Nationaldag med Kronprinsessan!

Tid: 18:10:52
Datum: 2009-06-06
Kategori: Allmänt

Ja, hon var här i stan idag och höll ett litet tal.
Egentligen är det väl inget speciellt med det, jag tycker kungahuset får alldeles för mycket utrymme i media osv. Vem bryr sig liksom om Victoria eller Madelene har varit ute och festat upp X antal kronor eller rökt? Inte jag i alla fall. Det är väl inget speciellt om de gör det mot om någon "vanlig" person gör det?

I alla fall så höll hon ett litet tal på torget. Det kostade 50 spänn att komma in dit, men vi tänkte att det väl inte kunde vara så hårdbevakat. Det borde inte vara så svårt att smita in på något sätt. Alla vägar in till torget kunde de väl inte hålla bevakade?
Vi hittade dock inget sätt, men pappa sa att han hade kommit in gratis med farmor för att hon var gammal. Då tyckte jag att jag också borde få komma in gratis eftersom att jag inte ser. Jag tänkte i vilket fall som helst inte betala för något som jag ändå inte kunde se och det behövde jag inte heller.
I entren där vi gick in satt några vi känner, så vi behövde inte betala och det var egentligen inte så hårt heller. Man fick betala om man ville. Pengarna gick ju till Lions och deras projekt här i stan.

Vi kom i alla fall fram till torget där vi lyssnade på Björn Eriksson och kronprinsessan och lite annat folk. Några fick stipendier och några sjöng.
Det är väl som sagt egentligen inget speciellt med att hon kom hit, men ändå lite coolt att lilla Skänninge får så stor uppmärksamhet. Som vanligt var det ju också bilar i hela stan, men det är inte lika kul att kolla på dem längre nu när jag inte ser dem längre. Dessutom är ju inte Emma och Shep de bästa att gå och titta på bilar med. Det blir ungefär "Här är det en Volvo och här är en Volvo till." De kan absolut ingenting om bilar =)

Mammas stora dag var det ju idag också. hon cyklade Tjejvättern som hon har tränat för ett bra tag nu. Hon sa att det gick ganska bra. Värst var det när hon startade och i slutet. Då hade hon ont i knäet. Något vidare väder fick de ju inte heller. Det var mulet och regnade lite. Tidigare i veckan sa hon att hon kanske inte skulle cykla om det regnade och blåste en massa, men så kan man ju inte göra tycker jag! Har man tränat för något är det klart man måste genomföra det också och det gjorde hon. Det var säkert en upplevelse =)

Igår var Micha här ett tag. Han åkte MC hit. En gammal Yamaha R6 har han för er som är intresserade.
Vi satt och snackade massa i köket innan vi knallade ner till ÖB och köpte X-Ray och Joltcola. Sedan satt vi här utanför och snackade ännu mer innan han åkte hem. Nästa år, när han har fyllt 18, ska han skjutsa mig =) och då har han kanske köpt en ny båge också. En Kawasaki Ninja snackade han om.
Det var trevligt och om man säger så, det är ju inte allt för vanligt att jag har någon kompis här hemma. Räknar man bort Jocke har jag inte haft någon kompis här hemma sedan i februari förra året tror jag det blir. Så det var roligt med lite omväxling sådär =)

Ford får nu äntligen gå ut också! När jag öppnade dörren för honom i torsdags stod han kvar i några sekunder och sedan sprang han ut och försvann. Inte som i vanliga fall, när han brukar ta ett litet hopp ut och sätta sig på gången. Han blev nog ruskigt glad =) men han ska fortfarande få så lite mat. 55g/dag incl. torrfoder och blötmat. Det är ju jättelite tycker jag. Tidigare har han fått ½ sådan där blötmatsburk om dagen, alltså 200g. Det har han ätit upp, så han kommer ju vara jättehungrig nu, lilla Ford.
Är det någon som vet om alla katter bara ska ha 55g mat varje dag eller om det bara gäller Ford?

Nu verkar det som om många skolor har tagit studenten, ja inte skolorna då, men eleverna där, men vi här i Mjölby tar studenten på fredag. D.v.s. treorna tar studenten då. Jag har ett år kvar. Ibland känns det skönt att man ligger 2 år efter, men å andra sidan skulle det ha varit ganska skönt med studenten nu. Tänk om jag hade tagit studenten förra året, som jag egentligen skulle ha gjort, undrar vad jag hade gjort nu då? Det känns overkligt...

