,,Spanien

Tid: 21:07:15
Datum: 2012-07-23
Kategori: Allmänt

Tiden rullar på, bara flyger iväg. Snart har juli också passerat och årets sista riktiga sommarmånad tar sin början. Någon vidare sommar har det ju dock inte varit här i Sverige i år och därför känns det extra bra att jag har tillbringat två av sommarens veckor i Spanien, på den spanska solkusten, tillsammans med älsklingen och hennes föräldrar.

Hennes morrmor och morfar, som förövrigt ägde leksaksaffären här i stan när jag var liten och där jag köpt flertalet av mina leksaksbilar o.d. har nämligen på äldre dagar skaffat sig ett hus där nere. Ett hus i ett väldigt lugnt område, men där det patrolerar vakter och där det sitter galler för samtliga dörrar och fönster. Ett hus med såväl terass som takterass. Med andra ord, ett riktigt härligt ställe.

Dit anlände vi runt 01:45 på natten till 27 juni och efter en flygresa på nästa nfyra timmar. Det är i längsta laget när man flyger med Ryanair kan jag meddela.

Fram kom vi dock och två veckor med frukost på framsidan i skuggan, förmiddagar som tillbringades ute på terassen med kortspelande eller bara slappande i en solstol med en iskall öl och lite vatten bredvid, eftermiddagar på finkorniga och långgrunda sandstränder med utsikt över Medelhavets turkosa vatten och kvällar med grillat kött eller fisk, antingen på terassen, eller uppe på takterassen, där det annars blev för varmt för att sitta på dagarna väntade.

39-40 grader som varmast i skuggan, 54 i solen och 32 i havet säger det mesta. Det var inget annat än helt otroligt så fint och underbart. Inte nog med solsemester, dessutom tillsammans med det finaste och mest dyrbara jag har, min skatt. Många hade säkerligen tyckt att det var i varmaste laget, men jag älskar solen och värmen, tycker det var helt perfekt. Önskar att det vore lite mer sådant klimat här uppe i norr. Att bara kunna gå ut utanför dörren och vara 99,9% säker på att inte frysa, att veta att det nästan är för varmt för att vistas i solen, att kunna ligga och steka på stranden med en bra bok och lyssna till vågorna som slår mot strandkanten, inte bara någon enstaka gång varje sommar, utan praktiskt taget varje dag, att kunna sitta ute i shorts och T-shirt dygnet runt utan att frysa och att dessutom kunna bada i vatten som inte är det minsta kallt. Det vore riktigt härligt! Enda nackdelen, och en ganska stor plump i protokollet, är dock att det inte är så mysigt när man måste jobba åtta timmar om dagen. Ur den aspekten är det ändå ganska snällt väder vi har här i norr.

Vi låg dock inte bara på stranden, även om mycket av tiden tillbringades just där. Vi hann också med några marknader, några gallerior och andra affärer och också lite äventyrsgolf. Det sistnämnda var jag till en början ganska skeptisk till. Jag hade inte spelat någon typ av golf sedan jag förlorade synen helt och faktiskt aldrig tidigare testat just äventyrsgolf. Vi provade dock och jag måste faktiskt säga att det gick förvånansvärt bra. Faktum är att jag inte ens låg sist efter tre spelade hål och till slut bara kom tio slag efter bronstagerskan och runt femton slag från segern. Det får ändå anses som klart godkänt.

Mycket sol och bad blev det som sagt och jag hade gärna stannat några veckor till. Att komma hem till ett Sverige där det var halvmulet och omväxlande sol, omväxlande regn och ca 10-15 grader kallare än i Spanien var milt sagt mindre nice.

Efter hemkomsten har vardagen sakta men säkert börjat återgå till det normala. Efter två veckor med minimalt med träning, dock mer än jag någonsin tidigare tränat under en semester, ett pass backintervaller i trappen och lite löpning i sanden, är jag nu inne på tredje veckan här hemma och kör nu för fullt som vanligt igen. Styrkan går riktigt bra och intervallerna rullar på, men är lite tyngre nu igen. Goalballen fungerar dock inte alls. Taggen till hallen har inte fungerat på två veckor, vilket innebär att det inte har blivit någon goalballträning alls. Det senaste jag gjorde i goalballväg var beeptestet och det är drygt en månad sedan nu. Det är inte acceptabelt någonstans! Dock har vi pratat med de på Fontänen,där vi nu får träna under sommaren, eftersom vår ordinarie hall är "stängd" och det verkar nu som det ska lösa sig...

Några dagar i stugan har det också blivit, dock inget bad. Vattnet är jättekallt känns det som. Så nej, det är nog tveksamt om det blir något mer badande i sommar för min del.

Efter sommaren kommer hösten och då drar studierna igång igen. Det första antagningsbeskedet till universitetet har, som troligtvis de flesta vet, anlänt och det gick inte riktigt som jag ville. Jag är reserv på mina fyra första val och kom in på val fem och åtta. Det handlar om en kurs i webbdesign på distans i Umeå och e handikappvetenskapsaktig kurs, också den på distans, i Malmö. Av dessa båda är valet ganska glasklart. Det lutar starkt åt webbdesign. Dock är den kursen bara 7,5 hp, så jag skulle egentliigen behöva läsa något mer. Så vi får se vad andra urvalet säger nu om någon vecka...

Innan dess ska jag dock neråt och västerut i vårt avlånga land, nämligen till Göteborg. Albin och Louise är redan där, hos Louises föräldrar i Kungsbacka, och jag och Albins ledsagare åker ner på söndag, för att sedan gå på Liseberg, bara Albin och jag, på måndag och sedan bär det av hemåt under tisdagen. Förhoppningsvis hinns det dock även med att träffa några fina vänner... :)


Kommentarer
Postat av: danten89

Ikea är toppenbra =D
Jag minns också pilarna, från när jag var liten, men nu tänkte jag inte på dem?! ;O
Är väl för lång för att upptäcka dem.

Ja det har varit en alltför dyster sommar? Var är värmen? :(

Nej inte jag heller.. men det är ju folk som tittar och gillar det..?

Det låter superhärligt =)
Mysiga sommarutflykter?^^

Jag mår bara bra, dudå? :)

2012-07-24 @ 13:03:35
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Ja - vi har liksom inte hörts av på jättelänge hon och jag, men så träffade hon min mamma på "Chiles" lillebrors bröllop och mamma gav henne mitt nummer och så hörde hon av sig till mig. :))

Ja haha jag är väldigt förvånad över mitt nyvunna intresse för fotboll. Det blir väll inte mer än att jag kommer följa IFK Göteborg under Allsvenskan... men ändå liksom. :))

Vad kul att höra eller vad man nu ska säga. Men liksom... det är fint att du känner att du har kunnat anförtro så pass mycket till mig och det är samma sak med dig. Förutom Ricky och 2 andra så är du en av dom som vet mest om mig och då är jag ganska så öppen som person och har inga problem med att prata om vissa saker.

2012-07-24 @ 19:47:34
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Nej jag har inte heller sett dammsugarglass innan - men den var fruktansvärt god :))

Ja, foten har fått vila nu och den mår bättre :)

2012-07-24 @ 19:59:09
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Ja, jag hade alldeles underbart och lugnt på Cypern! :)Ja, man kunde hyra solstolar och parasoll på stranden, och två av dagarna slapp vi betala ;) Tack för alla bok-/författartips. Ska kolla upp!

Jag var ute efter högtalare som funkar till både TV:n och datorn.

Oj, är det så där varmt i solen när det är 39 grader i skuggan! Shit! :p Inte undra på att man höll på att avlida vissa av dagarna.. Låter som en mycket bra resa det där. Jag vill också till Spanien någon gång! :)

2012-07-25 @ 07:06:04
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: They Changed My Life

Hej !
Allt bra?

2012-07-26 @ 13:17:46
URL: http://mylifewiththem.blogg.se
Postat av: anna

Det låter som en bra resa! :) häärligt med värmen, det är ju det bästa! dock har det varit riktigt varmt i Sverige, åtminstone här nere, denna veckan med!:)

Jag tycker tandemcyckling är riktigt kul! Jag älskar det! Dock måste jag sitta framme, för jag får panik av att sitta bak och inte ha kontroll, men tack och lov så ville min kompis helst sitta bak så vi var ett bra team där ;)

Motivation och vilja är extremt viktigt ja, bara man har det kan man gå hur långt som helst tror jag!

Okej, det låter ju svårt, men hoppas du får tag på någon bostad snart

2012-07-27 @ 12:24:26
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: anna

Det låter som en bra resa! :) häärligt med värmen, det är ju det bästa! dock har det varit riktigt varmt i Sverige, åtminstone här nere, denna veckan med!:)

Jag tycker tandemcyckling är riktigt kul! Jag älskar det! Dock måste jag sitta framme, för jag får panik av att sitta bak och inte ha kontroll, men tack och lov så ville min kompis helst sitta bak så vi var ett bra team där ;)

Motivation och vilja är extremt viktigt ja, bara man har det kan man gå hur långt som helst tror jag!

Okej, det låter ju svårt, men hoppas du får tag på någon bostad snart

2012-07-27 @ 12:24:45
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Amanda

Den resan lät ju inte helt fel! ;)

2012-07-27 @ 16:52:26
URL: http://neverstopsmiiling.blogg.se
Postat av: Linn

Så härligt det låter! Jag håller verkligen med om att det är en underbar känsla att kunna kliva ut genom dörren och vara i princip säker på att inte frysa. Så länge jag har ett rum med ac så är jag nöjd :-)

2012-07-29 @ 04:24:41
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Postat av: danten89

Tycker trav är så skoj och spännande =)
Tycker du? :)

Det var ju en pilbana, för att man skulle hitta rätt ju? :)
Jag minns att jag var i lekrummet mycket som barn, där på Ikea =)

Detta är ett klassiskt svenskt sommarväder? :)

Sitter du i bilen?
Vad har du gjort i Göteborg?=)

2012-07-31 @ 18:46:48
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Jessica

sv' ja men visst är det lite skumt? nej jag har kollat allt, även min kompis som är värsta data nörden. men vi hittade inget fel så vet inte vad det är :/

2012-07-31 @ 22:10:15
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Jodå det var jättetrevligt att träffas. :)

Jo :) bloggadressen finns på en bildtext som jag la in i inlägget då jag tyckte att det såg så tomt ut.

Precis! Det finns ju väldigt skumma personer där ute och man måste vara väldigt försiktig.
Helst inte göra som jag och åka 20 mil ensam för att bo på hotell med någon som jag aldrig har träffat. :P

2012-08-01 @ 00:29:07
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Hahah Mjo - men hockey kommer jag nog inte att kolla på och skulle jag göra det så är det HV71 som jag hejar på. Måste ju vara lojal mot Rickys hemstad. :P Eller inte... men man kan ju vara det. :)

Det finns ett Triumfglass-café en bit härifrån och där kunde man köpa dammsugarglassen. :))

Ja - jag förstår precis vad du menar och du har helt rätt. :)

2012-08-01 @ 00:41:28
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Jag måste bada i Varamon någon gång :) Har hört av flera att det ska vara bra bra där :p Det där med högtalarköpet väntar jag med. Jag köpte någon högtalare för iPhone förut, det får räcka ett tag..

Det är så tråkigt att det inte varit någon riktig sommar i Sverige.. Tur att man varit utomlands :D Tråkigt att det inte gick som du ville med universitetsplanerna i höst. Webbdesign lät ju dock intressant :)

2012-08-01 @ 18:05:40
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: anna

Svar: Ja, hoppas jag med! Äntligen har jag flyt med träningen och hinner få in två-tre grymma pass på gymmet! :)

Nja, det har varit brist på härliga soldagar! Men dock inte så jättemycket regn heller vilket är skönt :p

Ja, vi provade faktiskt att byta plats på cyklen, men då kom vi inte framåt, haha!

Ja, givetvis måste det vara något realistiskt! Man kan ju inte få allt, bara man är motiverad ;)

Då hade hon ju verkligen tur med lägenhet! :)

2012-08-03 @ 22:43:31
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Ellen och Mathilda

Hej! Vi skulle bli oerhört glada om du ville kommentera nån liten fråga eller två i våran frågestund länk: http://soeures.blogg.se/2012/august/vi-kor-pa-en.html
Kramkram! /Ellen och Mathilda <3 <3 <3

2012-08-24 @ 13:21:31
URL: http://mathildasblogg.webblogg.se
Postat av: Ellen och Mathilda

Hej! Vi skulle bli oerhört glada om du ville kommentera nån liten fråga eller två i våran frågestund länk: http://soeures.blogg.se/2012/august/vi-kor-pa-en.html
Kramkram! /Ellen och Mathilda <3 <3 <3

2012-08-24 @ 13:21:31
URL: http://mathildasblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: