Mot paralympics i Rio 2016! -

,,Spanien

Tid: 21:07:15
Datum: 2012-07-23
Kategori: Allmänt

Tiden rullar på, bara flyger iväg. Snart har juli också passerat och årets sista riktiga sommarmånad tar sin början. Någon vidare sommar har det ju dock inte varit här i Sverige i år och därför känns det extra bra att jag har tillbringat två av sommarens veckor i Spanien, på den spanska solkusten, tillsammans med älsklingen och hennes föräldrar.

Hennes morrmor och morfar, som förövrigt ägde leksaksaffären här i stan när jag var liten och där jag köpt flertalet av mina leksaksbilar o.d. har nämligen på äldre dagar skaffat sig ett hus där nere. Ett hus i ett väldigt lugnt område, men där det patrolerar vakter och där det sitter galler för samtliga dörrar och fönster. Ett hus med såväl terass som takterass. Med andra ord, ett riktigt härligt ställe.

Dit anlände vi runt 01:45 på natten till 27 juni och efter en flygresa på nästa nfyra timmar. Det är i längsta laget när man flyger med Ryanair kan jag meddela.

Fram kom vi dock och två veckor med frukost på framsidan i skuggan, förmiddagar som tillbringades ute på terassen med kortspelande eller bara slappande i en solstol med en iskall öl och lite vatten bredvid, eftermiddagar på finkorniga och långgrunda sandstränder med utsikt över Medelhavets turkosa vatten och kvällar med grillat kött eller fisk, antingen på terassen, eller uppe på takterassen, där det annars blev för varmt för att sitta på dagarna väntade.

39-40 grader som varmast i skuggan, 54 i solen och 32 i havet säger det mesta. Det var inget annat än helt otroligt så fint och underbart. Inte nog med solsemester, dessutom tillsammans med det finaste och mest dyrbara jag har, min skatt. Många hade säkerligen tyckt att det var i varmaste laget, men jag älskar solen och värmen, tycker det var helt perfekt. Önskar att det vore lite mer sådant klimat här uppe i norr. Att bara kunna gå ut utanför dörren och vara 99,9% säker på att inte frysa, att veta att det nästan är för varmt för att vistas i solen, att kunna ligga och steka på stranden med en bra bok och lyssna till vågorna som slår mot strandkanten, inte bara någon enstaka gång varje sommar, utan praktiskt taget varje dag, att kunna sitta ute i shorts och T-shirt dygnet runt utan att frysa och att dessutom kunna bada i vatten som inte är det minsta kallt. Det vore riktigt härligt! Enda nackdelen, och en ganska stor plump i protokollet, är dock att det inte är så mysigt när man måste jobba åtta timmar om dagen. Ur den aspekten är det ändå ganska snällt väder vi har här i norr.

Vi låg dock inte bara på stranden, även om mycket av tiden tillbringades just där. Vi hann också med några marknader, några gallerior och andra affärer och också lite äventyrsgolf. Det sistnämnda var jag till en början ganska skeptisk till. Jag hade inte spelat någon typ av golf sedan jag förlorade synen helt och faktiskt aldrig tidigare testat just äventyrsgolf. Vi provade dock och jag måste faktiskt säga att det gick förvånansvärt bra. Faktum är att jag inte ens låg sist efter tre spelade hål och till slut bara kom tio slag efter bronstagerskan och runt femton slag från segern. Det får ändå anses som klart godkänt.

Mycket sol och bad blev det som sagt och jag hade gärna stannat några veckor till. Att komma hem till ett Sverige där det var halvmulet och omväxlande sol, omväxlande regn och ca 10-15 grader kallare än i Spanien var milt sagt mindre nice.

Efter hemkomsten har vardagen sakta men säkert börjat återgå till det normala. Efter två veckor med minimalt med träning, dock mer än jag någonsin tidigare tränat under en semester, ett pass backintervaller i trappen och lite löpning i sanden, är jag nu inne på tredje veckan här hemma och kör nu för fullt som vanligt igen. Styrkan går riktigt bra och intervallerna rullar på, men är lite tyngre nu igen. Goalballen fungerar dock inte alls. Taggen till hallen har inte fungerat på två veckor, vilket innebär att det inte har blivit någon goalballträning alls. Det senaste jag gjorde i goalballväg var beeptestet och det är drygt en månad sedan nu. Det är inte acceptabelt någonstans! Dock har vi pratat med de på Fontänen,där vi nu får träna under sommaren, eftersom vår ordinarie hall är "stängd" och det verkar nu som det ska lösa sig...

Några dagar i stugan har det också blivit, dock inget bad. Vattnet är jättekallt känns det som. Så nej, det är nog tveksamt om det blir något mer badande i sommar för min del.

Efter sommaren kommer hösten och då drar studierna igång igen. Det första antagningsbeskedet till universitetet har, som troligtvis de flesta vet, anlänt och det gick inte riktigt som jag ville. Jag är reserv på mina fyra första val och kom in på val fem och åtta. Det handlar om en kurs i webbdesign på distans i Umeå och e handikappvetenskapsaktig kurs, också den på distans, i Malmö. Av dessa båda är valet ganska glasklart. Det lutar starkt åt webbdesign. Dock är den kursen bara 7,5 hp, så jag skulle egentliigen behöva läsa något mer. Så vi får se vad andra urvalet säger nu om någon vecka...

Innan dess ska jag dock neråt och västerut i vårt avlånga land, nämligen till Göteborg. Albin och Louise är redan där, hos Louises föräldrar i Kungsbacka, och jag och Albins ledsagare åker ner på söndag, för att sedan gå på Liseberg, bara Albin och jag, på måndag och sedan bär det av hemåt under tisdagen. Förhoppningsvis hinns det dock även med att träffa några fina vänner... :)