Påskläger i Göteborg!

Tid: 23:40:45
Datum: 2009-04-08
Kategori: Goalball

Ja, då var man hemma från Göteborg igen =)
Jag ska försöka sammanfatta lite vad vi gjorde på lägret, om jag orkar =P

Jag, Albin och Jennifer fick ju åka dit i söndags för att hinna.
Vi satt alla 3 på rad längst bak i bussen *intresseklubben antecknar* =P
Det var hur varmt som helst i bussen, men när vi kom fram hämtade Martin oss och skjutsade oss till Sakura. Där var redan Rolando och vi packade upp våra grejor och satte på lite musik på Albins bergssprängare som han naturligtvis hade med sig.

Kristofer skulle också ha kommit, men han hade uppfattat det hela fel och trott att han skulle åka 10 på kvällen och inte 10 på morgonen. Så han missade sitt tåg och fick ta ett senare . DÅ hade han inga biljetter eller något, men det gick bra i alla fall och han kom fram senare på kvällen efter en hel dagsresa. Då hade också Nicolina anslutit sig till oss efter att ha varit på studiebesök hos Jehovas vittnen... Jag är inte avundssjuk på henne =P
Vi lagade i alla fall mat och åt efterrätt, glass med varma hallon =)

Mycket mer hann vi inte med innan vi lade oss, men egentligen gjorde vi nog en hel del mer, för vi lade oss inte förrän 1:20.

Dagen efter vaknade vi klockan 8 och åt frukost varpå vi gjorde i ordning inne vid judomattan, där vi hade sovit, tills de andra lägerrdeltagarna kom vid 10-tiden.
Vi började med en liten samling innan vi gick bort till Pjäshallen där vi hade lite lekar innan lunchen för att lära känna varandra lite bättre. Det var bl.a. viskleken, där vi fick fram alla möjliga konstiga ord, tryckleken, en lek där man håller varandra i händerna och låter 2 hopbundna hopprep vandra genom hela ringen utan att man släpper händerna, ni fattar säkert, + lite andra lekar.

Sedan var det lunch på samma restaurang där vi åt på träningshelgen för några veckor sedan. Deras mat är det inget fel på =)

Därefter började "de riktiga aktiviteterna". Vi delade in oss i 2 grupper, en äldre och en yngre. De yngre började med goalball och vi äldre med judo.
Jag kommer inte i detalj ihåg vad vi gjorde på de olika passen, men det sammanfattar jag längre ner.

Efter judon var det switch over till goalball för oss äldre. Vissa hade aldrig testat goalball alls och vissa hade spelat tidigare.
Träningen bestod i lite uppvärmning och skottövning, men i huvudsak matcher.

Alla kunde inte spela samtidigt, så de som inte fick plats och spela fick spela showdown inne i killarnas omklädningsrum. Jag spelade med en kille som hette Jonte, som var någons kompis har jag för mig, och Tobias, eller om det var David, jag minns inte. I alla fall så vann jag båda matcherna med 2-0 i set =)

Goalballmatcherna var inte så seriösa och vi hade inte så mycket regler och så, men det var kul ändå.

Efter goalballen var det kvällsmat på restaurangen igen varpå vi gick tillbaka till Sakura och såg på Djungel george =) Den är ju så bra! Den filmen kan man aldrig se för mycket av! Berättaren är bäst tycker jag =)

Klockan 10 skulle det vara tyst på övervåningen, för de små skulle sova då. Innan dess hade vi berättat lite gåtor och historior för dem för att föregå med gott exempel och vara förebilder för dem. Jag kom inte på någon bättre än den med "oäven" =P Vad är det som är rött med vit svansspets, springer omkring i skogen och börjar på O? Ingen kunde den och jag tror inte så många av de mindre fattade poängen med det. Det är ju ett dialektsskämt. R blir O på östgötska.
Det var det skämtet som startade allting med östgötskan på lägret. Speciellt David och Rolando tyckte det var riktigt kul. Lite kul är det ju och det låter ju så fruktansvärt fult när man pratar på extremt bred östgötska, men att folk kan ha så kul åt det, det är lite skumt =P

Vi äldre gick i alla fall ner till tjejernas omklädningsrum, där vi hade våra väskor och allt, och pratade lite, men jag var hur trött som helst och lade mig redan 22:30. Så klart somnade jag inte förrän 00:30 och dagen efter skulle vi upp 7:30 och äta frukost innan judon började klockan 9.

Efter judon gick vi en promenad och grillade korv. Jag åt 4 korvar och Kevin, en liten grabb som kanske är 7-8 år, åt också 4 korvar. Det är inte dåligt det =)

Därefter skulle de mindre barnen åka och bowla som avslutning på sitt läger. Vi äldre gick tillbaka till Sakura för ännu ett pass judo, men där kunde jag inte vara med. Jag tror jag gjorde något som inte var så bra på förmiddagspasset, för jag fick asont i fotlederna igen. Så jag och Nicolina låg på en madrass och kollade på. Elis, en annan grabb där, låg också där, för han hade ont i knäna. Vi lurade i honom att han och jag gick på samma skola. Jag frågade om han inte hade sett mig i korridorerna, för jag hade ju sett honom. Det hade han inte. Han frågade vilka jag var med och jag sa att jag var med några sexor som gick runt och sprayade och höll på sa han. Till slut sa vi att vi bara skojade och att vi så klart inte gick på samma skola, men jag tror faktiskt han trodde på det först =P

Pilatusbollsfotboll blev det därefter, men den hoppade jag också över för att satsa mer på goalballturneringen vi skulle ha senare på kvällen.

Där hamnade jag i samma lag som Jennifer och Tobias. Vi var lag 3. De övriga 3 lagen bestod av Nicolina, David och Alex kompis Amanda i lag 1, Rolando, Erik och Alex i lag 2 och Albin, Kristofer, Jonte och David i lag 4.
Vi inledde mot lag 4 och vann med 5-3. Jag gjorde dock inte ett ända mål, men jag räddade en straff för high ball.
2:a matchen var mot lag 1 och den vann vi faktiskt med hela 6-1. Där gjorde jag 1 mål.
Sista matchen hann vi inte köra, men sluttabellen var ändå klar. De övriga resultaten hade gått vår väg, så oavsett om vi hade vunnit eller förlorat den sista matchen mot lag 2 hade vi ändå vunnit hela turneringen. Inget annat lag hade vunnit båda sina 2 första matcher.

Lite lekar blev det senare på kvällen, bl.a. skulle man stå i åldersordning vilken man sedan blev indelad i lag efter. Jag hamnade i lag 3, igen, med Sandra, Elis och Alex. Den andra Sandra skulle ha varit med, men hon skulle åka hem då, för hon sov inte över där. Så vi var bara 4 i laget, men vi klarade oss bra ändå. Man skulle bl.a. dra ett hopprep uppifrån och ner eller nerifrån och upp genom kläderna, som vi gjorde i höstas i skolan, göra ett så långt led som möjligt av sig själva och kläder i laget och en lek där man skulle suga fast ett papperskort med munnen och skicka runt i ringen. Det var inte lätt. Jag fick det av Alex, men hon garvade bara. Jag gav det till Sandra, men hon garvade bara också, men det gjorde jag med, för det var lite kul =P
En annan lek vi körde var Tandläkaren. Man ligger i en ring med benen utåt. Man krokar i varandra och så är det en tandläkare som ska dra ut tänderna, alltså de i ringen, så att de släpper taget och också blir tandläkare. Jag, Albin och Sandra var faktiskt kvar till sist. Mig och Albin fick de skilja på med en dragkamp med hälften av folket dragandes i Albins ben och hälften i mina.

Senare på kvällen spelade jag, Albin, Jennifer och Sandra plump i killarnas omklädningsrum. Vi fick inte vara där uppe längre, för då skulle det vara tyst där. Vi hann dock inte klart, men vi hann ner till 5 och jag hade redan då 60 poäng! Det är riktigt bra =)

Klockan 12 lade vi oss. Vi hade flyttat över till den del av judomattan där resten låg. Första natten hade vi sovit i ett hörn av mattan, nästa natt när resten hade kommit sov alla diagonalt över mattan från vårat hörn, men vi Linköpingsbor låg kvar där borta för oss själva i det första hörnet. Nu hade vi i alla fall flyttat över oss, men Rolando hade flyttat om våra kuddar när vi kom upp och skulle sova. Jag hade Jennifers kudde och Albin vet jag inte vems han hade, min kanske. Det kan ha varit en hämndaktion från Nicolina, för lite tidigare hade jag snott hennes kudde =P

Jag somnade nog inte förrän 2 och idag var det upp 7:30 igen.
Vi åt frukost och körde ett sista judopass. Sedan åt vi och körde box på eftermiddagen. Jag och Albin tänkte skippa det, för han hade ont i handleden efter att ha gjort något på goalballen kvällen innan och jag hade ont i fotlederna igen. Fia och några andra övertalade dock oss att vara med, i alla fall försöka. Albin var ju måttligt glad åt det. Han hade ont i handleden, ont i huvudet och var trött p.g.a. sina mediciner.

Trots allt gick det i alla fall bättre än jag trodde. Det var bara på uppvärmningen då vi hoppade lite hopprep, som jag nog inte skulle ha gjort, som det kändes lite. Det gjorde ganska ont, men sedan var det ingen större fara.
Vi körde raka slag, krokar och uppercuts. Jag sparrade med Sandra och det gick faktiskt bra =)

I slutet körde vi en grej där hälften av oss höll i mitsarna och hälften hade handskar. Man körde olika stationer med raka, krokar och uppercuts, sparkar o.d. Det gick också bra =)

Till slut var det bara städningen kvar och sedan var det en bussresa på 4 timmar hem. Emelie och Emelie följde oss till bussen. Jag tycker dock att resan hem gick mycket snabbare än resan dit. Jag lyssnade på musik och vi körde plump. Jennifer vann. På vägen ner vann Albin. Han gick om mig i sista omgången...

Så har detta läger i stora drag sett ut och det har varit kul! Kanske lite mycket judo och lite lite goalball, men det får man väl ta.
På judon lärde vi oss i alla fall lite fasthållningar, strypningar, armbrytningar, kast osv. Jag orkar inte beskriva allt, men ganska kul var det. Man får dock ont i hela kroppen, även om det inte var så hårt, och brännsår på fötter, knän och händer. Jag tror nog ändå att jag satsar på goalballen =)

David ville att jag skulle säga "rödrutig rängrock" på östgötska hela tiden och jag fick t.o.m. spela in meningen "Renna gata upp och gata ner med rödrutig rängrock och en räv på ryggen" på Rolandos mobil. Säger man det på östgötska blir det "oänne gate upp och gate ner med oöoutig oängoock och é oäv på oyggen" Försök uttala det ni =P

Kommentarer
Postat av: Sandra Gee

Jaha va kuL! =) Tack ska du ha :) Det är ju kul vilket som :)

Vilken av mina låtar är din favorit då? :P



Kram

Sandra

2009-04-09 @ 01:04:07
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: vispen

Ja, nu har jag läst hela inlägget, det verkar ha varit roligt:) Om det blir ett sådant läger igen kanske jag skulle kunna komma men jag är ju varken bra på goalball eller judo. Sen bor jag i Stockholm, eller nära Stockholm och lägret var väl inte för dem?

2009-04-09 @ 13:42:36
URL: http://Http://www.vispen91.blogg.se
Postat av: Sandy

Vi fortsätter den här diskussionen på MSN. :-D

2009-04-09 @ 14:11:09
Postat av: Sandra Gee

Ja just det ja haha.. Det har du ju redan sagt. TACk så mycket iaf :)



Hoppas du får en underbar påskhelg!



KRAM

Sandra

2009-04-09 @ 14:47:14
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: jojje

jag antecknar ...:) nej men du verkar ha haft det nicelit:)

2009-04-09 @ 15:09:09
Postat av: malin

SV: haha japp, plopp ÄR godare än center :P



Jaa usch growling har jag väldiogt svårt för, dom skriker ju bara i princip. Maiden har säkert några låtar som man kan lyssna på, personligen så skulle det nog vara lite lugnare låtar för att kunna gå hem hos mig :)

2009-04-09 @ 18:16:41
URL: http://malajn91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: