Stanley cup 2009 - kvartsfinaler

Tid: 17:03:48
Datum: 2009-04-29
Kategori: Allmänt

Ja, nu är åttondelsfinalerna, eller kvartsfinalerna, beroende på hur man vill se det,  i årets slutspel i NHL avklarade.

Det här blir ett inlägg för er som gillar statistik =)
Ni andra får vänta till nästa inlägg =P

I East var det fjolårsfinallaget Pittsburgh som ställdes mot Philadelphia och New York Rangers, med Lundkvist i spetsen, mötte Washington med bl.a. Niklas Bäckström. Vancouver, med bröderna Sedin och Sudden, ställdes mot st Louis och New Jersey mötte Carolina.

I West tog sig det andra fjolårsfinallaget, Detroit, an Columbus, Boston tog emot Montreal, Calgary Chicago och 2007 års Stanley cup-mästare Anaheim mötte San José.

Vancouver gjorde prosessen kort med st Louis som blev det första laget att åka ur slutspelet när man förlorade med 4-0 i matcher. Vancouver vann med totalt 11-5 i mål och matchsiffrorna 2-1, 3-0, 3-2 och 3-2.

Inget lag i East slogs ut i 5:e omgången utan nästa lag att slås ut blev Philadelphia som föll med 4-2 i matcher. Pittsburgh vann med totalt 18-16 och matchsiffrorna 4-1, 3-2, 3-6, 3-1, 0-3 och 5-3.

De andra 2 matcherna gick till en 7:e och avgörande match. Det trodde man främst inte om Rangers mot Washington. Rangers ledde med 3-1 i matcher, men trots det tappade man det och förlorade med 4-3 i matcher. Mycket starkt gjort av Washington. 1:a matchen vann Rangers med 4-3 och 2:a med 0-1. Därefter gjorde Washington en riktigt bra match och vann med 0-4 innan Rangers återigen tog komandot och vann med 2-1. Man hade då som sagt 3-1 i matcher, men Washington avslutade starkt och vann 5:e matchen med 4-0, 6:e med 3-5 och 7:e med 2-1. Därmed är Rangers, som var i conference-final förra året, utslaget med totalt 11-19 i mål.
Därmed är också Henrik Lundkvist fri till Vm, så vi får väl se när och om han kommer som förstärkning till Tre kronor som ikväll möter USA.

Sista matchserien i East blev riktigt jämn. New Jersey vann 1:a matchen med 4-1. Carolina vann 2:a med 2-1, New Jersey 3:e med 3-2, Carolina 4:e med 4-3 och så skaffade sig New Jersey matchboll genom att vinna 5:e matchen med 1-0, men Carolina tog sista halmstrået och kvitterade till 3-3 genom att vinna övertygande med 4-0. I sista matchen vann man med 3-4, men det var New Jersey som ledde med 3-2 med 1:20 kvar av matchen. Då kvitterade Carolina och gjorde 3-4 med 38 sekunder kvar. Snöpligt för New Jersey. Totala målskillnaden blev 17-15 till Carolina.

I West vann Detroit och Boston med 4-0 i matcher. Detroit vann med matchsiffrorna 4-1, 4-0, 1-4 och 5-6. Totalt alltså 18-7.
Boston vann sina matcher med 4-2, 5-1, 2-4 och 1-4. Totalt alltså 17-6.

De andra 2 matchserierna gick till 6 matcher. Chicago Slog Calgary med 3-2 i 1:a matchen och samma siffror i 2:a. I 3:e matchen var det Calgarys tur, i kraft av hemmaplan, att reducera till 2-1 i matcher genom seger med 4-2. Även 4:e matchen vann man med 6-4, men därefter var det stopp. Chicago vann 5:e med 5-1 och 6:e med 1-4. Totalt alltså 21-16.

Anaheim vann även de 1:a matchen med 0-2 och 2:a med 2-3. San José gav sig inte utan vann 3:e med 3-4, men Anaheim replikerade snabbt och vann 4:e matchen med 4-0. San José återhämtade sig dock snabbt efter den smällen och vann 5:e matchen med 3-2, men Anaheim avgjorde ändå i 6:e matchen när man vann med 4-1. Det blev alltså totalt 18-10.

Så vi har alltså kvar Pittsburgh, Vancouver, Washington och Carolina i East, Detroit, Boston, Chicago och Anaheim i West.
Noterbart är här att bara 2 av dessa 8 lag var kvar bland de 4 bästa förra året och det var de båda finallagen Pittsburgh och Detroit. Kan det bli en återupprepad final?

Målmässigt sett så var Washington målfarligast i East med 19 mål före Pittsburgh på 18 och Carolina på 17.
I West var Chicago farligast med 21 kassar fölljt av Anaheim och Detroit på 18.
Minst mål av alla lag gjorde st Louis, bara 5st. Montreal gjorde 6 och Columbus 7.
Dock var ju dessa mål inte på lika många spelade matcher, så egentligen går det inte att jämföra så, men bara för skojs skull.

I övrigt idag var det en tjej i skolan och pratade om EU. Det var faktiskt intressant, men jag har inte en aning om vad jag ska rösta på i Europaparlamentsvalet i juni...

Varmare än igår var det idag =)

Äntligen är det vår! =)

Tid: 15:52:06
Datum: 2009-04-28
Kategori: Allmänt

Ja, det kan man säga =)

Av vad jag har hört så var det ganska varmt här hemma i helgen också och sedan vi kom hem i lördags kväll har det också varit riktig vår! Inte riktigt samma värme som det var i Tyskland, men helt klart äkta vår =)
Man kunde gå i T-shirt i söndags och igår och idag hade man ingen jacka på sig =)
Träden har tydligen också blivit lite gröna nu =) och på fredag är det maj! Vad tiden går snabbt alltså! Om 6 veckor är det sommarlov =) för 6 veckor sedan var det vecka 12, veckan innan vi åkte till Idre...

I övrigt har det inte hänt så mycket varken igår eller idag.

Jag har gjort klart min webbsida nu =) och den blev faktiskt helt okej =)

Nationella i engelska, writing, hade vi idag. Jag har hört att engelska A skulle skriva om datorer.... Hur lätt är inte det? Kan man ha mer tur med ämne? Det finns ju hur mycket som helst att skriva om datorer...

Lika stor tur hade ju inte vi. Engelska B skulle skriva om jämlikhet mellan män och kvinnor på 2000-talet. Vi hade fått ett introduction-heft som vi kunde läsa igenom lite för att stärka våra åsikter och så. Jag trodde det skulle vara skitsvårt, men det var faktiskt lättare än jag trodde och jag fick ihop nästan 600 ord, vilket var maxgränsen. Man ska väl aldrig säga att det gick bra, för då går det aldrig bra, men det kändes helt okej =)

Vi hade dock inget USB att spara ner det på, för Klein vaktade oss inte, utan det var några andra. Det var då snacket om att jag och Spike borde ha egna USB:n så att vi slipper låna lärarnas hela tiden startade. Klein tyckte att vi skulle ha det. Han pratade med Elisabet som pratade med rektorn som sa att Tångring hade USB:n som vi kunde få. Det hade han inte alls, för de var bara teknikarnas, så de fick vi inte. Så vi får prata med Kennet så får han köpa in några åt oss.

Scannern har han i alla fall fixat nu. Det hände ju inget hur mycket vi än tjatade på 1,5 år, så jag tog tag i det själv och ringde syncentralen. Torbjörn på Syncentralen ringde Kennet som sa att han skulle fixa det och det har han faktiskt gjort, men han har inte fixat en ny scanner. Den där funkade alldeles utmärkt sa han, så vi får testa det. Omni page installerade han i alla fall.

Idag var vi med på lärarnas möte om Spike nästa år. De brukar ju ha möte på tisdagar och idag var jag och Spike med ett tag för att prata lite om vad vi tror inför i höst och så. Grejen är ju bara att det är ju skitsvårt att säga rakt upp och ner sådär vad man behöver hjälp med. För oss är det ju så självklart, så är det något så går det ju automatiskt. Så beror det ju helt på vad man gör på lektionerna, vad man behöver hjälp med och inte. Så nu ska vi skriva upp vad han hjälper mig med under en vecka och sedan ska Elisabet och de kolla på det och lämna vidare till Peo. Så får vi väl se vad som händer. Ett möte måste vi ha innom kort i alla fall, för varken jag eller Spike vill att det ska bli som det blev förra året. Då ringde Peo 3 dagar innan vi började och frågade om Spike kunde jobba.
Snygga lärarkandidater var det med på mötet i alla fall sa Spike =)

Ont i örat har jag också. Jag vet inte om det är en finne eller om det är en effekt av att Spike sprutade tändgas i örat på mig. Han har hållit på med sin tändare i några dagar nu. Han eldar lite trådar i kläderna, pinnar o.d. han hittar på marken och så gör han ett trick när man sprutar gas i handen. När man öppnar handen tänder man tändaren. Då blåssar det upp en liten låga. Det tycker han är skitkul =P

Min Milestone har jag äntligen fått tillbaka nu också. Den gamla gick inte att laga, så jag fick en ny. Eller ny och ny, det är ett demoex som Elisabet på Syncentralen har haft för att demonstrera med där. Ett plus är i alla fall att den är uppgraderad till en 311 Daisy =)
Inte för att jag tror att jag kommer använda den funktionen speciellt mycket, men det kan ju vara bra att ha =)

Sverige spelade 2:a matchen i hockey-VM igår mot Lettland och det var ingen höjdare. Sverige tog visserligen ledningen med 0-1, men sedan vände Lettland till 2-1 inför sista perioden. Då kvitterade svenskarna bara några sekunder in på perioden, men mer än så blev det inte. Matchen gick till förlängning. Den gav inget, utan det blev straffar. Sverige satte båda sina första straffar. Lettland missade den 1:a och satte den 2:a. Sverige missade sedan sin 3:e straff och Lettland satte sin och det var kvitterat.
Golden goal följde alltså. Lettland satte sin 4:e straff och Sverige missade. Skrällen var ett faktum. Lettland hade slagit Sverige i VM. Det hade aldrig tidigare hänt och vi får väl hoppas att det dröjer länge tills det händer igen...

I fredags var det en som körde ihjäl sig här utanför Skänninge ... Vi vet vilken familj det var och jag säger bara det, stackars dem! Det måste vara det värsta man kan vara med om. Att mista sin pappa i en bilolycka... =/

Nu sitter jag här i soffan med Ford jämte mig. Han har föresten fått säsongens 1:a festing nu... precis under halsbandet...

Dagens låt blir i alla fall Baby Alice nya låt Hurricane! Riktigt bra! Jag vet inte om jag har haft den som dagens låt tidigare, jag tror inte det...

