Mot paralympics i Rio 2016! -

2 matcher närmre kvalserien

Tid: 13:49:08
Datum: 2010-02-27
Kategori: Leksand

Ännu en toppmatch, mot alla odds. Det hade man inte trott innan säsongen drog igång för drygt 5 månader sedan nu. Almtuna har överraskat, speciellt här på slutet.

Det började med att Lawson, som skulle stå, blev skraj för bomberna som smälde vid entren av spelarna.
De första minuterna var ganska händelsefattiga. OEL sköt ett skott tätt utanför Fredrik Pettersson Wentsells, i Almtunakassen, ena stolpe. Almtuna var sedan nära på att ta ledningen när pucken styrdes, men även det skottet gick tätt utanför. Almtuna fortsatte att pressa på bra, men så fick Leksand 2 bra chanser, men inget mål.
En Almtunautvisning väntade, men powerplayet fungerade inte alls och istället åkte en Leksing ut för hooking.

Spelet var ganska jämnt, men ju längre perioden gick, ju mer tog Almtuna över. Inget av lagen hade dock några vidare farliga lägen, mest styrningar och blockeringar och grejer.

2:a perioden började bättre. OEL sköt först ett skott som PW blockerade. Sedan smällde Rodin in 1-0 efter 49 sekunder!

Leksand fortsatte att trycka på och OEL passade Virta som tyvärr missade mål. Leksand öste på mer och mer, men PW i Almtunakassen var stabil.
En Almtunautvisning blev det i alla fall, men PP:t funkade inte nu heller. Inte till en början, men så smällde OEL in 2-0 efter pass av Virta och Rodin! Rakt upp i krysset, precis som Niklas Bäckström när han gjorde 2-0 mot Finland i måndags.

Almtuna försökte få in en redusering via köksvägen, men det gick inte. Istället fick Hempa ett bra läge i slottet, men han missade hela målet. Leksand fortsatte att bombardera PW i Almtunakassen med skott de närmsta minuterna, men han var tät.
I slutet av perioden åkte Virta på en utvisning och då var det reduserat. Typiskt nog. Efter alla fina lägen under perioden, men det var bara att bita ihop och komma igen i sista perioden.

3:e perioden började med några Leksandsskott, men så åkte Lassen ut för en kneeing och i powerplayet som följde därefter för Almtuna kviterade man efter en dålig retur av Lawson som gick rakt ut i banan där en Almtunaspelare bara hade att slå in den.
Efter målet var Leksand dock tillbaka nere hos PW och sköt och sköt. Till slut fick Jussi Pesonen in ledningspucken fram till 3-2 efter att Ollas, Hempa, Lassen etc. hade skjutit.

Efter målet blev det betydligt mer avslaget och det hände inte mycket. Almtuna fick 2 bra lägen, ett av dem missade spelaren pucken på och det andra lyckades Lawson hålla. Det kändes mest som perioden spelades av, även fast det var gott om tid kvar.
Inget mer hände i alla fall och matchen slutade 3-2 till Leksand. Ingen övertygande historia den här gången heller, men 3 poäng är alltid 3 poäng.

I de andra matcherna slog faktiskt Troja Mora med 4-3 och Växjö slog Malmö med hela 6-2. Då var nog Moras chanser till en direktplats borta. AIK vann med 0-4 borta mot Västerås, Örebro slog Sundsvall borta med 3-5 och Bofors slog Löven med 3-1.

I torsdags var det ny match, Örebro - Leksand.
Leksand inledde med några bra lägen, Prestberg kom fri, men fick inte ordning på pucken och Virta var nära på att hitta fram till en framrusande Johansson, men lyckades inte riktigt. Istället var det Örebro som gjorde 1-0 efter dryga minuten. Man var sedan nära 2-0 när Löwdahl fick öppet mål, men missade. Leksand försökte pressa på, men istället kom Örebro 2 mot 1 och det var 2-0. En riktig skitinledning rent ut sagt och Strumpan tog timeout.
Nordström var strax därefter nära på att styra in redduseringen, men Pisar klarade det och Örebro gick till atack. Skottet gick strax utanför och Virta var istället nära på att hitta Kollar. Örebro fick i alla fall en utvisning mot sig och då var det OEL som sköt, Pisar lämnade retur och Ollas var där och slog in den!

Efter målet var det lite böljande spel, lagen bytte chanser med varandra, men inga jättelägen. Inte förrän Lotvonen åkte ut dryga minuten från paus. Då kom Leksand 2 mot 1, men Nordas pass till Virta bröts. Hempa sköt sedan i ribban och så var perioden slut.

Örebro började ju 2:a perren i powerplay och man var nära på att göra 3-1, men Leksand hade lite tur och 2-1 stod sig. Leksand fick powerplay, men det var inget att skryta med. Det ända vättiga var att Lassen fick iväg ett skott som Pisar fick sträcka ut på.
Örebro klarade av det och fick direkt efter utvisningen själva spela powerplay. Där var man ruskigt nära på att göra 3-1, igen. Det var ett skott från blå. Jocke släppte retur och Conny Strömberg var nära på att slå in pucken ståendes på knä.
Leksand klarade dock boxplayet och Hägga fick iväg ett skott som Pisar fick vissa problem med. Pesonen slarvade sedan bort ett kanonläge när han skulle göra det lite för snyggt. Leksand fick sedan spela BP igen, men man klarade av det bra. Tyvärr fick JLGP åka ut 2+10 för checking to the head. Det blev alltså spel 5 mot 3 i några sekunder, men man klarade av både det och resten av boxplayet.

Spelet vägde fram och tillbaka, känns det igen?
Pesonen fick ytterligare ett jätteläge, men nu gick klubban av. En Örebroare åkte ut och innan perioden var slut kunde Daniel Hermansson kvitera för Leksand!
Det var dock nära att Örebro återtog ledningen, men man missade öppet mål.

Sista perioden inleddes med bra spel från båda håll med chanser åt båda håll, men inga mål. Leksand tryckte på bra och fick en straff med sig när Weinis kom fri och hakades. Hempa slog straffen, men missade dessvärre.
Efter straffen snurrade Virta upp flera Örebroare, men fick inte in pucken. Pisar släppte en retur, men flera gubbar slängde sig och det blev inte mål. Leksand fortsatte att snurra på, men pucken ville inte in. Örebro sköt strax över ribban, men så var det Leksand igen. Pesonen rundade kassen, serverade Norda som äntligen slog in 2-3!

Örebro fick ett hyfsat läge och därefter kom plötsligt en leksing fri, men Pisar lyckades rädda pucken på mållinjen. Mot slutet tog Örebro timeout och därefter var det nära flera gånger, men Jocke höll tätt. JLGP lyckades snacka till sig en 10:a till. Mycket mer hann inte hända där, Leksand vann med 2-3, men ännu en oövertygande seger.

I övriga matcher så tog Växjö ännu en 3:a närmre direktplatsen till kvalserien när man slog Björklöven borta med 2-3. Almtuna hakade på när man slog Borås med 3-0. Så pressen var hög på Malmö inför deras match mot Troja igår. Det började inte bra. Troja ledde med 3-0, men Malmö lyckades vända matchen och vinna med 4-3.
Borås chanser till playoff-spel är nu helt borta i och med att de förlorade och Bofors slog Oskarshamn med 0-3. Därmed paserade de faktiskt också Mora i tabellen. Mora som fick stryk hemma mot Sundsvall med 1-3. Så Sundsvall har inte gett upp chansen på att slippa kvalserien neråt.

Idag är det ytterligare en match. Då handlar det om Borås - Leksand. Borås, som Leksand hade vissa problem med i höstas, men det ska vara 3 poäng. Man ska dock aldrig säga aldrig...

I OS har vi fått ännu ett guld efter att herrarna och speciellt då Markus Hellner krossade alla de övriga på slutsträckan. Sverige vann före Norge och Tjeckien.
Det blev ingen medalj för de svenska damskidskyttarna. 5:a i sista framträdandet i stafetten blev det. Ett litet fall framåt jämnt mot övriga resultat under OS, men jämfört med säsongen i övrigt var det inget vidare.
Anna Holmlund övertygade rejält i skicrossens kval och var snabbast. Hon klarade kvartsfinalen utan några problem, men i semin var det stopp. Hon kom iväg dåligt och lyckades inte ta sig till final. Ingen medalj där alltså.

Den största floppen måste nog ändå tyvärr tillskrivas Tre kronor. Man vann sin grupp och gick direkt till kvartsfinal. En kvartsfinal där man antingen skulle ställas mot Norge eller Slovakien. Slovakien ledde den matchen med 3-1, men Norge gjorde en riktigt bra sistaperiod, samtidigt som Slovakien inte var bra, och gick upp till 3-3. Tyvärr lyckades Slovakien göra 4-3 och vann, men det var inte med mycket.
I övriga åttondelsfinaler körde Kanada över Tyskland med 8-2, Tjeckien slog, efter mycket om och men, Lettland, efter sudden, med 3-2. Man hade 2-0, men backade tillbaks för tidigt och letterna kunde gå upp till 2-2.
Även Schweiz hade det lite jobbigt med Vitryssland i sin åttondel, men lyckades till slut avgå med segern med 2-0.

Schweizarna gjorde återigen en bra match i kvartsfinalen, men det räckte inte riktigt ända fram mot USA, som vann med 2-0.

Kanada fortsatte i samma tempo som mot Tyskland och ledde med 3-0 innan Ryssland lyckades redusera. Kanada ryckte sedan igen och vann med hela 7-2!

Finland - Tjeckien var en jämn historia. 0-0 stod det tills det bara återstod några minuter. Då lyckades finnarna göra 1-0 och vann sedan med 2-0.

Så Sverige - Slovakien. Vad ska man säga? Sverige kom fel direkt kan man säga. 0-0 stod det efter 1:a perioden, men i den 2:a tog Slovakien ledningen med 1-0. Det var ett helt nytt Slovakien jämt mot det lag som spelade mot Norge dagen innan. 37 sekunder senare var det 2-0. En riktig kalldusch. Sverige kom dock tillbaka och reduserade genom Patrik Hörnkvist. 37 sekunder senare, igen, gjorde Z 2-2 efter att pucken studsade på en slovak.
Slovakien skulle dock ändå ta ledningen innan perioden var slut, efter en ruskigt onödig utvisning av svenskarna. Det var slovakernas 2:a mål i powerplay.
I sista perioden utökade Slovakien till 4-2 efter ännu en miss av svenskarna. Slovakerna levde på snabba kontringar och powerplay. 2 mål i PP och 2 kontringsmål. Sverige lyckades redusera, men närmre än så kom man inte och de regerande olympiska mästarna är utslagna.
Det är inget annat än en flopp. Ryssland är nog inte heller speciellt glada, men de blev i alla fall utslagna av Kanada, som jag tror kommer vinna hela turneringen. Sverige blev utslaget av Slovakien. Det är inte godkänt. Som Wikegård sa, Slovakien har spelare som knappt skulle passa i Rögle och vi har dussintals med NHL-proffs. Nej, det här är inget annat än ett rent fiasko, tyvärr.

I semifinalerna, som spelades igår/inatt körde USA över Finland och vann med 6-1. Man hade 6-0 efter 1:a perioden. Kanada

Lag Anette Norberg har återigen levererat när man spelade hem curlingguldet till Sverige inatt när man slog Kanada i finalen. Bra gjort! :)

Mitt tillfrisknande verkar ha stannat upp lite. Jag har inte blivit mycket bättre sedan senast. Hostan vill inte ge sig. Den går i vågor. Vissa stunder hostar jag ingenting och andra är det hur mycket som helst. Så det blev ingen träning för min del idag. Det blev det inte för någon annan heller, för de kom tydligen inte in i hallen av någon anledning. 2 veckor utan träning nu. Jag börjar få lite smått abstinens...

I torsdags skulle jag se på mina Tintin-filmer jag fick i julklapp. Det blev en besvikelse. De här filmerna som vi säger är "de vanliga filmerna" är tydligen nyinspelningar som gjordes i början av 90-talet. Det var inte de här som jag fick. Det var de gamla, de med Thomas Bolme som Tintin, precis som i ljudböckerna. Det känns fel.
Annars har det varit våfflor, kaffe, kortspelande, musik och lite plugg de senaste dagarna. Skolan närmar sig och det är 3 prov och en redovisning den här veckan som kommer. Redovisningen är på måndag och handlar om en bok vi ska ha läst som jag inte har läst. Vi får välja bok själva, men den ska handla om någons uppväxt så att den går att koppla till Erikssons utvecklingsteori. Jag måste alltså fundera ut någon bok som handlar om det, som jag har läst och som jag kommer ihåg någorlunda. Proven är i religion, historia och geografi.

Vi avslutar med 2 OS-klipp här. Först är det Lasse Grankvist som refererar Sveriges 1-0-mål mot Finland. Sedan har vi Wikegård som ska köpa puder till TV-sändningarna.


Gnagarna åkte dit och Malmö fortsätter vara svåra borta

Tid: 19:16:36
Datum: 2010-02-22
Kategori: Leksand

En lite inaktuell match numera, men ändå en toppmatch.

AIK hemma. Det ända lag inte Leksand hade tagit full poäng av än så länge denna säsong. 3-2 på Hovet, 5-4 efter straffar i Ejendals, ni vet, den matchen vi helst inte vill minnas andra hälften av, när vi tappade 4-0 till 4-4? Till sist också 4-1 på Hovet. Nu var det dags igen och AIK drabbades av en utvisning direkt. PP-spelet bjöd på några fina chanser när bl.a. Lotvonen sköt och Rodin var där på returen, men Bjurö i AIK-kassen styrde ut. En felaktig offside hanns också med innan AIK var fullt. Spelet var ganska slarvigt, men efter knappt 5 minuter styrde Jesper Ollas in ett skott från Eric Johansson! Samme Ollas var bara minuten senare nära på att utöka till 2-0, men den här gången höll Bjurö tätt.

Leksand pressade på bra de närmsta minuterna, men så åkte man på en utvisning och i spel 5 mot 4 kunde AIK kvitera genom Christian Sandberg. Lawson, som vaktade Leksandskassen för kvällen, var skymd och såg ingenting.

Matchen svängde fram och tillbaka de följande minuterna. Ollas var ännu en gång nära på att näta, men Bjurö höll tätt. Leksand åkte sedan på en utvisning, men den här gången var boxplayet alldeles utmärkt. AIK kom knappt in i zon.
Leksand blev fullt manskap och så utbröt det slagsmål. En AIK:are åkte ut och Leksand behövde bara 6 sekunder i spel 5 mot 4 så stod det 2-1! Tony Virta slog in en retur, återigen, från Bjurö.

Leksand pressade sedan, precis som efter 1-0-målet, ganska rejält, men Bjurö gjorde några grymma räddningar och höll nere siffrorna. Leksand åkte sedan på en utvisning, precis som efter 1-0-målet, men AIK fick inte in pucken bakom Lawson. En leksing till åkte dock ut och då klippte Daniel Bong till och det var 2-2.
Leksand fick chansen i powerplay innan perioden var slut, men fick inte in pucken.

2:a perioden inleddes även den i powerplay och det hann inte gå mer än någon minut innan Patrik Carlsson slog in 3-2 från slottet!

AIK pressade dock på bra efter målet och det var ruskigt nära 3-3, men Gynge missade pucken och Lawson kunde blockera.
Leksand slog 2 icingar på rad och på den 2:a gjorde AIK 3-3. Den fick Lawson ta på sig och Strumpan beslöt t.o.m. att göra ett målvaktsbyte. Ut med Lawson och in med Jocke! Varför fattar jag egentligen inte, för Lawson hade inte varit så dålig.

Något bättre blev det dock inte för det och Strumpan tog en timeout. AIK fortsatte dock att pressa på och gjorde även 3-4.
Kenny Kjellström åkte ut för fasthållning av klubba och AIK skapade ett enormt tryck, men Leksand fick till slut, efter nästan hela boxplayet, ut pucken ur egen zon och klarade av det! Dock var det ruskigt nära 3-5 några gånger, men inget mål.
Lite turligt fick Leksand med sig en utvisning och det var nära 4-4 flera gånger efter X antal slumpskott, men Bjurö höll emot. Till slut blev det ändå kviterat efter en fenomenal pass av Peter Nordström till Tomas Kollar!

Johansson var även nära på att ge Leksand ledningen innan perioden var slut, men pucken studsade över klubbladet för honom.

3:e perioden inleddes med 3 icingar. 2 från Leksand och en från AIK. Ollas tacklade till en AIK:are rejält så han flög in i sarjen och förstakedjan var nära på att återigen ge Leksand ledningen.
Ingenting hände dock och det var mycket spel i mittzonen. Hermansson fick ett bra läge, men Bjurö tog både det och returen.

Efter drygt halva perioden åkte dock 2 AIK:are ut och Leksand fick spela 5 mot 3. Det small direkt. Vem gjorde det om inte Pelle Prestberg!
I samband med målet åkte han ut , 10 minuter för miscondukt, efter att han åkt förbi AIK-båset och gett dem en slängkyss.

Ingen mer Pelle i matchen alltså, men det gick bra ändå när Tony Virta gjorde sitt 2:a mål för kvällen bara sekunder senare och ställningen var 6-4!

AIK tog timeout, men Melins snack hjälpte inte. AIK fick inte till något farligt spel.
Leksand åkte på en utvisning igen, men BP-spelet var riktigt bra. Virta slängde sig och täckte skott och Kollar slet som en oxe.

AIK fortsatte dock att pressa på efter powerplayet och Leksand slog mest ifrån sig. Med lite flyt lyckades man också få in reduseringen med knappt 3 minuter kvar. Därefter gjorde man det bra när man var 7 spelare på isen. Bjurö var på väg ut ur kassen, men vände när han såg att en leksing hade pucken. Då hade dock redan en AIK:are hoppat in på isen. Sedan var han på väg ut igen och då hoppade ännu en spelare in på isen. Klantigt gjort och tack vare det fick man en utvisning mot sig med mindre än 2 minuter kvar.
Leksand fick alltså avsluta matchen i powerplay, men det gav inga mål.
3 poäng gick alltså hem till Dalarna! Därmed har man slagit alla lag i serien under ordinarie matchtid.

