Mot paralympics i Rio 2016! -

Jasså? :S

Tid: 17:49:00
Datum: 2008-05-30
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Nu får man minsann höra..
Det här har ingen sagt tidigare till mig..
Jag fick mitt intyg från Ögon till Försäkringskassan idag och vad såtr det där? Jo, att jag tydligen har sätt 0,2 som bäst när jag var 5. Sedan har det legat runt 0,05 hela tiden. Jag ha trott att jag har sett 0,1, alltså 10%, hela livet fram tills jag var 14 när det blev sämre 1:a gången.
Sedan stod det att jag som bäst hade haft gränsfall till ledsyn. Vad räknar de som ledsyn egentligen? Jag menar, jag kunde ju cykla, springa, läsa böcker med förstoring m.m. förut. Det måste väl ändå vara ledsyn? Det är det enligt mig i alla fall. Enligt mig hade jag viss ledsyn fram tills i vintras när det blev sämre för 2:a gången. Innan det såg jag ju ljuskällor och färger o konturer och så, men nu gör jag inte ens det längre. Det stod i intyget att "patienten är nu helt blind". Det kan man väl i och för sig säga att jag är eftersom att jag inte ser ljuskällorna längre, men jag ser ju ändå att det är ljust.. om det inte är inbillning..
Sedan har jag tydligen haft näthinneavlossning vilket, vad jag har förstått, gör att man blir helt blind, men det har jag ju inte heller blivit. Det är väl först nu i så fall, men näthinneavlossningen var tydligen när jag var liten.
Nu har jag i alla fall fått intyget så nu är det väl bara att hoppas att allt går smidigt så jag kan få de första pengarna redan i juni =)

Imorgon är det träning. Det var länge sedan. Förra träningen blev ju inställd så det är nästan 2 månader sedan nu.. det ska bli kul =)

I'm DJ Blinno =)

Tid: 20:34:52
Datum: 2008-05-29
Kategori: Allmänt

Yeah, that's me =)
men jag har inte gjort så många låtar än så länge, faktiskt ingen helt egen, men jag har gjort några ganska dåliga remixar på andra låtar..
Jag har i alla fall skrivit 3 låttexter:

Sång om bara korv (Kobojsarna)
Det här är en sång om bara korv
så alla korvar kan hoppa omkring
ner i grillen och grillas runt
och alla tänger rullar oss runt
det här är en sång om bara korv
så alla korvar kan hoppa omkring
ner till mojen och köper korvar
för att visa vem som är Orvar
det här är en sång om bara korv
så alla korvar kan hoppa omkring
ner i grillen och grillas runt
och alla tänger rullar oss runt
det här är en sång om bara korv
så alla korvar kan hoppa omkring
har du svårt att ligga stil
då är det dags att grillas till!

Sommarn är här igen (Secondtunez)
Sommarn är här igen
och allt känns så fruktansvärt,
jag tittar ut över sjön
och vattnet är så mörkt,
jag är på bryggan helt själv
och de mörka molnen mörkar mig,
aldrig förr har känt såhär,
så dödens vindra bär!

Vi sitter här på vinden (Lé Bandmask)
Vi sitter här på vinden
och dricker lite Cola
och lyssnar på musik
som ingen tycker är skit,
vi lyssnar på musiken
och dricker lite Cola,
så vi kan hålla igång
hela natten lång,
sluta dricka Fanta
och skaffa dig en Cola
och skaffa dig en burk
för din Fanta är skit,
vi är mycket bättre
och du är bara dålig,
så snälla börja drick
det behövs inte något klick!

Den sista här är jag mest nöjd med. Jag och 2 kompisar har gjort en lite annan version på den i Daddy DJs melodi som vi har tänkt spela in någon gång.
Varför jag inte har spelat in och gjort de här låtarna än är dels för att jag inte har någon mick och dels för att jag inte har något bra musikprogram som funkar för mig. Jag har ett som heter Cool edit, men det är inte så bra när man inte ser för man kommer inte åt själva sidan, bara menyerna..
Så jag håller på att leta efter något bra program och vem vet, kanske blir jag ett känt namn innom technon så småningom =P

Det gick väl ganska bra ändå

Tid: 22:35:00
Datum: 2008-05-28
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, det gick väl trots allt ganska bra idag
Spike och jag åkte in till Linköping där vi fick byta taxi till någon buss som skulle till Vrinnevi. Taxichauffören trodde nog att Spike var blind han med, för han hade solglasögon på sig, så taxichauffören hjälpte honom med bältet och allt =P
När vi åkte hem åkte vi tillsammans med Albin som också var där. Han frågade om jag gillade Hardstyle och det var väl helt okej tyckte jag. Så han satte på en Hardstyle-skiva och taxichauffören drog upp ljudet och det var inget dåligt ljud i de högtalarna! Det var original, men det var ingen dålig bas där inte. t.o.m. bättre än i mina högtalare. Det var kul i alla fall =)
Sedan fick vi byta taxi i Linköping igen och så släppte vi av Spike i Öjebro. Det var inga problem, så jag fattar inte riktigt varför jag inte fick åka sjuktaxi ut dit och hämta honom för när det gick bra att lämna honom där..
Han i Peugeoten sa dessutom att om man har åkt en gång tidigare under dagen så behöver man inte betala något igen för det gäller i 24h om man har kvitto. Vi fick inget kvitto när vi åkte dit, men det gick bra ändå, så vi fick åka gratis hem. Det är ju sådant som man tycker att de borde upplysa om..

När vi var där i alla fall så pratade vi om arbetsförmedlingen och högskoleprovet bl.a. Arbetsförmedlingen var väl mest saker man redan visste, men det är ju aldrig fel med en förfriskning av saker och ting =)
Högskoleprovet kan man som synsvag få uppförstorat till A3-format bara genom att kryssa i en ruta på ansökan.
Är man gravt synskadad så kan man antingen få det på daisy eller i punkt. Vissa år kan man också få det på E-bok och USB, men det fick man inte nu senast. Då får man en egen kontrollant som sitter och kollar över axeln hela tiden så att man inte fuskar, vilket är ganska lätt på andra prov hehe =P man har ju alla anteckningar och allt i datorn redan.
En positiv sak med universitetet när man inte ser är att man får all litteratur gratis från TPB. Man bör dock se till att beställa nästa termins böcker ganska så snabbt eftersom att det annars kan ta ganska lång tid att få dem..

Detroit leder med 2-0 i matcher i Stanley-cup och Pittsburgh har dessutom inte gjort ett ända mål än så länge..

Vilket taxisystem alltså...

Tid: 17:26:00
Datum: 2008-05-27
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Nu är jag förbannad! Eller jag var i alla fall det.
Vilket taxisystem det är här i länet alltså.. Man har ju ingen frihet alls nästan.
Jag och Dennis ska till Norrköping på en träff med arbetsförmedlingen och grejor imorgon. Han har ju ingen bil och pappa har tyvärr skrivit på försäkringen att ingen under 20 eller 25 får köra våran bil..
Så vi tänkte att vi skulle ta taxi. Jag sa att om jag ska ha med mig någon i taxin måste den betala lika mycket som jag. Det måste den också, om det inte är sjukresa. Då åker ledsagaren gratis. Så vi tänkte att vi åker som sjukresa då eftersom att vi ändå ska till syncentralen i Norrköping där träffen är. Det var ju smidigt tänkte jag, men never. Så lätt var det inte.
För det första fick jag inte åka sjuktaxi till Öjebro och hämta Dennis som vi hade tänkt. Då var jag tvungen att åka vanlig färdtjänst ut dit och sedan byta taxi där till länsfärdtjänsten och sjuktaxin. För det andra visste de på bokningscentralen inte ens var Öjebro Mellangård låg. Det fans inte i deras system. Dessutom måste man följa deras samåkningsschema när man åker länsfärdtjänst. Så nu får Dennis cykla hit imorgon och så får vi åka 10:40 härifrån när det börjar kl 13:00. Hem får vi åka kl 16:45 och är hemma runt 18:30.
Jag säger bara det, alla synskadade, håll er borta från länsfärdtjänst så mycket som möjligt tills de har ändrat systemet, för det här är bara så jättedåligt, enligt mig. Visst att de kanske inte har resurser och så, men någon frihet ska man väl kunna ha. Det hade nästan varit lättare att åka tåg.
Vanlig kommunfärdtjänst är det inga problem med, det är när man kommer utanför kommunen. Då blir det genast problem.

Vi hade föreläsningar om doping idag och så pratade vi lite och så. Ganska intressant faktiskt..

Taxichauffören undrade vad jag hade gjort i annsiktet imorse. Jag är ju så röd nu hehe =P
Jag solade ännu mer idag.. Det är ju såå skönt =) Speciellt när man har datorn eller musik =)

Orienteringsträning

Tid: 18:34:00
Datum: 2008-05-26
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, idag hade jag och en från syncentralen orienteringsträning här hemma i området.
Jag tycker inte att det känns så tryggt att gå själv ens här hemma längre så vi skulle träna upp det lite.
Hon tyckte att det såg bra ut. Jag verkade säker när jag gick och jag hittar ju vägen. Grejen är ju bara att det för det första är tråkigt att gå ut och gå själv och för det andra så är jag ovan. Jag klarar ju egentligen att gå här själv, men jag är inte van.
Vi hittade i alla fall några grejor som jag kan tänka på när jag går, men inget större.

Sola för hela slanten har det varit idag =)
men jag gjorde faktiskt lite engelska också, men jag månste nog göra ännu mer, tyvärr..

Ringde till Ögon idag också och bad de skynda på skickandet av mitt intyg till försäkringskassan för att jag ska kunna få handikappersättning. De skulle skicka det, men det har de sagt i nästan 2 månader nu, men hoppas de gör det nu.

Vilket race!

Tid: 18:08:47
Datum: 2008-05-25
Kategori: Allmänt

Ja, vilket race det blev i Monaco, som det brukar vara. Spänningen blev ju inte mindre för att det regnade heller..
Det gick ju bra på kvalet igår, dubbelt Ferrari, men direkt i starten smt Hamilton förbi Reikkönen, men på det 6:e varvet touchade han muren och fick gå i depå, något som gynnade honom till slut eftersom att det torkade upp. Man visste inte om man skulle satsa på intermidiet eller slicks. Det var grånsfall, men Hamilton som hade gått i depå på 6:e varvet och toppat upp kunde ju vänta ut banans kondision och gå i depå när det hade torkat upp ännu mer. Då hade han redan ledningen, en stor sådan, men den försvann när Rosberg kraschade. Alla luckor försvann och stackars Sutil i Force India-bilen som låg 4:a bara 13s bakom Massa och ganska långt före Reikkönen tappade allt han hade jobbat sig till. Den pacecar-situationen gjorde att racet, för 1:a gången sedan 1997, inte hann köras klart p.g.a. 2h-regeln. När säkerhetsbilen släppte fältet var Reikkönen het, men han körde över en ojämnhet och körde rakt in i stackars Sutil som tvingades bryta racet bara några varv från slutet. Hamilton vann, ganska mycket tack vare att han fick gå i depå på det 6:e varvet. Kubica fortsätter att imponera och slutade 2:a före Massa.

Varmt var det idag också. Jag har bränt mig ganska rejält tror jag =P

Jag kom 2:a på Casino förut när jag, mamma och Shep spelade. jag kom 2:a i förmiddags på Chicago när jag, Emma och Shep spelade.

Grattis mamma på mors dag får man väl också säga även fast jag tycker att det där är ganska töntigt. Det behövs väl ingen mors och fars dag? Fast det är i alla fall mer att fira än namnsdagar som jag tycker känns ganska meningslöst att fira..

Det känns som om jag borde börja plugga lite till tyskaprovet, men det orkar man ju inte när det är såhär fint väder =)

Jag var föresten nära på att tappa ner min mp3 under altanen förut. Den åkte ner mellan springorna, men sladden satt kvar så jag lyckades få upp den..

Jag såg faktiskt, trots att det är dålig musik, lite på Melodifestivalen igår och det blev väl ännu en svensk miss kan man väl säga, men Sverige var inte ens bäst. Jag gillade faktiskt, måste jag säga även om jag inte lyssnar på sådan musik, Grekland och Island.

Mamma och de kom hem från England igår också. De hade haft det bra.

Grattis Shep!

Tid: 13:38:12
Datum: 2008-05-24
Kategori: Allmänt

Ja idag fyller min kära syster 13 bast =)
Nu har hon lämnat den första fasen i livet och gått in i tonårsfasen.. får väl se hur det går.. hoppas inte hon blir som Emma var =P

Samhällsfest igår då.. det var väl sådär.. först var det kul, jag och Spike satt i kassan med några andra från klassen och så fick jag lite öl av någon som jag inte vet vem det var, men ölen var god i alla fall =P
Sedan var det inte lika kul.. det hände ingrnting för min del, men några bråkade rejält och några stolar gick sönder och polisen kom. Det märkte jag dock inte för då hade vi redan gått in igen.
Vi var kvar till 2:30 och städade och donade, men jag satt mest och halvsov =P
Jag vet inte riktigt vad man ska säga.. helt misslyckat var det ju inte, men om man jämför med de andra 2 samhällsfesterna jag har varit på i år så var den här nog tråkigast, men det var ju ändå kul att komma ut för en gångs skull..
Nu ser det ut som om jag har slagits på händerna för vi målade med en märkpenna igår för att veta vilka som hade betalat. Den luktade gott så jag satt och sniffade lite märkpenna =P

Snart är det dags för kvalet till Monacos GP.. Vi hoppas på Ferrari =)

Nu höll jag på att glömma en grej! vi var ju ute och paddlade igår. Det var kul, men Spike och jag paddlade rakt in i ett träd och en gren som träffade mig rakt i bröstet så jag fick lägga mig platt bakåt för att komma under den =P
annars gick det bra =)

Fest imorgon =)

Tid: 20:03:00
Datum: 2008-05-22
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, imorgon är det fest. Det ska bli kul, men mamma är orolig som vanligt. För orolig enligt mig. Visst, hon är min mamma, men jag är över 18 och får t.o.m. köpa folköl i affären helt lagligt. Enligt lagen får jag alltså dricka, men inte för mamma. Absolut inte. Inte så mycket som jag drack på senaste festen i alla fall och det kanske man inte behöver, men lite kan man ju dricka tycker jag. Då blir man ju bara mer social och det är ju bara bra så att man pratar lite mer. Dessutom är jag i princip aldrig ute, senast jag var ute var på våran tackfest i december, så jag tycker mamma ska vara glad att jag inte är ute så mycket. Det finns ju de som är ute varje helg. Dessutom får jag ju t.o.m. dricka på krogen och allt. Jag är vuxen nog att bestämma över mig själv, men så länge jag bor hemma är det de som bestämmer, enligt dem, och hemma lär jag väl bo tills jag är minst 25..

Jag tycker att, eftersom att jag är över 18, får jag bestämma själv vad jag ska och inte ska göra. Mamma och pappa kan säga vad de tycker, men det är ändå jag som bestämmer. Jag tycker de ska vara glada att jag inte är en sådan som festar jämnt istället och när jag väl är ute så får jag dricka lite. Det blir ju roligare då, men sedan behöver man kanske inte dricka sig dyngfull direkt, men några öl och så kan man väl få ta, men icke. Inte för mamma, men det gör jag i alla fall =P

 

Idag var det fotbollsmatch mellan A och B. Ett rejält prestigemöte som vi vann med 7-6, men enligt de i B blev det 5-5 så de ville ha straffar vilket de fick och då vann de. Så beroende på vem man frågar om vem som vann så får man nog olika svar =P

Jag och Dennis var ute och gick istället, för fotboll är ju inget vidare om man inte ser =P

Han kom på ett smart system för när man ska svänga. Säger man bara "höger" eller "vänster" så är det svårt att veta hur mycket man ska svänga. Nu kom han på att man kan använda klockan. Man går åt kl 12. Ska man svänga lite vänster säger man 11, ska man svänga lite höger säger man 1, lite mer höger 2 osv. Det var faktiskt ganska smart tycker jag.

Sedan gick jag in i en lyktstolpe idag också. Det var mitt eget fel. Samma tabbe som jag gjorde i höstas när jag gick in i stolpen mellan dörrarna. Jag hade käppen på vänster sida om lykstolpen och kände med handen till höger och dunkade rakt in i den =P Det kändes ju så klart, men det är sådant man får tåla som synskadad =P

 

Pizza blev det faktiskt ikväll trots att det bara är torsdag =)


1 månad kvar :D

Tid: 17:27:08
Datum: 2008-05-21
Kategori: Värdelöst vetande

1 månad kvar tills jag fyller =)

Vaknade inatt av att Ford, min lilla jättesööta kisse, höll på att bråka med något utanför fönstret.. Det lät som en blandning av katt och fågelläten ingeär.. blev ju lite orolig för honom så jag gick och lockade på honom, men han ville inte komma in. Inte förrän idag när jag kom hem från skolan kom han in. Inga skador vad jag kan se i alla fall =)

Jag har en grej som är väldigt skum. Ett vanligt worddokument. När man öppnar det går det hur segt som helst. Kopierar man över innehållet till ett annat tomt word så funkatr det som det ska ända tills det att man har sparat det och ska gå in på det igen. Då är det lika segt igen. Fattar inte vad det kan bero på!

Lite värdelöst vetande skadar väl aldrig ändå =)
Man dör snabbare av matbrist än av sömnbrist. Efter 10 dagar utan sömn dör man, men efter 14 dagar utan mat.
Askan efter en krimerad människa väger ca 5kg
Man använder 17 muskler för att le men 43 för att rynka ögonbrynen
Man drömmer i snitt 1460 drömmar om året
Det tar i snitt 7 minuter att somna och man sover 1/3 av sitt liv
Om jordens befolkning fortsätter att öka i den takt som den gör idag kommer den att år 3530 väga lika mycket som själv jordklotet
En genomsnittlig persons vänsterhand gör 56% av jobbet när man skriver på ett tangentbord
Det tar bara 2 sekunder för blodet att gå från låret till foten, men ca 12-15 sekunder för det att gå från den ena handen till den andra
Hela 25% av alla människor på jorden bär den 30cm långa masken

Ascaris lumbriocoides i sina tarmar. Honan kan lägga upp till 200 000 ägg om dagen.
Människan har i snitt 18 skönhetsfläckar på kroppen
Endast 1 person av 2 000 000 har chansen att bli 116 år eller äldre
Man har ca 100 000 hårstrån på huvudet, rödhåriga har ca 90 000, blonda ca 140 000 och brunhåriga någon stans mitt emellan.
På en fotbollsplan får det plats 51 000 människor om de står riktigt tätt
En människa äter i snitt 8 spindlar i sömnen under sitt liv.. måste väl vara medelhavsländerna..?
17% av alla Sveriges män har en handväska
Ett vanligt människohjärta utvecklar 0,003Hk
En större del av hjärnans grå celler används till att styra tummen än att kontrollera andningen eller magen
11% av svenskarna äter i sängen och de flesta av dem är fyrtiotalister
88% av svenskarna använder påslakan
25% av svenskarna sover nakna
1% av männen använder faktiskt nattlinne. Dessutom skrev jag fel igår. 7% av alla företagarkvinnor använder nattlinne, inte 25%. Det är 25% av alla arbetarkvinnor som gör det.
7/8 spindlar i badkaret plockas bort av män
15% av männen diskar
Kvinnors handtemperatur är i genomsnitt 30,67 grader medan mäns är 32,22.
Det ni =)
Det var väl roligt att veta? det tycker i alla fall jag =P


Inte så lite svårt...

Tid: 19:42:54
Datum: 2008-05-20
Kategori: Värdelöst vetande

Gjorde reading till nationella idag och det var ganska så svårt.. Egentligen hade man 80 min på sig, men för mig tog det nästan 4h! Jag hann inte ens klart i skolan för att batteriet i datorn tog slut så jag fick göra klart det hemma..

Hörde My heart will go on på radion förut. Det är en av de absolut finaste låtarna som någonsin har gjorts! Den och I will always love you. Det är 2 riktigt fina låtar enligt mig =)

90% av alla kvinnor som går in i en affär går direkt till höger.
9/10 norrlänningar använder överkast
25% av alla företagarkvinnor använder nattlinne
Man väger lite mindre när månen står rakt över oss
Myror sover inte
Den nyaste underjordiska tunnelbanestationen i Stockholm är den i Skarpnäck

Ganska meningslöst..

Tid: 18:02:07
Datum: 2008-05-19
Kategori: Allmänt

Då var det skola igen då efter helgen. Eller skola och skola, jag hade en lektion idag från 9:25-10:25. Sedan skulle vi jobba med länder i världen-grejen, men min grupp bestämde att vi skulle jobba själva idag så alla åkte hem. Dessutom har jag inget att göra på matten eftersom att alla andra har börjat med matte B inför i höst nu och jag inte har fått den boken än.. ååh jag kommer inte klara matte B! Det verkar ju hur svårt som helst!

Jag räknade ut att jag fyller 6714 dagar idag =P

Fruktansvärt lugn helg..

Tid: 19:21:23
Datum: 2008-05-18
Kategori: Allmänt

Ja, det har varit en fruktansvärt lugn helg. Inget har hänt, Det har varit dator dator och åter dator =P

Morsan och farsan åkte till England igår så jag och syrrorna är själva hemma. Eller var själva rättare sagt för mormor kom hit förut och ska vara här några dagar.
Vi festade till det lite igår och åt chokladpudding och idag åt vi glass =)
Jag, mormor och Shep körde Chicago förut. Mormor vann ganska överlägset. Hon fick fyrtal 2 gånger och nollade oss andra. Hon fick 56, jag 15 och Shep 5 =P

Sverige fick ju, som säkert bekantm stryk i bronsmatchen igår. Det var väl ingen vidare match att kolla på heller, men efter urladdningen i fredags skulle man väl inte vänta sig något större. Canada i semin, det var ju inte det lättaste motståndet och kollade man på pappret innan så var de ju ganska mycket bättre, men ändå blir det bara 5-4. Det är bra tycker jag =) Så det var ett godkännt VM ändå..

Jag och en kompis diskuterade piercingar förut. Hon skulle pierca om sig nu igen efter att ha tagit bort dem för ett tag sedan. Jag tycker att det borde göra ont, men det sa hon att det inte gjorde. Det tror i alla fall jag att det gör. Sticker man genom huden så är det klart att det känns?
Piercingar i läppen har fått en emostämpel enligt henne. Det är mest förvirrade 13-14-åringar som piercar sig hemma i läppen för att hitta en plats eller för att kanske bli någon annan. Det är säkert många som gör det, men jag tror att det är ganska många fler som inte är 13-14-åringar som tycker att det är snyggt med piercingar i läppen.
Skulle jag pierca mig så skulle det vara i läppen, men jag är ju inte emo för det. Tycker alla andra det så får de väl göra det då, men jag är ingen emo för det. Jag tycker att man ska ha piercingar för att man tycker det är snyggt och inte för att andra har det. Tycker man att det är snyggt att ha en piercing i läppen så ska man ha det och inte behöva vara emo för det.
Slutsatsen blir alltså att man får pierca sig var man vill bara man själv tycker det är snyggt. Sedan tycker antagligen inte alla runt omkring att det är snyggt eftersom att de har sin egen uppfattning om vad de tycker är snyggt och då får man respektera det. Det är samma sak som politik. Man får tycka vad man vill, men man kan inte begära att alla runt omkring ska tycka likadant. Att piercingar i läppen skulle vara en emostämpel tycker jag är helt fel och är det så idag så borde man försöka ändra på det. Man har sin piercing i läppen för att man tycker det är snyggt och inte för att man vill vara emo!

Ojojoj!