Har ni haft för er något kul idag?

Die Reise nach Deuttschland =)

Tid: 09:43:40
Datum: 2009-04-26
Kategori: Allmänt

Så var vi då hemma. Det har varit en riktigt bra resa med kanonväder!

Vi åkte till Skavsta i torsdags förmiddag. Där mötte vi upp resten och käkade lite innan planet lyfte.

Resan gick bra och när vi kom fram tog vi en buss till Baltic hotel där vi skulle bo. Bussarna var faktiskt bra anpassade utan några steg, men sätena var en aning hårda.

När vi kom fram och skulle checka in missförstod pappa lite. Hans tyska är ju inget vidare och dessutom hörde han fel. Reseptionisten frågade först på tyska "Haben Sie ein Auto?" En kort tystnad följde varpå hon förtydligade "A car?" Pappa hörde dock fel och tyckte att hon sa "card", så han sa: "Yes, we have Mastercard." Det tog några sekunder innan han fattade sitt lilla misstag, men det var lite kul =P

Jag, Emma och Shep bodde i ett eget rum. Rummen var ganska hyfsade. Stora sängar med duntäcken och stora kuddar =) Nyrenoverat badrum var det också, men det var det tydligen inte överallt på hotellet, för pappas badrum var inte alls lika fint sa han.

I alla fall så gick vi ut för att äta lite kvällsmat på stan. Vi hittade ett ställe och jag åt pizza. Det var mer som panpizza. Tjocka var de och serverades på trätallrikar, men goda var de!
Efter maten ville vi ha kaffe, men kaffeautomaten var tydligen sönder, så vi betalade och vandrade vidare till ett annat ställe där vi drack kaffe, eller Irish coffee blev det =)
Det stället var riktigt bra med trevliga servitörer och allt.
Kallt var det inte heller trots att klockan var närmare 10 på kvällen. Jag gick utan jacka =)

Dagen efter, på mormors födelsedag, vaknade jag klockan 5. Det var därför jag senare var så pigg när vi skulle ner och äta frukost vid 8:30. 7:40 vaknade Emma och då gick jag ut på balkongen/terassen vi hade och satte mig där. Det var hur skönt som helst och jag satt i bara underkläder! 7:40 den 24 april! Det är inte varje dag det =)

Frukosten var helt okej. Jag åt yoghurt som smakade som vanlig vaniljyoghurt, men som var lite konstig i konsistensen. Tjock på något sätt. Till det åt jag några slags körsbär och cornflakes. En macka, en småyoghurt, ett glas juice, 2 koppar kaffe, en tallrik fruktsallad, en kaka  och en liten chokladbit åt jag också. Det var annat det än vad jag normalt sätt äter till frukost =)

Efter frukosten gick vi ut på stan och tittade runt lite och tog en massa kort. Vi var bl.a. i Marien Kirche och tittade, men det var mindre kul för mig som inte såg någonting. Det stod att man inte fick ta kort där inne, men det gjorde mamma i alla fall =P

Vi gick också igenom någon port där, men jag vet inte vad den heter.
I en marsipanaffär var vi också. Lübeck är ju känt för sin marsipan, så det måste man ju bara kolla in. Det fanns skitcoola skulpturer i marsipan. Limpor, korv och pommes, en tallrik med Jäger och lite mat på, en cigarr, den där porten vi gick igenom osv. Hur mycket som helst, men jag köpte inget. Det hade ju varit lite coolt att ha, men jag tycker ju inte om marsipan förutom på tårta, och så torkar den ju efter ett tag om man bara låter den ligga. Så tyvärr blev det inget där, men jag köpte i alla fall en kopp med en sked som sitter fast i handtaget =)

Sedan var det ett kafé som gälde. Jag tog kaffe. Man fick in en hel bricka med kaffekopp, termos, socker, mjölk och en mandelbiskvi =) Riktigt gott var det och ute i solen satt man så klart.
Min tröja blev smutsig dagen innan och min andra tröja låg nere i resväskan i pappas rum, så jag orkade inte hämta den på morgonen, så jag tog bara T-shirt och jacka, men det blev för varmt. Så jag gick bara i T-shirt hela dagen och det var hur skönt som helst! Tror t.o.m. att jag blev lite solbränd =)

Efter kaféet delade vi på oss och folket gick dit de ville. Jag, pappa, Mats och Hampus gick för oss själva och strosade. Jag hittade inget speciellt jag ville ha förutom en Adidasoverall på Inter sport. Den var i VCT-material och sådant finns ju knappt inte här hemma längre. Jag tycker det är hur skönt som helst och ville gärna ha en sådan. 700 spänn kostade den! Då var det både tröja och byxor, antar vi, så det var ju riktigt billigt! Naturligtvis fanns den dock inte i min storlek, som vanligt. Så det blev ingen...

När vi sedan hade ätit och gått runt i stort sätt ett helt kvarter stötte vi på tjejerna som satt och åt på samma gata som vi skiljdes på ca 2 timmar tidigare. De hade bara hunnit några meter, så jag är glad att vi inte gick med dem =P

Vi killar pallrade oss tillbaka till hotellet lite senare och satte oss på terassen, i solen, och drack varsin öl och åt godis som pappa hade köpt =)
De andra 3 gick in och vilade ett tag, men jag satt kvar på terassen och solade i någon timme innan de andra kom och jag tror faktiskt jag brände mig lite till =)

När de andra kom samlades vi på terassen för att skåla för mormor. Vi hade köpt Martini, dricka, choklad och chips. Så vi sjöng för mormor och åt och drack ett tag innan vi gick ut för att äta fint på någon restaurang. Vi hittade en som var riktigt bra. Servitrisen där kunde för en gångs skull riktigt bra engelska och var dessutom lite rolig =)
Jag åt i alla fall något kött, pommes och bearnaisesås och drack vitt vin till =)
Det tog lång tid innan maten kom och det hann bli lite kallt innan den kom, men det var det värt, för den var riktigt god! Vi fick dessutom låna filtar, de som ville.
Efter maten sa vi först till att vi ville gå in och ta kaffet innomhus, men sedan ångrade vi oss och satt ute i alla fall. Servitrisen frågade om vi var helt säkra på det och räknade till 3 för att vi skulle säga ett unisont "yes". Härlig tjej det där =)
Så vi satt ute och åt efterrätt, men jag tog bara en kopp kaffe, den 5:e för dagen...
Plötsligt kom det fram några och frågade om vi var svenskar. Mikael sa att det var vi. Sedan sa han något annat  och mannen frågade om vi kom från Linköping. Vi asgarvade. Det hördes alltså så tydligt =P
Det hade vi kul åt ett bra tag och pratade vidare om dialekten och så. Inte nog med det så var de som frågade från Motala. Världen är bra liten ibland =P

Vi begav oss sedan hem mot hotellet och mormor var nöjd med sin födelsedag, men ville inte tänka på att hon var 70. Det känns inte som om hon är 70 heller. Innom de närmsta åren kan det tyvärr gå fort. När farmor var 70, för 13 år sedan, bodde hon och farfar fortfarande i huset och nu, 13 år senare, sitter hon på ålderdomshemet i rullstol. Så tyvärr så kan det gå fort de här åren, men jag vill inte att mormor ska flytta, för hennes lägenhet är nog den mest trivsamma jag vet. Jag har själv sagt att jag kan ta över den sedan när hon flyttar, men det har jag nog inte råd med. Det blir för dyrt, men minst en av hennes fåtöljer i vardagsrummet ska jag få i alla fall. De är röda i plych och hur sköna som helst!

På lördagen begav vi oss ut i staden igen. Det var nästan lika varmt som dagen innan, men nu fick man behålla jackan på, i alla fall ett tag.
Vi gick genom någon park och över lite broar och tog kort innan vi gick och handlade lite. Dagen innan hade vi köpt lite, men inte så mycket. Nu blev det ytterligare lite godis, men ingen sprit. Det fanns nästan inget där vi var. Dessutom kunde vi ju inte ta med oss så mycket eftersom att vi flög.

På eftermiddagen blev det båtsightseeing. Guiden pratade asfort, men lite hann man uppfatta i alla fall =)
Varmt var det ju också, så man satt där i T-shirt i solen och åkte runt på en båt i ca en timme =)

Sedan var det dags att åka hemåt. Vi hämtade våra väskor och tog bussen till flygplatsen. Där visade det sig att de höll på att bygga om. Hela stället var som ett stort öltält ungefär. Det fanns alltså inga riktiga väggar och golvet var av trä. För en gångs skull pep det inte när jag gick igenom metalldetektorn. Det brukar alltid pipa för armbandet. Det gjorde det också när vi flög från Skavsta. Det skumma var bara det att jag fick gå igenom i alla fall och så kände de på mig innanför spärren, men de kände inte i skorna och jag fick inte gå tillbaka och gå igenom en gång till heller. Så teoretiskt sätt skulle jag ju kunnat ha gömt något i skorna, för det kollade de inte.
Nu fick vi faktiskt också ha med oss bullar genom spärren. Det trodde jag inte vi skulle få. De går ju att preparera med allt möjligt. Shep fick ha sitt smink också, men Liselottes vatten tog de så klart. Emmas tuggummin pep. Det var någon folie runt dem. Dessutom pep hennes armband. Hon hade frågat tjejen om hon skulle ta av dem, men det behövdes inte. Ändå pep det. En gubbe sa att hon skulle gå tillbaka och en annan sa att hon skulle gå igenom ändå. Då blev hon lite sur.

Taxfreen var inget att hänga i julgranen heller, så det blev inget alls där.

När vi kom hem till Sverige igen var det lite kallare än i Tyskland, men så jättekallt var det inte. Mamma gick ändå och skakade av köld. Jag gissade på att det var 10 grader och det var 11. Så speciellt kallt var det ju inte, men mamma och resterande släkten på den sidan är ju som de är=P
På sommaren ibland när vi andra sitter i T-shirt framåt kvällen kan mamma och Liselotte sitta med varma tröjor och jackor och allt möjligt =P

Mormor tyckte i alla fall att det var en toppenresa och det tyckte jag också! Riktigt kul var det och nästa stopp blir Helsingfors när jag fyller =)

Igår inleddes också hockey-VM för svensk del och vi vann med 7-1 mot Österrike. Ingen speciell svår match, men det är inte många NHL-stjärnor vi har i laget än så länge. Det är mest spelare från Elitserien.

Torka spy...

Tid: 17:35:00
Datum: 2009-04-22
Kategori: Att leva med en synnedsättning

De senaste dagarna har väl varit blandade.

I måndags gjorde jag typ ingenting, bara gjorde klart min webbsida. Nu har jag bara kvar CSS-mallarna, men det tar nog inte så lång tid =)

Igår däremot hände det mycket.
Jag vaknade 5:30, som i måndags, och läste lite tills jag gick upp vid 9:30. Tidigt för att vara en ledig dag...

Strax innan hade jag hört Ford inne i mammas och pappas rum. Det lät som han spydde och jag tänkte "Nej, fan också!"
Mamma hade åkt till jobbet och jag var själv hemma. Så jag tvingade mig själv att gå in i deras rum och det luktade. Nu är det ju dock så att när man inte ser är det inte så lätt att torka spy. Man vet inte var det ligger och måste känna, men bara tanken på det gör att jag nästan spyr själv. Tänk att ta i spy!
Jag hade dock inget val, så jag funderade på hur jag skulle lösa det. Till slut kom jag på den dumma idén att vira in handen i toapapper och känna med. Jag kände i mammas säng, men hittade inget. Jag kände i pappas säng, men hittade inget. Jag luktade och kände att det nog låg borta vid mammas sida någon stans, men var?
Jag kom fram till att det nog låg på golvet. Så jag gick och virade in handen lite till innan jag försiktigt kände på golvet. Där låg en stor hög med någonting! Så äckligt! Toapappret höll ju så klart inte, det borde jag ha tänkt på, så det läckte igenom och jag spydde nästan själv. Jag drog sönder pappret, lät det ligga där och hämtade en skurtrasa som jag lade över hela skiten och gick och slängde. Usch vad jag hatar det! Är det något som är äckligt så är det spy! Jag klarar det inte!
Tänk er själva, ni som ser, att torka spy när man inte ser. Ser man är det ju bara att slänga någon trasa över allt och slänga det, men när man inte ser vet man inte ens var det ligger. Så då måste man känna. Kattmat har jag inga problem att ta i, det luktar knappt ens äckligt tycker jag, men spy, det går bara inte!

I framtiden, om jag får barn, då måste jag skaffa någon slags kylspray som man kan frysa ner det med. Då är det nog lättare att ta i.

Efter det lilla morgonäventyret gjorde jag faktiskt gröt till frukost. En dubbelportion och sedan gjorde jag rent Fords matunderlägg, plockade ur och i diskmaskinen, dammsög hela undervåningen, gjorde psykologin och lagade mat. Visserligen spagetti och köttbullar, som vanligt, men ändå =P

Det var duktigt gjort av mig tycker jag. En massa bra saker gjorde jag, så då får jag några poäng för det =P

Idag har jag, precis som i måndags, nästan bara suttit vid datorn, men jag har i alla fall gjort lite nytta. Jag har faktiskt gjort klart psykologiarbetet!
Vi har ju haft nästan hela våren på oss, men jag har ju varit så dum och inte jobbat något alls med det. Inte förrän förra eller förrförra veckan började jag med det. Redovisningarna börjar vecka 19, så jag kände att det nog var dags att börja med det då =P
10 sidor exklusive framsida blev det till slut och det är riktigt bra med tanke på att det inte var så jättelätt att hitta information om det tycker jag. Nu är det bara att ta ut lite fakta av det och sätta ihop till ett muntligt framträdande som jag ska lära mig utantill =)

Imorgon åker vi till Tyskland för att fira mormor som fyller 70 på fredag, och nej, mormor bor inte i Tyskland. Alla jag har sagt det till har frågat om hon bor i Tyskland, men det gör hon inte. Så nu vet ni det =P
Det ska bli kul och eftersom att jag inte är hemma på fredag så säger vi grattis till mormor nu istället.

Grattis mormor! =)

Helgen

Tid: 12:00:10
Datum: 2009-04-21
Kategori: Allmänt

Ja, nu då, 2 dagar för sent, ska jag redogöra för "the weekend in the capital of Sweden" =P

Jag åkte buss upp i fredags. Det var 1:a gången jag åkte den streckan på 1,5 år. Tänk förr när jag gick där uppe, då åkte man dit varje vecka och hem varje vecka.
I alla fall så gick det bra, men bussresan tog ändå bara 3 timmar trots att den stannade både i Norrköping, Nyköping och Södertälje.

När jag kom fram mötte Jocke och de mig och så åkte vi hem till dem där jag inte heller har varit på 1,5 år.
Vi hann inte göra så mycket på kvällen, jag kom ju dit vid 19:30. Så jag fick bara lite hemmagjord jättegod pizza innan vi fikade med kaffe, punch, choklad och negerbollar. Sedan såg vi på En fyra för tre innan vi lade oss.

Jag sov väl halvbra, vaknade vid 5 och somnade inte om förrän 8, men utöver det var det bra.
Vi gick upp och åt frukost varpå vi tog Tvärbanan till Årsta där vi bytte till pendeln mot Södertälje. Vi skulle nämligen hälsa på Manja =)
Henne har jag inte heller sett på 1,5 år, så det var roligt att ses igen =)

Jag fick låna hans mammas SL-kort, men det funkade inte riktigt som det skulle, men jag var så smal, så jag kom igenom spärren ändå =P

Hemma hos Manja åt vi negerbollar och drack saft. Hon hade gjort jättestora negerbollar, så man blev ganska mätt =)

Därefter slappade vi i hennes soffor och snackade lite och hälsade på hennes katt Busan innan vi åkte tillbaka mot Stockholm.
Vi skulle ju gå på restaurang och Manja hängde med.
Från början skulle vi gå på Hardrock café och äta "riktiga hamburgare", men det var en annan restaurang som hade "Ät 2 betala för 1", så vi åt där istället.

Stället hette Hirchen keller och låg ungefär vid Centralen.
Man gick in och ner för några trappor varpå man gick ner för några trappor till innan man var nere.
Jocke och jag tog hamburgertallrik och Manja tog lax. Jag drack Cola och de tog cider. I och med att det var 2 för 1 så frågade de t.o.m. om Manja ville ha ut båda portionerna lax. Det var ju ändå lika billigt, så hon fick 2 portioner lax och åt nästan upp allt. Jag orkade faktiskt inte hela hamburgertallriken, men det var jättegott och det var riktigt bra service där! En riktigt bra restaurang! =)

Efter maten åkte vi hem till Jocke igen där vi fikade med kaffe, bullar, choklad och punch innan Manja drog sig hemåt. Hon skulle ut senare på kvällen och bl.a. gå på tak i Södertälje sa hon.
Jocke och jag såg lite på TV innan vi spelade lite poker och lade oss förvånansvärt tidigt även den här kvällen. Innan 11 tror jag vi hade lagt oss.

På söndagen sov jag betydligt längre än dagen innan. Jag hade även den här natten vaknat runt 5 och varit vaken ett tag, men nu sov jag i alla fall till 12:15. Då åt vi frukost och sedan kollade vi lite på nätet efter kryssningar och på telefoner.
Spelade mer poker gjorde vi efter det och såg på mer film innan vi åt fläskfilé, potatismos och bearnaisesås innan jag skulle åka hem.

Hemresan gick också bra. Nu åkte jag till Mjölby, för det blev ju närmre för mamma och de att hämta mig där. Jag hade hellre åkt till Linköping, för de biljetterna var typ 50kr billigare än om man skulle åka till Mjölby, men eftersom att jag åkte från Linköping och det blev närmre för dem att hämta mig i Mjölby åkte jag dit. Så sparade de lite bensinpengar också.

Det var kul att ses, men nu har vi inte bestämt något mer datum än, men det ska väl förhoppningsvis inte dröja allt för länge till nästa gång =)
Vi ska ju i alla fall försöka hitta någon kryssning eller något att åka på i sommar =)

A list =)

Tid: 23:44:53
Datum: 2009-04-19
Kategori: Allmänt

Har du pojkvän/flickvän? Nej, tyvärr inte längre... =/
Är du kär? Ja, väldigt kär...
Hur tidigt stiger du upp? Så sent som möjligt =P
Vem/vilka vet mest om dig? Nicolina och Jocke
Gillar du att slåss? Nej, det hoppas man väl att ingen gör...
Vad ska du göra ikväll? Menar man den här kvällen så är den slut, men dator och kanske se på NHL, om de visar någon match inatt, innan man sover...
När var du senast full? Över 1 år sedan...
Har du utländska föräldrar? Nix
Var har du ont? För tillfället, nowhere
Är du bra på att måla? Jag var bäst i klassen en gång i tiden, men nu är jag väl inte speciellt bra
Vem kramade du senast? Nicolina
Vem pussade du senast? Nicolina
Vem svor du åt senast? Exklusive datorn så var det nog Shep, på skoj =P
Vad längtar du till? Sommarlovet och den hockeyallsvenska premiären i höst! =)
Vad heter dina husdjur? Ford, Findus egentligen =P (katt)
Har du körkort? Tyvärr inte... =/
Har du jobb? Inte det heller...
Favoritgodis? Det mästa är gott, men Dumle är ju en favorit =)
Morgon- eller nattmänniska? Definitivt nattmänniska! =P
Sparare eller slösare? En riktig sparare, bättre att spara till saker man verkligen vill ha =)
Vad är den bästa komplimangen du kan få? Vet egentligen inte, är svag för det mesta smickret =)
Har du några homosexuella vänner? Inte vad jag vet
Bio eller promenad? Beror på, men generellt sätt promenad
Är du kittlig? Ganska =P
Vad heter du i efternamn? Pettersson
Rädd för insekter? Absolut inte! Finns inget äckligt med dem, om de inte kommer i stora svärmar och flyger/kryper...
En låt som gör dig på bra humör? Finns en del, men någon sommarhit, Gigi D'Agostino - L'Amour toujours t.ex.
Anser du att du är stark? Generellt sätt, nej, men med min kroppsbyggnad är jag väl inte svag i alla fall =P
Favoritmaträtt? Pizza! =)
Favoritfärg? Beror helt på vad det är för föremål...


Det var en liten lista det. Senast jag publicerade en lista var i sommras. Den här hämtade jag från http://xoxonicole.blogg.se och var hon har fått den ifrån vet jag inte =P

Ett inlägg om helgen kommer innom kort =)

Inget speciellt, men reellt

Tid: 22:48:38
Datum: 2009-04-16
Kategori: Allmänt

Japp, så är det. Det var länge sedan jag hade en sådan där rimrubrik =) i somras tror jag det var =)

Det stämmer också, för inget speciellt har hänt, men ändå är det något reellt, alltså något som finns i verkligheten =P

I tisdags kändes det som måndag eftersom att vi var lediga i måndags, men det gick det med =)
Jag tror inte det hände något speciellt alls på hela dagen...

Det var skola som vanligt och sedan kommer jag inte ihåg vad jag gjorde mer. Blackout! Totalt borta =P men antagligen var det dator, som vanligt =P

En grej kommer jag i alla fall ihåg och det är att jag var fruktansvärt trött i tisdags! Jag tänkte ju i söndags att man skulle lägga sig lite tidigt för att kanske somna på måndagen, men icke. Jag somnade inte förrän vid 3 någon gång och i måndags sov jag till 12:30 och kunde så klart inte sova på kvällen.
Jag lade mig vid 23:40, men somnade inte förrän 4. Ska man då upp 7, då är man inte glad...

Det är ju en sak om man vet att man kan sova länge dagen efter. Då gör det inget om man inte kan somna, men ska man upp dagen efter, då är det hemskt! =P

Igår var jag inte lika trött.
Det var skola då också , som vanligt. Inget speciellt hände i skolan, men efter skolan var det faktiskt lite träning här hemma =)
Kände sådär i musklerna hela dagen, man vill bara spänna dem hela tiden och träna. Så lite armhävningar på knogarna, simövningar, plankan och annat blev det =)

Sedan kompencerades det på kvällen av glass med chokladsås samtidigt som jag kollade på Efterlyst =P gott värre =)

Lite bollteknik och så hann jag också med och jag vet inte hur jag ska göra. Jag skjuter ju med höger, men jag har fortfarande mycket bättre bollkontroll med vänster. Jag tror dels det kan ha och göra med armbandet som sitter ivägen på högerarmen, men dels för att jag bröt högerarmen för snart 6 år sedan. Så rörligheten är ju en aning begränsad i högerarmen och fingrarna är ju krokiga som bara den =P
Så de har ju inte samma kontakt med bollen som vänsterhandens fingrar. Det är ingen jhätteskillnad, men man märker ju. Bollen ligger säkrare i vänsterhanden och jag får bättre sving på vänsterarmen, men ändå skjuter jag med höger. Ska jag börja skjuta med vänster måste jag ju ändra hela tekniken och allt... Dessutom skulle det vara bra om man hade något ställe och öva skott på här hemma. Det finns ju ingen stans man kan skjuta!

Idag var det en vanlig skoldag, ovanligt va?

I eftermiddag åkte pappa och jag och hämtade ut mitt pass i Motala. Det gick bra. Handla gjorde vi därefter och det var ju mindre kul. Det är inte så kul att handla med mamma och pappa, för de gör allting och man får typ stå vid vagnen och vänta eller bara gå med. Inte göra något själv.
Jag packade i alla fall kassarna och en kasse blev för tung för pappa =P

Internet funkade inte i eftermiddags när jag kom hem heller. Jag vet inte vad det var. Jag testade att byta till någon annans nätverk, men det gick först inte heller, men sedan funkade det.
Nu ikväll funkade det helt plötsligt igen, skumt...

Imorgon ska de lägga asfalt här på gatan också. Efter nästan 2 år. Det var på tiden! Först grävde de ju upp och lade nya vattenrör och grejor. Sedan skulle de höra om någon på gatan ville ha fjärrvärme. Ett hus tror jag det var som ville det, så det blev inget, så nu entligen ska de asfaltera här!

Vi har också beställt och bokat en kryssning till när jag fyller =)
Silja line hade något erbjudande, jag vet inte vad det kostade, men det var hur billigt som helst med A-hytter och allt! Inte så lyxigt som Jocke och jag hade när jag följde med hans familj på kryssning för 2 år sedan, men ändå ganska lyxigt för att vara vi =)
Då hade vi ju en svit högst upp, längst fram på båten, i en avskiljd korridor dit bara hyttägarna fick gå. Dessutom ingick minibaren och en egen lounge där man kunde fika och äta hur mycket man ville. Så lyxigt lär jag nog aldrig få det igen.. =P
Kul ska det bli i alla fall! Något måste man ju göra när man fyller 20 =)
Jag frågade om Jocke ville hänga med då, men han ska till Göteborg och kolla på ACDC då och Nicolina är i Ungern, så det blir med familjen + Alle =)

På tal om Jocke så ska jag dit imorgon =)
Det är 1:a gången jag åker till honom på ca 1,5 år, så det ska bli kul!
1:a gången jag åker Swebus till Stockholm på 1,5 år. Tänk när jag gick där. Då åkte jag dit varje vecka och hem samma strecka...

Innan dess har vi dock matteprov imorgon... jag har på andragradsekvationer, andragradsfunktioner och räta linjer och skit. Hoppas det går bra! Klarar jag det här provet har jag nog hyfsat goda chanser att få G i matte B även om jag kuggar på nationella =)

Nästa vecka har vi i princip ingen skola alls!
För det 1:a åker vi ju till Lettland då. Inte alla, men de flesta i klassen.
Vi samlar ju pengar till en skola i Lettland. Så får man åka dit varje eller vartannat år och hälsa på dem och så. Det hade varit kul att hänga med på, men det kunde jag inte, för vi ska ju till Tyskland nästa torsdag och fira mormor. När jag har sagt det är det massor som har frågat om hon bor där, men det gör hon ju inte =P

Till Tyskland ska även vissa i tyskagruppen. Det är nämligen utbyte nästa vecka.

Så vi som stannar kvar har inte mycket att göra. Klein är i tyskland, Camilla är i tyskland och Niklas är i Lettland. Där går ju samhäll, utvecklingssammarbete, tyska och engelska bort. Psykologin skulle vi jobba själva med nästa vecka, svenska har vi inte direkt någon heller och webbdesignen kan man göra hemma. Så ända lektionen man har nästa vecka är matte, men då jobbar jag nog också hemma. Annars har jag en lektion på 3 dagar och det känns ju mindre bra.
Så nästa vecka är jag helledig, igen! =)

Nu ska jag nog strax sova, även om man har sovmorgon imorgon =)

Övningsköra...

Tid: 22:11:05
Datum: 2009-04-13
Kategori: Allmänt

Ja, då var jag tillbaks igen, för 2:a gången på 2 dagar! Det hör inte till vanligheterna numera...

Idag övningskörde Emma för 1:a gången. Jag hängde inte med, men det gick tydligen ganska bra. Ganska mycket kärringstopp och så i början, men så är det ju =P

Tänk, snart är det 2 år sedan jag själv skulle kunnat tagit körkort. Är det något man saknar som synskadad är det körkort! Tänk att bara kunna åka iväg när man vill utan att höra med andra eller ringa taxi osv. Bara åka iväg sådär impulsivt.

Hade jag sett hade jag både tagit MC-kort och vanligt körkort, om jag hade haft råd.
Man hade väl fått börja med något lite billigare, kanske en 240 eller något liknande. Den hade jag stylat om. Det kostar ju en del, jag vet, men då hade man väl fått spara. Helst skulle jag nog vilja ha en Volvo S40 eller en BMW M3 som stylingobjekt, men de är ju lite väl dyra. En 240 ligger nog mer i rätt prisklass. De går faktiskt att få riktigt fina om man anstränger sig. Nya fälgar, kjolar och sänksatser, vingar, nya backspeglar, nya glas, kanske ögonlock och tonade rutor utvändigt. Invändigt kan man köpa ny ratt, nya stolar, bälten, pedaler och självklart en ny stereo. Så får man fixa lite med motor, växellåda, bromsar och avgassystem också =)
Det skulle ju bli lite pengar det där, men det skulle vara kul. Jag har funderat på att köpa en bil bara för att styla till, men så stort är nog inte intresset. Så vill man ju kunna köra den efteråt också och det går ju inte...

Jag fick en lite kul idé igår. Jag fick för mig att läsa igenom hela min blogg från scratch =)
Jag började igår med Allmänt-kategorin och nu har jag hunnit till i vintras på den. Sedan är det ju 5 kategorier till efter den, så det lär nog ta ett tag.
Det som slog mig lite var i alla fall det att det nästan var roligare att läsa de första inläggen än de senare. I början skrev jag varje dag även om det inte hände så mycket. Inläggen var kortare och det var mer personligt. Nu har jag nog tyvärr snöat in lite för mycket på det där med läsare och kommentarer. Jag har nästan aldrig ett ända inlägg utan en ända kommentar och det vill jag inte ha. Jag vill att folk ska läsa det jag skriver. Det är delvis därför jag skriver. Självklart skriver man ju för att man själv vill det i 1:a hand, men grejen med en blogg är ju att folk ska kunna läsa det man skriver. Därför har det nog blivit lite så att jag skriver lite mer sällan nu och så blir det längre inlägg. Vad tycker ni läsare, om jag har några, ska jag skriva som jag gör nu eller ska jag gå tillbaka mer till det ursprungliga och skriva mer personligt och kort? Gå gärna tillbaks och kolla på inläggen i början =)

Ett jubileum har vi ju här idag också i och med det här inlägget.
Misstar jag mig inte helt så är det här det 200:e inlägget och det tog alltså 341 dagar att uppnå den siffran. Det ger alltså i snitt ett inlägg var 1,7:e dag. Det 100:e inlägget kommer jag inte ihåg när det var, men det borde ha varit ungefär någon gång i slutet av oktober, runt den 24:e. Det 300:e inlägget bör komma någon gång runt den sista september =P

Idag har det inte hänt mycket, men jag har faktiskt varit duktig och gjort lite psykologi, men det är svårt att hitta ren fakta om kognitionen, men jag får väl göra så gott jag kan =)
Glass och kaffe fikade vi också med =) och nu ikväll stekte jag faktiskt ägg =)
Det var länge sedan jag åt stekt ägg och då tyckte jag inte det var gott, men nu testade jag och det gick väl att äta i alla fall =) Det var nog faktiskt lättare att steka ägg än att steka korv.
Apropå steka så säger mormor "steckt". Det låter lite fult tycker jag, men de i Göteborg tycker ju det låter helskumt med att säga "kaviar" med långt A på 1:a A:t. Kex med K och inte sch-ljudet tycker de också är konstigt. Vi är kanske lite konstiga, vi bönner här från landet =P

Imorgon är det tyvärr skola igen. Det är bara 4 dagar, men det känns länge ändå. Jag ligger nog, apropå det, före min tid. Igår när jag läste bloggen läste jag inlägg från i somras vilket gjorde att jag fick sommarkänslor redan nu. Det känns inte som om det är så långt kvar till sommarlovet nu och det är det ju tidsmessigt sätt inte. Bara 8 veckor. För 8 veckor sedan var det sportlov. Om 8 veckor slutar vi om 3 dagar =)
Speciellt många hela veckor är det inte heller kvar. Nästa hela vecka tror jag blir vecka 19 =)

Nu ska man väl sova då, om det går, så att man orkar upp imorgon. Så dags som jag vaknade idag, då börjar tyskan imorgon och vi slutar snart. Jag sov till 12:30...


Glad jul och god påsk! ;P

Tid: 22:41:55
Datum: 2009-04-12
Kategori: Allmänt

Ja, då var man här igen.

I princip inget har hänt sedan jag kom hem från Göteborg i onsdags.

I torsdags skulle det ju ha varit hockey, men så blev det inte, så det blev dator nästan hela dagen istället trots det fina vädret. Det blev nog också en aning tidsförskjutet där skulle jag tro, för dagarna innan, i Göteborg, hade vi ju gått upp runt 7:30. Nu sov jag till 12:10. Så när klockan var runt 1 på natten kändes det som om den var typ 9.

Mamma hade gäster där på kvällen och efter hockeyn, som slutade bra, firade jag med en liten fika sådär vid 23:30-tiden =PEn kopp kaffe, en vaniljmunk, 2 pasionsfrukter och en körsbärstomat.

Sedan såg jag på F1 som pappa spelade in åt mig i söndags. Jag kan ju inte se någon motorsport alls nu i princip för att de har flyttat F1, Moto GP, STCC, FIA GT, WTCC, Nascar, Indy500 och allt annat till Viasat Motor som vi inte kan få in! Det blir jag lite sur på! Så numera är det sammandrag i 6:an som gäller och racet i söndags var något utöver det vanliga. Det var ju på Sepang i Malaysia. Molnen hängde över banan, men det regnade inte. Inte förrän efter ett tag. Regnar det i Malaysia, då regnar det rejält. Ferrari och Kimi chansade på fullweats lite för tidigt, så tyvärr hann de brinna upp innan regnet kom. Så de fick gå in igen liksom alla andra fick göra. Man såg absolut ingenting och det var så mörkt att det knappt gick att köra. Dagen innan var det mörkt klockan 7 p.g.a. alla moln och nu var klockan strax efter 6. Så man skulle inte hinna köra klart racet och det regnade dessutom så mycket att inte ens fullweatsen fick undan allt vatten. Det går ju inte att köra när det är så. Bilarna åker ju som båtar på vattnet och man får ingen bromseffekt eller något.
Så racet rödflaggades vilket innebär att det avbryts. Har man då inte kört över 75% av racet delas bara halva poäng ut. Det hade man inte gjort, så Button, som vann, fick 5 poäng och båda Ferrari-bilarna hamnade utanför poäng och har 0 poäng efter 2 race. Det har inte hänt sedan 92. Ferrari är nog inte vana vid att inte vara ett toppteam längre. Det är däremot Brawn-stallet. Vilken miss för Honda. Brawn är ju gamla Honda, som drog sig ur inför den här säsongen då man var ett bottenteam. Nu är man ett toppteam. Snacka om förändring.

I 1:a racet som, som vanligt, gick i Australien på Albert park, vann också Button har jag för mig. Vettel, i Red Bull-bilen,. låg 2:a, men Kubica hade mycket högre speed än honom och närmade sig rejält. Vettel var lite för optimistisk med sitt grepp i slutet och hade lite för hög fart när Kubica skulle gå förbi, så det blev en sammanstötning där. Barrichello och Trulli tog istället de andra 2 pallplatserna bakom Button har jag för mig. Lita inte på uppgifterna, för jag är inte säker.

Efter F1 satte jag mig lite till vid datorn och lade mig inte förrän 3.

I fredags sov jag till runt halv 1 och sedan gjorde jag absolut ingenting på hela dagen. Satt vid datorn i princip, men jag fixade i alla fall lite med min webbsida som ska vara klar väldigt snart. Tyvärr verkar det som om jag får strunta i alla bilder, för det blir inget bra och det är ju lite svårt för mig att fixa själv. Dessutom ligger allt tydligen uppe till vänster nu. För mig ser det bra ut med frames och allt, men tydligen ser det väl lite sådär ut, så jag får väl försöka fixa det.

Fint väder var det i alla fall i fredags också.

Även denna kväll blev det sent, men inte lika sent. Jag lade mig faktiskt bara vid 1 och sov till 12:10 igår.
Klockan 2 kom kusinerna och åt lax och köttbullar här, som vi brukar göra varje påsk. Lax är ingen hitt, men köttbullar är gott =)

Varmt var det igår med. Riktigt varmt! Man kunde gå i T-shirt =)
Vi ställde ut utemöblerna och jag hjälpte till och torka av och göra rent dem.
Det kanske var i fredags föresten, men skit samma =P

Påskägg fick jag även i år, men inget stort och det behövde jag inte heller. Jag har redan så mycket godis, så jag tycker inte att de behöver ge mig något, men lite godis skadar ju aldrig =)
Lite godis och 50kr fick jag. Jag letade dock inte efter det. Det har jag inte gjort de senaste åren, men när jag var liten hade mamma och de alltid bundit ihop paketsnören i trappräcket som man skulle följa tills man hittade ägget. Snörena gick kors och tvärs över hela nedervåningen =)

När man blev äldre fick man leta mer. Då fick man en ledtråd på ett ställe som sedan ledde till en annan ledtråd osv. tills en ledtråd ledde till ägget.

Igårkväll såg jag på Nyblandad grogg, fixade med musik och sorterade kort efter kategori och år. Det tog ett tag och jag var inte klar förrän 00:45. Då gick jag ner och satt lite till vid datorn till 2.

Idag sov jag till 12:30. Mamma och pappa var i Sjösäter och fixade lite. Frysen hade gått sönder där, så vi får köpa en ny sådan.

Varmt var det idag med och vi som var hemma körde plump ute på altanen =)
Även idag kunde man gå i T-shirt =)

Jag har i alla fall varit lite nyttig och både gjort matte och tyska. Så nu har jag bara kvar webbsidan som ska bli klar och mitt psykologiarbete om kognition som jag knappt har börjat med. Det blir kämpigt. Jag tror det är redovisningar i maj, både skriftligt och muntligt...

Det var de senaste dagarna det och jag får önska er alla en god påsk!

Dagens låt blir en gammal klassiker, tror jag i alla fall, Infinity - Take control!


Då var kvalserien 2009 över

Tid: 22:14:00
Datum: 2009-04-10
Kategori: Leksand

Ja, då var årets höjdpunkt sett med Leksandsögon över. Även om det inte gick hela vägen i år heller så ger vi inte upp. Hoppet är det sista som överger en och nu är det bara att satsa på nästa säsong och se framåt mot densamma, för då ska vi tillbaka!

Det har man i och för sig sagt de 3 senaste åren och varje år har Allsvenskan gått som en dans, men sedan låser det sig totalt i kvalserien, men trots det så slutar man ändå inte hoppas. Slutar man hoppas, då är man ingen riktig leksing! Är man en äkta leksing står man och faller med sitt lag. Man står med dem och stöttar dem oavsett motgång eller medgång. Ett sådant publikstöd som Leksand har, det finns det inte många klubbar i Sverige som har! Inte heller finns det något lag som tvingas spela under så hög press som Leksand varje säsong. Inget lag har så många trogna fans som Leksand. Fans som år efter år tvingas inse fakta, att deras lag inte har klarat det denna säsongen heller. Ändå står de där år efter år, match efter match och stöttar sitt lag. Det är starkt!

Att snitta nästan 5500 mot lag som Borås, Oskarshamn, Björklöven och Sundsvall är inte dåligt!
Lag som Södertälje, Timrå och Luleå som möter Sveriges bästa lag Färjestad, HV och Linköping snittar sämre publik.
Slutsatsen blir alltså den att i Leksand, där finns det hockeykultur som heter duga! Går vi upp nästa säsong eller säsongen efter, på nästan varje hemmamatch kan jag lova att det kommer vara i det närmaste fullsatt i Ejendals arena!

Nu tar vi de 2 sista omgångarna i årets kvalserie.

I måndags när den 9:e omgången spelades var jag ju inte hemma, så jag har inte så mycket att säga om matcherna mer än att Västerås slog Växjö med 4-3, Södertälje skrev nytt Elitseriekontrakt när man slog AIK med 2-6 på Hovet och Leksand slog Rögle med 4-2 efter 2 mål av Doell i sista perioden.

I sista omgången, som spelades igår och som inte gälde något mötte Leksand Södertälje borta, Rögle tog emot Växjö och AIK åkte till Västerås.

Jag och pappa skulle ju ha funnits på plats i Axa sport center och hejat fram de vita och blå under den sista matchen för säsongen, men när vi kom till Mjölby dök det inte upp någon buss. Vi väntade och väntade. Till slut ringde vi hem och bad Emma leta upp något telefonnummer på hemsidan. Det gjorde hon och jag ringde dit och frågade var bussen befann sig. Den var inställd, fick jag till svar. Båda bussarna samt bussen till Växjö i omgång 7 var inställda. 
Det hade stått på hemsidan sa de, men det har jag inte sett. Jag har sett att resorna var borttagna, men det trodde jag var för att det var fullbokat.
De hade också ringt runt till alla och sagt hur läget var, men ingen har ringt varken mig eller pappa. Vi är medlämmar i TMG, så de borde ha våra mailadresser och telefonnummer, så jag fattar inte hur de kan missa att meddela oss. Det är faktiskt riktigt dåligt tycker jag!
Självklart blev man besviken. Den resan hade man ju sett fram emot väldigt länge. Jag har inte sett Leksand sedan pappa och jag var uppe i Leksand och såg Leksand - Luleå den 27:e december 2005, så det var ju ett tag sedan.
Nu får man vänta till nästa säsong och kanske sikta på Leksand - Mora eller något annat kul.
Pappa hade t.o.m. tagit ledigt för det här och så blir det inget. Pengarna ska vi i alla fall få tillbaka.

Så det blev att följa matchen via Everysport.com, för de sände varken något på radio eller i webbradion.

Södertälje åkte på en utvisning direkt, men man klarade av det BP-spelet och tog över tillställningen helt. Leksand hade inte en chans och 3-0 efter 1:a perioden var minst sagt rättvist. Vid ett tillfälle var Mylly uppe och köpte en korv.

I 2:a perioden kom Leksand ut som ett nytt lag och Hägga satte 3-1 varpå Belle gjorde 3-2 på en riktig indianare av Bjurling i SSK-kassen. Karlberg, som spelade sin sista match i Leksandströjan, satte kviteringen och i början av sista perioden tog man också ledningen med 3-4. Södertälje gav sig dock inte, utan kvitterade de med, men Leksand tog ännu en gång ledningen med 4-5. Med ca 7 minuter kvar kvitterade SSK igen och matchen gick till förlängning.
En förlängning som inte gav något.
Straffar väntade alltså och Linus Videll satte SSK's 1:a straff. Doell satte Leksands 1:a. Umicevic missade SSK's 2:a, men Bellemare missade också Leksands 2:a. Därefter missade Klasen Södertäljes 3:e straff och sedan var det dags för Mikael Challe Karlberg att träda fram. Han satte pucken bakom juniormålvakten Mattssen i SSK'buren och fixade segern för Leksand med 5-6 efter straffar! I sin sista match! Kan det sluta bättre? Knappast!

I sin sista hemmamatch, mot Rögle, nätade han också och nu fick han alltså sätta den avgörande straffen. Hela södra stå och alla övriga leksingar i hallen skanderade "CHALLE!" i nästan en hel period. Det är vad jag kallar en riktig klack!
Det diskuteras ju att han t.o.m. ska få sin tröja upphängd i taket hemma i Ejendals och det tycker jag absolut han ska ha! 12 år i Leksandsdressen och 580 matcher, det är inte illa!
Det ända som fattades var ju att man själv skulle ha varit där...

I de andra matcherna överraskade Växjö kraftigt och slog Rögle borta med 3-5. Det gav nog en hel del skulle jag tro.
AIK hade det lite jobbigt borta mot Västerås, men till slut vann man ändå med 5-6 vilket också gjorde att de tog hand om 3:e platsen i kvalserien.

Tabellen blev alltså såhär:
1, Södertälje 22 poäng
2, Rögle 19 poäng
3, AIK 16 poäng
4, Leksand 15 poäng
5, Växjö 10 poäng
6, Västerås 9 poäng

Förra årets tabell såg ut såhär:
1, Brynäs 19 poäng
2, Rögle 19 poäng
3, Malmö 17 poäng
4, Mora 16 poäng
5, Leksand 14 poäng
6, Västerås 3 poäng

Vi ser alltså att serien var lite jämnare förra året. Då vann Brynäs på 19 poäng. I år vann SSK med 22.
Rögle kom 2:a förra året också på exakt samma poäng som i år, 19.
Leksand fick ihop 14 poäng förra året och 15 den här säsongen. Förra året var man 5 poäng från avancemang och i år var man 4 poäng ifrån. Ändå var det lite närmre förra året. Hade man bara slagit Rögle hemma då när man föll med 4-8 hade man klarat det. Då hade man fått 17 och Rögle hade fått 16.

I år kan man väl inte direkt säga att det var någon speciell match som avgjorde, men hade man vunnit hemma mot Växjö och slagit AIK hemma, då hade det sett betydligt ljusare ut.

Nu ska vi inte deppa ner oss i det, utan vi fortsätter med statistiken.
Ser man på antalet gjorda mål så gjorde Brynäs flest förra året, 40st. I år var Södertälje vassast med 39 pytsar. Rögle var 2:a då och även 2:a i år. Då gjorde man 39 mål och i år 36. Malmö var 3:a förra året med 35, Leksand 4:a med 34 och Mora 5:a med 26. Västerås var ganska avsågat med 15.
I år Var Leksand 3:a med 31, Västerås 4:a med 29 och AIK och Växjö på 28.
Leksand gjorde alltså fler mål förra säsongen, men hamnade trots det högre upp i år. Västerås gjorde betydligt fler mål i år än förra året. 1:an och 2:an var lite mer överlägset i år än förra året.

Förra året släpte Brynäs in minst mål, 23st. Minst mål i år släppte SSK och Rögle in, 26st var, samma som Mora som slutade på 2:a plats över den statistiken förra året. Leksand var då 3:a med 30 insläppta. I år släppte man in 31, så det var ganska jämnt. Även Malmö fick släppa 30 puckar förbi sig, Rögle, som trots det gick upp, släppte in 34 och Västerås 44.
I år var AIK 4:a med 33 insläppta, Växjö 5:a med 35 insläppta och Västerås även i år sist med 40 insläppta.

Brynäs var ganska överlägset förra säsongen sett till målen. Man slutade på +17 före Malmö och Rögle som hade +5. Därefter hade Leksand +4, Mora 0 och Västerås -31. De var alltså en liten slagpåse förra året, men i år hängde man med bättre. Det var dock Södertälje som slutade på bäst +/--statistik, +13. Rögle hade +10 och Leksand 0. AIK slutade på -5, Växjö på -7 och Västerås på -11. Sist i år igen alltså, men betydligt bättre med än förra året.

Även SM-slutspelet är avgjort. HV vann ju 1:a matchen. Därefter vann Färjestad returen hemma i Karlstad och även 3:e matchen i Jönköping. 2 hemmamatcher hade man sedan och man vann den 1:a och hade matchboll skulle man väl kunna säga. En matchboll som man förvaltade väl och vann även den 5:e matchen och vann SM-guldet med 4-1 i matcher!
Vi säger därmed ett stort grattis till Karlstad och Färjestad!

Det är även klart vilka Leksand får möta nästa säsong i Allsvenskan. Tingsryd hade den Allsvenska platsen inför sista omgången, men där förlorade man borta mot Asplöven med 3-2 samtidigt som Örebro slog Huddinge med 5-3. Så Örebro spelar i Allsvenskan nästa säsong, grattis!

Ja, då var hockeysäsongen 2008/2009 över. Det ända som återstår är VM i slutet av april.
Vi ska inte försöka oss på någon sammanfattning här, vi lämnar det här bakom oss och ser framåt mot nästa säsong!
Man hade självklart velat stå på södra stå i AXA sport center och skandera "VI ÄR TILLBAKS, CHALALALALALALA!" men det får bli nästa säsong! Kom igen nu alla leksingar, nu står vi upp och stöttar vårt lag tills vi har nått hela vägen fram! L-I-F är de bästa, heja heja heja Leksand!

Ett sista avsked av Jörgen Jönsson, som spelade sin sista match för FBK i onsdags och kunde det sluta bättre? Knappast!

Ett sista speciellt jättetack till en riktig leksing, Mikael Challe Karlberg! Tack för allt under de här åren i den blåvita tröjan!

Påskläger i Göteborg!

Tid: 23:40:45
Datum: 2009-04-08
Kategori: Goalball

Ja, då var man hemma från Göteborg igen =)
Jag ska försöka sammanfatta lite vad vi gjorde på lägret, om jag orkar =P

Jag, Albin och Jennifer fick ju åka dit i söndags för att hinna.
Vi satt alla 3 på rad längst bak i bussen *intresseklubben antecknar* =P
Det var hur varmt som helst i bussen, men när vi kom fram hämtade Martin oss och skjutsade oss till Sakura. Där var redan Rolando och vi packade upp våra grejor och satte på lite musik på Albins bergssprängare som han naturligtvis hade med sig.

Kristofer skulle också ha kommit, men han hade uppfattat det hela fel och trott att han skulle åka 10 på kvällen och inte 10 på morgonen. Så han missade sitt tåg och fick ta ett senare . DÅ hade han inga biljetter eller något, men det gick bra i alla fall och han kom fram senare på kvällen efter en hel dagsresa. Då hade också Nicolina anslutit sig till oss efter att ha varit på studiebesök hos Jehovas vittnen... Jag är inte avundssjuk på henne =P
Vi lagade i alla fall mat och åt efterrätt, glass med varma hallon =)

Mycket mer hann vi inte med innan vi lade oss, men egentligen gjorde vi nog en hel del mer, för vi lade oss inte förrän 1:20.

Dagen efter vaknade vi klockan 8 och åt frukost varpå vi gjorde i ordning inne vid judomattan, där vi hade sovit, tills de andra lägerrdeltagarna kom vid 10-tiden.
Vi började med en liten samling innan vi gick bort till Pjäshallen där vi hade lite lekar innan lunchen för att lära känna varandra lite bättre. Det var bl.a. viskleken, där vi fick fram alla möjliga konstiga ord, tryckleken, en lek där man håller varandra i händerna och låter 2 hopbundna hopprep vandra genom hela ringen utan att man släpper händerna, ni fattar säkert, + lite andra lekar.

Sedan var det lunch på samma restaurang där vi åt på träningshelgen för några veckor sedan. Deras mat är det inget fel på =)

Därefter började "de riktiga aktiviteterna". Vi delade in oss i 2 grupper, en äldre och en yngre. De yngre började med goalball och vi äldre med judo.
Jag kommer inte i detalj ihåg vad vi gjorde på de olika passen, men det sammanfattar jag längre ner.

Efter judon var det switch over till goalball för oss äldre. Vissa hade aldrig testat goalball alls och vissa hade spelat tidigare.
Träningen bestod i lite uppvärmning och skottövning, men i huvudsak matcher.

Alla kunde inte spela samtidigt, så de som inte fick plats och spela fick spela showdown inne i killarnas omklädningsrum. Jag spelade med en kille som hette Jonte, som var någons kompis har jag för mig, och Tobias, eller om det var David, jag minns inte. I alla fall så vann jag båda matcherna med 2-0 i set =)

Goalballmatcherna var inte så seriösa och vi hade inte så mycket regler och så, men det var kul ändå.

Efter goalballen var det kvällsmat på restaurangen igen varpå vi gick tillbaka till Sakura och såg på Djungel george =) Den är ju så bra! Den filmen kan man aldrig se för mycket av! Berättaren är bäst tycker jag =)

Klockan 10 skulle det vara tyst på övervåningen, för de små skulle sova då. Innan dess hade vi berättat lite gåtor och historior för dem för att föregå med gott exempel och vara förebilder för dem. Jag kom inte på någon bättre än den med "oäven" =P Vad är det som är rött med vit svansspets, springer omkring i skogen och börjar på O? Ingen kunde den och jag tror inte så många av de mindre fattade poängen med det. Det är ju ett dialektsskämt. R blir O på östgötska.
Det var det skämtet som startade allting med östgötskan på lägret. Speciellt David och Rolando tyckte det var riktigt kul. Lite kul är det ju och det låter ju så fruktansvärt fult när man pratar på extremt bred östgötska, men att folk kan ha så kul åt det, det är lite skumt =P

Vi äldre gick i alla fall ner till tjejernas omklädningsrum, där vi hade våra väskor och allt, och pratade lite, men jag var hur trött som helst och lade mig redan 22:30. Så klart somnade jag inte förrän 00:30 och dagen efter skulle vi upp 7:30 och äta frukost innan judon började klockan 9.

Efter judon gick vi en promenad och grillade korv. Jag åt 4 korvar och Kevin, en liten grabb som kanske är 7-8 år, åt också 4 korvar. Det är inte dåligt det =)

Därefter skulle de mindre barnen åka och bowla som avslutning på sitt läger. Vi äldre gick tillbaka till Sakura för ännu ett pass judo, men där kunde jag inte vara med. Jag tror jag gjorde något som inte var så bra på förmiddagspasset, för jag fick asont i fotlederna igen. Så jag och Nicolina låg på en madrass och kollade på. Elis, en annan grabb där, låg också där, för han hade ont i knäna. Vi lurade i honom att han och jag gick på samma skola. Jag frågade om han inte hade sett mig i korridorerna, för jag hade ju sett honom. Det hade han inte. Han frågade vilka jag var med och jag sa att jag var med några sexor som gick runt och sprayade och höll på sa han. Till slut sa vi att vi bara skojade och att vi så klart inte gick på samma skola, men jag tror faktiskt han trodde på det först =P

Pilatusbollsfotboll blev det därefter, men den hoppade jag också över för att satsa mer på goalballturneringen vi skulle ha senare på kvällen.

Där hamnade jag i samma lag som Jennifer och Tobias. Vi var lag 3. De övriga 3 lagen bestod av Nicolina, David och Alex kompis Amanda i lag 1, Rolando, Erik och Alex i lag 2 och Albin, Kristofer, Jonte och David i lag 4.
Vi inledde mot lag 4 och vann med 5-3. Jag gjorde dock inte ett ända mål, men jag räddade en straff för high ball.
2:a matchen var mot lag 1 och den vann vi faktiskt med hela 6-1. Där gjorde jag 1 mål.
Sista matchen hann vi inte köra, men sluttabellen var ändå klar. De övriga resultaten hade gått vår väg, så oavsett om vi hade vunnit eller förlorat den sista matchen mot lag 2 hade vi ändå vunnit hela turneringen. Inget annat lag hade vunnit båda sina 2 första matcher.

Lite lekar blev det senare på kvällen, bl.a. skulle man stå i åldersordning vilken man sedan blev indelad i lag efter. Jag hamnade i lag 3, igen, med Sandra, Elis och Alex. Den andra Sandra skulle ha varit med, men hon skulle åka hem då, för hon sov inte över där. Så vi var bara 4 i laget, men vi klarade oss bra ändå. Man skulle bl.a. dra ett hopprep uppifrån och ner eller nerifrån och upp genom kläderna, som vi gjorde i höstas i skolan, göra ett så långt led som möjligt av sig själva och kläder i laget och en lek där man skulle suga fast ett papperskort med munnen och skicka runt i ringen. Det var inte lätt. Jag fick det av Alex, men hon garvade bara. Jag gav det till Sandra, men hon garvade bara också, men det gjorde jag med, för det var lite kul =P
En annan lek vi körde var Tandläkaren. Man ligger i en ring med benen utåt. Man krokar i varandra och så är det en tandläkare som ska dra ut tänderna, alltså de i ringen, så att de släpper taget och också blir tandläkare. Jag, Albin och Sandra var faktiskt kvar till sist. Mig och Albin fick de skilja på med en dragkamp med hälften av folket dragandes i Albins ben och hälften i mina.

Senare på kvällen spelade jag, Albin, Jennifer och Sandra plump i killarnas omklädningsrum. Vi fick inte vara där uppe längre, för då skulle det vara tyst där. Vi hann dock inte klart, men vi hann ner till 5 och jag hade redan då 60 poäng! Det är riktigt bra =)

Klockan 12 lade vi oss. Vi hade flyttat över till den del av judomattan där resten låg. Första natten hade vi sovit i ett hörn av mattan, nästa natt när resten hade kommit sov alla diagonalt över mattan från vårat hörn, men vi Linköpingsbor låg kvar där borta för oss själva i det första hörnet. Nu hade vi i alla fall flyttat över oss, men Rolando hade flyttat om våra kuddar när vi kom upp och skulle sova. Jag hade Jennifers kudde och Albin vet jag inte vems han hade, min kanske. Det kan ha varit en hämndaktion från Nicolina, för lite tidigare hade jag snott hennes kudde =P

Jag somnade nog inte förrän 2 och idag var det upp 7:30 igen.
Vi åt frukost och körde ett sista judopass. Sedan åt vi och körde box på eftermiddagen. Jag och Albin tänkte skippa det, för han hade ont i handleden efter att ha gjort något på goalballen kvällen innan och jag hade ont i fotlederna igen. Fia och några andra övertalade dock oss att vara med, i alla fall försöka. Albin var ju måttligt glad åt det. Han hade ont i handleden, ont i huvudet och var trött p.g.a. sina mediciner.

Trots allt gick det i alla fall bättre än jag trodde. Det var bara på uppvärmningen då vi hoppade lite hopprep, som jag nog inte skulle ha gjort, som det kändes lite. Det gjorde ganska ont, men sedan var det ingen större fara.
Vi körde raka slag, krokar och uppercuts. Jag sparrade med Sandra och det gick faktiskt bra =)

I slutet körde vi en grej där hälften av oss höll i mitsarna och hälften hade handskar. Man körde olika stationer med raka, krokar och uppercuts, sparkar o.d. Det gick också bra =)

Till slut var det bara städningen kvar och sedan var det en bussresa på 4 timmar hem. Emelie och Emelie följde oss till bussen. Jag tycker dock att resan hem gick mycket snabbare än resan dit. Jag lyssnade på musik och vi körde plump. Jennifer vann. På vägen ner vann Albin. Han gick om mig i sista omgången...

Så har detta läger i stora drag sett ut och det har varit kul! Kanske lite mycket judo och lite lite goalball, men det får man väl ta.
På judon lärde vi oss i alla fall lite fasthållningar, strypningar, armbrytningar, kast osv. Jag orkar inte beskriva allt, men ganska kul var det. Man får dock ont i hela kroppen, även om det inte var så hårt, och brännsår på fötter, knän och händer. Jag tror nog ändå att jag satsar på goalballen =)

David ville att jag skulle säga "rödrutig rängrock" på östgötska hela tiden och jag fick t.o.m. spela in meningen "Renna gata upp och gata ner med rödrutig rängrock och en räv på ryggen" på Rolandos mobil. Säger man det på östgötska blir det "oänne gate upp och gate ner med oöoutig oängoock och é oäv på oyggen" Försök uttala det ni =P

Sista träningen på 4 veckor

Tid: 22:24:59
Datum: 2009-04-04
Kategori: Goalball

Ja, idag var det den sista träningen för min del på 4 veckor. Nästa vecka är det ju påskafton, veckan efter det är jag hos Jocke och veckan efter det är vi i Lübeck =)
Sedan har det gått 4 veckor...

Träningen idag gick väl sådär.
Allt kan inte alltid gå bra och det gjorde det väl inte riktigt idag.

Jag fick hålla i uppvärmningen, för Albin satt fast i köer med taxin, så han kom lite sent, men det var ingen fara =) det gick bra ändå =)

Sedan sprang vi över planen och det var ju inte så svårt, men vissa vågar inte riktigt springa, det märks, men det kanske inte är så konstigt om man normalt sätt ser =P

Lite skottövningar var det därefter och det gick inte alls bra tycker jag. Jag var tillbaka lite i det där att inte riktigt ha kontroll på bollen. Skotten blev lite hur som helst, men vissa blev bra =) men jag har fortfarande bättre bollkontroll med vänsterhanden. Ändå skjuter jag med höger. Det är skitsvårt att skjuta med vänster, men det kanske man borde träna på.
Jag kom på varför jag kanske har bättre kontroll på bollen med vänsterhanden. Det kan vara för att armbandet sitter ivägen på högerhanden. När bollen ligger emot handleden ligger den ju mot armbandet som rör sig lite. Dessutom kan det vara så att jag har något nersatt rörlighet i handleden sedan jag bröt den för snart 6 år sedan. Vad tiden går... Det kommer ni nog få ett inlägg om den 2:a maj =)

Efter skotten var det lite match. Något ojämna lag var det. Det var jag, Albin och Jennifer mot Oskar, Andreas och Thaer. Vi vann 1:a halvlek med 4-1 och 2:a med 7-3.

Till slut körde vi lite bollteknik och så. Jag lånade med en boll hem så att jag kan träna lite här hemma =)
Pappa får ta med sig den när han hämtar alla kläder. De ska Pelle beställa på måndag och vi får de vecka 16, men då är ju inte jag där, så pappa får åka in och hämta dem i veckan där. Samma sak får vi göra med pengarna veckan efter. Då är jag ju inte heller där, så då får vi åka in med pengarna i veckan där. Jag hade i alla fall sålt mest, 44 paket =)
Albin och Jennifer och de hade väl sålt lite över 20st och Pelle mellan 35 och 40. Kevin hade bara sålt 2 och det är ju lite dåligt. Man kan ju anstränga sig lite, men han kanske inte har några hjälpsamma föräldrar e.d.

Efter träningen åkte vi till mormor och åt =)
Fläskfilé, potatis och sås åt vi med frukt, grädde och glass till efterrätt =)

På hennes balkong var det hur skönt som helst! Shep sa att det var 25 grader där i solen och i skuggan i köket var det 14! Det har varit hur skönt som helst idag och det luktade sommar ute förut =) blött gräs och grillkol =)

Sedan i onsdags har det varit varmt. Då gick ju Spike och jag utan jacka och sedan satt vi och solade ute. I torsdags var det lite svalare, men igår var det lite varmare igen och idag var det riktigt skönt! När jag var på träningen satt pappa och Shep på Gyllentorget och fikade ute i solen =) äntligen kanske våren är här! Hoppas det! =)

Imorgon åker jag, Albin och Jennifer ner till Göteborg på påskläger =)
Egentligen börjar det på måndag, men vi fick åka imorgon, för annars hade vi inte hunnit dit till 10 då det börjar på måndag. Så imorgon kväll blir det vi 3, Nicolina, Rolando och Kristofer som sover där =) men det ska bli kul! =)
Jag ska nog ändå ta det lite försiktigt med all träning, för jag vet inte riktigt hur mina fotleder är. Det gör fortfarande lite ont.

Igår skulle mamma föresten haft gäster, men de blev sjuka, men mamma hade gjort Espressopanakotta som de skulle ha haft. Den fick vi äta upp istället och den var riktigt god! T.o.m. godare än den som Mikael hade när han fylde i höstas =)

Det var väl allt jag hade att bjuda på idag... Nej, en sak till, vi hade ju debatt om bistånden i skolan igår, men vi fick inget bistånd till våra mikrokrediter. Vi sa att regeringen skulle ha hand om dem och det ska de helst inte ha, för då finns det risk att pengarna aldrig kommer ut till folket utan stannar där innom regeringen istället. Annars kanske vi hade fått något. Nu fick de som ville ha bistånd till brunngrävning och till vattenkraft pengarna.
Vi var ju i ett Afrikanskt land, Landet långt bort. Vi representerade byn Allra längst bort. Det var alltså vi som ville ha bistånd för att kunna ta mikrokrediter så att vi kunde starta småföretag i och med att vi hade flera duktiga handverkare o.d. i byn, men vi hade inga pengar till att starta verksamheter och det fick vi alltså inte heller =P

Dagens låt blir White lions med låten When the children cry

Kvalserien omgång 7 och 8

Tid: 23:53:11
Datum: 2009-04-02
Kategori: Leksand

Så var det bara 2 omgångar av årets kvalserie kvar.

Den 7:e omgången spelades i måndags och det var Växjö som tog emot Leksand, Västerås som tog emot SSK och Rögle som gästade Hovet.

Leksand chocköppnade och gjorde 0-1 redan efter dryga minuten. Därefter öste man bara på och spelade totalt ut Växjö som inte hade en chans! Vilken förändring mot matchen i Leksand! Leksand ledde med 0-4 efter 1:a perioden och matchen var mer eller mindre avgjord redan då. Växjö fick dock in ett par reduceringar fram till 2-4, som blev matchens slutresultat.

Västerås stod upp bra mot Södertälje och hade 1-2 med bara lite tid kvar. Som leksing höll man så klart stenhårt på Västerås och hoppades att de skulle få in kviteringen så att SSK tappade poäng. Man hade en hel drös powerplay under matchen, men man lyckades inte utnytja dem. Istället kommer Södertälje i en kontring mot slutet av matchen. Talberg i Västeråskassen ramlar och Södertäljespelaren sätter 1-3 och sedan blir det 1-4 i öppen kasse.

Tyvärr tog Södertälje alltså full pott, men Rögle hade det tyngre i Stockholm. AIK spelade riktigt bra och ledde med 3-0 innan Rögle kunde reducera till 3-1 som också blev slutresultatet.
Som jag skrev i förra inlägget kunde alltså AIK skrälla på Hovet om de fick till det och det fick dem.

Tabellen var alltså den att Rögle fortfarande ledde med 16 poäng. Södertälje hade 15, AIK 10, Leksand 9, Växjö 7 och Västerås 6. AIK och Leksand hade alltså fortfarande chansen, om resultaten gick vägen i de 3 sista matcherna.

Förutsättningarna för kvällens matcher var alltså de att det vinnande laget av Leksand och AIK fortfarande hade chansen att sno en Elitserieplats. Det optimala vore om Leksand vann samtidigt som både Växjö skrällde i Södertälje och Västerås skrällde i Ängelholm. I så fall hade Rögle haft 16 poäng, Södertälje 15, Leksand 12, AIK och Växjö 10 och Västerås 9. Leksand hade alltså bara varit 3 poäng bakom SSK.
Hade då AIK hjälpt till och slagit just SSK i nästa omgång samtidigt som Leksand slog Rögle hemma skulle Rögle haft 16, Leksand och Södertälje 15, AIK 13 och låt säga Västerås 12 och Växjö 10.
Då hade Leksand haft det i egna händer igen. Hade de då tagit mer poäng än SSK, som de möter i sista matchen, hade de tagit Elitserieplatsen.

Ser man åt andra hållet på det värsta som kunde hända så vore det ju om AIK vann samtidigt som både Rögle och Södertälje vann, vilket var mest troligt i deras fall. Då hade Rögle haft 19 och Södertälje 18 och Elitseriedrömmarna hade varit krossade än en gång för oss blåvita...

Nog med spekuleringar. Hur gick det då?

Västerås chocköppnade och gjorde 0-1 redan efter 25 sekunder. Rögle replikerade dock och gjorde 1-1 som man sedan utökade till 2-1 varefter Västerås kvitterade till 2-2 med en sekund kvar av 2:a perioden!
I sista perioden satte dock Rögle spiken i kistan och gick ifrån till 4-2. Västerås hann dock med en reducering innan matchen var slut och ytterligare 3 poäng var bärgade till Ängelholm. Därmed var också ett nytt Elitseriekontrakt till nästa säsong bärgat. Man gick upp på ointagliga 19 poäng, så man får väl säga grattis då...

Södertälje gjorde 1-0 efter bara några sekunder i 2:a perioden och ökade sedan till 2-0. Därefter  reducerade Växjö, men sedan drog Södertälje ifrån och vann till slut med 5-1.

AIK öppnade bäst i Leksand, men efter ett kanonbyte av krigarkedjan, som sånär resulterade i mål, tog Leksand över och ägde större delen av 1:a perioden. Man ledde också med 1-0 efter densamma, men ledningen borde ha varit mycket större. Enekvist hade ett jätteläge, Green hade också ett läge och det var flera jättechanser som inte gick in...

AIK kvitterade istället dryga minuten in i 2:a perioden. Läck gjorde egentligen självmål, för han skulle ta pucken, men råkade stöta till den så att den gled i mål. Inget han kunde göra något åt tydligen, bara otur.
AIK tog sedan ledningen i powerplay och än en gång förlorade Leksand en 2:a period. Jag läste på hemsidan igår att Leksand har plusstatistik i 1:a perioden, men i 2:a är det inget vidare och i 3:e är det hyfsat.
Nu försökte man i alla fall i 3:e perioden, men det ville sig inte riktigt. Som alltid när de har pressen på sig. Då studsar aldrig puckarna vår väg och det vill sig inte riktigt. De senaste matcherna har pressen försvunnit en aning i och med den dåliga inledningen av serien. DÅ kunde man spela mer utan press och då gjorde man det bra. Nu har viss press kommit tillbaka igen i och med att hoppet lever och då knyter det sig.

Det gjorde det nu med. Man tog ut Läck med ca 4 minuter kvar och spelade 6 mot 4, men icke. Inget mål, men AIK fick inte heller in något mål.
Inget mer mål föll, utan 1-2 blev slutresultatet och AIK, som inte hade vunnit någon bortamatch i kvalserien, vann nu mot Leksand, inför storpublik, 7300 någonting.

Där sprack alltså Elitseriedrömmarna, i år igen...

Det är otroligt. Inget lag har så mycket otur som Leksand. Jag ska inte säga att det bara har varit otur i år, men förra året var det otur som avgjorde. Då skulle man ha tagit minst 2 eller 3 poäng av brynäs och matchen mot Rögle skulle man bara ha vunnit, men förlorade med 4-8. Där sprack det. Hade man vunnit den matchen hade man gått upp istället för Rögle om man såg till sluttabellen. Så jämnt var det då.
Nu är det inte lika jämnt. Rögle är klara med 2 omgångar kvar på 19 poäng. Södertälje har 18 och AIK 13. Det är de ända lag som har chansen. Förra året var det 5 lag som hade chansen med 2 omgångar kvar och 4 med en omgång kvar. Mycket talar nog för att det är avgjort efter den 9:e omgången som spelas på måndag i år. Jag är ganska säker på att Södertälje fixar det där.

Jag vet inte vad man ska säga. Just nu känns det bara tomt. Ni som inte håller såhär stenhårt på ett lag och som brinner för det av hela ert hjärta, ni förstår nog inte riktigt hur det här känns. Jag vet inte vad man ska jämföra med, men det känns som sagt bara tomt. En stor besvikelse finns det självklart också. Den här säsongen som kändes så bra, liksom den förra. Man vinner serien temligen enkelt, men i kvalserien låser det sig totalt. Varför? Till viss del måste det bero på pressen. Pressen från supportrar och fans, pressen från media och pressen från allt annat. Inget lag har nog så hög press på sig som Leksand, men då måste man ju klara av att spela med den pressen och leva upp till alla förväntningar vilket inte alltid är lätt. 

Leksand är hela Sveriges lag, det finns tusentals med leksingar där ute i Sverige som känner precis som jag. Ett stöd som varken Djurgården, Frölunda eller LHC har. Jag vågar nog påstå att Leksand är ett av de allra folkkäraste lagen i hela vårt land. Det visar inte minst publiken. Trogna fans som match efter match, år efter år kommer och stöttar sitt lag. Det är riktigt bra! Man har t.ex. mycket bättre publiksnitt än vissa Elitserielag och många, väldigt många, vill se Leksand i Elitserien just för att de är ett så folkkärt lag och ett lag som alltid, oavsett om det är hemma i Leksand, i Karlstad eller varsomhelst annars drar mycket folk.
Dessutom har man en av Sveriges absolut bästa och lojalaste klackar! De är med laget oavsett medgång eller motgång.

Jag tycker att man bör få någonting för att vinna Allsvenskan. Som det är idag spelar det ingen roll om man kommer 1:a, 2:a eller 3:a i serien. Priset är ändå det samma.
I Elitserien får man en rejäl bonus till klubben om man vinner + att man får välja lag först i kvartsfinalspelet.
Jag tycker man borde ändra om systemet till att 1:an i Allsvenskan går direkt upp till Elitserien och jumbon i densamma åker ur varpå 10:an och 11:an spelar kval mot lag 2-5 i Allsvenskan. Som sagt, någon fördel ska man väl ha av att vinna en serie? Är man så överlägset som Leksand är i Allsvenskan ska man ha någon belöning för det.

Nu blir det spel i Allsvenskan ett år till tack vare ännu en kvalseriemiss. Klubben förlorar massor med pengar och sponsorer. Frågan är väl hur många år till Leksand orkar satsa för ett återtåg. Risken är väl att man fastnar i Allsvenskan för att man har för låg budget och inte har råd med tillräckligt bra spelare osv.

Än så länge har man pengar och man har råd med spelare, men det är inte många klubbar i Allsvenskan som har det. Leksand, tillsammans med några andra, är överlägsna i den serien. De får inte tillräckligt med motstånd under grundserien. Så kommer man till kvalserien och då plötsligt är det jättebra lag + att man har pressen på sig. Då låser sig allt och inget funkar.

Skulle man gå upp direkt om man vann Allsvenskan skulle det finnas något att spela för hela säsongen. Nu blir det mest en transportstrecka fram till kvalserien, som är målet varje säsong.

Nu är det i alla fall som det är och det är väl bara att sikta mot nästa säsong och hoppas att man har råd att satsa ett år till. Många hävdade ju att det här var sista chansen för Leksand. Det hoppas jag inte, men för varje år som går får man ju mindre och mindre pengar och har inte råd med tillräckligt bra spelare och då blir det ännu svårare.

Så det blev inget LHC - Leksand nästa säsong heller...
Vi får helt enkelt ta nya tag nästa säsong och kämpa oss igenom den och försöka ta steget upp nästa år istället och avsluta på ett snyggt sätt de här 2 sista matcherna för klubbens, för hederns och för alla fansens skull! Kom igen nu Leksand!

Man sviker aldrig ett lag, oavsett hur det går, vilka motgångar man har och vad som än händer! Ett Leksandshjärta slutar inte slå för lite nederlag! Vi reser oss igen och kommer tillbaka ännu starkare nästa säsong!

En gång leksing, alltid leksing! =)