Mot paralympics i Rio 2016! -

Första doppet och finskt besök =)

Tid: 23:35:36
Datum: 2009-06-30
Kategori: Allmänt

Ännu några soliga dagar har gått. Sommaren bara fortsätter. Riktigt härligt! =)
I söndags tillbringade jag större delen av dagen i skuggan på baksidan med datorn i knät =) Inte helt fel det heller =)
Jag läste på den svenska sidan Sjalvmord.com som är en svensk självmordsguide. En helt sjuk sida! Gå absolut inte in där om du har svagt psyke! Det finns alltså alla möjliga metoder varav några jag har skrivit upp här i bloggen för länge sedan. Nu har jag kommit en bra bit i innehållet och har kommit förbi alla sätt att hänga sig på/dränka sig.
Ni får absolut inte tro att jag planerar något, men jag tycker det är intressant. Lite sjuk underhållning kanske, men så är det =)

Igår var det årets första besök i Varamon. Det är minst 3 år sedan jag var där så tidigt på året. Förra året var jag bara där 2 gånger och det var i slutet av juli. Året innan var jag inte där alls. Det var då det var så urdåligt väder hela sommaren. 2006 kommer jag inte ihåg när vi var där, men det var den sommaren det var riktigt varmt nästan hela sommaren och vi var i Italien. Kanske kan den här sommaren mäta sig med den? Vi får väl se =)
I alla fall så var jag den ända som badade. Pappa sa först att det var ganska skönt, men efter att ha gått ut en bit tyckte han inte det längre. Jag tyckte att om man bara gick i lite sakta sådär skulle det inte gå, så jag sprang i och doppade mig. Det var faktiskt inte alls så kallt som jag hade trott, men jag var bara i några minuter innan jag gick upp igen.
Vi var där på kvällen, men trots det var det riktigt skönt ute! Riktigt sköna kvällar har det varit de senaste dagarna =)

Idag kom Sarah hit. En tjej jag har lärt känna här via bloggen =)
Vi tyckte att det skulle vara kul att ses nu när hon ändå är i Mjölby. Dessutom kunde vi snacka hockey ;)
Det var lite kul när hon kom hit, för hon gick av bussen nere vid Järnvägsparken om jag fattade rätt. Hon hade aldrig varit här tidigare och så skulle jag försöka guida henne via telefon först upp till Konsum och sedan dit jag stod. Det tog sin lilla tid, men kul var det =)
Vi snackade massa hockey och annat. Tiden gick jättesnabbt och plötsligt var klockan 4 och det var dags för henne att dra tillbaka till Mjölby.
Vi avslutade lite snyggt med några kort och jag måste säga att det var riktigt kul att hon kom hit! Det är ju inte varje dag jag har kompisar hemma här direkt. Om man räknar bort Jocke så måste det ha varit i februari 2008 senast...
Kul var det i alla fall och jag hoppas vi ses snart igen =)

Senarre på kvällen kom kusinerna och firade mig. Jag fick ett knivsätt =)
Sedan åt vi och fikade och pratade. De åkte nyss hem, men ett litet problem har uppstått. Jag har ju tänkt bjuda hit laget i helgen. Lördag har jag kommit fram till blir bästa dagen. Klara har hjälpt mig och kontakta resten av laget, men hon har inte fått något svar av dem. Problemet är att Jennifer bara kan på fredag. Då kunde absolut inte Klara, för då jobbade hon. Jag vill gärna att båda de kommer, så går det inte att lösa funderar jag på att flytta hela skiten till om 2 veckor...

Ni ska inte behöva dras med mina problem nu i alla fall. Vi tar en dagens låt till slut och det får bli Cranberries med låten Zombie, riktigt bra faktiskt och det finns ganska många mixar av den också =)


Sverige!

Tid: 17:48:32
Datum: 2009-06-27
Kategori: Allmänt

Svensk fotboll har nog en ljus framtid skulle jag tro.
Vilken match vi bjöds på igår.
0-1 till england efter dryga minuten. 0-3 efter 1:a halvlek. Sedan vände allt.
1-3 av Markus Berg med drygt 20 minuter kvar. Sedan 2-3 några minuter senare och så 3-3 av samme Berg ytterligare några minuter senare. Den engelske coachen hade tappat sitt självsäkra leende och såg nu allt annat än självsäker ut. Han har ju varit med förr när England har förlorat semifinaler.
Sverige var sedan SÅ nära på att göra 4-3. Flera lägen på hörnor dök upp och det var farligt mestadels under de sista minuterna, men tyvärr ingen utdelning där.

 Så det blev förlängning, 2x15 minuter. Sverige hade allt spel och skapade läge efter läge. Engelsmännen var knappt inne i anfallszon.
Sverige var fruktansvärt nära på att göra 4-3 i förlängningen när man hade ett skott i ribban. Ett annat läge resulterade i ett kanonskott vilket hade lett till mål om det hade varit lite mer åt sidan. Vilka lägen vi fick, men inget mål.
Det hela skulle alltså avgöras på straffar.
England började och missade.
Sverige hade alltså ett gyllene läge att ta ledningen, men målvakten räddade.
Därefter var det Englands målvakt som klev fram och gjorde mål. Det gjorde även Sverige.
Båda lagen satte den 3:e, 4:e och 5:e  straffen.
Suddenstraffar väntade alltså. Även där fick England börja, vilket jag tycker är lite skumt eftersom att Sverige var hemmalag. I hockey får ju hemmalaget börja när det är suddenstraffar.
I alla fall klippte engelsmannen till och satte bollen i nät. Sverige var då än en gång pressat att göra mål på sin nästa straff, precis som man hade varit i den 5:e omgången. Nu resulterade det dock tyvärr i ett stolpskott och England kunde andas ut. De hade vunnit och Sverige förlorade än en gång en semifinal på straffar, precis som man gjorde mot Serbien för 5 år sedan och som A-landslaget gjorde mot Holland samma år.

Synd med ett så bittert slut, men trots det ska man ändå lämna turneringen med flaggan i topp och högburna huvuden, för det här var stort. Svensk fotboll har ju inte varit bortskämd med framgångar de senaste åren, men det här laget kan nå riktigt långt! Fortsätt såhär så har vi ett bra A-landslag om några år! Jag säger inte att dagens landslag är dåligt, men det kan bli bättre.

I övrigt så är Robin Söderling vidare till 4:e rundan i Wimbledon efter att ha slagit ut någon, kommer inte på vad han hette, med 3-0 i set. Nu får han möta Federer i 4:e rundan. Federer slog ut sin motståndare med 3-1 i set. Det blir ruggigt tufft, men vi vet hur det gick när Söderling mötte Nadal i 4:e rundan i French open för några veckor sedan. Så kört är det definitivt inte!

Man kanske ska nämna det tragiska också, att Michael Jackson är död. Alla skriver om det och hela världen är i gungning. Det hålls säkert minnesstunder lite varstans i världen och alla är berörda, men jag har aldrig varit något större fan av honom, så mig gör det inte så mycket, men självklart är det tragiskt. Jag har ett Michael Jackson-skämt, men det kanske vi inte ska dra nu, det får bli en annan gång =)

Sitter nu ute i skuggan på baksidan med datorn i knät. Riktigt skönt är det. Mamma och pappa åkte till stugan och Emma serverar på något bröllop. Så här sitter man ensam och bara njuter av det fina vädret. Hoppas verkligen att det här håller i sig! 23-30 grader skulle det vara och då är det verkligen sommar! =)
Varför jag sitter på baksidan är för att jag har bränt mig succesivt de senaste dagarna och bör hålla mig från solen idag och kanske imorgon. Det blir tufft, så vi får väl se hur det går =)

Dagens låt blir The cube. Vet inte exakt vem som har gjort den, tror det är Brennan feat. Frontliner eller något i den stilen.

Nu väntar lite kaffe =)

Har ni haft bra soliga dagar?

Sommar!

Tid: 23:01:00
Datum: 2009-06-25
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, nu är det verkligen sommar! Såhär ska det vara! Det här är riktigh sommar!
Både idag, igår och i tisdags har det varit toppenväder. Vet inte hur varmt det har varit, men riktigt riktigt skönt har det varit och jag har solat och solat =)
Fortsätter det såhär blir det nog Varamon nästa vecka =)

I tisdags orkade jag inte ta på någon solkräm, så jag solade ute i ca 2h utan någon solkräm. Smart? Inte speciellt, men när det är sommar får man tåla lite. Brände mig ganska rejält och igår solade jag ryggen istället.
Igår var det dessutom en träff om högskolan i Linköping som jag var på. Det var Jenny-Ann och Maria som höll i det hela och vi som var där var jag, Belmina, han Robert, någon Erik och någon Christian som jag aldrig har träffat. Belmina var jättelänge sedan jag träffade. Tror det var på Östgötaklubben i 8:an eller 7:an, men hon kom faktiskt ihåg det trots att jag inte är speciellt lik sedan dess.
Vi pratade i alla fall om att plugga med en synskada. Det mesta kände jag redan till, men lite nytt var det.

En dålig grej är att som synskadad kan man bara göra högskoleprovet 4 gånger, för det finns bara 4 prov. Ser man kan man ju göra det nästan hur många gånger som helst. Dessutom är testversionerna inte fullständiga. Engelskadelen fattas, men det skulle Åsa och Annette, de som har hand om den praktiska hjälpen på högskolan, ta upp på något möte uppe i Umeå om ett  tag, för det är ju en viktig fråga.

Ett annat problem är när man ska ut på praktik. DÅ är det ingen som vill ge ut hjälpmedel man behöver under praktiken. Syncentralen ger inte ut några hjälpmedel till arbetsplatser. Det är arbetsförmedlingen som ska göra, men de vill inte heller ge ut något eftersom att det inte är någon fast anställning. Så det kan vara lite problematiskt.

Annars verkar det mesta funka bra. Man kan få högskoleprovet antingen uppförstorat i A3-format, i punktskrift eller på daisy.
Tentor brukar man få göra antingen på punktskrift, på daisy eller på datorn. Av vad jag har hört är det dock så att man inte alltid får göra det på datorn och inte alltid med sin egen dator, för att de måste vara helt säkra på att man inte går in och hämtar otillåten information e.d. Får man trots allt göra det på datorn måste man ha en egen kontrollant som sitter och glor över axeln och ser till att man inte gör något otillåtet, vilket kan vara ett rejält stressmoment.

Det jag tycker verkar svårast är att hitta. Universitetet är ju inte direkt litet. Syncentralen kan ställa upp och gå med en några dagar innan man börjar och lära in lite vägar och så, som Elisabet hjälpte mig med innan jag började på Kungshöga. Trots det tog det nästan hela höstterminen innan jag hade lärt mig var alla salar låg.
Universitetet är ju liite större än Kungshöga, så jag undrar hur lång tid det kommer ta att lära sig att hitta där. Det finns inget system för var salar ligger heller, förutom att 100-salarna oftast ligger på bottenvåningen osv. men utöver det finns det inget system. Dessutom har man ju ingen assistent där. Där får man hänga på någon i klassen eller försöka hitta själv. Man får räkna med att gå in i fel klassrum några gånger och så, så är det ju bara. Det verkar i alla fall inte som det lättaste.

Kurslitteraturen slipper man i alla fall betala. Man skickar efter böckerna från TPB. Oftast är det tal och text-böcker, men ibland är det bara tal. Tyvärr har TPB börjat läsa in de flesta böckerna med talsyntes nu för att det ska gå snabbare. Jag är ju van vid talsyntes, men att läsa daisyböcker med talsyntes är inte det roligaste. Dessutom är det stor risk att man hamnar efter i kurserna p.g.a. att listan över kurslitteraturen inte finns tillgänglig i tid. En talbok kan ju ta 1-2 månader att producera om den inte finns. Ibland kommer inte boklistan ut förrän några veckor innan kurserna startar och då är det ju kört. Helst vill TPB ha listan över böcker till hösten i juni, men det är väl i princip kört. Det går inte.

En trevlig dag var det i alla fall och när jag kom hem solade jag som sagt.

Idag var det ännu mer sol som gällde. Har legat ute större delen av dagen och både lyssnat på musik och läst, men jag har hunnit kolla lite videokameror också. Jag har hittat en som verkar ganska vättig. Det är en Sony. En

Sony DCR-SR37E närmare bestämt. Tyvärr är det ingen med pistolgrepp, men det får väl gå ändå. På Elgiganten finns den för 3500. Det är billigt tycker jag och den låg både som en rekomendation från dem och som en toppsäljare. Jag läste även en recention på Pricerunner och tyvärr så skrev han att videon var oskarp, även i HQ-läge. Det är ju inte så bra, men man vet ju inte vad han anser är dålig bild. Det är antagligen bättre bild i den än på Sanyon jag fick. Man slipper i alla fall minneskort, för det här är en HDD-kamera på 60Gb. Det räcker. Modellen över, 38:n, ligger på 70Gb, men den kostar 4500 på ONOFF och det är den inte värd. Egentligen skulle jag vilja ha en kamera som filmar i äkta HD-upplösning, men då blir de lite dyrare. Priset är väl i och för sig inte det stora problemet där, utan problemet är det faktum att min DVD inte klarar HD. Så i så fall kommer jag ju ändå inte kunna se filmerna, men upplösningen är riktigt bra på dem.

Nu har jag precis sett på SVT's sammandrag av de 3 första STCC-racen från Mantorp, Karlskoga och Göteborg. Nu är det Sjukan som väntar =) Det är ju bara så bra! =)

Har ni haft trevliga dagar?


45 år kvar till pensionen =P

Tid: 00:56:40
Datum: 2009-06-23
Kategori: Allmänt

Om man ser det ur det långsiktiga perspektivet så är det ju så... =)

Kryssningen var riktigt bra!
Vi åkte ju i fredags. Bussen gick från Mjölby, men naturligtvis skulle man stanna för rast i Linköping. Så där blev det en mosbricka =) men han i kassan måste ha räknat fel, för både pappas och min kostade 82 spänn! Kostade det så lite var det riktigt billigt, men jag tror att han slog in fel, för först sa han att jag skulle ha 2 kokta med bröd och inte mos.

I vilket fall som helst kom vi fram till Stockholm där vi gick på båten och installerade oss i hytterna. Det var ju som sagt A-hytter, men jag undrar om det verkligen var det. I så fall är det grym skillnad på A-hytter och lyxhytterna. De här bestod av 2 sängar med nedfällbara sängar över, ett litet bord, en toalett och ett litet skrivbord. Dålig var den inte, men bra mycket mindre än lyxhytten vi hade när jag åkte med Jocke och dem. Jag, Emma, Shep och Alle bodde i en hytt och mamma och pappa i en annan. Vi inlädde med varsin öl, Alle och jag. Sedan fick vi för oss att ställa upp alla tomburkar i fönstret ut mot gågatan så att alla kunde se dem. Det såg ut som ett skyltfönster till slut.

Vi tog det ganska lugnt innan vi skulle äta bufé på kvällen. Det var riktigt gott! Jag skippade ju all kall mat och gick direkt på varmrätterna där jag bl.a. åt en skitgod potatisgratäng, bearnaisesås, potatismos, 2 sorters kött, spett och lite sallad. Till efterrätt, som jag knappt orkade, åt jag en jättegod äpplepaj med vaniljsås, en stor tallrik chokladpudding och så snodde jag med mig lite lakritsbåtar från en skål =)
Det hela avslutades med ett glas vin varpå vi återvände till hytterna och vilade. Alla var supermätta och orkade inte göra något alls.

Senare på kvällen gick vi till baren där det var lite uppträdanden och så, men det var inte så jättekul, så vi gick tillbaks till hytten och spelade kort till 1:30 då vi somnade.

8:15 var det upp som gällde nästa dag för att hinna med frukostbufén som stängde 9. Jag är ju ingen frukostmänniska, men sådan tur var hade vi fått för många frukostbiljetter. Man får ju dem när man går på och vi fick 2 ungdomsbiljetter för mycket, så både Alle och jag fick äta som ungdommar då istället. Då kostade frukosten bara 62kr, annars kostade den 110.
Jag åt i alla fall bara en macka, en tallrik yoghurt, en vattenmelonsbit, en bulle, ett glas juice och en kopp kaffe.

Ut på finsk mark var det efter frukosten. Tyvärr fanns det inget att göra, för allt var stängt. Så vi gick runt lite i det "fina" vädret och åt lite på Donken innan vi återvände till båten. Jag gick i alla fall i T-shirt hela dagen medan mamma hade dubbla tröjor och jacka på sig =P

Väl tillbaka på båten vilade vi lite till innan vi lade ut och taxfreen öppnade. Jag hade sett en flaska lakritsshot dagen innan som jag blev sugen på. Den var faktiskt inte så jättedyr. Annars får vi ju ingenting för våra svenska kronor längre. En öl kostade t.ex. 22 spänn och en cider var lika dyr. Shoten var dock inte så stor, men den kostade bara 30kr eller vad det var.
Nu hittade vi den dock inte. Dessutom gick jag med mamma vilket inte gjorde saken bättre. Hon och sprit går ju inte direkt ihop...
Till slut hittade vi några shots i alla fall, i plastflaskor. Jag fick nöja mig med dem och tog en lakrits och en Mintu. Mamma tyckte så klart att det räckte med en, men jag insisterade. 2 cider tog jag också som jag skulle ha senare på kvällen. Jag tänkte att något måste man ju ha, även om 22kr/st inte är speciellt billigt.
Jag fick inte betala det själv heller, för de hade åldersgräns på 20 på hemvägen, men 18 på vägen dit. Det var alltså ca 6 timmar innan jag fyllde 20, men mamma tyckte inte att jag fick köpa dem ändå, bara för att jag inte var 20 än. Skulle de ha tagit för 6 timmar tror ni? Det tror ju inte jag. Jag tror inte ens jag hade behövt visa leg. Jocke har handlat flera gånger när han har varit på kryssning och Alle fick t.o.m. köpa. Visserligen ser han äldre ut än mig, men ändå. Han köpte en platta öl dagen innan, några sider, en stock snus och 2 paket cigariller.
Senare fick jag dessutom reda på att det var 4 cider för 63kr! Det hade ingen sagt till mig trots att både mamma och Shep var med när jag handlade. Så där köpte jag 2st för 52 när jag kunde betalat 11kr till och fått 2 till. Det blev jag lite sur på!

Vi spelade självklart lite automater också, men vann inget större. Någon euro som mest.

På kvällen var det middag på en restaurang som var ganska dyr, men det var gott och ännu senare på kvällen satt vi i baren och spelade Chicago =)
Shep var trött och skulle sova tidigt, men hon ville inte vara själv i hytten, så vi fick vara där vi också. Vi pratade lite, spelade kort och drack öl och cider innan vi lade oss vid 00:30-tiden.

På natten vaknade jag av att det skakade jättemycket. Sedan ropade kaptenen ut något i högtalarna. Vi hade ingen högtalare i våran hytt, så jag hörde inte riktigt vad han sa. Sedan kom en finländare ut och gastade något i korridoren. Man blev ju lite orolig att något var fel, men jag tror bara vi var framme i Mariehamn då, för där skulle vi stanna till under natten, även om jag tror att det var senare än det där.

Inget hände i alla fall och morgonens frukostbufé innebar fullpris för Alle och mig, men jag åt absolut inte för 110kr. Lite mer än dagen innan åt jag, men sanningen att säga så var jag fortfarande lite mätt från dagen innan =)

Vi städade lite i hytten innan vi gick av båten för att åka hem. Faktiskt så var det hyfsat varmt i Stockholm då och bussen var försenad. Under tiden som vi väntade på den fick vi se ett skådespel med taxichaufförer som skälde ut varandra och en taxi som blockade en annan från att komma ut osv. Lite kul =)

Hemma i Mjölby upptäckte vi att det inte alls var lika varmt där som i Stockholm. Dessutom växlade vädret rejält. Ena stunden var det sol och i nästa spöregnade det.

Det var bara att bege sig hem och fixa i ordning innan gästerna kom.
När de kom, runt 5-tiden, åt vi grillat kött, klyftpotatis och bearnaisesås =)

Presenterna öppnade jag inte förrän vid fikat. Jag tänkte göra något lite annorlunda, så jag hade en public opening för alla gäster, så att alla fick se vad jag fick. Det var mest "flytta hemifrån-grejor" som en kastrull, ett rivjärn, en shaker, en visp, 6 lite finare glastallrikar i 3 olika färger, en mugg som det står "20 år" på och så är det någon text i, ett champagneglas som det står grattis på och en lite finare skål man antingen kan ha frukter i eller bara ha den som prydnad. Utöver detta fick jag 100kr, en videokamera och ett minneskort till den.
Jag vet dock inte hur jag ska göra. Kameran är jätteliten och snygg i svart pianolack med "pistolhandtag", ni vet, så att man håller den som en pistol och inte som man håller de traditionella kamerorna, på sidan. Riktigt grym design tycker jag, men jag läste om den på nätet idag och den verkar inte sådär toppenbra direkt. Jag läste 2 användarresentioner på Pricerunner. En tyckte att den var hyfsat bra och hade okej bildkvalitét för sin prisklass, men en annan tyckte att det var bland det sämsta han hade haft. Allt var skit och ljudet brusade hela tiden.
Av vad jag har kunnat läsa är det alltså + för designen och storleken, men - för bildkvalitén. Jag vill ju så klart ha en kamera med bra kvalitet, men samtidigt vill jag ju gärna ha den här typen av videokamera med pistolgrepp. Jag älskar den designen. De är mycket häftigare än de vanliga. Tyvärr finns det inte många kameror med den designen än så länge. 
Så jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra. Ska jag behålla den och hoppas på att bildkvalitén och ljudkvalitén ändå är såpass bra att den duger, eller ska jag byta och lägga till några tusen och få en bättre kamera, men som antagligen inte är i samma design? Vad tycker ni?

Annars var kvällen trevlig med jordgubbstårta och muffinsarna som Shep och jag bakade i torsdags. De var faktiskt goda =) Lite torra kanske, men ingen fara =)
Champagne ville jag ha, men det hade vi ingen och mamma sa att det inte var gott. Jag har aldrig smakat, så jag vet inte.

Något mer firande blir det väl inte direkt, jag funderar på att bjuda hit laget på någon liten fest, men mycket mer blir det inte.

Nu är man i alla fall 20 och får gå på "godisaffären" som Tom sa =P hihi

Idag var det faktiskt varmt ute och jag satt faktiskt och solade lite =) Hoppas det här vädret håller i sig nu! =)

Dagens låt blir Bad Influences nya cover på Alphaville's gamla 80-talare, Forever young =)

Imorgon bär det av =)

Tid: 23:11:52
Datum: 2009-06-18
Kategori: Allmänt

Ja, imorgon åker vi på kryssning till Helsingfors =)
Jag fyller ju på söndag, så då ville jag göra något speciellt. 20 bast är ju inte varje dag man fyller och så fanns det billiga kryssningar över midsommar, så vi tog en sådan =)

Jag har bara åkt på kryssning en gång tidigare och det var när Jocke och de bjöd med mig på lyxkryssning för 2 år sedan. Vi bodde i en av de bästa sviterna på båten, en av de högst upp i fören där korridoren är avstängd för övriga passagerare och där man har tillgång till loungen och bastun och får äta och dricka hur mycket man vill. Hytten var stor och minibaren ingick. Det var annat det än vad jag är van vid. Jag fattar inte hur de kan ha råd med det. De åker visserligen på ganska mycket kryssningar och så, så de får lite rabatt, men ändå. Nu i sommar hade de inte planerat in någon kryssning, men de kollade på en när jag var uppe hos dem senast. Då hittade de en lyx-B-hytt för 10 000. Det var inte så farligt tyckte de. Lyx-A kostade 13 000 tror jag och det var lite dyrt. Hela deras familj är ju dock kvalitetsfreakar, det ska vara dyrt och fint, men ändå, 10 000 för en kryssning liksom.

Nu blir det inte riktigt lika lyxigt som det var då, men vi har i alla fall en A-hytt på insidan. Den var bara 500kr dyrare än B-hytterna tror jag, så då är det ju klart att man tar en A-hytt.
Vi får se vad vi hittar på, en drink i baren för att det är midsommar blir det säkert och en drink i baren på söndag för att jag fyller. Sedan kollar man väl i affärerna och spelar lite automater =)
Det skulle inte bli något vidare väder i Helsingfors på lördag, så vi får väl se vad vi hittar på. Egentligen skulle jag ha träffat en tjej jag har lärt känna här på bloggen då, men hon kommer hit istället. Hon har vänner och så i Mjölby och är en riktig LHC'are. Lite coolt ändå tycker jag. Jag visste inte att hon hade några kontakter här, så visar det sig att hon har massor kontakter här, ca 1 mil härifrån av alla ställen =)

I övrigt i veckan har det inte hänt något alls i princip. Jag gjorde skitäckligt kaffe igår som smakade vatten, roligt va? Där ser ni, jag har inget bättre att skriva om än vattnigt kaffe =P

Det var i alla fall ganska varmt igår, men naturligt vis satt jag inne hela dagen och fixade med musik och grejor, något som jag kunde ha gjort när som helst annars när det har varit dåligt väder. Dålig planering av mig...

Lagat mat har vi gjort hela veckan. I måndags blev det kebab, i tisdags kokt falukorv, potatis och ostsås, spagetti och köttfärssås igår och pasta med ädelostsås idag. Det var mindre gott. Det var svamp och lök i, så det var inte riktigt min grej. Korven och ostsåsen blev däremot riktigt god =) Det åt vi på dagis kommer jag ihåg, så jag blev sugen på det =)

Bakat har vi också gjort idag. Stora amerikanska muffins. Receptet hittade jag faktiskt på en blogg och det lät riktigt gott, så vi testade att göra dem idag. Vi gjorde dock för mycket smet =P Vi körde vanliga muffins istället och tänkte att 1 amerikansk muffins var som 2 vanliga, så vi gjorde dubbel sats, men det hade räckt med enkel sats, för nu blev det 2 fulla plåtar och ca 60 muffins, så 1 amerikansk var snarare som 4-5 vanliga  =) Hoppas de är goda nu =) Smeten var god i alla fall =)

Nu har jag tagit bort Jaws och lite andra program från gamla datorn också. Robin gjorde ju inget åt det innan han hjälpte oss att installera den nya datorn, men Torbjörn tyckte att vi skulle ta bort det, så det gjorde jag och passade samtidigt på att ta bort alla spel, nedladdade program och annat, göra diskrensning och radera konton. Jag lyckades dock inte formatera datorn. Jocke sa att man kan ladda ner program från nätet som man kan skriva över hela datorn med, men jag hade ingen tillgång till nätet, så jag försökte formatera datorn, men då måste man ju komma in i Dos på något sätt, annars går det inte. Jag vet inte hur man kommer in i Dos, så det gick inte. ÄR det någon som vet hur man fixar det?

Lite sport till sist då, U21-EM, eller VM, vet inte riktigt vilket, blandar alltid ihop när vilket mästerskap är,  har ju börjat nu och Sverige slog Vitryssland med 5-1 i förrgår, bra gjort =)

En Nascar-förare körde ihjäl sig i förrgår också. Han ledde racet då han kraschade rakt in i muren och bilen sprängdes. Tragiskt...

Dagens låt var några inlägg sedan vi hade nu, men idag blir dagens låt Discocrews nya låt Husvagn som kanske blir en sommarhitt =)

Ha en bra midsommar nu alla läsare och kommentera! =)

Lärare

Tid: 17:03:45
Datum: 2009-06-15
Kategori: Allmänt

Jag tänkte lite på det här med lärare.
Det är ju oerhört viktigt att läraren i fråga är bra och engagerad i sitt ämne.
Har man en dålig lärare är ju hela kursen förstörd.
Så här tänkte jag skriva lite hur jag tycker att en lärare ska vara. Vi skippar dock allt det där med att lärarna borde ta mer hänsyn till sina kollegors kurser och att de borde sammarbeta mer så att inte alla prov och uppsatser kommer på samma gång.

Vi har ju en lärare i svenska. Han är något utöver det vanliga. Jag har aldrig haft en lärare som liknar honom i sättet att undervisa och det är på både gott och ont, men mest gott.
Enligt honom är "den vanliga stilen" där läraren bestämmer vad eleverna ska göra, där de bestämmer att man ska jobba med t.ex. gramatik i 8 veckor och sedan ha ett prov på det, helt värdelös.
Han anser att det är mycket viktigare att kunna skriva bra och kunna uttrycka sina åsikter, vad man egentligen vill, än att kunna subjekt och predikat. Det har man aldrig någon nytta av, om man inte läser massa språk. Då kan det vara bra att kunna ta ut satsdelar och kunna ordklasserna och så, men i svenskan, som vi redan kan, har man aldrig någonsin nytta av att veta vad ett akusativobjekt är.
Därför har vi fått skriva en massa. Skriva skriva skriva. Vi har fått skriva debattarticklar, krönikor, insändare, noveller, dikter, ja allt som man över huvud taget kan tänka sig. Det är både roligare och bättre än att sitta och plugga in satsdelar och ordklasser för att sedan ha prov på det. Vi har inte haft ett ända prov i svenska på 2 år. När du skriver lär du dig ändå hur det ska se ut samtidigt som du lär dig att uttrycka dig på ett bättre sätt, du lär dig komma fram med dina åsikter.

Hur jobbar han då?
Jo, han kommer med någon idé, någonting som kan bli något stort. Så hjälper han till att starta upp det hela, men sedan är det vi som ska producera. Det är upp till oss vad det blir för resultat. Vill vi inte anstränga oss, då blir det ett dåligt resultat, men det är bara vi som blir lidande av det.
Vill vi få till något bra är det vårat ansvar att se till att det blir något bra av det hela. Han finns där, bakom oss och stöttar oss om vi behöver hjälp eller stöd, men i huvudsak är det vårat ansvar.

Det är i mina ögon en mycket bättre strategi än att, som i vanliga fall, bara bestämma vad eleverna ska göra. Då lär man sig inte att ta eget ansvar. Då finns det hela tiden någon som bestämmer åt dig vad och när du ska göra en viss sak.
Det här sättet att arbeta på ger ju också mer frihet. Så är det ju över huvud taget på gymnasiet och på högskolan, att du som elev har större frihet. Du ska göra en viss grej, men om du gör den precis då eller senare spelar ingen roll, bara det blir klart, Blir det inte klart är det bara du som blir lidande av det. Det speglar ju på ett bättre sätt hur det är senare i livet när man har börjat jobba. Då är det ingen som står och berättar exakt vad du ska göra. Du får en viss uppgift och sedan är det upp till dig att få den klar. Får du inte det får du antagligen sparken.

Riktigt så hårt är det inte på gymnasiet, men principen är densamma. Du får en uppgift av din chef (lärare) som du sedan ska göra något av, annars får du sparken, men det är där som vår lärare är lite snällare än chefer på arbeten. Ibland är han lite för snäll. Han har lite för låga krav på oss. Vi ska göra något, men är det någon som inte har gjort det gör det inte så mycket, bara man gör klart det så fort som möjligt. Tiden är inte det viktiga, det viktigaste är att resultatet blir bra. Det är i och för sig sant, men senare i arbetslivet får du till en viss tid på dig och sedan ska det vara klart. Är det inte det ligger du förmodligen ganska risigt till.

Där har vi en skarp kontrast till en annan lärare vi har. Han är också riktigt bra, men på ett annat sätt. Han är hård och vill se resultat. Han står vid tavlan och har genomgångar på ibland hela lektioner, men han är bra på sitt sätt. Hans genomgångar är riktigt bra och ibland när hans mobil t.ex. ringer får vi rast för att han måste svara. Han kan vara ganska impulsiv, men samtidigt har han lite större press på oss än vad svenskläraren har. Han vill se resultat. Det vill svenskläraren också, men i den här andra lärarens fall ska det vara klart när deadline är satt.

Min idialiska lärare, beroende på vad det är för ämne så klart, skulle vara en mix mellan den här andre läraren och svenskläraren. En lärare med svensklärarens sätt att jobba, ge en idé som vi sedan ska göra något av. Det är upp till oss om det blir bra eller inte. Man är inte fängslad till klassrummet utan kan sitta var man vill och t.o.m. åka hem om man vill, bara du gör det du ska. Detta i kombination med den andre lärarens punktlighet, när ett datum är satt är det det som gäller och inget annat. Är du inte klar då är det din sak, du får skylla dig själv. Du har fått lika lång tid på dig som alla andra.

Där har vi en bra lärare enligt mig.
Vad tycker ni?

I övrigt så hängde jag med till stugan i helgen. Jag hade ändå inget annat att göra och sitta vid datorn har jag ändå tid till så att det blir över, så jag hängde med dit.
Något vidare väder var det ju inte, men jag hjälpte till och bar ved, hämtade vatten, diskade, bar stolar och gjorde paj. Vuxenpoäng till mig ha ha ha ;)
Lite studsmatta hoppade jag också, men vi har ju inget nät än, så jag vågar inte riktigt hoppa än. Förra sommaren hoppade jag inte alls. Det var 1:a sommaren jag inte såg något alls. Nu körde jag ryggen och upp, men det gick inget vidare. 32 blev det först, sedan 10, 54 och 39. Så totalt 135, men med tanke på att rekordet ligger på 93 eller vad det är så var det inte så jättebra.

Hoppa hopprep gjorde jag i måndags också och med tanke på att jag bara har hoppat 2 gånger sedan vecka 12 så gick det riktigt bra =) 1007 hopp blev det =)

Idag har jag bara fixat datorn i mitt rum. Jag skulle köra en onlinescanning, men det stod att min version av Internet inte stödde den, så jag gick in på microsoft-update och kollade efter uppdateringar. Det var en hel del kan jag säga. Jag använder ju inte den datorn speciellt ofta, den börjar bli lite seg, det är ju en 02:a, så det var uppåt 20 nya uppdateringar jag hämtade. Det tog sin lilla stund, men sedan gick det inte att köra onlinescanningen i alla fall p.g.a. att det trådlösa nätverket inte klarade det. Det är fruktansvärt segt. Jag råder er bara, köp aldrig trådlös mottagare till en stationär dator som inte redan har inbyggt trådlöst, det går fruktansvärt segt! Numera har väl de flesta stationära datorer inbygt nätverk de också, men ändå.

Nu börjar det lukta kaffe här =)

Sommarlov! =)

Tid: 02:14:54
Datum: 2009-06-13
Kategori: Allmänt

Då var det sommarlov igen! Mitt sista någonsin. Nästa år vid den här tiden är man arbetslös...
Det känns dock inte som sommarlov. Antar att det är vädret som spelar in mest där. Idag var det t.ex. 11 grader. Hur ofta händer det i juni liksom? Visst att juni kan vara varierande i väder, men 11 grader. De säger att det är den kallaste juni på 50 år, alltså sedan 1959. Det är ju bara att hoppas att det vänder väldigt snart. Blir det sådant här väder hela sommaren blir det här garanterat den sämsta sommaren någonsin.

Nu ska vi dock inte vara så pesimistiska. Upp med hakan and keep going! Det blir säkert bättre snart!

Jag har ju inte uppdaterat något alls om vad som har hänt den senaste veckan, så här kommer lite update =)

I måndags hände inte mycket. Det var sovmorgon, som vanligt, och sedan var det samhäll. Där kollade vi bara på en Gapminder-bild över hur världen har förbättrats under årens lopp. Man säger ju ofta att det har blivit sämre i världen, men det har det inte alls. Medellivslängden har ökat drastiskt och även ekonomin har blivit rejält mycket bättre. Det ända land i världen som ligger nere på de ekonominivåer som rådde för 100 år sedan är något land i Afrika, kommer inte på vad det heter. Annars har ekonomin blivit bättre i hela världen.
Efter samhällen var det engelska där vi inte heller gjorde så mycket. Kommer faktiskt inte ens ihåg vad vi gjorde för tillfället =P

I tisdags spelade vi upp våran pjäs för klassen. Claes hade dock tydligen sagt att det var frivilligt att komma, så det var en hel del som struntade i det. Lite dåligt tycker jag.
Vi genrepade innan och det såg ju inte allt för bra ut. Vissa av oss glömde lite repliker och så, men under själva uppspelningen för klassen gick det faktiskt helt okej. Tångring, som hjälpte oss med ljuset, sa att han tyckte att vi skulle spela upp den för hela skolan i höst, så vi får väl se =)
Studentfirandet hade ju också börjat och studenterna sprang runt och sjöng "Var är mössorna, chalalalala!" och massor annat =) Det är som det ska vara =)
Spike och jag struntade i att äta och gick och köpte varsin mosbricka på macken vid Kvarnen och satte oss och åt dem i rondellen där =)

I onsdags var det de sista lektionerna för läsåret. Det var samhäll där vi körde jeopardy. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att bara sitta ner och köra ett spel lite fridsamt. Vi var ju 2 lag. Tjejerna mot killarna. Så fort det var något killarna var missnöjda med, ett domslut eller vad som helst, så började de skrika som idioter. Jag menar, vad fan, de är ju 18 bast! Ofta man sitter och skriker som en galning över ett spel. Vissa är ju mer mogna än andra, men ändå, man kan ju tycka att de kan ta det lite lugnt i alla fall.
Efter samhällen var det ett långt hål där Spike och jag satt nere i kaffis och pratade med Sofie. Jag fick lite Sprite/vodka av henne.
Matte var absolut sista lektionen för året. Läsåret började med matte kommer jag ihåg och avslutades med matte, men någon vidare lektion var det ju inte. Vi fick bara reda på betygen och jag klarade G! Fatta hur bra det känns! Det var ju det som var målet, att klara G i matte B. Fick jag bara det så var jag nöjd. Därför har jag ju bara fått uppgifter som har räckt till G och de har jag klarat, så ett G fick jag och nu ska jag fan hålla mig ifrån matten så länge som möjligt!

Efter det glädjande beskedet var det nästan 2 timmars väntan igen innan konserten började i aulan. Det var ju avslutningskonserten som man egentligen brukar ha på själva avslutningsdagen, men av någon anledning hade de lagt den på onsdagen istället.
Under tiden som vi väntade gick Spike och jag ut och satte oss vid rökrutan och pratade med Sofie igen innan de skulle in i aulan och skrika och sjunga för ettorna. Då satt Spike och jag kvar där ute tills deras konsert var slut och tvåornas konsert började.
Ska jag vara lite kritisk så tycker jag faktiskt att konserten och allting var bättre förra året. Kanske var det för att man inte visste något då. Man visste inte vad som skulle hända eller något. Nu visste man ju vad som skulle hända, så då var det inte lika kul. Dessutom var de mer samspelta förra året. Då sjöng alla i kör "Var är mössorna, chalalalalala!" Nu sjöng några någonting medan några andra sjöng något annat osv. Så det var bättre förra året tycker jag.
Efter konserten åkte vi hem. Av någon anledning fick vi inte sluta på onsdagen. Alla tyckte ju att vi skulle göra det eftersom att konserten och det ändå var på onsdagen. Då var det onödigt att åka in på torsdagen bara för att fika lite och så. Det kunde man ha gjort på onsdagen tyckte vi. Först fick vi göra det, sedan fick vi inte göra det, sedan fick vi göra det och till slut fick vi inte göra det igen. Så vi fick åka in på torsdagen också för att fika lite och så. Jag kom dock aldrig dit. Elisabet hade nämligen sagt fel tid till mig. Hon hade sagt klockan 11, men egentligen var det 9-11, så när jag skulle åka ringde Spike, som stod och väntade på mig, och sa att alla i klassen gick förbi honom för att de hade slutat. Så jag behövde inte åka dit alls. Det gör inte så mycket, det var ju bara lite fika, men ändå. Lite dåligt av Elisabet där haha =P
På eftermiddagen kom mormor och Liselotte och de och fikade lite och så innan det senare på kvällen bar av hem till Josef för grillning med klassen =)
. Nästan alla i klassen var där. Vi åt och drack och hade det trevligt. Emma hade hjälpt mig att blanda lite groggar som jag hade med mig. 2 50cl-flaskor med hallon/persikocider och hallonvodka. Det var faktiskt riktigt gott =)
Korv hade jag också med mig och grillade. Alla trodde att det jag drack var teröd =P haha!
Vi körde också brännboll och kubb. Spike hade bara med sig 3 öl, men han hade inte ätit något på hela dagen, bara en korv han fick av mig, så det räckte för honom och jag fick halva den sista ölen när vi väntade på pappa som skulle hämta mig. Nästan alla drog nämligen vidare till en NV-fest runt klockan 10, men inte jag och Spike. Spike skulle spara sig tills idag, eller igår då,  då det var rejäl studentfest för honom.
Totalt sett så var det en lyckad kväll och Spike lovade att dra med mig ut någon gång i sommar. Micha kommer också hit någon gång, men resten kanske jag inte ser förrän i höst...

Sova gjorde jag dock inte när jag kom hem. Jag somnade inte förrän vid 2:30, men trots det vaknade jag klockan 8 idag. Då tänkte jag att det väl var lika bra att ringa till Ögon och be om ett nytt recept på Maxidex, för dem är ju slut nu. Så det gjorde jag varpå jag fastnade vid datorn i några timmar innan vi åkte till Mjölby och kollade på Alle när han sprang ut. Sämsta tänkbara väder fick de. 11 grader och spöregn. Stackars studenter! Nu har i alla fall de flesta av mina gamla vänner som jag inte har någon kontakt med längre tagit studenten! Grattis på er alla i alla fall! =)

Efter att ha kollat på Alle åkte vi hem och fikade lite varpå Shep och jag kollade på Hundtricket, en riktigt bra film enligt mig. Har ni inte sett den, se den!
Sedan åkte vi till Engvalls på Vätternrundan, som vanligt, men i år har de ju flyttat hela skiten från det vanliga stället till någon annan stans p.g.a. att de håller på och bygga järnvägen och det där nere vid den vanliga starten. Så kolla på starten blev ju inte av. Det var bara mamma och Shep som tog bussen ner till stan ett tag, men det var nog mest affärerna som lockade där. De hade ju öppet till midnatt dagen till ära.
Vi andra stannade kvar hemma och spelade plump och drack drinkar =P

En trevlig kväll var även detta och nu är det snart dags för den absolut sista hockeymatchen för säsongen 2008/09. Den 7:e och avgörande matchen i Stanley cup mellan Detroit och Pittsburgh. Matchen börjar nu klockan 2 och jag funderar på att strunta i att sova sedan. Det beror på hur trött jag är då. Just nu är jag inte ett dugg trött i alla fall.
Ska jag tippa så tror jag att Detroit vinner guldet. Det har bara varit hemmasegrar på de 6 inledande matcherna och jag tror inte den tränden bryts nu, men vi får se, nu är det snart dags!

Niklas J - Studentsången 09

Tid: 11:35:00
Datum: 2009-06-11
Kategori: Musik

Vad passar bättre såhär i studenttider än en riktig studentlåt?

Årets riktiga studentlåt är Niklas J's låt Studentsången 09 och här har ni den!

Skolboken vi har bränt den,
nu ska vi ta studenten
det kommer bli kalas,
så lyft upp era glas.

Häll i er lite mera,
för inget mer studera,
ja bara håll igång,
hela veckan lång.

Ja nu har vi bränt den,
för vi ska ta studenten,
det kommer bli kalas,
så lyft upp era glas.

Häll i er lite mera,
för inget mer studera,
ja bara håll igång,
hela veckan lång.

Check this out!

Inga mer läxor,
nej inget mer med last,
det vi står i väntan,
det är en evig rast.

Så ta den sista stunden,
och festa allt du har,
för det är vi värda,
efter 3 års långa dar.

Attention.

Välkomna,
Niklas J presenterar,
student 09.

Are you ready!

Attention.

När stämningen försvinner,
och folk börjar gå hem,
då tar vi denna låten,
och spelar om igen.

Skolboken vi har bränt den,
nu ska vi ta studenten,
det kommer bli kalas,
så lyft upp era glas.

Häll i er lite mera,
för inget mer studera,
ja bara håll igång,
hela veckan lång.

Ja nu har vi bränt den,
för vi ska ta studenten,
det kommer bli kalas,
så lyft upp era glas.

Häll i er lite mera,
för inget mer studera,
ja bara håll igång,
hela veckan lång.

Check this out!

Inga mer läxor,
nej inget mer med last,
det vi står i väntan,
det är en evig rast.

Så ta den sista stunden,
och festa allt du har,
för det är vi värda,
efter 3 års långa dar.

Attention.

Välkomna,
Niklas J pressenterar,
student 09.

Are you ready!

Attention.

När stämningen försvinner,
och folk börjar gå hem,
då tar vi denna låten,
och spelar om igen.

En riktig kanonlåt enligt mig!
Det finns dock ingen källa till texten.
Jag har skrivit av den rakt av från låten, så vill ni kopiera den får ni ange mig som källa, men här kan ni i alla fall lyssna på låten.


So, all the students, it's time for party! Enjoy your graduation!

OBS! Don't drink and drive ;)

En ny svensk tennisstjärna har tänts!

Tid: 15:57:33
Datum: 2009-06-08
Kategori: Allmänt

Det här är stort. Det här är riktigt stort!
Det han mäktade med i franska öppna är minst värt ett bragdguld, absolut!

Svenska tennisframgångar är inte alt för vanliga, senast var Johanssons och Aspelins spektakulära OS-silver i somras som kommer vara ett fint minne för svensk tennis i många år framöver.
Nu var det åter dags för en rejäl svensk framgång, nu i form av den 24-årige Tibrosonen Robin Söderling!

Det han nyligen har gjort i franska öppna är riktigt stort. Från att ha varit en i mängden, till att nu vara ett stort namn innom svensk tennis.

Att slå ut Nadal, världsettan, på grus, på hans favoritunderlag, det är inget annat än en ren bragd! Någon lätt match var det inte, men han var i sitt livs form och lyckades slå ut världsettan redan i åttondelen.

Redan då var det riktigt stort. En megaskräll, men större skulle det bli.
Nästa hinder var Davidenko som han fullständigt krossade med 3-0 i set och var framme i semifinal.
Där ställdes han mot Fernando Gonzalez som fick hållas som knapp favorit innan matchen. Söderling chocköppnade dock och ledde med 2-0 i set när Gonzalez plötsligt hittade formen igen och tog hem både det 3:e och 4:e setet fram till 2-2. Även det 5:e och avgörande setet öppnade han bäst och ledde med hela 4-1 i game. Då såg det mörkt ut för Robin, men än var det inte över, för då kom vändningen och vilken vändning. 5 raka game ledde fram till seger med 6-4 i setet och en total matchseger med 3-2 i set.
Den matchen vill nog Gonzalez helst glömma.

Finaldags var det alltså och motståndet var tuffast möjliga i form av ingen mindre än Roger Federer, som visserligen inte hade haft någon lätt resa fram till finalen, men som nu ändå var där och hölls som solklar favorit. Statistikmessigt vägde det tungt över till Schweizarens fördel och det var också han som tog komandot direkt. 6-1 vann han det 1:a setet med. Solklar dominans från dennes sida. En hel del nerver var nog också inblandade i det hela. 
Det 2:a blev lite jämnare. Robin höll sin serve och Federer höll sin. Robin var aldrig ens i närheten av att ta ett break och setet gick till tiebreak där Federer dock vann med 7-1 och tog ledningen med 2-0 i set.
Det 3:e setet började riktigt illa med att Federer lyckades med ett break i Robins 1:a serve, men sedan var det hyfsat jämnt. Båda höll sina servar, men Robin var aldrig i närheten av att bryta tillbaka och Federer vann finalen med 6-4 i setet och 3-0 totalt.

Därmed tog han hem den sista av alla titlar som han inte redan hade. Nu har han vunnit allt som går att vinna i princip, allt utom ett OS-guld och något mer. Han har vunnit French open, Australian open, US open och Wimbledon. Det gör honom till en av de få spelarna som har vunnit allting och det gör att även han är värd att fira. Mycket starkt gjort. Bättre tennisspelare än Roger Federer får man leta efter.

Dock så är det ändå Robin Söderling vi firar mest här i Sverige.
Att han förlorade finalen var väl ganska väntat, så det känns ju inte allt för tungt och det är nog inte heller den matchen man kommer att komma ihåg, utan det är nog främst bragdmatchen mot världsettan och gruskungen Rafael Nadal! Vilken insats! Får han inte bragdguldet för det här, då vet jag inte vad jag gör!

Bragdguldet 2009 - Robin Söderling!

En lite mindre kul svensk grej var ju fotbollen i lördags. Förlust med 0-1 hemma mot Danmark är inget man vill komma ihåg. Nu blir det svårt att nå VM nästa sommar, men än är det inte helt kört. Nästa match är på onsdag, hemma hot Malta. Då måste det bara bli 3 poäng!

Nationaldag med Kronprinsessan!

Tid: 18:10:52
Datum: 2009-06-06
Kategori: Allmänt

Ja, hon var här i stan idag och höll ett litet tal.
Egentligen är det väl inget speciellt med det, jag tycker kungahuset får alldeles för mycket utrymme i media osv. Vem bryr sig liksom om Victoria eller Madelene har varit ute och festat upp X antal kronor eller rökt? Inte jag i alla fall. Det är väl inget speciellt om de gör det mot om någon "vanlig" person gör det?

I alla fall så höll hon ett litet tal på torget. Det kostade 50 spänn att komma in dit, men vi tänkte att det väl inte kunde vara så hårdbevakat. Det borde inte vara så svårt att smita in på något sätt. Alla vägar in till torget kunde de väl inte hålla bevakade?
Vi hittade dock inget sätt, men pappa sa att han hade kommit in gratis med farmor för att hon var gammal. Då tyckte jag att jag också borde få komma in gratis eftersom att jag inte ser. Jag tänkte i vilket fall som helst inte betala för något som jag ändå inte kunde se och det behövde jag inte heller.
I entren där vi gick in satt några vi känner, så vi behövde inte betala och det var egentligen inte så hårt heller. Man fick betala om man ville. Pengarna gick ju till Lions och deras projekt här i stan.

Vi kom i alla fall fram till torget där vi lyssnade på Björn Eriksson och kronprinsessan och lite annat folk. Några fick stipendier och några sjöng.
Det är väl som sagt egentligen inget speciellt med att hon kom hit, men ändå lite coolt att lilla Skänninge får så stor uppmärksamhet. Som vanligt var det ju också bilar i hela stan, men det är inte lika kul att kolla på dem längre nu när jag inte ser dem längre. Dessutom är ju inte Emma och Shep de bästa att gå och titta på bilar med. Det blir ungefär "Här är det en Volvo och här är en Volvo till." De kan absolut ingenting om bilar =)

Mammas stora dag var det ju idag också. hon cyklade Tjejvättern som hon har tränat för ett bra tag nu. Hon sa att det gick ganska bra. Värst var det när hon startade och i slutet. Då hade hon ont i knäet. Något vidare väder fick de ju inte heller. Det var mulet och regnade lite. Tidigare i veckan sa hon att hon kanske inte skulle cykla om det regnade och blåste en massa, men så kan man ju inte göra tycker jag! Har man tränat för något är det klart man måste genomföra det också och det gjorde hon. Det var säkert en upplevelse =)

Igår var Micha här ett tag. Han åkte MC hit. En gammal Yamaha R6 har han för er som är intresserade.
Vi satt och snackade massa i köket innan vi knallade ner till ÖB och köpte X-Ray och Joltcola. Sedan satt vi här utanför och snackade ännu mer innan han åkte hem. Nästa år, när han har fyllt 18, ska han skjutsa mig =) och då har han kanske köpt en ny båge också. En Kawasaki Ninja snackade han om.
Det var trevligt och om man säger så, det är ju inte allt för vanligt att jag har någon kompis här hemma. Räknar man bort Jocke har jag inte haft någon kompis här hemma sedan i februari förra året tror jag det blir. Så det var roligt med lite omväxling sådär =)

Ford får nu äntligen gå ut också! När jag öppnade dörren för honom i torsdags stod han kvar i några sekunder och sedan sprang han ut och försvann. Inte som i vanliga fall, när han brukar ta ett litet hopp ut och sätta sig på gången. Han blev nog ruskigt glad =) men han ska fortfarande få så lite mat. 55g/dag incl. torrfoder och blötmat. Det är ju jättelite tycker jag. Tidigare har han fått ½ sådan där blötmatsburk om dagen, alltså 200g. Det har han ätit upp, så han kommer ju vara jättehungrig nu, lilla Ford.
Är det någon som vet om alla katter bara ska ha 55g mat varje dag eller om det bara gäller Ford?

Nu verkar det som om många skolor har tagit studenten, ja inte skolorna då, men eleverna där, men vi här i Mjölby tar studenten på fredag. D.v.s. treorna tar studenten då. Jag har ett år kvar. Ibland känns det skönt att man ligger 2 år efter, men å andra sidan skulle det ha varit ganska skönt med studenten nu. Tänk om jag hade tagit studenten förra året, som jag egentligen skulle ha gjort, undrar vad jag hade gjort nu då? Det känns overkligt...

Vi spelade aldrig upp våran pjäs i torsdags, utan det blir på tisdag istället. Vi behövde träna och nu sitter mina repliker bra i alla fall. Pjäsen heter Vildanden och handlar bl.a. om Hjalmar vars dotter han får reda på inte är sin riktiga dotter. Vi har modernicerat pjäsen en aning och spelar bara upp 4:e akten. Jag heter Roger och är någon slags psykolog. Jag ska ha en spritflaska och en Systemkasse, för jag ska ut och "supa med Janne" =P

Det var väl i princip det ända vi hann med i torsdags, att träna på pjäsen. Vi hade ju ingen engelska, men då skulle vi också ha tränat på pjäsen, men vissa av oss var tvungna att skriva idéskisser till projektarbetet då, så jag, Spike och Josef drog till Donken och firade helgen =)

Nätverksanslutningen har muckat de senaste dagarna, så igår gick jag och la mig innan 11. När hände det senast en fredag? Idag var det lika segt, men nu surfar jag på någon annans nätverk, så nu funkar det i alla fall =) Tur att det finns nödlösningar ibland ;)

Dagens låt såhär på självaste nationaldagen blir 2 låtar, Pluton svea med låten Blågul fana och så vårt lands stålthet, Du gamla du fria i originalversion!

Whitney Houston - I will always love you

Tid: 11:50:00
Datum: 2009-06-05
Kategori: Musik

Då var det dags för en låt igen!
Det här är en av de absolut finaste låtarna som någonsin har gjorts! Den är bl.a. med i filmen The bodyguard från någon gång i början av 90-talet.
Den har jag dock inte sett, men jag vet att den här låten är hur fin som helst och man börjar nästan grina när man lyssnar på den. Vilken röst hon har! Det är bara hon och Celine Dion som når den toppen.
Här har vi låten i alla fall!

Whitney Houston - I will always love you!

If I should stay,
I would only be in your way.
So I'll go, but I know
I'll think of you ev'ry step of the way.

And I will always love you.
I will always love you.
You, my darling you. Hmm.

Bittersweet memories
that is all I'm taking with me.
So, goodbye. Please, don't cry.
We both know I'm not what you, you need.

And I will always love you.
I will always love you.

(Instrumental solo)

I hope life treats you kind
And I hope you have all you've dreamed of
And I wish to you, joy and happiness.
But above all this, I wish you love.

And I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I, I will always love you.

You, darling, I love you.
Ooh, I'll always, I'll always love you.

Där hade vi den och texten hämtade jag från http://www.lyrics007.com/Whitney%20Houston%20Lyrics/I%20Will%20Always%20Love%20You%20Lyrics.html, så det är bara att gå in och läsa och här kan ni dessutom lyssna på låten =)


Alla prov avklarade! =)

Tid: 16:46:39
Datum: 2009-06-02
Kategori: Allmänt

Yeah, I'm back again, like a hurricane, I get it strong and nothing will go wrong, som man nästan säger i en viss låt =P

Nu var det några dagar sedan jag skrev, men det har varit fullt upp, men nu är allt över!
Idag var de sista proven och jag tror faktiskt det gick hyfsat =)
Det var nationella i matte B. Jag har ju sagt att jag har varit nöjd om jag har fått G i matte B, så jag har ju bara fått uppgifter som krävs för godkänt. Det här var inget undantag. Jag tror jag fick ganska mycket lättare prov än vad de andra fick i och med att de fick för VG och MVG också, men jag tror det här gick ganska bra. Så ett G i matte B är nog fixat =)
Dessutom fixade jag det sista på tyskaprovet som jag inte hann klart förra veckan. Det gick väl lite sådär. Jag hade inte tänkt att jag skulle göra det idag, hade faktiskt glömt bort det, så jag hade inte kollat på orden och det på över en vecka, men hyfsat gick det nog i alla fall.

Prata med Anders hann jag också med och jag fick VG på psykologiprovet och ett totalt VG i psykologi B också! =)
Det är ingen psykologi imorgon, för kursen är typ slut. Det är ingen matte heller, för den kursen är också slut nu och webbdesignen är ju slut sedan tidigare. Alltså har vi bara samhäll imorgon, men det skiter vi i. Spike pratade med Torbjörn och han sa att ingen skulle komma för att vi bara hade den lektionen och Niklas har nog inte mycket att invända mot det heller. Så imorgon är vi lediga =) och det är vi på fredag också, så det är bara torsdag kvar! =)

I helgen var ju Jocke här =)
Han kom vid 12-tiden i lördags. Då hade han åkt buss i värmen i nästan 3 timmar. Jag är inte avundssjuk på honom =P
Vi började med att köra Fia när vi kom hem hit. Det gick inte alls bra. Jag kommer inte ihåg exakt hur det gick, men 4-0 i spel blev det till slut i alla fall. En gång stod han i mitten med sin sista och behövde bara en tvåa. Jag fick en etta och puttade ut honom. Då behövde jag bara en tvåa, men det fick jag inte och han lyckades gå ett helt varv och putta ut mig från mitten igen varpå han vann.

På kvällen åkte resten till Engvalls, men Jocke och jag var hemma.
Trots värmen i helgen kunde vi inte ha öppna dörrar eftersom att Ford inte fick gå ut. Dock lyckades han trots allt smita ut när jag hade hämtat dricka ute i förrådet åt oss. Jocke stod och stekte hamburgare, så han såg honom inte heller.
Efter några timmar kom han i alla fall in igen och hamburgarna blev goda =), men jag lyckades ta extremt mycket ketchup, så de smakade mest ketchup, men gott var det i alla fall =)

I söndags sov vi till 11 och gick upp vid 12. Vi käkade frukost och körde lite poker. Där gick det bättre än i fiat. Nu vann jag med hela 21-8. Tack vare det fina vädret kunde vi sitta ute på altanen och det gjorde vi. Det var jätteskönt! Riktig sommar!
En gång till hann vi köra innan han skulle åka hem. Dock hann vi inte klart, men nästan.
På väg till bussen tog jag ut pengar som jag gav honom för Tallin. Vi kom överens om att jag skulle ge honom 1050 spänn så är allt betalt sedan. Vi betalade ju Tyskland åt honom så länge och han betalar Tallin. Tallin blir 1050kr dyrare än Tyskland, så då fick han dem så stämmer det sedan =)

Mamma fick örhängen och en trisslott som hon vann 75kr på, för det var ju mors dag i söndags, för er som missade det. Mormor kom också förbi ett tag och vi fikade ute på altanen i det härliga vädret =)

Igår var det lika varmt, men idag är det sämre. Det var hyfsat bra imorse, men nu är det kallt efter att det regnade förut. Vilken skillnad mot igår. Igår satt jag ute med datorn och pluggade matte vid 8-tiden. Jag satt i bar överkropp och det var hur skönt som helst. Idag är det kallt med T-shirt.

Ford springer omkring som galen här inne titt som tätt och bara vill ut. I söndags försökte han t.o.m. hoppa ut genom Sheps fönster på 2:a våningen, lilla Ford. Snart får han i alla fall gå ut =)

Känns inte som om jag har någon struktur på det här inlägget, men det får ni ta =)

Hoppas ni har haft en bra helg och tack för alla kommentarer! Fortsätt i samma stil =)