.

Det är sådana minnen man kommer bära med sig under hela livet. Både farmor och farfar var 2 mycket fina personer. Farfar känns dock ganska avlägsen nu och existerar bara i minnesvärlden, vilket även farmor snart kommer att göra. De senaste åren, när hon har bott på ålderdomshem, har jag inte alls hälsat på henne så ofta och man har bara träffats några gånger om året. Dock blev hon alltid lika glad av att se mig.

Till minne av farmor avslutar vi här med några psalmer. Psalm 248, Tryggare kan ingen vara och psalm 249, Blott en dag.

R.I.P, farmor. :'(

Stockholm på tisdag!

Tid: 23:42:41
Datum: 2010-04-18
Kategori: Goalball

Nu är det dags för Stockholmsserien igen. På tisdag åker vi upp, precis som förra gången, men nu åker vi upp hela laget med minibuss.
Jag har bara en lektion den dagen, men jag funderar på att strunta i den. Jag kan nog jobba hemma där.

Sedan senast har det varit väldigt mycket hockey. Det har inte varit så mycket updates i den här kategorin.
Det har varit några träningar, men en hel del inställt också, tyvärr.

Först, efter förra Stockholmsserien i början av mars, hade vi träning på lördagen. Det var vecka 10 det. Den träningen kommer jag inte ihåg, men jag tror nog den var bra. På tisdagen körde vi igen, mycket skott, som vanligt på tisdagarna. Jag försökte med några skruvskott, men de blev väl halvbra.

Onsdagsträningen bjöd på mer fys än på länge. Vi ska gå tillbaks lite till det vi körde innan Stockholm games i höstas, d.v.s. övervägande fys på onsdagar istället för skott där också. Fysen får inte förglömmas. Den är också viktig.
Jag vet inte om jag har nämt det tidigare, men vi har fått en ny tränare i laget i form av Linda. Clara ska mer eller mindre sluta. Hon hjälper än så länge till lite då och då, men tanken är att Linda ska ta över. Syftet med det är att vi ska kunna utvecklas bättre. Pelle vill, eftersom att vi ligger på lite olika nivå, att några kanske gör en övning och några andra tränar på något annat, så att man får träna på det man behöver mest.

På lördagen vecka 11 skulle jag ju ha kommit på träningen, om vi hade åkt till Idre på söndagen, som jag trodde. Nu gjorde vi som bekant inte det och därmed missade jag den lördagsträningen, liksom tisdagsträningen, onsdagsträningen och nästa lördagsträning.

Tisdagen efter att jag kom hem från idre körde vi dock återigen träning. Det gick lite halvbra. Jag fick ju ont i armen uppe i Idre och det hindrade mig den träningen. Det hade varit bra i några dagar, men när jag började anstränga armen kom smärtan tillbaka igen och jag fick stå över halva träningen. Den del jag hann vara med på gick i alla fall hyfsat bra och delen på slutet, när jag hoppade in lite igen, gick riktigt bra. Då fick jag riktigt bra tryck i skotten trots att det gjorde ont i armen.

Onsdagsträningen blev inställd p.g.a. sjukdom och skada och på lördagen var det påskafton, så då var det inte heller någon träning.

Nästa tisdagsträning blev också inställd för att vi inte hade några bollar. De hade Oskar och han mådde inte bra då, så han kunde inte komma. Hade mamma eller pappa kunnat skjutsa mig hade vi kunnat svängt förbi honom och hämtat dem på vägen, men nu åkte jag ju taxi, så då gick det inte.

Onsdagsträning blev det i alla fall och där blev det mycket fys med Linda som tränare. Pelle kunde inte då och Oskar hade fortfarande alla bollar + att vi inte hade några gummiband, så vi fick vara påhittiga och göra så mycket vi kunde med kroppen som vikt. Det blev mycket armhävningar, situps, en ny typ av sneda situps där man touchar hälen på ena foten när man går upp. Likadant med rygglyft, men då touchar man baksidan av låret istället. Den var riktigt bra faktiskt.
Springa på tjockmatta, knäböj och lite annat blev det också. Jag hade faktiskt riktigt bra puls efter 1min på tjockmattan, 132, men efter 2:a minuten var det sämre, 154.

Lördagsträningen var också bra, men som vanligt känndes det inte som om jag fick till mina skott något vidare där i Ryd. Precisionen var dock bra.

Den här veckan har det varit 3 träningar. I tisdags blev det mycket skott igen, men den här gången gick det lite sådär. Jag kände mig lite seg. Jag blev även lite sen till den träningen eftersom att taxin först skulle hämta någon gubbe utanför Mantorp, som chauffören inte visste var stället var, och lämnade sedan av honom före mig också. Dessutom var Terie tvungen att gå lite tidigare, så vi fick sluta lite tidigare där också. Min taxi skulle inte komma förrän 18:35, så jag fick sitta på en bänk och vänta där i ca 20 minuter. Sådan tur var var det inte så kallt då.

Även i onsdags blev jag sen. Nu var det för att taxin först inte hade någon bil 17:10, som jag brukar åka, så jag fick åka 17:30. Dessutom skulle de lämna några andra i Mjölby först, så jag kom ca 25 minuter för sent.
Även i onsdags blev det mycket fys med Linda som tränare, men träningen kändes ganska kort eftersom att jag kom sent. Tur att vi tränar i 2h och inte 1. Då hade det blivit väldigt kort.

Träningen igår var riktigt bra. Trots att vi bara var 4st. Det var väldigt länge sedan vi var så få på lördagsträningen, vi har ju varit över 6st nästan varje träning nu i vår. Nu var dock Jakob, Oskar och Jana på någon US-kickoff och Albin var i Eskilstuna och instruerade i goalball på en idrottshelg där. Därmed försvann ju Louis också, så det var bara jag, Jennifer, Jonas och Andreas.
Skotten gick nästan ovanligt bra och precisionen gick riktigt bra. Problemet med den är bara att när man väl spelar match fokuserar man mer på trycket i skotten och då tappar man lite av precisionen.

Lite härdning körde vi därefter, man är 2 och 2, den ena ligger ner och den andre skjuter på en från ca 3m håll. Det kan kännas lite läskigt ibland faktiskt, men det är bra.

Lite explosivitet körde vi därefter, den gamla klassiska övningen när man sitter med någon meters mellanrum och slänger sig åt höger/vänster på given signal. Det kan gå långsammare eller snabbare. Blir riktigt jobbigt efter ett tag.
En annan riktigt jobbig grej vi körde var när man är 2 och 2. En försvarar och den andre skjuter. Så ska man upp snabbt och skjuta tillbaks och låtsas som han som sköt först inte har hunnit tillbaks till sin position. Riktigt jobbigt efter en stund.

Mitt i träningen tog vi ett litet break med frukt och druvsocker. Vi körde ju 3h igår, och även nästa helg, istället för 2.

Sista delen av träningen körde vi matcher. Vi fick ju vara 2 i varje lag och det påverkade självklart försvaret, men det gick ändå hyfsat bra. 2 rejäla missar gjorde jag när jag bedömde bollen lite fel och den gick vid sidan av mina fötter båda gångerna. Inte alls otagbart. Mina skott var dock riktigt bra där med och nu får vi se hur det går i Stockholm på tisdag. Jocke skulle komma förbi en stund då också och låna min kamerasladd, för hans är borta. Vi har ju likadana kameror.