Vi spelade aldrig upp våran pjäs i torsdags, utan det blir på tisdag istället. Vi behövde träna och nu sitter mina repliker bra i alla fall. Pjäsen heter Vildanden och handlar bl.a. om Hjalmar vars dotter han får reda på inte är sin riktiga dotter. Vi har modernicerat pjäsen en aning och spelar bara upp 4:e akten. Jag heter Roger och är någon slags psykolog. Jag ska ha en spritflaska och en Systemkasse, för jag ska ut och "supa med Janne" =P

Det var väl i princip det ända vi hann med i torsdags, att träna på pjäsen. Vi hade ju ingen engelska, men då skulle vi också ha tränat på pjäsen, men vissa av oss var tvungna att skriva idéskisser till projektarbetet då, så jag, Spike och Josef drog till Donken och firade helgen =)

Nätverksanslutningen har muckat de senaste dagarna, så igår gick jag och la mig innan 11. När hände det senast en fredag? Idag var det lika segt, men nu surfar jag på någon annans nätverk, så nu funkar det i alla fall =) Tur att det finns nödlösningar ibland ;)

Dagens låt såhär på självaste nationaldagen blir 2 låtar, Pluton svea med låten Blågul fana och så vårt lands stålthet, Du gamla du fria i originalversion!

Kommentarer
Postat av: Angelica

Jag vet att jag kan vara rätt grinig ibland och tycka att inget är bra nog men jag är även bra på att uppsakatta det jag har när jag har det.

Nej jag interjuvade faktiskt ingen, synd nog det hade varit riktigt spännande!

Jag gick mer på vad jag trodde och så.

Men kommer du ihåg färger och så?

jag menar kan du få upp en inre bild av hur t.ex lila ser ut?

Eller hur en tulpan ser ut?Jag menar, jag kan juh se just de jag tänker på även om jag blundar eftersom jag vet hur det ser ut men är det så för dig?

Eller minns du inte hur det är?2009-06-06 @ 18:40:56
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: tess

Tack

2009-06-06 @ 18:48:07
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Angelica

Alltså jag vet inte hur många gånger jag har sagt det nu men jag tycker det är så otrpligt farcineraden!Skulle du ha något emot om jag skrev ett inlägg om dig?

jag tycker du är så poitiv och det du har berättat är så stort för mig så jag skulle gärna vilja skriva ett inlägg och tipsa om ditt blogg.

Men enbart om det är okerj för dig förståss!Tror att fler skulle behöva få den tankeställare som jag fick idag.

Jag har nämligen allt jag behöver och lite till,

du saknar synen men kan göra massor av saker ändå och du är dessutom positiv i din syn på allt.

Det är en unik förmåga!

2009-06-06 @ 19:04:06
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; Tack :D. Ja, det var jätte kul :D.

2009-06-06 @ 19:30:30
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Angelica

Nu har jag skrivit om det.

om något är fel eller något du vill ändra så säg till så fixa jag det.

Du har verkligen lärt mig något idag,

Jag tror faktiskt att jag kommer vara en perosn som är mer tacksam efter idag eftersom jag har fått chansen att pratas vid med dig.Ditt blogg finns du länkat och jag kommer titta in här så fort jag får en chans!

2009-06-06 @ 19:41:42
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Ida

JO vi målade om bara sådär :P fast, vi är dock inte klara än..

Och jo det är ju så skönt att bara göra ingenting om man känner för det :)Hur är det med dig då? det var ett tag sen jag skrev blogg och var inne överhuvudtaget. :/ Har inte känt för det eller haft tiden, eller orken.. :/

2009-06-06 @ 21:36:08
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: Angelica

Jag måste erkänna att jag var lite rädd,

jag visste inte om det var okej att fråga något eller om du helst inte ville prata om det.

men jag är glad att jag gjorde det och jag är glad att du svara.Tack!

2009-06-06 @ 21:49:34
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Nej det skulle jag aldrig fixa, aldrig någonsin.

Jag är beroende av närhet varje dag och helt 24 timmar om dygnet.