Tid: 02:00:10
Datum: 2008-05-17
Kategori: Allmänt

Ännu en rysare! Först ett psykmål av Sverige i slutet av 1:a perioden till 1-1 och 2:a perioden, vilken period! Först 2-1 till Kanada, sedan 2-2, 3-2, 3-3, 4-3 och så 5-3-målet med 6s kvar.. Ett psykmål åt andra hållet. Sedan kom Sverige tillbaka lite igen i siste perioden, men tyvärr så räckte det inte ända fram..
Tellkvist höll i alla fall nollan, men Lundkvist var en stor del till att vi kom så långt som vi gjorde och han verkade inte vara 100% ikväll.. Det blir i alla fall bronsmatch mot Finland..

En lugn dag har det varit annars.. inget speciellt har hänt.. jag har kollat på 5 avsnitt av Hipphipp.. Det är bra =) svenska för nybörjare och Melodikrysset eller vad det är är ju bäst, men allt är bra =)

Just det ja, igår gjorde jag "listening" till nationella i engelska. Det var ganska lätt, men sista delen var jättesvår.. Det var en intervju om varför så många ungdommar slutar skolan efter, ja, vad det nu är för något, när de är 16 bast. Det var telefonintervjuer och massor, men jag tror det gick ganska bra ändå =P

Imorgon, eller idag då, har 3:orna bal som jag egentligen skulle ha gått på om min skolgång hade varit normal, men nu får jag vänta 2 år till.. mrrr =P

Vilken rysare!

Tid: 22:34:35
Datum: 2008-05-14
Kategori: Värdelöst vetande

Ja, vilken rysare det var! När Tjeckien gjorde 2-1 på straff trodde jag faktiskt att det var kört, men så gjorde Nilsson 2-2 och Weinhandl avgjorde i sudden!
Semifinalplatsen är säkrad =)

Jag och Spike åt på Donken idag. Det var sån kö till matsalen så vi åkte dit istället =)

Jag hjälpte Spike att leta bil på Blocket förut. Jag hittade en fin stylad Golf GTI -06 för 230 000 haha =P

Lite värdelöst vetande då, wohoow =)
Katter, kameler och giraffer är de ända djuren i världen som går framåt med båda högerbenen samtidigt och tvärtom
En normal strudshals är 130cm lång
I staden Chico är det förbjudet att spränga en atombomb, straffet är $500
Stjärnfisken kan vända ut och in på sin mage
Bara 7% av alla är vänsterhänta och högerhänta lever i snitt 9 år längre än vänsterhänta
En ko mjölkar ca 200 000 glas mjölk under sitt liv
Hade Jorden varit helt slätt hade den täckts av vatten med ett djup på 2,7km
Det får räcka för idag =P


Tisdag

Tid: 18:56:26
Datum: 2008-05-13
Kategori: Värdelöst vetande

Okej? Det här var skumt.. Jag skrev nyss, men när jag skulle publicera det loggades jag ut..

I alla fall så hade vi nationella i matte A imorse. Det gick faktiskt bra. Jag skulle tro att jag får VG. Det var bara en formel som jag inte kom på, men jag lyckades lösa själva uppgiften i alla fall =P

Dennis krockade med sin bil imorse. Han körde rakt på grannen. Grannen hade vinkat åt honom att han kunde köra förbi och så tittade Dennis bort en sekund och satte på sig bältet. När han tittade tillbaka igen hade grannen gasat på och Dennis hann inte stanna. De kanske misstolkade varandra.. Hela fronen är i alla fall demolerad så nu blir det till att köpa en ny bil för det blir säkert billigare än att laga den där =P. Han var ganska skakis idag, men det är ju förståligt..

Lite värdelöst vetande då =)
Bara 55% av alla amerikaner vet att solen är en stjärna
3 svenskar heter Boll i förnamn
Tändaren uppfanns före tändstickan
Ränkors hjärta sitter i huvudet
Om man vässar en blyertspenna och doppar spetsen i nikotin och trycker in den i en persins arm dör den personen direkt
De flesta amerikanska bilhorn tutar i F-dur
En människa ger ifrån sig lika mycket värme som en lampa på 120W
Kroppen innehåller så mycket kol att det räcker till 900 blyertspennor
Giraffer kan inte simma
Intressanta saker det där =)