I övriga matcher den onsdagen tog Mora en mycket övertygande seger mot Borås borta med 2-8. Där kan nog sista tåget ha gått för Borås, men Bofors tappade i alla fall poäng hemma mot Sundsvall när man vann efter sudden med 4-3. Västerås fortsätter att haka på där bakom när man slog Örebro hemma med 3-1. Även Björklöven tog 3 mycket viktiga poäng när man slog Oskarshamn borta med 3-4. Troja tog även de poäng borta mot Växjö när man vann efter straffar med 4-5. Alla 3 lag i kampen om att undvika kvalspel neråt tog alltså poäng. En riktig nit för Oskarshamn och nu har nog det lilla ljus som hade tänts återigen släckts för dem.

Jag har ju inte varit hemma på senaste och många ytterligare matcher har spelats.
Förra fredagen gjorde Leksand en riktigt dålig match, kanske säsongens sämsta, när man förlorade hemma mot Björklöven med 1-3. En riktigt tam insats där varken motivation eller vilja fanns.
Under helgen tog Almtuna en mycket övertygande seger borta mot Bofors när man vann med 2-5 och AIK hemmaslog Oskarshamn, som nog hade tappat gnistan lite efter onsdagens förlust mot just Björklöven.

Under måndagen hade Borås repat nytt mod efter förlusten mot Mora. Nu tog man en mycket övertygande seger hemma mot Malmö när man vann med 5-0!

Malmö fortsatte sedan att ha det svårt på onsdagen när Bofors stod för motståndet hemma i Malmö arena. Det blev ännu en storförlust, nu med 2-6. AIK tog ett steg närmre att säkra en direktplats när man slog Växjö med 3-2, men man närmade sig inte Leksand. Man lyckades nämligen slå Oskarshamn efter ännu en dålig match där Oskarshamn ledde både med 1-0 och 2-1, men Leksand lyckades vända i sista perioden och vann med 2-5.
Även Almtuna fortsatte att vinna när man slog Örebro borta med hela 3-7. Almtuna kommer bli farliga nu på slutet.
Mora gick det dock tyngre för när Västerås vann borta med 2-3. Mora är nu nästan borta från striden om direktplatserna, men än finns det lite hopp kvar.
I kampen om platserna längre ner slog Troja Sundsvall i en viktig match. Troja seglar mer och mer ifrån nedre strecket och Sundsvall halkar längre och längre ner under det samma.

På fredagskvällen var det återigen dags för ett toppmöte, mot Malmö i Malmö arena. Senaste matchen där för Malmö slutade ju, som jag skrev ovan, med förlust med 2-6. Inget av lagen hade någon vidare form de senaste matcherna, även om Leksand slog Oskarshamn tidigare under veckan.
Ett fullsatt Malmö arena hejade fram sitt Malmö till ytterligare en seger mot Leksand, nu med 4-1. Nu är det över 7 år sedan Leksand tog 3 poäng där nere. Snacka om spöke. Om det var Malmö som spelade bra eller om Leksand spelade dåligt vet jag inte riktigt, men av vad jag har lyckats läsa mig till var det ingen vidare match från de blåvitas sida.

Samma kväll tog Almtuna ytterligare 3 poäng när man slog Björklöven borta med 2-4. Vilken vecka de har haft. 6/6 poäng och en målskillnad på +9. Inte illa.

I förrgår var Troja snubblande nära på att ta poäng av AIK på Hovet, men AIK lyckades göra 5-4 med bara några minuter kvar och tog 3 viktiga poäng.

Tabellen ser alltså ut så att Leksand leder med 95 poäng, 3 före AIK på 2:a plats. Almtuna har, i och med sin fina vecka, seglat upp på 3:e plats med 88 poäng. Det är 1 mer än Växjö och 2 mer än Malmö. De 3 lagen är det som gör upp om den sista direktplatsen. Mora har halkat efter en aning. Teoretiskt sätt finns ju fortfarande chansen, men man är 10 poäng från 3:e platsen med 6 matcher kvar att spela.
Bofors har alltjämt sista playoff-platsen. Västerås jagar, 8 poäng bakom. Dock har man en match mer spelad än Bofors. Det är AIK, Malmö, Västerås och Troja som har en match mer spelad. Så Borås, som ligger bakom Västerås, kan passera dem om man slår Oskarshamn hemma imorgon, vilket man har goda chanser till att göra.
Örebro har 59 poäng, Troja 55 och Löven 52. Sedan är det 8 poäng ner till Sundsvall under strecket och hela 17 poäng ner till Oskarshamn, som står kvar på sina 35 poäng.

Ikväll spelas 2 matcher. Det är Leksand - Almtuna och Växjö - Malmö. 2 viktiga matcher. Almtuna har visat upp en grym form på senaste, så Leksand ska inte ta ut något i förskott. Vad gäller den andra matchen hoppas jag att Växjö vinner. Jag ser hellre dem i kvalserien än Malmö.

Tittar vi till J20-serien så kan vi konstatera att Leksand nitade dit Skellefteå rejält i lördags när man vann med hela 10-2! Starkt gjort. Malmö förlorade mot LHC, men tog sedan 3 poäng av HV, för 3:e gången den här säsongen.
Serien ser ut så att Luleå leder med 21 poäng efter 9 spelade matcher. Brynäs är 2:a med 18 och Leksand 3:a med 15. Noterbart är att lagen från J20 Norra fortfarande ligger på platserna 1-4. Södras suverän från i höstas, HV, ligger näst sist.

OS har ju dragit igång nu också. Över halva spelen har redan gått, men eftersom att jag inte har varit hemma, jag var ju i Malmö förra helgen och i Wien nu i veckan, så har jag inte kunnat följa dem speciellt mycket.
Några medaljer har det ändå blivit. Charlotte Kalla tog Sveriges 1:a guld på skidor. Sedan har Anna Hag tagit ett silver och så det mycket imponerande loppet i förrgår, där Johan Olsson ledde nästan från start, men blev upphunnen i slutet. Han passerades av landsmannen Markus Hellner och tysken Angerer. Hellner vann och Olsson slutade 3:a! Ett guld och ett brons i samma lopp alltså!
Även Björn Ferry har mäktat med ett guld. Jag vet dock inte i vilken gren innom skidskyttet det var, men ett guld var det.
Anja Persson har blandat lite resultat. Hon slutade 2:a i kombinationen tror jag det var, 11:a i Super G:n och gjorde en vådlig krasch i störtloppet, där hon flög 60 meter.
Vårt största guldhopp på förhand, Helena Jonsson, har däremot inte fått till det alls. Hon blev visserligen bästa svenska i distansen, tror jag det var, på 11:e plats. Olofsson slutade på 19:e plats. Överraskningen där var Anna-Maria Nilsson, som faktiskt blev näst bästa svenska på 16:e plats.
Helena har efter det inte heller fått till det och nu är chanserna över att ta ett individuellt guld. Stafetten är kvar och där får vi hoppas det går bättre för Sverige.

Vad gäller hockeyn så har inte Tre kronor övertygat. I varje fall inte i de första 2 matcherna. Där blev det seger med 2-0 mot Tyskland och seger med 4-2 mot Vitryssland, sådan tur var. Det blev alltså ingen upprepning av OS i Salt Lake City för 8 år sedan. Usch, det vill vi inte tänka på.
I 3:e matchen spelade man dock bättre. Det var gruppfinalen mot Finland, den 3:e stormatchen på samma dag, som spelades imorse. Sverige ägde matchen från start till mål och vann mycket rättvist med 3-0. Alla 3 målen kom av kedjan med Bäckström, Eriksson och Alfredsson. Starkt gjort och Lundkvist har ännu inte släppt in något mål i turneringen. Vilken målvakt vi har. Jonas Gustavsson fick ju chansen mot Vitryssland, men han såg tydligen sådär ut enligt pappa. Kanske inte så konstigt med tanke på att han aldrig har varit med om något sådant här stort förut.
De andra 2 stormatcherna var Ryssland - Tjeckien och Kanada - USA. 3 repriser av de 3 senaste OS:ens finaler. 98, i Nagano, vann Tjeckien OS-guld, 2002 vann Kanada på USA:s hemmaplan och 2006 vann ju, som bekant, Sverige över Finland. Ett stort ögonblick!
Nu vann Ryssland med 4-2 över Tjeckien och USA slog Kanada, på deras hemmaplan, med 6-3 tror jag det blev. Vilken match det var. Jag kunde ju inte sova inatt, så jag gick ner och kollade på den istället. Jag kom in precis när Kanada kviterade till 2-2. Sedan gjorde USA 3-2. Det var Crosbys 3:e baklängesmål den matchen. Han och Rick Nash var inne på alla 3 mål bakåt. Inget vidare. Crosby fick i alla fall sedan göra 4-3 i sista perioden, men USA stängde matchen i öppen kasse.

Nästa inlägg kommer handla om Wienresan. Jag får se när det kommer upp, för jag är nämligen sjuk, så vi får se när jag orkar slänga upp det.
Det började redan i torsdas. I fredags var det lite värre och i lördags, när vi skulle åka hem, kändes det som en praktfull baksmälla, trots att jag bara hade druckit 3 Bacardi Briezer kvällen innan. Jag kände mig helt nere hela dagen och igår var det ännu värre. Feber hade jag när jag kom hem och den hade stigit igår. Näsan är helt off och jag hostar som en galning. Febern har gått ner lite idag, men hostan är värre. Jag får gå på Noskapin och hostmedicin :)

Hoppas ni alla har haft en bra vecka i alla fall! :)

Malmö open 2010!

Tid: 17:39:05
Datum: 2010-02-15
Kategori: Goalball

I några dagar har det varit ganska dött här på bloggen nu, men nu är jag hemma igen. Dock bara för att vända, för imorgon åker vi ju till Wien med tyskagruppen och kommer hem på lördag. Just nu känner jag mig inte sådär jättepepp på det, men det blir säkert kul.

Nu till helgen i alla fall.
Jag fastnade vid datorn i torsdags kväll igen, så det fick bli att packa grejorna och duscha vid 01:00 mitt i natten. Det är inte varje dag det händer :)

Sådan tur var kunde jag ju sova ända till 11:15 i fredags och det gjorde jag.
Resten var lite försenade till Donken, där de skulle hämta mig, men det gjorde inget, för min taxi var också sen och när den väl kom hade de problem med bilen. Den slutade driva ibland, så det var nära att vi blev stående där på vägen.

Precis när jag kom fram till Donken kom de andra också, så det var bra timing där.
Resan ner till Malmö gick förvånansvärt snabbt och på kvällen pratade vi bara lite och åt innan vi lade oss för att sova runt 23:00. Albin och jag lyckades även gå vilse på hotellet. Vi skulle åka upp till vårt rum själva, men vi visste inte riktigt vilken knapp det var i hissen, så vi testade en, men det var fel märkte vi när vi hade gått där uppe ett tag. Så vi åkte ner en våning och det var rrätt.

Vi skulle inte spela vår 1:a match förrän 10:25 nästa dag, så vi behövde inte gå upp så jättetidigt, men lite extra sömn skadar ju aldrig.

Frukosten på lördagen bestod i en tallrik yoghurt med cornflakes, en halvgrov macka med ost, skinka och paprika, ett glas juice och en kopp kaffe.
Planerna hade ändrats en aning från kvällen innan. Från början hade vi sagt att vi skulle vara iväg från hotellet 8:30, men Pelle hade varit på ledarmöte innan frukost, så han blev lite sen. Därför var det lika bra att byta om på hotellet och ta på sig skydd och grejer.

Väl på plats i hallen, som inte var samma hall som tidigare år, kollade vi på en match innan vi gick för att värma upp.

1:a matchen var ju mot IFAS Power. Förra året ledde vi i halvtid med 3-1, men tappade det och förlorade med 5-8. Vi visste att vi skulle ha en chans mot dem, så alla var grymt taggade.
Jag, Albin och Jonas började spela. Det var riktigt jämnt, men IFAS fick in 1:a målet och även 2:a. Sedan fick de 2 straffar emot sig, som Albin och Jonas satte. Jag gjorde även 2 spelmål innan halvleken var slut. Ställningen efter densamma var 5-4 till IFAS. Vi hade spelat riktigt bra.
I halvtid bytte vi ut lite folk, men tyvärr lyckades vi inte hålla hela matchen och det rann iväg lite i 2:a halvlek som slutade 9-0 till IFAS, som alltså vann med 14-4 och game. Det var då knappa minuten kvar, så det var lite surt och vårt mål sprack direkt. Dock speglade inte siffrorna matchen, som man hade sagt på hockeyspråk. Det var mycket jämnare spelmässigt sätt, men vi hade lite otur och de fick in några billiga mål.

Lunch väntade därefter varpå vi kollade på ytterligare matcher innan det var dags för vår 2:a match, mot FIFH Crocodiles.
Där fick Albin och jag börja på bänken tillsammans med Andreas. Oskar, Jennifer och Jonas började alltså spela.
Det började inte bra och FIFH kunde gå ifrån till 5-0 ganska snabbt. Jonas sa att mycket berodde på honom. Han hade ont i höften och kunde inte slänga sig ordentligt. Trots det var han envis och skulle spela. Inget bra beslut. Det måste han jobba mer på. Känner man sig inte helt 100 är det lika bra att stå över.
Han gjorde i alla fall så gott han kunde, men efter en stund byttes han ut och Andreas hoppade in. Det hjälpte dock inte. FIFH spelade alldeles utmärkt och vi åkte på några straffar, bl.a. för "short ball", som innebär att skottet inte ens går fram till motståndarna, och "ilegal defence". Det var Jennifer som tydligen låg lite för långt fram när hon försvarade. Lite klantigt båda 2, men FIFH utnytjade strafflägena bra, men Jakob lyckades göra några tursamma straffräddningar trots det. En boll tog i stolpen och hamnade några centimeter från mållinjen. En annan straff lyckades han blockera över mål.
Trots våra försök att rädda situationen blev det ändå game, igen, 15 sekunder från paus. Inget vidare alls med andra ord och det var nog vår sämsta match under turneringen.

Vi hade spelat klart för dagen och åkte tillbaka till hotellet för att fixa oss. Det var nämligen en slags fest på kvällen för många av deltagarna. En fest som var en total flopp enligt mig. Maten bestod av pastasallad och festis. Det fanns inte ens några bord att sitta vid, så vi fick stå. Underhållning skulle det också vara, men det var inte speciellt underhållande. Det var ett coverband som inte var bra, några som dansade breakdans, någon som skulle imitera Mr Bean och så var Kalajsa där också. Det ända som var bra var en tjej, Hedvig tror jag hon heter, som vann någon talangtävling i somras. Hon sjöng bra, men annars var det inget att se.

Vi tänkte att vi skulle lägga oss tidigt, men så tidigt blev det inte ändå. Jag såg på skidskytte och damhockey innan jag somnade. OS invigdes ju i lördags och damkronornas 1:a match var mot Schweiz. Det var ingen övertygande match, men vinst blev det i alla fall med 3-0. Helena Jonsson och Anna-Karin Olofsson hade ingen lyckad dag i spåret heller. Trots 0 bom från Jonssons sida slutade hon ändå bara 9:a. Olofsson slutade på 19:e plats, men Anna-Maria Nilsson, en annan svenska, var det stora utropstecknet. Hon slutade på 16:e plats. Bra gjort.

Till slut somnade jag i alla fall och igår var det upp 5:45 som gällde. Vi skulle spela vår 1:a match för dagen klockan 8, så det var bara att äta frukost, byta om och åka till hallen. Konstigt nog var jag inte trött alls. Jag kände mig heltaggad inför matchen och det gick bra också.
Matchen spelades mot Greek women, Greklands damlandslag. Vi höll ihop det bra och de ledde bara med 2-0 i paus. Det var ett mål som studsade över Albin, som var center, och som jag inte hann vända mig om och ta och ett annat mål.
I 2:a halvlek fortsatte det fenomenala spelet och jag fick in en redusering. Senare byttes Oskar in istället för mig och även han lyckades göra ett snyggt diagonalmål. Slutresultatet blev 5-2 till Grekland.
En riktigt bra match från vår sida och vi var riktigt nöjda med den.

Några ytterligare matcher hann vi kolla på innan vi skulle spela vår nästa match, bl.a. en match i Elitklassen mellan Storbritannien och Ryssland. Britterna krossade ryssarna totalt och vann med 9-0. Ryssarna var skapligt förbannade på varandra och skrek och hade sig.

Vår sista match i turneringen var mot BSU, ett danskt lag. De var bra, det visste vi på förhand. De hade spelat jämnt mot både FIFH och Greek women, men även här gjorde vi en ruskigt bra match. I alla fall 1:a halvan av matchen. Det stod nämligen 0-0 i halvtid, men i 2:a halvlek höll vi inte riktigt och det var nära att det blev game, men de som spelade, Jennifer, Oskar och Jakob, höll ihop det sista minuterna och slutresultatet blev 9-0 till BSU. Likt matchen mot IFAS speglar resultatet inte matchbilden. Det var mycket jämnare spel än vad resultatet säger.

Totalt sätt tycker jag vi gjorde en riktigt bra match rakt igenom under turneringen, mot Grekland, och 2 halvbra matcher, mot IFAS och BSU. Den ända matchen som inte var bra var mot FIFH Crocodiles. Man märker ändå att vi har närmat oss de bättre lagen sedan förra året och bara nu, sedan senaste tävlingen, i Göteborg i november, märker man att vi har blivit bättre. Jonas sa på vägen hem att han tycker jag har det bästa skottet. Det kanske är sant. Jag har ju fått till mina skott riktigt bra på senaste, men Albin har bra skott han med. Även Jonas har riktigt bra skott för att bara ha spelat sedan i november.
I försvaret är Albin och Jennifer kung/drottning, men alla försvarar bra. Jag gjorde bara en riktig miss under hela helgen. Det var mot Grekland har jag för mig. Deras vänsterback sköt en diagonalare som jag inte var helt säker på var den skulle träffa. När jag hade bestämt mig hann jag inte riktigt ner och bollen gick under min arm och in i mål.

Ser man till statistiken var det liite bättre än förra året. Då släppte vi in 43 mål och gjorde 10. I år släpte vi bara in 37 mål, men gjorde bara 6. 50% av målen gjorde förövrigt jag :)

Delar man upp det och tittar på 2 matcher i taget så släppte vi in 23 mål på de 2 första matcherna förra året och gjorde 3. Nu släppte vi in 24, men gjorde 4. Så där var det jämnt. -20 både då och nu.
De sista 2 matcherna däremot var bättre offensivt förra året, men defensivt i år. Då gjorde vi 7 mål och släppte in 20. I år gjorde vi bara 2, men släppte in 14. Så -13 förra året och -12 i år.

Det var en bra turnering och vi visade att vi kommer bli att räkna med om några år. Vi närmar oss sakta men säkert topplagen. Än så länge är det långt dit, men man får ta en bit i taget. Om några år kanske vi är med och slåss om segern i öppna klassen.
Nästa stopp är nu SM i april. Där lär vi få dyngstryk, men det kan vara lärosamt ändå. Man lär sig väldigt mycket av att spela mot bättre spelare och lag.
Några förslag på träningar fick vi också. Både saker vi kan träna på på träningarna, men även träningsförslag som har med andra lag att göra. Vad tänker jag inte säga, men det låter helt klart intressant!

Idag hade jag sovmorgon och tur var väl det, för inatt blev det lite sent. Runt 1 gick jag och lade mig. Sådan tur var kunde jag ju sova till 9:15 idag.
Skolan idag var väl sådär. Visserligen sista dagen innan lovet för min del, men ändå lite segt. Jag skulle ju ha redovisning på religionen om Jean calvin. Jag kollade på det 3 gånger igårkväll, så utifrån det gick det väl hyfsat, men det var väl inget av mina bättre framträdanden direkt.

Annars har det inte hänt så mycket.
Packat inför Wien och slagit in syrrans present har jag hunnit med sedan jag kom hem. Hon fyller ju 18 idag. Alla gäster var här igår, innan jag kom hem, men lite tårta och grejer fanns det kvar, så förut blev det kaffe och syrrans goda chokladmosstårta :)

För att hon fyller idag tänkte jag avsluta med en grattislåt till henne, en riktig klassiker, Happy birthday!Hoppas ni alla har haft en bra helg och har en bra vecka nu! :)


Malmö open nästa!

Tid: 21:04:18
Datum: 2010-02-09
Kategori: Goalball

Då är det snart dags. Dags för årets upplaga av Malmö open.
Massa olika handikappidrotter kommer att finnas på plats och en av dem är självklart goalball.
I år kommer det vara en Elitklass bestående av 6 lag och en öppen klass bestående av 12 lag i 3 grupper, alltså 4 lag i varje.

Vi, Sharpshooters LHIF, kommer att ställas mot IFAS Power, som är deras B-lag efter IFAS Dynamites. Förra året, som var vårt första i Malmö, förlorade vi mot dem med 8-5. Det var vår bästa match och därför den tyngsta förlusten. Vi ledde t.o.m. med 3-1 inför 2:a halvlek, så mot dem kan vi nog ha en bra chans i år.
Vi ställs även mot FIFH Crocodiles, som även det är FIFH's B-lag efter FIFH Mighty ducks. Förra året blev det game med 13-3 mot dem, men senast vi mötte dem, på Canon i slutet av november, vann vi med 8-6. Så även där kan vi nog ha en bra chans, beroende på vilka spelare de ställer upp med.
Vi får även äran att möta ett grekiskt lag i form av Greek women. De vet jag inget alls om, så vi får se hur det går.

Det tror jag är våran grupp, men jag är inte helt säker.
Vårt mål är att göra så gott vi kan och inte bli gamade i lika många matcher som förra året. Då blev det ju 10-0 mot BSI Lions, 13-3 mot FIFH Crocodiles, 12-2 mot något finskt lag och så 8-5 mot IFAS Power.
Vårt 2:a mål är att kanske vinna någon match. Det vore ju skoj.
Vi får helt enkelt se och jag lovar, med hela laget som stöd, att vi ska göra vårt absolut bästa där nere! :)

Träningarna innan Malmö har varit helt okej.
Förra tisdagen var jag med hos Albins ledsagare för 1:a gången. Hallen är lite större än på Bäckskolan och alldeles utmärkt att träna i. Vi var 4st då som tränade. Jag, Albin, Jennifer och Andreas.

Vi körde uppvärmning varpå vi tränade skott. De satt hyfsat bra. Vissa blev lite höga, men generellt sätt gick det bra. Snurrskotten gick däremot inget vidare. Jag satsar nog på de vanliga skotten, det blir mycket mer kraft i dem.
Presition tränade vi också. 2 av oss stod på ena sidan och 2 på andra. Så skulle man skjuta där de andra stod, t.ex. 5:or om de stod borta i högra hörnet från vårt håll sett.
Albin hade inte sagt till mig att de brukade köra en del försvar där också, så jag hade inte med mig några skydd. Så jag fick bara skjuta, men det gick bra det med. I slutet lyckades jag dock skjuta ut väldigt mycket åt höger, men det visade sig bero på att jag stod mot en bänk som inte stod rakt, så det var ju inte så konstigt.

I onsdags blev det ingen träning för mig. Vi hade ju åkt pulka tidigare under dagen och jag kände mig inte helt 100. Ljumsken ville inte sluta göra ont och armarna värkte. Så jag struntade i den träningen, men det var tydligen också en bra träning där Andreas bl.a. lyckades skjuta omkull Pelle :P

I lördags var vi återigen många på träningen. Det var jag, Albin, Jennifer, Oskar, Jakob, Andreas, Jonas och Jana. Louise var återigen med. Det måste bli dyrt för henne snart att åka upp hit varje helg. Kul var det i alla fall :)

Det blev även här mycket skott. Vi körde även denna veckan 3 timmar och det var inga problem.

Förutom skotten blev det mycket försvar. Vi körde t.ex. den gamla klassikern som vi körde i Stockholm på träningshelgen förra hösten, hösten 08, när alla står på ett långt led med en bits mellanrum. På en given signal ska man antingen slänga sig åt höger eller vänster. Det gick bra, men så testade vi att slänga oss åt fel håll, d.v.s. om man brukar slänga sig med benen åt höger skulle man slänga sig med armarna först åt höger. Det var jättesvårt och kändes helt fel.
Vi tränade också på att stå ca 3m från varandra och skjuta. Så ska man ner och rädda. Dessutom körde vi en övning när man ligger ner som om man har räddat. Den andre skjuter på en från ca 3m håll. Det gör man för att höja smärtgränsen. En bra övning.
Matchspel tränade vi också så klart och det gick väl sådär. Jennifer skulle bl.a. göra en "danska centern på Canon". Hon var grym. Lika hög som målet ungefär, 12 bast och ettrig som bara den. Hon räddade allting. Inte nog med det, hon satte sig bara på huk och tog emot bollarna lite då och då. Det var alltså det Jennifer försökte med, men hon missade bollen och det blev mål. Janas 1:a mål så länge hon har varit med och tränat förövrigt.

Idag körde vi tisdagsträning igen hos Albins ledsagare.
Det var jag, Albin, Jennifer, Oskar och Andreas.
Även idag var det mycket fokus på skott, men Det 1:a som hände var dock att jag och Albin krockade. Han hade precis skjutit ett skott och jag skulle precis skjuta, men det var ingen fara.
Vi körde även lite försvar, samma övningar som vi körde i lördags och det gick också bra. Lite längre avstånd hade vi dock, så man kunde skjuta lite hårdare.

Mina skott fick jag stundtals till riktigt bra, men vissa blev alldeles för höga. I lördags när vi spelade blev det dock inte så många höga bollar, enligt Pelle, så jag tror inte det är så farligt ändå. Vi får se i helgen :)

Nu återstår en träning, imorgon, innan Malmö. Vi åker på fredag och kommer hem på söndag kväll.
Varför jag lägger upp det här inlägget nu är för att jag nog inte kommer hinna blogga mer innan vi åker. Imorgon är det ju träning och på torsdag kommer en från kommunen hit för att prata med mig om ledsagare, som jag äntligen har ansökt om. Lång tid tog det, men nu har jag äntligen kommit till skott, så vi får se hur det blir.

Mycket i skolan är det nu också. Det går ju i vågor. Nu har det varit lugnt ett tag, men nu kommer väl en våg igen.
Tills på torsdag har vi 10-15 tyskaglosor som vi fick idag + att vi ska hålla ett argumenterande tal i svenskan. Det fick vi igår, men jag tror nog jag slipper det, för det är alldeles för kort tid för att både förbereda, skriva ner och lära sig ett tal utantill på så kort tid. Jag pratade med Filip om det och han förstod. Minst en vecka i förväg vill jag ju veta något sådant om man ska ha en chans att hinna göra något bra av det.
En rejäl håltimme lär vi få på torsdag också. Niklas är inte där, så vi ska jobba själva och plugga till geografiprovet som de flesta har på fredag. Jag är ju inte där då, så jag och några andra får göra det vecka 9.
I vanliga fall brukar vi ju ha 2h hål där, men nu blir det nästan 4, innan sista lektionen. Filip skulle försöka flytta den till förmiddagen, så att vi skulle slippa håltimmen, men tyvärr hade ett gäng franska på håltimmen, så det gick inte. Jag funderar på att strunta i den lektionen då, för det är ju svenska, och då ska vi ändå bara redovisa de där talen.

Imorgon händer också något speciellt. Vi ska in till Linköping och besöka universitetet. Bussen går 8:30 och vi är tillbaka 13:15. Då slutar vi. Egentligen har vi ju eget val där sist, men vi har fått i uppgift att läsa en bok som vi ska redovisa nu på onsdag, men då är ju inte jag där, så det blir vecka 9 även det. Trots det kan det bli tight, för jag måste ju, om jag inte har någon bok här hemma jag kan läsa, beställa boken och det tar ju 1-2 veckor innan den kommer. Så jag får nog ta någon bok jag har här hemma. Det kan ju inte vara vilken som helst heller, för den måste handla om uppväxt etc. så att man kan koppla den till Erikssons utvecklingsteori.

Vecka 9 blir det, förutom geografiprovet och bokredovisningen, ett religionsprov och ett historiaprov för min del. Så något lugnt lov lär det ju knappast bli...

Något annat som inte är så lugnt är resan till Skavsta på tisdag. Eftersom att inga anhöriga kunde ställa upp och skjutsa får vi ta oss dit bäst vi kan. Då är det flygbuss som gäller. Jag skulle boka biljetter igår. Mamma hade sett någon stans att det var ungdom upp till 25. Då kostade det 199kr. Vuxen kostade 249kr. Där jag kollade stod det dock att ungdom bara var upp till 17 år. Alltså skulle det bli vuxenpris för både Spike och mig. Jag hade för mig att vi hela tiden hade sagt 199kr i tyskagruppen, men det stämde inte fick jag veta idag. Det är 249kr som gäller.
I alla fall, jag kunde inte boka för både mig och Spike heller, för man kunde bara boka en biljett/kort och dygn. Så i så fall hade jag varit tvungen och boka min igår och Spikes idag. En ännu sämre grej var att man inte kunde boka via SMS om man ville ha tur/retur. Det gick bara att göra på enkelresa.
Spike och jag kollade det där idag, men det är tydligen det där med kort som gäller. Då måste man dock lämna ut kortnummer, CVC-nummer, eller vad det heter, och massa annat och det är jag väldigt skeptisk till. Så jag bad pappa att fixa det åt mig, men varken han eller mamma är ju något vidare på varken engelska eller datorer, så det verkar inte gå. Niklas sa idag att det var jättelätt, så i värsta fall får väl han boka åt mig också. Han skulle nämligen boka åt sig själv, Camilla och Spike.

Nog om det. Mycket att göra i skolan, ett lov som lär bli pluggtid och Malmö open är det alltså som väntar här näst. MSN har jag fastnat vid X antal kvällar här nu också och pratat med en viss person ;) men det är bara trevligt :)

Apropå Malmö så har Stefan Gahne i FIFH Mighty ducks, som har varit uppe och tränat oss, hittat en länk varifrån man kan lyssna på Malmö open i helgen. Klicka bara på länken nedan så ska det funka! :)
http://www.pressakey.net/malmo10

En lite kul grej vi gjorde idag var att mäta lungkapasiteten. Man blåser i en sådan där grej som ger utslag för hur mycket luft man har blåst ut. Jag fick 5,7l som bäst. Spike fick också 5,7, men det var på absolut sista försöket. Han borde rimligen ha haft mer, för han är mycket bredare och kraftigare än vad jag är. Visserligen är jag lite längre, men han borde ha större lungor än vad jag har. Det lite roliga var att 5,7 var 3:e bäst i hela klassen. Gustav hade bäst. Han låg på 6,5l, men Micha, som är värsta träningsfreaket och springer som bara den, hade sämre än både Spike och mig. Han hade 5,5.

Daladerby 4/4!

Tid: 19:15:06
Datum: 2010-02-06
Kategori: Leksand

Kanske det sista Daladerbyt, eller Slaget om Siljan, för säsongen. Det beror ju på om båda lagen tar sig till Kvalserien eller inte.

Den här matchen började bäst för Mora som pressade på bra 1:a minuten. Sedan kom Leksand in lite i matchen och fick några hyfsade lägen innom de första 5 minuterna. Därefter lyckades Mora kontra in 1-0. Det var inget att snacka om, ett snyggt mål.

Spelet blev lite avvaktande efter målet. Mora anföll och Leksand slog mest ifrån sig. Lite småtjafs var det dock, Martin Karlsson var t.ex. på moringarna efter varje avblåsning och försökte psyka dem.
Leksand åkte på 2 utvisningar, en på Markus Persson och en på OEL. Man klarade dock av det BP-spelet i 4 minuter.
Pelle fick sedan en fin kontring, men blev nerdragen, vilket fick till följd att 2 moringar åkte ut. Spel 5 mot 3 i 2 minuter väntade alltså. Man fick till bra snurr i Moras zon och Tomas Rodin kunde slå in kviteringen 3 minuter från slutsignalen.

Det var alltså ställningen inför den 2:a perioden. Den började med att Mora slog ner pucken i Leksands zon direkt. Sedan vände det och Nordström var såå nära att slå in ledningsmålet för Leksand, men en klubba var i vägen. Mora fortsatte sedan att ha ganska bra tryck och man fick med sig en utvisning på Kimmo Lotvonen efter ett skott i utsidan av målburen.
PP-spelet för Drakarna gav dock ingenting. Leksand klarade av det bra. Jocke fick några puckar mot sig, men han plockade de bra.
Båda lagen spelade bättre än i 1:a perioden. Ollas, som återigen var tillbaka efter skadan, drog på ett rejält skott rakt i magen på Lasse Johansson i Morakassen.
Virta lyckades nästan friställa Pesonen, som hittills hade varit ganska anonym i matchen, men han nådde inte riktigt pucken och Leksand åkte istället på en utvisning när Weinstock hakade en moring.
Mora skapade återigen ett bra tryck med många skott och Jocke fick göra flera bra räddningar. Leksand klarade dock, återigen, av BP-spelet, men JLGP fick ett skott på foten, ett rejält slagskott. Han grinade illa och åkte ut.

Timeout av Strumpan följde därefter, men någon Strumpeffekt blev det inte. Istället var det Mora som fortsatte att pressa på bra och Håkan Bogg var nära på att ge Mora ledningen, men skottet gick över.
Istället var det Leksand som kom tillbaka lite och fick till några offensiva tekningar. Då var det Peter Nordström som klippte till och det var 1-2! Pesonen fick ännu en assistpoäng och Antti Hulkkonen fick sin 1:a poäng i Leksandströjan om jag inte tar helt fel.
Leksand fortsatte att pressa på och Pelle Prestberg var oerhört nära att utöka ledningen någon minut senare, men han prickade ribban!
Slutdelen av perioden ägde Leksand och man hade ledningen med 1-2 inför sista perioden.

Pesonen inledde den 3:e perioden med att snurrfinta upp en moring på läktaren. Sedan hade man tur när en morings klubba gick av när han skulle skjuta. Hade den inte gjort det kunde det blivit farligt. Farligt blev det i alla fall, för Leksand slarvade rejält och gav Martin Johansson i Mora lite extra yta och han satte pucken bakom Jocke Eriksson.

Mora fortsatte sedan att trycka på och Leksand tvingades ta en utvisning. Mora fick sådan tur var inte till powerplay-spelet den här gången heller och Leksand redde ut det utan några större problem.
Mora fortsatte dock att pressa på efter utvisningen, men så fick Hulkkonen ett bra läge, men han missade precis pucken. Mora snodde tillbaka pucken och kom 3 mot 1, men missade! Det tog Leksand vara på och Markus Persson slog in 2-3 för Leksand efter en retur av Lasse Johansson!

Mora drog direkt efter målet på sig en utvisning och Leksand fick powerplay. Det gick dock alldeles för långsamt och Mora klarade av det utan några större problem.
Strax efter PP:t fick JLGP ett fint läge, men skottet gick utanför. Mora kontrade och fick iväg ett backskott som Jocke höll.
Markus Persson, som var het i sista perioden, slogs sedan lite med en moring och det blev en dubbelutvisning. Mora var grymt nära 3-3 strax därefter efter att Greger Artursson gjorde ett solonummer, men Jocke räddade med en benparad!
Mora fortsatte att pressa på. Leksand slog bara ifrån sig. Mora fick läge efter läge, men Jocke var där. Tiden gick och slutsignalen närmade sig.
70 sekunder återstod. Mora tog timeout. Lasse Johansson lämnade kassen. Mora försökte och Greger Artursson lyckades slå in en lobbpuck som Jocke inte såg någonting alls på och det var kviterat, 35 sekunder från slutet.

Sudden började med ett Leksandsskott som Lasse Johansson blockerade.
Mora vände sedan och kom 3 mot 1, men OEL slängde sig och fick undan pucken. Mora fortsatte dock att pressa på. En dubbelutvisning väntade och efter att den hade verkställts prickade Mora ribban! Mora öste sedan på ännu mer. Jocke fick göra en kanonräddning när Mora försökte sig på en sidledspass. Amnér i Mora missade sedan öppet mål. Mora hade det mesta i förlängningen, men de fick inte in pucken bakom Jocke Eriksson.

Straffar väntade alltså.
Daniel Hermansson lade 1:a straffen för Leksand. Johansson gjorde en jätteräddning med benskyddet.
Markus Eriksson lade 1:a för Mora och satte den mellan benen på Jocke.
Jesper Ollas lade 2:a för Leksand, men Johansson räddade återigen, nu med plocken.
Mikael Zettergren lade 2:a för Mora och hade alltså läge att avgöra, men nu räddade Jocke!
Pelle prestberg lade 3:e straffen för Leksand och nu satt pucken i mål bakom Lasse Johansson!
Amnér i Mora hade pressen på sig. Gjorde han mål skulle Mora vinna. Missade han skulle det bli suddenstraffar. Han missade!

Suddenstraffar väntade alltså och där lade Markus Eriksson Moras 4:e straff, men Jocke räddade.
Pelle Prestberg lade Leksands 4:e, men missade även han.
Håkan Bogg fick sedan läget för Mora, men Jocke räddade igen.
Pelle Prestberg fick slå sin 3:e straff, men missade återigen.
Även Markus Eriksson i Mora missade återigen när han lade Moras 6:e straff.
Eric Johansson hade då läget att avgöra, men det var en målvakternas kamp och Lasse Johansson räddade.
Martin Johansson, som gjorde 2-2, lade Moras 7:e straff. Han missade.
Daniel Hermansson lade Leksands 7:e och pucken satt i nät bakom Lasse Johansson!

Leksand vann alltså till slut, efter en lång och svettig match! Kan det bli bättre en fredagskväll? Ett tätt och jämnt Daladerby? Knappast! :)

Pelle Prestberg, som fyllde år igår, fick göra en av de avgörande straffarna och Daniel Hermansson fick göra själva avgörandet, men framförallt, Jocke! :)

I övriga matcher för kvällen slog Västerås Växjö hemma med hela 7-2! Man är inne i en riktigt bra tränd nu. I onsdags slog man Bofors borta med 3-7. AIK åkte då på stryk av Oskarshamn med 4-1, men idag var det stopp för Oskarshamn, när Malmö stod för motståndet. Skåningarna vann med 3-0.
Björklöven fortsätter att ha det fruktansvärt svårt. Ikväll blev det ännu en förlust och dessutom med 4-1. Senast blev det 4-1 mot AIK och innan det 4-1 mot Malmö.

Tabellen ser ut så att Leksand leder med 89 poäng. AIK är fortfarande 2:a med 83. Malmö har kämpat sig uppåt i tabellen och är nu 3:a med 80 poäng. Man har visserligen en match mer spelad än 4:an Växjö, som har samma poäng, men tillfälligt är man i alla fall uppe på 3:e plats.
Almtuna har 76 och Mora 73. Det är de 5 lagen som slåss om de 2 sista direktplatserna till Kvalserien. Bofors har visserligen en match mindre spelad än de övriga, men hur det än går så är man minst 4 poäng bakom Mora.
Borås är alltjämt 8:a, men man är numera bara 6 poäng före Västerås. Borås har 60 och Västerås 56. Även Örebro blandar sig i där med sina 55 poäng. Det tightar alltså till sig också där, även om det fortfarande är en del poäng som skiljer.
Bakom dessa lag har vi numera bottenstriden. Björklöven har inte vunnit på senaste och är kvar på sina 43 poäng. Troja däremot har vunnit ganska mycket på senaste, t.ex. 1-4 borta mot Borås i onsdags. Dessutom har man en match mindre spelad än Löven. Sundsvall, som just nu är på kvalplats, är 3:e laget på 43 poäng och Oskarshamn har 35. En aning ljusare för dem, men än så länge är det en lång väg kvar till säker mark.

Hur har övriga veckan varit då?
I tisdags var det, som vanligt varannan tisdag, bara en lektion. Inte en speciellt givande dag och i onsdags var det väl kanske inte heller så givande, men desto roligare! Vi hade ju friluftsdag. Man körde volleyboll på förmiddagen, men det struntade jag i. Det kändes inte så meningsfullt att åka dit och "titta" på volleyboll.
Istället hade jag sovmorgon till 1 då vi skulle åka pulka! Jag tror inte jag har åkt pulka sedan jag började se såhär för snart 2 år sedan, men satan vad kul det var! Riktigt kul! Massor snö var det också, upp till halva låren. Jag vet inte när det var såhär mycket snö senast. Det måste nog ha varit 95, när man fick vara hemma från skolan p.g.a. all snö. Så illa har det faktiskt varit nu i veckan i Norrköping också, men inte här.

Spike och jag åkte i alla fall och letade efter nya backar man kunde åka i. Vi hade varsin pulka och hittade till slut en backe som kanske var 10m hög, men som säkert var 50-60 graders lutning på. Där gick det undan och jag gjorde dagens vurpa. Det tog tvärstopp och jag voltade 2 varv :)
Några ytterligare spektakulära vurpor blev det, men det är ju det som är kul!
Dock blev det ingen träning i onsdags p.g.a. det. Jag fick för ont i ljumsken, som inte vill sluta göra ont ibland, igen + att det verkte i armarna. Så istället blev det en lugn eftermiddag hemma i värmen med lite kaffe och dator i knät.

Torsdagen, som alltid går segt, gick även segt den här veckan. Tyska först på morgonen är ingen hitt, men i alla fall bättre än sist på fredagseftermiddagarna, som vi hade i höstas. Vi bestämde i alla fall det sista inför Wien. Spike och jag måste ta oss in till Linköping på egen hand för att kunna ta flygbussen därifrån. Den går kl 7, så vi måste åka härifrån typ vid 5:30-6:00. Så det blir ruskigt tidigt...

Övriga dagen gick hyfsat ändå och håltimmen gick förvånansvärt snabbt.
Det gjorde den även igår. Jag blev fruktansvärt sugen på Mars efter lunchen. Det var jättelänge sen jag åt det, så det fick bli en Mars och en kopp kaffe. Spike bjöd jag på en Cola och ett äpple.
Batteriet till datorn lyckades dö på historian, eftersom att Spike hade suttit med den på håltimmen, så Spike fick läsa några texter högt och det är inte lätt att hänga med och förstå allt då, speciellt inte när det är sådana där gamla texter från typ 1700-talet... Så det gick väl som det gick :)

Nu tänkte jag lyssna på lite musik såhär en lördagkväll. Hellre det än Melodifestivalen, för det är ju inget att se. Bara dåliga låtar ändå ;)

Jag tänkte avsluta med en låt, eller det ska föreställa låt i alla fall, som jag hittade tidigare i veckan. Det är speedcore och den går i 960 bpm... Lyssna så får ni se...


Eddie Meduza - Discotjo

Tid: 16:00:00
Datum: 2010-02-03
Kategori: Musik

Jag kan inte påstå att den här mannen var världens bästa artist, men rolig kunde han då vara!
Han är kanske mest känd för sina sexistiska raggarlåtar, men han var även en djävel på att spela teater. Han kunde förställa rösten riktigt grymt.
Det är dock inte det vi ska lyssna till här. Det här är kanske inte hans mest kända låt, men rolig är den!

Ladys and gentlemen, I presents Eddie Meduza - Discotjo!

E´det några discojävlar som vill höra något riktigt jävla malande disco va?
Sån här förbannad skit som bara pumpar och pumpar.

Va?

Kom igen då!
Här ska ni få disco så ni svimar era jävla discobögar!

Öh.

Vill ni höra disco era jävla svin?
Då så ska jag visa er min discomaskin.
Hör den maler och den tröskar bara på.
Såna jävla grejer ska man lyssna på.

Va?

Skumpa upp och ner så fläsket flaxar på.
Ni kan aldrig få det lättare än så.
Och om arhålssvetten börja lukta fan,
så gör det inget, alla luktar likadant.

Ja!

Discotjo
Discohej

Öh!

Discotjo
Discohej

Det låter i alla fall lite bättre

Discotjo
Discohej

Eller vad säger ni? öh

Discotjo
Discohej

Här ska ni få nu här:
Här ska ni få virveltrumma så ni ramlar ihop och svimmar
Nu får ni väl virveltrumma så det räcker va?
Ska ni ha mer va?
Här ska ni få!

Här ska ni få bastrumma så ni ramlar ihop och dör
Det låter väl bra i högtalarna va?

Hihäahahahaha
Hihähahaha

Nå, har ni fått nog eller ska ni ha mer?
Jag har lite fina grejer här åt er
Innan denna låten är förbi och slut
Då ska allihopa ha fått bäras ut

ja!

Discotjo
Discohej

Döhej

Discotjo
Discohej

Nu börjar det ju låta riktigt bra det här

Discotjo
Discohej

Ja kom igen pojkar!

Discotjo
Discohej

Här ska ni få bas så att trumhinnorna spricker
Hihähahahahaha

Texten blir lite osammanhängande när man bara läser den såhär, men lyssna på låten här nedan så får ni höra hur det verkligen låter! :)

Texten hittade jag här och här nedan kan ni som sagt lyssna på låten :)

 

3 debutanter!

Tid: 17:10:58
Datum: 2010-02-01
Kategori: Leksand

Vilken start den ena av nyförvärven fick i fredagens möte med Sundsvall! Jussi Pesonen fick en assist direkt efter drygt 2 minuter när en Sundsvallare satt utvisad och Tony Virta spräckte Zajkowskis nolla och därmed gjorde sitt 1:a mål i klubben!

Direkt efter målet åkte en Sundsvallare ut 2+2, men Hermansson åkte ut efter drygt halva powerplayet. Ganska jämnt spel var det där och när Hempa precis kom ut från utvisningsbåset fick han ett bra läge, men Sajkowski räddade.
Sundsvall pressade sedan en aning och Tomas Rodin drog på sig en utvisning. Sundsvall fick dock inte till några vidare farliga lägen och Leksand klarade av det utan några större problem.

Efter boxplayet tog Leksand återigen över en aning och Lassen var ruskigt nära att göra 2-0, men Zajkowski räddade.
Leksand pressade på och t.o.m. när Sundsvall fick PP i slutet av perioden höll sig Leksand kvar i offensiv zon. Tyvärr lyckades Sundsvall på något vänster få in 1-1 i alla fall. Det var en lobbpuck som skulle ut i sarjhörnet, men som studsade på Hulkkonen, som inte fick en lika bra start som Pesonen, och in bakom Lawson och det var ställningen inför den 2:a perioden.

En lite kul grej i pausen var att Superstars började sjunga om JLGP, som inte var med av någon anledning. Han började asgarva där han satt på läktaren.

2:a perren började med en icing. Sedan åkte en Sundsvallare ut och det hann inte gå många sekunder innan Peter Nordström, som verkar ha kommit igång rejält nu på slutet, nätade och Pesonen fick sin 2:a ass, men lyckan blev kortvarig, för inte ens 1 minut senare kviterade Sundsvall återigen. De pressade sedan på ytterligare, men istället för 2-3 blev det 3-2, när Tony Virta gjorde sitt 2:a mål för kvällen och Pesonen fick ytterligare en ass!

Bättre skulle det dock bli, för strax efter åkte en Sundsvallare återigen ut och det tog inte lång tid innan det var 4-2, och den här gången fick han göra mål också, Jussi Pesonen!

Det dröjde inte länge innan det återigen var reducerat efter en sargstuds. Det var en liten tabbe av Lawson som inte höll stolpen riktigt.
Strax därefter försökte sig Åslin på en snygg fint när han drog klubban mellan benen och sköt, men Zajkowski räddade. Virta var sedan nära på att näta för 3:e gången denna kväll, men skottet gick över.
Rodin åkte sedan ut igen, men Leksands box var alldeles utmärkt och det var nästan Leksand som hade de bästa lägena. OEL drog bl.a. en back så han var uppe på läktaren och köpte en körv.
Mycket mer hände inte i mittenakten, mer än att Sundsvall fick ytterligare ett powerplay som dock inte gav något. Inget mer än en utvisning för dem, så att det blev spel 4 mot 4.

Sista perioden började lite avvaktande, tills Lotvonen sköt i masken på Zajkowski. Sedan tog det inte lång tid innan den unge David Åslin utökade ledningen till 5-3! Han hämtade pucken i egen zon och tog sig sedan in i offensiv zon och lade pucken vid benskyddet på Zajkowski.

Sundsvall åkte sedan på 2 utvisningar med kort mellanrum, så Leksand fick spela 5 mot 3 i nästan 2 minuter. Precis innan Sundsvall blev 4 spelare på isen slog Daniel Hermansson in 6-3! Pelle Prestberg, som faktiskt inte gjorde någon poäng i förra matchen, fick sin 1:a poäng för kvällen när han och Weinis fick ass för målet.

Mycket mer hände inte. Sundsvall kändes lite uppgivna efter målet och Leksand spelade mest av. Några bra lägen fick man dock, bl.a. fick Zajkowski göra en grym plock. Prestberg sköt ett stenhårt skott över och Sundsvall fick komma 2 mot 0, men det blev ett dåligt avslut och det blev inte mål.

I övriga matcher lyckades AIK till slut slå Borås hemma med 5-3 efter att man tappade 4-1 till 4-3 i sista perioden, men man lyckades alltså knyta ihop det hela. Malmö slog Björklöven med 4-1 och Bofors tog 2 mycket viktiga poäng mot Växjö i en match som försenades kraftigt och som fick avgöras på straffar. Där lyckades Andrew Michel i Boforskassen att rädda en puck efter att ha ramlat. Han räddade med klubban ändå och sedan såg han till att rädda resten av Växjös straffar också.
I lördags spelades Mora - Oskarshamn och där vann lite överraskande Oskarshamn med 2-3.

Matchen mot Troja igår strulade lite, så jag vet inte riktigt vad som hände, men det var Leksand som tog ledningen genom Tony Virta, som har kommit igång riktigt bra nu.
0-2 blev det sedan genom Pelle Prestberg och så reduserade Troja i boxplay innan 1:a perren var slut.

I 2:a perioden utökade Leksand ledningen genom Peter Nordström. Troja hade sedan lite press när Leksand hade en man utvisad, men man klarade av det.
Mer BP blev det dock, i 2 minuter, när OEL och Kollar åkte ut. Man klarade dock av det på ett bra sätt, men Troja fortsatte att ha hyfsat bra press.
Det svängde fram och tillbaka i några minuter innan Martin Karlsson kunde göra sitt 3:e mål för säsongen fram till 1-4!

Troja åkte sedan på 2 utvisningar och i spel 5 mot 3 gjorde Tomas Rodin 1-5.

Det var ställningen inför sista perioden. Där börjades det i ett lägre tempo än perioden innan och Troja fick ett powerplay som Leksand klarade sig ur med blåtta förskräckelsen. Sedan slog dock en leksing en riktig indianare och Edblom i Troja kunde trycka in reduceringen. En redusering som också blev slutresultatet.

I de andra matcherna för dagen slog AIK Björklöven med 4-1, Almtuna Sundsvall med 2-6 och Västerås Borås med 3-2. Malmö fick med sig 2 poäng hem från Örebro där man spelade 3-4 efter sudden.

I lördags inträffade också en väldigt tragisk grej. Det var under en juniormatch som en domare träffades av en puck mellan hjälmen och axlarna, på nacken alltså. Man försökte göra livräddningsförsök tills ambulansen kom, men hans liv gick inte att rädda senare på sjukhuset. Tragiskt.

På tal om juniorhockey så spelade Leksand J20 2 matcher i helgen och det blev först vinst med 3-0 mot LHC och sedan förlust med 6-3 mot HV.
Resultaten innebär att man ligger 4:a i serien. Luleå leder med 15 poäng, 2 före 2:an Brynäs som har 13. Skellefteå och Leksand har båda 11 och sedan har HV 9. Så de 4 lagen från J20 Superelit Norra ligger fortfarande i topp.

Igår var jag på showdown. Den här gången var det inte lika mycket strul med taxin som det var i lördags. På väg dit åkte de bara någon konstig väg, men fram kom jag i alla fall.
Mycket spel blev det ju inte, för vi var så många där och det var ju bara prova på. 2 matcher fick jag i alla fall köra, mot Jana och Erik. Jana har även här en bra bit kvar till våran nivå och jag vann överlägset. Mot Erik vann jag också överlägset till slut, men det var jämnt i början.

Jag tänkte att jag skulle lägga mig tidigt igår, men så blev det inte. Jag fastnade vid msn istället och duschade inte förrän strax efter 11 :) Trevligt var det i alla fall och msn får gå före lite sömn ibland :)

Idag blev det en väldigt lugn dag. På Människan socialt och kulturellt såg vi på Ett öga rött och sedan, på religionen, kom jag på att Spike och jag skulle på möte. Mötet började 10 och klockan var 9:55 när jag kom på det. Egentligen kom jag inte på att det var idag, men Spike sa att det var idag, så det var bara att skynda sig dit. Mötet handlade om kommunen och synen på den för oss unga med funktionshinder. De flesta som bestämmer där är ganska mycket äldre, så de tyckte att de kunde behöva lite yngre kunskaper. Det verkar jättebra tycker jag. Vi ska ha fler möten där vi får komma med förslag på vad som kan förbättras och frågor som vi tycker är viktiga för ett fungerande samhälle. Mig ska de även använda för att ta reda på hur övergångsställen och torg etc. lämpar sig för personer med synskada. Han som har hjälpt till med det förut har dött, så nu frågade de mig om jag kunde tänka mig att hjälpa till lite. Självklart sa jag :)

Hoppas ni alla har haft en bra dag!
Vi avslutar med en "Dagens låt" och idag blir det en lite kul låt, Raaban & Recka - 1 2 3 4 5 ska vi ha 6! :)