2009-06-06 @ 23:39:51
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Om jag hade varit blå ögd så sjuke jag har sagt "med det funkade tydligen inte för er" men eftrsom jag vet hur saker och ting kan förensdras så menar jag inte det.

Du har rätt man blir kär, i vem eller vart det är något som man aldrig vet.Jag är tacksam över att jag har min kärlek nära.

2009-06-07 @ 00:11:57
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Ida

jo det är väl så.. förövrigt ska jag ev ta en sista minuten med en killkompis snart :D hoppas jo men jag är rättså spontan utav mig. :)

Jo eller hur, Danmark liksom... :/ När var nästa match? på onsdag va? :)

2009-06-07 @ 11:01:29
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: evelina

sv: nej jag tror nog att jag skippar att prova det låtter inte som en blandning med köttfärs hahahha! men ja tack för att du erbjöd mig en ^god^ sak HAHA!

ha det bra du.

2009-06-07 @ 11:44:42
URL: http://ewelinaliciouz.blogg.se/
Postat av: Sarah

Kul med prinsessan ju, skulle jag också velat se!

NU är jag efter ordentligt. Går du i skola i Mjölby (stan asså) asså?? O du bor i Skänninge? (som jag vet att tillhör Mjölby kommun dårå).nu skäms jag för att jag är så seg.

Men jag kom på en jävligt bra grej!

Jag ska vara i Mjölby flera veckor i sommar, troligen f.r.o.m. 19 juni, så då hinner vi ju ses där! :)Jag tror också Button tar hem't... blä. Ska se på tennis idag, nästan lite nervös asså!

2009-06-07 @ 13:13:33
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Sarah

Mycket smartare ju, så ska jag inte störa i Helsingfors. Har polare, kille och lite mer polare i Mjölby! ;-)

Snart börjar finalen!! WIU! =)

2009-06-07 @ 14:49:24
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: LYDIACARLSON - live and learn

mm precis vem bry sig om dom förutom typ mormor och morfar liskom? tjena -.-sv: det vreta jag syftar på ligger en mil från linköping typ, :P

2009-06-07 @ 16:10:12
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: jojje

micha, vem är det? gå han i din klass? oj de lät som lite mat till Ford, varför ska han bara äta så lite, föralltid lr vad?

2009-06-07 @ 16:15:31
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Sarah

Hehe ja det blev ju MKT bättre detta! ;-D

Jaop, håller på å ser repris (som jag trodde va direktsändning), haha, så ska se hur Räikkönen blev... Om han ens klarade av mållinjen!Är i Mjölby troligen 19-25 och 28 juni till typ 5 juli. Får se, men tid finns ju! haha!

2009-06-07 @ 18:30:14
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Sarah

Ja men han körde i mål! HURRA! Hahaha, typ. Ironi? Det är skönt som fan iaf att få hurra över nåt. Men skärpning nu... Vill ha spänning.Jarå, vad kul de skulle va. Prata lite hockey å sånt! :)

2009-06-07 @ 19:02:43
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Anonym

SV: HADE HAN MED SIG SIN KOMPIS? VILKEN KOMPIS DÅ TYP?

2009-06-07 @ 19:03:50
Postat av: LYDIACARLSON - live and learn

nej seriölst? :D haha jag flytta ju dit till hösten nu ju:)

2009-06-07 @ 20:14:33
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: LYDIACARLSON - live and learn

vf är su två år efter då?sv: haha ja jätte coolt xd elle inte^^ ljungby typ, en bit från växjö.. asså vill bara härifrån så vreta bli de, :P

2009-06-07 @ 21:18:00
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: okej ja det är coolt. det gör mej glad:)

2009-06-07 @ 21:32:47
Postat av: Sarah

Fan vad kuul! :) hihi

Måste påminna mig bara att ta ditt nr på msn innan jag glömmert!

2009-06-07 @ 22:43:33
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: angelica

Jag ska flytta om ett par dagar där av allt packande. =)Ska det bli sklnt att sluta?

Jag ser iaf fram emot det något enormt.