Det blir dock inget Malmö över valborg. För någon vecka sedan gick FIFH ut med att de skulle ha ett träningsläger då. Det skulle komma landslagsspelare både från Sverige och Danmark + landslagscoacher och lite annat folk. Tyvärr kunde inte Pelle åka med då, så ville vi åka fick vi fixa det själva. Jag och Oskar var de ända som var intresserade och kunde då, men vi skippade det till slut. Själva helgen skulle ha kostat 1000kr, + resa. Tåg hade varit smidigast då, för att undvika byten, men det kostade ju ca 600kr enkel resa, så det hade blivit över 2000 spänn för en helg och det var lite dyrt. Så det blir ännu en ensam Valborg här hemma, den 5:e på rad om jag inte räknar helt fel...

I fredags var jag på universitetet igen och träffade Åsa, som jag skulle ha gjort då förra veckan när hon inte kom. Hon var ju där då, men jag hade tydligen blivit avsläppt på fel ställe. Nu kom jag rätt i alla fall och mötet gick bra. Vi ska hålla kontakt i sommar när antagningsbeskeden kommer så att vi kan fixa literatur åt mig, ev. guidning så att jag lär mig att hitta dit jag ska. Antingen är det guidning, eller så anställer man någon i den kommande klassen som hämtar mig vid taxin och så. Både etiken och draman, som jag har sökt som 1:a och 2:a, är på kvällstid mellan 17-20. Båda de är ju dessutom på halvfart, även om draman är på 30 poäng, men den ligger ju över hela året, så den är ändå halvfart. Filosofin, som jag har som 3:a, är på helfart. Det vet jag inte om jag orkar just nu, så vi får väl se.

Pluggat har jag gjort alldeles för lite i helgen. Håkan Ståle-skiten blev ju klar i torsdags i alla fall + reflektionen i naturen. Nu har vi religionsprov om Afrikansk religion på onsdag. På tisdag är jag ju i Stockholm, så jag har bara imorgon på mig att plugga till det. Inte så bra. Både igår och i fredags tog jag pluggledigt, men nu ikväll har jag faktiskt pluggat lite, men inte tillräckligt. Nu kom jag på att vi skulle ha skrivit en krönika i svenskan tills imorgon också, men det struntar jag i, för nu ska jag sova strax.

Liselotte och Mats var här idag också och fixade ett album till mormor som hon ska få när hon fyller på lördag. Varken mamma eller Liselotte är ju något vidare på datorer, så det tog ju några timmar innan de lyckades lista ut hur de skulle göra. Först, innan det, var det ju problem med att ens hitta och få in bilderna på datorn. Jag tror Emma fick hjälpa dem till slut. Tyvärr försvann allt när de skulle betala det i kassan, för det var ju ett sådant där nätalbum. Så Emma får göra om det åt dem. Lite surt faktiskt.

Vi avslutar med en riktigt bra låt jag hörde på DI.FM's Classic Eurodance-kanal idag, Alphabase - Heaven help my heart. En cover från en 80-talare. Jag vet inte exakt vem som har gjort originalet, men den här är riktigt bra! :)


Hockeydramatik i högsta grad!

Tid: 15:42:08
Datum: 2010-04-15
Kategori: Leksand

Sista omgången för årets kvalserie. Omgången då allt skulle avgöras. SSK var redan klara för Elitserien. Skulle Rögle, Leksand, AIK eller Almtuna ta den 2:a platsen?

Det var som sagt klar fördel AIK. Man hade 15 poäng. Rögle 14 och de andra 2 13 poäng. AIK behövde bara 2 poäng för att Leksand och Almtuna inte skulle ha en chans. 3 poäng så var det klart. Skulle däremot Växjö ställa till det för AIK och vinna öppnades många dörrar. Tog då Rögle fler poäng än Leksand och Almtuna var Elitserieplatsen deras. Fick både AIK och Rögle stryk skulle det vara det vinnande laget av Leksand och Almtuna som tog 2:a-platsen.

Mycket spännande. Leksand mötte alltså Almtuna, Rögle SSK och AIK Växjö.

Leksand vann den 1:a tekningen, men så passade JLGP fel, vilket gav Almtuna ett bra läge, men skottet tog i burgaveln. Nära strax efter igen, men Jocke, som såg ruskigt laddad ut, höll den.

Sedan var det Almtunamål, trodde man, men det blev inte godkänt. Det var spark.

Leksand slet sedan rejält och Rodin fick in en klockren tackling på en Almtunaspelare.
Nära 0-1 var det sedan igen, men Jocke klarade det och istället blev det 1-0, trodde alla då också, för det blev även det bortrdömt. PW i Almtunamålet blev nämligen påkörd.

Markus Persson öppnade matchen bra och hade flera fina lägen, men PW var med bra i målet.
Almtuna tryckte dock på och var nära ett fint läge, men man fick inte riktigt tag i pucken. Sedan sköt man över från slottet.
Bergenström fick sedan ett jätteläge för Leksand, men sköt utanför. Almtuna vände, men Leksands försvar var återigen bra, vilket det inte var mot Växjö.

Jocke gjorde en något tursam räddning mot slutet av perioden när han satte sig ner och räddade utan att veta om det. Kimby fick sedan närapå ett friläge, men det avstyrdes av Leksand och perioden slutade 0-0.

Det var Almtuna som öppnade bäst i 2:a perren, men det var mycket tack vare att OEL satt utvisad för tripping. Man klarade av boxplayet på ett bra sätt och anföll därefter genom Pelle Prestberg. Han sköt över och PW räddade sedan OEL:s skott. Därefter var det dock Johan Hägglund som slog in ledningen för Leksand, assisterad av Jens Bergenström och Ekman-Larsson!

Man fortsatte sedan att trycka på lite, men PW blockerade och Almtuna fortsatte att sticka upp och gjorde det bra. Jocke räddade dock samtliga skott och OEL åkte ut, igen. Boxplayet var bra, ända tills Johan Andersson lyckades slå in kviteringen. Det målet gjorde att det återigen var fördel AIK. De hade nämligen 0-0 på Hovet och Rögle 1-1. Innan Almtunas mål var det faktiskt Leksand som hade Elitserieplatsen. Så tog dock Rögle återigen ledningen och det var Rögle som hade Elitserieplatsen.

Tomas Rodin var nära på att återge ledningen till Leksand strax därefter, men en Almtunaspelare hann dit med klubban och styrde bort den pucken. Istället fick Almtuna ett jätteläge, men Jocke lyckades rädda. Man pressade på ytterligare, men Jocke räddade kvar Leksand i matchen.

Leksand tog timeout och strax därefter fick Prestberg ett fint läge, men han tappade balansen precis när han sköt och PW räddade, samtidigt som AIK misslyckades med att ta ledningen på Hovet när man spelade 5 mot 3 i över 1 minut.

Hägga, som gjorde 1:a målet, var sedan jättenära på att näta igen, men PW hann på något sätt dit och räddade.
Elias Fälth åkte ut för Almtuna, i deras 1:a utvisning i matchen, men Leksands powerplay var inte bra i den här matchen heller och perioden tog slut.

Man fick inte till PP:t i början av sista perioden heller och Almtuna klarade av det. Därefter hade man väldigt tur när Jocke blockerade ännu ett skott utan att han visste om det.

Almtuna fortsatte att trycka på, men Jocke höll tätt. OEL fick en puck i ryggen och Almtuna fick 2 jättelägen, men Jocke höll alltjämt tätt. Samtidigt spelade inte Rögle bra nere i Ängelholm och SSK kviterade i inledningen av sista perioden. Det gjorde alltså att det återigen var AIK i Elitserien, trots att man bara hade 0-0.

OEL sköt över i fritt läge och Johansson var nära på att trycka sig in framför mål, men tappade pucken. Istället kontrade Almtuna, men Jocke räddade. Almtuna fortsatte att trycka på, men Jocke höll emot.

Vågskålen vägde över lite till Leksand och Pesonen var nära ett jätteläge, men tappade pucken. Det jätteläget fick istället Hempa, men PW räddade. Också Bergenströms och Virtas skott räddade han.
Almtuna fick sedan nästan ett friläge, men lyckades inte riktigt.

Leksand fick powerplay efter att Almtuna hade varit 6 man på isen och nu var PP faktiskt ganska bra. Man pressade på, Prestberg passade Kollar, men han fick inte till skottet. Rodin sköt 3 skott, men PW räddade alla 3. Sedan fick Prestberg ett jätteläge, men PW hann dit också och räddade. Samme Prestberg fick ännu ett jätteläge, 1 meter från PW, men han räddade ändå!

Almtuna tog sedan över lite trots allt och borde ha gjort ett ledningsmål, men Jocke var alltjämt i vägen. Istället var det Patrik Carlsson som slog in segermålet för Leksand knappa minuten från slutet!

Samtidigt var matchen slut nere i Ängelholm. Leksand hade tagit 3 poäng och var uppe på 16. Rögle hade 1 och var uppe på 15. Förlängningen nere i Ängelholm slutade mållöst och det fick avgöras på straffar. Då hade Leksand, trots allt, Elitserieplatsen, men! Så gjorde AIK 1-0 på Växjö med drygt 5 minuter kvar. Det innebar att de andra resultaten inte spelade någon roll, eftersom att man hade allt i egna händer innan matchen. AIK spelade livsfarligt och Växjö pressade på, men man klarade ändå av det och fick in 2-0 i öppen kasse. Därmed var det klart. Elitseriespel för Gnagarna och äkta Stockholmsderbyn att vänta nästa säsong. Glädjen var obeskrivlig och återigen höll inte säkerheten på Hovet när fansen stormade isen i ren glädje. Man ryckte t.o.m. sönder målburen för att få med sig delar som souvenirer.

Nu känns det mest bara tomt. Tänk om vi hade gjort vad vi skulle i torsdags. Då hade vi varit i Elitserien nu. Då hade vi haft allt i egna händer inför sista omgången, inte AIK. Då hade jag varit obeskrivligt glad och firat med en cider nu. Nu känns det bara tomt. Så nära, men ändå så långt bort.

Vi gjorde i alla fall vad vi kunde, i den här matchen. Segern var inte rättvis, men ändå 3 poäng. Hade bara ribbskottet i 5:e omgången mot Rögle gått in och vi hade vunnit i sudden och AIK inte hade gjort mål på Växjö i 1:a omgången med dryga minuten kvar, då hade vi trots förlusten i förra omgången varit i Elitserien.

Det är så små marginaler. Så sjukt små marginaler och de är aldrig på vår sida. Visserligen gjorde vi 3 bragdartade kämparinsatser mot Rögle i omgång 6, AIK i omgång 7 och SSK i omgång 8. 3 riktigt bra matcher, där vi faktiskt, för en gångs skull, hade marginalerna på vår sida, men det räckte inte. Inte i år heller.

Det känns extra surt med tanke på hur nära det var. Förra året kom vi fel direkt och var aldrig riktigt med. 0 poäng efter 4 omgångar funkar inte. I år hade vi 6.
Året innan var det en katastrofmatch mot Rögle hemma som avgjorde.

I år var det så nära och med det här laget hade vi, med lite mer tur, kunnat spelat Elitserien nästa säsong.
Det är bara att hoppas att vi kan behålla vissa av de här nyckelspelarna nu, t.ex. Daniel Hermansson, Pelle Prestberg, Tomas Kollar och, faktiskt, trots allt gnäll jag hade på honom i början, Patrik Carlsson. Han har blommat ut rejält och har varit riktigt bra. Prestberg gör alltid sitt jobb och har återigen levererat. Daniel Hermansson gjorde knappt något alls i Brynäs, men här har han gjort mål på mål och har varit enormt viktig. En sådan slitvarg som Tomas Kollar är oerhört värdefull och han och Strumpan har varit enormt värdefulla båda 2, men inte ens Strumpan klarade av det här. Det är nu även klart att han lämnar jobbet som tränare för laget. Lite synd tycker jag. Han fick bara 1 år på sig. Skulle han fått vara kvar 1 år till hade det mycket väl kunnat gå vägen. Nu lutar det åt att Niklas Eriksson tar över jobbet som huvudtränare för laget till nästa säsong.

Även våra finnar, speciellt Tony Virta och Jussi Pesonen, har varit bra under säsongen. Den förstnämnde skulle jag absolut vilja se i nästa års Leksand.

Spelare som vi sannolikt kommer se i laget nästa säsong är Jens Bergenström, Jesper Ollas, Johan Hägglund, Martin Karlsson osv. Spelare som verkligen brinner för klubben. Vi ser ju på juniorsidan hur ljust det ser ut om de spelarna får utvecklas som de ska och stannar kvar i laget. Massa egna produkter som kämpar och sliter för sitt lag. Mycket viktigt.

Ett extra stort, välbehövligt, enormt tack till Jocke Eriksson. En sådan här bra målvakt har vi inte haft på hur många år som helst. Inget ont om Eddie Läck, men där gjorde Brynäs en förlust. Dock hade Jocke med stor sannolikhet inte alls fått samma speltid i Brynäs, eftersom Markström finns där. Nu rycktas det om att Jocke är på väg till Skellefteå eller Färjestad, men jag hoppas innerligt att han stannar en säsong till. Han har varit ovärderlig för det här laget. En sådan trygghet i målet, det är helt enormt.
En annan jag hade hoppats skulle stanna i laget var Oliver Ekman-Larsson. Tyvärr är han nu så gott som klar för Frölunda och kommer troligen spela där en säsong innan han drar över till NHL.

Ny motståndare nerifrån blir det också nästa säsong. Oskarshamn blev klara för Allsvenskan i förra omgången och den 2:a platsen stod mellan Tingsryd och Sundsvall. Tingsryd hade 18 poäng inför sista omgången och Sundsvall 16. De 2 lagen möttes och det var Tingsryd som drog det längsta strået och vann med 3-4. Därmed är Sundsvall nere i Div 1. Lite synd för Björklöven. Nu får de spela "derby" mot typ Leksand/Mora, Almtuna eller något i den stilen.
Det höll alltså för Tingsryd i år. Förra året föll man ju i sista omgången när Örebro snodde åt sig den platsen.

Årets hockeysäsong är alltså över och nu kommer det troligtvis komma lite andra inlägg för er som inte gillar hockey. Det har ju varit väldigt mycket hockey nu på senaste, men det är självklart att det är så och jag tänkte även ha en sammanfattning av säsongen om ett tag, men det får vi se när det blir.

Det är väldigt mycket att göra i skolan nu och därför hinner jag inte riktigt uppdatera bloggen och svara på kommentarer. Nu den här veckan är det rapporten om Håkan Ståle som ska vara inne. Jag har suttit med den både i tisdags  och i måndags större delen av eftermiddagarna/kvällarna. Dessutom ska jag skriva en naturreflektion över kroppen, läsa några texter om Humanetologi i naturen, plugga till religionsprovet om Afrikas religioner nästa onsdag, skriva en rapport om projektarbetet, som jag förövrigt inte kommer hinna klart med, och massa annat. Nu märks det att det snart är slut, men man ser ljuset närma sig mer och mer, för varje dag som går, och snart är det över! :)

Sökt kurser till universitetet har jag också hunnit med. Jag och Ingmar grejade med det i måndags. Det blev slutligen en kurs i etik högst upp, en dramakurs på 2:a plats och teoretisk filosofi som 3:a. De 2 översta har ca 15 platser, men kommer jag inte in där är det platsgaranti på filosofin, så där kommer jag in i alla fall. Dock är filosofin på helfart, ca 40h/veckan, och det vet jag inte om jag orkar egentligen. Jag vill ju bara ha något litet att göra. Tyvärr var den filosofikursen jag tyckte lät mest intressant, om hjärnan och vårt medvetande, bara på våren, så den kunde jag inte söka nu. Kanske blir den till våren istället.

Hoppas ni alla har haft en bra vecka och har varit ute i det fina vädret, det är ju riktigt fint vårväder nu.

Vi avslutar då med Strumpans intervju efter Almtunamatchen i söndags. Han tycker det har varit kul att vara i Leksand, men tyvärr stannar han inte nästa säsong.


Chanserna sjönk drastiskt...

Tid: 17:48:42
Datum: 2010-04-10
Kategori: Leksand

Hur fan kan man göra en sådan här dålig match när det gäller som mest?
Matchen mot Växjö var riktigt dålig.

Leksand kom inte ut ur zon den 1:a minuten av matchen, men därefter åkte en Växjöspelare ut för tripping. Powerplayet var dock, nästan som vanligt, inget vidare. Hempa tappade pucken på offensiva blå, Johansson tekade ut pucken ur zonen och Hempa lade pucken rakt på försvarande Växjöspelare.

Ett farligt läge fick man dock till när pucken tog på en klubba, men Fasth lyckades sträcka ut och rädda den.
Erik Lindhagen i Växjö åkte sedan ut och det var PP för Leksand igen, men inte heller nu fick man till det. Växjö rensade, OEL slog en dålig pass, det var slarv osv.

Prestberg fick i alla fall ett bra läge, men han missade passen från Kollar. Patrik Carlsson fick ett ännu bättre läge, men pucken tog i stolpen och låg sedan på mållinjen innan den rensades ut. Tur där för Växjö. Tur hade även Jocke strax därefter när han lyckades blockera ett Växjöskott utan att han visste om det.

Pesonen åkte ut och då tog det bara 11 sekunder innan Niklas, tror jag han heter, Burström i Växjö kunde ge dem ledningen med 1-0.

En dubbelutvisning blev det därefter och Fasth blev pååkt. Sedan åkte Lotvonen ut, igen. Nu tog det bara 12 sekunder så var det 2-0. Vad hände? Boxplay som har varit så starkt under hela serien. Nu 2 mål på 2 BP:n och dessutom efter bara några sekunder.

Leksand tog timeout, men det hjälpte inte. En Växjöspelare fick gå igenom hela Leksands försvar, men Jocke lyckades rädda det skottet. Sedan gjorde han en väldigt tursam räddning, igen, men därefter var det 3-0. Fruktansvärt dåligt spelat av Leksand.

Rahm i Växjö åkte ut och Leksand pressade på för en gångs skull, men det var alldeles för lite folk framför mål när Rodin sköt och Prestbergs skott gick över och ner i egen zon. Sedan tappade man puck i mittzonen.
Hermansson var i alla fall nära mål i sista sekunderna, men Fasth höll tätt.

Leksand kom knappt in i zon i början av 2:a perioden heller och precis som i den 1:a åkte en Växjöspelare ut ganska tidigt. Powerplayet var dock inte alls bra. Växjö dödade massa tid och Leksand fick inte till något alls.

Istället åkte Lotvonen ut efter att man hade blivit fulltagliga och det var boxplay. Det gjorde man däremot bra den här gången, trots att Växjö pressade på.

Det var mycket utvisningar, för strax efter att Leksand hade blivit fulltagliga åkte Robert Rosén ut för Växjö och det var återigen PP för Leksand. Där fick Johansson öppet läge, men sköt på Fasths benskydd. OEL sköt av klubban och så åkte Lotvonen ut igen.
Spel 4 mot 4 gav ingenting, inte heller Växjös lilla powerplay som man fick. Därefter pressade faktiskt Leksand lite. Rodin sköt, men Fasth blockerade. Kollar sköt även han, men ny blockering.

Johan Andersson i Växjö åkte ut och Leksand fick powerplay igen och nu, äntligen, blev det mål. 5 sekunder från slutet slog Daniel Hermansson in reduseringen.

Leksand försökte trycka på lite i inledningen av sista perioden, men man fick inte till det och istället gjorde Växjö 5-1, dryga 2 minuter in i perioden.

Kollar åkte sedan ut för en gångs skull, men det blev inget av det powerplayet för Växjö när Rahm åkte ut 7 sekunder senare.

Spelet 4 mot 4 gav dock inget, men så tryckte Leksand på lite igen och Hägga fick ett bra läge, men Fasth blockerade.

Växjö vann mycket tekningar och slog mest ifrån sig. Som det såg ut var det inte en chans att Leksand skulle hämta in 4 mål. Man var dock nära på att göra självmål innan Johansson åkte ut för Leksand.
Växjö tryckte på i PP, men Leksand stod upp bra och klarade av det. Precis när man blev fulltagliga åkte Andersson ut för Växjö igen. Nu tog det bara 14 sekunder i PP innan Jussi Pesonen slog in reduseringen fram till 5-2!

Tyvärr var det bara 5 minuter kvar. 5 minuter att göra 3 mål. Växjö åkte på en utvisning för 6 man på plan, men Leksand fick inte till det. Växjö slog ifrån sig och matchen slutade 5-2 till Växjö.

Vad ska man säga?
Man hade chansen att se till att man hade allt i egna händer inför sista matchen. Seger här och man hade haft 16 poäng. Då gör man seriens sämsta match och förlorar klart.
Almtuna gjorde i alla fall sitt jobb på hemmaplan mot Rögle och vann med 3-1. Det överraskande var att AIK lyckades slå SSK på bortaplan efter sudden med 2-1. Det innebär att Gnagarna har ett jätteläge att ta Elitserieplatsen i sista omgången. Man har nu alltså 15 poäng. Rögle har 14 och Leksand och Almtuna 13.

AIK har Växjö hemma, Rögle har SSK hemma och Leksand har Almtuna hemma i sista omgången.
AIK och Leksand har de lättaste matcherna, om man ska säga att någon match är lätt. För AIK räcker det med vinst i sudden och 2 poäng för att Leksand inte ska ha någon chans. Då går man upp på 17 poäng och Leksand kan bara få 16. Vinner då Rögle sin match går man också upp på 17 och tar Elitserieplatsen i och med att man har bättre målskillnad än AIK.

För att Leksand nu ska klara det här krävs att man slår Almtuna och tar 3 poäng. Växjö måste slå AIK borta och Rögle får ta max 1 poäng. AIK kan också ta 1 poäng, men då måste Leksand vinna med mer än 4 mål mot Almtuna för att få bättre målskillnad än AIK.

Så det är tyvärr stor fördel AIK i det här dramat. Leksands chans är att AIK:s nerver inte håller. Man är ruskigt nära nu och möter ett Växjö som inte har något att spela för. Man behöver inte känna någon press alls och kan spela ut som man vill. Det samma gäller SSK, som i och med poängen mot AIK är klara för Elitserien. Rögle däremot har pressen på sig att ta poäng. Man vet att man måste ta poäng för att greja 2:a-platsen. Detsamma gäller dock Leksand också. De vet att de måste ta en 3:a för att ha en chans. Således har man nog ännu större press på sig. Almtuna har ingen press alls, men faktum är att de faktiskt har chansen att ta Elitserieplatsen fortfarande. Vinner de och Växjö och SSK vinner tar de 2:a-platsen.

Det blir dramatiskt det här, men klar fördel AIK...

Att en ända match kan göra så mycket. Efter 8 omgångar var man jätteoptimistisk och glad och en match senare ser det inte alls bra ut. Mitt humör de senaste dagarna har varit därefter. Att man kan bli så påverkad av en hockeymatch fattar nog bara de som verkligen är insatta och brinner för sitt lag. De vet vad jag pratar om.
De senaste åren har Leksand vunnit Allsvenskan klart, men så har det havererart totalt i Kvalserien. Nu i år har Allsvenskan varit jämnare, men man lyckades ändå greja seriesegern. I Kvalserien har man varit med bättre än vad man har varit på flera år och därför känns det ännu värre än tidigare år, just för att det är/var så nära. Just nu, med en match kvar att spela, är det händelser som t.ex. ribbskottet mot Rögle i 5:e omgången med 7 sekunder kvar som avgör. Hade den pucken gått in och Leksand hade vunnit i sudden hade man stått på 15 poäng nu, samma som AIK. Tänk att några poäng kan göra så mycket.

Vi var alltså på fest hos Albin i torsdags, för att Louis ska komma in lite mer i gänget. Det har hon gjort. Hon är riktigt trevlig måste jag säga.

Jonas hade med sig ett lögndetektorspel och ett reaktionsspel. Lögndetektorn fungerade så att man lade handen på en grej och spännde fast den. Så tryckte man på en knapp och så analyserade den en. Så fick någon ställa en fråga. Svarade man rätt plingade det till, men var det fel fick man en elstöt. Ingen större stöt så klart, men så det blev lite obehagligt sådär. Jag gillade inte riktigt den, för jag tyckte den var lite obehaglig.

Det andra spelet, reaktionsspelet, var roligare. Då håller man i varsin kontroll med en knapp på. Så är det musik och när den tystnar gäller det att trycka på knappen. Den som är långsammast eller trycker för tidigt får en elstöt.

Annars var kvällen kul. Vi åt och drack och pratade, men när jag kom hem rasade min sinnesstämning som sagt.
Den höll i sig hela gårdagen. Först var det Leksand som gjorde mig extremt bitter hela dagen, men framåt kvällen blev det lite andra grejer. Jag kunde inte ens sova inatt. Det kändes som en tyngd över bröstet. Jag har inte kännt något liknande sedan N gjorde slut för drygt 1 år sedan. Jag mådde inte alls bra.

Träningen idag gjorde att jag mådde lite bättre, för då kunde man koppla bort allt annat, men på vägen hem kom det tillbaks igen och höll i sig ett tag, men nu känns det lite bättre. Dels för att det faktiskt finns en chans för Leksand fortfarande och dels för en annan grej som känns som den ordnar upp sig igen :)

Tyvärr har jag ju haft noll lust att plugga de senaste dagarna p.g.a. det här, men nu måste jag nog tyvärr ta tag i historian. Vi ska skriva en rapport om Håkan Ståle, en man som blev adlad på 1600-talet. I instruktionen står det att man har läst en bok om honom och varför han blev adlad. Man fattar misstankar om det och man tror inte att han kan ha blivit adlad av den anledningen som står i boken. Enligt den blev han adlad för att han gav sin häst till kungen i ett krig, efter att dennes häst stupat. Man tar reda på fakta, läser 2 böcker och hittar 2 gamla brev från Håkan Ståle och kungen i länsarkivet i Stockholm. Så ska man reda ut varför han egentligen blev adlad och skriva en rapport om det. Inte kul för 5 öre...

Vi avslutar med ett klipp från Hipphipp när Torvald och Björn käftar om vem som är mest unik :)


SM-guld och ett mycket bra läge!

Tid: 13:30:48
Datum: 2010-04-07
Kategori: Leksand

Först måste vi ju bara fira SM-guldet som gick hem till Dalarna i måndags! Leksand J20 tog hem guldet efter en rafflande final mot Brynäs och ni kan se tränaren Niklas Eriksson berätta om det längre ner i inlägget.

Man har gjort ett grymt slutspel. Först vände man 1-0 i matcher mot Frölunda och vann med 2-1 efter matchsiffrorna 0-4, 4-3 och 4-0. Därefter var det semifinaler och finaler nere i Stockholm. Leksand slog, ganska överraskande, Luleå, som var bäst i Topp 8-serien, med 4-1. Samma siffror slog Brynäs Skellefteå med. Vi ser alltså att det var de 4 lagen från J20 Superelit norra som till slut tog alla 4 platserna i semifinalerna.
Luleå knep sedan bronset och Leksand tog som sagt guldet, efter en grym laginsats. Erik Hanses i målet var riktigt bra och spelarna kämpade och stod upp för varandra. Extra stark blir insatsen när man ser Brynäs laguppställning. Jakob Markström i målet, Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok som utespelare bara för att nämna några.
Riktigt kul och framtiden ser ljus ut för Leksand!

En ödesmatch väntade sedan A-laget under tisdagen. Hemmamatch mot Södertälje. En mycket viktig match och det var Leksand som öppnade bäst när Pesonen var nära på att få in pucken efter knappa minuten. Därefter åkte Stefan Bemström ut för tripping och Leksand fick PP direkt.
Powerplayet var dock inget bra och man tappade lite av det bra spel man hade haft innan.

Linus Klasen fick sedan en felpass från en leksing och var nära på att ge Södertälje ledningen, men Jocke räddade!

Isen gick sedan sönder vid sargen och det blev ett litet avbrott. Efter detsamma tryckte Leksand på lite mer innan SSK kom upp lite i banan och pressade tillbaka Leksand en aning.

Bergenström försökte sedan lobba in pucken från blå och den var nära på att gå in när den studsade framför Helenius.
Jocke fick göra några blockeringar och SSK tryckte på bra innan man åkte på en utvisning igen, ännu en gång för tripping och den här gången blev det mål i powerplay! Oliver Ekman-Larsson slog in pucken bakom Riko Helenius!

SSK var riktigt nära på att kvitera direkt genom Lehoux, men inget mål där. En jättechans till, men JLGP hann dit och körde över Södertäljespelaren så han missade skottet.

Bergenström var nära på att slå in 2-0, men Helenius var med på den. Han gjorde sedan några ruskigt bra räddningar och lyckades freda kassen. Riktigt nära 2-0 där igen, men SSK kontrade och var nära 1-1.
Johansson lyckades ta sig igenom och returen tog Hempa, men Helenius räddade igen. En riktigt bra start från Leksand. Precis då lyckades SSK naturligtvis göra 1-1 genom Patrik Yetman.

Hermansson åkte ut strax därefter och SSK tryckte på riktigt bra, men Jocke stod ivägen och man klarade av boxplayet utan några problem.
SSK sköt i masken på Jocke, utan åtgärd. Han lyckades blockera därefter och perioden rann ut i sanden.

SSK åkte på en utvisning direkt i upptakten av 2:a perioden. Pierre Hedin åkte ut för en holding, en tillsynes liknande grej som Linus Klasen råkade ut för i momentet innan.
Powerplayet var bra den här gången, Hempa sköt strax över och Johansson sköt, men Helenius räddade. Prestberg hade sedan ett jätteläge, men inget mål där.

Södertälje klarade av det hela, men strax därefter sköt Lassen strax utanför igen, pucken studsade ut till Bergen, som bara hade att slå in 2-1 till Leksand!

Hempa fick först ett fint skottläge själv, SSK vände och Hempa var där igen och stoppade Yetman från det. Tyvärr åkte Patrik Carlsson ut och SSK fick powerplay. Där rensade man först, men så sköt Hedin, rakt i mål. Samtidigt drog man på sig en utvisning till, så man blev inte fulltagliga och fick fortsätta i BP.
SSK pressade på ruskigt bra, men Jocke spelade riktigt bra i målet och man klarade av det.

Utvisning blev det direkt därefter igen, nu för SSK. Jens Olsson tacklade Patrik Carlsson i ryggen.
Kollar försökte med sin diagonalpass över till Prestberg på andra sidan målet, men den pucken gick inte fram den här gången. Helenius blockerade. Leksand vann tekningen och det var ruskigt nära 3-2. Hade Pesonen passat där hade Rodin kunnat slå in den.

Leksand pressade på grymt mycket och Helenius gjorde en grym räddning, antingen med benskyddet, eller med stolpen.
SSK lyckades klara av det där med hjärtat i halsgropen och strax efter var det en mycket tveksam icing där en domare friade och en dömde. Icing blev det, men Leksand klarade dock av den tekningen.
Virta fick sedan ett friläge, men skottet räddade Helenius utan att han visste om det, med handsken!

Jaakola åkte ut direkt efter tekning och Leksand fick spela PP igen. Nu var det inte lika bra och SSK kunde rensa gång på gång. Prestberg fick iväg en fladderpuck som Helenius fick problem med, men SSK redde ut det. SSK vände och fick ett 3 mot 1-läge, men pucken gick på en skridsko och Leksand vände igen. Lotvonen sköt i masken på Helenius och SSK vände igen. Det var läge efter läge och Prestberg missade helt öppet mål!
Istället åkte Pesonen ut med dryga minuten kvar av perioden och SSK etablerade tryck. Jocke kom ur position, men SSK sköt utanför! Ett riktigt rejält tryck, men Leksand klarade av det och ställningen var 2-2 efter den 2:a perioden, men det kunde ha varit 6-3.

Sista perioden började bra, slutet av boxplayet var bra och SSK fick inte till några vidare farligheter.
Några vidare chanser blev det inte därefter heller, spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen fick några halvchanser. Leksand var dock närmast, men skottet gick precis utanför.

Bemström fick sedan in en rejäl tackling på OEL. Han låg ner en stund, men reste sig sedan upp igen och det verkade inte vara någon fara.

Prestberg var återigen nära, men han fick inte riktigt till det och OEL avstyrde sedan ett friläge. Nästa mål var oerhört viktigt.
Spelet var dock inte alls lika bra som de 2 tidigare perioderna och det var inga vidare lägen. Prestberg sköt återigen utanför, liksom Pesonen.

SSK sköt i masken på Jocke igen och han blockerade. Det var sedan riktigt nära för SSK igen i en kontring, men Jocke spelade bra.
Mot slutet försökte båda lagen avgöra, men det lyckades inte den här gången och förlängning väntade.

Jiri Bicek åkte ut för SSK och Leksand fick spela powerplay. I samband med det tog man timeout.
Prestberg sköt först i ribban, men sedan fick han upprättelse för alla missade skott i matchen när han sköt in 3-2 till Leksand! Ett mål som kan ha betytt väldigt väldigt mycket!

Dessutom lyckades AIK slå Rögle borta med 4-5 och Almtuna nollade Växjö med 4-0. Det innebär att Rögle fortfarande är 2:a med 14 poäng. AIK och Leksand är 3:a och 4:a med 13 poäng. Leksand har Växjö borta i nästa match. Rögle har Almtuna borta och AIK har SSK borta. Alla 3 lagen där har alltså bortamatcher, men det är Leksand som har den, på pappret, lättaste matchen. Dock har man inte haft det lätt borta mot Växjö under säsongen.
Rögle kan avgöra om både Leksand och AIK förlorar, men den risken är nog inte så stor. Det här blir ruskigt spännande!

I kvalet till Allsvenskan slog Enköping Nybro med 4-1, Sundsvall slog Olofström med hela 7-2 och Tingsryd åkte på en tung förlust hemma mot Oskarshamn med 2-4.

I måndags hände en lite kul grej. Mamma och pappa åkte ju till Sjösäter ett tag för att röja upp lite efter vintern. Inga större skador hade hänt, förutom taket på baksidan över tvättbänken som hade rasat.

I alla fall så skulle jag och Shep ta bussen in till Linköping, för vi skulle äta mat hos mormor sen efteråt.
Mamma sa till mig att hon lade mormors nyckel i trappen, men jag satt vid datorn och lyssnade inte riktigt, så när vi åkte tog Shep nyckeln som låg på skänken. Det var Nettes och deras nyckel, men det tänkte ju inte vi på. Det var bara en nyckel i den nyckelknippan, men jag tänkte att mamma kanske, av någon anledning, hade tagit bort våran hemnyckel och mormors ena nyckel från hennes knippa.

Vi tog hursomhelst bussen in till Mjölby och det var bara att konstatera att jag inte hade klarat själv. De hade inte ens hållplatsutrop. Det ända chauffören ropade ut var Stationen i Mjölby och då var det manuellt utrop.

På tåget fortsatte otillgängligheten. De har upprättat ett nytt system med chip på korten och grejer. På automaterna är det någon form av touchscreens, så man känner inte knapparna. Helt omöjligt att använda.

I Linköping åkte Shep som min ledsagare, för det vågade hon inte säga här i Skänninge. Snacka om att bussarna i Linköping är bättre än de här.

Fram till mormor kom vi i alla fall och märkte då att det var fel nyckel. Så vi ringde till mamma och de och frågade var de var. De hade inte åkt än, men åkte direkt. Det skulle ju dock ta en knapp timme. Så vi satt kvar där i trapphuset ett tag innan vi gick till Donken och åt. Jag fick bjuda Emma och Shep. De fick 2 Cheese var, men shep tog en glass och en cheese.

När vi kom tillbaka till mormor behövde vi inte vänta så länge tills resten kom. Då blev jag jättetrött. Jag låg nästan och sov i soffan. Tröttheten kom nog i efterhand. Natten till i söndags somnade jag runt 6 och vaknade 12 och natten till igår somnade jag runt 2:30 och vaknade 6.
Hungrig var jag, men när vi åt orkade jag knappt äta upp ändå.
Vi fick dessutom ett stort påskägg av mormor :)

På vägen hem sov jag lite i bilen och tänkte att jag skulle lägga mig tidigt, men det gjorde jag inte, somnade runt 2.

Igår var det jättefint väder. Jag och mamma satt på altanen och fikade lite. För 3 veckor sedan var det fullt med snö där ute.
Plugga gjorde jag också igår. Religionsuppsatsen är snart klar. Jag ska försöka fixa klart den innan jag lägger mig idag.

Vi avslutar med 2 rykande färska klipp som kommer från Leksands egen officiella kanal på Youtube. Först, Niklas Eriksson som intervjuas om SM-guldet, och sedan 7650 i Ejendals arena som bar fram sitt Leksand i början av matchen igår! Lyssna och njut!


br />

5 mycket viktiga poäng!

Tid: 23:02:21
Datum: 2010-04-04
Kategori: Leksand

Chans för Leksand att ta revansch när serien vände efter 5 omgångar och Leksand åkte ner till Ängelholm.

Matchen började med lite Rögletryck, men Jocke öppnade starkt och styrde ut.
Kollar åkte ut, men återigen var Leksands box riktigt bra. Det var visserligen väldigt nära 1-0, men skottet täcktes ut och det blev inget av det.
Rögle pressade på bra, men Leksand redde ut det och blev fullt manskap.

Leksand hade inte mycket att komma med. Man hade nästan inga skott på mål alls och Rögle tryckte på, men inte heller de kom till några större farligheter.

Leksand åkte på ännu en utvisning och i boxplayet blev det slagsmål. Simon Hjalmarsson drog på sig en misconduct och Sjögren och OEL åkte ut vardera 2 minuter. Powerplay för Leksand alltså, men det gav inte mycket den här gången heller. Johansson blev intacklad i Nilstorp, som flög in i buren, men han var på benen efter en stund och spelade vidare. Lite seg såg han ut, men räddade ändå Pesonens följande skott.
Rögle pressade, trots underläge, på bra och hade ungefär lika många skott som Leksand på mål.

Powerplayet gav inget och istället åkte Virta ut för en billig hakning e.d. bakom mål. Jocke tvingades till en ganska svettig räddning med 3 sekunder kvar. Han räddade pucken högt upp i bröstet och såg inte ut att ha sett den speciellt bra. Rögle hann med ett sista skott på de 3 sekunderna och det var nära, men perioden slutade 0-0.

Rögle bytte målvakt till 2:a perioden. Ut med Nilstorp och in med Penker. Nilstorps smäll var tydligen allvarligare än man trodde.
Man var riktigt nära direkt, men Röglespelaren valde att passa istället för att skjuta. Tur för oss blåvita fans.

Hägga åkte i alla fall ut och det var boxplay igen. Rögle pressade på bra och Jocke var helt borta vid ett tillfälle, men Leksandspelarna täckte undan bra. Ett skott precis över hade man också, men Leksand redde ut även det här underläget.

Spelet böljade fram och tillbaka efter utvisningen och båda lagen hade några hyfsade chanser. Rögles övertag fanns fortfarande, men det hade krymt.

En dubbelutvisning blev det och mot slutet av perioden åkte Virta ut igen, för något som knappt var en utvisning. Hermansson var då nära på att ge Leksand ledningen, i boxplay, men pucken gick strax utanför. Tyvärr lyckades Mario Kempe ge Rögle ledningen istället, dryga minuten från paus...

3:e perioden började i powerplay och Virta ordnade en offensiv tekning direkt. Rodin lade en kanonpass till Prestberg som slog in kviteringen, 26 sekunder in i perioden!

En kanonstart för Leksand och Rahimi i Rögle åkte sedan ut 2 minuter för kneeing. Ollas hade redan ont sedan tidigare och nu var det Lassen som fick ta emot en smäll.
Powerplayet gav dock inte mycket. OEL fick iväg några hyfsade skott, men Rögle kunde reda ut det relativt enkelt.
Istället åkte Lotvonen ut, igen. Han drar på sig alldeles för många onödiga utvisningar.
Rögle var ruskigt nära på att ta ledningen direkt efter teken, men Jocke fredade kassen. Patrik Carlsson var nära på att få ett friläge, men fick inte riktigt till det. Man klarade i alla fall av boxplayet igen. Virta kunde därefter ha styrt in pucken, men han såg den inte. Abid missade sedan pucken i ett jätteläge, varpå Johansson gjorde samma sak i en kontring.

Porseland åkte ut för Rögle och Leksand fick spela powerplay. Rögle rensade 2 gånger innan Hempa fick ett bra skott som var nära på att gå in på returen. Patrik Carlsson sköt tätt utanför och Hägga drog iväg ett skott som Penker tappade, men som kunde rensas och Rögle klarade av det.

Rögle sköt över, liksom Hermansson. Carlsson var sedan nära på att styra in pucken, igen, och Rögle sköt över, igen. Man bytte chanser med varandra, men så tog Rögle över lite och pressade på.
Leksand kom dock tillbaka och Patrik Carlsson var återigen nära på att styra in den och OEL var ruskigt nära på att slå in segermålet med sekunder kvar, men icke.

Förlängning väntade alltså och där var det Rögle som öppnade bäst, men det var Jussi Pesonen som slog in segermålet för Leksand, 2:02 in i förlängningen! 2 mycket viktiga poäng alltså!

AIK slog tyvärr Almtuna i returmötet i Uppsala med 1-2, men den stora skrällen var Växjö som vände mot Södertälje och vann med 7-6 efter sudden! Man låg under med 2-5 ett tag, så det var riktigt starkt gjort av dem.

SSK ledde fortfarande tabellen, då med 16 poäng. Det var 5 före Rögle som hade 11 och 6 före AIK på 10. Leksand var 2 poäng bakom AIK och Almtuna var ytterligare 2 poäng bakom Leksand. Sedan hade Växjö klättrat upp på 3 poäng.

Matchen idag blev alltså ruskigt viktig. Då åkte Leksand ner till Stockholm, Rögle åkte upp till Växjö och Almtuna gästade Södertälje. Södertälje hade stora chanser att gå upp på 19 poäng efter 7 spelade matcher, men något överraskande lyckades faktiskt Almtuna ta en poäng efter förlust i sudden. Växjö hade 1-0 på Rögle, men en rejäl målvaktstavla av Johan Talberg, som står i Växjö nu eftersom att både Fasth och Alsenfeldt är skadade, gjorde att det var kviterat och Rögle kunde sedan vinna med 7-3.

Så matchen i Stockholm. Ett nästan fullsatt Hovet ville se sitt AIK vinna. Leksand hade inte vunnit på Hovet under hela säsongen. Var det dags nu?

Leksand öppnade bra och pressade på bra. Lawson i AIK, som inte är släkt med Tom Lawson i Leksand, körde sedan över Jocke, men Wolmer Edqvist, han som blev hjälte i höstas när en Örebrospelare blev livlös på isen, tog ingen utvisning för det.
Leksand fortsatte dock att trycka på och Bergenström var centimetrar från att ge Leksand ledningen när pucken dansade på mållinjen. Därefter var det utsida stolpe. Istället kunde Tobias Eriksson ge AIK ledningen när han drog iväg ett skott som inte såg otagbart ut för Jocke. En liten tavla alltså.

AIK var sedan nära 2-0, men Jocke räddade med axeln. Leksand kontrade, Virta passade en fri Kollar, men han sköt rakt på Holmgren i AIK-kassen.
AIK sköt en icing och direkt efter teken slog Hermansson in kviteringen för Leksand! Inte heller det såg otagbart ut när Holmgren faktiskt tappade in pucken.

Dick Ternström åkte ut för en fasthållning direkt efter målet och för en gångs skull var Leksands powerplay bra. Virta sköt dubbelskott och man nitade fast pucken nere i AIK:s zon. Lotvonen sköt, Holmgren räddade med skridskon, Pesonen sköt, Holmgren räddade med stöten.

AIK klarade alltså av boxplayet trots bra press av Leksand och istället åkte JLGP ut för charging efter att ha mosat en AIK:are. Boxplayet var dock bra. AIK fick till ett bra tryck, men Leksand försvarade sig bra och klarade av det.

Leksand började i PP i 2:a perioden efter att Engblom i AIK åkt ut mot slutet av 1:a. Man fick dock inte till några större farligheter, men Henrik Eriksson var nog närmast när han kontrade för AIK, men Jocke räddade.

Leksand fortsatte dock att pressa på efter att AIK blivit fullt manskap och Dick Ternström åkte återigen ut för AIK.
Nytt PP alltså och man tryckte på bra, men Holmgren stod ivägen. Prestberg serverade Virta, men Holmgren blockerade. En trippelchans blockerade han också och AIK kunde reda ut det hela.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka och Leksand hade riktigt tur när ett skott smet mellan benen på Jocke, men gick precis utanför. Han fick sedan göra en trippelräddning även han.

Virta åkte ut och Leksand fick spela boxplay. AIK bet sig fast i offensiv zon, men Jocke spelade riktigt bra och räddade och blockerade det mesta.

AIK fortsatte att trycka på efter att Leksand blev fullt manskap, men så plötsligt slängde Virta in en puck i offensiv zon och den gick mellan benen på Holmgren och det var Leksandsledning!

Leksand tog dock inte över alls efter målet, utan det var AIK som fortsatte att trycka på och Jocke hade lite tur när han tappade pucken och kunde inte blockera, men skottet som följde gick utanför.

JLGP åkte ut när en AIK:are ramlade lite enkelt. BP igen alltså, men återigen var det bra. Det hann dock inte fortgå så länge innan Jonas Liwing åkte ut, tillsammans med Kimmo Lotvonen.
En kvittad utvisning alltså, men Leksand klarade av boxplayet. Kollar var faktiskt närmst när han kom fri i en kontring, drog ner Holmgren, men lade pucken rakt i plocken på honom. Riktigt nära där.

AIK öppnade starkt i sista perioden, men ingen utdelning. Leksand stack upp efter ett tag och Holmgren fick göra flera kvalifiserade räddningar, + att Hägga sköt i stolpen.

Rodin åkte ut för "Puck out", riktigt klantigt, men boxen var återigen bra. Lotvonen gjorde ett riktigt bra jobb och när Virta kom fri drogs han ner av Viktor Ahlström och det var spel 4 mot 4.
När Rodin kom tillbaka in på banan igen var han riktigt nära på att utöka Leksands ledning, men istället var det AIK som, efter några minuters mitzzonsspel, kunde kvitera efter en rörig situation framför mål.

Skulle Leksand komma tillbaka igen? Det är svårt att komma tillbaka och börja spela offensivt efter att ha spelat ganska defensivt hela perioden. Bergenström fick iväg ett bra skott direkt efter målet och Holmgren räddade, med lite tur, med skridskon. Patrik Carlsson var sedan nära på att få in pucken, men Holmgren räddade återigen, nu med benskyddet.

Kimmo Lotvonen drog på sig ännu en riktigt onödig utvisning, "Puck out", med dryga 5 minuter kvar att spela. Leksands box var dock bra och man klarade av det utan några större problem.

När det endast återstod 70 sekunder att spela dribblade Jussi Pesonen av 3 AIK:are och lade sedan pucken under Holmgrens plockhanske och det var 2-3 till Leksand!
AIK tog så klart timeout, men det hjälpte inte, Leksand vann och tog 3 mycket, mycket viktiga poäng!
Tyvärr är man fortfarande 3 poäng efter Rögle, eftersom att de vann med 3-7 mot Växjö, men hoppet lever kvar! Det är 3 matcher kvar och nu blir även nästa match, den på tisdag hemma mot SSK, ruskigt viktig!

I kvalet till Allsvenskan var Tingsryd de stora vinnarna i fredags när man slog Olofström med 3-2. Idag vann man med 1-2 borta mot Nybro, som i förra matchen slog Oskarshamn med 0-1. Oskarshamn fick revansch idag när man slog Sundsvall borta med 0-3. Något överraskande. Sundsvall, som även tappade poäng borta mot Enköping i fredags när man förlorade med 3-2 efter straffar.

Påsken har bjudit på både bra och dåliga saker. Det braa var hockeyn idag och att det blev utgång igår. Det var högst oplanerat. Oskar hade skrivit det på fejjan, så jag frågade vem han skulle ut med och det var Albin och Louis. Så jag frågade om jag fick hänga med och självklart fick jag det. Så vid 4 igår åkte jag in till Albin. Vi satt och lyssnade på musik och grejer i några timmar innan vi såg på en film och började med maten. Albin och Louis åt lax och jag och Oskar åt thaimat. Till maten blev det jordgubbscider. Efter maten bjöd Louis på Doolies och Albin bjöd på vodka som vi blandade med juice. Jag bidrog med Grape som jag och Oskar delade på + att jag tog en burk själv.

Runt 22:30 började vi röra oss utåt.
Väl framme i stan fixade och trixade vi med SMS-biljetter till Plaza. Albin hade en, men vi andra hade ingen. Så han fick skicka den till oss efter att vi hade bytt namn på honom i kontaktlistan.

In kom vi i alla fall utan några problem, och väl inne kom han vid baren fram och frågade om vi ville ha något att dricka. Vi behövde inte ens gå fram till baren. En öl blev det för min del. Albin och Louis tog varsin Orgasm. Den var faktiskt god.

Tiden bara sprang iväg och runt 1 gick vi ut för att se när sista bussen gick. 1:35. Så vi väntade på den, åkte hem, drack några fler cider, pratade och lade oss runt 5:15. Konstigt nog var jag inte så trött imorse när jag vaknade runt 12. Annars har jag ju sovit i 11-12h både natten till igår och natten till i fredags. 
Nu var det i alla fall bara att fixa i ordning lite innan mamma kom och hämtade mig och berättade ett jättetråkigt besked... :(
Det tänker jag dock ta i ett separat inlägg lite senare...

Idag var kusinerna på pappas sida här, som vanligt  varje påskdag. Det var väl trevligt, men stämningen blev lite avslagen i och med det tråkiga besked som drabbade hela släkten på den sidan...

Just nu känns det inget vidare. För det 1:a för att jag och A inte kunde träffas nu på lovet, hade verkligen behövt henne nu, och för det 2:a det tråkiga besked som nådde oss imorse, + att det kan skita sig för Leksand. Gör det inte det blir det i alla fall lite bra, men gör det det blir den här våren t.o.m. ännu värre än förra våren när N gjorde slut och det sket sig för Leksand. Nåja, vi får väl hoppas på det bästa... :)

Hoppas ni alla har haft en bra påsk!
Ett påskägg har jag fått. Det innehöll 100kr och lite godis. Helt okej tycker jag och inget att klaga på :)