2009-06-07 @ 23:52:19
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Sarah

De kan vi prata om på msn! :) Hihi, vet vissa som snokar av mina "KÄRA KOMPISAR" ;).AC/DC kommer bli oslagbart asså! Men dom är ändå inte Winnerbäck! :D

2009-06-07 @ 23:56:37
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: LYDIACARLSON - live and learn

gick du högskola efter nian? :SHAHA ljungby suger ju xD

nej tro inte de vad? :Pmen hallå hur lång va de mellan vreta och där du bor då? asså fatatde ju inte, jag hittar ju inte där precis^^

2009-06-08 @ 11:26:18
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: Angelica

Ja inte för att jag ska flytta långt enbart ett par kilometer.

Men det är juh ändå samma jobb som att flytta ett par mil!

Mycket att packa, slänga och städa.

Jag bor i dalarna borlänge.

2009-06-08 @ 14:11:57
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Jag har ju dock flyttat ett par gånger i mitt liv,

Lika jobbigt varje gång vill jag lova!Måste faktiskt säga att jag inte är intresserad över huvud taget,

Inte ett en match på riktigt, det närmaste jag har kommit är en halv match på TV sen somnade jag!

Haha

2009-06-08 @ 14:27:57
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Haha, men det har lixom aldrig blivit att jag har tittat!

Kanske dax att se en mathc,

Eller iaf anstränga sig och slå på teven!Fy nu skäms man juh nästan HAHA

2009-06-08 @ 14:39:18
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Så sant, världen vore kaos om alla tyckte om allt.

Det låter juh iaf lite halv sjukt och onödigt tyckte jag...

Men allt här i världne tycks juh handla om pengar så.

2009-06-08 @ 14:47:25
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Jag tycker det är sjukt,

om jag fick bestämma skulle vi dela upp alla jorden pengar så att varje människa fick lika mycket.

Alla skulle få tak över huvudet och alla skulle få rent vatten.

Jag skulle kunna tänka mig att kasta ut både TV och mikro samt alla annat "lyx" för att ge 10 familjer ett hus, utan tvekan!

2009-06-08 @ 15:08:23
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Lola ♥

Kolla in på min blogg och kommentera. Ska vi följa varandra via bloglovin?Kram lola.

2009-06-08 @ 15:45:59
URL: http://kramizzzen.blogg.se/
Postat av: Lola ♥

Kolla in på min blogg och kommentera. Ska vi följa varandra via bloglovin?Kram lola.

2009-06-08 @ 15:46:32
URL: http://kramizzzen.blogg.se/
Postat av: Angelica

Det är bra sjukt!

Ibland är det synd att sånna människor inte har hjärta på rätt ställe eller att dom inte tänkar längre än va näsan räcker.2009-06-08 @ 15:52:02
URL: http://notbroken.webblogg.se/
Postat av: Fajersson

jag känner mig hemsk när jag frågar.

men om du inte ser, hur kan du se vad jag skriver?

men när jag läser din blogg känner jag verkligen hur glad jag är att ha syn..

2009-06-08 @ 17:22:53
URL: http://metrobloggen.se/fajersson
Postat av: Fajersson

känner mig hemsk när jag frågar detta.

men om du inte ser, hur kan du då veta vad jag skriver eller vad du skriver?

nu när jag läser din blogg känner jag verkligen hur glad jag är att ha min syn..

2009-06-08 @ 17:25:08
URL: http://metrobloggen.se/fajersson
Postat av: VIKTORIAE - Bloggen om självkänsla och annat!

Sv: Hej! Självklart är det viktigt att ha en vän att prata med när man mår dåligt, eller bra för den delen. Men det jag menar är när man måste t.ex ändra sitt tankesätt, när man tänker negativa saker om sig själv och mår dåligt över det, vilket jag gjorde i många år. Där hjälpte inga vänner, jag var tvungen att prata med en kurator som fick mig att inse att det gick att förändra till det bättre.Absolut ska man kunna ta vad andra tycker om en, men det finns en risk att om man går runt och tänker att "alla tycker jag är ful/konstig osv", så sjunker självkänslan dramatiskt. Det handlar om att känna en gräns av vad som ger dig något, typ feedback och vad som inte ger dig något, t.ex negativa delåtande kommentarer som inte gör något nyttigt.Får man fråga vad som har hänt med Ford?

2009-06-10 @ 08:03:48
URL: http://viktoriae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: